7 beste bidonhouders Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste bidonhouders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke bidonhouder om op je racefiets te installeren, dan de Bidonhouder Custom Race alvast een goede optie te zijn. De houder wordt jou aangeboden door het bekende en respectabele merk Elite en kent een maximaal gewicht van zo’n 45 gram. Daartegenover staat de M-wave Aluminium Bidonhouder die – zoals de titel reeds doet vermoeden – voornamelijk uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium vervaardigd blijkt. In de onderstaande tabel voegen we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toe, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste bidonhouders (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een duurzame bidonhouder met bidon om op je fiets te plaatsen? Of gaat je voorkeur uit naar een specifieke mountainbike bidonhouder dan wel een bidonhouder om op de racefiets te installeren? Wist je dat er zelfs bidonhouders bestaan die op het stuur dienen geïnstalleerd te worden? Wij selecteerden alvast 7 topproducten rekening houdend met het advies van klanten en experts vermeld in de online reviews. Bekijk de mogelijkheden even alvorens er je de voor jou beste bidonhouder uitkiest en wie weet ga je wel voor een aanbieding of kies je de populairste bidonhouder van het beste merk?

 

1. bidonhouder Custom Race 17,2 x 7,6 cm – Elite, 45 gram

 

Net zoals de MTB bidonhouders en de bidonhouders van Cube, behoort ook dit exemplaar van Elite alvast tot de populaire exemplaren binnen deze selectie. Zo zijn klanten alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid waardoor ze deze Elite bidonhouder belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om het product even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de bidonhouder gekenmerkt door een totaal formaat van 7,6 x 17,2 x 8 cm wat overeenkomt met een diameter van zo’n 7,4 cm. Aangevuld met een relatief laag gewicht van 43 gram, betreft het dus een zeer gebruiksvriendelijke en comfortabele bidonhouder.

Verder blijkt de bidonhouder voornamelijk vervaardigd uit duurzaam FRP; een mengeling van enerzijds polyester en anderzijds kunststofhars en vezels. Dergelijke materiaalsoort is in staat om alle trillingen probleemloos te absorberen waardoor de bidon – in combinatie met het rubberen middenstuk – stevig in de houder geklemd blijft.

 

Voordelen: 

Materiaal: bij de productie van deze bidonhouder heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van FRP materiaal. Dat is een mengsel van polyester met vezels én kunststofhars.

Middenstuk: het middenstuk van de bidonhouder blijkt voorzien van een rubberen coating zodanig dat de bidon stevig wordt vastgeklemd.

Formaat: deze standaard houder kent een totale afmeting van 7,6 x 17,2 x 8 cm waardoor een diameter van zo’n 7,4 cm kan worden gegarandeerd.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel hij niet meteen het duurste product uit de rij blijkt te zijn, behoort hij evenmin tot de goedkope en budgetvriendelijke bidonhouders.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. M-wave Aluminium Bidonhouder Bc 47 A , M-Wave – 54 gram

 

Tussen de laagst geprijsde bidonhouders zul je alvast dit unieke exemplaar van het bekende en populaire merk M-wave kunnen spotten. Zo valt deze bidonhouder meteen op vanwege zijn stoere en robuuste zwarte design wat hem makkelijker combineerbaar maakt met eender welk type fiets.

De bidonhouder werd vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium en weegt amper 54 gram wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak en rijcomfort. Zeker wanneer je als professionele wielrenner hoge prestaties wilt kunnen neerzetten, is het belangrijk om het totale gewicht van je fiets inclusief accessoires zo laag mogelijk te houden.

De bidonhouder wordt tevens gekenmerkt door een lichtjes naar buiten afgeschuinde rand waardoor je de bidon makkelijker kunt plaatsen tijdens het rijden. Bij aankoop worden overigens alle nodige schroeven en dergelijke aangeboden zodat de installatie vlekkeloos kan verlopen. Klanten zijn duidelijk tevreden en toveren een mooie 5 op 5 sterren uit hun hoed.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze unieke bidonhouder werd voornamelijk uit aluminium vervaardigd wat zijn lichte gewicht mee verklaart.

Uitvoering: dankzij de lichtjes naar buiten afgeschuinde rand wordt het mogelijk om je bidon makkelijk en snel in de houder te plaatsen.

Verpakkingsinhoud: de zwarte bidonhouder wordt geleverd inclusief de nodige schroeven en een duidelijke informatieve handleiding.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van dit prijskaartje.

 

Nadelen:

Design: hoewel zijn stoere zwarte design makkelijk combineert met eender welk fietsdesign, kan hij door anderen dan weer als saai en eenvoudig beschouwd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tacx Ciro Bidonhouder – Carbon – Afmeting: 21 x 10 cm – 52 g

 

Met de Tacx bidonhouder kies je – afgaande op de vele online reviews en de mooie positieve eindscore van 5 sterren – alvast voor een toppertje waarbij kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Echter ligt zijn prijskaartje weliswaar iets hoger dan gemiddeld maar daar lijken de meeste klanten zich niet meteen aan te storen.

De Ciro bidonhouder van Tacx werd overigens volledig vervaardigd uit duurzaam carbon en afgewerkt in een mooi zwart design met hier en daar felrode accenten. Indien dit design toch net iets te gewaagd is, dan niet getreurd aangezien je kunt kiezen uit zo’n 13 verschillende designs. Kortom, er is wel degelijk voor elk wat wils.

Verder wordt deze carbon bidonhouder gekenmerkt door een totale afmeting van 21 bij 10 cm en afgewerkt met een licht gewicht van 52 gram waardoor hij eveneens geschikt blijkt in combinatie met conische plastic flessen.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze bidonhouder blijkt voorzien van een stevig carbon omhulsel rondom heen een kern van glasvezel.

Formaat: hij kent een totaal formaat van 21 bij 10 cm en kan eveneens gebruikt worden om conische plastic flessen in te plaatsen.

Gebruiksgemak: de bidonhouder is ontworpen op een manier zodanig dat hij de bidon als het ware omsluit. Verder kan deze houder op eender welke fiets worden geïnstalleerd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven vermoeden dat sommige klanten de hogere prijs alnsog als een struikelblok zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. BBB BBC-36 FlexCage Bidonhouder – Composiet – BBB Cycling 

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke bidonhouder die jou wordt aangeboden en geleverd door het bekende en immens populaire merk BBB Cycling. De bidonhouder springt alvast in het oog vanwege zijn zwarte design met felblauwe accenten wat resulteert in een gedurfd doch bijzonder stoer en robuust karakter.

Verder blijkt de BBC Cycling BBC-36 FlexCage houder voornamelijk vervaardigd uit duurzaam lichtgewicht composiet in combinatie met stevige roestvrijstalen bouten. Dankzij de aanwezigheid van het bekende auto-adjust flex systeem kan overigens een geschikte en optimale pasvorm worden bereikt. Kortom, de bidon wordt stevig vastgeklemd zodanig dat hij tijdens het rijden over oneffen terrein er niet uitklikt.

We stellen vast dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de unieke vormgeving. Kortom, dit product voldoet volledig aan de verwachtingen en wordt dan ook unaniem beloond met een mooie score van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de bidonhouder wordt geleverd inclusief 2 afzonderlijke roestvrijstalen bouten waarmee je het geheel kunt installeren.

Materiaal: de bidonhouder werd hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht composiet in combinatie met roestvrijstalen bouten.

Design: zijn stoere design waarbij een zwarte ondertoon wordt afgewerkt met felblauwe accenten, levert alvast een gedurfde doch sportieve look op.

 

Nadelen:

Design: jammer genoeg is er slechts 1 design voorhanden en dat zou door sommigen alsnog als een struikelblok kunnen worden geïnterpreteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bidonhouder Fly Cage LTD Platinum – Supacaz – Laser gesneden ontwerp

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van geen belang, dan zou je eventueel kunnen opteren voor deze ergonomisch gevormde bidonhouder. De houder werd vervaardigd uit bijzonder duurzaam én stevig geanodiseerd aluminium en kent een beperkt gewicht van amper 18 gram waardoor hij eveneens dienst kan doen tijdens belangrijke wedstrijden.

Uiteraard is deze bidonhouder niet alleen bedoeld om op racefietsen te plaatsen maar kan hij ook op wegfietsen en/ of mountainbikes worden geïnstalleerd. De houder kenmerkt zich alvast door een laser gesneden ontwerp in combinatie met een stel stevig klemmende vleugels. Kortom, de bidon kan er niet zomaar uitvallen indien je over oneffen terrein rijdt.

Een blik op deze unieke – geleverd door Supacaz – bidonhouder toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de mogelijkheden en het product belonen met maximaal 5 sterren.

 

Voordelen: 

Design: deze unieke bidonhouder springt alvast in het oog vanwege zijn stoere karakter waarin platinum en rood centraal staan.

Materiaal: de bidonhouder werd vervaardigd uit 100% duurzaam doch lichtgewicht geanodiseerd aluminium.

Uitvoering: het exemplaar kenmerkt zich door een laser gesneden ontwerp en 2 stevig klemmende vleugels.

Doelgroep: niet alleen racefietsen maar ook wegfietsen en mountainbikes kunnen gebruik maken van deze unieke bidonhouder.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: zijn hoge prijskaartje maakt deze bidonhouder jammer genoeg minder toegankelijk bij het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. SKS Anywhere – Bidonhouder – Adapter met klittenband – SKS

 

In vergelijking met het vorige exemplaar, lijk je met de bidonhouder van SKS alvast voor een leuke aanbieding te kiezen. De SKS Anywhere bidonhouder werd afgewerkt in een neutrale doch bijzonder stoere zwarte kleur en voorzien van het nodige “SKS TOPCAGE” logo.

Verder blijkt de bidonhouder voorzien van een adapter met klittenband die overigens 100% verstelbaar blijkt en daardoor op eender welk type fiets – waarvan de framebuizen niet groter dan 80 mm zijn – kan worden geïnstalleerd. Dit wordt aangevuld met een in rubber bekleed oppervlak waardoor krassen en/ of beschadigingen aan je fiets vrijwel onbestaande zijn.

Hoewel één koper niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit van deze unisex bidonhouder, lijkt de overgrote meerderheid dit duidelijk wel wat alsnog resulteert in een mooie finale score van maar liefst 4,7 op 5 sterren.

 

Voordelen: 

Design: de bidonhouder werd afgewerkt in een neutrale doch stoere zwarte kleur en vervolgens subtiel voorzien van het SKS TOPCAGE logo.

Installatie: dankzij het unieke – en bovendien 100% verstelbare – klittenbandsysteem wordt het mogelijk om deze bidonhouder op eender welk type fiets te installeren op voorwaarde dat de framebuizen niet dikker zijn dan 80 mm.

Handig in gebruik: verder is er ook een rubberen oppervlak voorzien dat niet alleen lakvriendelijk is maar tevens je fiets beschermt tegen andere beschadigingen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: uit de online reviews maken we op dat 1 koper toch niet helemaal tevreden blijkt te zijn met de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Saccon bidonhouder X3 gelakt – Word geleverd inclusief bouten

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke VX3 bidonhouder van Saccon die geleverd wordt inclusief de nodige bevestigingsbouten én een informatieve handleiding. De bidonhouder valt alvast op vanwege zijn felrode design wat resulteert in een sportief weliswaar gedurfd karakter. En is het rode design net iets teveel van het goede, dan kun je altijd nog opteren voor hetzelfde type bidonhouder in stoer zwart jasje.

Verder blijkt de VX3 bidonhouder van Saccon 100% vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof. Bovendien is de houder makkelijk te installeren en zorgt hij er met zijn lichte gewicht voor dat hij eveneens dienst kan doen tijdens belangrijke trainingen of op wedstrijden van beginnende beloften.

Wanneer we er even de online reacties bij halen, zien we meteen dat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en eveneens het unieke opvallende design weten te waarderen. Dit verklaart meteen de mooie uiteindelijke score van 4,7 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze stevige bidonhouder werd hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof.

Gewicht: de bidonhouder is met zijn 59 gram beperkt in gewicht en draagt onrechtstreeks bij aan het rijcomfort en gebruiksgemak.

Verpakkingsinhoud: de bidonhouder wordt jou aangeboden inclusief een praktische handleiding en de nodige bevestigingsbouten.

Budgetvriendelijk: met zijn lage prijskaartje behoort hij alvast tot de budgetvriendelijke bidonhouders binnen deze selectie.

 

Nadelen:

Design: het felrode en opvallende design kan door sommige klanten als een bepalend struikelblok worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bidonhouders Koopgids 

 

Of je nu als wielertoerist regelmatig lange fietstochten op de planning zet, dan wel professioneel bezig bent met wielrennen; de aanschaf van een degelijke bidonhouder is dan helemaal geen overbodige luxe. Vandaag de dag zijn er dan ook diverse merken zoals BBB Cycling, SKS en Tacx die meerdere mogelijke bidonhouders op de markt hebben gebracht gaande van verschillende formaten en materialen tot diverse uitvoeringen en prijskaartjes. Om de zoektocht voor jou net iets makkelijker te maken, bieden we jou deze onderstaande koopgids aan waarin we een antwoord trachten te vinden op dergelijke vragen. Best wel handig alvorens je de verschillende bidonhouders en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een bidonhouder en hoe zit het met zijn gebruiksgemak?

Een bidonhouder is een handige constructie die je op je fiets kunt plaatsen en bedoeld is om je bidon stevig in vast te klemmen. Op die manier kun je onderweg altijd even een slokje water of energiedrank innemen zonder dat je daarvoor ook effectief dient te stoppen. 

Echter willen we er op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste bidonhouder aan te kopen. Het huidige uitgebreide aanbod gebiedt ons vandaag de dag ook rekening te houden met de verschillende uitvoeringen, formaten, designs en materialen waardoor het niet altijd even makkelijk is om een weldoordachte en gegronde keuze te maken.

Uiteraard dient een bidonhouder stevig én stootvast te zijn alsook 100% weersbestendig. Daarnaast is het – weliswaar op verschillende vlakken – een meerwaarde indien de bidonhouder een relatief beperkt gewicht kent en de uiteindelijke bidon zo goed mogelijk probeert vast te klemmen. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het formaat en gewicht in functie van het gebruikscomfort

Bij de aankoop van een degelijke bidonhouder is het uiteraard belangrijk om even rekening te houden met zijn formaat en gewicht aangezien deze factoren bijdragen aan het uiteindelijke comfort. Zo zal het formaat van de bidonhouder over de verschillende uitvoeringen en merken heen op het eerste gezicht weinig verschillen. 

Waar je wel extra aandachtig dient voor te zijn, is het gewicht. Zo zullen sommige bidonhouders – vanwege hun uitvoering en de gebruikte materialen – net iets meer wegen dan anderen. Echter, als professionele wielrenner waarbij vaak topprestaties verwacht worden, is het belangrijk om het totale gewicht steeds zo laag mogelijk te houden. Dit verhoogt niet alleen het gebruikscomfort maar ook het aerodynamisch gesteld van fiets én wielrenner waardoor de prestaties er aanzienlijk op vooruit kunnen gaan.

 

Uit welke materialen is een bidonhouder gemaakt?

Naast het formaat en het gewicht, is het eveneens een aanbeveling om op de hoogte te zijn van de gebruikte materiaalsoorten. Ook dit kan – weliswaar op professioneel vlak – een stap in de goede richting naar topprestaties betekenen. Zo wordt in de wielerwereld vaak gekozen voor een bidonhouder uit duurzaam aluminium of carbon. Dergelijke materialen zijn van nature niet alleen bijzonder stevig en van hoogstaande kwaliteit maar vooral ook heel licht, wat alvast een belangrijk punt is bij het behalen van mooie prestaties.

Het lijstje van gebruikte materiaalsoorten kan overigens verder aangevuld worden met kunststof of plastic. Wees bij het bepalen van de materialen eveneens aandachtig voor de pluspunten en eventuele nadelen. Zo zal niet elke materiaalsoort 100% weersbestendig zijn.

Wat met de prijs?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje van een kwalitatief sterke bidonhouder. Het spreekt voor zich dat de uiteindelijke prijs – weliswaar in meer of mindere mate – kan beïnvloed worden door verschillende factoren gaande van het formaat en gewicht tot de gebruikte materialen, de uitvoering en het design.

Algemeen betekent dit dus dat de prijs makkelijk kan variëren van ongeveer 6 à 7 euro tot maar liefst 79 euro. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES