6 beste fietspompen Test van 2024

Laatste update: 20.11.24

 

Beste fietspompen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu regelmatig een fietstochtje maakt dan wel sporadisch een keertje naar het werk fiets; een degelijke fietspomp blijft alvast een onmisbaar goed. Tegenwoordig is er dan ook een bijzonder uitgebreid aanbod aan fietspompen te registreren waardoor de keuze niet altijd van een leien dakje verloopt. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Topeak JoeBlow Sports III fietspomp die gekenmerkt wordt door een compact en lichtgewicht design. Daartegenover staat de Fietspomp met Drukmeter die tevens geleverd wordt inclusief een heleboel extra ventielen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste fietspompen (Reviews) van 2024

 

Het ruime assortiment maakt het niet altijd makkelijk om meteen de beste fietspomp te kunnen detecteren. Bovendien moet je ook aandachtig zijn voor het type ventiel en fiets waarvoor de pomp bedoeld is. Zo bestaan er, naast de standaard pompen, heel wat CO2 fietspompen, fietspompen met compressoren, elektrische fietspompen en fietspompen met een manometer. Verder dien je eveneens een keuze te maken op het gebied van het merk en de prijs. Misschien gaat je voorkeur wel uit naar het populairste en/of beste merk of die ene pomp met de laagste prijs. Wij selecteerden alvast 6 topproducten, rekening houdend met het advies van klanten en experts vermeld in de online reviews.

 

1. Topeak JoeBlow Sport III Fietspomp – Vloerpomp – Afmeting

 

Ben je op zoek naar een veelzijdige fietspomp dan is de JoeBlow Sport III, jou aangeboden en geleverd door Topeak, alvast een schot in de roos. Alhoewel hij op het eerste gezicht niet meteen tot de goedkope fietspompen behoort, wordt hij wel degelijk beschouwd als een uitstekende aankoop op het gebied van prijs-kwaliteit. 

De JoeBlow Sport III fietspomp kent een maximaal formaat van 13,7 x 25 x 67,5 cm aangevuld met een gewicht van amper 2 kg. Qua behuizing blijkt de vloerpomp voornamelijk uit staal te zijn vervaardigd wat zorgt voor stevigheid en stabiliteit tijdens het pompen van de binnenbanden. Bovendien levert deze pomp, bij normaal gebruik, probleemloos een maximale druk van maar liefst 11 bar.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren zien waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen: 

Luchtdruk: de fietspomp is in staat om zonder problemen een maximale luchtdruk van wel 11 bar te leveren.

Handig in gebruik: ten opzichte van andere fietspompen uit de JoeBlow serie blijkt de Sports III op diverse vlakken te zijn verbeterd gaande van een vergrote gauge tot een bijgewerkte handgreep én zelfs een compleet nieuwe TwinHead DX5 pompkop.

Formaat: de vloerpomp kent een maximaal formaat van 13,7 x 25 x 67,5 cm aangevuld met een totaal gewicht van zo’n 2 kg.

Drukmeter: het betreft een fietspomp met drukmeter, ook wel manometer genoemd, waarbij de maximale luchtdruk in de binnenband feilloos wordt weergegeven.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de reviews tonen aan dat 1 koper niet helemaal enthousiast is met de aangeboden kwaliteit van deze fietspomp.

Prijzig: ondanks het feit dat de JoeBlow fietspompen beschouwd worden als betaalbare opties, lijkt het echter niet meteen om een aanbieding te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fietspomp met Drukmeter én Extra Ventielen – Multifunctioneel Mondstuk 

 

Net zoals het vorige product, blijkt ook EasyDo een krachtig en multifunctionele vloerpomp aan te bieden. De pomp, die voornamelijk uit lichtgewicht doch stevig aluminium blijkt te zijn vervaardigd, is overigens niet alleen geschikt om de binnenband van je fiets op te pompen maar kan ook gebruikt worden als scooterpomp, ballenpomp én zelfs om de autobanden van extra lucht te voorzien.

De fietspomp wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een drukmeter zodanig dat je op eender welk moment de luchtdruk, steevast uitgedrukt in bar, in de gaten kunt houden. Dit wordt verder aangevuld met extra ventielen wat meteen zijn uitstekende multifunctionaliteit kan verklaren.

Kortom, de EasyDo fietspomp kan niet alleen gebruikt worden in combinatie met Hollandse ventielen maar blijkt verder ook de geschikte fietspomp voor het Franse ventiel en zelfs de geschikte fietspomp voor racefietsen, mountainbikes en scooters. Klanten reageren dan ook bijzonder positief en raden het product zeker aan.

 

Voordelen: 

Formaat: met een formaat van 62 x 10 x 62 cm en een gewicht van amper 800 gram, kan dit product vast en zeker als een kleine fietspomp of zelfs mini fietspomp worden beschouwd.

Uitvoering: de vloerpomp is uitgerust met een driehoekig voetstuk dat zorgt voor meer stabiliteit én een ergonomisch handvat dat bijdraagt aan het comfort.

Luchtdruk: de fietspomp is in staat om zonder problemen een maximale luchtdruk van wel 11 bar te leveren en 160Psi.

Multifunctioneel: hij wordt geleverd inclusief een multifunctioneel mondstuk waardoor hij op vrijwel alle ventielen, gaande van Presta tot Schrader, past. Bovendien worden er diverse extra ventielen meegeleverd, veilig opgeborgen onderaan het voetstuk.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat zijn hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sks Rennkompressor – Fietspomp Hoge Druk – E.V.A Kop – Met Drukmeter 

 

De SKS fietspomp kent een maximaal formaat van 30 bij 65 cm aangevuld met een gewicht van ongeveer 2940 gram en wordt, net zoals de vorige 2 exemplaren, beschouwd als een degelijke vloerpomp. Verder blijkt de SKS Rennkompressor eveneens uitgerust met een vernieuwde E.V.A pompkop én bijbehorende manometer wat hem bijzonder geliefd maakt binnen de internationale wielersportwereld.

De combinatie van de speciale pompkop maakt deze unieke fietspomp voornamelijk geschikt voor gebruik in combinatie met allerhande racefietsen. Daarbij kan overigens een maximale luchtdruk worden geleverd van maar liefst 16 bar.

Deze unieke stalen vloerpomp inclusief drukregelaar én schroefdraad ontvangt dan ook een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Slechts één koper vindt de pomp wel behoorlijk zwaar wat hem minder handzaam maakt.

 

Voordelen: 

Handleiding: bij de aankoop van deze vloerpomp wordt tevens een Nederlandstalige handleiding meegeleverd boordevol instructies en nuttige informatie.

Gebruiksgemak: de fietspomp is voorzien van een ergonomisch handvat, een stevig voetstuk, een drukregelaar én een schroefdraad.

Luchtdruk: bij correct gebruik kan hij makkelijk een luchtdruk van maar liefst 16 bar leveren.

 

Nadelen:

Te zwaar: uit de online reviews stellen we vast dat één gebruiker deze fietspomp als behoorlijk zwaar beschouwt.

Racefiets: houd er rekening mee dat deze fietspomp, vanwege zijn unieke pompkop en speciale ventiel, enkel en alleen geschikt is voor gebruik op racefietsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Jumbo Pomp – Fietspomp – Plank en Slang – Jumbo fietspompen

 

Net zoals de BBB fietspompen blijken ook de Jumbo fietspompen bijzonder populair bij het grote publiek. Dat wordt nog maar eens bewezen bij het zien van de mooie eindscore van 4,7 van de 5 sterren in combinatie met tal van positieve reacties en tevreden klanten. De moeite waard om de mogelijkheden van deze fietspomp eens even op een rijtje te plaatsen.

De Jumbo fietspomp, die eveneens als vloerpomp door het leven kan gaan, wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 60 x 18,2 x 60 cm en een bijbehorend gewicht van 1324 gram. Deze Nederlandse klassieker wordt al meer dan 55 jaar gemaakt en is in menig huishouden te vinden, wat van hem een oerdegelijk paradepaardje maakt.

Bovendien blijkt hij voorzien van een vrij ergonomisch handvat in combinatie met een stevig voetstuk zodanig dat hij stabiel blijft staan. Bij correct gebruik levert hij perfect een maximale luchtdruk van 5 bar wat hem geschikt maakt voor heel wat standaard fietsen.

 

Voordelen: 

Luchtdruk: de fietspomp kan zonder problemen een maximale luchtdruk van maar liefst 5 bar creëren.

Formaat: de pomp, inclusief handvat en voetstuk, kent een totale afmeting van 60 x 18,2 x 60 cm en is daardoor makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

Materiaal: doordat de behuizing voornamelijk uit staal vervaardigd blijkt, kan hij best wel voor wat stevigheid en stabiliteit zorgen.

 

Nadelen:

Geen drukregelaar: houd er rekening mee dat deze vloerpomp niet voorzien is van een drukregelaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SKS Airbuster – Co2 pomp – Afmeting

 

Net zoals één van de vorige apparaten, blijkt ook deze fietspomp te worden geleverd door het bekende merk SKS. Het betreft een krachtige Co2 fietspomp die geleverd wordt inclusief een 16 grams reservepatroon en de bekende bijbehorende 2-punts pomphouder van het eerder genoemde merk. 

Met de SKS Airbuster Co2 fietspomp, kies je dan ook voor een lichtgewicht pomp met een maximaal formaat van 258 x 123 x 30 cm. Bij correct gebruik kan hij makkelijk een totale luchtdruk van wel 7,5 bar leveren. Bovendien blijkt hij voorzien van een speciale pompkop waardoor hij geschikt is voor vrijwel alle ventielsoorten.

De stalen SKS Airbuster vloerpomp is eveneens uitgerust met een drukregelaar en blijkt niet alleen 100% geschikt voor patronen met een schroefdraad van 16 gram maar kan ook voor de 24 grams patronen worden gebruikt.

 

Voordelen: 

Formaat: deze stalen fietspomp kent een maximaal formaat van 258 x 123 x 30 cm.

Luchtdruk: bij correct gebruik is hij in staat om een maximale luchtdruk van ongeveer 7,5 bar te leveren.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van de SKS Airbuster Co2 fietspomp krijg je er gelijk een 16 grams reservepatroon bij alsook de zogenaamde 2-punts SKS pomphouder.

Budgetvriendelijk: alle mogelijkheden en voordelen in acht genomen, lijkt zijn prijskaartje alsnog bijzonder goed mee te vallen.

 

Nadelen:

Te licht: volgens één koper zou het voetstuk nog iets steviger en zwaarder mogen zijn teneinde de stabiliteit te verhogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6.  Donrox Ride F511 Draagbare Compressor Bandenpomp 

 

We sluiten het rijtje af met deze elektrische én bovendien oplaadbare fietspomp van Donrox die meteen opvalt vanwege zijn veelzijdigheid. Zo blijkt de Donrox Ride F511 niet alleen geschikt als draagbare compressor maar tevens ook bedoeld om als bandenpomp, powerbank én bandenspanningsmeter te gebruiken.

Het apparaatje kent een breedte van maximaal 6 cm, aangevuld met een hoogte van 3,8 cm en een lengte van 15,2 cm. In combinatie met zijn beperkte gewicht van 0,3 kg, kan hij makkelijk overal mee naartoe genomen worden. Bovendien kun je deze fietspomp makkelijk via een meegeleverde USB-kabel opladen en is hij zelfs voorzien van een ingebouwde zaklamp voor in gevallen van nood.

De fietspomp levert dan ook moeiteloos een maximale luchtdruk van 8,5 bar in combinatie met een aanzuigvermogen van maar liefst 20 liter per minuut. Houd er wel rekening mee dat hij een vrij luid geluidsniveau van 75 dB kent alsook een duurder prijskaartje. Echter zijn de meeste klanten overtuigd van hun aankoop.

 

Voordelen: 

Aanzuigvermogen: deze fietspomp kent een ruim aanzuigvermogen van wel 20 liter per minuut en levert daarbij een luchtdruk van maximaal 8,5 bar.

Verpakkingsinhoud: de Ride F511 compressor wordt geleverd inclusief een USB-oplaadkabel, een verloopnippel voor opblaasbaar speelgoed, een luchtslang, een ventielnaald voor ballen, een verloopnippel voor een Frans én Hollands ventiel, een waterafstotende beschermhoes én een informatieve Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Multifunctioneel: het apparaat functioneert niet alleen als compressor maar ook als powerbank, bandenspanningsmeter en bandenpomp. Verder blijkt hij voorzien van een ingebouwde zaklamp.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je op zoek naar een budgetvriendelijke fietspomp dan is dit exemplaar niet meteen de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fietspompen Koopgids

 

Ga je regelmatig met de fiets naar het werk of ben je een fervent wielrenner, al dan niet professioneel, dan is de investering in een degelijke fietspomp meer dan alleen maar een goede aanbeveling. Uiteraard dien je aandachtig te zijn voor de verschillende types alsook de bandendruk en spanning en het ventiel wanneer je de verschillende fietspompen met elkaar gaat vergelijken. En daar sommigen best wel wat prijziger kunnen zijn, raden we jou eveneens aan om eventuele aanbiedingen en/ of promoties alvast niet uit de weg te gaan.

Het nu van een degelijke fietspomp

Wist je dat goed opgepompte binnenbanden van noodzakelijk belang zijn om comfortabel én veilig op de fiets te zitten? Zo zorgt je lichaamsgewicht en grootte er tijdens het fietsen altijd voor dat er wel wat lucht uit de banden ontsnapt. Kortom, een reden te meer om je binnenbanden voldoende hard op te pompen en bijgevolg op zoek te gaan naar de, althans voor jou, meest geschikte fietspomp.

Echter zorgt het ruime assortiment ervoor dat deze keuze niet altijd even voor de hand liggend is. Zo dien je rekening te houden met het type fiets en ventiel om een bepaalde soort fietspomp aan te kopen. Probeer daarom niet alleen deze koopgids even grondig door te nemen maar daarnaast ook open te staan voor het advies en de raad van ervaren wielrenners en/ op experten in het vak.

 

Het type fietspomp (in functie van het ventiel?)

Zoals hiervoor reeds min of meer werd aangegeven, bestaan er wel degelijke verschillende types fietspompen gaande van de standaard pompen tot de luchtcompressoren en CO2 exemplaren. Om te weten te komen welke fietspomp voor jou het beste werkt, dien je vooral naar het ventiel van je fietsbanden te kijken.

Het staat buiten kijf dat de fietspomp correct om het ventieltje heen moet passen en een te grote of kleine adapter bijgevolg helemaal uit den boze zijn. Daarom zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor een fietspomp met een dubbele kop of eentje die geleverd wordt inclusief diverse adapters waardoor ze op eender welk ventiel lijken te passen.

Daarnaast bestaan er ook de pompen die zijn uitgerust met een ingebouwde druk- of manometer en in staat zijn om de bandenspanning, steevast uitgedrukt in bar, weer te geven.

En mag het toch nog net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor de zogenaamde CO2 fietspompen. Het betreft hier een vorm van cartridges gevuld met CO2 die je vervolgens aan een bijbehorende fietspomp dient vast te schroeven. Met behulp van de aanwezige CO2 wordt het vervolgens mogelijk om je fietsbanden op te pompen. Dergelijke apparaatjes zijn overigens vrij compact en licht van gewicht wat ze dan weer bijzonder handzaam maakt.

Indien budget echt geen enkel probleem vormt en je bij voorkeur niet teveel energie wilt verliezen aan het oppompen van je banden, is er altijd nog een optie tot elektrische fietspompen.

 

De afmetingen en het gewicht

Het uitgebreide assortiment omvat zowel kleine als grote en zware als lichte fietspompen. Zo zullen de meeste handpompen gekenmerkt worden door een lengte van 12 tot maximaal 25 cm in combinatie met een gewicht van zo,n 150 gram. 

De statiefpompen daarentegen zijn van nature vaak iets groter en imposanter waarbij de lengte tot maximaal 65 cm kan reiken aangevuld met een gewicht gaande van 1,5 tot maximaal 2 kg afhankelijk ook van de materiaalsoorten die werden gebruikt.

 

Het type ventiel en de bandenspanning

Zoals reeds aangegeven dien je vooral naar het ventiel te kijken om vervolgens op zoek te kunnen naar de best mogelijke fietspomp. Daarbij kunnen we een wezenlijk verschil noteren tussen het Franse, Hollandse en Schrader ventiel.

Zo wordt het Franse ventiel ook wel eens omschreven als het Presta ventiel, wat je overigens regelmatig terugvindt op racefietsen. Het Hollandse, ook wel Dunlop, ventiel kom je vooral tegen op de standaard stadsfietsen in en rond Nederland. Ben je in het bezit van een mountainbike dan zul je eerder te maken hebben met het Schrader ventiel, dat overigens ook op diverse wagens te vinden is.

Naast het ventiel moet je uiteraard ook aandachtig wezen voor de bandenspanning of bandendruk, die steevast in bar wordt uitgedrukt. Daarbij zullen de meeste standaard fietspompen een maximaal drukvermogen van maar liefst 10 bar leveren. Daarbij hebben de Hollandse of Dunlop ventielen een limiet van 6 tot 10 bar net zoals de eerder genoemde Schrader ventielen.

Extra kenmerken en bijkomende aandachtspunten

Tot slot willen we toch nog even wijzen op bepaalde aandachtspunten die al dan niet een meerwaarde zouden kunnen zijn. 

Ben je in het bezit van meerdere verschillende soorten fietsen, kies dan voor een pomp met verschillende aansluitstukken zodanig dat hij in combinatie met diverse ventielen kan worden gebruikt. Kies verder bij voorkeur voor een pomp inclusief manometer zodat de perfecte druk en bandenspanning probleemloos kan worden nagestreefd.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe werkt een fietspomp met drukmeter?

Het aanbod aan fietspompen is tegenwoordig bijzonder uitgebreid en één van de meest frequent gebruikte toestellen is er eentje met een drukmeter, ook wel manometer genoemd. De werking van een fietspomp met een drukmeter is in de basis vrij gelijklopend met die van een normale standaard fietspomp met als enige grote verschil de aanwezigheid van een manometer.

Dergelijke fietspompen dien je, net zoals de standaard pompen, op het ventiel van je band aan te sluiten om vervolgens de bandenspanning, steevast uitgedrukt in bar, te weten te komen. De bandenspanning is, zeker voor wielrenners, een belangrijke parameter om rekening te houden omdat het een grote invloed heeft op de rij-ervaring en prestaties. 

Een fietspomp met drukmeter werkt dus min of meer op dezelfde manier als verende elementen waarbij een kleine hoeveelheid lucht gecombineerd wordt met een vrij grote druk. Ga je op zoek naar een dergelijke fietspomp zorg er dan wel voor dat je er eentje uitkiest inclusief een flexibele slang zodanig dat je makkelijker bij het ventieltje kunt komen.

Q2: Hoe werkt een fietspomp met dubbele kop?

Naast de standaard fietspompen met 1 enkele kop, kun je steeds vaker opteren voor een fietspomp met een dubbele kop. Om het heel simplistisch uit te leggen, betreft het hier fietspompen die voorzien zijn van 2 aparte openingen met een verschillend formaat. 

Daarbij wordt de grootste opening veelal gebruikt in combinatie met het ventiel van de wagen terwijl de kleine opening eerder bedoeld is voor gebruik op het Hollands en/ of Frans ventiel. Dergelijke fietspompen zijn dus geschikt om zowel de banden van je wagen als die van je fiets op te pompen.

 

Q3: Wat kost een fietspomp?

Neem je regelmatig de fiets dan is het misschien niet onbelangrijk om ook in een kwalitatieve fietspomp te installeren. Afhankelijk van het type, de mogelijkheden, het merk en de uitvoering kan het prijskaartje variëren van 5 tot 10 euro tot maar liefst 150 euro of meer. 

In het meest goedkope geval gaat het uiteraard om een compacte mini fietspomp die geschikt is om je op belangrijke momenten uit de nood te helpen. Kies je voor één van de duurdere exemplaren dan zal het eerder om een voetpomp met hogedrukcompressor gaan waardoor het prijskaartje gelijk de hoogte in schiet.

 

Q4: Hoe kun je een fietspomp gebruiken?

Zoals reeds eerder vermeld, bestaan er wel degelijk verschillende soorten fietspompen elk met hun eigen voor- en nadelen. De ene fietspomp al meer geschikt in een bepaalde situatie ten opzichte van een andere pomp. Echter, wat min of meer gelijk blijft is het principe en de werking ervan.

Zo worden de meeste fietspompen in de basis gebruikt door hun pompkop op het desbetreffende ventiel te plaatsen. Heb je een pomp met dubbele kop, kies dan voor de kleinste opening wanneer je de banden van je fiets wenst op te pompen. Vervolgens dien je, hetzij handmatig hetzij automatisch, de fietsband op te pompen tot de gewenste bandenspanning uiteindelijk wordt bereikt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES