6 beste badmintonrackets Test Van 2024

Laatste update: 21.11.24

 

Beste badmintonrackets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het ruime assortiment badmintonrackets maakt het niet altijd even makkelijk om een goede keuze te maken. Zo is er een duidelijk verschil te noteren op het gebied van gebruikte materialen, bladgrootte en snarenpatroon wat resulteert in een onderscheid tussen de rackets voor competitiespelers en die voor de recreatieve/ beginnende speler. Heb je toch al wat ervaring in het badminton en ben je op zoek naar kwaliteit dan lijkt de Yonex Carbonex 6000N badmintonset alvast een meer dan goede optie te zijn. Daartegenover staat de Outdoor Fun badmintonset – Johntoy die dan weer in het oog springt vanwege zijn opvallende kleurendesign en uitermate geschikt is voor de beginnende en/ of recreatieve badmintonspeler. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste badmintonrackets (Reviews) van 2024

 

Kies je voor een Yonex badmintonracket dan wel Babolat badmintonracket of heb je toch liever een badmintonracket van Carlton? En geef je daarbij de voorkeur aan een badmintonracket én shuttle of is enkel en alleen het racket voldoende? Houd er wel rekening mee dat een badmintonracket set iets duurder in de aankoop zal zijn waardoor het aangewezen wordt om aandachtig te zijn voor aanbiedingen en goedkope optiemogelijkheden. Wij zetten hieronder alvast 6 toppertjes voor jou klaar inclusief bijbehorende online reviews en advies. 

 

1. Yonex Carbonex 6000N badmintonset 2 CAB6000 met Mavis 10

 

Als gevorderde speler is enkel het beste badmintonracket tijdens trainingen en op wedstrijd goed genoeg. En indien je bereid bent om daar best wel wat budget voor neer te tellen, kunnen wij jou dit exemplaar van Yonex, uit de bekende Yonex Carbonex serie, hartelijk aanbevelen. Het racket met zwart/geel design wordt voor dit prijskaartje geleverd in een prachtige bijbehorende zwarte drawstring tas met 3 Mavis 10 shuttles.

Het badmintonracket, dat overigens bespannen geleverd wordt, valt meteen op vanwege zijn ovale racketblad waarmee een stabiel én vast gevoel gegarandeerd wordt tijdens eender welke wedstrijd of training. Dit wordt aangevuld met een bespanadvies van 7 à 9 kg en een combinatie van duurzaam aluminium en staal die bijdragen aan de stevigheid en het gebruiksgemak.

Een blik op de online reviews toont gelijk een mooie eindscore van 5 sterren aan waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het comfort van het badmintonracket.

 

Voordelen

Materialen: terwijl het racketblad voornamelijk uit duurzaam aluminium is vervaardigd, blijkt de steel van het racket uit staal te bestaan aangevuld met een Nanocarbon tube.

Gewicht: met een totaal gewicht van amper 98 gram weegt deze badmintonracket bijzonder weinig wat resulteert in een optimaal gebruiksgemak op het veld.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke Carbonex 6000N badmintonrackets aangevuld met 3 Mavis 10 shuttles en een stevige drawstring tas.

Bespannen: je hoeft je geen zorgen te maken over hoe je een badmintonracket moet bespannen aangezien deze reeds bespannen geleverd wordt.

 

Nadelen

Prijzig: het mag dan wel één van de populairste producten uit deze lijst zijn, jammer genoeg is het racket niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Outdoor Fun badmintonset – Johntoy // Badmintonracket Johntoy

 

Hou je wel van een partijtje badminton en ben je op zoek naar een degelijke én betaalbare badminton set? Dan willen wij jou alvast het advies geven om dit product van Johntoy eens even onder de loep te nemen. De set is bedoeld voor de beginnende badmintonspeler vanaf de leeftijd van ongeveer 4 jaar oud. Dat verklaart meteen ook waarom de badminton racket en de bijbehorende badminton shuttle in een opvallend vrolijk gekleurd jasje zijn gegoten zodoende goed zichtbaar te zijn én blijven.

De set bestaat uit maar liefst 2 badmintonrackets die elk afzonderlijk een lengte kennen van 44 cm en volledig uit duurzaam kunststof zijn vervaardigd. Het geheel wordt aangevuld met een shuttle, een balletje én een balletje met veer wat het voor beginnende spelers net iets makkelijker en toegankelijker maakt.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,3 sterren waarbij klanten over het algemeen laaiend enthousiast zijn inzake het fraaie design en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper had misschien wel wat meer kwaliteit verwacht maar dat is uiteraard een geheel persoonlijke keuze.

 

Voordelen

Set: de set bestaat uit 2 badminton rackets die elk ongeveer 44 cm lang zijn en wordt verder aangevuld met een balletje, een shuttle en een balletje met veer.

Materiaal: de set werd vervaardigd uit een combinatie van degelijke duurzame materialen zoals metaal en kunststof.

Design: de badminton set is afgewerkt in opvallende kleuren waardoor het geheel goed zichtbaar blijft en dus net iets toegankelijker voor de beginnende badmintonspeler.

Doelgroep: de set is vooral bedoeld voor de beginnende badminton speler met weinig tot geen ervaring en dit vanaf een leeftijd van ongeveer 4 jaar oud.

 

Nadelen

Geen net: houd er rekening mee dat deze set geen badminton net omvat wat misschien door sommigen als een struikelblok zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Amigo Badmintonracket Drop Mini Staal 80 Gram Beginnende badmintonner

 

Als recreatief of beginnend badmintonspeler zou je eventueel ook voor dit exemplaar van Amigo kunnen kiezen. Bovendien wordt het racket jou aangeboden tegen een vriendelijk prijskaartje wat hem meteen een pak toegankelijker maakt bij het brede publiek. En daar lijken ook heel wat kopers het mee eens wat gelijk resulteert in een maximale eindscore van 5 sterren.

Net zoals het eerste badmintonracket wordt ook dit exemplaar gekenmerkt door een ovalen bladgrootte die bijdraagt aan de stabiliteit en het evenwicht tijdens het spel. Dit wordt aangevuld met een relatief laag gewicht van amper 80 gram ondanks het feit dat zowel het frame als de steel uit staal vervaardigd zijn. 

Tot slot blijkt het badmintonracket uitgerust met een versterkt T-stuk en een opvallend korte steel in vergelijking met heel wat andere rackets. Op die manier wordt de oog- én handcoördinatie gestimuleerd.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze badmintonracket heeft men ervoor gekozen om zowel het frame als de steel uit staal te vervaardigen.

Design: het geel met zwarte design zorgt voor een stoere sportieve look die misschien voornamelijk mannelijke spelers zal aantrekken.

Gebruiksgemak: ondanks de gebruikte materiaalsoorten kent het racket een beperkt gewicht van amper 80 gram. Dit wordt aangevuld met een versterkt T-stuk voor iets meer grip en een extra korte steel om de oog- en handcoördinatie zoveel mogelijk te optimaliseren.

 

Nadelen

Geen professionele racket: de Amigo badmintonracket is voornamelijk bedoeld voor de recreatieve en/ of beginnende speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Yonex Nanoflare 370 Speed – badmintonracket // Yonex badminton racket

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang dan raden wij jou aan om de Yonex Nanoflare 370 speed badmintonracket – jou aangeboden en geleverd door het gelijknamige merk Yonex – eens even onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat extreme snelheid én een exceptionele veerkracht samenkomen in deze unieke badminton racket.

Het product is dan ook speciaal ontwikkeld om je naar de overwinning te loodsen en wordt – in tegenstelling tot de standaard badmintonrackets – gekenmerkt door een koplichte racket die resulteert in racketsnelheid én een optimale manoeuvreerbaarheid. Het product is daarbij vervaardigd uit High Modulus Graphite en wordt afgewerkt met Nanocell NEO én een subliem aerodynamisch frame wat het geheel bijzonder handelbaar én veerkrachtig maakt.

En daar lijken klanten het duidelijk over eens. Zo wordt dit badmintonracket zonder twijfelen beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Houd er wel rekening mee dat het racket bedoeld is voor de gevorderde competitiespeler en dus best wel wat duurder is dan de standaard badmintonrackets.

 

Voordelen

Gewicht: het badmintonracket kent een bijzonder laag gewicht van amper 78 gram waardoor het geheel licht én bijzonder handelbaar is.

Materiaal: het product werd vervaardigd uit duurzaam en hoogkwalitatief High Modulus Graphite.

Doelgroep: het badmintonracket is speciaal ontwikkeld voor de gevorderde speler die regelmatig meedoet aan (officiële) wedstrijden.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Carlton Tournament – 4 spelers badmintonset // Carlton badminton set

 

In vergelijking met het vorige product, lijk je met de Carlton Tournament wel gelijk voor een badmintonset aanbieding te kiezen. De set bestaat daarbij uit 4 afzonderlijke badmintonrackets, 3 shuttles, 2 netpalen én een bijbehorend net waardoor hij uitermate geschikt is voor maximaal 4 spelers. Bovendien wordt het geheel aangeboden in een stevige opberghoes wat tevens ook tijdens het transport van pas kan komen.

Net zoals de meeste standaard badmintonsets werd ook hier voornamelijk gewerkt met materialen zoals metaal en kunststof die bijdragen aan de duurzaamheid en stabiliteit. Het geheel werd bovendien afgewerkt in opvallende blauwe en rode kleuren met gele accenten die het allemaal net dat tikkeltje aantrekkelijker maken.

Nemen we een kijkje tussen de verschillende online reviews dan stellen we vast dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en de correcte verhouding met de prijs wat gelijk resulteert in een totale eindscore van 4,4 sterren. Houd er wel rekening mee dat de set niet bedoeld is voor professioneel gebruik.

 

Voordelen

Prijs: het budgetvriendelijke prijskaartje maakt deze set net dat tikkeltje toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

Materiaal: de combinatie van metaal en kunststof draagt bij aan de duurzaamheid en grip.

Verpakkingsinhoud: de set bestaat uit maar liefst 4 afzonderlijke badmintonrackets, 3 bijbehorende shuttles, 2 netpalen en een net.

Opberghoes: het geheel wordt bovendien aangeboden in een stevige hoes waarin je de set na gebruik steeds opnieuw veilig kunt opbergen.

 

Nadelen

Niet professioneel: ben je bewust op zoek naar een professionele set voor de gevorderde speler dan zijn er uiteraard betere opties te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Badminton Racket Set + Shuttles met LED-verlichting Talbot Torro

 

We kunnen het rijtje afsluiten met deze unieke badmintonracket set van Talbot Torro. Zoals je kunt zien omvat de verpakking 2 afzonderlijke groen/ zwarte badmintonrackets, een stevige opberghoes én maar liefst 2 synthetische led shuttles. Zo is er een witte shuttle met bijbehorend groen licht en een gele shuttle met kenmerkend rood licht die tot maar liefst 48 uren kunnen branden.

Verder blijken de rackets voorzien van een kenmerkende circometric bladvorm inclusief profielbreedte van 20 mm en worden ze bespannen geleverd. Wat betreft de gebruikte materiaalsoorten heeft men hier voornamelijk beroep gedaan op de positieve eigenschappen van staal wat deze set uitermate geschikt maakt voor de recreatieve speler.

Jammer genoeg blijken er tot op heden nog geen reacties te zijn geplaatst wat het voor ons moeilijk maakt om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: naast de 2 afzonderlijke badmintonrackets worden ook 2 synthetische led shuttles meegeleverd en een duurzame opbergtas.

Shuttle: de synthetische led shuttles zijn elk afzonderlijk voorzien van een handige aan- en uitschakelaar en bieden de mogelijkheid om tot wel 48 uren te branden.

Doelgroep: de set kan gebruikt worden door zowel volwassenen als kinderen en is bij voorkeur voornamelijk bedoeld voor de recreatieve/ beginnende speler.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker voor hen die het financieel minder breed hebben.

 

Nadelen

Geen competitie: opnieuw blijkt deze set niet meteen de best mogelijke optie te zijn als je op zoek bent naar een badmintonracket waarmee je competities kunt spelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badmintonrackets

 

De aanschaf van een kwalitatieve badmintonracket gaat gepaard met heel wat wikken en wegen en kan soms voor heel wat stress zorgen. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om de zoektocht naar het beste badmintonracket te baseren op bepaalde factoren. Zo kunnen de vorm van het racketblad, de flexibiliteit, het gewicht en de gripmaat alvast bepalende factoren zijn in de keuze voor een bepaald type racket. Neem deze koopgids dan ook even rustig door alvorens je de verschillende optiemogelijkheden en bijbehorende aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

De vorm van het racketblad

In eerste instantie kan het dus belangrijk zijn om je te richten op de vorm van het racketblad die ofwel ovaal ofwel isometrisch kan zijn. Zo wordt de ovale vorm, in de volksmond ook wel omschreven als “classic”, gekenmerkt door een zogenaamde “sweet spot”. De sweet spot is een bepaald punt op het racketblad waarin heel wat kracht samengebracht wordt en waar je bijgevolg de shuttle het beste kunt raken.

Een isometrisch racketblad daarentegen kent, in tegenstelling tot het classic ovalen blad, een extreem platte onder- én bovenkant waardoor zijn zogenaamde sweet spot ook een pak groter zal zijn. Dat betekent dat je meer kansen hebt om een goede slag te maken, zelfs al raak je de shuttle niet opperbest in de sweet spot. 

Als we het type racketblad dus bekijken in verhouding tot de speelstijl en de ervaring van de speler, kunnen we besluiten dat een isometrisch racketblad geschikt is voor de beginnende/ recreatieve badmintonspeler en de ovalen vorm eerder weggelegd is voor degene met wat meer ervaring.

 

De gebruikte materialen en het gewicht in functie van de ervaring

Eenmaal je de vorm en de mogelijkheden van het racketblad bepaald hebt, is het verstandig om ook even aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen stalen, aluminium of grafieten badmintonrackets; elk met hun eigen voor- en nadelen. Maar welk materiaal is nu het meest geschikt en waarom?

Je begrijpt natuurlijk wel dat het niet zo eenvoudig is om daar een rechtlijnig en eenduidig antwoord op te bieden aangezien je eveneens rekening dient te houden met de speelstijl, de ervaring van de speler en zijn/ haar leeftijd. 

Algemeen kunnen we wel besluiten dat de stalen rackets niet alleen duurzaam maar ook goedkoper blijken te zijn dan de aluminium en grafieten exemplaren. Echter, wegen ze wel een pak zwaarder wat het comfort op het veld in de weg zou kunnen staan. Een speler met wat meer ervaring kiest daarom beter voor een aluminium exemplaar. Deze wegen een pak minder in vergelijking met de stalen rackets waardoor ze ook flexibeler zijn. 

Toch opteer je als echte competitiespeler beter voor een racket uit grafiet. Ten opzichte van de stalen en aluminium varianten, zijn de badmintonrackets uit grafiet bijzonder comfortabel, licht van gewicht, flexibel en bijgevolg zeer goed hanteerbaar. Nadeel is natuurlijk wel hun prijskaartje.

 

Gripmaat

Uiteraard dien je ook rekening te houden met de gripmaat van het racket die, in de meeste gevallen, op de achterkant van het badmintonracket zal worden vermeld. Zo wordt de gripmaat, ook wel omschreven als handgreepmaat, steevast weergegeven door de hoofdletter G gevolgd door een cijfer variërend van 0 tot en met 5.

Daarbij is het belangrijk om goed te beseffen dat hierbij de regel van de zogenaamde “omgekeerde psychologie” geldt. Wat dus betekent dat een groter aantal een kleinere handgreep omschrijft. Algemeen kunnen we stellen dat de meeste fabrikanten een gripmaat G4 of G5 als standaard hanteren.

Flexibiliteit en balans

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de flexibiliteit of buigzaamheid van het racket en de balans ervan. Zo wordt de flexibiliteit steevast aangeduid door middel van de termen “stiff”, “medium” of “flex”. Zo zal een stiff badmintonracket weinig tot geen flexibiliteit kennen waardoor je steeds een goede controle kunt behouden. Echter dien je dan weer meer kracht te zetten om een goede slag te kunnen verwezenlijken. Anderzijds biedt een flex badmintonracket een uitstekende buigzaamheid wat dan weer minder geschikt is voor een aanvallende speelstijl.

Daarnaast dient ook de balans, of gewichtsverdeling, een puntje van aandacht te zijn. Bedenk dus of je op zoek moet naar een badmintonracket waar het gewicht voornamelijk in het racketblad en minder in de steel zit, of andersom. Zo zal een head heavy badmintonracket, een racket met aanzienlijk meer gewicht in het racketblad, een betere optie zijn voor een agressieve/ krachtige speelstijl.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe houd je een badmintonracket vast?

Wanneer je voor de eerste keer gaat badmintonnen dan zul je de eerste lessen allicht overstelpt worden door heel wat technische, doch bijzonder nuttige, informatie. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten op welke manier je het badmintonracket het beste kunt vasthouden.

Dit doe je bij voorkeur door de smalle kant van de grip tussen de duim enerzijds en wijsvinger anderzijds vast te nemen. Ben je rechtshandig dan zul je het badmintonracket vervolgens naar rechts moeten draaien zodanig dat je duim helemaal naar boven wijst en het racketblad plat is.

Om vervolgens ook de backhandgrip correct te kunnen uitvoeren, zul je het badmintonracket lichtjes naar rechts moeten draaien zodanig dat je duim op de brede kant van de grip komt te liggen.

Q2: Waar is een badmintonracket van gemaakt?

Als we een kijkje nemen naar het uitgebreide gamma badmintonrackets dan zien we door de jaren heen een verschuiving van de gebruikte materialen. Waar de eerste badmintonrackets voornamelijk uit hout werden vervaardigd, blijkt men vandaag de dag eerder de voorkeur te geven aan lichte doch kwalitatieve en stevige materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld maar aan aluminium. staal en grafiek. 

Deze gewijzigde materiaalsoorten zorgden uiteraard ook voor een evolutie in het uiteindelijke gewicht van de badmintonracket waardoor een huidige racket maximaal tussen 75 en 110 gram weegt. Extra handig én comfortabel om te spelen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES