6 beste Boksballen Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste boksballen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je bewust op zoek naar een boksbal inclusief staander en voet, die perfect geschikt is voor volwassenen? Dan lijkt de RS Sports Boksbal misschien wel wat voor jou te zijn. Bovendien is hij afgewerkt in een zwarte kleur wat meteen al wat stoerder en robuuster oogt. Mag het allemaal wat compacter dan kun je altijd nog kiezen voor de Angel Sports Stress Buster. Hij wordt ook wel beschouwd als de zogenaamde “bureau boksbal” vanwege z’n compactheid en lichte gewicht. In de tabel hieronder voegen we nog een derde topproduct toe om de keuze net iets groter te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste boksballen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een opblaasbare boksbal, een boksbal op een voet of liever een staande boksbal? En wil je dan graag een staande boksbal voor volwassenen of liever een boksbal voor je kind? Je hoort het al; het vinden van de beste boksbal is alvast geen sinecure. Daarom bieden wij graag een selectie van 6 topproducten aan, rekening houden met het advies vermeld in de online reviews. Neem de tijd om de mogelijkheden even rustig te bekijken en wie weet zitten er wel leuke aanbiedingen tussen of kun je de boksbal met de laagste prijs op de kop tikken.

 

1. RS Sports Boksbal op voet verstelbaar in hoogte

 

Ondanks het feit dat deze RS Sports boksbal niet meteen tot de goedkope producten kan gerekend worden, blijkt hij misschien toch wel één van de populairste te zijn. Een blik op de online reviews toont aan dat hij een uiteindelijke score van maar liefst 4,4 sterren kreeg. Slechts één koper maakt melding van een middelmatige kwaliteit en vermeldt dat de boksbal toch niet helemaal aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen.

Deze boksbal met voet is voornamelijk vervaardigd uit hoogwaardig verhard foam en kan zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt. Onverzwaard weegt de bal ongeveer 4500 gram en blijkt hij vrij gemakkelijk te verplaatsen. Echter kun je de stabiele voet van de boksbal verzwaren met behulp van zand, water of wat grind. Wat betreft de hoogte, is het mogelijk om deze naar eigen wensen te verstellen van minimaal 125 tot maximaal 155 cm.

Indien je op zoek bent naar een boksbal om te schenken aan je kind dan is hij misschien niet meteen de beste aanbeveling. Hij is voornamelijk bedoeld voor volwassenen, mannen en/ of vrouwen en werd afgewerkt in een neutrale zwarte kleur. Kortom, echt de moeite waard om hem toch maar even wat grondiger onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze boksbal heeft men voornamelijk gekozen om te werken met verhard foam materiaal.

Voet: de boksbal wordt geleverd inclusief een standaard en voet die je makkelijk kunt verzwaren met behulp van een beetje water, grind of zand.

Comfort: je zult zien dat het geen enkele moeite kost om de hoogte van de standaard te verstellen. De hoogte varieert hierbij van minimaal 125 tot maximaal ongeveer 155 cm.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een betaalbare boksbal dan blijkt dit product jammer genoeg niet meteen een goede aanbeveling te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Angel Sports Stress Buster bureau boksbal Met Voet

 

Deze mini boksbal van Angel Sports lijkt wel een aanbieding te zijn in vergelijking met het voorgaande product dat we besproken hebben. Uiteraard zijn er ook wel enkele verschillen met de vorige boksbal te noteren. Zo zul je eerst en vooral vaststellen dat hij veel compacter is en gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 17 x 17 x 34 cm, inclusief voet.

De boksbal is voorzien van een kwalitatieve en stootvaste stalen veer die wordt aangevuld met een zuignap. De buitenkant van de boksbal is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam imitatieleer. Dit maakt het product voornamelijk geschikt voor de beginnende bokser, zowel dames als heren. Ben je van plan om deze boksbal aan te kopen dan zul je overigens merken dat je er gelijk een handpomp bij krijgt.

Het compacte formaat inclusief beperkte gewicht maakt deze boksbal handig om op te bergen en te verplaatsen. En we zien dan ook dat kopers duidelijk tevreden zijn en het product zelfs belonen met een topscore van 5 sterren. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Angel Sports voor hen veruit het beste merk is.

 

Voordelen:

Materiaal: voor de buitenkant van deze unieke boksbal heeft men voornamelijk beroep gedaan op de positieve eigenschappen van imitatieleer.

Toebehoren: op het moment van aankoop wordt er meteen ook een stevig handpompje zomaar meegeleverd.

Formaat: het compacte formaat van 17 x 17 x 34 cm inclusief het beperkte gewicht, maken dat je deze boksbal met voet makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Niet professioneel: voor beginnende boksers is deze boksbal met voet uitermate interessant. Voor de bokser met wat meer ervaring wordt beter uitgekeken naar een andere boksbal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Legend Speedball Set Legend Sports

 

Mag het toch net allemaal dat tikkeltje meer zijn dan lijkt deze boksbal van het bekende en sterk gewaardeerde merk Legend Sports misschien wel aan jouw verwachtingen te voldoen. Het prijskaartje kan eveneens verklaard worden doordat het hier een complete speedball set betreft die geleverd wordt inclusief een bord, een schroevenset, een speedball, ophangbeugels en een swivel.

Deze boksbal is, net zoals sommige andere producten uit dit lijstje, voornamelijk uit duurzaam leer vervaardigd. Vervolgens werd hij afgewerkt in een opvallende rode kleur die het geheel net dat tikkeltje sportiever en robuuster laat ogen. Heb je nog niet zoveel ervaring in het boksen, dan is deze boksbal met voet voor jou een echte aanbeveling.

Een blik op de online reacties toont aan dat er tot op heden 1 koper de moeite en tijd genomen heeft om een reactie te plaatsen. De boksbal voldoet volledig aan de verwachting en wordt hierbij gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, althans dat is wat de klant vermeld. Hij of zij beloont dit product dan ook met een mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Set: het betreft hier een duurzame speedball set waarbij je diverse toebehoren meegeleverd krijgt. Denk bijvoorbeeld maar aan stevige ophangbeugels, een speedbal, een swivel, een bord en natuurlijk een complete schroevenset.

Materiaal: in tegenstelling tot de vorige boksbal heeft men er hier voor gekozen om te werken met echt leer.

Met voet: ook hier betreft het een boksbal met voet waarvan je de voet op enkele eenvoudige manier kunt verzwaren. Denk hierbij aan water, grind of zand.

 

Nadelen:

Design: momenteel zijn er alleen maar positieve reacties vermeld. Echter zou het design door sommige klanten als een struikelblok kunnen worden beschouwd, maar dat is dan persoonlijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bokstrainer Standaard Junior Avento Met Voet

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor je kind? En heb je al gemerkt dat hij of zij interesse vertoont in vechtsporten zoals boksen? Dan kan deze boksbal met voet en standaard misschien wel wat voor jou zijn. Hij wordt jou overigens aangeboden door het meer dan bekende merk Avento.

Je zult zien dat de boksbal bevestigd zit op een staander inclusief voet, waarbij het mogelijk is om de voet lichtjes te verzwaren. Gebruik bij voorkeur producten zoals water, grind of zand om de voet te verzwaren en bijgevolg stabieler te maken. Bovendien heb je de mogelijkheid om de hoogte van de staander, indien gewenst, lichtjes aan te passen van minimaal 80 tot maximaal 120 cm. Bij aankoop zul je trouwens merken dat hij geleverd wordt inclusief een duurzaam paar bokshandschoenen én een handig pompje.

Deze boksbal met handschoenen is voornamelijk uit duurzaam kunstleer vervaardigd en blijkt een goede aanbeveling te zijn voor elke beginnende bokser. Echter stellen we vast dat de meningen redelijk verdeeld zijn. Voor sommigen blijkt dit inderdaad een topproduct te zijn terwijl anderen van mening zijn dat de kwaliteit wel beter had gekund.

 

Voordelen:

Type: het betreft ook hier een boksbal inclusief standaard waarvan je de voet makkelijk en snel kunt verzwaren.

Verstelbaar: net zoals het geval was bij 1 van de vorige producten, is het ook hier mogelijk om de hoogte van minimaal 80 tot maximaal ongeveer 120 cm te verstellen.

Toebehoren: op het moment van aankoop krijg je er meteen een handig pompje alsook een stel stevige en duurzame bokshandschoenen bij.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de kwaliteit wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hudora Boksbal met Handschoenen Met Voet

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze boksbal geleverd inclusief een degelijk paar bokshandschoenen en een handige mini pomp. De set wordt jou trouwens aangeboden door het, al dan niet bekende merk Hudora en staat garant voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en comfort.

Zo wordt de boksbal, inclusief standaard gekenmerkt door een maximaal formaat van 130 x 45 x 130 cm waarbij het mogelijk is om de hoogte van de standaard te verstellen. De minimale hoogte bedraagt hierbij 100 cm terwijl de maximale hoogte ruim 130 cm telt. Verder blijken zowel de bokshandschoenen als de boksbal uit duurzaam kunstleer te zijn vervaardigd terwijl men voor de standaard gebruik gemaakt heeft van staal.

Net zoals bij de vorige producten mogelijk was, zul je zien dat je ook hier de voet kunt verzwaren met behulp van zand, grind of water. Jammer genoeg kunnen we jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaringen van klanten. Het is mogelijk dat sommigen het prijskaartje misschien wat te duur vinden of het blauwe met zwarte design hen misschien minder aanspreekt.

 

Voordelen:

Formaat: de boksbal, inclusief standaard, meet maar liefst 130 x 45 x 130 cm en beschikt hierbij over een verstelbare hoogte die varieert van 100 tot 130 cm.

Materiaal: voor de boksbal heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van kunstleer terwijl men voor de standaard dan weer gekozen heeft voor staal.

 

Nadelen:

Prijzig: je zult meteen kunnen vaststellen dat deze boksbal jammer genoeg niet over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Legend Boksbal Staand set Imitatieleer Met voet

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze boksbal met staander. Net zoals één van de vorige producten uit dit lijstje, wordt ook deze boksbal jou aangeboden door Legend Sports. Dit wijst erop dat het echt wel één van de beste merken uit het sportwereldje is waarbij kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid centraal staan.

De boksbal, die voornamelijk uit imitatieleer is vervaardigd, wordt gekenmerkt door een degelijke standaard met voet. Je kunt hierbij de voet extra verzwaren door er eventueel water, zand of grind aan toe te voegen. Op die manier zal het product stabieler op de grond blijven staan. Ook hier bestaat de mogelijkheid om, indien gewenst, de hoogte van de standaard in meer of mindere mate aan te passen.

Het is werkelijk de ideale boksbal voor zowel beginnende als professionele boksers, dames en heren. De hoge prijs kan verklaard worden vanwege de afwerking met neon kleurtjes en het feit dat de boksbal volledig met de hand gemaakt werd. Jammer genoeg werden er ook hier nog geen reacties geplaatst waardoor we durven vermoeden dat het om een vrij recent product gaat.

 

Voordelen:

Materiaal: het grootste gedeelte van de boksbal verstaat hoofdzakelijk uit imitatieleer.

Staander met voet: je kunt de voet van dit product makkelijk en snel verzwaren door bijvoorbeeld te kiezen voor water, grind of zand.

Hoogte: ook hier zul je zien dat het geen enkel probleem is om de hoogte van de standaard in meer of mindere mate te verstellen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat het prijskaartje duidelijk hoger ligt dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boksballen Koopgids

 

We kunnen er niet om heen maar boksballen hebben duidelijk aan populariteit gewonnen. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende exemplaren met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop. Zo zul je zien dat sommige boksballen net iets meer mogelijkheden bieden dan andere en uit verschillende materialen zijn vervaardigd. Verder kan het type boksbal ook afhankelijk zijn van het geslacht, het niveau van de speler en het type training waarop je gericht bent.

Het gebruiksgemak van boksballen

Het werd in de introductie al min of meer aangegeven, maar boksen is duidelijk aan een opmars bezig. En dat is ook normaal aangezien het één van de meest veelzijdige sporten allertijden is. Zo kun je er wel degelijk verschillende spiergroepen mee trainen en kan het bovendien ook een goede manier zijn om af te vallen. Het zal dan ook niet verwonderen dat het assortiment boksballen vandaag de dag bijzonder uitgebreid is. Bovendien hoef je helemaal geen trainingspartner meer uit te zoeken waarmee je even kunt sparren.

Toch is het belangrijk om de keuze voor een boksbal wel overwogen te nemen. Zo zul je zien dat er diverse soorten boksballen op de markt gebracht zijn, elk met hun pluspunten en minder sterke kantjes. Zo kan een staande boksbal alvast een goede aanbeveling zijn voor mensen met minder ruimte aangezien je een dergelijk exemplaar nadien makkelijk verplaatst en opbergt. Een boksbal die je aan de wand of het plafond kunt bevestigen, is dan weer vaak iets zwaarder en geschikt voor intensieve trainingen met slagen en stoten.

 

Het type boksbal in verhouding tot de training

Het is ondertussen wel al duidelijk dat er een onderscheid kan gemaakt worden tussen diverse types boksballen. Om met de juiste boksbal huiswaarts te keren, is het dan ook belangrijk om trouw te zijn aan je eigen verwachtingen en wensen en daarbij ook rekening te houden met het type training en het prijskaartje.

Ben je niet meteen van plan om aan je conditie te werken maar is de boksbal vooral bedoeld als anti-stress middeltje, dan lijkt een compacte boksbal met voet misschien wel wat voor jou. Dergelijke exemplaren kun je makkelijk om tafel of op je bureau plaatsen en eenvoudig verplaatsen. Indien je echt wel trainingen wilt vervolledigen maar niet zoveel ruimte hebt, dan raden wij aan om de boksballen op staander en met voet even grondig te bekijken.

Tot slot zijn er ook nog de boksballen om aan het plafond of aan de wand te installeren. Dergelijke exemplaren kunnen best wel wat kracht verdragen en zijn geschikt voor zware trainingen door volwassen spelers. Het spreekt voor zich dat deze laatste vaak ook iets duurder in de aankoop zal zijn alhoewel er altijd wel aanbiedingen te spotten zijn.

 

Het niveau en het geslacht van de speler

Bij de zoektocht naar de juiste boksbal is het uiteraard aangewezen om ook even stil te staan bij het niveau van de bokser en het geslacht. Sommige boksballen zijn uiteraard unisex en kunnen bijgevolg door beide geslachten worden gebruikt. Bij andere boksballen wordt echter vermeld dat ze meer bedoeld zijn voor het ene geslacht vanwege het gewicht en het formaat ervan.

Met het niveau van de speler doelen we uiteraard op de intensiteit van de trainingen. Als beginnend bokser is het bijvoorbeeld vooral belangrijk om je slagen en/ of stoten te kunnen oefenen alsook op uithouding te trainen. Als gevorderde bokser en/ of professionele speler mag het vaak al wat meer zijn. In dergelijke gevallen zijn boksballen om aan het plafond te bevestigen, en die overigens wat zwaarder zijn, één van de beste aanbevelingen.

Gebruikte materialen, extra kenmerken en het prijskaartje

Boksballen kunnen daarnaast ook van elkaar verschillen op het gebied van materialen. De meeste exemplaren zijn voornamelijk uit polyurethaan vervaardigd. Alhoewel er ook heel wat boksballen bestaan uit imitatieleer, kunststof en zelfs duurzaam leer. Besef dat kwalitatief leer vaak minder soepel aanvoelt en toch wel al enige vorm van ervaring vereist. Kunststof boksballen zijn dan weer lichter en geschikt voor de beginnende speler of kindjes.

Verder zul je zien dat bepaalde boksballen nog net dat tikkeltje meer aanbieden in vergelijking met andere exemplaren. Zo kan het handig zijn indien de set geleverd wordt inclusief bevestigingsmateriaal, ophangbeugels indien nodig én een paar stevige bokshandschoenen. Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen voor de zogenaamde tweezijdige boksballen waarbij je de combinatie van een bokszak en boksbal hebt. Net zoals er ook boksballen met computermogelijkheden bestaan die meerdere computerprogramma’s en verschillende weerstanden aanbieden.

Het spreekt voor zich dat dit allemaal een invloed zal hebben op het prijskaartje. Kies je voor de laatste optie, de zogenaamde computergestuurde boksbal, dan zul je al gauw 300 euro betalen. Voor een kwalitatieve standaard boksbal bestaan er dan weer prijskaartje van 15 tot 20 euro. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een boksbal op standaard?

Ben je van plan om een boksbal aan te kopen dan zul je zien dat er diverse mogelijkheden op de markt zijn gebracht. Zo kun je kiezen voor een exemplaar dat je aan de muur of het plafond bevestigt net zoals er ook boksballen op een standaard en met voet bestaan. Kies je voor het laatste dan wordt aangeraden om de voet extra te verzwaren door gebruik te maken van grind, water of zand. Op die manier blijft de boksbal mooi stabiel staan terwijl je je trainingen afrondt.

Een boksbal met standaard en voet biedt bovendien ook heel wat mogelijkheden naar de trainingen toe. Zo kun je verschillende slagen optimaal oefenen en de intensiteit ervan stelselmatige opbouwen. Dergelijke boksballen met standaard kunnen, afhankelijk van de materialen waaruit ze gemaakt zijn, ook binnen en buiten worden geplaatst.

Q2: Hoe moet je op een boksbal slaan?

De manier waarop je op een boksbal moet slaan, is grotendeels afhankelijk van het type training en de spiergroepen die je wilt aanspreken. In de meeste gevallen komt het er bij het trainen met een boksbal op neer dat je je kracht, explosiviteit en nauwkeurig gaat verbeteren. Wil je hierbij ook aan spiertraining en vetverbranding doen, dan kun je de intensiteit van de slagen opdrijven alsook het type training aanpassen.

Zo kan een boksbal niet alleen gebruikt worden voor het uitvoeren van slagen maar ook trappen. Wil je graag de beide mogelijkheden kunnen beoefenen, dan kies je beter voor een boksbal in de vorm van een langwerpige zak die ruim 100 tot 120 cm meet. Op die manier kun je niet alleen de slagen oefenen maar kun je ook stoten met je voeten en benen. Als je gaat slaan dan is het belangrijk om met je ene hand in dekking te voorzien, terwijl je met de andere hand gaat uithalen.

 

Q3: Wat kost een boksbal?

Ben je op zoek naar een kwalitatieve boksbal dan moet je al gauw rekening houden met een prijskaartje van gemiddeld 50 euro. Uiteraard bestaan er ook heel wat goedkopere boksballen en/ of aanbiedingen met een prijskaartje van ongeveer 15 tot 30 euro. Net zoals er ook duurdere boksballen van ruim 300 euro op de markt werden gebracht.

De prijs van een boksbal kan door verschillende factoren worden bepaald. Denk bijvoorbeeld maar aan het type, de gebruikte materialen, het formaat en de eventueel meegeleverde accessoires en attributen. Zo zal een boksbal vervaardigd uit duurzaam leer uiteraard een hoger prijskaartje kennen dan eentje gemaakt uit kunststof. Krijg je er dan ook nog eens bokshandschoenen bij dan zal dat ook een invloed hebben op de uiteindelijke prijsbepaling.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES