6 beste badmintonrackets Test Van 2022

Laatste update: 07.10.22

 

Beste badmintonrackets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het ruime assortiment badmintonrackets maakt het niet altijd even makkelijk om een goede keuze te maken. Zo is er een duidelijk verschil te noteren op het gebied van gebruikte materialen, bladgrootte en snarenpatroon wat resulteert in een onderscheid tussen de rackets voor competitiespelers en die voor de recreatieve/ beginnende speler. Heb je toch al wat ervaring in het badminton en ben je op zoek naar kwaliteit dan lijkt de Yonex Carbonex 6000N badmintonset alvast een meer dan goede optie te zijn. De beginnende of recreatieve badmintonspeler is dan weer beter gebaat met de Wilson Badmintonracket Reaction.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste badmintonrackets (Reviews) van 2022

 

Kies je voor een Yonex badmintonracket dan wel Babolat badmintonracket of heb je toch liever een badmintonracket van Carlton? En geef je daarbij de voorkeur aan een badmintonracket én shuttle of is enkel en alleen het racket voldoende? Houd er wel rekening mee dat een badmintonracket set iets duurder in de aankoop zal zijn waardoor het aangewezen wordt om aandachtig te zijn voor aanbiedingen en goedkope optiemogelijkheden. Wij zetten hieronder alvast 6 toppertjes voor jou klaar inclusief bijbehorende online reviews en advies. 

 

1. Yonex Carbonex 6000N badmintonset 2 CAB6000 met Mavis 10

 

Als gevorderde speler is enkel het beste badmintonracket tijdens trainingen en op wedstrijd goed genoeg. En indien je bereid bent om daar best wel wat budget voor neer te tellen, kunnen wij jou dit exemplaar van Yonex, uit de bekende Yonex Carbonex serie, hartelijk aanbevelen. Het racket met zwart/geel design wordt voor dit prijskaartje geleverd in een prachtige bijbehorende zwarte drawstring tas met 3 Mavis 10 shuttles.

Het badmintonracket, dat overigens bespannen geleverd wordt, valt meteen op vanwege zijn ovale racketblad waarmee een stabiel én vast gevoel gegarandeerd wordt tijdens eender welke wedstrijd of training. Dit wordt aangevuld met een bespanadvies van 7 à 9 kg en een combinatie van duurzaam aluminium en staal die bijdragen aan de stevigheid en het gebruiksgemak.

Een blik op de online reviews toont gelijk een mooie eindscore van 5 sterren aan waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het comfort van het badmintonracket.

 

Voordelen

Materialen: terwijl het racketblad voornamelijk uit duurzaam aluminium is vervaardigd, blijkt de steel van het racket uit staal te bestaan aangevuld met een Nanocarbon tube.

Gewicht: met een totaal gewicht van amper 98 gram weegt deze badmintonracket bijzonder weinig wat resulteert in een optimaal gebruiksgemak op het veld.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke Carbonex 6000N badmintonrackets aangevuld met 3 Mavis 10 shuttles en een stevige drawstring tas.

Bespannen: je hoeft je geen zorgen te maken over hoe je een badmintonracket moet bespannen aangezien deze reeds bespannen geleverd wordt.

 

Nadelen

Prijzig: het mag dan wel één van de populairste producten uit deze lijst zijn, jammer genoeg is het racket niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Wilson Badmintonracket Reaction 70 Aluminium 2-delig Unisex

 

Naast Yonex blijkt ook Wilson een vaste waarde te zijn in de wereld van de tennis- en badmintonrackets waardoor het door velen, niet onlogisch, wel eens als het beste merk wordt beschouwd. En dat lijkt hier bij dit badmintonracket nog maar eens bevestigd te worden zodra we de positieve adviezen van klanten en uitstekende eindbeoordeling van 5 sterren onder ogen krijgen. De moeite waard dus om het racket even van naderbij te bekijken.

Zo blijkt het Wilson Reaction 70 badmintonracket voornamelijk uit duurzaam aluminium te zijn vervaardigd wat resulteert in een kwalitatief sterk doch lichtgewicht product. Daarnaast wordt het racket bespannen en bijgevolg gebruiksklaar geleverd. Kortom, ideaal voor de beginnende en/ of recreatieve badmintonspeler.

Het unisex badmintonracket kent, in tegenstelling tot het vorige product, een optimatric bladvorm en werd afgewerkt in een uniek zwart/blauw design. Bij aankoop krijg je er meteen een stevige halve hoes met ritssluiting bij zodanig dat je het racket na gebruik weer veilig kunt opbergen.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: het badmintonracket wordt jou aangeboden inclusief halve hoes met praktische ritssluiting.

Materiaal: zowel het frame alsook de steel blijken uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium te zijn vervaardigd.

Handig in gebruik: deze flexibele badmintonracket wordt voorgespannen en bijgevolg 100% gebruiksklaar geleverd. Hij is daarbij speciaal ontworpen voor de beginnende en/ of recreatieve badmintonspeler.

 

Nadelen

Niet professioneel: voor het spelen van badmintonwedstrijden op hoog niveau zal dit product jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling uit het rijtje zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Amigo Badmintonracket Drop Mini Staal 80 Gram Beginnende badmintonner

 

Als recreatief of beginnend badmintonspeler zou je eventueel ook voor dit exemplaar van Amigo kunnen kiezen. Bovendien wordt het racket jou aangeboden tegen een vriendelijk prijskaartje wat hem meteen een pak toegankelijker maakt bij het brede publiek. En daar lijken ook heel wat kopers het mee eens wat gelijk resulteert in een maximale eindscore van 5 sterren.

Net zoals het eerste badmintonracket wordt ook dit exemplaar gekenmerkt door een ovalen bladgrootte die bijdraagt aan de stabiliteit en het evenwicht tijdens het spel. Dit wordt aangevuld met een relatief laag gewicht van amper 80 gram ondanks het feit dat zowel het frame als de steel uit staal vervaardigd zijn. 

Tot slot blijkt het badmintonracket uitgerust met een versterkt T-stuk en een opvallend korte steel in vergelijking met heel wat andere rackets. Op die manier wordt de oog- én handcoördinatie gestimuleerd.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze badmintonracket heeft men ervoor gekozen om zowel het frame als de steel uit staal te vervaardigen.

Design: het geel met zwarte design zorgt voor een stoere sportieve look die misschien voornamelijk mannelijke spelers zal aantrekken.

Gebruiksgemak: ondanks de gebruikte materiaalsoorten kent het racket een beperkt gewicht van amper 80 gram. Dit wordt aangevuld met een versterkt T-stuk voor iets meer grip en een extra korte steel om de oog- en handcoördinatie zoveel mogelijk te optimaliseren.

 

Nadelen

Geen professionele racket: de Amigo badmintonracket is voornamelijk bedoeld voor de recreatieve en/ of beginnende speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Carlton Powerflo 6000 Badmintonracket Voor de competitiespeler

 

Ben je als ervaren badmintonspeler eerder op zoek naar een geschikt badmintonracket om wedstrijden te spelen? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Carlton alvast even wat grondiger onder de loep te leggen. Zo valt het badmintonracket meteen op vanwege zijn isometric bladvorm en bespannen uitvoering. Hij kent hierbij een totale lengte van 70,5 x 24,4 x 7,5 cm aangevuld met een maximaal gewicht van 255 gram wat relatief laag is voor een dergelijk racket.

Verder blijkt het medium flexibel racket, met prachtig blauw/geel design, voornamelijk uit duurzaam en lichtgewicht carbon vervaardigd wat voor heel wat positieve resultaten op het veld zorgt.

Kortom, een echt toppertje dat vanwege zijn uitstekende kwaliteit en optimale bespanning dan ook positief beoordeeld wordt door klanten wat resulteert in een mooie score van 5 sterren. Echter zul je dan weer wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

 

Voordelen

Formaat: het badmintonracket wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 70,5 x 24,4 x 7,5 cm wat resulteert in een prachtige isometric bladvorm.

Materiaal: in tegenstelling tot de voorgaande producten uit deze lijst, blijkt dit unieke badmintonracket vervaardigd uit kwalitatief doch lichtgewicht carbon.

Gewicht: het volledige racket weegt amper 255 gram wat resulteert in een optimale stabiliteit en snelheid tijdens het spelen.

Hoes: bij aankoop van deze prachtige blauw/gele badmintonracket krijg je er ook meteen een stevige opberghoes bij.

 

Nadelen

Prijskaartje: we vermoeden dat het hogere prijskaartje door sommigen wel eens als het figuurlijke addertje onder het gras zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Yonex Badmintonracket, Materiaal staal~aluminium

 

Net zoals het eerste badmintonracket blijkt ook dit racket jou aangeboden te worden door het bekende, en misschien voor sommigen ook wel veruit het beste, merk Yonex. Het racket kent hierbij een totale afmeting van 55,7 x 22,5 x 4,3 cm wat resulteert in een typische standaard isometric bladvorm. Bovendien wordt het racket bespannen én bijgevolg 100% gebruiksklaar geleverd.

Bij de productie van dit badmintonracket heeft men ervoor gekozen om te werken met een combinatie van aluminium en staal wat uiteindelijk een racket met een gewicht van 149 gram oplevert. Dit beperkte gewicht zorgt voor heel wat extra comfort en stabiliteit op het veld en maakt het racket geschikt voor de recreatieve/ beginnende speler.

Net zoals de meeste andere badmintonrackets wordt ook dit exemplaar geleverd in een stevige hoes, wat heel wat klanten duidelijk weten te waarderen. Kortom, een leuke badmintonracket om bijvoorbeeld cadeau te doen aan je zoon/dochter?

 

Voordelen

Materiaal: de combinatie van aluminium en metaal zorgt voor een duurzame doch lichtgewicht badmintonracket die geschikt is voor de beginnende speler.

Opberghoes: het racket wordt geleverd in een stevige opberghoes zodanig dat je het badmintonracket na gebruik telkens weer veilig kunt bewaren.

Doelgroep: het MP2 Junior Yonex badmintonracket is voornamelijk bedoeld voor kinderen en wordt dan ook bespannen geleverd.

 

Nadelen

Geen wedstrijden: voor de professionele competitiespeler is dit racket uiteraard niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Badminton Racket Set + Shuttles met LED-verlichting Talbot Torro

 

We kunnen het rijtje afsluiten met deze unieke badmintonracket set van Talbot Torro. Zoals je kunt zien omvat de verpakking 2 afzonderlijke groen/ zwarte badmintonrackets, een stevige opberghoes én maar liefst 2 synthetische led shuttles. Zo is er een witte shuttle met bijbehorend groen licht en een gele shuttle met kenmerkend rood licht die tot maar liefst 48 uren kunnen branden.

Verder blijken de rackets voorzien van een kenmerkende circometric bladvorm inclusief profielbreedte van 20 mm en worden ze bespannen geleverd. Wat betreft de gebruikte materiaalsoorten heeft men hier voornamelijk beroep gedaan op de positieve eigenschappen van staal wat deze set uitermate geschikt maakt voor de recreatieve speler.

Jammer genoeg blijken er tot op heden nog geen reacties te zijn geplaatst wat het voor ons moeilijk maakt om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: naast de 2 afzonderlijke badmintonrackets worden ook 2 synthetische led shuttles meegeleverd en een duurzame opbergtas.

Shuttle: de synthetische led shuttles zijn elk afzonderlijk voorzien van een handige aan- en uitschakelaar en bieden de mogelijkheid om tot wel 48 uren te branden.

Doelgroep: de set kan gebruikt worden door zowel volwassenen als kinderen en is bij voorkeur voornamelijk bedoeld voor de recreatieve/ beginnende speler.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker voor hen die het financieel minder breed hebben.

 

Nadelen

Geen competitie: opnieuw blijkt deze set niet meteen de best mogelijke optie te zijn als je op zoek bent naar een badmintonracket waarmee je competities kunt spelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Badmintonrackets

 

De aanschaf van een kwalitatieve badmintonracket gaat gepaard met heel wat wikken en wegen en kan soms voor heel wat stress zorgen. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om de zoektocht naar het beste badmintonracket te baseren op bepaalde factoren. Zo kunnen de vorm van het racketblad, de flexibiliteit, het gewicht en de gripmaat alvast bepalende factoren zijn in de keuze voor een bepaald type racket. Neem deze koopgids dan ook even rustig door alvorens je de verschillende optiemogelijkheden en bijbehorende aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

De vorm van het racketblad

In eerste instantie kan het dus belangrijk zijn om je te richten op de vorm van het racketblad die ofwel ovaal ofwel isometrisch kan zijn. Zo wordt de ovale vorm, in de volksmond ook wel omschreven als “classic”, gekenmerkt door een zogenaamde “sweet spot”. De sweet spot is een bepaald punt op het racketblad waarin heel wat kracht samengebracht wordt en waar je bijgevolg de shuttle het beste kunt raken.

Een isometrisch racketblad daarentegen kent, in tegenstelling tot het classic ovalen blad, een extreem platte onder- én bovenkant waardoor zijn zogenaamde sweet spot ook een pak groter zal zijn. Dat betekent dat je meer kansen hebt om een goede slag te maken, zelfs al raak je de shuttle niet opperbest in de sweet spot. 

Als we het type racketblad dus bekijken in verhouding tot de speelstijl en de ervaring van de speler, kunnen we besluiten dat een isometrisch racketblad geschikt is voor de beginnende/ recreatieve badmintonspeler en de ovalen vorm eerder weggelegd is voor degene met wat meer ervaring.

 

De gebruikte materialen en het gewicht in functie van de ervaring

Eenmaal je de vorm en de mogelijkheden van het racketblad bepaald hebt, is het verstandig om ook even aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen stalen, aluminium of grafieten badmintonrackets; elk met hun eigen voor- en nadelen. Maar welk materiaal is nu het meest geschikt en waarom?

Je begrijpt natuurlijk wel dat het niet zo eenvoudig is om daar een rechtlijnig en eenduidig antwoord op te bieden aangezien je eveneens rekening dient te houden met de speelstijl, de ervaring van de speler en zijn/ haar leeftijd. 

Algemeen kunnen we wel besluiten dat de stalen rackets niet alleen duurzaam maar ook goedkoper blijken te zijn dan de aluminium en grafieten exemplaren. Echter, wegen ze wel een pak zwaarder wat het comfort op het veld in de weg zou kunnen staan. Een speler met wat meer ervaring kiest daarom beter voor een aluminium exemplaar. Deze wegen een pak minder in vergelijking met de stalen rackets waardoor ze ook flexibeler zijn. 

Toch opteer je als echte competitiespeler beter voor een racket uit grafiet. Ten opzichte van de stalen en aluminium varianten, zijn de badmintonrackets uit grafiet bijzonder comfortabel, licht van gewicht, flexibel en bijgevolg zeer goed hanteerbaar. Nadeel is natuurlijk wel hun prijskaartje.

 

Gripmaat

Uiteraard dien je ook rekening te houden met de gripmaat van het racket die, in de meeste gevallen, op de achterkant van het badmintonracket zal worden vermeld. Zo wordt de gripmaat, ook wel omschreven als handgreepmaat, steevast weergegeven door de hoofdletter G gevolgd door een cijfer variërend van 0 tot en met 5.

Daarbij is het belangrijk om goed te beseffen dat hierbij de regel van de zogenaamde “omgekeerde psychologie” geldt. Wat dus betekent dat een groter aantal een kleinere handgreep omschrijft. Algemeen kunnen we stellen dat de meeste fabrikanten een gripmaat G4 of G5 als standaard hanteren.

Flexibiliteit en balans

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de flexibiliteit of buigzaamheid van het racket en de balans ervan. Zo wordt de flexibiliteit steevast aangeduid door middel van de termen “stiff”, “medium” of “flex”. Zo zal een stiff badmintonracket weinig tot geen flexibiliteit kennen waardoor je steeds een goede controle kunt behouden. Echter dien je dan weer meer kracht te zetten om een goede slag te kunnen verwezenlijken. Anderzijds biedt een flex badmintonracket een uitstekende buigzaamheid wat dan weer minder geschikt is voor een aanvallende speelstijl.

Daarnaast dient ook de balans, of gewichtsverdeling, een puntje van aandacht te zijn. Bedenk dus of je op zoek moet naar een badmintonracket waar het gewicht voornamelijk in het racketblad en minder in de steel zit, of andersom. Zo zal een head heavy badmintonracket, een racket met aanzienlijk meer gewicht in het racketblad, een betere optie zijn voor een agressieve/ krachtige speelstijl.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe houd je een badmintonracket vast?

Wanneer je voor de eerste keer gaat badmintonnen dan zul je de eerste lessen allicht overstelpt worden door heel wat technische, doch bijzonder nuttige, informatie. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten op welke manier je het badmintonracket het beste kunt vasthouden.

Dit doe je bij voorkeur door de smalle kant van de grip tussen de duim enerzijds en wijsvinger anderzijds vast te nemen. Ben je rechtshandig dan zul je het badmintonracket vervolgens naar rechts moeten draaien zodanig dat je duim helemaal naar boven wijst en het racketblad plat is.

Om vervolgens ook de backhandgrip correct te kunnen uitvoeren, zul je het badmintonracket lichtjes naar rechts moeten draaien zodanig dat je duim op de brede kant van de grip komt te liggen.

Q2: Waar is een badmintonracket van gemaakt?

Als we een kijkje nemen naar het uitgebreide gamma badmintonrackets dan zien we door de jaren heen een verschuiving van de gebruikte materialen. Waar de eerste badmintonrackets voornamelijk uit hout werden vervaardigd, blijkt men vandaag de dag eerder de voorkeur te geven aan lichte doch kwalitatieve en stevige materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld maar aan aluminium. staal en grafiek. 

Deze gewijzigde materiaalsoorten zorgden uiteraard ook voor een evolutie in het uiteindelijke gewicht van de badmintonracket waardoor een huidige racket maximaal tussen 75 en 110 gram weegt. Extra handig én comfortabel om te spelen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES