5 Beste Campingtafels Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Campingtafels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijke en duurzame campingtafel? Maar is de keuze en het assortiment te groot? Dan willen wij jou graag even verder op weg helpen met behulp van onze koopgids. Daarin trachten we wat meer uitleg te geven over bepaalde belangrijke kenmerken. Indien je dringend nog op zoek bent naar een stevige campingtafel dan kunnen wij jou ook doorverwijzen naar onze top 3. Zo is de Tectake 401066 campingtafel alvast een topproduct gebleken. De tafel is afgewerkt in een neutrale grijze kleur en is makkelijk om te installeren. Door te kiezen voor de Camp-Gear 1404350 campingtafel, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor stevigheid. Een compacte tafel die makkelijk is om te verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Campingtafels (Reviews) van 2024

 

Als je vaak en veel gaat kamperen dan kan een campingtafel uiteraard helemaal niet meer ontbreken. Het is daarom een goed idee als je de 5 topproducten hieronder eens rustig bekijkt. Deze hebben we geselecteerd door onder andere rekening te houden met de reviews van de klanten en het advies dat zij gaven. Neem dus gerust je tijd om deze producten eens te bekijken en wie weet zit er ergens wel een campingtafel aanbieding tussen.

 

 

1. Tectake Campingtafel

 

Indien je op zoek bent naar een handige campingtafel dan kun je dit grijze model van het bekende merk Tectake altijd eens bekijken. De tafel is 75 x 55 cm groot en dus vrij compact waardoor het uitstekend is als je vaak op kampeervakantie gaat.

Deze inklapbare campingtafel is gemaakt uit stevig doch licht aluminium. Daardoor kun je de tafel gemakkelijk verplaatsen of overal mee naartoe nemen. Bovendien is de bovenkant van de campingtafel ook nog eens vochtbestendig en bestand tegen andere weersomstandigheden.

Een kleine minderheid van de gebruikers vindt het tafeltje niet zo heel erg sterk en toch wel wat laag. De meerderheid van de kopers is echter helemaal tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en het fraaie design van deze leuke campingtafel. Neem dus zeker een kijkje want misschien voldoet deze tafel wel helemaal aan jouw verwachtingspatroon.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment aan campingtafels. Het kan daarom een goed idee zijn om dit exemplaar van Tefal alvast even grondig te bekijken. Tefal is een bekend merk en wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

 

Voordelen

Formaat: de tafel heeft een totale afmeting van maar liefst 75 bij 55 cm en is dan ook behoorlijk compact te noemen. Handig indien je een dagje naar het strand of het park gaat of wanneer je gaat kamperen.

Materiaal: het is een duurzame en degelijke campingtafel vervaardigd uit lichtgewicht aluminium.

Comfort: het compacte formaat maakt het mogelijk de tafel eenvoudig op te tillen en te verplaatsen. Daarnaast is de tafel bestand tegen vocht en andere weersomstandigheden.

 

Nadelen

Niet stevig: slechts een beperkt aantal klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de stevigheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Camp-Gear Oplegblad

 

Tussen de goedkope campingtafels zul je zeker dit model van het bekende merk Camp-gear kunnen spotten. Het oplegblad van dit product is helemaal gemaakt uit stevig en duurzaam MDF en afgewerkt met een rand uit aluminium.

Van dit compacte campingtafeltje kun je eigenlijk ook gewoon een handige kruk maken. Je kunt het oplegblad van de campingtafel eventueel ook gebruiken als een soort van dienblad. Verder kun je het tafeltje ook gewoon inklappen en op die manier handig ergens opbergen.

We merken dat de kopers werkelijk laaiend enthousiast zijn over dit product. Het beschikt over een uitstekende kwaliteit en is bovendien heel erg handig. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit voor jou ook wel de beste campingtafel.

Je zou natuurlijk ook voor de campingtafel van het bekende, en misschien wel het beste merk Camp-gear kunnen kiezen. Of het model ook voorzien is van de laagste prijs dat valt natuurlijk wel nog even af te wachten. Het is een stevige tafel die vervaardigd is uit makkelijk te onderhouden MDF. De randen van de tafel bestaan dan weer uit aluminium.

 

Voordelen

Formaat: je zult merken dat de campingtafel bijzonder compact is en eigenlijk ook zou kunnen aangewend worden om als krukje dienst te doen.

Oplegblad: het tafeltje is voorzien van een afneembaar oplegblad dat trouwens ook als een stevig dienblad dienst kan doen.

Comfort: na gebruik is het mogelijk om het tafeltje gewoon dicht te klappen waardoor je heel wat ruimte bespaart tijdens het opbergen.

 

Nadelen

Te klein: slechts één klant is van mening dat het tafeltje toch wel behoorlijk klein uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. High Peak Selvilla Campingtafel

 

Deze handige campingtafel is afkomstig van het merk High Peak en is iets groter van formaat in vergelijking met de voorgaande campingtafels. De zilveren kleur is bijzonder neutraal en rustgevend.

De campingtafel is gemaakt uit aluminium dat niet alleen weinig weegt maar bovenal zeer stevig en duurzaam is. Het tafelblad van dit model kun je trouwens probleemloos oprollen en de volledige constructie is eenvoudig te installeren. Bij de aankoop van de campingtafel krijg je er bovendien ook een leuke draagtas bij.

Alle positieve reacties van de gebruikers doen vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Zo zijn de meeste klanten overtuigd van de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit. Verder ziet de tafel er voor heel wat gebruikers ook enorm aantrekkelijk uit.

Ook High Peak behoort alvast tot de populairste merken op het gebied van campingtafels. Ben je benieuwd of dit product aan jouw wensen zou kunnen voldoen? Dan loont het de moeite om de kenmerkende eigenschappen ervan hieronder eens even te bekijken.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze campingtafel heeft men hoofdzakelijk gebruik gemaakt van duurzaam doch lichtgewicht aluminium.

Draagtas: zodra je besluit om het product aan te kopen dan krijg je er meteen een stevige opbergtas bij.

Formaat: het is een duurzame campingtafel met een totale afmeting van maar liefst 70 x 70 x 70 cm.

Handig in gebruik: deze campingtafel wordt gekenmerkt door een handig oprolbaar tafelblad in combinatie met een onderstel dat voorzien is van 4 telescopische poten. Je kunt de hoogte dus naar eigen wens verstellen.

 

Nadelen

Niet stevig: een blik op de online beoordelingen toont aan dat slechts één klant toch wel wat twijfels blijkt te hebben over de stevigheid van de tafel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Herzberg Cocktail Tafel

 

Indien je op zoek bent naar een campingtafel aanbieding dan zal het misschien niet meteen dit model van Herzberg zijn. Dit heeft te maken met de iets hogere prijs ervan. Toch merken we enkel tevreden reacties van de klanten op.

Het is een compacte ronde campingtafel die je eenvoudig kunt inklappen. Daardoor kun je ze gemakkelijk opbergen of ergens mee naartoe nemen. Het onderstel is helemaal uit metaal gemaakt en dus bijzonder stevig. De witte kleur maakt het geheel toch net een tikkeltje eleganter waardoor je het ook op het balkon zou kunnen plaatsen.

Beide kopers zijn helemaal overtuigd van de perfecte kwaliteit van deze campingtafel. Verder is het ook gewoon bijzonder handig om te gebruiken. Kortom, deze campingtafel voldoet helemaal aan hun verwachtingspatroon.

Door te kiezen voor deze unieke campingtafel van Herzberg kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. In tegenstelling tot de voorgaande producten die we besproken hebben, zul je merken dat het hier om een ronde campingtafel gaat. Hieronder een selectie van de populairste kenmerken.

 

Voordelen

Comfort: na gebruik kun je de campingtafel zonder problemen inklappen en zo bespaar je heel wat opbergruimte.

Formaat: de campingtafel heeft een totaal formaat van maar liefst 80 x 80 x 110 cm. Kortom een vrij compacte campingtafel die makkelijk te plaatsen is.

Materiaal: het is een stevige campingtafel voorzien van een duurzaam metalen onderstel dat best wel tegen een stootje kan.

 

Nadelen

Budget: heb je interesse in deze unieke campingtafel dan zul je echter wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje. De hoge prijs zou voor sommigen een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TecTake Campingtafel Koffertafel

 

Net zoals één van de eerste producten is ook deze campingtafel afkomstig van het bekende merk Tectake. De tafel is iets groter van model en wordt geleverd met 4 krukjes.

Het onderstel van deze campingtafel bestaat helemaal uit bijzonder stevig maar tegelijk licht aluminium. Bovendien is het mogelijk om zowel de tafel alsook de 4 krukjes helemaal in te klappen. Dit werkt niet alleen plaatsbesparend maar maakt het ook veel eenvoudiger om overal mee naartoe te nemen. De draaggreep maakt het iets comfortabeler om de tafel te verplaatsen.

Voor deze koper is dit werkelijk een topproduct dat over een meer dan gunstige prijs-kwaliteitverhouding beschikt. Verder is het gewoon ook heel erg handig in gebruik. Het lijkt dan ook zeker en vast de moeite waard om deze campingtafel eventjes van dichterbij te bekijken.

Opnieuw hebben we een campingtafel, aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerd merk TecTake. De tafel, in tegenstelling tot de vorige campingtafels, is iets groter en biedt heel wat zitplekken aan. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de belangrijkste kenmerken op een rijtje.

 

Voordelen

Verpakking: je zult merken dat de verpakking niet alleen een stevige campingtafel telt maar ook meteen 4 handige krukjes.

Materiaal: voor de productie van deze unieke campingtafel werd voornamelijk gebruik gemaakt van aluminium. Aluminium is niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar weegt daarnaast ook weinig.

Comfort: je kunt de tafel en de krukjes na gebruik zonder problemen dichtklappen en zo heel wat opbergruimte besparen.

Draaggreep: de tafel is voorzien van een stevige draaggreep die het iets aangenamer maakt om de tafel te tillen en eventueel te verplaatsen.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één enkele koper zou deze unieke campingtafel toch helemaal niet zo handig zijn om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Campingtafels koopgids

 

Als je graag gaat kamperen dan is een degelijke campingtafel meer dan een goede aanbeveling. Toch begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is om de beste campingtafels met elkaar te vergelijken en dan een uiteindelijke keuze te maken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een koopgids gemaakt. We proberen hier uit te leggen met welke factoren je onder andere rekening zou kunnen houden zoals het gebruiksgemak, de extra kenmerken, het materiaal en het mogelijke budget. Door rekening te houden met eventuele promoties kun je ook altijd een leuke campingtafel aanbieding tegenkomen.

 

Het nut van een campingtafel

Sommige mensen gaan graag en regelmatig kamperen en dan is een degelijke campingtafel uiteraard geen overbodige luxe. Het zorgt net voor dat tikkeltje meer comfort en gezelligheid. Uiteraard kun je een campingtafel ook in tal van andere situaties gaan gebruiken. Stel dat je morgen van plan bent om eventjes een dagje naar het strand te gaan met het volledige gezin. Of wanneer je bijvoorbeeld met vrienden naar een festival gaat. Ook in dergelijke situaties kan een degelijke campingtafel dan echt wel goed van pas komen.

Afhankelijk van waarvoor je de tafel wenst te gebruiken, kun je iets gerichter op zoek gaan. Zo zul je merken dat sommige campingtafels over iets meer mogelijkheden en opties beschikken. Sommige opties zullen hierbij echt wel nuttig zijn terwijl andere mogelijkheden eerder een leuk gadget zijn. Je kiest uiteraard volledig zelf over welke opties de campingtafel moet beschikken. Afhankelijk van het type campingtafel dat je dan aankoopt zul je merken dat er heel wat goedkope campingtafels zijn. Net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren bestaan.

 

Het mogelijke prijskaartje

In het voorgaande stukje hebben we het al even aan bod laten komen. Campingtafels bestaan er tegenwoordig in verschillende vormen en formaten. Het is dan ook niet onlogisch dat er heel wat verschillende prijskaartjes kunnen worden opgemerkt. Zo zul je voor sommige campingtafels helemaal niet zo duur hoeven te betalen terwijl andere exemplaren wel wat meer kosten. Uiteraard ben je helemaal vrij om te kiezen hoeveel je maximaal wilt en kunt uitgeven.

Indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen 2 of meerdere campingtafels dan kunnen de verschillende online reviews jou misschien wel helpen bij de beslissing. Daarin geven verschillende klanten een positief of een negatief advies over een bepaalde campingtafel. En deze gebruikerservaring kan misschien wel van pas komen in het maken van een uiteindelijke beslissing. Probeer verder ook gewoon te letten op mogelijke aanbiedingen en ga deze zeker niet uit de weg.

 

Het formaat en de materiaalsoorten

Een campingtafel kun je tegenwoordig in verschillende formaten en vormen tegenkomen. Om het formaat te bepalen van de campingtafel zou je misschien kunnen rekening houden met de beschikbare plaats. Wanneer de campingtafel bedoeld is om mee te nemen op kampeervakantie dan is het natuurlijk beter om niet meteen de grootste tafel aan te kopen. Een campingtafel die je bijvoorbeeld in de zomermaanden in de tuin wilt zetten tijdens feestjes of etentjes, mag best wel wat groter zijn.

Verder zal het formaat van de campingtafel ook bepaald worden door het aantal leden. Een campingtafel die dienst doet voor slechts 2 personen hoeft natuurlijk niet zo groot te zijn als een exemplaar voor 5 of meer personen. Naast het formaat zul je ook merken dat er verschillende materiaalsoorten mogelijk zijn. Zo heb je niet alleen campingtafels die gemaakt zijn uit duurzaam aluminium maar je hebt er ook uit MDF of zelfs kunststof en metaal.

Extra kenmerken en mogelijkheden

Tot slot zul je kunnen vaststellen dat bepaalde campingtafels over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken. Sommige van deze extra kenmerken kunnen best wel handig zijn terwijl andere opties meer een gadget zijn. Je beslist natuurlijk zelf welke opties je noodzakelijk vindt en welke minder. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn als je de campingtafel kunt dichtvouwen. Zeker wanneer je met de wagen op reis gaat of op kampeervakantie trekt, kan dit nuttig zijn.

Bij sommige campingtafels krijg je ook vaak heel wat accessoires mee. Denk bijvoorbeeld maar aan een set handige krukjes of stoeltjes. Dit zijn allemaal elementen die heel erg nuttig kunnen zijn. Houd er wel rekening mee dat je dit zult merken aan het uiteindelijke prijskaartje. Je zult de extra kenmerken er namelijk niet zomaar voor niets gaan bij krijgen.

Ook een campingtafel die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden is een aanrader. Indien je regelmatig met de kampeerwagen op vakantie trekt, dan heb je bij voorkeur een compact campingtafeltje. Zo eentje dat je zonder problemen kunt open- en weer dichtklappen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en beslissingen te nemen wanneer je op zoek gaat naar de voor jou ideale campingtafel.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES