5 beste buikspiertrainers Test van 2024

Laatste update: 16.04.24

 

Beste buikspiertrainers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je niet meteen de tijd en ruimte om dagelijks even snel naar de sportschool te rennen? Dan is de aanschaf van een degelijke buikspiertrainer – al dan niet met uitbreiding naar andere spiergroepen – een meer dan warme aanbeveling. Aangezien er tegenwoordig een behoorlijk ruim assortiment voorhanden is en de keuze daardoor niet altijd eenvoudig, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de HOMdotCOM Sit-up bank die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 56,5 x 135  inclusief verstelbare hoogte gaande van 50 tot maximaal 68 cm. Mag het allemaal wat minder inspannend zijn, dan lijkt de keuze voor de Elektrische Spierstimulator – EMS trainer net iets voor de hand liggender.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste buikspiertrainers (Reviews) van 2024

 

De beste buikspiertrainer is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen weet te voldoen. Of je daarbij kiest voor een elektrische buikspiertrainer dan wel de voorkeur geeft aan een elastische buikspiertrainer, een buikspiertrainer apparaat of een buikspiertrainer bank; blijft een persoonlijke keuze. Wij selecteerden 5 toppertjes binnen het segment van de populairste buikspiertrainers waaronder een EMS buikspiertrainer en een trainingswiel. Wees eveneens aandachtig voor het advies vermeld in de online reviews en wie weet ga je wel met een leuke aanbieding, het beste merk of het laagst geprijsde buikspiertrainer apparaat naar huis.

 

Buikspiertrainer bank

 

1. HOMdotCOM Sit-up bank buikspieren trainer – verstelbaar – 56,5 x 135 x 50-68 cm

 

Werkt een buikspiertrainer echt? En welke buikspiertrainer oefeningen zijn onder meer aan te raden? Met de HOMdotCOM buikspiertrainer bank kom je alvast aardig in de buurt van het correcte antwoord. Afgaande op de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren én de vele positieve online reacties, kunnen we alvast stellen dat je met deze buikspiertrainer bank aardig aan je sixpack kunt werken. De moeite waard dus om de eigenschappen ervan eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de bank gekenmerkt door een maximaal formaat van 56,5 x 135 x 50 – 68 cm waarbij – zoals je ziet – de hoogte verstelbaar blijkt. In combinatie met duurzame materialen zoals staal en EVA kan het geheel verder worden aangevuld met een totaal draagvermogen van maar liefst 120 kg. 

Verder dragen het gewatteerde ligvlak en de bijbehorende handgrepen alvast bij aan het gebruiksgemak en comfort terwijl de antislipvoeten dan weer zorgen voor een optimale stabiliteit én grip. Naast het trainen van de buikspieren, kan deze sit-up bank eveneens dienst doen om je rug- en armspieren extra aan het werk te zetten.

 

Voordelen: 

Formaat: de bank kent een breedte van 56,5 cm en wordt aangevuld met een lengte van 135 cm en een verstelbare hoogte gaande van 50 tot maximaal 68 cm.

Draagvermogen: het geheel levert een ruim draagvermogen tot maximaal 120 kg.

Materiaal: de bank werd voornamelijk vervaardigd uit een duurzame combinatie van staal en EVA materiaal en werd vervolgens voorzien van een gewatteerd ligvlak inclusief handgrepen.

Antislipvoetjes: dankzij de antislipvoetjes wordt een optimale stabiliteit en grip gegarandeerd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar de buikspiertrainer met de laagste prijs? Dan lijkt dit apparaat alvast niet vooraan in het rijtje te staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Buikspiertrainer elektrisch

 

2. Elektrische Spierstimulator – EMS trainer – Fitness – Buikspiertrainer – ABS Trainer

 

Heb je nogal een druk werkschema en bijgevolg minder tijd om even snel naar de sportschool te rennen of een uurtje pauze in te lassen om aan je buikspieren te werken? Dan is de EMS trainer – ook wel omschreven als “elektrische spierstimulator” – voor jou misschien wel de beste oplossing. Bovendien valt ook zijn prijskaartje reuzegoed mee waardoor je hem vast en zeker tussen de goedkope buikspiertrainer opties mag verwachten.

De EMS body trainer is overigens niet alleen geschikt om je buikspieren te trainen maar kan eveneens gebruikt worden om de spiermassa in je armen en benen op peil te houden. Eenmaal correct ingeschakeld, kun je probleemloos schakelen tussen meerdere intensiteitsstanden waarna de spieren samentrekken onder het mom van “elektrische impulsen”. Na ongeveer een half uurtje schakelt het toestel automatisch uit. Herhaal dit dagelijks gedurende 4 weken om de eerste resultaten goed zichtbaar te maken.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Zo wordt onder meer een positief advies gegeven over de kwaliteit, de uitstekende prijs en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de EMS trainer omvat een gordel voor de buikspieren, 2 aparte gordels voor de been- en/ of armspieren, 3 gelpads, een USB-oplaadkabel en een Engelstalige handleiding.

Programma’s: eenmaal correct ingeschakeld, kun je kiezen uit maar liefst 9 programma’s en verschillende intensiteitniveaus gaande van 0 tot 150.

Handig in gebruik: met deze EMS trainer kun je niet alleen je buikspieren maar ook arm- én beenspieren aan het werk zetten. Daarnaast kan hij ook een ontspannend effect beogen met behulp van de aangeboden massagetechnieken.

Prijskaartje: hij springt meteen in het oog vanwege zijn budgetvriendelijke prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen E-book: het E-book over gezondheid lijkt niet te worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi buikspiertrainer

 

3. Tunturi Dubbele Trainingswiel – Buikspiertrainer – Buikspierapparaat – Buikspierwiel 

 

Net zoals de Beurer buikspiertrainer behoort ook deze buikspiertrainer van Tunturi alvast tot de betaalbare en toegankelijke opties die in staat zijn om een breder publiek aan te spreken. Het betreft een dubbel trainingswiel dat gekenmerkt wordt door een – relatief compact – formaat van 26 x 23 x 6 cm inclusief dito gewicht van 607 gram. Dit maakt het alvast makkelijker om het wiel overal mee naartoe te nemen.

Het dubbele trainingswiel – dat overigens voornamelijk uit kunststof vervaardigd blijkt – is voorzien van een stel stevige brede handgrepen die bijdragen aan het gebruiksgemak. Bovendien kun je met dit wiel niet alleen je buikspieren maar ook de rest van je bovenlichaam aanspreken én is het zelfs een handige tool gebleken om aan je evenwicht te werken.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, lijkt één koper het daar toch niet helemaal mee eens. Zo zou de materiaalkeuze niet meteen de beste blijken en het wiel bijgevolg vrij kwetsbaar ogen.

 

Voordelen: 

Formaat: het dubbele trainingswiel kent een maximale lengte van 26 cm aangevuld met een hoogte van 6 cm en een breedte van 23 cm.

Materiaal: bij de productie van dit trainingswiel heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam kunststof.

Handig in gebruik: de combinatie van het dubbele wiel en de brede handgrepen zorgen voor een gebruiksvriendelijke en handzame buikspiertrainer waarmee je zowel kracht- als balanstraining op de planning kunt zetten.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zou het materiaal wat ongelukkig uitgekozen zijn en is het trainingswiel daardoor behoorlijk kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Virtufit buikspiertrainer

 

4. Ab-trainer – VirtuFit Buikspiertrainer Pro – Buikspierapparaat – VirtuFit

 

Wil je vooral de focus leggen op het creëren van een echte sixpack zonder daarbij je rug teveel te belasten? Dan is de keuze voor de VirtuFit buikspiertrainer sneller gemaakt dan je misschien zou denken. 

De buikspiertrainer van VirtuFit kent een totaal formaat van 68,5 x 66 x 58 cm en wordt aangevuld met een gewicht van net geen 4 kg. Ondanks zijn compacte formaat en relatief lichte gewicht, kan deze buikspiertrainer een ruim draagvermogen van maar liefst 150 kg garanderen wat hem voor iedereen best toegankelijk maakt.

De unisex buikspiertrainer blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzaam staal omgeven door comfortabel en ergonomisch foam wat enerzijds stevigheid en anderzijds comfort en gebruiksgemak garandeert. Kortom, het ideale apparaat om dagelijks enkele minuutjes buikspieroefeningen uit te voeren. Klanten zijn alvast tevreden en belonen het product met een mooie score van 4,4 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: de buikspiertrainer is gemaakt uit duurzaam staal dat vervolgens omgeven werd door een comfortabele en ergonomische foam laag.

Draagvermogen: hoewel hij vrij compact en licht van gewicht oogt, kan hij makkelijk een draagvermogen tot 150 kg garanderen.

Doelgroep: de buikspiertrainer van VirtuFit is bedoeld voor jong en oud; dames en heren en kan daardoor een brede laag van de bevolking aanspreken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

EMS buikspiertrainer

 

5. EMS Buikspieren Trainer Elektrisch – AB trainer – Afslankband – Spierstimulator

 

We sluiten het rijtje af met de Vibeat EMS buikspiertrainer die – net zoals het tweede product – voornamelijk focust op het uitsturen van elektrische impulsen waardoor je spieren samentrekken en weer ontspannen. Hij wordt jou aangeboden inclusief 24 bijbehorende gelpads, een handig e-book en een USB-oplaadkabel waarmee je het apparaat – indien nodig – weer helemaal kunt opladen.

De ab trainer is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals ABS, PU en kunststof die niet alleen bijdragen aan de duurzaamheid en stevigheid maar tevens ook aan het comfort en gebruiksgemak. Naast de buikspieren kun je – vanwege de meegeleverde gordels en gelpads – ook je arm-, been- én bil- én/ of borstspieren uitgebreid aan het werk zetten wat van hem een effectieve buikspiertrainer maakt.

Een dagelijkse work-out van ongeveer 20 minuutjes op het door jou geselecteerde programma en intensiteitsniveau, zou na zo’n 2 à 4 weken duidelijk resultaat moeten opleveren. Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de werking, lijken sommige kopers de verhouding tussen de prijs en kwaliteit niet helemaal ok te vinden.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de grote EMS trainer wordt verder aangevuld met 2 afzonderlijke kleine EMS trainers, een handige USB-kabel, 24 afzonderlijke gelpads en een informatieve handleiding.

Materiaal: het setje werd vervaardigd uit een combinatie van PU, kunststof en ABS materiaal.

Intensiteiten: de 6 modi worden aangevuld met maar liefst 10 verschillende intensiteitsniveaus waarmee je buik, borst, billen, benen en/ of armen kunt trainen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Buikspiertrainers Koopgids

 

Nu het nieuwe jaar weer goed en wel van start is gegaan en de goede voornemens klaar en duidelijk op tafel liggen; lijken velen (wederom) te kiezen voor een slank en afgetraind lichaam. Kortom; verschillende diëten – met vaak onmogelijke doelen – worden uitgeprobeerd. Toch is de combinatie van gezond eten én sport vaak effectiever dan eender welk uitgebalanceerd dieet. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in een duurzame buikspiertrainer. En ben je bereid om iets meer te investeren, dan kun je zelfs een apparaat aankopen waarmee verschillende spiergroepen kunnen worden aangesproken.

Wat is een buikspiertrainer

Wil je je dit jaar extra focussen op het creëren van een heuse sixpack? Dan is de aanschaf van een degelijke buikspiertrainer misschien nog niet zo een slecht idee. Een buikspiertrainer is een handig apparaat waarmee het mogelijk wordt om – aan de hand van diverse gerichte oefeningen – je binnenste en buitenste buikspieren optimaal aan te spreken en bijgevolg te trainen.

Zo bestaan er vandaag de dag dan ook heel wat verschillende soorten buikspiertrainers waarbij de keuze voor een bepaald type vooral gemaakt wordt op basis van het gebruiksgemak, de beschikbare plaats en het eventuele budget. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om even gericht verder te lezen alvorens de verschillende buikspiertrainers – en hun eventuele aanbiedingen en/ of promoties – met elkaar te vergelijken.

 

Het type buikspiertrainer

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je te investeren in een degelijke buikspiertrainer, dan zul je al gauw merken dat er tegenwoordig een ruim assortiment aan verschillende toestellen voorhanden is. 

Zo kan in eerste instantie een onderscheid gemaakt worden tussen de non-elektrische én elektrische buikspiertrainers gaande van trainingswielen en hoelahoepen tot ab-trainers, buikspierbanken en EMS trainers. Hoewel – naast de energiebron en de aandrijving – het prijsverschil tussen deze categorieën misschien wel het grootste onderscheid blijkt te zijn; worden beide groepen als bijzonder effectief en doeltreffend aangeschreven. 

 

Wat is een EMS trainer?

Zoals reeds min of meer duidelijk weergegeven, bestaat er een onderscheid tussen de “manuele” buikspierbanken en de elektrisch aangedreven apparaten. De meest bekende binnen de laatstgenoemde categorie, is de zogenaamde EMS trainer. 

EMS is de gewettigde afkorting van “elektrische spierstimulatie” of wat men ook wel “elektrostimulatie” durft te noemen. Het is een – op voorhand berekend en gericht – trainingsprogramma waarin de spieren niet alleen worden gestimuleerd maar tevens ook versterkt door middel van elektroden. Dergelijke elektroden zijn – weliswaar in de meeste gevallen – in een pak verwerkt en vervolgens verbonden met een extern trainingsapparaat waarop je het programma alsook de duur en de intensiteit kunt instellen.

 

Extra kenmerken en opties

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte buikspiertrainer dan zal het je allicht wel opvallen dat bepaalde apparaten meerdere mogelijkheden aanbieden. Zo kan het handig zijn om – indien je voor een buikspierbank kiest – te bekijken of het apparaat verstelbaar en/ of opvouwbaar is. Op die manier kun je de trainer na gebruik weer compact in elkaar klappen en veilig ergens opbergen. 

Daarnaast is het eveneens een meerwaarde indien er een fitnessmatje en/ of andere benodigdheden worden meegeleverd. En wanneer je voorkeur toch uitgaat naar een EMS trainer, kies dan voor een exemplaar inclusief bijbehorende afstandsbediening.

Met welk budget hoef je rekening te houden?

Tot slot willen we nog even kort wijzen op het mogelijke prijskaartje dat gepaard gaat met de aanschaf van een degelijke buikspiertrainer. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 7 à 10 euro voor bijvoorbeeld een trainingswiel of hoelahoep, tot maar liefst 690 à 700 euro voor een buikspierbank met alles erop en eraan. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent, wat zoal je wensen zijn en welk bedrag je er maximaal wilt – maar vooral ook kunt – aan spenderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES