Beste 6 persoons tent

Laatste update: 19.07.24

 

6 persoons tenten test van 2024

 

Trek je er binnenkort met vrienden of familie op uit? En ben je dan ook op zoek naar een duurzame en veilige 6 persoons tent? Dan kunnen wij jou uiteraard wel verder op weg helpen. In onze koopgids bespreken we een aantal factoren die toch wel belangrijk kunnen zijn tijdens de zoektocht. Echter zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse 6 persoons tenten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Coleman Cook tent die gekenmerkt wordt door een vrij onopvallende legergroene kleur. Je zou natuurlijk ook altijd nog voor de High Peak Tauris 6 persoons tent kunnen kiezen. Een ideale gezinstent voor een gezin met 2 of 3 kindjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 persoons tent Reviews – Top 5

 

Vertrek je binnenkort met vrienden op kampeervakantie? Dan heb je vast al gezocht naar een degelijke en duurzame tent. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat 6 persoons tenten op de markt gebracht. Het is misschien niet altijd makkelijk om goedkope 6 persoons tenten te vinden, die bovendien ook degelijk zijn. Toch is dit vast en zeker mogelijk, en wij helpen jou hier graag bij. We hebben alvast 5 topproducten geselecteerd door rekening te houden met de online reviews en het advies van kopers. Neem de tijd om deze producten even rustig te bekijken en kies er dan voor jou de beste 6 persoons tent uit.

 

 

1. Coleman Cook

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame 6 persoons tent, dan voldoet dit exemplaar van Coleman misschien wel aan de verwachtingen. De tent heeft alvast heel wat goede beoordelingen ontvangen van verschillende klanten. Het gaat hier om een grote tunneltent die is afgewerkt in een legergroene kleur.

De tent heeft een totale afmeting van 610 x 280 x 200 cm en is gemaakt uit duurzame materiaalsoorten. Zo is de binnentent vervaardigd uit duurzaam en ademend polyester in combinatie met een grondzeil uit PE. De tent is afgewerkt met een PU coating die heel wat bescherming biedt tegen bijvoorbeeld UV licht. Verder zijn er 2 slaapcompartimenten voorzien, die je eventueel van elkaar kunt scheiden door middel van een scheidingswand.

Het leef compartiment van de tent is voldoende hoog om er als volwassen persoon te kunnen staan. Verder kun je rekenen op een grote vooringang, enkele gezellige ramen en een praktische zijingang. Het zal niet verwonderen dat bijna alle kopers de tent meteen aanraden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. High Peak Tauris

 

Ook met deze tunneltent van het bekende merk High Peak, haal je een uitstekende tent voor 4 personen in huis. Indien je de tent als familietent gebruikt, en er kindjes mee op kampeertrip gaan dan kun je de tent ook voor maximaal 6 personen gebruiken. In tegenstelling tot het vorige exemplaar, is deze tunneltent afgewerkt in een neutrale donkergrijze kleur.

De tent beschikt over 2 slaapcompartimenten, maar je hebt ook de mogelijkheid om er bijvoorbeeld maar eentje te gebruiken. Het is aan te raden om eerst en vooral de buitentent op te bouwen, en er vervolgens de binnentent in te hangen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de binnentent ten alle tijd droog blijft.

De tent is uitgerust met praktische muggengaas deuren en enkele handige opbergvakken. Verder krijg je er bij de aankoop meteen ook een aantal handige spulletjes bij zoals haringen, onderhoudstips en enkele degelijke scheerlijnen. Beide klanten vinden het dan ook kortweg een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tent, kamperen, familietent

 

Ben je van plan om binnenkort met het hele gezin een leuke kampeertrip te maken? Dan kan deze degelijke familietent voor 6 personen misschien wel iets voor jou zijn. Bovendien is het een pak goedkoper in vergelijking met de vorige 2 tenten. Kortom, het lijkt hier wel om een 6 persoons tent aanbieding te gaan.

De tent is maar liefst 490 cm lang en is vervaardigd uit duurzame materialen zoals ademend polyester. Bovendien zul je merken dat het helemaal niet zoveel moeite en tijd kost om deze 6 persoons tent te installeren. Er zijn verschillende slaapcompartimenten voorzien, net zoals er ook een centrale leefruimte aanwezig is.

De tent is makkelijk schoon te maken, en dat is natuurlijk een belangrijk pluspunt voor heel wat kopers. Ondanks de goede kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze 6 persoons tent, is één enkele klant toch niet helemaal overtuigd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Pavillo Campbase X6 – Visavis tent

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze visavis 6 persoons tent. Deze tent behoort toe aan het bekende merk Pavillo en is werkelijk voldoende groot voor 6 personen. In tegenstelling tot de vorige tenten uit onze lijst, zul je merken dat dit exemplaar een echte blikvanger is vanwege de oranje kleur.

De tent heeft een totale afmeting van maar liefst 610 x 240 cm en een hoogte van ruim 210 cm. De tent is vervaardigd uit duurzaam en ademend polyester, en ook makkelijk te onderhouden. Verder is er ook een insectennet voorzien dat niet alleen waterbestendig is, maar zelfs vuur vertragend werkt. Je kunt er het grijze dak, dat zorgt voor iets meer bescherming tegen de zon of de regen, kun je er ook zonder problemen afnemen.

Op dit moment heeft er nog maar één enkele koper een reactie geplaatst. De klant is positief over de uitstekende kwaliteit, maar vindt dat het toch heel wat tijd kost om de tent op te zetten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. vidaXL Tent groen

 

Heb je een beperkt budget? Of wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een 6 persoons tent? Dan hoef je je alvast niet langer zorgen te maken, want wij hebben de oplossing. Deze 6 persoons tent van het bekende merk vidaXL is werkelijk één van de goedkope exemplaren.

De tent heeft een totale afmeting van maar liefst 360 x 316 x 180 cm, en is vervaardigd uit duurzame materialen zoals glasvezel en stof. Er is een ruim slaapgedeelte voorzien net zoals 2 afzonderlijke ingangen. Elke ingang is uitgerust met een hor om insecten buiten te houden. Bij de aankoop van de tent krijg je niet alleen een opbergtas meegeleverd, maar ook scheerlijnen en zelfs haringen.

Jammer genoeg zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst, en is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6 persoons tenten koopgids

 

Wat is er nu eigenlijk leuker dan met het ganse gezin op weekend vertrekken. Uiteraard kies je dan maar beter één van de beste 6 persoons tenten. Maar waar moet je dan eigenlijk op letten? Naast het gebruiksgemak en het prijskaartje, kan ook het type en de materiaalsoorten wel belangrijk zijn. In elk geval mag het een goede aanbeveling wezen om zoveel mogelijk 6 persoons tenten met elkaar te vergelijken alvorens je een definitieve keuze maakt. Bekijk eventuele aanbiedingen en ga promoties dan ook niet uit de weg. Het is altijd leuk indien je met een 6 persoons tent aanbieding huiswaarts kunt gaan.

Het gebruiksgemak

Als je graag met vrienden een weekendje weg wilt, dan is een degelijke en duurzame 6 persoons tent alvast geen overbodige luxe. Uiteraard zul je versteld staan van de mogelijkheden op het gebied van de verschillende soorten tenten. Net zoals de gebruikte materiaalsoorten en het prijskaartje. Ook voor mensen met een groot gezin, is een 6 persoons tent een goede aanbeveling. Op die manier is er voldoende ruimte voor iedereen en hoef je dus niet op elkaar gepakt te zitten. Toch is het een goede aanrader om niet meteen de eerste de beste tent aan te kopen. Bekijk rustig de mogelijkheden.

 

Het type 6 persoons tent

In eerste instantie is het uiteraard belangrijk dat je beslist welk type tent je wilt aankopen. Als je op zoek bent naar een degelijke en duurzame 6 persoons tent dan zijn er echt wel heel wat mogelijkheden. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een stevige koepeltent. Bij dergelijke tenten zul je merken dat de 2 stokken elkaar in een bepaalde boog gaan in het midden gaan kruisen. Op die manier krijg je ook die typische koepelvorm waaraan de tent haar naam te danken heeft. Een stevige en stabiele constructie die ook heel veilig is.

Ook een tunneltent behoort tot de mogelijkheden. Zoals de naam reeds doet vermoeden, zullen de stokken parallel ten opzichte van elkaar lopen, vandaar ook de naam. In vergelijking met het vorige exemplaar kies je bij een tunneltent echt wel voor zekerheid in het geval het mocht onweren. Uiteraard kun je ook kiezen voor een bungalowtent die zijn naam te danken heeft, aan het feit dat het om een grote familietent gaat. Hierbij kun je zelfs een soort van woonkamer creëren in het midden van de tent.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Het is daarnaast ook belangrijk om even stil te staan bij de gebruikte materiaalsoorten. En dan hebben we het vooral over de materialen die gebruikt zijn voor het maken van de tentdoeken. De constructie of het frame zelf bestaat meestal uit metaal, staal, aluminium of een andere stevige materiaalsoorten. Tentdoeken kunnen dan weer gemaakt zijn uit stevig katoen. Katoen zorgt ervoor dat water wordt afgestoten en de temperatuur goed wordt gereguleerd. Verder biedt het ook een ademende structuur en is het sterk. Echter weegt katoen behoorlijk veel en duurt het lang om op te drogen.

Een nylondoek bijvoorbeeld droogt dan weer iets sneller op en is bovendien ook vrij licht van gewicht. Echter moet je er rekening mee houden dat het vrij kwetsbaar is en dus makkelijker kan scheuren. Ook wanneer je kiest voor een polyesterdoek, kies je voor een tentdoek die makkelijk zal opdrogen, behoorlijk sterk is en het water zal afstoten. Echter zal een doek uit polyester minder bescherming bieden ten opzichte van de schadelijke stralen van de zon. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en elke optie biedt dan weer voor- en nadelen. Aan jou dus om een weloverwogen keuze te maken.

Met welke prijs hoef je rekening te houden

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke familietent dan zul je daar toch wel al gauw een bepaald budget voor moeten voorzien. Er zijn uiteraard ook heel wat goedkope 6 persoons tenten, maar uiteraard zullen deze nog altijd duurder zijn dan een compacte koepeltent of tunneltent bijvoorbeeld. Beslis daarom zelf hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke tent. Ben je van plan om de tent regelmatig te gebruiken of is het maar 1 keer per jaar of om de 2 jaar.

Indien je echter toch nog mocht twijfelen tussen meerdere 6 persoons tenten dan kan het misschien een aanrader zijn om ook even stil te staan bij de online reviews. Daarin geven klanten hun mening, positief of negatief, over een bepaalde 6 persoons tent. Zo krijg je zelf iets meer informatie en inzicht in het product. En kun je misschien een beter beeld krijgen van de mogelijkheden. Neem in elk geval rustig de tijd en vroeg of laat zul je de voor jou beste 6 persoons tent vast en zeker tegenkomen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES