Beste ab wheel

Laatste update: 17.06.24

 

Ab wheels test van 2024

 

Je buikspieren trainen kan vaak heel lastig zijn en het is dan ook niet iets waar heel veel personen naar uitkijken. Toch kun je het trainen van je buikspieren vandaag de dag veel vlotter en aangenamer laten verlopen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een degelijk ab wheel toestel. Weet je niet wat dit precies is? Dan hoef je alvast niet te panikeren want in onze koopgids leggen we alles zo nauwkeurig mogelijk uit. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo blijkt de Adidas roller alvast een goede aanbeveling te zijn. Het is een handig apparaat dat niet teveel ruimte in beslag neemt en waarmee je diverse roll-outs trainingen kunt doen. Ook met de Trenas Double Ab Roller mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Zo heeft deze ab wheel een totale diameter van maar liefst 18,5 cm. Ideaal dus om verschillende buikspiertrainingen tot een goed einde te brengen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ab wheel reviews – top 5

 

 

Vroeger deed je sit-ups om je buikspieren te trainen maar door de jaren heen zijn er betere manieren ontwikkeld om je buikspieren te verstevigen. Denk maar aan een ab wheel waarmee je je buikspieren traint door rolbewegingen. Om je te helpen bij je keuze van aankoop hebben wij enkele topproducten vergeleken en samengevat, kies er zelf het beste ab wheel uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Adidas roller

 

Met de Adidas roller kun je roll-outs doen, deze buikspieroefeningen zijn heel productief. De ab wheel plaatst je lichaam dichter bij de grond om een optimaal resultaat te bereiken. Zo worden vele verschillende spieren in je lichaam betrokken bij de oefening om je stabiliteit en sterkte te behouden.

De roller van Adidas heeft een wiel met een diameter van 18 cm en is ontworpen om betere resultaten te leveren. Het product is gemaakt van kunststof en heeft een zwarte kleur.

De kopers hebben grotendeels positieve beoordelingen geplaatst over dit product. Het toestel heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en is handig in gebruik. Het is een stabiel apparaat die heel effectief op de buikspieren werkt. De handvatten hebben een stevige en comfortabele grip.

Met een degelijke ab wheel is het mogelijk om op een makkelijke en snelle manier je buikspieren te trainen. Je hoeft dan niet meer zulke lastige en saaie sit-ups te doen maar je kunt het gewoon op een eenvoudige manier bekomen. Dit toestel van Adidas is niet meteen voorzien van de laagste prijs maar voor heel veel personen is Adidas wel veruit het beste merk. Wat dus wil zeggen dat ze zich niet meteen aan het prijskaartje ergeren.

 

Voordelen: 

Doeltreffendheid: dankzij de ab wheel wordt je lichaam veel dichter tegen de grond geplaatst waardoor het ook effectiever werkt dan standaard sit-ups.

Formaat: je zult merken dat de ab wheel van Adidas over een totale diameter van maar liefst 18 cm beschikt.

Design: deze ab wheel is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam kunststof en is vervolgens afgewerkt in een mooi robuuste zwarte kleur.

 

Nadelen:

Budget: het is mogelijk dat sommige gebruikers het prijskaartje van deze ab wheel misschien wel net iets te duur vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trenas Double Ab Roller

 

Deze double ab roller van Trenas heeft twee wielen met een diameter van 18,5 cm. Dit artikel is perfect om je onderbuik te versterken en zorgt ervoor dat de core spieren leren samenwerken. Zo bescherm je tegelijkertijd ook je ruggengraat.

Met dit product kun je je buikspieren ontwikkelen om mooie en tegelijk ook sterke spieren te verwerven. Het toestel is vervaardigd uit kunstof en de dwarsbuis is gemaakt van ijzer. Het product heeft een breedte van ongeveer 26 cm en het wiel is uitgerust met een antislip bandje gemaakt van rubber. Dit ab wheel heeft een blauwe kleur.

De meeste gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit van dit product en de lage prijs die ze ervoor betalen. Ook valt het design bij de meesten in de smaak maar voor één koper zijn de handvatten niet duurzaam. Ook krijg je last van je handen bij langdurig trainen met dit apparaat.

Je kunt natuurlijk ook altijd gaan kiezen voor deze double ab roller van het bekende merk Trenas. Om nu te weten te komen of dit toestel wel iets voor jou is dan kan het misschien wel een goed idee zijn om de eigenschappen ervan te bekijken. Wij willen jou alvast helpen en hebben daarom even de voor- en nadelen ervan op een rijtje geplaatst.

 

Voordelen: 

Formaat: deze handige ab roller van één van de populairste merken beschikt over een totale doorsnede van ruim 18,5 cm.

Doeltreffendheid: het apparaat heeft een dubbele werking. Het zorgt er enerzijds voor dat je buikspieren versterkt worden. Anderzijds zorgt het er ook voor dat de core spieren iets beter beginnen samen te werken en op die manier kun je je ruggengraat beter beschermen.

Materiaal: het apparaat is vervaardigd uit een stevige combinatie van enerzijds kunststof en anderzijds ijzer.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: slechts een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het toestel toch niet zo comfortabel is om dagelijks mee te trainen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Body Sculpture

 

De ab wheel plus van Body Sculpture is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De handgrepen zijn voorzien van een antislip grip om makkelijker te kunnen trainen. Deze handgrepen zijn ook verstelbaar zodat je naast de basisoefeningen ook meer geavanceerde oefeningen kunt doen. Zo train je niet alleen je buikspieren maar ook je bovenlichaam.

Het artikel is gemaakt van metaal en pvc. Het wiel van deze roller heeft een diameter van 22 cm. Dit apparaat is geschikt om verschillende spiergroepen mee te trainen zoals buikspieren, armspieren, rugspieren en zelfs je schouders.

Hoewel dit product nog maar één review heeft gekregen werd het gekocht door een fitnessfanaat die er heel tevreden over is. Het wiel is eenvoudig op verschillende manieren in te stellen en je kunt er vele verschillende spieren mee trainen.

Er is natuurlijk ook nog de mogelijkheid om te gaan kiezen voor deze leuke ab wheel van het bekende en sterk gewaardeerde merk Body Sculpture. Bovendien haal je met dit toestel ook een echte blikvanger in huis vanwege de rode kleur ervan. Verder is dit apparaat ideaal voor om het even wie. Of je nu een beginner bent of toch al iets verder staat in de trainingen.

 

Voordelen: 

Handgrepen: je zult merken dat de handgrepen zijn afgewerkt met een speciale antislip coating die zorgt voor meer grip en comfort.

Intensiteit: het is mogelijk om de handgrepen naar eigen wensen te gaan verstellen. Door de handgrepen te verstellen, kun je de trainingen net zwaarder of juist lichter gaan maken.

Materiaal en formaat: deze ab wheel bestaat uit een degelijk en sterke combinatie van enerzijds metaal en anderzijds pvc. Verder beschikt het over een totale diameter van maar liefst 22 cm.

 

Nadelen:

Het toestel is momenteel nog maar door één enkele koper beoordeeld die er bovendien echt helemaal tevreden mee is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DisQounts

 

Deze ab wheel aanbieding van DisQounts is het ideale product om thuis je buikspieren mee te trainen. Vergeet saaie sit-ups en andere oefenen, met deze roller zul je betere en sterkere buikspieren trainen. Naast je buikspieren verstevigt dit artikel ook je borst, heupen, dijen en schouders.

Het toestel is makkelijk om te gebruiken en is vervaardigd uit kunststof. De wielen beschikken over een antisliplaag zodat je veilig kunt trainen en het apparaat is zo compact dat je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het heeft een groene kleur en weegt ongeveer 500 gram.

De koper die tot op heden een review heeft geschreven geeft goed advies over dit product. Het is een fantastisch product die geschikt is om vele spiergroepen mee te trainen. Het apparaat is handig in gebruik en de topkwaliteit van deze roller is zijn prijs meer dan waard.

Indien je liever niet zoveel wenst uit te geven aan een degelijk ab wheel toestel of over een beperkt budget beschikt dan is dit apparaat werkelijk ideaal voor jou. Je zult versteld staan van het mooie maar vooral betaalbare prijskaartje van dit handige apparaat.

 

Voordelen: 

Effect: met deze ab wheel zul je niet alleen sneller resultaat zien dan met de standaard sit-ups maar bovendien ook veel sterkere buikspieren gaan creëren.

Wielen: je zult merken dat de wielen zijn afgewerkt met een degelijke antisliplaag. Zo blijft het toestel mooi stabiel en kun je op een comfortabele manier je trainingen uitvoeren.

Formaat: het is een vrij compacte ab wheel die bovendien ook weinig weegt en daardoor makkelijk te verplaatsen is.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat sommige kopers het design minder aantrekkelijk zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Matchu Sports

 

Koop je liever goedkope ab wheels? Dan ben je zeker geïnteresseerd in deze roller van Matchu sports. Dit product is geschikt om elke dag je buikspieroefeningen mee te doen.

Het ab wheel kun je makkelijk in elkaar zetten en dankzij de compacte vorm is het eenvoudig op te bergen.

Door het lichte gewicht kun je dit product ook overal mee naartoe nemen. Het wiel heeft een diameter van 18 cm en beschikt over comfortabele handvatten aan de zijkant. Het artikel bestaat uit drie delen en heeft een totaal gewicht van 480 gram.

Voor één koper is dit product onhandig maar voor de rest van de kopers is het een topproduct. Ze geven goed advies over het lichte gewicht en vinden het product ook stevig. Je merkt hoe je spieren sterker worden bij het gebruik van dit toestel.

Tot slot wordt deze top 5 selectie afgesloten met de handige ab wheel van het bekende merk Matchu Sports. Om het voor jou allemaal iets vlotter en makkelijker te laten verlopen, hebben we alvast een lijstje gemaakt van de voordelen en de nadelen van deze ab wheel.

 

Voordelen: 

Budget: indien je op zoek bent naar een betaalbare maar toch degelijke ab wheel dan is dit toestel precies waar je naar op zoek bent.

Formaat: het is een vrij compacte ab wheel die bovendien ook nog eens weinig weegt en daardoor dus makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Handig in gebruik: je zult merken dat het niet veel moeite kost om de ab wheel te monteren. Het is een handig apparaat dat voorzien is van comfortabele handvatten.

 

Nadelen:

Onhandig: slechts één enkele koper vindt het toestel behoorlijk onhandig om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ab wheels koopgids

 

De uitvinding van de ab wheel heeft het voor vele personen makkelijk gemaakt om hun buikspieren te trainen. Je hoeft geen tientallen sit-ups meer te doen per dag die voor sommigen pijn veroorzaakte aan de rug. Er zijn verschillende ab wheels verkrijgbaar en je kunt er een enorm aantal verschillende oefeningen mee uitvoeren. Je kunt er buiten en binnen mee sporten maar je moet wel letten op je houding. Let verder nog op het materiaal en de kostprijs van het product tijdens het vergelijken van verschillende ab wheel aanbiedingen.

Soorten ab wheels

Een ab wheel kun je kopen in verschillende maten en groottes. Voor sommige mensen is het beter om een ab wheel te kopen met een kleine diameter zodat ze dichter bij de grond zitten tijdens het trainen, andere mensen verkiezen een grotere diameter. Een grotere ab wheel is beter voor beginnelingen, eenmaal je een tijdje getraind hebt dan kun je overschakelen naar een kleiner model.

Er bestaan ook ab wheels met voetsteunen zodat je deze aan je voeten kunt vastmaken. Op die manier kun je andere soorten oefeningen uitvoeren of andere spiergroepen trainen. De grepen van de ab wheel kunnen ook op een verschillende manier aan het wiel vastgemaakt zijn. Meestal zie je dat de grepen in het midden van het wiel zitten op gelijke hoogte. Er zijn echter ook andere ab wheels waarvan de grepen op een verschillende hoogte zitten zodat het moeilijker wordt om bepaalde oefeningen uit te voeren. Op die manier zul je wel eerder resultaten hebben van je training.

 

Buiten en binnen

Een ab wheel zul je vooral binnenshuis gebruiken. Dit product is ideaal voor mensen die niet graag buiten gaan sporten of voor personen die in koude of regenachtige landen wonen. Als je binnenshuis traint is het makkelijk om een bepaald ritme te houden want je bent niet gebonden aan het weer. Als je veel gaat lopen zul je al vlug eens een sessie overslaan wanneer het regent of koud is.

Het is een stuk veiliger om binnenshuis te trainen, vooral als je bijvoorbeeld graag gaat fietsen. Je kunt thuis op een hometrainer fietsen zonder het risico te lopen dat je aangereden wordt door een auto. Je kunt ook makkelijk andere producten kopen om thuis te trainen zodat je over een ruim aanbod aan oefeningen beschikt.

Het nadeel aan binnenshuis sporten is dat het al vlug eentonig wordt. Als je naar buiten gaat om te fietsen of lopen kun je genieten van de natuur of de stad en zie je ook andere mensen die actief zijn. Het kan ook veel spannender zijn want je zult oneffenheden tegenkomen tijdens het fietsen of lopen.

In het geval van de ab wheel kun je het product zowel binnen als buiten gebruiken. Tijdens een mooie zomerdag kun je beslissen om enkele buikspieroefeningen op het terras uit te voeren.

 

Let op de houding tijdens het trainen

Het is heel belangrijk dat je een correcte houding aanneemt tijdens het gebruik van het ab wheel. Dit zorgt ervoor dat je geen blessures oploopt en dat alle spiergroepen correct getraind worden. Met een ab wheel kun je niet alleen de buikspieren maar ook de spieren van de onder- en bovenrug, schouders, armen en bovenbenen trainen.

Het is heel belangrijk om je onderrug niet te hollen tijdens het trainen. Je kunt dit vermijden door je bekken goed naar achter te kantelen zodat je rug automatisch in een rechte positie terecht komt. Begin met eenvoudige oefeningen totdat je deze volledig onder de knie hebt, daarna kun je overgaan naar iets moeilijkere oefeningen.

Het is ook een aanbeveling om je schouders precies boven de grepen van de ab wheel te houden. Zorg er ook voor dat je goed in balans bent voordat je begint met het uitvoeren van de oefeningen. Probeer om je rug niet te overbelasten en beweeg je schouders tegelijk met je heupen.

Materiaal en prijs

De meeste ab wheels zijn gemaakt van harde kunststof. Deze zijn stevig genoeg om de meeste oefeningen mee uit te voeren. Het kan ook zijn dat het wiel beschikt over een laag rubber zodat het de vloer niet kan beschadigen. Deze rubberen laag zorgt er ook voor dat je stabieler op de grond staat.

Als je van plan bent om de beste ab wheel te kopen dan is het belangrijk dat je genoeg geld aan de kant zet. Hoe beter de kwaliteit, hoe duurder het product.

Je kunt ook op zoek gaan naar goedkope ab wheels maar je moet er dan wel rekening mee houden dat deze misschien vlugger kapot zullen zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES