8 beste Activity Trackers Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste activity trackers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een activity tracker maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast en zeker verder op weg helpen met onze koopgids. Daarin bespreken we een aantal belangrijke factoren die mogelijks kunnen helpen in de zoektocht. Echter kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Polar M430 alvast kiest voor een topproduct. Bovendien kun je het horloge ook gebruiken wanneer je gaat zwemmen of duiken daar het volledig waterdicht is. Ook de Garmin Forerunner 35 is alvast een mogelijkheid. Bovendien wordt deze activity tracker jou aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. Wat wil je nog meer?

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste activity trackers (Reviews) van 2024

 

De beste activity tracker hoeft niet meteen het duurste apparaat te zijn. Zo kun je ook heel wat goedkope activity trackers en/ of aanbiedingen spotten die meer dan de moeite waard zijn. Of je nu kiest voor een tracker van Samsung, Denver of Garmin of heb je toch liever Huawei, Fitgear of Polar; dat blijft vooral een persoonlijke keuze. Bekijk de 7 topproducten hieronder en houd rekening met online reviews en advies van klanten.

 

 

1. Polar M430 GPS Sporthorloge Maat L Met hartslagfunctie en caloriemeter

 

Kies je voor de activity tracker van Polar dan zul je maar beter iets meer budget voorzien. Het is niet meteen één van de goedkope producten alhoewel je heel wat waar voor je geld krijgt. Zo is het apparaat niet alleen voorzien van een betrouwbare hartslagfunctie en stappenteller maar is er ook een caloriemeter en zelfs slaapmeter voorzien. Bovendien is het horloge uitgerust met een GPS functie en blijkt het ook helemaal waterdicht te zijn. Ideaal indien je graag gaat zwemmen.

Dit waterdichte horloge biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van bekende apps zoals bijvoorbeeld TrainingPeaks, Strava en zelfs MyFitnessPal. Bovendien kan de batterij maar liefst 30 uur lang meegaan op voorwaarde dat je gebruik maakt van de GPS low power modus. Indien je op zoek bent naar een horloge om meldingen te ontvangen zoals oproepen en notificaties? Dan is dit product minder geschikt.

Het is een duurzaam en degelijk horloge dat zowel door heren als dames kan worden gedragen. We merken dan ook heel wat klanten die positief reageren en het product vrijwel meteen aanbevelen. En dit ondanks de vrij hoge prijs!

Het is niet altijd makkelijk een keuze te moeten maken uit het, toch wel ruime aanbod activity trackers. Daarom bieden wij jou dit apparaat van Polar aan. Of het product al dan niet van de laagste prijs voorzien is, dat valt natuurlijk nog even af te wachten. Bekijk de populairste eigenschappen hieronder alvast.

 

Voordelen

Waterdicht: het horloge blijkt ideaal te zijn om te zwemmen en/ of duiken daar het helemaal waterdicht blijkt.

Voeding: het horloge werkt op basis van een krachtige oplaadbare batterij die, wanneer je die op de low power modus plaatst, makkelijk 30 uur lang kan meegaan.

Handig in gebruik: je zult merken dat er niet alleen een GPS functie en stappenteller voorhanden is maar ook een caloriemeter, een slaapmeter en hartslagmeter.

 

Nadelen

Prijzig: het mag dan misschien wel een horloge van het beste merk zijn, toch is de prijs behoorlijk hoog en dat werkt nadelig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Garmin Forerunner 35 Hardloophorloge GPS Met hartslagfunctie en stappenteller

 

Deze activity tracker van Garmin mocht alvast niet in het lijstje ontbreken. In vergelijking met het vorige product lijkt het bovendien wel om een koopje te gaan. Dit horloge maakt deel uit van de bekende Garmin Forerunner serie en kun je bekomen in 4 verschillende kleuren; blauw, groen, zwart en wit. Ideaal voor mannen en vrouwen dus!

Kun je ervan genieten om regelmatig eens een rondje te gaan hardlopen? Dan hebben wij goed nieuws want deze activity tracker is daar speciaal voor ontwikkeld. Uiteraard kun je het horloge nog tijdens heel wat andere sportieve activiteiten gebruiken. Zo is het apparaat niet alleen voorzien van een hartslagfunctie maar kun je ook gebruik maken van de stappenteller, caloriemeter, afstandsmeter, snelheidsmeter en zelfs bewegingssensor.

Bovendien is het horloge waterdicht tot op een diepte van maar liefst 50 meter en is er ook een betrouwbare GPS functie voorzien. Verder kun je genieten van een slaapmeter, een horlogefunctie, een wekker en zelfs een stopwatch functie. Het is mogelijk om inkomende oproepen te bekijken. Het scherm licht op in het donker en je maakt gebruik van het iOS Android besturingssysteem. Een degelijk toestel dus!

Kies je voor de activity tracker van Garmin dan kies je voor een uniek en designvol horloge dat je kunt bekomen in het groen, zwart, wit of blauw. Aan jou de keuze om het horloge te kiezen dat je zelf het mooiste vindt. Wij zetten de belangrijkste eigenschappen alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Handig in gebruik: het horloge beschikt niet alleen over een hartslagmeter maar is ook voorzien van heel wat andere functies zoals een caloriemeter en bewegingssensor.

GPS functie: indien je graag een rondje gaat lopen of fietsen dan kun je gebruik maken van de GPS functie.

Besturingssysteem: het horloge is uitgerust met het bekende iOS Android besturingssysteem.

Waterdicht: indien je dol bent op zwemmen of duiken dan is dit horloge alvast een echte aanbeveling. Zo blijft het waterdicht tot maximaal 50 meter diepte.

 

Nadelen

Design: het is mogelijk dat het design door sommige klanten misschien als iets te simplistisch en eenvoudig zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fitbit Charge 3 Special Edition Activity tracker Geschikt voor onderwater

 

Met deze unieke activity tracker van Fitbit, behorend tot de Fitbit Charge 3 serie, kies je volgens veel kopers alvast voor een topproduct. De fitbit is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam aluminium en is te bestellen in wel 6 verschillende kleurtjes. Doordat het horloge niet alleen schokbestendig maar ook waterdicht en stofdicht  is, is het ideaal om te gebruiken tijdens tal van verschillende sportactiviteiten.

Het apparaatje maakt gebruik van het bekende 9.0 Android besturingssysteem en kan tot op wel 50 meter diepte normaal functioneren. Het touchscreen scherm is makkelijk te bedienen en licht bovendien op zodra het begint te schemeren. Het horloge biedt niet alleen een inkijk in de tijdweergave maar wordt verder aangevuld met een wekkerfunctie, een stopwatch functie, een stappenteller, een trappenteller en slaaptracker.

Je geniet de mogelijkheid om gebruik te maken van de hartslagmeter, bewegingssensor en caloriemeter. Bovendien kun je inkomende oproepen en berichten ook bekijken. Houd er wel rekening mee dat het apparaat niet over een camera functie beschikt en dat GPS in combinatie met je mobiele telefoon niet mogelijk is.

Door te kiezen voor de Fitbit activity tracker kies je voor een uniek en degelijk horloge dat is uitgerust met het 9.0 Android besturingssysteem. Ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen

Waterdicht: we hebben hier te maken met een waterdicht horloge dat je probleemloos tot op een diepte van ongeveer 50 meter kunt gebruiken.

Display: het gaat hier om een handig te bedienen touchscreen display dat meteen oplicht zodra het donker wordt.

Weergave: het display vermeldt niet alleen de tijd maar ook de datum en een wekkerfunctie. Verder geniet je het gebruik van een stappenteller, een slaaptracker en zelfs trappenteller.

 

Nadelen

Geen camera functie: sommige klanten kunnen het als een nadeel beschouwen dat er geen camera functie voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Huawei Band 2 Pro Activity tracker Met hartslagfunctie en Geschikt voor onder water

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar tegelijk toch zeker zijn van een kwalitatieve activity tracker? Dan raden wij jou aan om dit product van Huawei even van naderbij te bekijken. Het is een degelijk toestel dat voorzien is van een krachtige en duurzame batterij die, wanneer die helemaal is opgeladen, tot wel 21 dagen lang kan meegaan.

Deze unieke activity tracker is voorzien van een handige stopwatch functie, een eeuwigdurende kalender en een wekker functie. Bovendien is het mogelijk om inkomende berichten en oproepen te bekijken. Het apparaat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een stappenteller, een trappenteller en een slaaptracker. Dit maakt het horloge niet alleen geschikt voor wandelingen maar ook voor een, al dan niet intensieve, intervaltraining.

Op het gebied van sensoren kun je genieten van een hartslagmeter, een bewegingssensor, een caloriemeter, een afstandsmeter en een snelheidsmeter. Bovendien is er ook een GPS functie beschikbaar en blijkt het horloge waterdicht te zijn. Klanten reageren voornamelijk positief alhoewel er ook enkelen zijn die het product behoorlijk kwetsbaar vinden.

Ben je op zoek naar één van de goedkope activity trackers dan lijkt dit exemplaar van Huawei alvast een schot in de roos te zijn. De lage prijs maakt het product bovendien ook heel toegankelijk voor mensen met een beperkter budget en dat is alvast een belangrijke meerwaarde.

 

Voordelen

Voeding: de batterij van deze activity tracker is oplaadbaar en kan tot wel 21 dagen meegaan.

Weergave: het display van het horloge toont niet alleen de datum maar ook de tijd en de kalender. Verder wordt ook een wekker functie ter beschikking gesteld.

Handig in gebruik: of je nu kunt genieten van een rustige wandeling of toch liever een intensieve intervaltraining, dit horloge is een aanbeveling. Zo kun je gebruik maken van de stappenteller, trappenteller, stopwatch functie en slaaptracker.

 

Nadelen

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Samsung Galaxy Fit Activity Tracker Android en iOS 12

 

Door te kiezen voor deze kwalitatieve activity tracker van Samsung kies je duidelijk voor kwaliteit. Zo kan het horloge gebruikt worden in combinatie met een Android besturingssysteem of een iOS 12 en hoger besturingssysteem. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen een wit of een zwart design. Aan jou de keuze dus!

Deze unieke Samsung Galaxy Fit activity tracker werd voor het eerst gelanceerd in 2019 en is dus behoorlijk recent. Zo is het product grotendeels vervaardigd uit duurzaam kunststof dat aangenaam en comfortabel aanvoelt. Bovendien blijkt het apparaat niet alleen stofbestendig te zijn maar ook waterbestendig en dit tot op een maximale diepte van 50 meter. Het touchscreen scherm is eenvoudig te bedienen en licht op zodra het donker wordt.

Het horloge heeft niet alleen de tijd weer maar ook de datum. Verder kun je gebruik maken van een stappenteller, trappenteller en slaaptracker wat het product geschikt maakt voor diverse sportactiviteiten. Er is een hartslagmeter, caloriemeter, gecodeerde hartslagsensor, afstandsmeter, snelheidsmeter en bewegingssensor voorhanden. En dit alles voor een vriendelijk prijsje. Slechts één koper vindt het product vrij kwetsbaar.

Je zou altijd nog kunnen opteren voor dit unieke horloge van het bekende en sterk gewaardeerde merk Samsung. Ben je benieuwd of deze activity tracker aan jouw verwachtingspatroon tegemoet komt? Dan raden wij jou aan om het overzichtje hieronder alvast even wat grondiger onder de loep te nemen.

 

Voordelen

Design: de activity tracker is te bekomen in een neutrale witte of zwarte kleur.

Materiaal: bij de productie van dit unieke horloge heeft men vooral beroep gedaan op de positieve eigenschappen van kunststof. Dit maakt het niet alleen stof- maar ook waterbestendig.

Display: het display is bijzonder helder en duidelijk en wordt in het donker ook gelijk verlicht.

Gebruiksgemak: je geniet heel wat mogelijkheden denk bijvoorbeeld maar aan een afstandsmeter, een hartslagsensor, een caloriemeter en bewegingssensor.

 

Nadelen

Kwetsbaar: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat bepaalde onderdelen volgens één klant vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. SmartWatch-Trends ID115 Pro Activity Tracker Medium

 

Ben je op zoek naar een echte Smartwatch? Bekijk dan deze unieke activity tracker even die bovendien te bestellen is in 4 prachtige kleuren. De Smartwatch heeft een polsomtrek variërend van 140 tot maximaal 220 mm en komt overeen met een Medium pasvorm. Het product is vervaardigd uit duurzaam TPU materiaal en voelt comfortabel aan om dragen. Bovendien is het horloge zowel stof- alsook waterdicht en volledig schokbestendig.

Het apparaat maakt gebruik van het bekende Android besturingssysteem en is voorzien van een touchscreen scherm met verlichting. Niet alleen de tijd en datum maar ook de batterijstatus worden op het scherm steevast weergegeven. Verder is er ook een wekkerfunctie voorzien, camera en is het mogelijk om inkomende berichten te ontvangen. De aanwezigheid van een stappenteller, slaaptracker en trappenteller maakt dit apparaat geschikt voor diverse sportactiviteiten.

Je kunt hierbij niet alleen je hartslag meten maar ook de calorieën, de afstand, de snelheid en zelfs de manier van bewegen. Klanten reageren vooral positief op de uitstekende kwaliteit, voordelige prijs en gebruiksvriendelijkheid van het product. Een kleine minderheid vindt het horloge echter behoorlijk kwetsbaar.

Met deze unieke Smartwatch activity tracker geniet je niet alleen kwaliteit en duurzaamheid maar ook design. Dit unieke horloge is voor heel wat doeleinden geschikt daar het niet alleen stofbestendig blijkt te zijn maar ook schokbestendig en volledig waterdicht.

 

Voordelen

Besturingssysteem: dit unieke horloge maakt gebruik van een recente versie van het bekende Android besturingssysteem.

Display: het touchscreen display is bijzonder eenvoudig om te bedienen en vermeld niet alleen de datum maar ook de tijd en zelfs de status van de batterij. Bovendien licht het display op zodra het donker wordt.

Handig in gebruik: je kunt niet alleen beroep doen op de nauwkeurige stappenteller en slaaptracker maar er is ook een trappenteller voorzien.

 

Nadelen

Kwetsbaar: jammer genoeg blijkt een beperkt aantal klanten van mening dat het product vrij kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Xiaomi Mi Amazfit Cor 2 Activity tracker Maat M

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze prachtige activity tracker van Xiaomi, deel uitmakend van de bekende Xiaomi Mi serie. Het horloge wordt gekenmerkt door een polsomtrek variërend van 155 tot maximaal 210 mm, overeenkomend met een pasvorm M. Verder is bij de productie niet alleen gebruik gemaakt van Polycarbonaat maar ook van verchroomd RVS. Dit maakt het horloge niet alleen stofdicht en waterdicht, tot op een diepte van 50 meter, maar ook schokbestendig.

Het toestel kan gebruik maken van het Android en iOS besturingssysteem en is voorzien van een touchscreen scherm met verlichting. Daarop wordt niet alleen de batterijstatus maar ook de tijdweergave en wekkerfunctie probleemloos vermeld. Bovendien kun je probleemloos inkomende oproepen ontvangen. En dat is een voordeel.

Verder geniet je een stappenteller, trappenteller en slaaptracker die je tijdens diverse sportactiviteiten kunt gebruiken, al dan niet in combinatie met de MiFit app. Het horloge is onder andere voorzien van een hartslagmeter, een caloriemeter en een bewegingssensor. We merken dat de meeste klanten het product aanraden alhoewel een enkele koper het toch wel kwetsbaar blijft vinden.

Het rijtje met 7 topproducten wordt afgesloten met dit unieke horloge van Xiaomi. Echter raden wij jou aan om, alvorens je het toestel aankoopt, toch even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen. Wij helpen jou daar dan ook graag bij. Hieronder een kort maar duidelijk overzicht.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van dit unieke horloge heeft men niet alleen beroep gedaan op polycarbonaat maar ook op verchroomd RVS.

Waterdicht: je kunt dit horloge dragen tijdens het zwemmen en duiken op maximaal 50 meter diepte.

Besturingssysteem: het is een degelijk en goed functionerend horloge waarbij je zowel van het Android alsook iOS besturingssysteem kunt gebruik maken.

Handig in gebruik: het horloge blijkt volledig schokbestendig te zijn en is verder uitgerust met een stappenteller, slaaptracker en degelijke trappenteller.

 

Nadelen

Kwetsbaar: ook hier valt op dat een kleine minderheid van de klanten zich toch wel vragen stel over de duurzaamheid van het horloge.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Xiaomi Mi Band 3 MGW4041GL Tracker

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke activity tracker van Xiaomi. Bovendien niet alleen een degelijk product maar ook eentje die beschikt over een betaalbaar prijskaartje. Het gaat hier om een internationale versie van de Xiaomi Mi activity tracker, te verkrijgen in één enkele maat en een zwarte kleur.

Het apparaat is uitgerust met een bijzonder krachtige batterij die tot wel 20 dagen lang kan meegaan. Verder kun je tijdens het sporten zonder problemen gebruik maken van de aanwezige hartslagfunctie, en kun je ook je slaappatroon gaan monitoren. De activity tracker blijkt ook nog eens waterdicht te zijn en kun je dus zonder problemen aanhouden wanneer je gaat duiken of zwemmen.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de activity tracker niet over een ingebouwd GPS systeem beschikt. Dat kan voor sommige klanten misschien wel als een nadeel beschouwd worden. Echter zijn de meeste kopers duidelijk bijzonder positief over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product.

We kunnen het rijtje afsluiten met de activity tracker van het bekende merk Xiaomi. Ideaal ook voor mensen die liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame activity tracker, of wanneer je gewoon over een beperkter budget beschikt.

 

Voordelen

Voeding: de activity tracker is voorzien van een uiterst krachtige en degelijke batterij die, wanneer ze volledig is opgeladen, ruim 20 dagen zonder problemen kan meegaan.

Waterdicht: doordat het product volledig bestand is tegen water, is het ook geen enkel probleem indien het plots begint te regenen of wanneer je gaat zwemmen en duiken.

Prijs-kwaliteitverhouding: we merken op dat heel wat gebruikers positief reageren op de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Nadelen

Geen GPS: echter is het wel belangrijk om op voorhand even te vermelden dat er geen ingebouwd GPS systeem in het product aanwezig zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Activity trackers Koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste activity tracker maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou met deze koopgids alvast even wat verder op weg helpen. Het is in elk geval een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg want het is altijd leuk om een koopje op de kop te tikken. Verder kan het helpen om rekening te houden met de mogelijkheden, het prijskaartje, de accessoires, het beeldscherm en het type smartphone.

Wat is een activity tracker en het nut ervan

Een activity tracker is een handig apparaatje om te weten te komen hoeveel iemand per dag beweegt. Zo wordt in de meeste gevallen het aantal stappen geteld en is het bij andere apparaten zelfs mogelijk om ook de trappen, de snelheid en de afstand te bepalen. Een activity tracker biedt niet alleen veel pluspunten, het is ook echt een aanbeveling om er eentje in huis te halen. Zo kan een activity tracker een doel bieden om elke dag net een tikkeltje meer te bewegen.

Stel dat je vandaag makkelijk de kaap van 6500 stappen bereikt, dan kun je morgen proberen om 7000 stappen te bereiken. En op die manier verder doen tot je het gemiddelde van 10000 stappen kan bereiken, wat door heel wat dokters aangeraden wordt. Een activity tracker kan je bijgevolg op het gezonde pad brengen en ook houden. Kortom, de moeite waard om de aankoop ervan tenminste te overwegen.

 

Is er een verschil met de bekende Smartwatch

Wie activity tracker zegt, denkt gelijk aan een Smartwatch maar wat is nu eigenlijk het verschil én is er überhaupt een verschil? Net zoals een activity tracker is een Smartwatch in staat om een het aantal stappen te berekenen. Net zoals ook de hartslag kan gemeten en gecontroleerd worden bij beide apparaten. 

Echter biedt een Smartwatch vaak nog net iets meer mogelijkheden aan. Inkomende gesprekken, sms’en en mailverkeer kunnen zonder problemen bekeken worden. Kortom, dat is meteen de reden dat een Smartwatch vaak iets duurder in de aankoop is.

 

Het type smartphone en wat er wordt gemeten

Ben je van plan om een activity tracker aan te kopen? Dan is het ook belangrijk om rekening te houden met het type smartphone. En daarmee bedoelen we vooral het type besturingssysteem. Heb je een smartphone die gebruik maakt van het Android besturingssysteem of eentje die steunt op het iOS besturingssysteem. 

Echter hoef je je vandaag nu ook weer niet zoveel zorgen te maken, daar de meest recente activity trackers tegenwoordig geïnstalleerd kunnen worden met beide besturingssystemen. Kortom, ga gewoon voor het toestel dat je zelf het leukste vindt.

Beeldscherm en batterijduur

Het is ook aan te raden om even stil te staan bij het beeldscherm. Zo zul je merken dat de meeste activity trackers voorzien zijn van een duidelijk en helder leesbaar display, echter bestaan er ook exemplaren die helemaal geen display hebben. Wanneer je een activity tracker aankoopt zonder display dan wordt vaak gebruik gemaakt van typische ledlampjes om iets aan te duiden of mee te delen.

Echter is een activity tracker met beeldscherm een betere aanbeveling. De meeste trackers met beeldscherm tonen niet alleen de datum en de tijd maar bieden ook een kalenderweergaven en zullen eventueel de status van de batterij meegeven. Houd er rekening mee dat het prijskaartje naargelang kan stijgen.

Wat betreft de batterijduur, zul je merken dat de meeste activity trackers voorzien zijn van een bijzonder krachtige batterij die makkelijk 7 dagen lang kan meegaan. Alles is natuurlijk ook afhankelijk van het gebruik. Zo zal de GPS functie bijvoorbeeld meer energie en batterijverbruik vragen. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee!

 

Extra kenmerken, accessoires en het budget

Tenslotte zul je merken dat bepaalde activity trackers over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met anderen. Zo is het altijd wel handig indien de activity tracker waterdicht blijkt te zijn. Zeker voor wie dol is op zwemmen en/ of duiken. Zo bestaan er heel wat horloges die tot op een diepte van 50 meter waterdicht zijn.

Ook een GPS functie is alvast een meerwaarde. Net zoals het design voor sommigen een extra kan zijn. Heeft je activity tracker een hartslagsensor, een bewegingsensor of slaaptracker? Bekijk dit allemaal even grondig en beslis op basis van de kenmerken waar je naar op zoek bent. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje evolueert naargelang het aanbod van functies en opties. Zo zul je vast en zeker vroeg of laat de voor jou perfecte activity tracker tegenkomen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een activity tracker?

Een activity trackers is, in de meeste gevallen, een soort van handige armband die je makkelijk om je pols heen kunt bevestigen. Dergelijk apparaatje is uitgerust met tal van krachtige sensoren waarmee dan bijvoorbeeld het aantal stappen kan berekend worden of de hartslag. Wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen dan beweeg je in de meeste gevallen je armen. Telkens wanneer je arm beweegt, wordt dit door de activity tracker geregistreerd.

Het meten van je slaappatroon, je hartslag en het aantal trappen functioneert op net dezelfde manier. Door gebruik te maken van bijzonder krachtige bewegingssensoren. Beweeg je veel dan ben je normaal gezien wakker. En bij een lage bewegingsactiviteit gaat de activity tracker ervan uit dat je slaapt.

Q2: Waarom een gps functie op een activity tracker?

Je zult merken dat heel wat hedendaagse activity trackers voorzien zijn van een handige en betrouwbare GPS functie. Dat kan best wel handig zijn voor mensen die ervan houden om te gaan wandelen, lopen of fietsen. Bovendien is het een meerwaarde indien je bijvoorbeeld een nieuwe route wilt uitproberen of wanneer je verdwaald bent. Het gebruik van een duurzame en goed functionerende GPS is in de meeste gevallen alvast een meerwaarde. Houd er wel rekening mee dat een GPS functie veel meer energie zal vragen van de accu. Met als gevolg dat de activity tracker regelmatig zal moeten worden opgeladen.

 

Q3: Hoe meet een activity tracker je slaap?

We hebben het al min of meer vermeld, toen we het hadden over de werking van een activity tracker in de eerste vraag. Het slaappatroon wordt gemeten op basis van bewegingssensoren. Wanneer de sensoren heel wat beweging registreren dan wordt dit door het horloge beschouwd als iemand die wakker is. Minder beweging staat dan weer gelijk aan slaap.

Het gebruik van een degelijke slaapmeter is best wel handig want er kan worden aangetoond hoe lang je echt diep geslapen hebt en of je regelmatig bent wakker geworden. Slaap je over het algemeen vrij licht of niet? Dergelijke elementen kunnen naar boven komen en kun je bovendien bewaren en later terug opvragen.

 

Q4: Hoe moet je een activity tracker opladen?

Een activity tracker wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige en duurzame batterij die makkelijk  tot wel 7 dagen lang probleemloos kan functioneren. Echter zal er altijd wel een moment komen waarop je de batterij opnieuw van energie moet voorzien en dus moet opladen.

Het opladen van de batterij is ook bijzonder eenvoudig en maakt gebruik van een handig USB poortje. Zo kun je de activity tracker opnieuw van stroom voorzien door deze enkele uurtjes aan de computer te hangen. Let wel; soms kan het eventjes duren eer de activity tracker daadwerkelijk begint op te laden. Maak je daar geen zorgen over maar hou het wel in de gaten.

Q5: Welke activity tracker past bij mij?

Er bestaan verschillende soorten activity trackers dus het spreekt voor zich dat er voor elk wat wils is. Welke activity tracker dan het beste bij jou past, is een moeilijke vraag die alleen jij zelf kunt beantwoorden. Hecht je niet alleen belang aan het totaal aantal stappen? Maar wil je ook de afstand en de gemiddelde snelheid kunnen berekenen?

Ben je dol op zwemmen en duiken en wil je ook dan de activity tracker kunnen gebruiken? Vind je het belangrijk om je hartslag te kunnen meten wanneer je aan intervaltraining doet? Dergelijke vragen kunnen je helpen om de voor jou beste activity tracker op te sporen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES