8 beste Bokszakken Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste bokszakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke bokszak? Dan zul je wel al gemerkt hebben dat er tegenwoordig heel wat mogelijkheden op de markt gebracht zijn. We hebben de belangrijkste punten trachten toe te lichten in onze koopgids. Zodanig dat de zoektocht naar de voor jou beste bokszak een pak makkelijker kan verlopen. Verder is het ook mogelijk om even een kijkje te nemen naar onze top 3. Daarin maken we een opsomming van de 3 best beoordeelde bokszakken. Zo blijkt de Hanumat 150 cm bokszak alvast een uitstekende keuze te zijn. Bovendien krijg je er bij de levering meteen ook een duurzame ketting bij zodat het mogelijk is om de bokszak ergens op te hangen. Door te kiezen voor de Ram O Zwart bokszak, kies je voor een staand exemplaar van maar liefst maximaal 180 cm hoog.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste bokszakken (Reviews) van 2024

 

Als je bokslessen volgt is het ook handig om zelf een bokszak te kopen zodat je thuis kunt trainen. Wij hebben vijf producten voor jou opgezocht en op een rijtje gezet. Kies er zelf de beste bokszak uit om bij jou thuis te plaatsen. Op die manier kun je dagelijks je technieken trainen of na een lastige dag even wat stoom afblazen.

 

 

1. Hanumat Bokszak 150 cm incl gratis ketting 30 cm

 

Deze bokszak wordt geleverd met een ketting om het product op te hangen en heeft een totale lengte van 150 cm met de ketting inbegrepen. Het artikel heeft een gewicht van ongeveer 40 kg en is gevuld met textielsnippers die je stoten perfect absorberen.

De stevige bokszak is vervaardigd uit twee lagen PU/bisonyl en is extra gestikt om scheuren in de zak te voorkomen. Dankzij de textielvulling zul je geen last hebben van schimmel of stank en blijven je benen en handen altijd goed beschermd.

De kopers van deze bokszak aanbieding zijn heel tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is handig dat de ketting meteen meegeleverd wordt en je kunt de zak perfect gebruiken voor zowel stoten als trappen. De zak hangt stevig en is van goede kwaliteit.

Er zijn heel veel manieren om aan je conditie te werken of om je conditie te onderhouden. Zo ook deze unieke bokszak die je aangeboden wordt door het bekende merk Hanumat. Zoals de naam doet vermoeden heeft de bokszak een maximale lengte van maar liefst 150 cm. Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Installatie: het is een duurzame bokszak die geleverd wordt met een bijzonder stevige ketting. Op die manier kun je de bokszak aan het plafond bevestigen.

Gewicht: de bokszak heeft een maximaal gewicht van ruim 40 kg.

Materiaal: deze unieke bokszak is gemaakt uit maar liefst 2 lagen van het bijzonder duurzame en degelijke PU/bisonyl. Vervolgens is het product ook nog eens extra gestikt zodat eventuele scheurtjes of slijtage kan voorkomen worden. De bokszak is opgevuld met heel wat textielsnippers.

Textielvulling: de textielsnippers zorgen niet alleen voor perfect geabsorbeerde stoten maar zorgen er ook voor dat eventuele schimmelvorming of stank achterwege blijft. Vast één van de populairste bokszakken.

 

Nadelen:

Tot op heden blijken alle kopers bijzonder positief en dat resulteert in een uitstekende beoordeling van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. RAM O staande bokspaal / bokszak – voor volwassenen en kinderen

 

Deze staande bokszak heeft een hoogte van meer dan 180 cm. De voet van de bokszak heeft een hoogte van 40 cm en een diameter van 58 cm. Je kunt zowel stoten als trappen op deze bokspaal en het product is geschikt voor jong en oud.

Het product is gemaakt van kunstleder en beschikt aan de binnenkant over meerdere lagen EVA voor meer stevigheid en flexibiliteit. De voet kun je vullen met water, grind of zand. Het is aanbevolen om bokshandschoenen te gebruiken wanneer je op deze bokszak traint.

Het enige minpunt aan deze bokszak is dat het product niet makkelijk is om in elkaar te zetten. Voor de rest zijn de kopers tevreden over de topkwaliteit en vinden ze het een stabiel product. Een tip van een koper is om een antislipmat onder de bokszak te zetten zodat het niet verplaatst tijdens je training.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke Ram O Zwart bokszak. Dit product is iets groter in vergelijking met de vorige bokszak en zal daardoor misschien ook wel iets duurder zijn. Toch loont het de moeite om even de belangrijkste eigenschappen van het product te bekijken.

 

Voordelen:

Formaat: deze bokszak is maar liefst 180 cm hoog waarvan de voet van het product ongeveer 40 cm hoog is en een maximale doorsnede van 58 cm heeft.

Handig in gebruik: de bokszak is makkelijk te plaatsen aangezien het om een staand exemplaar gaat. Ideaal om zowel te stoten alsook te trappen en op die manier een uitgebreide training af te werken.

Materiaal: je zult merken dat de bokszak uit kunstleder vervaardigd is. De binnenkant is voorzien van diverse EVA lagen die zorgen voor net dat tikkeltje meer stevigheid en flexibiliteit.

 

Nadelen:

Antislipmat: één enkele koper raadt aan dat het toch wel handig is om een antislipmat aan te kopen die je onder de bokszak kunt plaatsen.

Prijskaartje: jammer genoeg is het niet meteen het product met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adidas Bokszak Set Junior Zwart

 

Deze adidas bokszak wordt geleverd met een paar handschoenen en is bedoeld voor  kinderen tot 7 jaar. Het product maakt deel uit van de goedkope bokszakken en is voorzien van nylon hengsels om de bokszak op te hangen. De vulling van de zak bestaat uit textielsnippers die alle stoten goed absorberen.

Deze zak is het ideale product voor kinderen die op een jonge leeftijd willen kennismaken met vechtsporten. De bokszak heeft een zwarte kleur en heeft een hoogte van 43 cm en een diameter van 19 cm.

In de reviews lezen we dat de gebruikers tevreden zijn over de goede kwaliteit van het product en dat de bokszak handig in gebruik is. Ook de handschoenen zijn van goede kwaliteit maar zijn te groot voor kinderen die 4 of 5 jaar oud zijn, je kunt dus beter wachten tot ze iets ouder zijn.

Door te kiezen voor dit product, dan kies je meteen voor een echte bokszak set, geleverd door het bekende en misschien ook wel het beste merk Adidas. Ideaal voor de jonge boksertjes en bovendien ook één van de goedkopere producten uit deze lijst.

 

Voordelen:

Set: de verpakking telt niet alleen een degelijke bokszak maar ook een stel duurzame bokshandschoenen.

Installatie: de bokszak is uitgerust met een een stel hevige hengsels gemaakt uit nylon. Zo kun je de bokszak makkelijk omhoog hangen.

Prijskaartje: je zult werkelijk aangenaam verrast zijn door het betaalbare prijskaartje.

Materiaal: de bokszak is opgevuld met duurzame en degelijke textielsnippers die schimmelvorming helpen voorkomen en de stoten bovendien goed zullen absorberen.

 

Nadelen:

Te groot: enkele kopers laten weten dat de handschoenen toch wel bijzonder groot uitvallen voor jongere kindjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Avento Bokstrainer Standaard – Reflex – Rood/Zwart

 

De Avento bokszak met standaard is geschikt voor volwassenen. De boksbal is gemaakt van PU schuim en is bevestigd aan een stevige stang die vervaardigd is uit verchroomd staal. Het voetstuk van het product is gemaakt van polyethyleen.

De stang van het artikel is in hoogte verstelbaar tot maximaal 153 cm en de sterke veer aan de onderkant zorgt ervoor dat de bal altijd terugkeert na een stoot. Het voetstuk heeft een inhoud van 30 liter die je moet vullen met water of zand.

De kopers geven goed advies over de kwaliteit van het product. De boksbal is makkelijk om in elkaar te zetten en is ideaal om stoom af te blazen. Wegens de maximale hoogte van 153 cm is het minder geschikt voor grote mensen maar je kunt het altijd kopen voor een puber.

Je zou natuurlijk ook altijd kunnen opteren voor deze unieke bokszak van het bekende merk Avento. De bokszak is voorzien van een stevige standaard en is ideaal om te worden gebruikt door volwassenen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken van deze Avento bokszak.

 

Voordelen:

Materiaal: de standaard is volledig gemaakt uit duurzaam verchroomd staal terwijl het voetstuk bestaat uit polyethyleen. Daarnaast is de bokszak zelf, vervaardigd uit PU schuim.

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van de standaard te verstellen tot een maximale hoogte van 153 cm.

Installatie: het is een handige bokszak die bovendien makkelijk en zonder problemen te installeren is.

 

Nadelen:

Voetstuk: het is belangrijk om te weten dat je het voetstuk dient op te vullen met ongeveer 30 liter water of zand.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bokszak Classic 130cm-38kg

 

De Classic 1910 Everlast bokszak is populair voor boksers op een hoger niveau vanwege de duurzaamheid van de zak. Het product is gemaakt van extra dik leer en de vulling bestaat uit katoen en synthetisch leer.

De zak beschikt over een uitstekende schokabsorptie en wordt geleverd met een ketting om het te bevestigen. Je kunt de zak ook kopen zonder vulling zodat je zelf een andere vulling kunt kiezen.

Bij dit product zijn momenteel nog geen reviews geplaatst van andere kopers. Wegens een gebrek aan beoordelingen kunnen wij je geen advies geven over deze bokszak aanbieding.

Het rijtje wordt afgesloten met de Classic 1910 Everlast bokszak. Indien je professioneel bokst, en dus regelmatige wedstrijden doet, dan is dit product precies waar jij naar op zoek bent. De bokszak is bijzonder stevig en duurzaam en ideaal om als professionele bokser op te trainen.

 

Voordelen:

Materiaal: deze bokszak is vervaardigd uit bijzonder stevig en dik leer, en is opgevuld met een vulling die bestaat uit een goede combinatie van katoen met synthetisch leer.

Ketting: de ketting, waarmee je de bokszak makkelijk en zonder problemen omhoog kunt hangen, wordt meegeleverd.

Handig in gebruik: het is duurzame bokszak die garant staat voor een perfecte schokabsorptie.

 

Nadelen:

Geen reviews: jammer genoeg zijn er nog helemaal geen online beoordelingen bij het product geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Engelhart Angel Sports Bokszak met Handschoenen 72 cm

 

Door te kiezen voor de bokszak van Engelhart, kies je voor een exemplaar dat je makkelijk ergens kunt ophangen. Bovendien valt ook het prijskaartje bijzonder goed mee en zul je zelfs het gevoel krijgen met een bokszak aanbieding te maken te hebben.

De bokszak wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 72 x 26 cm en is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en stevig kunststof. Bij de afwerking heeft men gekozen voor een stoere kleurencombinatie van zwart en rood.  Vanwege het compacte doch handzame formaat, is het werkelijk het ideale geschenk voor je kind. De bokszak wordt geleverd in een stevige draagtas inclusief een stel bokshandschoenen.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met de aanschaf van dit product. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven omtrent de gebruikte materialen, maar ook de uitstekende handschoenen worden geprezen. Slechts één klant vindt de geleverde onderdelen te beperkt.

Het merk Engelhart behoort zeker tot de populairste merken op het gebied van bokszakken. Toch loont het altijd de moeite om het product op voorhand even te bekijken. Om het voor jou dan ook wat makkelijker te maken, zetten we de belangrijkste voor- en nadelen van de Angel Sports bokszak even op een rijtje.

 

Voordelen:

Formaat: met een totale afmeting van 72 x 26 cm is dit een vrij standaard bokszak die makkelijk te gebruiken en te plaatsen is.

Installatie: het betreft hier een bokszak die je makkelijk aan de muur of het plafond kunt bevestigen.

Verpakking: uiteraard bevat de verpakking niet alleen de bokszak maar eveneens een duurzame opbergtas en een paar degelijke bokshandschoenen.

Prijskaartje: het is misschien niet gelijk de bokszak met de laagste prijs maar toch lijkt het hier om een koopje te gaan.

 

Nadelen:

Te weinig onderdelen: we stellen vast dat één gebruiker gehoopt had op iets meer onderscheid bij de meegeleverde accessoires.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. TecTake bokszak met handschoenen set 402273

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn? Kies dan voor deze unieke bokszak die jou geleverd wordt door het gewaardeerde merk Tectake. De bokszak wordt als set geleverd wat wil zeggen dat je er gelijk een stevig paar bokshandschoenen, maat 6 oz,  bij krijgt evenals een plafondbevestiging, 1 paar bandages en een duidelijke handleiding.

De bokszak is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en kwalitatief kunstleer en werd vervolgens afgewerkt in een robuuste stoere zwarte kleur. Het product wordt verder gekenmerkt door een totale afmeting van 56 x 26 cm en met ophanging komt dit op een maximale hoogte van ongeveer 80 cm. Wat betreft de bokshandschoenen, werd hiervoor gebruik gemaakt van een combinatie van kunstleer en schuimstof. De bandages daarentegen bestaan uit textiel.

Ondanks de vele positieve elementen, moeten we vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dat hoeft niet negatief te zijn daar het ruimte voor verbetering biedt. Voor sommigen blijkt dit een topproduct terwijl voor anderen de kwaliteit dan weer beter had gekund.

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor de bokszak afkomstig van Tectake. Bovendien omvat de levering ook alle nodige bevestigingsmateriaal evenals een informatie handleiding, een extra paar bandages en een paar duurzame 6 oz handschoenen.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze unieke bokszak heeft men gekozen om voornamelijk beroep te doen op kunstleer.

Formaat: de bokszak biedt een maximaal formaat van 56 x 26 cm. Na installatie kan de hoogte op maximaal 80 cm worden geschat.

Installatie: net zoals het vorige product is ook deze bokszak bedoeld om aan het plafond te installeren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers blijkt te twijfelen over de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Toorx Fitness Staande Bokszak Verstelbaar 120/160 cm Professioneel

 

Ben je op zoek naar een staande bokszak waarbij je de hoogte makkelijk en snel kunt verstellen? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Toorx Fitness alvast even van naderbij te bekijken. Zo is het mogelijk om de hoogte eigenhandig aan te passen van 120 tot maximaal 160 cm. De verschillende hoogtes laten je toe om niet alleen je reflexen te trainen maar ook te oefenen op reactiecapaciteit.

De basis van de bokszak dient, net zoals bij het vorige product, als extra versteviging en stabiliteit. Je kunt die basis makkelijk opvullen met ongeveer 15 kg zand of eventueel 15 liter water. Bij de productie van de bokszak heeft men dan weer voornamelijk gekozen voor duurzame materialen zoals PU. De afwerking gebeurt in stoere kleuren zoals rood, zwart en chroom.

Wanneer we de online reacties bekijken dan stellen we vast dat er nog geen enkele koper op het product heeft gereageerd. Het is natuurlijk mogelijk dat het hogere prijskaartje hier voor iets tussen zit. Echter kan het evengoed om een vrij recente bokszak gaan. Bekijk het even en misschien is het wel wat voor jou.

We hebben het al even gehad over een bokszak die je aan het plafond kunt bevestigen of eentje met een standaard, maar hier betreft het een staand exemplaar. De staande bokszak wordt jou bovendien aangeboden door Toorx Fitness en biedt dan ook heel wat mogelijkheden.

 

Voordelen:

Hoogte: de minimale hoogte van de staande bokszak wordt geschat op maximaal 120 cm. Echter is het mogelijk om de hoogte te verstellen tot ongeveer zo’n 160 cm.

Gebruiksgemak: doordat je gebruik kunt maken van diverse hoogtes, is het moeilijk om te trainen op reactiecapaciteit en daarnaast ook je reflexen verder op de proef te stellen.

Stabiliteit: het is mogelijk om de voet van de staander makkelijk met 15 kilogram zand of 15 l water te vullen.

 

Nadelen:

Prijzig: neem je deze bokszak in overweging? Dan is het wel zo handig om rekening te houden met het toch wel hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bokszakken Koopgids

 

Wil jij thuis graag je bokstechnieken kunnen onderhouden en verbeteren? Dan kan een bokszak eventueel wel de oplossing zijn voor jou. Uiteraard is het belangrijk dat je één van de beste bokszakken kiest en dit kan enkel als je verschillende modellen gaat vergelijken. Het zou een goede aanbeveling zijn om rekening te houden met een aantal zaken. Denk maar aan het nut, de soort, de maat en het bevestigingsmateriaal ervan.

Wanneer gebruik je een bokszak?

Een bokszak zul je tegenwoordig niet alleen in de fitnessruimte tegenkomen. Ook in menig huiskamer zul je de bokszak spotten. Mensen willen nu eenmaal trainen om gezonder en fitter te worden. Doordat boksen zo intensief is, is het ook heel effectief. Toch is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt alvorens je een bokszak besluit aan te kopen. Het is eerst en vooral aan te raden dat je een goede beheersing hebt over de slagtechnieken.

Je kunt deze slagen gemakkelijk oefenen door in de lucht te slaan. Zorg er wel voor dat de bewegingen heel vloeiend en vooral met veel dynamiek worden uitgevoerd. Eenmaal je ze onder de knie hebt, kun je naar een bokszak overstappen. De slagen op een bokszak zijn veel heviger en zul je dus ook veel harder voelen dan wanneer je in het ijle slaat. Met een bokszak worden de slagen doeltreffender en wordt de training ook veel intensiever. En dit is natuurlijk wat jij wilt, toch?

Als je de bokszak op een correcte manier weet te gebruiken, kan dit heel wat leuke voordelen bieden. Het versterkt de spieren in het volledige lichaam en het zal zorgen voor een hogere slagkracht. Ook het uithoudingsvermogen en je weerstand worden hier positief door beïnvloed. Dit alles vermindert de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Ook mentale problemen en angsten kunnen door het boksen drastisch verminderen.

 

Type bokszak, de maat en het materiaal

Het is belangrijk om even stil te staan bij de soorten bokszakken die er allemaal zijn. Als je blessures wilt vermijden en echt een doeltreffende training wilt hebben, dan kan dit enkel door middel van de juiste bokszak. De stoffen bokszakken zijn hoofdzakelijk bedoeld om recreatief te gebruiken. Als je van plan bent om regelmatig te trainen dan kies je best voor polyurethaan. Als het echt de bedoeling is om heel intensief te boksen en voor wedstrijden te trainen dan is leer een aanbeveling. Leer gaat bovendien ook veel langer mee en is dus duurzamer.

Over het algemeen heeft een bokszak een gemiddeld gewicht van 20 tot zelfs 30 kg en een lengte die kan variëren van 80 tot 120 cm. Als je zowel slagtechnieken als traptechnieken wilt oefenen dan is een bokszak van 120 cm aan te raden. Op die manier kun jij niet alleen heel intensief maar vooral ook effectief trainen.

Het lijkt allemaal heel banaal maar toch is het aan te raden om met deze dingen rekening te houden. Een degelijke bokszak zul je misschien niet meteen tussen de goedkope bokszakken terugvinden. Toch is kwaliteit erg belangrijk als je weet dat je op die manier blessures en andere problemen kunt vermijden. Het is altijd mogelijk om vroeg of laat een bokszak aanbieding tegen te komen die volledig aan jouw wensen voldoet.

Bevestigingsmateriaal

Als je de aanbiedingen bekijkt, zul je al vrij snel opmerken dat er verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een staande bokszak of voor een model dat je in de muur of het plafond kunt ophangen. Als je besluit een bokszak aan te kopen die je kunt ophangen dan is het aan te raden om die telkens 10 cm hoger te hangen dan je persoonlijke lengte. Zo kun je veel beter trainen en niet alleen je slagtechnieken verder oefenen maar ook je traptechnieken.

Bij een staand model heb je niet zo heel veel bevestigingsmateriaal nodig. Dit is hoofdzakelijk nodig als je ervoor kiest om de bokszak op te hangen. De eerste beslissing die je daarbij moet nemen is of je de bokszak aan de muur of het plafond wil ophangen. Het is belangrijk dat je deze beslissing weloverwogen neemt en hier dus goed bij nadenkt. Indien je dit niet doet, en snel een plekje aanduidt, kan het de muur of het plafond ernstig beschadigen.

Als je kiest om deze aan het plafond te hangen dan is het belangrijk dat het plafond sterk genoeg is. Beton is zeker en vast een goed idee. Indien je geen betonnen plafond hebt, dan kijk je best voor een stevige steunbalk uit hout. Ook de muur moet best van beton of steen zijn als je de bokszak liever aan de muur wilt hebben. Eenmaal je dit allemaal nagekeken hebt en beslist hebt waar de bokszak moet komen dan kun je beginnen boren.

 

 

Bibliografie:

Boxing Tips : How to Punch a Boxing Bag – YouTube

Bokszak workout – FitYard

Bokszaktraining: kostbare tips – Decathlon

biggerbetterbeards.org/5-best-reflex-bags-reviews-analysis/

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES