Beste fietsnavigaties – Vergelijkingstest & Koopgids
Ben je iemand die graag en vaak gaat fietsen? Dan kan het een goede aanbeveling zijn om een degelijke fietsnavigatie te overwegen. Dergelijke apparaatjes kunnen best wel handig zijn om bijvoorbeeld je calorieën en afstanden bij te houden. Om het voor jou allemaal zo makkelijk mogelijk te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de kwaliteit en de kenmerken maar ook met de beoordelingen. Zo lijkt de Wahoo Elemnt Bolt GPS Fietscomputer alvast een goede aanbeveling te zijn. Een handig apparaatje dat bovendien waterbestendig blijkt te zijn. Geen paniek dus indien het plots begint te regenen. Kies je voor de Garmin Edge 1030 Fietscomputer, dan kies je voor een krachtig apparaatje dat zorgt voor betrouwbare informatie. En er is zelfs een GPS functie waarvan je gebruik kunt maken.
Vergelijkingstabel
Onze eerste keuze
Met een maximale afmeting van 7,3 x 4,8 x 2,1 cm, is deze fietsnavigatie behoorlijk compact te noemen. Dit wordt nog verder aangevuld met een beperkt gewicht wat zorgt voor een bijzonder handzaam apparaatje dat je makkelijk kunt tillen en verplaatsen. En wat wil je uiteindelijk nog meer?
Indien er toch een klein puntje van kritiek zou mogen worden geuit, dan zou dit eventueel wel te maken kunnen hebben met de uiteindelijke prijs. Jammer genoeg is het niet meteen de fietsnavigatie met de laagste prijs en dat zou mogelijks door sommige kopers als een minpunt kunnen worden beschouwd.
Naast de aanwezigheid van een registratiefunctie, hartslagfunctie en trainingsfunctie, is er ook ruimte voor een caloriemeter, hoogtemeter en betrouwbare GPS functie. Kortom, je betaalt misschien een beetje meer maar je krijgt echt wel waar voor je geld!
De tweede keuze
Deze unieke fietsnavigatie is in de eerste plaats voorzien van een caloriemeter, registratiefunctie, trainingsfunctie en hartslagfunctie. Verder kun je ook gebruik maken van de beschikbare hoogtemeter en blijkt het apparaat zelfs volledig waterbestendig te zijn.
Een blik op de online reviews toont duidelijk aan dat de meeste klanten tevreden zijn met hun aankoop en het product gelijk aanbevelen. Slechts enkele gebruikers zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit niet helemaal aan de verwachtingen voldoet en beter had gekund. Laat je niet gelijk afschrikken.
De totale afmeting van de navigatie wordt geschat op 11,4 x 5,8 x 1,9 cm. Dit wordt aangevuld met een beperkt wat resulteert in een handzaam toestelletje. Er wordt een USB kabel meegeleverd net zoals een betrouwbare en stevige standaard steun en een bevestigingskabeltje.
Overweeg ook
De top 3 wordt afgesloten met de fietsnavigatie van Sigma. Een krachtig en duurzaam apparaatje dat is uitgerust met een betrouwbare registratiefunctie en nauwkeurige trainingsfunctie. Een compact en lichtgewicht apparaatje dat makkelijk te bedienen is.
We stellen vast dat deze fietsnavigatie heel wat te bieden heeft. Echter is er geen hartslagfunctie op aanwezig. We durven vermoeden dat sommige klanten dit wel eens als een mogelijk struikelblok zullen beschouwen en dat is uiteraard bijzonder jammer en vervelend te noemen.
Het is een stevige fietsnavigatie die voor het grootste gedeelte uit kunststof bestaat dat ook nog eens waterbestendig blijkt te zijn. De navigatie kan dan ook best wel tegen een stootje. Bovendien wordt dit alles jou aangeboden aan een mooi en betaalbaar prijskaartje. Een echt koopje!
5 beste fietsnavigaties (Reviews) van 2024
De beste fietsnavigatie hoeft niet noodzakelijkerwijs ook het duurste toestelletje te zijn. Zo zul je merken dat er heel wat goedkope fietsnavigaties, aanbiedingen en/ of promoties vast en zeker de moeite waard zijn. Zo zijn er heel wat bekende apparaten zoals Tomtom, Mio, Polar en Garmin die meerdere duurzame fietsnavigaties op de markt hebben gebracht. Bekijk de 5 topproducten hieronder en houd daarbij rekening met de online reviews en het advies van andere gebruikers.
1. Wahoo Elemnt Bolt GPS Fietscomputer Met hartslagfunctie
Ben je al geruime tijd op zoek naar een duurzame en degelijke fietsnavigatie? Dan kun je alvast dit apparaatje van Wahoo even onder de loep nemen. Het is een compact toestelletje met een maximaal formaat van 7,3 x 4,8 x 2,1 cm dat bovendien weinig weegt. Handig dus om overal mee naartoe te nemen.
In tegenstelling tot sommige andere fietsnavigatie producten uit dit lijstje, zul je merken dat dit apparaat net een tikkeltje duurder te betalen is. Echter krijg je heel wat waar voor je geld. Zo is er niet alleen een hartslagfunctie, registratiefunctie en trainingsfunctie beschikbaar maar kun je ook gebruik maken van de hoogtemeter, caloriemeter en GPS functie. Bovendien blijkt het apparaat zelfs waterbestendig te zijn.
Het is een degelijke draadloos functionerende fietsnavigatie die volledig vervaardigd is uit duurzaam kunststof en dus best wel tegen een stootje kan. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Slechts één koper vindt dat er net iets teveel instellingen aanwezig zijn en vermeldt dit dan ook als een minpuntje.
Door te kiezen voor de fietsnavigatie van Wahoo kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en design. Het is een vrij compact apparaatje dat kan rekenen op een totaal formaat van 7,3 x 4,8 x 2,1 cm. Laten we alvast even de andere voor- en nadelen op een rijtje plaatsen.
Voordelen
Waterbestendig: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken indien het onderweg begint te regenen daar het toestelletje bestand is tegen water.
Gebruiksgemak: doordat het toestel geheel draadloos functioneert, geniet je veel meer bewegingsvrijheid en bijgevolg comfort.
Materiaal: de behuizing van deze unieke fietsnavigatie is volledig uit hoogwaardig kunststof vervaardigd en kan dan ook best wel wat verdragen.
Handig in gebruik: de fietsnavigatie is voorzien van standaard basisfuncties en wordt verder aangevuld met een GPS functie, hoogtemeter en zelfs caloriemeter.
Nadelen
Prijzig: ben je van plan om dit product aan te kopen dan zul je merken dat het niet meteen over de laagste prijs beschikt.
2. Garmin Edge 1030 Fietscomputer 11,4 x 5,8 x 1,9 Hartslagfunctie Registratiefunctie
Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn? Dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke fietsnavigatie van Garmin die deel uitmaakt van de bekende Garmin Edge serie. Het is een compact apparaatje met een maximaal formaat van zo’n 11,4 x 5,8 x 1,9 cm. Met een gewicht van amper 474 gram is de fietsnavigatie dan ook nog eens bijzonder handzaam.
Je geniet niet alleen een hartslagfunctie, registratiefunctie en trainingsfunctie maar je kunt ook probleemloos gebruik maken van de caloriemeting en de hoogtemeter. Het apparaatje blijkt zelfs waterbestendig te zijn en voorzien van een GPS functie. De levering omvat niet alleen de fietsnavigatie maar tevens ook een In-Line flush voorsteun, een standaard steun, een USB kabel, een bevestigingskabeltje en uiteraard een praktische handleiding.
Een blik op de vele online beoordelingen toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over het formaat, het display en de krachtige batterij maar ook over het ontwerp. Slechts een kleine minderheid van de kopers vindt de kwaliteit eerder matig.
De fietsnavigatie van Garmin uit de bekende en sterk gewaardeerde Garmin Edge reeks mocht alvast niet in het lijstje topproducten ontbreken. Om er zeker van te zijn dat dit apparaatje aan jouw wensen kan voldoen, zetten we de populairste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje.
Voordelen
Formaat: in vergelijking met het vorige apparaatje, is deze fietsnavigatie met een afmeting van 11,4 x 5,8 x 1,9 cm net iets groter maar nog steeds voldoende compact om handzaam te zijn.
Verpakking: op het moment dat je besluit de fietsnavigatie aan te kopen, worden tevens ook een standaard steun, een USB kabel inclusief bevestigingskabel, een handleiding en In-Line flush voorsteun meegeleverd.
Handig in gebruik: deze fietsnavigatie is uiteraard voorzien van een hartslagfunctie en trainingsfunctie maar beschikt daarnaast ook over een GPS functie en hoogtemeter.
Voeding: de fietsnavigatie is voorzien van een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die moeiteloos enkele uren kan meegaan.
Nadelen
Matige kwaliteit: een beperkt aantal klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden.
3. Sigma Pure 1 ATS Fietscomputer Draadloos 5,3 x 3,8 x 1,1 cm
In vergelijking met sommige andere fietsnavigatie apparaten uit deze lijst, lijkt het hier wel om een koopje te gaan. Ben je dus louter op zoek naar de basis binnen het ruime assortiment fietsnavigaties en hecht je geen belang aan heel wat extra functies? Dan loont het de moeite om dit apparaat van Sigma Sport even wat grondiger onder de loep te nemen.
De fietsnavigatie wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 5,3 x 3,8 x 1,1 cm en is daarmee behoorlijk compact te noemen. Het apparaatje is niet alleen waterbestendig maar tevens ook voorzien van een registratiefunctie en trainingsfunctie. Dankzij de krachtige batterij kan de fietsnavigatie volledig draadloos functioneren. Verder is het apparaatje uit duurzaam kunststof vervaardigd en kan het ook best wel wat verdragen.
De vriendelijke prijs en het eenvoudige ontwerp kan heel wat kopers duidelijk bekoren. Echter is het niet meteen een aanbeveling indien je op zoek bent naar net dat tikkeltje meer. Zo is het apparaatje niet voorzien van een GPS functie noch van een betrouwbare hartslag- en caloriemeter. Houd daar zoveel mogelijk rekening mee.
Je kunt altijd nog kiezen voor dit unieke apparaatje dat jou aangeboden wordt door Sigma. Zo zijn er heel wat gebruikers die Sigma als veruit het beste merk beschouwen. Toch is het altijd handig indien je een overzichtje kunt raadplegen waarbij de voor- en nadelen tegenover elkaar staan.
Voordelen
Budget: indien je liever niet meteen een groot budget spendeert aan een degelijke fietscomputer, dan zul je heel tevreden zijn bij het zien van dit prijskaartje.
Formaat: het apparaatje meet slechts 5,3 x 3,8 x 1,1 cm en is dan ook bijzonder compact wat het meteen een pak handzamer maakt.
Handig in gebruik: het waterbestendige computertje is voorzien van een nauwkeurige trainingsfunctie en registratiefunctie.
Nadelen
Geen hartslagmeter: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan kan dit te maken hebben met gebrek aan een hartslagmeter.
4. Cateye Velo VT230W Fietscomputer Draadloos / 5,5 x 3,7 x 1,7 cm
Net zoals het vorige product, zul je merken dat ook deze fietsnavigatie voorzien is van een betaalbaar en vriendelijk prijskaartje. De fietsnavigatie wordt jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Cateye en is amper 5,5 x 3,7 x 1,7 cm groot. In combinatie met het beperkte gewicht van amper 94 gram, gaat het hier om een zeer handzaam apparaatje.
De fietsnavigatie blijkt niet alleen waterbestendig te zijn maar is daarnaast ook voorzien van een handige caloriemeter. Zo kun je tijdens eender welke activiteit steeds het aantal calorieën bijhouden. De behuizing van het product is vervaardigd uit duurzaam en stevig plastic en het apparaatje is zowel geschikt voor mannen als vrouwen.
De krachtige batterij zorgt bovendien voor een draadloze werking wat opnieuw resulteert in heel wat bewegingsvrijheid. De lage prijs zorgt natuurlijk ook voor enkele minpuntjes. Zo is er geen registratiefunctie, trainingsfunctie of hartslagmeter aanwezig. Verder is er geen mogelijkheid tot het gebruik van een GPS functie.
Het is niet altijd makkelijk om goedkope fietsnavigatiesystemen op de kop te tikken. Dit apparaatje van Cateye komt vast en zeker aardig in de buurt. Net zoals de vorige producten is het formaat ook hier bijzonder compact en het gewicht beperkt. Daardoor is de computer makkelijk en comfortabel om te gebruiken.
Voordelen
Waterbestendig: het grote voordeel is dat het apparaat helemaal waterbestendig blijkt te zijn en dus best wel wat kan verdragen.
Materiaal: voor de behuizing van deze fietscomputer heeft men voornamelijk gekozen voor de voordelen van stevig plastic.
Caloriemeter: wil je graag het aantal calorieën kunnen bijhouden? Dan is dit apparaatje alvast een schot in de roos.
Nadelen
Geen registratiefunctie: houd er wel rekening mee dat de fietscomputer niet voorzien is van een registratiefunctie.
5. Polar V650 HR Fietscomputer Hartslagmeter GPS Inclusief Hartslagsensor H10
Vind je het belangrijk dat de fietsnavigatie voorzien is van een GPS functie? Bekijk dan zeker even dit apparaat jou aangeboden door Polar. Bovendien valt het prijskaartje behoorlijk goed mee, alhoewel het voor sommige klanten misschien nog net iets te prijzig zou kunnen zijn.
Het apparaatje wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 10 x 6 x 1,5 cm in combinatie met een beperkt gewicht. Dit maakt het geheel bijzonder handzaam en comfortabel in gebruik. Naast de GPS functie kun je ook gebruik maken van de hartslagfunctie inclusief hartslagsensor, een registratiefunctie, trainingsfunctie, caloriemeter en horlogefunctie. Bovendien blijkt het apparaat volledig waterbestendig te zijn.
Ook hier is de behuizing van het toestelletje vervaardigd uit duurzaam kunststof. Dankzij de krachtige batterij werkt de navigatie volledig draadloos en geniet je dus heel wat bewegingsvrijheid. De reacties zijn over het algemeen bijzonder positief en het apparaat wordt dan ook meermaals door verschillende klanten aangeraden.
Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de fietsnavigatie van het merk Polar. Een krachtig en duurzaam apparaatje waarbij het prijskaartje vast en zeker goed meevalt. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, bieden we jou een overzicht aan van de belangrijkste kenmerken.
Voordelen
Formaat: het is een vrij compact apparaat dat maximaal 10 x 6 x 1,5 cm meet.
GPS functie: dankzij de nauwkeurige en makkelijk te bedienen GPS functie, hoef je nooit nog verkeerd te rijden en te verdwalen.
Handig in gebruik: verder kun je ook gebruik maken van de hartslagfunctie met hartslagsensor, de trainingsfunctie, horlogefunctie, registratiefunctie ne caloriemeter.
Voeding: het apparaatje is uitgerust met een bijzonder krachtige en duurzame batterij die je steeds opnieuw kunt opladen. Dit maakt het mogelijk draadloos te navigeren.
Nadelen
Design: het is mogelijk dat het design misschien niet geheel naar behoren is van iedereen.
Wat is fietsnavigatie, welk budget hoef je te voorzien en welke mogelijke kenmerken en/ of optiemogelijkheden zijn er? Wat met het bedieningspaneel en het display? Kortom, heel wat vragen die een antwoord verlangen. Het is een aanbeveling om deze koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende fietsnavigatiesystemen gaat vergelijken. Verder raden wij jou ook aan om rekening te houden met aanbiedingen en leuke promoties. Het is altijd leuk als je uiteindelijk wat geld kunt besparen.
Wat is fietsnavigatie en het verschil met een fietscomputer
Een fietsnavigatiesysteem is een bijzonder praktisch elektronisch apparaat dat speciaal ontwikkeld werd voor de fanatieke fietser. Mensen die moeiteloos ettelijke kilometers afleggen en dit vaak door weer en wind, of eventueel professionele fietsers die hun gegevens nauwkeurig in beeld willen brengen. In dergelijke gevallen is een degelijke fietsnavigatie dan meer dan een goede investering te noemen.
Het grote verschil met een fietscomputer is dat een navigatiesysteem dus veel meer mogelijkheden aanbiedt. Elke fietsnavigatie is voorzien van een GPS functie en kaartnavigatie. Dergelijke apparaten werken dus op basis van sensoren die, ook al valt het GPS systeem uit, steeds blijven verder werken en registreren.
Toch willen wij aanraden om niet zomaar in het wilde weg een fietsnavigatie aan te kopen. Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat verschillen. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat precies je verwachtingspatroon is. Hoeveel geld wil maar kun je vooral spenderen aan een krachtig fietsnavigatiesysteem.
Het bedieningspaneel
Tijdens de zoektocht naar de voor jou beste fietsnavigatie, willen wij jou aanraden om toch even stil te staan bij het bedieningspaneel. Er zij namelijk heel wat verschillende soorten bedieningspanelen naargelang het type fietsnavigatie dat je besluit aan te kopen. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om naar iets uit te kijken dat 100% bij jou past.
Ben je bijvoorbeeld een echte digibeet en dus niet echt technisch aangericht, dan is het een goed idee om uit te kijken naar een standaard fietsnavigatie met een eenvoudige bediening. Denk daarvoor aan apparaten van bekende merken zoals Garming of Mio. Bij dergelijke apparaten verloopt de bediening vaak door middel van knoppen.
Mag het toch allemaal net iets meer zijn en kun je er echt van genieten om met de laatste technologische snufjes aan het werk te gaan? Dan kun je kiezen voor fietsnavigatiesystemen van bijvoorbeeld Wahoo. Dergelijke apparaatjes zijn voorzien van een touchscreen bedieningspaneel.
Beeldscherm en beeldresolutie
Ook het beeldscherm inclusief de bijbehorende kenmerken en extra’s zijn belangrijk om even bij stil te staan. Zo heb je fietsnavigatiesystemen met een compact display terwijl andere apparaten net over een iets groter display beschikken. Het display wordt uitgedrukt in “inch” en betreft de diameter vertrekkend van links bovenaan het scherm naar rechts onderaan.
De helderheid en de scherpte van het beeld worden bepaald door de resolutie, die wordt uitgedrukt in pixels. Hoe groter de resolutie blijkt te zijn, hoe beter en hoe hoger de beeldkwaliteit zal zijn. Als je regelmatig lange ritten maakt, dan is het uiteraard handig dat de routes en andere gegevens duidelijk in beeld worden gebracht.
Sensoren, trainingsfuncties en data opslag
Het is mogelijk om, indien je dat wenst, diverse externe sensoren met je fietsnavigatiesysteem te verbinden. Dat wil dus zeggen dat je naast de basisfuncties zoals rittijd, afstand en snelheid je ook informatie wenst omtrent het trainingsschema, de registratiefunctie. Misschien wil je wel de optie hebben om de trainingsresultaten te gaan uploaden. Dat kan uiteraard ook allemaal als je een fietsnavigatiesysteem belsuit aan te kopen.
Of je nu over meer of minder optiemogelijkheden en kenmerken beschikt, het is ook belangrijk om steeds de data opslag goed in de gaten te houden. Ook hier geldt het principe; hoe meer data opslag hoe beter alhoewel de prijs dan ook evenredig zal stijgen. Een recreatieve fietser heeft voldoende met een beperkte opslagcapaciteit terwijl je als wedstrijdrenner echt baat hebt bij een ruime data opslag. Zo kun je trainingsresultaten delen, schema’s upladen en bepaalde gegevens met elkaar vergelijken.
Voeding
Dat brengt ons logischerwijze bij de voeding van de fietsnavigatiesystemen. Een degelijk fietsnavigatiesysteem is uitgerust met een krachtige en steeds oplaadbare batterij. Hoe krachtiger die batterij, hoe langer de batterijduur. En dat is echt wel belangrijk, zeker als wedstrijdrenner of wanneer het apparaat over heel wat extra optiemogelijkheden en functies beschikt.
Een batterij van een standaard fietsnavigatiesysteem gaat gemiddeld zo’n 15 uur mee. Uiteraard zijn er batterijen die nog veel krachtiger zijn, zoals de lithium-ion batterij, die heel wat uurtjes langer meegaat. Dergelijke batterijen kun je makkelijk opladen door middel van een autolader, een USB-apparaat of een 12V systeem.
Opties, kenmerken en prijskaartje
Zoals reeds min of meer vermeld, zijn bepaalde fietsnavigatiesystemen voorzien van meerdere kenmerken. Sommigen daarvan kunnen best wel een meerwaarde vormen. Zo kan het handig zijn indien de behuizing waterbestendig is zodat je niet voor verrassingen komt te staan indien het plots regent. Verder is een touchscreen scherm en duidelijke kaartweergave ook een echte meerwaarde.
Echter is het wel belangrijk om rekening te houden met het prijskaartje dat, door de aanwezigheid van extra kenmerken, vast en zeker de hoogte in kan gaan. De gemiddelde prijs bedraagt zo’n 79 euro maar is uiteraard afhankelijk van je wensen en verwachtingspatroon. Het kan handig zijn om op voorhand een bepaald budget samen te stellen.
Veelgestelde vragen
Q1: Hoe werkt fietsnavigatie?
Fietsnavigatie is net dat tikkeltje meer dan een fietscomputer. Het is ideaal indien je bijvoorbeeld verkeerd gereden bent en alsnog je bestemming wilt proberen bereiken. Het apparaatje zal vervolgens zelf een route uitstippelen en jou aanbevelen zodanig dat je nog veilig thuis raakt. Zo heb je fietsnavigaties die voorzien zijn van heel wat kaartmateriaal maar er zijn er ook die niet over kaartmateriaal beschikken. In het laatste geval moet je dan een pijl en lijn tot het einde volgen.
Fietsnavigatiesystemen maken gebruik van functies zoals bluetooth en ANT+. Daardoor wordt het mogelijk om je fietsnavigatie met externe sensoren te verbinden. Op die manier kunnen dan bepaalde gegevens gemeten en berekend worden. Denk maar aan de hartslag, aantal calorieën of de totaal afgelegde afstand.
Q2: Wat kun je met een fietsnavigatie?
Zoals reeds min of meer vermeld, biedt een fietsnavigatie veel meer aan dan een fietscomputer. Het is een soort fietscomputer maar dan de uitgebreide variant ervan. Ben je iemand die bijvoorbeeld kan genieten van een fietstochtje zo nu en dan en graag wat informatie bekomt over de afstand en de snelheid. Dan volstaat een fietscomputer.
Wil je echter een beter inzicht krijgen in verschillende facetten en bijvoorbeeld ook je hartslag te weten komen, nieuwe routes ontdekken en alle ritgegevens bijhouden? Dan kies je maar beter voor een fietsnavigatie. De gegevens die worden gemeten met een fietsnavigatie zijn niet alleen uitgebreid maar ook nauwkeuriger. En het belangrijkste is de aanwezigheid van een GPS en navigatiefunctie.
Q3: Welke app voor fietsnavigatie?
Je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt en beslist om een fietsnavigatiesysteem aan te kopen. Je zult al vrij snel merken dat je gebruik kunt maken van diverse applicaties. Wil je bijvoorbeeld snel en makkelijk van het ene punt naar het andere punt rijden, dan kies je maar beter voor Google Maps navigatie. Wil je meer je eigen knooppuntenroutes kunnen plannen, dan blijkt Fietsknoop alvast een betere optie te zijn.
Verder zou je ook kunnen kiezen voor het gebruik van Strava, Garmin en Mio en de Fietsersbond Routeplanner. Ben je echter op zoek naar een app die de beste resultaten weergeeft en ook het meest volledig is, kies dan voor de Route.nl app.
Q4: Welke fietsnavigatie werkt met knooppunten?
Je zult versteld staan van de verschillende fietsnavigaties die gebruik maken van knooppunten. Zo zijn er heel wat apparaten van het bekende merk Garmin die werken met behulp van knooppunten. Net zoals er ook diverse fietsnavigatiesystemen zijn van Mio die met knooppunten werken. Vooral in Nederland blijkt het gebruik van knooppunten bijzonder populair te zijn.
Kies je voor een Garmin fietsnavigatiesysteem dan zul je merken dat het mogelijk is om de knooppunten als een volledig afzonderlijk bestand te laden. Daardoor wordt het mogelijk om in de zoekbalk, rechtstreeks op “knooppunten” te zoeken. Dat is bijvoorbeeld bij de systemen van Mio wel even anders. Daar kun je niet op zoek gaan naar knooppuntnummers maar kun je, op basis van je bestemming, de voorkeur aanduiden dat je kiest voor het “knooppuntennetwerk”.
Laat een reactie achter
0 COMMENTAIRES