Beste handheld GPS

Laatste update: 19.07.24

 

Handheld GPS test van 2024

 

Als je graag en vaak lange wandeltochten maakt of regelmatig op trektocht vertrekt dan kan een handheld GPS systeem echt wel handig zijn. Toch is het belangrijk om een degelijk en kwaliteitsvol apparaat aan te kopen. Dat hoeft zeker niet altijd het duurste model te zijn of het toestel met de meeste opties. Om jou te helpen, zijn we dan ook even op zoek gegaan naar de 3 beste toestellen van het moment. Zo behoort de Garmin eTrex Touch 25 zeker en vast tot de betere apparaten die je bovendien ook probleemloos op je fiets kunt bevestigen. Net zoals het eerste apparaat is ook de Garmin eTrex 20x afkomstig van het bekende merk Garmin. Dit model is vrij eenvoudig te bedienen en is helemaal waterdicht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Handheld GPS reviews – top 5

 

 

Voor mensen of families die graag de bergen intrekken of wandeltochten maken is het best om een handheld GPS mee te nemen. Zo loop je nooit verloren en kun je toch nog rustig genieten van je wandeling in de natuur. Kies uit ons volgende lijstje met vijf verschillende apparaten de beste handheld GPS uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Garmin eTrex Touch 25

 

Met de eTrex Touch 25 kun je gemakkelijk avonturen ondernemen in de bergen. Het toestel wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde kaarten en 250000 geocaches voor leuke buitenactiviteiten. Je krijgt er ook een fietssteun bij zodat je hem ook op je fiets kunt installeren en meenemen.

Hij is gemakkelijk te bedienen met het touchscreen en je kunt er ook recreatieve paden en routes mee downloaden om te volgen. Het toestel beschikt over TopoActive Europe kaarten van 46 verschillende landen! Je kunt de kaarten gratis bijwerken en met het interne geheugen van 8 GB heb je genoeg plaats om nieuwe kaarten te downloaden.

De online reviews geven een positief advies voor dit top product. Het apparaat bepaalt de routes snel en de kaarten zijn duidelijk af te lezen. Ook in de zon heb je een helder scherm en hij is stevig dankzij zijn degelijke behuizing. Voor sommigen gaat de batterij niet lang genoeg mee en is de handleiding onduidelijk.

Deze handheld GPS is afkomstig van het merk Garmin dat door vele gebruikers ook als veruit het beste merk wordt beschouwd. Dit kun je ook duidelijk zien aan de vele overwegend positieve beoordelingen die bij dit product geplaatst werden. Laten we de voor- en nadelen van dit apparaat dat ook eens even onder de loep nemen.

 

Voordelen

Handig in gebruik: deze handheld GPS is uitgerust met een heleboel vooraf geïnstalleerde plattegronden. Daarnaast beschikt het ook over maar liefst 250000 geocoaches die je kunt gebruiken om leuke buitenactiviteiten te organiseren.

Toebehoren: bij de aankoop van dit product krijg je er meteen ook een fietssteun bij. Op die manier kun je het toestel ook op je fiets installeren.

Gebruiksgemak: het apparaat is van een heleboel kaarten uit maar liefst 46 landen. Bovendien is het mogelijk om deze plattegronden bij te werken. Er is een intern geheugen voorzien van 8 GB.

 

Nadelen

Batterij: slechts enkele kopers vinden dat de batterij toch iets langer zou mogen meegaan.Handleiding:één enkele gebruiker vindt dat de handleiding die bij het apparaat steekt, iets duidelijker had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garmin eTrex 20x

 

Ook dit is een Garmin handheld GPS net zoals de vorige in ons lijstje. Hij is eenvoudig te bedienen en beschikt over een verbeterd 65K kleurenscherm van 5,6 cm dat ook in zonlicht duidelijk af te lezen is.

Hij is duurzaam en waterdicht en je kunt hem bijna overal installeren met één van de vele bevestigingssteunen.

Hij ontvangt tegelijk GPS en GLONASS satellieten en bepaalt de positie daardoor 20% sneller dan normaal.

Hij beschikt over de vooraf geïnstalleerde Garmin TopoActive kaart van West-Europa dus je kunt er al een tijdje mee weg. Hij is perfect voor navigatie en geeft ook hoogteverschillen weer.

De kopers zijn tevreden over deze handheld GPS aanbieding. Hij is goedkoper dan de vorige en je krijgt er nog altijd kwaliteit voor terug. De kaarten zijn duidelijk af te lezen en hij heeft een degelijk behuizing. Voor sommigen is hij onhandig in gebruik.

Net zoals het vorige apparaat is ook dit toestel afkomstig van het bekende merk Garmin. Dit doet ons vermoeden dat dit ook wel eens het populairste merk zou kunnen zijn wanneer je op zoek gaat naar een handheld GPS. Bovendien is het net iets goedkoper in vergelijking met het voorgaande product.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: dit apparaat beschikt over een optimaal kleurenscherm dat zelfs in felle zon eenvoudig af te lezen is. Verder is deze handheld GPS ook volledig waterdicht.

Ontvangstsignaal: doordat deze handheld GPS tegelijkertijd GPS en GLONASS satellieten kan ontvangen, kun je de positie in een recordtempo bepalen.

 

Nadelen

Onhandig in gebruik: ondanks het feit dat de meeste kopers helemaal overtuigd zijn, vinden enkele gebruikers het toestel niet zo eenvoudig om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garmin eTrex 10

 

De eTrex behoort met zijn lage prijs tot de goedkope handheld GPS. Het een compacte navigatie die beschikt over alle kernfuncties en een robuuste constructie heeft. De batterijen hebben een lange levensduur en het apparaat beschikt over een basiskaart van de wereld. Je kunt wel geen nieuw kaartmateriaal op het toestel laden.

Het scherm is goed af te lezen onder alle lichtomstandigheden en het toestel is waterdicht. Hij is verder ook nog bestand tegen stof en vuil. Met dit apparaat kun je geocaches en informatie rechtstreeks downloaden zodat je geen papier meer hoeft te gebruiken en direct je geocachingavontuur kunt starten.

De meeste kopers zijn tevreden over dit apparaat en geven dus ook positief advies. Hij bepaalt snel de routes en is gebruiksvriendelijk. Je krijgt topkwaliteit voor een goedkope prijs. Toch zijn er ook mensen niet tevreden. De handleiding is te kort en is niet in het Nederlands. Voor één persoon voldoet hij ook niet aan de verwachtingen.

Als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of gewoon een beperkter budget voor ogen hebt, dan hoef je zeker deze handheld GPS eens te bekijken. Dit model van Garmin is namelijk gezegend met de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze lijst opgenomen hebben.

 

Voordelen

Voordelig tarief: je zult versteld staan van de voordelige prijs waaraan je dit toestel kunt aankopen. Tegelijkertijd kun je zeker zijn van heel wat kwaliteit aangezien het afkomstig is van het merk Garmin. En dit staat volgens heel veel gebruikers garant voor degelijkheid.

Batterij: dit apparaat werkt op batterijen die je helemaal niet vaak hoeft te vervangen. Ze kunnen namelijk een hele poos zonder problemen meegaan.

Handig in gebruik: het is een eerder compact toestel dat voorzien is van alle mogelijke kernfuncties. Er is ook een basiskaart voorzien van de wereld.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: het is niet mogelijk om eventueel nieuw kaartmateriaal op het toestel te gaan opslaan en bijhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garmin GPSMAP 64st

 

Deze handheld GPS aanbieding kan dankzij de helixantenne en de GPS en GLONASS ontvanger jouw positie snel en nauwkeurig bepalen, zelfs in dichte bebossing en diepe valleien.

Hij wordt geleverd inclusief kaarten van 44 Europese landen en geeft informatie over het wegennetwerk, bossen, meren, nuttige punten,…

Hij beschikt over een TracBack functie om dezelfde weg terug te vinden en heeft verder nog een ingebouwd elektronisch kompas met drie assen en kantelcompensatie om je altijd de koers aan te geven.

Tot slot kun je met de barometer nog de drukverschillen bijhouden om je hoogte nauwkeurig te bepalen en weersveranderingen in de gaten te houden.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Net zoals de voorgaande producten is ook deze handheld GPS afkomstig van het bekende merk Garmin. Hierdoor wordt ons vermoeden nog maar eens bevestigd dat dit niet alleen het beste merk maar ook echt het populairste merk zou kunnen zijn. Toch zul je voor dit toestel net iets meer geld hoeven te voorzien in vergelijking van sommige andere handheld GPS apparaten.

 

Voordelen

Positiebepaling: het bepalen van de exacte positie kan in een recordtempo gebeuren. Dit komt door de aanwezigheid van de helix antenne in combinatie met de GLONASS en GPS satellieten.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is bij de aankoop reeds voorzien van kaarten van maar liefst 44 verschillende landen. Er wordt verder ook extra informatie verschaft over bossen, meren en het wegennetwerk.

 

Nadelen

Aankoopprijs: de hoge prijs van dit apparaat zou voor sommige gebruikers misschien wel eens als een minpunt ervaren kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garmin eTrex 30x

 

De eTrex 30x beschikt over vooraf geladen kaarten van West-Europa en een 3-assig kompas. Het kleurenscherm is helder en kun je zelfs in zonlicht aflezen. Hij ontvangt zowel GPS als GLONASS signalen voor een vluggere en nauwkeurige routebepaling.

Hij beschikt over een intern geheugen van 4 GB maar slechts 0,3 GB ervan is beschikbaar.

Je kunt het geheugen wel eenvoudig uitbreiden met een micro SD kaart. Met de barometrische hoogtemeter ben je op de hoogte van de drukverschillen en hij beschikt verder nog over een wereldwijde basiskaart.

Ook over dit apparaat zijn er nog geen online reviews geschreven. Misschien heeft iemand het product al gekocht maar er nog geen mening over geschreven. Door het gebrek aan reviews kunnen wij jou geen advies geven over deze handheld GPS aanbieding.

Uit de beoordelingen van de kopers kunnen we alleen maar vermoeden dat dit wel eens een topproduct zou kunnen zijn. Handheld GPS van Garmin is misschien niet één van de goedkoopste maar biedt toch heel wat mogelijkheden. Laten we de voor- en nadelen ervan dan ook maar eens heel grondig bekijken.

 

Voordelen

Routebepaling: dankzij de combinatie van GLONASS en GPS satellieten kun je jouw positie in een mum van tijd laten bepalen.

Handig in gebruik: het toestel is uitgerust met een heleboel kaarten over West-Europa en zelfs een 3-assig kompas. Je kunt het scherm probleemloos aflezen zelfs bij fel zonlicht.

 

Nadelen

Geheugen: het apparaat beschikt over een intern geheugen van 4 GB waarvan er maar slechts 0,3 GB beschikbaar is. Uiteraard is het mogelijk om het geheugen uit te breiden door middel van een micro SD kaartje eventueel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handheld GPS’en koopgids

 

Een handheld GPS is bedoeld om mensen te helpen die graag de bergen of bossen intrekken. Je kunt informatie aflezen van je handheld GPS zoals hoogte en bebossing maar je kunt ook wegen zien die in de buurt liggen en zien hoeveel afstand je afgelegd hebt. Dit is je perfecte copiloot bij een trektocht. Let op de prijs van het product, de mogelijkheden, de kaarten en routes en de extra functies.

 

 

Mogelijkheden van een handheld GPS

 

Neem eerst even de tijd om te beslissen waarvoor je een handheld GPS zal gebruiken. Als je van plan bent om de bergen of bossen in te trekken dan koop je beter een model met gedetailleerde kaarten die de route opslaat zodat je weet hoe je terug kunt keren. Dit natuurlijk enkel in het geval je verloren loopt.

Vele modellen hebben een kleurenscherm en je kunt meestal ook genieten van extra kaarten. De details van de kaarten kunnen ook verschillen afhankelijk van het apparaat die je koopt. Meestal heeft een duurder apparaat veel meer mogelijkheden.

Dit kan lopen van een groter scherm tot een hoogtemeter en een kompas. Als je het veilig wilt spelen en zeker niet verloren wilt lopen dan geef je best wat extra geld uit.

De meeste modellen werken met waypoints. Dit zijn vastgestelde punten waarvan de coördinaten bekend zijn. Je kunt van vooraf waypoints invoeren in de GPS om dan verschillende routes te kunnen berekenen tussen deze waypoints. Tijdens de route kun je zelf ook waypoints vastleggen om in de toekomst te gebruiken. Voor mensen die snel vergeten waar ze hun auto geparkeerd hebben is dit een hele nuttige functie.

 

 

Kaarten en routes

 

De meeste handheld GPS’en beschikken over een basiskaart. Op deze basiskaart kun je meestal geen wegen en paden zien maar enkel je afgelegde routes. Het is daarom beter om kaarten op je apparaat te zetten zodat je de verschillende wegen en paden kunt zien. Het is dan makkelijker om een mooie route uit te stippelen. Er zijn kaarten die speciaal gemaakt zijn voor wandel- of fietsroutes.

Er bestaan ook modellen die voorzien zijn van een topografische kaart die zo goed mogelijk het gebied weergeven. Dit doen ze door reliëf, bebouwing en natuurlijke kenmerken te tonen. Als je apparaat daar niet over beschikt dan kun je dat natuurlijk los aankopen. De kaarten zijn altijd van een bepaald gebied, het is niet zo dat je kaarten krijgt van gans Europa zoals bij een gewone GPS. De kaarten zijn meestal te downloaden tegen betaling via de website van de fabrikant.

Eenmaal je over een goede kaart beschikt kun je zelfs routes maken op je computer. Je kunt daarvoor coördinaten gebruiken of al gemaakte routes downloaden. Als je de route zelf wilt ontwerpen dan zul je daar wel wat tijd moeten aan besteden.

 

 

Extra functies

 

Je kunt ook afgelegde routes laten opslaan op je GPS, zo kun je de route in de toekomst nog even overdoen. Deze routes heten tracks. Je kunt deze tracks uitwisselen met andere gebruikers van een handheld GPS.

Als je kiest voor een model met een elektronisch kompas dan kun je altijd de correcte richting bepalen. Je hoeft zelfs niet te bewegen en je raakt nooit meer het noorden kwijt!

Een tripcomputer vind je ook terug in een gewone GPS die je in de auto gebruikt. Deze functie geeft de gemiddelde snelheid, de afgelegde afstand en de geschatte tijd van aankomst aan. Zo kun je zelf je snelheid aanpassen.

De meeste GPS toestellen kunnen de hoogte meten waarop je je bevindt. Dit kan gedaan worden via satellieten of via een barometrische hoogtemeter. De tweede optie is nauwkeuriger want de hoogte wordt gemeten via de luchtdruk.

Let tenslotte nog op het intern geheugen van het apparaat en of je het kunt uitbreiden met geheugenkaarten en zorg voor een reservebatterij indien je zonder stroom valt.

 

 

Goedkoop of duur

 

Bij de aankoop van een handheld GPS kan je het risico lopen dat de kwaliteit van een goedkoop toestel ondermaats is. Het is daarom beter om meer geld uit te geven. Het apparaat zal niet alleen beter werken maar ook over veel meer nuttige functies beschikken die het makkelijker maken om van je wandeling te genieten.

Een handheld GPS kun je al voor een mooie prijs kopen en als je niet gehaast bent dan kun je op zoek gaan naar mooie aanbiedingen. Vooral online kun je koopjes vinden, zelfs als je de verzendkosten er nog bij optelt. Als je liever in de winkel koopt kun je toch eerst nog extra informatie opzoeken over elk model voordat je je tijd gaat verspillen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES