Beste buikspierbank

Laatste update: 21.05.24

 

Buikspierbanken test van 2024

 

Indien je een drukke job hebt dan is het niet altijd makkelijk om ’s avonds laat nog even snel naar de fitness te rennen. Een buikspierbank zou dan vast en zeker een goede aanbeveling kunnen zijn voor jou. Op die manier kun je helemaal zelf beslissen wanneer je aan je conditie wilt werken en dus volledig je eigen ritme volgen. Wij willen alvast graag eventjes de 3 beste beoordeelde buikspierbanken aan jou voorstellen. Zo is de Tectake 401078 buikspierbank een apparaat dat bijzonder sterk wordt aangeraden. Het is het ideale toestel om verschillende spiergroepen te trainen en te onderhouden. Je hebt natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de ScSports FDBEX buikspierbank. Het is een comfortabel apparaat waarvan je de meeste onderdelen zoals bijvoorbeeld de hoogte kunt gaan aanpassen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Buikspierbank reviews – top 5

 

 

Voor mensen die niet veel tijd hebben om naar een fitnesscentrum te gaan is er altijd de mogelijkheid om zelf training apparatuur te kopen voor bij jou thuis. Denk bijvoorbeeld maar aan een kettler of tectake buikspierbank om je buikspieren te trainen. We hebben vijf producten van topkwaliteit vergeleken en op een rijtje gezet. Kies er zelf de beste buikspierbank uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tectake 401078

 

Je kunt deze trainingsbank gebruiken voor verschillende oefeningen om je buik-, rug-, heup- en bilspieren te trainen. Het is gemaakt van een stevige stalen frame waardoor de bank goed vaststaat tijdens het trainen. Het is een verstelbare buikspierbank dus je kunt het instellen naar je eigen wensen om comfortabel te kunnen trainen.

De bank kan belast worden tot 100 kg en is heel eenvoudig en snel te monteren. Je kunt het ook makkelijk opbergen want de trainingsbank is opklapbaar. Gezien de lage prijs van dit product behoort het zeker tot de goedkope buikspierbanken.

Alle kopers geven een goed advies over dit product en zijn vooral tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding. Het is een handige en stevige bank en je voelt je spieren tijdens de oefeningen. Het is een compact toestel en voor één gebruiker mocht het zelfs wat groter zijn.

Als je niet zoveel tijd hebt om dagelijks naar de fitness te gaan dan kun je ook besluiten om een aantal fitnessapparaten aan te kopen. Op die manier kun je thuis trainen wanneer je tijd hebt en wanneer je maar wilt. Met deze buikspierbank van Tectake haal je bovendien één van de populairste en meeste multifunctionele apparaten in huis.

 

Voordelen

Functies: met dit apparaat kun je niet alleen je buikspieren trainen maar bovendien ook aandacht schenken aan je rugspieren, je heupspieren en zelfs je bilspieren.

Comfortabel: je zult merken dat het mogelijk is om de hoogte van deze buikspierbank naar je eigen wensen aan te passen.

Materiaal: het onderstel van deze buikspierbank is vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam staal. Daardoor staat het stevig en biedt het voldoende stabiliteit.

 

Nadelen

Kwetsbaar: slechts een enkele koper vindt dat de kwaliteit van de buikspierbank niet helemaal aan de verwachting voldoet. Zo is de bank net iets te gammel en niet zo stevig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

ScSports FDBEX

 

Deze bank is heel stabiel en het is ook een verstelbare buikspierbank. Je kunt er sit-ups mee doen maar ook decline workouts of je kunt het toestel zelfs gebruiken voor dumbbell oefeningen. Je krijgt genoeg rugsteun met deze bank en dankzij de schuimrol hebben je knieën geen last van druk.

De bank is gemaakt met een stalen frame voor stabiliteit en de bekleding is comfortabel. Je kunt dit artikel tot 300 kg belasten en het is eenvoudig te monteren.

Dit product heeft nog maar één beoordeling gekregen van een gebruiker maar deze persoon geeft positief advies. De bank is makkelijk in elkaar te zetten en verschuift niet snel door het zwaardere gewicht. Het is een product van topkwaliteit en het design valt ook in de smaak bij deze koper.

Ook met de buikspierbank van het het merk ScSPORTS mag je rekenen op een degelijk en kwalitatief sterk apparaat. Het behoort niet meteen tot één van de bekende merken maar voor deze klant is het duidelijk wel veruit het beste merk. Hieronder kun je alvast de voor- en nadelen van het toestel gaan raadplegen.

 

Voordelen

Comfort: net zoals het voorgaande toestel kun je ook bij deze buikspierbank de hoogte gaan aanpassen. Verder is er een comfortabel schuimrol voorzien. Hierdoor hoef je geen extra druk uit te oefenen op je knieën.

Draagvermogen: deze buikspierbank kun je maximaal gaan belasten met een gewicht van ruim 300 kg.

Materiaal: het onderstel van deze buikspierbank is helemaal gemaakt uit staal en is daardoor bijzonder stevig en stabiel. Het oppervlak van de bank is afgewerkt met een speciale zacht bekleding.

 

Nadelen

We merken dat de koper helemaal enthousiast is over deze buikspierbank. Voor hem of haar zijn er dan ook geen nadelen aan verbonden. Dit maakt het voor ons lastig om eventuele minpunten te ontdekken en jou daar tijdig advies over te geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi AB 20

 

De Tunturi AB 20 is het ideale product om thuis je buikspieren te trainen. Het is een perfect toestel om sit-ups mee uit te voeren. De hoek van de rugleuning is eenvoudig in te stellen, als je het schuiner zet worden de buikspieroefeningen ook moeilijker. De frame is gemaakt van staal en is dus heel stevig.

De vinyl leg rolls beschermen je knieholtes en je schenen tijdens het trainen en de vloer wordt beschermd door de rubberen vloerbeschermers. Deze buikspierbank kan ingeklapt worden om het te bewaren en ruimte uit te sparen. Deze bank is belastbaar tot een gewicht van 120 kg maximum.

Over dit product zijn momenteel twee reviews geschreven en beide kopers vinden dat het een handig apparaat is. Het is een stevig toestel van goede kwaliteit en voor een aanvaardbare prijs. Het werd vlug geleverd en was eenvoudig te monteren.

Indien je op zoek bent naar een degelijke buikspierbank dan loont het zeker en vast de moeite om dit apparaat van Tunturi eens te bekijken. In vergelijking met sommige andere banken zou het ook zomaar eens over de laagste prijs kunnen beschikken. Daarom is het een goed idee om even op zoek te gaan naar de eigenschappen van het apparaat.

 

Voordelen

Rugleuning: het is mogelijk om de hoek van de rugleuning te verstellen. Hoe schuiner je de hoek van de rugleuning maakt, hoe moeilijker en intenser de oefeningen worden.

Materiaal: net zoals bij de meeste buikspierbanken is ook het onderstel van dit apparaat helemaal uit staal vervaardigd.

Veiligheid: het apparaat is voorzien van handige vloerbeschermers uit rubber. Op die manier kun je de vloer van je huis iets beter beschermer. De vinyl leg rolls bieden dan weer extra bescherming ter hoogte van de knieholtes en de schenen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: ondanks de vele positieve online reviews merken we op dat het apparaat niet helemaal aan de verwachtingen voldoet van een enkele koper.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6xBench

 

Met de 6xBench trainingsbank kun je verschillende spieren bij jou thuis trainen. Het apparaat is uitgerust met twee borst-expanders om je armspieren, je rug en je bovenste spieren te versterken.

Gebruik het ook om buikspieroefeningen te doen. Je kunt vooral je schuine buikspieren trainen met de 360º draaibare zitting. Het beschikt ook nog over rollers die je masseren tijdens het trainen.

De meningen over deze buikspierbank aanbieding zijn verdeeld. Voor de meesten is het een goed apparaat die perfect is om je spieren mee te ontwikkelen. Het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Voor enkele kopers is de handleiding gewoon een tekening die onduidelijk is. Ook zijn de rollers voor de rug te groot.

Voor deze buikspierbank van het merk BestPriceAlarm voorzie je maar beter iets meer budget aangezien het niet meteen over de laagste prijs beschikt. Alvorens je het toestel wilt aankopen dan is het ook altijd een goed idee om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan. Hieronder kun je dan ook een duidelijk overzicht raadplegen.

 

Voordelen

Borstexpanders: het apparaat is voorzien van 2 borstexpanders. Daardoor is het mogelijk om naast je armspieren ook je borst en rugspieren te trainen en te onderhouden.

Comfort: het is mogelijk om de zitting van deze buikspierbank tot wel 360 graden te gaan draaien. Verder zul je opmerken dat het apparaat ook over enkele rollers beschikt die je tijdens het sporten ook zullen masseren.

 

Nadelen

Geen handleiding: bij de aankoop van deze buikspierbank krijg je er jammer genoeg geen handleiding bij. En dit vinden sommige kopers wel een minpuntje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wonder Core

 

De Wonder Core laat je toe om je buikspieren te trainen in een razendsnel tempo. Dit toestel gebruikt de beneden-parallelle positie waarmee je sit-ups naar beneden toe maakt. Zo train je je buikspieren wanneer je naar boven komt maar ook wanneer je naar beneden zakt.

De speciale rugleuning ondersteunt je lichaam op de belangrijkste plekken tijdens het trainen en zorgt er ook voor dat je geen last meer hebt van een pijnlijke onderrug.

De koper van dit product is er overwegend positief over. Het is een uitstekend apparaat die je eenvoudig in elkaar kunt zetten en het is ook geschikt voor beginners. Je voelt je spieren werken tijdens de oefeningen. Het toestel is makkelijk op te bergen en is ook geschikt voor kinderen maar dan houd je best wel toezicht tijdens de trainingssessie. Een mooie buikspierbank aanbieding voor beginners en gevorderden.

De Wonder Core buikspierbank is zeker en vast bekend bij heel wat mensen aangezien het regelmatig eens op tv gekomen is. Het is voor vele kopers een bijzonder handig toestel dat ook heel erg lang meegaat en dus behoorlijk duurzaam is. We nemen daarom alvast even de voor- en nadelen ervan onder de loep.

 

Voordelen

Handig in gebruik: het toestel is gericht op de beneden-parallelle positie. Op die manier kun je op een handige manier en in een mum van tijd je sit-ups naar beneden gaan afwerken en je buikspieren trainen.

Comfort: de rugleuning is zodanig ontworpen dat er enerzijds voldoende steun geboden wordt en anderzijds klachten zoals een pijnlijke onderrug kunnen vermeden worden.

 

Nadelen

Niet voor kinderen: een enkele koper vindt het toch raadzaam om je kinderen het toestel enkel te laten gebruiken onder toezicht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Buikspierbanken koopgids

 

Een buikspierbank koop je zodat je thuis aan je buikspieren kunt werken. Maar wat is het beste product voor jouw situatie? Waar moet je op letten bij de aankoop van een buikspierbank? We bespreken in deze koopgids belangrijke factoren zoals de belastbaarheid, de verstelbaarheid, de afmetingen en de prijs.

 

 

De belastbaarheid

 

We kunnen hier ook verwijzen naar de stevigheid van het toestel, hoe steviger je buikspierbank, hoe groter je het kunt belasten. De belastbaarheid gaat niet enkel over het gewicht van de persoon die de bank zal gebruiken, je moet nog rekening houden dat je tijdens enkele oefeningen extra gewichten zult gebruiken. Kies dus voor een buikspierbank die zeker genoeg gewicht aankan.

Een hoge belastbaarheid zorgt er ook voor dat de bank stevig genoeg is om oefeningen op te doen. Als de belastbaarheid laag is dan kan de bank meegeven tijdens de oefeningen, je kunt de bank dan als instabiel ervaren. Het is belangrijk dat de bank stevig aanvoelt tijdens het trainen, daarom koop je best een bank met een hoge belastbaarheid. Houd rekening met je eigen gewicht en eventuele extra gewichten die je zult gebruiken tijdens de oefeningen.

 

 

Verstelbaarheid van de bank

 

De verstelbaarheid is ook belangrijk want niet iedereen heeft dezelfde lichaamsbouw. Het kan dus zijn dat een persoon met een grote lengte niet comfortabel op de bank ligt. Het is daarom belangrijk dat je zowel de rugligging als de beenrollen kunt verstellen zodat ze zich goed afstemmen op jouw lichaamsbouw.

Als je de rugligging verstelt kun je sommige oefeningen zelfs lichter of zwaarder maken. Als je zwaardere buikspieroefeningen wilt maken dan kun je de bank meer naar beneden doen hellen. Zo is het moeilijk om sit-ups naar boven te maken en zul je dit veel vlugger merken aan je buikspieren.

De beenrollen worden gebruikt om je benen in vast te zetten wanneer je aan het trainen bent. Je kunt deze verstellen zodat je zo comfortabel mogelijk op de bank zit of ligt en je oefeningen kunt maken zonder last te hebben.

 

 

De afmetingen

 

Je moet zeker rekening houden met de afmetingen van de buikspierbank, niet alleen om te controleren of je genoeg ruimte hebt voor het toestel, maar ook om beter te kunnen trainen. De rugleuning moet lang genoeg zijn dat zowel je hoofd als je rug kunnen liggen en ondersteund worden. De leuning moet ook breed genoeg zijn voor je rug maar moet de armen nog kunnen doorlaten.

De hoogte van de bank is meestal 40 of 50 cm en is daarmee hoog genoeg zodat je plat op de bank kunt liggen maar ook nog je voeten op de grond kunt zetten. Op die manier kun je met je benen omlaag duwen voor meer stabiliteit tijdens het trainen.

De voorste poot van de bank moet stevig genoeg zijn zodat de bank niet verplaatst tijdens de oefeningen. Meestal wordt een dwarsbalk gebruikt, voor sommigen is dit onhandig omdat je je voeten niet goed kunt plaatsen maar omdat je bij een buikspierbank een systeem hebt om je benen en voeten te klemmen is dit geen probleem.

 

 

De bekleding van de bank

 

Deze bekleding bestaat meestal uit kunstleder (veelal in het zwart) of een andere soort synthetisch materiaal. Je mag het belang van de bekleding niet onderschatten. Het is beter om een stevige bekleding te hebben met een goede grip zodat je stabiel kunt liggen om je oefeningen te voltrekken. Je wilt zeker niet verschuiven elke keer je aan het trainen bent.

Onder de bekleding is meestal schuim aangebracht voor iets meer comfort, dit is vooral afhankelijk van de dikte van de laag schuim. Kies niet voor een te zachte bank want dan verlies je terug meer stabiliteit. Het is best om een model te zoeken met een goede combinatie van comfort en stabiliteit.

Prijs van de bank

 

De prijs van een buikspierbank verschilt naargelang de kwaliteit. De beste producten zijn duurder maar je krijgt er ook een beter product voor terug. Toch kun je ook mooie aanbiedingen vinden voor een laag budget. Het hangt er vanaf hoe groot je eigen voorkeur is bij de aankoop en of je enkel het beste van het beste wilt of gewoon een goede bank om af en toe mee te trainen.

Je kunt online makkelijk verschillende modellen vergelijken zodat je een lijstje kunt samenstellen met de banken die jij het beste vindt. Daarna kun je op zoek gaan naar de ideale buikspierbank die zich aanpast aan jouw budget. Als je online koopt hoef je wel nog rekening te houden met verzendkosten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES