5 beste Skihelmen met vizier Test van 2021

Laatste update: 30.07.21

 

Beste skihelmen met vizier – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In veel wintersportgebieden is een skihelm al een tijdje een verplichting. Bovendien is het gewoon veel veiliger om een helm te dragen wanneer je met een razende snelheid de bergen af suist. Door een skihelm met vizier te dragen zul je maximaal kunnen genieten en je hebt het ook nog eens lekker warm. We zochten voor jou 3 helmen uit die je misschien wel zullen interesseren. Zo is er de Bollé Might Visor Premium skihelm met een Photochromic vizier. Daarnaast zie je de Sinner Titan Visor skihelm  die unisex is en een categorie 1-3 vizier heeft dat geschikt is voor donker tot fel licht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Skihelmen met vizier Koopgids

 

Tegenwoordig behoort een skihelm standaard tot je ski-uitrusting. Een stevige en comfortabele helm is een absolute must en het is een goede aanbeveling om te kiezen voor een exemplaar met vizier. Waar moet je specifiek op letten wanneer je een skihelm gaat uitkiezen? Kun je dergelijk type helm aankopen in verschillende maten? We kunnen je enkel de raad geven om alle mogelijkheden goed te vergelijken voor je beslist. Neem zeker ook een kijkje bij de aanbiedingen want een degelijke skihelm kost al gauw een flinke duit.

De verschillende soorten skihelmen en het materiaal waaruit ze zijn gemaakt

We kunnen drie verschillende types skihelmen onderscheiden. Zo is er de softshell skihelm die ook wel de in-mold skihelm wordt genoemd. Deze skihelm is gemaakt uit 2 dunne schalen die aan elkaar zijn verlijmd of gesmolten met daartussen een EPS-schuimrubberlaag of polystyreen. Deze helm is heel licht van gewicht waardoor hij super comfortabel is om te dragen. Deze in-mold skihelm heeft dankzij de de EPS-schuimrubberlaag een maximale schokabsorptie. Vervolgens heb je de hardshell skihelm met een schuimrubberlaag die los van de buitenschaal werd gehouden.

Op deze manier heb je een dikke stoot- en slagbestendige laag waardoor deze skihelm heel sterk en veilig is. Dit type helm wordt vaak gekozen door snowboarders en off-piste skiërs omdat hij de beste bescherming biedt. Deze helmen zijn iets zwaarder en hebben minder ventilatie. Tenslotte is er de hybride skihelm die een combinatie is van beide vorige soorten. De buitenkant wordt gemaakt met een hardshell constructie terwijl de binnenkant een comfortabele softshell is. De hybride helm wordt zowel door off-piste- als door recreatieve skiërs gebruikt.

 

Het vizier 

De skihelm met vizier is sedert enkele jaren enorm in trek. Een dergelijke skihelm is vaak wat duurder in aankoop dan een gewone skihelm waarbij je een aparte skibril draagt. Je kunt kiezen voor een meekleurend of fotochromisch vizier waarvan de kleur zich aanpast naargelang de weersomstandigheden of de omgeving waarin je je bevindt. Er is ook het verwisselbare vizier waarbij je meerdere vizierkleuren kunt uitkiezen om je aan te passen aan het weertype. 

Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren geel, amber, oranje en bruin. Deze zijn geschikt voor weertypes gaande van zware bewolking met hevige sneeuw tot onbewolkt en zonnig. De kleurenlijst en het bijhorende weertype zal steeds bij je skihelm met vizier worden vermeld. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om voor een gepolariseerde lens te kiezen die ervoor zorgt dat je geen last hebt van de felle witte schittering van de sneeuw. Tenslotte is er ook de skihelm met een vizier die het allemaal samen heeft, namelijk een gepolariseerd fotochromisch vizier.

 

De maat en de pasvorm

Bij de aankoop van een skihelm is het heel belangrijk om de juiste maat uit te kiezen. Alleen een helm die perfect aansluit zal voldoende bescherming bieden tijdens een valpartij of botsing. Een skihelm die goed aanpast zal niet mee bewegen wanneer je je hoofd heen en weer schudt. Je kunt trouwens perfect zelf de maat van jouw helm bepalen door de omtrek van jouw hoofd te meten in centimeter. Echter, sommige merken gebruiken small, medium en large als maataanduiding.

Op het internet kun je voor de verschillende merken tabellen terugvinden waar de juiste omtrek in centimeter staat vermeld. Een skihelm moet goed passen want meestal draag je hem toch heel wat uurtjes per dag. De meeste helmen kunnen daarom met een draaimechanisme worden aangepast zodat de pasvorm perfect is. Andere modellen zijn dan weer uitgerust met verwijderbare vullingen zodat je zelf kunt bepalen wanneer hij het best zit. Denk bij je aankoop een klein beetje vooruit en kies er eentje waarvan je zeker bent dat je hem de komende 5 jaar met plezier zult dragen.

De ventilatie

Wanneer je aan het skiën of snowboarden bent en zeker wanneer je later in het skiseizoen de latten op gaat, kun je het nogal warm krijgen. Door eerst te transpireren en daarna terug af te koelen raak je makkelijker verkouden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een skihelm met een goed ventilatiesysteem. De softshell helmen die met de in-mold technologie zijn gemaakt hebben vaak de meeste ventilatieopeningen.

Een in-mold skihelm is gemaakt door twee harde maar dunne schelpen met elkaar te versmelten met daartussen een laag EPS-schuimrubber (polystyreen). Bij deze helm en ook bij hybride helmen is het daarom gemakkelijker om ventilatiegaten aan te brengen. Een hardshell skihelm met een dikke stootvaste laag heeft meestal wat minder ventilatieopeningen. Je zult merken dat er helmen zijn met een automatische of met een regelbare ventilatie. Bij deze laatste kun je zelf bepalen hoeveel en wanneer je wilt ventileren. 

 

5 beste skihelmen met vizier (Reviews) van 2021

 

Het is in de meeste skigebieden verplicht om een skihelm te dragen. We geven daarom graag het advies om te opteren voor een skihelm met vizier waarmee je het meeste voordeel zult hebben . Kies je voor één van de populairste en stoere snowboardhelmen of gaat je voorkeur uit naar een skihelm met vizier voor brildragers? We hebben voor jou 5 top exemplaren uitgezocht om de keuze wat gemakkelijker te maken. Neem je tijd om alles eens rustig te bekijken alvorens er de beste skihelm met vizier uit te kiezen. 

 

1. Bollé Might Visor Premium Skihelm met vizier Photochromic 

 

De Bollé skihelm met vizier is een tijdelijke aanbieding met een korting van wel 30%. Deze stoer ogende hardshell skihelm is voorzien van een fotochromisch vizier met categorie 1-2 waardoor hij geschikt is voor zwaar bewolkt/mistig- tot licht zonnig weer.

De helm is dankzij de hardshell/ABS bescherming met grote schokabsorptie ideaal voor zowel skiërs als snowboarders. Hij kan trouwens voor verschillende skidisciplines worden gebruikt. Daarnaast beschikt de Bollé skihelm over een Click-to-fit Systeem zodat hij met een eenvoudig verstelmechanisme voor de perfecte pasvorm kan worden aangepast.

Bovendien is hij voorzien van een eenvoudige kinsluiting om de helm stevig vast te maken. Zowel de ergonomische oorkussens als de binnenvoering kunnen worden verwijderd om ze in de wasmachine te wassen. Er zijn voor deze skihelm nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Bescherming: door de ABS hardshell biedt deze helm een maximale bescherming en een heel hoge schokabsorptie.

Draagcomfort: de verwijderbare oorkussens en het Click-to-fit systeem zorgen ervoor dat je de helm optimaal kunt aanpassen om je het beste draagcomfort te geven.

Vizier: het fotochromisch vizier met categorie 1-2 is ideaal voor donker weer en bij licht zonnige omstandigheden. Hij is bovendien geschikt voor brildragers.

Uniseks: hij is in 3 neutrale kleuren te verkrijgen waardoor deze skihelm voor dames en heren geschikt blijkt.

 

Nadelen: 

Niet-regelbare ventilatie: de Bollé Might Visor helm heeft een geïntegreerde Airflow Extractor ventilatie die niet kan worden geregeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sinner Titan Visor skihelm unisex maat 57 (M) vizier categorie 1-3

 

De Sinner skihelm met vizier is een skihelm voor heren en dames die wel houden van een actieve namiddag op de skipiste. De ski/snowboard helm is voorzien van een fotochromisch vizier dat geschikt is voor categorie 1-3 lichtomstandigheden zodat je hem kunt gebruiken zowel bij duister weer als in fel zonlicht. Dit is een lichte softshell helm die toch alle schokken optimaal opvangt.

Bovendien is het vizier behandeld met een speciale coating om geen condensvorming te hebben. Het scherm is trouwens afgewerkt met een zacht schuimrubber op de randen waardoor hij perfect tegen het gezicht aansluit. Deze skihelm met vizier is ook ideaal voor mensen die een bril dragen.

Daarnaast heeft deze helm 8 ventilatieopeningen in mesh stof die helaas niet kunnen worden versteld. Met het draaiwiel aan de achterzijde van de helm kan de pasvorm worden aangepast om een optimaal draagcomfort te garanderen. De zachte en dikke fleece voering en de oorkussens kunnen trouwens gemakkelijk worden uitgehaald om te wassen. We konden voor deze recente skihelm nog geen reviews terugvinden.

 

Voordelen:

Draagcomfort: de pasvorm kan worden aangepast met een draaiwiel dat zich aan de achterzijde van de helm bevindt. Hij heeft een zachte fleecevoering en dikke oorkussens die kunnen worden verwijderd om te wassen.

Vizier: het vizier voor categorie 1-3 belooft een klaar zicht bij donker weer tot fel zonlicht. Het scherm is voorzien van een anticondenslaag waardoor hij niet kan beslaan.

Lichtgewicht: deze helm is dankzij de in-mold technologie bijzonder licht van gewicht waardoor je geen last zult krijgen aan de nek of schouders.

Sluiting: de sluiting kan worden aangepast zodat de helm goed vast zit. Daarnaast is deze gemakkelijk en snel te openen/sluiten.

 

Nadelen: 

Ventilatiegaten: de ventilatiegaten in de helm zijn onder de voering afgesloten met schuimrubber die moet worden verwijderd of teruggeplaatst wanneer je al dan niet luchtcirculatie wilt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Alpina Jump 2.0 HM skihelm met vizier Hicon 

 

Het merk Alpina wordt door veel sporters beschouwd als het beste merk voor sportbrillen. De Alpina skihelm met vizier is dan ook een topper in zijn soort. Hij heeft een oranjekleurig afneembaar Hicon vizier waarmee je gemakkelijker kleurcontrasten in de sneeuw kunt onderscheiden zodat je beter zicht hebt en veiliger kunt skiën. 

Bovendien heeft deze skihelm een hardshell van schokbestendig polycarbonaat met een EPS-schuimrubberlaag binnenin. Hierdoor heb je een betere bescherming bij valpartijen. Daarnaast is hij ontwikkeld met het Alpina Run System om de pasvorm te optimaliseren. Dit systeem in combinatie met een nekwarmer geeft je nog meer draagcomfort.

Het verstelbare ventilatiesysteem zorgt ervoor dat het dubbelwandige vizier quasi niet zal beslaan. Ook zul je dankzij dit systeem minder zweten in de helm waardoor je je veel comfortabeler zult voelen. We merken op dat ook deze skihelm nog geen beoordeling kreeg. Vermoedelijk komt dit omdat deze skihelmen allemaal van recente collecties zijn en er momenteel minder wordt geskied door de restricties omtrent het virus.

 

Voordelen:

Maximale bescherming: door de hardshell in polycarbonaat en de EPS-schuimrubberlaag biedt deze skihelm een optimale bescherming tijdens valpartijen of bij het stoten.

Vizier: hij is voorzien van een afneembaar oranjekleurig Hicon vizier waarmee je beter de contrasten in de sneeuw kunt onderscheiden. Het heeft categorie 2 voor licht zonnig weer.

Ventilatiesysteem: het ventilatiesysteem kan worden geregeld zodat je een maximaal comfort hebt tijdens het skiën.

Pasvorm: dankzij het Alpina Run System kan de helm perfect worden aangepast om een optimale pasvorm te bereiken.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: door het geïntegreerde verstelbare ventilatiesysteem is deze skihelm een pak duurder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tenson Core Visor skihelm unisex maat M met ABS-hardshell

 

De Tenson skihelm met vizier valt in de goedkope prijsklasse van onze selectie. De skihelm is een uniseks model dat verkrijgbaar is in de kleuren mat zwart en wit. Hij heeft een mooi oranjekleurig vizier waarmee je ogen worden beschermd tegen de sneeuw, de koude en de wind. Hij is trouwens ook geschikt voor brildragers.

De Tenson Core Visor is gemaakt uit een robuuste ABS-hardshell met aan de binnenkant EPS-schuimrubber waardoor hij over een maximale schokabsorptie beschikt. Dankzij het draaimechanisme aan de achterkant van de skihelm kan de pasvorm perfect worden aangepast. De kinriem met kliksluiting kan trouwens gemakkelijk worden versteld zodat de helm goed kan worden vastgemaakt.

Bovendien is hij voorzien van regelbare ventilatiegaten waardoor je geen last zult hebben van transpiratie. De binnenvoering en de afneembare oorkussens kunnen trouwens in de machine worden gewassen. Voor deze helm uit de wintercollectie van 2020 werden nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Pasvorm: de helm kan volledig worden afgesteld met een draaimechanisme aan de achterkant. Ook de kinsluiting met kliksysteem kan worden aangepast.

Materiaal: hij is gemaakt uit ABS-hardshell met een EPS-schuimrubberlaag binnenin waardoor hij alle harde schokken gaat opvangen.

Regelbare ventilatie: deze skihelm is voorzien van een regelbaar ventilatiesysteem die je naar eigen wens kunt regelen.

Vizier: het oranjekleurig vizier zal je ogen optimaal beschermen tegen fel zonlicht, sneeuw, wind en koude.

 

Nadelen: 

Niet krasbestendig: we merken op dat een helm met een matte kleur minder bestand is tegen krassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Uvex Junior Visor Pro

 

Deze kinder skihelm met vizier heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten. De Uvex Junior heeft een licht getint goudkleurig vizier dat gespiegeld is waardoor de jonge skiër een optimaal zicht heeft in de sneeuw. Het vizier kan trouwens gemakkelijk naar omhoog/omlaag worden geschoven.

De Uvex skihelm met vizier is de perfecte uitrusting om je kind hip en veilig te berg te laten afskiën. De softshell skihelm is voorzien van een EPS-schuimrubberlaag waardoor alle schokken en stoten tijdens een valpartij maximaal worden geabsorbeerd. Het IAS-systeem zorgt er bovendien voor dat de helm perfect aan het hoofd van je kind kan worden aangepast zodat hij goed en stevig vast zit.

Daarnaast kunnen de oorkussens en de binnenvoering worden verwijderd om het draagcomfort nog te verbeteren. Een speciaal ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er voldoende luchtcirculatie is waardoor je niet overmatig gaat transpireren. Er werd voor deze skihelm nog geen beoordeling gegeven.

 

Voordelen:

Gespiegeld vizier: het goudkleurig vizier is licht getint en spiegelend waardoor je kind een uitstekend zicht heeft.

Veilig: dankzij de in-mold technologie en de EPS-schuimrubberlaag is deze helm extra veilig. Hij vangt maximaal alle schokken en stoten op.

Aanpasbaar: hij kan in verschillende maten worden aangekocht en hij kan bovendien door het IAS-systeem perfect worden aangepast zodat hij goed aansluit.

Verwijderbare oorkussens: de oorkussens en de voering kunnen worden verwijderd om het draagcomfort te verbeteren.

 

Nadelen:

Kleur: we merken op dat deze helm enkel in een matte roze kleur wordt aangeboden. Niet alle jongens zullen daar gelukkig mee zijn en moeten daarom uitkijken naar een andere skihelm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES