5 beste Bokszakken Test van 2022

Laatste update: 26.06.22

 

Beste bokszakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke bokszak maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met onze koopgids vast en zeker verder op weg helpen. Daarin bespreken we enkele van de belangrijkste punten die de zoektocht makkelijker kunnen maken. Ben je echter dringend op zoek naar een bokszak, bekijk dan de 3 topproducten hieronder maar even. Zo zou je kunnen kiezen voor de Engelhart Angels Sports die geleverd wordt inclusief een paar stevige bokshandschoenen. Echter blijkt ook de TecTake 402273 een schot in de roos te zijn. Een stevige bokszak die ook heel wat kickboks trainingen kan verdragen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste bokszakken (Reviews) van 2022

 

We stellen vast dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een degelijke bokszak aangezien het een goede vorm van beweging is. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een staande bokszak, eentje met een standaard of toch liever een bokszak die je kunt ophangen? Of misschien ga je wel specifiek op zoek naar eentje van de bekende merken Bruce Lee of Everlast? Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en kies er de voor jou beste bokszak uit. Houd rekening met het advies van klanten vermeld in de online reviews.

 

 

1. Engelhart Angel Sports Bokszak met Handschoenen 72 cm

 

Door te kiezen voor de bokszak van Engelhart, kies je voor een exemplaar dat je makkelijk ergens kunt ophangen. Bovendien valt ook het prijskaartje bijzonder goed mee en zul je zelfs het gevoel krijgen met een bokszak aanbieding te maken te hebben.

De bokszak wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 72 x 26 cm en is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en stevig kunststof. Bij de afwerking heeft men gekozen voor een stoere kleurencombinatie van zwart en rood.  Vanwege het compacte doch handzame formaat, is het werkelijk het ideale geschenk voor je kind. De bokszak wordt geleverd in een stevige draagtas inclusief een stel bokshandschoenen.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met de aanschaf van dit product. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven omtrent de gebruikte materialen, maar ook de uitstekende handschoenen worden geprezen. Slechts één klant vindt de geleverde onderdelen te beperkt.

Het merk Engelhart behoort zeker tot de populairste merken op het gebied van bokszakken. Toch loont het altijd de moeite om het product op voorhand even te bekijken. Om het voor jou dan ook wat makkelijker te maken, zetten we de belangrijkste voor- en nadelen van de Angel Sports bokszak even op een rijtje.

 

Voordelen:

Formaat: met een totale afmeting van 72 x 26 cm is dit een vrij standaard bokszak die makkelijk te gebruiken en te plaatsen is.

Installatie: het betreft hier een bokszak die je makkelijk aan de muur of het plafond kunt bevestigen.

Verpakking: uiteraard bevat de verpakking niet alleen de bokszak maar eveneens een duurzame opbergtas en een paar degelijke bokshandschoenen.

Prijskaartje: het is misschien niet gelijk de bokszak met de laagste prijs maar toch lijkt het hier om een koopje te gaan.

 

Nadelen:

Te weinig onderdelen: we stellen vast dat één gebruiker gehoopt had op iets meer onderscheid bij de meegeleverde accessoires.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TecTake bokszak met handschoenen set 402273

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn? Kies dan voor deze unieke bokszak die jou geleverd wordt door het gewaardeerde merk Tectake. De bokszak wordt als set geleverd wat wil zeggen dat je er gelijk een stevig paar bokshandschoenen, maat 6 oz,  bij krijgt evenals een plafondbevestiging, 1 paar bandages en een duidelijke handleiding.

De bokszak is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en kwalitatief kunstleer en werd vervolgens afgewerkt in een robuuste stoere zwarte kleur. Het product wordt verder gekenmerkt door een totale afmeting van 56 x 26 cm en met ophanging komt dit op een maximale hoogte van ongeveer 80 cm. Wat betreft de bokshandschoenen, werd hiervoor gebruik gemaakt van een combinatie van kunstleer en schuimstof. De bandages daarentegen bestaan uit textiel.

Ondanks de vele positieve elementen, moeten we vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dat hoeft niet negatief te zijn daar het ruimte voor verbetering biedt. Voor sommigen blijkt dit een topproduct terwijl voor anderen de kwaliteit dan weer beter had gekund.

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor de bokszak afkomstig van Tectake. Bovendien omvat de levering ook alle nodige bevestigingsmateriaal evenals een informatie handleiding, een extra paar bandages en een paar duurzame 6 oz handschoenen.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze unieke bokszak heeft men gekozen om voornamelijk beroep te doen op kunstleer.

Formaat: de bokszak biedt een maximaal formaat van 56 x 26 cm. Na installatie kan de hoogte op maximaal 80 cm worden geschat.

Installatie: net zoals het vorige product is ook deze bokszak bedoeld om aan het plafond te installeren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers blijkt te twijfelen over de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Avento Bokszak Opblaasbaar Standaard Reflex 161 cm

 

In tegenstelling tot de vorige bokszakken die we besproken hebben, zul je merken dat het hier een bokszak met standaard betreft. De bokszak inclusief standaard wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 161 x 30 cm en is vooral geschikt voor beginnende volwassenen en kinderen.

Bij de productie van deze bokszak heeft men gekozen voor stevige maar duurzame materialen. Zo heeft men voor de buitenkant van de boksbal voornamelijk gebruik gemaakt van polyester inclusief een opblaasbare binnenbal uit PVC. Op die manier kan het product best wel een stootje verdragen. De voet is makkelijk vulbaar en zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit.

Tot op heden is er nog maar één klant die een reactie heeft geplaatst bij dit product. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de koper niet 100% tevreden blijkt te zijn en de bokszak niet aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even alvorens een keuze te maken.

Ben je bewust op zoek naar een bokszak inclusief standaard? Dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar van het bekende, misschien wel het beste merk Avento even te bekijken. Hieronder kun je alvast een overzicht raadplegen van alle belangrijke kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen:

Formaat: de maximale afmeting van de bokszak inclusief de standaard komt neer op 161 x 30 cm.

Doelgroep: deze unieke bokszak is speciaal ontwikkeld zodat niet alleen kinderen maar ook beginnende volwassen personen er gebruik van kunnen maken.

Materiaal: de opblaasbare bal aan de binnenkant bestaat uit PVC terwijl men voor de buitenkant gekozen heeft voor polyester.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt niet iedereen overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Toorx Fitness Staande Bokszak Verstelbaar 120/160 cm Professioneel

 

Ben je op zoek naar een staande bokszak waarbij je de hoogte makkelijk en snel kunt verstellen? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Toorx Fitness alvast even van naderbij te bekijken. Zo is het mogelijk om de hoogte eigenhandig aan te passen van 120 tot maximaal 160 cm. De verschillende hoogtes laten je toe om niet alleen je reflexen te trainen maar ook te oefenen op reactiecapaciteit.

De basis van de bokszak dient, net zoals bij het vorige product, als extra versteviging en stabiliteit. Je kunt die basis makkelijk opvullen met ongeveer 15 kg zand of eventueel 15 liter water. Bij de productie van de bokszak heeft men dan weer voornamelijk gekozen voor duurzame materialen zoals PU. De afwerking gebeurt in stoere kleuren zoals rood, zwart en chroom.

Wanneer we de online reacties bekijken dan stellen we vast dat er nog geen enkele koper op het product heeft gereageerd. Het is natuurlijk mogelijk dat het hogere prijskaartje hier voor iets tussen zit. Echter kan het evengoed om een vrij recente bokszak gaan. Bekijk het even en misschien is het wel wat voor jou.

We hebben het al even gehad over een bokszak die je aan het plafond kunt bevestigen of eentje met een standaard, maar hier betreft het een staand exemplaar. De staande bokszak wordt jou bovendien aangeboden door Toorx Fitness en biedt dan ook heel wat mogelijkheden.

 

Voordelen:

Hoogte: de minimale hoogte van de staande bokszak wordt geschat op maximaal 120 cm. Echter is het mogelijk om de hoogte te verstellen tot ongeveer zo’n 160 cm.

Gebruiksgemak: doordat je gebruik kunt maken van diverse hoogtes, is het moeilijk om te trainen op reactiecapaciteit en daarnaast ook je reflexen verder op de proef te stellen.

Stabiliteit: het is mogelijk om de voet van de staander makkelijk met 15 kilogram zand of 15 l water te vullen.

 

Nadelen:

Prijzig: neem je deze bokszak in overweging? Dan is het wel zo handig om rekening te houden met het toch wel hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Punch Round Bokscak No Fear Pro Series NT 180×40

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke Punch Round bokszak met een maximale lengte van maar liefst 180 cm.  De doorsnede van de bokszak wordt geschat op ongeveer 40 cm. Het ontwerp in combinatie met het toch wel vrij grote formaat, zullen verhinderen dat de bokszak overmatig gaat slingeren tijdens het trainen.

Wat betreft de gebruikte materialen, zul je ter hoogte van de voering een extra foamlaag opmerken en bestaat de vulling dan weer uit een verzameling versnipperde stoffen. Dit maakt de bokszak niet alleen geschikt om je boksstoten op te oefenen en reactiecapaciteit te verbeteren maar maakt het product ook ideaal om traptechnieken van het kickboksen verder onder de knie te krijgen.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaringen bij dit product. Dat heeft alles te maken met het ontbreken van online reacties. Het feit dat de bokszak niet tot de goedkope producten behoort of het opvallende roze design van de bokszak, zouden hiervoor een verklaring kunnen geven.

We kunnen het rijtje met de 5 topproducten afsluiten met de bokszak van Punch Round die gekenmerkt wordt door een maximale lengte van ruim 180 cm. Wat de diameter van de bokszak betreft, mag je rekenen op maar liefst 40 cm. Dit maakt de bokszak niet alleen comfortabel maar ook veilig daar het slingeren beperkt wordt.

 

Voordelen:

Materialen: de vulling van de bokszak is voornamelijk vervaardigd uit heel wat versnipperde stoffen. De voering bestaat uit foam.

Handig in gebruik: de bokszak is niet alleen geschikt voor de beginnende bokser maar kan ook een aanbeveling zijn voor de professionelen fanatieke bokser.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wel melding maken van een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bokszakken Koopgids

 

Ga je op zoek naar een bokszak, dan zul je op internet algauw een breed gamma aan kleuren, modellen, formaten en materialen zien verschijnen. Het zal dan ook niet verwonderen dat sommige bokszakken net iets duurder zijn ten opzichte van andere. Neem daarom alvast de tijd om de verschillende bokszakken met elkaar te vergelijken, aandachtig zijnde voor aanbiedingen en/ of leuke promoties. Veel succes!

Het gebruiksgemak van een degelijke bokszak

Vroeger was het gebruik van de bokszak vooral bedoeld voor de professionele boksers. Personen die leven van training tot training en zich continu voorbereiden op wedstrijden. Vandaag de dag zien we dat ook niet professionele boksers vaak hun toevlucht zoeken naar een duurzame bokszak. Je vindt ze niet alleen in tal van sportscholen en fitnesscentra maar ook in menig huiskamer.

Een bokszak behoort vandaag de dag tot één van de meest belangrijke sportonderdelen, zelfs voor niet-boksers. Het biedt de mogelijkheid om een intensieve work-out, waarbij kracht en cardio worden gecombineerd, af te ronden. Een work-out met behulp van een bokszak wordt dan ook als bijzonder effectief en doeltreffend beschouwd.

Uiteraard willen wij er op wijzen om niet zomaar een bokszak in het wilde weg aan te kopen. Houd rekening met je doelstellingen en je verwachtingen. Op die manier wordt het een pak makkelijker om keuzes te maken op het gebied van de gebruikte materialen en het type. En vroeg of laat zul je vast en zeker met de, voor jou perfecte bokszak huiswaarts keren.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Het gemiddelde prijskaartje van een degelijke bokszak wordt geschat op ongeveer 92 euro. Uiteraard zul je heel wat bokszakken tegenkomen die veel goedkoper of juist duurder te betalen zijn. Aan jou de keuze om te bepalen welk budget je bereid bent te spenderen hieraan. Ben je van plan om regelmatig te trainen of eerder recreatief? Ben je iemand die regelmatig een wedstrijd meedoet of juist niet?

Het spreekt voor zich dat het prijskaartje door bepaalde factoren, in meer of mindere mate kan worden beïnvloedt. Zo kan het type bokszak een invloed hebben net zoals de extra kenmerken en functies. Ook de gebruikte materialen kunnen het prijskaartje de hoogte in sturen. Een stoffen bokszak zal op die manier net iets goedkoper zijn dan een exemplaar uit leer.

 

Het type bokszak in combinatie met de gebruikte materialen

De zoektocht naar de voor jou perfecte bokszak toont aan dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden zijn. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen verschillende groepen zoals de staande bokszak, de bokszak met staander of het exemplaar dat je kunt ophangen. Aan jou de keuze om te beslissen voor welk type bokszak je uiteindelijk kiest. Neem deze beslissing weloverwogen want het is de bedoeling dat de bokszak jouw trainingen doeltreffend maakt en eventuele blessures vermijdt.

Naast het type is het ook handig om rekening te houden met de gebruikte materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoffen bokszak die perfect dienst doet als recreatief gebruik. Ben je echter van plan om regelmatig, al dan niet intens, te trainen, dan kies je uiteraard beter voor een bokszak uit polyurethaan. Ben je echt gefocust op wedstrijden dan is leer de best mogelijke optie en bovendien ook duurzamer.

Installatie en bevestigingsmateriaal

We hebben het reeds kort gehad over de verschillende soorten bokszakken die worden aangeboden. Uiteraard is het dan minstens even belangrijk om stil te staan bij het bevestigingsmateriaal. Indien je kiest voor een staande bokszak dan zal het bevestigingsmateriaal uiteraard beperkt zijn. Ook in het geval van een bokszak met staander, blijft het bevestigingsmateriaal eerder beperkt. Het enige dat je hiervoor nodig zult hebben, is een bepaalde hoeveelheid water of zand, om de voet van de staander te kunnen opvullen.

Indien je echter besluit te kiezen voor een bokszak die je kunt ophangen dan zul je wel degelijk heel wat bevestigingsmateriaal nodig hebben. Bedenk eerst en vooral waar je de bokszak wilt bevestigen. Wil je de bokszak aan het plafond ophangen of toch liever tegen de wand. Maak een weloverwogen beslissing, rekening houdend met het type plafond of muur die je voor ogen hebt. Zorg er dus voor dat zowel het plafond of de muur voldoende sterk zijn om de bokszak inclusief slagen te kunnen houden. Een betonnen plafond is de beste optie, alhoewel ook steunbalken een mogelijkheid kunnen bieden.

 

Extra kenmerken en accessoires

Tot slot zul je merken dat bepaalde bokszakken over net iets meer mogelijkheden beschikken en/ of worden aangeboden met tal van handige accessoires. Zo kan het een meerwaarde zijn indien je er bij de aankoop meteen een paar bokshandschoenen bij krijgt. Ook bandages kunnen een goede aanvulling zijn. In de meeste gevallen wordt de bokszak geleverd inclusief een handleiding en opbergtas, maar dat is zeker niet altijd het geval. Het is een aanbeveling om hier zeker rekening mee te houden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe zwaar moet een bokszak zijn?

Er kan heel wat onderscheid zijn wat betreft het gewicht van een bokszak. Het gewicht wordt in de eerste plaats uiteraard bepaald door het type vulling dat wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld maar aan zand, wol, zaagsel maar ook rubber, vlokken, leersnippers, rijst en textielsnippers komen vaker voor dan je denkt.

Bovendien zal het gewicht van de bokszak de intensiteit van je training en de doelstellingen ook gaan bepalen. Wil je bijvoorbeeld vooral trainen op kracht, dan is het de bedoeling om uit te kijken naar een bokszak met een gewicht dat tot maximaal 75% je eigen lichaamsgewicht betreft. Indien je vooral op conditie wenst te trainen dan is een lichtere bokszak een betere aanbeveling.

Q2: Welke maat bokszak heb ik nodig?

Niet alleen het gewicht is bepalend voor de training maar ook het formaat van de bokszak. Indien je training voornamelijk gericht is op de zogenaamde “lowkicks”, dan heb je voldoende aan een compacte bokszak van amper 70 tot 80 cm lengte. Wil je ook oefenen op de hoge trappen dan kies je maar beter voor een grote bokszak met een minimale afmeting van 1,5 meter lang.

Ook het type boksen kan als een leidraad gebruikt worden om het formaat te bepalen. Zo is het bij kickboksen belangrijk dat je alle soorten trappen goed onder de knie krijgt. Een grote bokszak van 1,5 tot 1,8 meter is dan ook een meerwaarde. Houd daarnaast ook rekening met je eigen lengte. Indien de bokszak bedoeld is voor je kind, houd er dan rekening mee dat hij of zij nog zal groeien. Koop daarom bij voorkeur een bokszak aan op de groei.

 

Q3: Waar is een bokszak mee gevuld?

We hebben het al min of meer vermeld, maar er is heel wat onderscheid te noteren op het gebied van de vullingen. Eén van de meest populaire vullingen is en blijft natuurlijk zand. Zand zorgt voor een bepaalde hardheid en stabiliteit. Echter heb je ook bokszakken die gevuld zijn met leersnippers textielsnippers. Zelfs wol, zaagsel, schuimrubber en rubber, komen vaker voor dan je denkt.

Er bestaan zelfs bokszakken die gevuld zijn met rijst of vlokken. De vulling die wordt gebruikt, zal de hardheid en de stevigheid van de bokszak bepalen en bijgevolg ook de intensiteit van de training. Het spreekt voor zich dat een bokszak die gevuld is met schuimrubber helemaal niet zo zwaar zal wegen als eentje met leersnippers.

 

Q4: Hoe hoog moet een bokszak ophangen?

De hoogte waarop je de bokszak dient op te hangen, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zul je in de eerste plaats rekening moeten houden met de lichaamslengte maar verder ook met het type training of de doelstellingen die je wilt bereiken.

Is de bokszak bedoeld voor je kind(eren), dan kies je bijvoorbeeld beter een 150 of 180 cm bokszak uit. Op die manier hangt de bokszak niet te hoog van de grond zodanig dat kinderen toch nog in staat zijn om zowel de lowkicks alsook de hoge stoten te oefenen.

Q5: Waar moet een bokszak aan voldoen?

De aanschaf van een degelijke bokszak mag niet halsoverkop zijn maar moet weloverwogen gebeuren. Bedenk dus op voorhand wat je wilt bereiken met de bokszak en welke trainingen je voornamelijk wilt uitvoeren. Ben je dol op kickboksen, wil je vooral werken aan cardio of toch liever kracht? Of misschien wel een combinatie van beide.

Zorg er dus voor dat de bokszak niet alleen voorzien is van het juiste gewicht maar ook de perfecte lengte. Is het mogelijk om de bokszak te verplaatsen? Wordt het bevestigingsmateriaal meegeleverd indien het een bokszak om op te hangen betreft? Bedenk ook of er bandages en bokshandschoenen worden meegeleverd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES