5 Beste Bloeddrukmeters Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Bloeddrukmeters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een bloeddrukmeter kan altijd best wel handig zijn als jij op de hoogte wilt blijven van je bloeddruk. Toch heb je heel wat verschillende soorten bloeddrukmeters op de markt. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om een goede en juiste keuze te maken. Daarom willen wij jou graag helpen. In onze koopgids hebben wij dan ook een aantal eigenschappen en factoren uitgediept die je verder op weg kunnen helpen. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 beste bloeddrukmeters van het moment. Zo haal je met de Omron M6 Comfort zeker en vast een degelijk apparaat in huis. Het toestel biedt bovendien de mogelijkheid om de gegevens van 2 verschillende personen op te slaan en bij te houden. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Medisana MTS Bovenarm bloeddrukmeter. In vergelijking met het voorgaande toestel, beschikt dit model over een bijzonder groot display waarop je alles duidelijk kunt aflezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Bloeddrukmeters (Reviews) van 2024

 

Een bloeddrukmeter komt altijd van pas voor mensen die graag willen weten of hun bloeddruk niet te hoog of te laag is. Koop nu je eigen bloeddrukmeter om zo van thuis uit je bloeddruk te meten. Wij hebben vijf verschillende apparaten vergeleken op basis van online reviews en voor jou op een rijtje gezet. Lees dus gerust verder en misschien ontdek je wel de beste bloeddrukmeter.

 

 

1. Omron M6 Comfort Bovenarm bloeddrukmeter

 

Dit is de nieuwste comfort bloeddrukmeter van Omron. De pasvorm is dankzij het voorgevormde manchet verbeterd in vergelijking met vorige modellen. Het apparaat heeft een geheugen voor 2 gebruikers en per gebruiker beschikt hij over 100 geheugenplaatsen. De manchet heeft verder ook nog een dubbele maat: 22 cm en 42 cm.

Hij beschikt ook nog over een gastmodus indien je een kennis hebt die hem eens wil gebruiken. Verder geeft hij ook nog de datum en de tijd weer bij de gemeten waarden.

De online reviews geven enkel maar positief advies over dit product. De kopers vinden hem top, eenvoudig in gebruik en betrouwbaar wat betreft de metingen. Ze zijn ook tevreden dat het apparaat geleverd wordt met een handig opbergzakje en wordt zelfs aangeraden door huisartsen. Enige nadelen zijn dat hij nogal groot is en dat hij op batterijen werkt. Je kunt zelf wel een stroomadapter aanschaffen.

Het is wel belangrijk om regelmatig eens je bloeddruk te meten. Dankzij deze bloeddrukmeter van het merk Omrom hoef je daar zelfs helemaal niet meer voor naar het ziekenhuis te gaan. Het is niet meteen één van de goedkoopste toestellen maar toch zien we overwegend positieve reacties. Het zou dus zeker bij de populairste bloeddrukmeters kunnen behoren.

 

Voordelen

Manchet: deze bloeddrukmeter beschikt over een dubbele maat van 22 cm tot en met 42 cm.

Geheugen: het toestel beschikt over een groot geheugen dat geschikt is voor 2 gebruikers. Per gebruiker zijn er dan nog eens 100 geheugenplaatsen beschikbaar.

Handig in gebruik: het toestel beschikt over een duidelijk display waarop je zelfs de datum en de tijd kunt aflezen.

 

Nadelen

Prijskaartje: een aantal kopers vinden dat de prijs toch wel behoorlijk hoog ligt. Bovendien moet je de adapter er zelf nog apart bijkopen en dit is dan nog eens een grote meerkost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Medisana MTS Bovenarm bloeddrukmeter

 

Deze automatische bloeddrukmeter beschikt over een extra groot display en de diagnose wordt gemaakt door middel van een kleurenschaal. Dit is volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Als je het apparaat niet meer gebruikt schakelt hij na 1 minuut automatisch uit.

Je kunt je bloeddruk nauwkeurig aan de bovenarm meten en hij is voorzien van een aritmie-indicator. Het apparaat is geschikt voor 2 gebruikers die elk over 60 geheugenplaatsen beschikken. Dankzij het grote scherm zijn de resultaten makkelijker af te lezen, vooral voor mensen die niet meer zo goed kunnen zien.

Kopers geven een positief advies voor deze bloeddrukmeter aanbieding. Ze zijn tevreden over de lage prijs, hij behoort dan ook tot de goedkope bloeddrukmeters. Verder is hij eenvoudig in gebruik en is het een kwaliteitsproduct. Het enige dat hij mist is een adapter.

Met de bloeddrukmeter van het merk Medisana haal je niet alleen een degelijk product in huis maar ook nog eens aan een vrij voordelig tarief. Dankzij dit apparaat kun jij op gelijk welk moment zelf je bloeddruk meten. Heel veel mensen zijn bekend met het merk Medisana en beschouwen het ook als één van de beste merken op vlak van bloeddrukmeters.

 

Voordelen

Nauwkeurigheid: deze bloeddrukmeter is werkelijk even betrouwbaar als wanneer je arts de metingen zou uitvoeren. Dit heeft te maken met het feit dat de diagnose helemaal verloopt volgens de richtlijnen die door de WHO zijn bepaald.

Display: het apparaat is voorzien van een groot en duidelijk afleesbaar display. Je kunt er onder andere je systole, diastole en hartslag op aflezen.

Veiligheid: het toestel schakelt automatisch uit nadat het gedurende een aantal minuten niet gebruikt wordt.

 

Nadelen

Past niet optimaal: een kleine minderheid van de klanten oppert dat de bloeddrukmeter niet optimaal past en dus vrij oncomfortabel is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beurer BM44 Bloeddrukmeter Bovenarm XL Display 

 

Ook deze bloeddrukmeter is bedoeld om aan de bovenarm te gebruiken. Hij is snel en veilig in gebruik en heeft een functie voor automatisch uitschakelen. Verder heeft hij ook nog een indicator die aangeeft wanneer je de batterij moet vervangen en je kunt hem ook gebruiken met een adapter.

Dankzij het grote scherm en de bediening via enkel 1 knop is hij geschikt voor senioren.De knop zelf en het scherm zijn ook verlicht zodat je zelfs in een weinig verlichte omgeving het apparaat goed kan bedienen. Hij waarschuwt ook nog een voor hartritmestoornissen dankzij de aritmie herkenning.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product. Je krijgt kwaliteit voor een goede prijs en hij is eenvoudig in gebruik. Hij komt inclusief een opberghoesje en onthoudt je laatste meting. Heel simpel te bedienen en werkt ook heel snel.

Dankzij de bloeddrukmeter van Beurer kun jij gewoon zelf je bloeddruk meten. Je hoeft er dus helemaal niet meer voor naar het ziekenhuis te gaan of naar je arts te gaan. Dit bespaart je heel wat tijd en spanning. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even op zoek te gaan naar de sterke en eventueel minder sterke punten van het apparaat.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: het toestel is heel gemakkelijk te bedienen doordat het over een duidelijk display beschikt en 1 grote knop. Dit maakt het ook voor iets oudere personen heel eenvoudig.

Veiligheid: het toestel schakelt automatisch uit nadat het een aantal minuten niet gebruikt wordt.

Handig in gebruik: de bloeddrukmeter is zelfs voorzien van een batterij vervangingselement. Verder is het ook mogelijk om dit apparaat in combinatie met een lichtnetadapter te gebruiken.

Accessoires: bij de aankoop van het apparaat krijg je er ook een leuke etui bij waarin je de bloeddrukmeter veilig kunt opbergen. Verder krijg je ook de 4 AAA batterijen meegeleverd.

 

Nadelen

Manchet: de manchet maat van dit apparaat bedraagt ongeveer 22 cm tot 30 cm. Dit is volgens sommige gebruikers toch eerder aan de kleine kant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Inventum BDA432 Bovenarm bloeddrukmeter

 

De Inventum BDA432 is een automatische bloeddrukmeter voor de bovenarm voorzien van een extra groot display om eenvoudig je bloeddruk en hartslag te kunnen aflezen. Ook hier wordt een kleurenschaal gebruikt om de resultaten weer te geven, dit volgens de richtlijnen van de WHO.

Het apparaat is ook nog voorzien van een aritmie-indicator die hartritmestoornissen detecteert. Hij beschikt over 60 geheugenplaatsen om je metingen op te slaan en wordt geleverd met een manchet voor een armomvang van 22 cm tot 32 cm.

Dit product heeft nog maar weinig reviews maar de kopers vinden het apparaat tot nu toe echt top. Je ontvangt een goede kwaliteit voor een goedkope prijs en hij is eenvoudig in gebruik. Een mooie bloeddrukmeter aanbieding om je gezondheid te controleren.

Met de Inventum bloeddrukmeter haal je niet alleen een degelijk apparaat in huis maar ook nog eens aan een bijzonder voordelig tarief. Het digitale apparaat heeft een geheugen voor maar liefst 60 gebruikers en is daardoor bijzonder krachtig te noemen. Laten we de voor- en nadelen dan ook even onder de loep nemen.

 

Voordelen

Weergave: het apparaat beschikt over een groot en vooral duidelijk afleesbaar scherm. Je kunt er onder andere de hartslag en de aritmie correct op aflezen. Verder wordt ook de tijd en datum erop vermeld.

Manchetmaat: de manchetmaat van dit toestel bedraagt ongeveer 22 tot en met 32 cm.

Toebehoren: zodra je het product aankoopt, krijg je er de batterijen mee inbegrepen. Verder krijg je ook een leuke etui aanbevolen waarin je de bloeddrukmeter veilig kunt bewaren.

 

Nadelen

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het apparaat niet zo duurzaam is en snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Handmatige Bloeddrukmeter High-End Palm Type Meter

 

Dit is de enige handmatige bloeddrukmeter in ons lijstje. Hij wordt geleverd in een basisset met een stethoscoop erbij. Je kunt hem gebruiken met het pompje om analoge bloeddrukmetingen mee uit te voeren en hij gebruikt de WHO kleurenschaal om de resultaten weer te geven.

Hij wordt geleverd met een vinyl tas om hem gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Het apparaat heeft een meetbereik van de bloeddruk van 0-300 mm Hg.

Over deze bloeddrukmeter aanbieding zijn momenteel nog maar twee reviews geschreven maar deze geven een volledig positief advies over het product.

De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van het apparaat en vinden het eenvoudig in gebruik. Hij werkt perfect en het is handig dat er ook een stethoscoop bij zit.

Ben je niet alleen op zoek naar een bloeddrukmeter die kwalitatief heel sterk is maar tegelijk ook nog eens bijzonder goedkoop is? Dan kunnen wij jou alleen maar aanraden om dit model van het merk Stalt Medical eens heel aandachtig te bekijken. In vergelijking met de andere 4 bloeddrukmeters, heeft dit apparaat wel degelijk de laagste prijs.

 

Voordelen

Tarief: je zult versteld staan van het bijzonder voordelige tarief van deze bloeddrukmeter. Ideaal als je een beperkt budget hebt of liever niet zoveel geld wilt spenderen.

Onderverdeling: de bloeddrukmeter heeft een onderverdeling van 2 mm/Hg en heeft een meetbereik dat ligt tussen de 0 en de 300 mm Hg.

Toebehoren: je krijgt er ook een stethoscoop bij net zoals een leuke vinyl tas waarin je alles veilig kunt opbergen.

 

Nadelen

Handleiding: het had wel leuk geweest als de beschrijving ook in het Nederlands beschikbaar was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bloeddrukmeters koopgids

 

Een te hoge bloeddruk kan een indicatie zijn dat je gezonder en rustiger moet leven. Je kunt je bloeddruk makkelijk meten met een bloeddrukmeter. Maar waar moet je nu op letten wanneer je zo’n apparaat koopt? Wij bespreken belangrijke punten zoals de prijs, de verschillende soorten bloeddrukmeters en de eigenschappen.

 

 

Soorten bloeddrukmeters

We kunnen twee soorten bloeddrukmeters onderscheiden namelijk de polsbloeddrukmeters en de bovenarmbloeddrukmeter. Zoals je al kunt afleiden van de naam ligt het verschil in de plaats waar je de bloeddruk meet.

Een polsbloeddrukmeter plaats je op je pols. Deze zijn makkelijker om te plaatsen dan een bovenarmbloeddrukmeter want je hoeft je mouwen niet op te stropen. Het grote nadeel aan een polsbloeddrukmeter is dat de nauwkeurigheid van de metingen niet altijd correct is. Dit komt omdat je de meter zelf ter hoogte van je hart moet houden. Het kan gebeuren dat je meer beweegt tijdens deze positie en daarom zullen de metingen te veel verschillen.

Dit komt niet voor bij een bovenarmbloeddrukmeter omdat er een minimaal risico is op beweging. Je bevestigt de manchet van de bloeddrukmeter aan je bovenarm. Deze manchet moet daarna nog opgepompt worden, dit kan zowel handmatig als automatisch gebeuren. Daarna kun je op de meter je bloeddruk aflezen.

Van de twee soorten is de bovenarmbloeddrukmeter het meest nauwkeurig. Een polsbloeddrukmeter is wel goedkoper.

 

Eigenschappen van een bloeddrukmeter

Door de technologische vooruitgang kun je al veel vlugger je bloeddruk meten en aflezen. De meeste apparaten beschikken over een beeldscherm die meteen de gemeten data toont en nieuwere modellen werken met een app op je smartphone of met een computerprogramma.

De data wordt dan via bluetooth draadloos naar de app op je smartphone gestuurd zodat je het kunt analyseren. Je moet natuurlijk wel eerst de app downloaden of het computerprogramma installeren. Via computer wordt de data meestal overgedragen met een USB kabel.

Bloeddrukmeters, vooral dan deze die op de bovenarm werken, gebruiken een manchet die je om de arm plaatst. Deze manchetten kunnen zowel zacht als hard zijn maar onderzoek heeft aangetoond dat een hard en voorgevormd manchet voor meer comfort zorgt. Ze zijn natuurlijk ook in verschillende vormen te krijgen maar het standaard model is meestal goed genoeg. Enkel als je extreem dikke of dunne armen hebt kun je kijken voor een grotere of kleinere maat.

Zoals we eerder hebben aangegeven kan een manchet automatisch of handmatig opgepompt worden. Het is natuurlijk eenvoudiger als dit automatisch gebeurt want dan hoef je enkel op een knop te drukken en het apparaat doet alles voor je. Als je toch een handmatig model kiest dan moet je zelf rekening houden met de bovendruk.

Je kunt tenslotte ook nog kiezen tussen een toestel die werkt op batterijen of een toestel die je in het stopcontact moet steken en kijk ook of je apparaat verschillende meetgegevens kan opslaan die je op een later tijdstip opnieuw kunt bekijken.

 

 

Tips en prijs

We geven je enkele tips om je metingen nauwkeuriger te maken. Ten eerste is het altijd beter om je bloeddruk te meten wanneer je neerzit. Meet niet meteen je bloeddruk maar doe het als je al enkele minuten neerzit, zorg er ook voor dat je armen en benen niet gekruist zijn. Verander niet van arm bij verschillende metingen, als je de eerste keer meet op je linkerarm, doe dat de volgende keer dan ook. Meet je bloeddruk twee à drie keer en neem dan het gemiddelde van deze metingen.

Voordat je je eigen bloeddruk meet neem je best eens contact op met een dokter, of nog beter, met je eigen huisarts. Hij of zij zal je kunnen vertellen wat de beste waarde is voor jou zodat je kunt vergelijken met de gemeten bloeddruk.

Zorg ervoor dat de meter die je koopt betrouwbaar is en correcte metingen maakt. Je kunt daarvoor terecht bij organisaties zoals de Hartstichting, zij beschikken over een lijst met aanbevelingen.

Voor mensen die niet meer zo goed kunnen zien is het interessant om een sprekende bloeddrukmeter te kopen, zo heb je geen bril nodig om de informatie van het scherm af te lezen.

Deze punten zijn belangrijk dus let erop wanneer je een bloeddrukmeter koopt. Er zijn natuurlijk nog meer belangrijke factoren, als je even zoekt op het internet dan kun je nog meer tips vinden en producten vergelijken. Nu gaan we nog even praten over de prijs van een bloeddrukmeter.

De prijs wordt tegenwoordig vooral bepaald door extra functies zoals een geheugen om data in op te slaan. Maar ook het gebruiksgemak en de manchet spelen een rol in de prijs. Als je slechts af en toe je bloeddruk wilt opnemen dan hoef je niet teveel geld uit te geven en kun je een goedkoop model kopen.

Als je regelmatig je bloeddruk wilt meten voor professionele redenen dan is het beter om een professioneler model te kopen met meer functies. Voor sporters kan het bijvoorbeeld heel handig zijn om een bloeddrukmeter te kopen waarmee je ook je hartslag kunt meten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES