5 beste Bokshandschoenen Test van 2022

Laatste update: 26.06.22

 

Beste bokshandschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om zomaar in het wilde weg op zoek te gaan naar de perfecte bokshandschoenen. In onze koopgids bespreken we daarom een aantal kenmerken die van belang kunnen zijn tijdens de zoektocht. Echter, kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde hedendaagse bokshandschoenen voorstellen. Zo blijken de BenLee bokshandschoenen alvast een schot in de roos te zijn. Gekenmerkt door een opvallend design en verkrijgbaar in diverse pasvormen. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de Adidas Speed bokshandschoenen. Vooral geschikt om te gebruiken voor de beginnende volwassen bokser.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste bokshandschoenen (Reviews) van 2022

 

Wist je dat bokshandschoenen beschikbaar zijn in verschillende formaten en designs? Bovendien zijn er heel wat merken die ze aanbieden. Denk maar aan Adidas, Everlast en Twins maar ook minder bekende merken zoals Venum en Hayabusa zorgen voor een stel duurzame bokshandschoenen. We hebben voor jou alvast 5 topproducten geselecteerd, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Bekijk het even en kies er de voor jou beste bokshandschoenen uit. En wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

 

1. Benlee bokshandschoenen Sistar 12 oz.

 

Ben je op zoek naar een paar stevige bokshandschoenen voor dames? Dan lijkt dit product van BenLee alvast een stap in de goede richting te zijn. De bokshandschoenen worden gekenmerkt door een maat 12 oz maar zijn ook te bekomen in 10 oz of 14 oz. Kortom, geschikt voor de ietwat smallere dames polsen.

De bokshandschoenen zijn zorgvuldig gefabriceerd met aandacht voor stevige doch comfortabele materialen. Zo bestaat de vulling uit maar liefst 3 lagen schuim gevolgd door een gelamineerde PVC laag inclusief leer structuur. Wat betreft de voering heeft men vooral gebruik gemaakt van satijn. De duim bij deze bokshandschoenen werd ook vastgenaaid en de velcro polssluiting zorgt ervoor dat je de handschoenen nog wat meer kunt aanspannen.

Wanneer we een blik werpen op de vele online reviews dan zien we voorlopig alleen maar tevreden reacties verschijnen. Zo zijn klanten niet alleen tevreden over de perfecte pasvorm en kwaliteit maar wordt ook het prijskaartje de hemel in geprezen. Het opvallende roze design zou voor sommigen wel als een minpunt kunnen worden ervaren.

BenLee is alvast een bekend, zoniet veruit het beste merk op het gebied van bokshandschoenen. Ben je dus van plan om deze BenLee bokshandschoenen aan te kopen, dan kan het handig zijn om op voorhand de voor- en nadelen ervan even te bekijken. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Gewicht: de pasvorm van de bokshandschoenen komt overeen met een gewicht van 12 oz. Echter zijn ze ook beschikbaar in 10 oz of 14 oz.

Materiaal: bij de selectie van materialen heeft men gekozen voor 3 stevige opeenvolgende schuimlagen inclusief een gelamineerd PVC coating en leer. De satijnen voering maakt het ontwerp af.

Velcro polssluiting: dankzij de velcro polssluiting heb je de mogelijkheid om de handschoenen, indien gewenst, nog net iets meer aan te spannen.

 

Nadelen:

Design: we durven vermoeden dat het roze design niet door iedereen als een voordeel zal bekeken worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Adidas Speed 100 Bokshandschoenen 16 oz

 

Ook de bokshandschoenen van Adidas mogen alvast niet in het lijstje ontbreken. Het is het perfecte geschenk voor zowel de beginnende alsook de gevorderde bokser. De bokshandschoenen worden gekenmerkt door een maatje 16 oz en zijn voorzien van een klittenbandsluiting. Dit maakt het mogelijk om de bokshandschoenen nog net dat tikkeltje harder aan te spannen.

Bij de productie van deze bokshandschoenen heeft men vooral gekozen om gebruik te maken van duurzame en comfortabele materialen. Denk hierbij maar aan EVA materiaal en rubber dat zorgt voor iets meer grip. Verder herken je dit paar bokshandschoenen aan het voorgevormde polsgedeelte en bestaan ze uit 1 stuk.

De hoge prijs zou mogelijks een minpunt kunnen zijn voor klanten, maar daar blijkt niets van waar als we de online reviews bekijken. Werkelijk alle klanten zijn aangenaam verrast en raden het product meteen aan. Zo worden de bokshandschoenen unaniem beloond met een maximumscore van 5 sterren.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze Adidas bokshandschoenen die zowel door beginnende boksers alsook boksers met meer ervaring kunnen worden gebruikt. Of het product ook voorzien is van de laagste prijs, dat valt natuurlijk nog even af te wachten.

 

Voordelen:

Klittenbandsluiting: dankzij de klittenbandsluitingen heb je ook hier de mogelijkheid om de bokshandschoenen iets meer aan te spannen.

Materiaal: de combinatie van rubber met het kwalitatieve EVA materiaal zorgt voor een uitstekend paar bokshandschoenen.

Pasvorm: de pasvorm van de bokshandschoenen wordt bepaald door het gewicht van 16 oz.

 

Nadelen:

Budget: indien je overweegt om deze bokshandschoenen aan te kopen, besef dan wel dat het prijskaartje iets hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Venum Giant 3.0 Bokshandschoenen 10 oz

 

Tussen de goedkope bokshandschoenen zul je dit paar van Venum alvast niet meteen hoeven te verwachten. De handschoenen worden gekenmerkt door een maatje met pasvorm 10 oz en een stoere uitstraling dankzij de combinatie van een zwarte ondergrond met witte print.

Het maatje 10 oz komt overeen met een lengte van 36 cm en maakt deze handschoenen geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij de productie van deze handschoenen heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van het bekende Nappaleer, dat heel stevig en soepel blijkt te zijn. Bovendien kan dergelijk materiaal best wel een stootje verdragen.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de bokshandschoenen nog geen reacties hebben mogen ontvangen van klanten. Aangezien de bokshandschoenen voor het eerst geïntroduceerd werden in 2018, gaat het niet meteen om een recent paar. Daarom durven we vermoeden dat de hoge prijs een mogelijke verklaring kan zijn voor het uitblijven van reacties.

Door te kiezen voor de Venum bokshandschoenen kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar ook steevast voor design. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die dit product te bieden heeft? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen:

Pasvorm: de bokshandschoenen hebben een lengte van 36 cm wat ongeveer overeenkomt met een gewicht van 10 oz.

Materiaal: het is een stevig en duurzaam paar bokshandschoenen die voornamelijk uit Nappaleer vervaardigd zijn.

Design: de bokshandschoenen zien er, dankzij de overwegend zwarte kleur in combinatie met witte print, behoorlijk stoer en robuust uit.

 

Nadelen:

Budget: we moeten echter wel melding maken van een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hayabusa Tokushu MMA Handschoenen 4 oz

 

Ook de handschoenen van Hayabusa mogen alvast niet in het rijtje ontbreken én blijken, in tegenstelling tot de vorige bokshandschoenen, alvast een pak goedkoper te zijn. De lage prijs zou deze handschoenen meteen toegankelijker kunnen maken voor mensen met een beperkter budget.

De bokshandschoenen worden gekenmerkt door een gewichtsmaat van ongeveer 4 oz, wat overeenkomt met een pasvorm XL. Dit maakt de bokshandschoenen geschikt voor volwassen dames en heren. De gebruikte materiaalsoorten zoals kunststof inclusief een gecarboniseerde bamboe voering, zorgen voor stevige handschoenen die best wel wat kunnen verdragen. De handschoenen zijn met name geschikt voor de gevorderde bokser en kunnen het hele jaar door gedragen worden.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen enkele koper de tijd genomen heeft om een reactie te plaatsen. Het is mogelijk dat de beperkte design opties of pasvormen als een hinderpaal worden beschouwd.

Je hebt altijd nog de optie om te kiezen voor de Hayabusa bokshandschoenen. Hayabusa doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar staat wel bekend vanwege de uitstekende kwaliteit. We maken het jou gemakkelijk door de belangrijkste voor- en nadelen alvast even tegenover elkaar te plaatsen.

 

Voordelen:

Pasvorm: het is een stevig paar bokshandschoenen die over een gewichtsmaat van 4 oz beschikken.

Materialen: duurzame materialen zoals enerzijds kunststof en anderzijds een gecarboniseerde bamboe voering, creëren een paar stevige handschoenen.

Budget: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van dit mooie en aanvaardbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Beperkte pasvorm: het is en blijft jammer dat de bokshandschoenen niet in meerdere pasvormen te verkrijgen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Twins Special BG-N Bokshandschoenen 14 oz

 

Tot slot zijn er altijd nog deze bokshandschoenen van Twins Special. Indien je op zoek bent naar bokshandschoenen voor de verjaardag van je kind, dan moeten we jou teleurstellen. Dit paar bokshandschoenen is speciaal ontwikkeld voor volwassen dames en heren en wordt gekenmerkt door een pasvorm 14 oz. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de bokshandschoenen ook in andere maten te bekomen.

De bokshandschoenen zijn voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en soepel leer en werden ontwikkeld voor de gevorderde vechtsporter. De zwarte kleur oogt heel erg stoer en robuust maar straalt tegelijk ook klasse uit.

De kopers die tot op heden hebben gereageerd, zijn duidelijk bijzonder tevreden met de aanschaf van de bokshandschoenen. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de perfecte pasvorm maar ook over de correcte verhouding tussen enerzijds de prijs en anderzijds de kwaliteitsverhouding.

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke Twins Special bokshandschoenen. Om te weten te komen of dit paar handschoenen al dan niet iets voor jou is, kun je hieronder een overzicht van de voor- en nadelen raadplegen.

 

Voordelen:

Pasvorm: de pasvorm van deze handschoenen komt overeen met een gewichtsmaat van 14 oz.

Materiaal: bij de productie van dit paar duurzame bokshandschoenen heeft men toch vooral gekozen om gebruik te maken van soepel leer.

Design: de zwarte kleur overweegt waardoor deze bokshandschoenen er bijzonder stoer uitzien.

 

Nadelen:

Niet kindvriendelijk: indien je bewust op zoek bent naar een paar bokshandschoenen voor je kind, dan is dit product niet meteen een aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bokshandschoenen Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar het ideale paar bokshandschoenen maar kun je maar je weg niet vinden? Dan kan deze koopgids misschien wel soelaas bieden. Bij het zoeken naar het perfecte paar bokshandschoenen is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de prijs maar eveneens met het formaat, de materialen en het onderhoud. Het is een goede aanbeveling zoveel mogelijk bokshandschoenen met elkaar te vergelijken en hierbij eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.


Het nut van bokshandschoenen

Vroeger werden bokshandschoenen voornamelijk gebruikt door boksers, tijdens trainingen ter voorbereiding van een kamp en tijdens de kampen zelf. Vandaag de dag zien we het gebruik van bokshandschoenen toenemen en niet enkel bij de boksers. Bokshandschoenen worden vandaag eveneens door de beginnend sporter aangekocht doordat het een goede manier is enkele kilootjes te vermageren.

Boksen wordt namelijk beschouwd als een topsport waarbij cardio en kracht moeiteloos worden gecombineerd. Handig dus als je ook in spiermassa wilt aankomen of gewoon gewicht wilt verliezen. De veelzijdigheid van het boksen, heeft er dus voor gezorgd dat bokshandschoenen vandaag de dag steeds vaker worden aangekocht.

 

Formaat en gewicht in verhouding met de pasvorm

Wanneer je besluit om bokshandschoenen aan te kopen dan is het formaat en het gewicht, kortom de juiste pasvorm, bijzonder belangrijk. Het is belangrijk dat de handschoenen niet te klein zijn maar ook niet te groot. Bij het bepalen van de maat, moet je je afvragen waarom je de bokshandschoenen besluit aan te schaffen. Is het je bedoeling om te vermageren of wil je effectief trainen en wedstrijden spelen? Naast de doelstelling is uiteraard ook het geslacht net zoals je gewicht en je lichaamsbouw bijzonder belangrijk.

Eigenlijk kunnen we stellen dat je bokshandschoenen voornamelijk moet aankopen gebaseerd op het gewicht. Dit gewicht wordt telkens opnieuw uitgedrukt in “oz”. Een hoger gewicht, dus hoger oz getal, duidt meteen op een grotere bokshandschoen. Zo zal een bokshandschoen met een gewicht van 14 oz niet alleen meer wegen maar ook groter zijn dan een paar van 10 oz. Bij wedstrijden is het bijvoorbeeld belangrijker om rekening te houden met een hoger gewicht, want enkel op die manier kun je beter op je uithouding trainen. Handschoenen van 14 oz zullen dus, in dat geval, beter zijn dan een paar van 10 oz.

 

De gebruikte materiaalsoorten en het ontwerp

De meeste bokshandschoenen voelen behoorlijk stevig en hard aan, op het moment dat je die voor de eerste keer aantrekt. Dat is ook logisch daar het ontwerp van een bokshandschoen erop gericht is om zoveel mogelijk bescherming te bieden. Dit kan gebroken handen en/ of vingers vermijden. In de meeste gevallen zijn bokshandschoenen vervaardigd uit synthetisch leer, in combinatie met een zachte padding aan de binnenkant.

Echter worden er in de praktijk nog tal van andere materialen gebruik. Zo kun je kiezen voor bokshandschoenen gemaakt uit echt kwalitatief leer. Houd er rekening mee dat je dergelijke handschoenen maar beter niet gaan onderhouden met een zoutoplossing. Ook het gebruik van kunststof, katoen en polyester is alvast niet onbekend.

Het onderhoud van bokshandschoenen

Of je nu besluit bokshandschoenen aan te kopen of je hebt reeds een paar in huis gehaald, houd steeds rekening met het onderhoud. Al dan niet intensief gebruik van de bokshandschoenen zorgt ervoor dat de handschoenen te maken krijgen met zweetgeur, bacteriën en vuil. Door ze te onderhouden zoals het moet, zullen ze niet alleen duurzamer zijn maar bovendien ook geurvrij. Het is dus belangrijk om de handschoenen na elke trainingen en/ of wedstrijd grondig schoon te maken. Maar hoe moet je dat precies doen?

In eerste instantie is het belangrijk om je bokshandschoenen zo goed mogelijk te laten uitdrogen. Indien je vrij veel gezweet hebt, dan is een zoutoplossing vooraf alvast een goede aanbeveling. Een zoutoplossing zorgt er namelijk voor dat je zweetgeuren en eventuele bacteriën kunt vermijden en doden. Let wel op het type materiaal; zo geef je bokshandschoenen uit leer maar beter geen behandeling met een zoutoplossing.

Verder bestaan er natuurlijk nog tal van antibacteriële sprays of er zijn ook gebruikers die de handschoenen enkele nachtjes in het vriesvak stoppen.

 

Extra opties en het mogelijke prijskaartje

Tot slot zul je merken dat bepaalde bokshandschoenen net iets meer kenmerken en mogelijkheden aanbieden die misschien wel een meerwaarde kunnen zijn voor het geheel. Zo kan het handig zijn indien de bokshandschoenen gevoerd zijn daar je dan minder kans hebt op irritatie en wondjes. Ook het gebruik van compressie kan best wel een pluspunt zijn.

Uiteraard moet je begrijpen dat de afwerking en de aanwezigheid van extra kenmerken best wel een invloed kan hebben op het uiteindelijke prijskaartje ook. Net zoals ook de materialen en de pasvorm mee de prijs kunnen bepalen. De gemiddelde prijs van een paar degelijke bokshandschoenen wordt geschat op 59 euro. Dat wil zeggen dat je vaak goedkopere exemplaren op de kop kunt tikken net zoals er ook heel wat dure bokshandschoenen op de markt worden aangeboden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke maat bokshandschoenen heb ik nodig?

De correcte maat bokshandschoenen blijkt wel degelijk van groot belang, niet alleen om blessures te vermijden maar ook omdat het zorgt voor meer demping. De maatvoering wordt voornamelijk bepaald door het gewicht, uitgedrukt in “oz”. Bij het kiezen van de juiste bokshandschoenen zul je dus niet alleen rekening moeten houden met de grootte van je hand maar evenzeer met je persoonlijke lichaamsgewicht.

Zo zal iemand met een lichaamsgewicht van maximaal 50 kg in combinatie met een handomvang van maximaal 16,5 cm, op zoek moeten naar bokshandschoenen van 8 oz. Een persoon met een gewicht van 92 kg of meer, in combinatie met een handomvang van ruim 26,5 cm of meer, moet dan weer op zoek naar bokshandschoenen van 18 oz.

Q2: Hoe maak je bokshandschoenen schoon?

Wil je dat de bokshandschoenen toch enkele jaartjes meegaan, dan is het belangrijk om rekening te houden met het onderhoud. Na eender welke training of wedstrijd, is het belangrijk om je bokshandschoenen even te laten “verluchten” of uitdrogen. Tijdens het sporten is het normaal dat je zweet en dat biedt kans op eventuele bacteriën.

Het kan eventueel helpen om je bokshandschoenen in een zoutoplossing te laten weken. Houd er wel rekening mee dat dit geen goede oplossing is, indien je bokshandschoenen uit leer vervaardigd zijn. En dan zijn er altijd nog wel enkele gebruikers die hun bokshandschoenen gedurende enkele dagen in de vrieskast laten liggen.

 

Q3: Waar moet je op letten bij dames bokshandschoenen?

De anatomie van de vrouwenhand is uiteraard licht verschillend met die van de mannenhand. Daarom is het belangrijk om als vrouwen specifiek op zoek te gaan naar die bokshandschoenen speciaal ontwikkeld voor vrouwen. In de meeste gevallen betreft het hier bokshandschoenen uit leer of kunstleer.

Houd ook rekening met de maat en de pasvorm. Vrouwen wegen vaak iets minder dan mannen en hun polsen zijn vaak ook fijner en slanker van structuur. Een standaard dames bokshandschoen komt overeen met een 12 oz pasvorm. Houd daarnaast ook rekening met het type training.

Q4: Wat zijn goede merken voor bokshandschoenen?

Er bestaan natuurlijk heel wat bekende merken op het gebied van bokshandschoenen. Toch steken 5 merken er met kop en schouders bovenuit, als we ons mogen baseren op het gebruiksadvies van klanten wereldwijd. Denk bijvoorbeeld maar aan de collectie bokshandschoenen van Adidas.

Ook de bekende Bruce Lee bokshandschoenen van de Bruce Lee Signature serie, zijn een vaste waarde binnen de bokswereld. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor BenLee, Twins en Matsuru. Twins is vooral een goede keuze indien je op zoek bent naar specifieke dames bokshandschoenen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES