7 beste Crosstrainers Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste crosstrainers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Beginnend sporter of reeds gevorderd; een crosstrainer in huis halen is altijd een goed idee. Maar wat is nu de best mogelijke optie uit het ruime aanbod crosstrainers? In onze koopgids richten we onze aandacht op enkele belangrijke factoren die de zoektocht makkelijker kunnen laten verlopen. Echter, indien je dringend op zoek bent naar een geschikte crosstrainer, kun je ook gewoon verder klikken naar onze top 3. Zo blijkt de ProFrorm HIIT alvast een schot in de roos te zijn. Dankzij de aanwezigheid van de maar liefst 24 trainingniveau’s kun je zelf bepalen hoe intensief je de training wilt maken. Verder blijkt ook de Tunturi Performance C55 alvast de moeite waard. Zo wordt het toestel gekenmerkt door een maximale draagkracht van maar liefst 135 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste crosstrainers (Reviews) van 2024

 

Wat is nu precies de beste crosstrainer? Voor sommigen is dit een sporadische hometrainer waarmee je een volledige workout kunt afwerken en die nadien inklapbaar blijkt. Voor anderen is het een fiets om dagelijks te trainen, spieren te stimuleren en de vetverbranding te stimuleren. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we 5 topproducten alvast op een rijtje. Kies je voor de Tunturi crosstrainer of toch liever een Kettler of Technogym exemplaar? Bekijk alvast de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Crosstrainer ProForm HIIT Trainer 32 programma’s / 24 trainingsniveau’s

 

Tussen de goedkope crosstrainers zul je dit exemplaar van Proform niet meteen kunnen spotten. Toch merken we voornamelijk heel wat positieve reacties op. De crosstrainer biedt dan ook heel wat handige opties en functiemogelijkheden zodanig dat jij aan je conditie kunt werken of je vetverbranding en spieropbouw verder kunt stimuleren.

De crosstrainer heeft een breedte van ongeveer 74 cm en is maar liefst 170 cm hoog. In combinatie met een gewicht van ongeveer 102 kg, is de crosstrainer niet zo handig te verplaatsen. Je voorziet dus maar beter een leuk plekje waar je ongestoord kunt sporten. Deze unieke crosstrainer is makkelijk uitklapbaar en voorzien van een totale draagkracht van maar liefst 150 kg.

Je kunt gebruik maken van de ingebouwde trainingscomputer die garant staat voor maar liefst 32 programma’s en 24 trainingsniveaus. Bovendien is het gebruik van een borstband mogelijk waardoor je je hartslag ten allen tijde in de gaten kunt houden. Dit maakt het mogelijk om een training uit te werken die gericht is op afvallen of op het kweken van conditie.

Ben je op zoek naar een crosstrainer om aan je conditie te kunnen werken? Of is het toch vooral de bedoeling om de spieren en conditie zoveel mogelijk te onderhouden. Dit apparaat wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien wel het beste merk Proform.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij groot en stevig apparaat dat maar liefst 74 cm breed is en zo’n 170 cm hoog.

Uitklapbaar: het grote pluspunt is dat je deze crosstrainer makkelijk en zonder problemen kunt uitklappen. Na het sporten kun je het apparaat weer dichtklappen en zou ruimte besparen.

Draagkracht: je kunt deze crosstrainer maximaal belasten met een gewicht van ongeveer 150 kg.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg blijkt deze crosstrainer niet voorzien te zijn van de laagste prijs en dat zou een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tunturi Performance C55 Crosstrainer

 

Door te kiezen voor deze unieke crosstrainer kies je voor een apparaat dat jou aangeboden wordt door een bekend merk, Tunturi. Tunturi staat bekend omwille van z’n kwaliteit en degelijkheid. De crosstrainer is maar liefst 74 cm breed en ongeveer 162 cm hoog. Het gewicht van het apparaat wordt geschat op ongeveer 80 kg.

Het is mogelijk om de crosstrainer maximaal te gaan belasten met een gewicht van ongeveer 135 kg. Hierbij kun je gebruik maken van de ingebouwde trainingscompute waardoor je kunt kiezen uit wel 32 verschillende programma’s en tot wel 32 trainingsniveau’s. Je kunt dus zelf beslissen hoe intensief je de trainingen wilt maken.

Het krachtige vliegwiel weegt maar liefst 32 kg wat de crosstrainer heel stevig en stabiel maakt. Verder is het mogelijk om het apparaat te gebruiken in combinatie met een borstband, indien je dat mocht wensen. Reviews tonen aan dat de koper duidelijk tevreden is en dit product beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

Je zou ook altijd kunnen kiezen voor deze unieke crosstrainer afkomstig van het populaire merk Tunturi. Om te weten te komen of dit apparaat al dan niet aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen, is het een goed idee om de voor- en nadelen even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen

Formaat: ook hier zul je rekening moeten houden met een breedte van ongeveer 74 cm en een hoogte van maar liefst 162 cm.

Draagkracht: de totale draagkracht van deze crosstrainer wordt geschat op 135 kg.

Gebruiksgemak: je hebt de optie om uit heel wat voorgeprogrammeerde programma’s en weerstanden te kiezen. Zo beschik je over 32 programma’s en 32 trainingsniveau’s.

Hartslag: wil je tijdens het sporten je hartslag in de gaten houden, dan kun je het apparaat probleemloos combineren met een borstband.

 

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties vermeld waardoor we durven stellen dat dit veruit één van de populairste crosstrainers uit het rijtje moet zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Reebok GX40 Crosstrainer incl. hartslagfunctie 4 programma’s / 8 trainingsniveau’s

 

In tegenstelling tot de vorige producten zul je merken dat het hier wel om een aanbieding lijkt te gaan. De prijs valt bijzonder goed mee alhoewel je er ook rekening mee moet houden dat de opties beperkter zullen zijn. Deze Reebok crosstrainer is dan ook een goede aanbeveling indien je 2 tot 3 keer per week aan je conditie wilt werken.

De crosstrainer is ongeveer 64 cm breed en tot wel 167 cm hoog. Een maximaal gewicht van ruim 49 kg in combinatie met een vliegwiel dat ongeveer 6 kg weegt, brengt de totale draagkracht op ongeveer 120 kg. De fiets is beduidend minder stabiel en stevig ten opzichte van de vorige 2 toestellen, maar toch blijkt de koper duidelijk tevreden.

Je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de ingebouwde trainingscomputer waarbij 4 programma’s en 8 trainingsniveau’s worden aangeboden. De aandrijving gebeurt via het achterwiel en verder beschik je over een hartslagfunctie. Een echte aanbeveling indien je op zoek bent naar een crosstrainer voor sporadisch gebruik.

Ook de crosstrainer van Reebok mag alvast niet uit het rijtje ontbreken. Deze crosstrainer wordt gekenmerkt door een breedte van 64 cm en een hoogte van maar liefst 167 cm. Het is een stevig apparaat dat je kunt belasten met een maximaal gewicht van ongeveer 120 kg.

 

Voordelen

Kostenplaatje: je zult gelijk versteld staan bij het zien van het vriendelijke en betaalbare prijskaartje.

Gewicht: met een totaal gewicht van 49 kg zul je merken dat het bijzonder weinig moeite kost om de crosstrainer te verplaatsen.

Trainingscomputer: het apparaat wordt geleverd inclusief een ingebouwde trainingscomputer waarbij je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit 4 programma’s en dubbel zoveel trainingsniveau’s.

 

Nadelen

Compact vliegwiel: sommige klanten ervaren de crosstrainer al net iets minder stabiel vanwege het compacte en lichte vliegwiel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Flow Fitness Glider DCT250 Crosstrainer incl. hartslagfunctie

 

Kies je voor de Flow fitness crosstrainer dan kies je voor een apparaat dat voorzien is van een ingebouwde hartslagfunctie. Daardoor is het mogelijk om je hartslag in rust en beweging te meten en je trainingen daarop af te stemmen.

Deze crosstrainer is ongeveer 63 cm breed en ruim 163 cm hoog. Het gewicht van de crosstrainer wordt geschat op ongeveer 55 kg, wat het toestel behoorlijk handzaam maakt om te verplaatsen. Bovendien is de crosstrainer bijzonder stevig en duurzaam en is het mogelijk om deze met maximaal 140 kg te belasten. Door gebruik te maken van de ingebouwde trainingscomputer kun je schakelen tussen de 24 aanwezige programma’s en 16 verschillende trainingsniveau’s.

In tegenstelling tot sommige andere crosstrainers uit dit rijtje, maakt dit toestel gebruik van een inductiemagneetrem weerstandsysteem. Verder gebeurt de aandrijving door middel van het achterwiel. Jammer genoeg zijn er nog geen online reacties bij het product geplaatst wat er kan op wijzen dat het om een vrij recent toestel gaat.

Ben je benieuwd naar de crosstrainer van Flow fitness? Aarzel dan vooral niet en lees snel even verder. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we alvast de populairste kenmerkende eigenschappen op een rijtje.

 

Voordelen

Hartslagfunctie: de crosstrainer is voorzien van een ingebouwde hartslagfunctie zodat je op eender welk moment je hartslag kunt meten.

Formaat: de crosstrainer wordt gekenmerkt door een breedte van 63 cm en een hoogte van ruim 163 cm.

Draagkracht: je kunt dit apparaat maximaal belasten met een totaal gewicht van maar liefst 140 kg.

Gebruiksgemak: je zult merken dat de crosstrainer bijzonder makkelijk te bedienen is en voorzien van 24 programma’s en tot wel 16 trainingsniveau’s.

 

Nadelen

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten de prijs misschien wel te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TechnoGym Artis Vario Crosstrainer Met hartslagfunctie

 

Staat er echt geen rem op je budget? Dan loont het misschien wel de moeite om dit product van Technogym even grondig te bekijken. De crosstrainer is 75 cm breed en maar liefst 169 cm hoog. Met een maximaal gewicht van 200 kg is deze crosstrainer moeilijk te verplaatsen en kies je dus maar beter een goed plekje uit.

De crosstrainer is voorzien van een handig ingebouwde trainingscomputer waarbij je de optie hebt om te schakelen tussen de 20 verschillende programma’s en 25 trainingsniveau’s. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een inductiemagneetrem als weerstandsysteem en is er een hartslagfunctie aanwezig.

Het is mogelijk om dit apparaat met een maximaal gewicht van 160 kg te belasten. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst bij het product. Het is mogelijk dat de extreem hoge prijs daar misschien wel voor iets tussen zit.

Tot slot is er dan nog de crosstrainer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Technogym. Het is een stevige crosstrainer met een breedte van ongeveer 75 cm en een hoogte van ruim 169 cm. Dit maakt het mogelijk om de crosstrainer te belasten met een totaal gewicht van maar liefst 160 kg.

 

Voordelen

Gewicht: met een totaal gewicht van maar liefst 200 kg zul je merken dat deze crosstrainer mooi stevig en stabiel blijft staan.

Gebruiksgemak: de aanwezige ingebouwde trainingscomputer zorgt ervoor dat je de optie hebt uit 20 programma’s en tot wel 25 niveau’s.

Hartslagfunctie: tijdens het sporten is het mogelijk om je hartslag nauwkeurig in de gaten te houden.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je voor de aanschaf van deze crosstrainer toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 Rear Driven Incl. Hartslagfunctie Elliptical Trainer Fitness

 

De Focus Fitness Fox 3 crosstrainer is het apparaat waarmee jij jouw fitnessdoelen kunt bereiken. Dit product is voorzien van een elektronische LED computer, waarmee je de instellingen kunt regelen.

Dit apparaat heeft 16 weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen en het is gemakkelijk te bedienen. Van het display kun je snel en gemakkelijk alle nodige informatie lezen zoals de tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, omgevingstemperatuur etc. Het heeft 18 trainingsprogramma’s en je kunt in totaal 5 verschillende gebruikersprofielen gebruiken op dit apparaat.

Niet alle gebruikers zijn helemaal tevreden over dit product, want het heeft scheve voetstukken en voelt instabiel aan. Daarnaast is het niet een aantrekkelijk product. Andere gebruikers vinden het een goed product, want het is kwalitatief en het is handig om te gebruiken. Dit product heeft ook een goede prijs en is gemakkelijk om in elkaar te zetten.

Met deze Focus Fitness Fox 3 crosstrainer haal je niet meteen het toestel met de laagste prijs in huis maar alvast ook niet het duurste apparaat. We merken bovendien dat dit toestel ook heel veel online beoordelingen heeft gekregen waarvan de meeste volledig positief zijn. Daardoor durven wij vermoeden dat dit product misschien wel eens tot de populairste crosstrainers behoort.

 

Voordelen

LED display: het apparaat beschikt over een handig en makkelijk te bedienen LED computer die volledig elektronisch functioneert.

Intensiteit: je hebt de keuze om te kiezen uit meerdere weerstandsniveaus. Je kunt de trainingen dus zo moeilijk en zo zwaar maken als je zelf wilt.

Gebruiksgemak: je kunt heel wat belangrijke gegevens op het display aflezen zoals de snelheid, het aantal calorieën, de hartslag, de tijd en de afstand. Verder kun je kiezen uit meerdere trainingsprogramma’s en kun je tot wel 5 gebruikersprofielen gaan aanmaken.

 

Nadelen

Instabiel: volgens een kleine minderheid van de gebruikers voelt deze crosstrainer toch wel heel instabiel aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Tunturi Cardio Fit C30 Crosstrainer hartfunctie en tablethouder

 

Met de Tunturi – Cardio Fit C30 crosstrainer kun jij nu gezond en fit blijven. Het is voorzien van een monitor waarop je alle belangrijke informatie kunt lezen. De monitor werkt op batterijen en is eenvoudig om te bedienen.

Dit product is ideaal als jij geen zware oefeningen wilt doen. Je hebt de keuze uit 8 weerstandsniveaus waarmee jij je conditie langzaam kunt opbouwen. De pedalen zijn groot en ergonomisch gemaakt zodat je comfortabel kunt trainen. Het is daarnaast ook een stil apparaat.

De meningen over dit product zijn verdeeld, want een deel geeft goed advies voor dit product en een ander deel is niet helemaal tevreden ermee. Het is niet een duurzaam product en het is ook niet aantrekkelijk. Daarnaast is het niet gemakkelijk om het in elkaar te zetten. Voor andere gebruikers heeft het juist een fraai design en is het handig om te gebruiken.

Met deze crosstrainer van het merk Tunturi haal je volgens sommige kopers echt een topproduct in huis. Sommige klanten zullen het merk Tunturi niet meteen kennen terwijl het voor andere gebruikers dan weer echt veruit het beste merk is. Laten we even kijken naar de eigenschappen van het apparaat.

 

Voordelen

Monitor: de monitor van deze handige crosstrainer functioneert op basis van krachtige batterijen. Bovendien kun je heel wat belangrijke gegevens via de monitor gaan aflezen.

Weerstandsniveau: het apparaat is voorzien van maar liefst 8 verschillende weerstandsniveaus. Dit wil zeggen dat deze crosstrainer werkelijk ideaal is voor de beginnende sporter.

Comfort: je zult merken dat de pedalen van het toestel vrij groot en breed zijn en bovendien volledig ergonomisch gevormd. Dit draagt natuurlijk bij tot het comfort.

 

Nadelen

Niet duurzaam: een enkele gebruiker is echter van mening dat het toestel helemaal niet zo duurzaam is.

Niet aantrekkelijk: sommige kopers vinden deze crosstrainer er helemaal niet zo fraai en trendy uitzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Crosstrainers Koopgids

 

Wat is een crosstrainer en bestaan er verschillende soorten? Wat wordt bedoeld met de zogenaamde paslengte en wat is het nut van het vliegwiel? Zijn er mogelijkheden op basis van trainingsprogramma’s en weerstanden of niet? Je hoort het al, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken. Het is daarom een goede aanbeveling de koopgids hieronder rustig door te nemen alvorens je de verschillende crosstrainers gaat vergelijken. Houd eventuele aanbiedingen alvast in de gaten.

Wat is een crosstrainer en het nut ervan

Door te kiezen voor een crosstrainer kies je voor één van de meeste multifunctionele fitnesstoestellen uit het rijtje. Met behulp van dit apparaat is het namelijk mogelijk om tegelijkertijd meerdere spiergroepen trainen en/ of verder te onderhouden. Bovendien is de crosstrainer wel degelijk het geknipte toestel voor jong en oud, beginnend en gevorderd sporter. Toch raden we jou aan om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen.

Het is belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Heb je al enkele jaren geen sport meer gedaan of ben je iemand die juist dagelijks op zoek is naar een sportieve uitdaging? Ben je van plan om de crosstrainer slechts sporadisch een keertje te gebruiken zoals tijdens de vakanties? Of is het echt wel de bedoeling om meermaals per week een uurtje te oefenen? En welk budget kun je hier voor vrijmaken? Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Het type crosstrainer: front- of rear driven

Wanneer we op zoek gaan naar een degelijke crosstrainer dan kunnen we eigenlijk een onderscheid maken tussen maar liefst 2 verschillende soorten. Zo heb je enerzijds de zogenaamde “front driven” crosstrainers en anderzijds de “rear driven” crosstrainers. Maar wat is nu precies het verschil? Het verschil situeert zich voornamelijk in de plaatsing van het vliegwiel.

Door te kiezen voor een “front driven” crosstrainer, kies je voor een fitnesstoestel waarbij het vliegwiel zich ter hoogte van de voorkant bevindt. Dat resulteert in een elliptische, iets vlakkere beweging. Je zou het kunnen vergelijken als wanneer je gaat langlaufen. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor de beginnende sporter daar je de gewrichten en spieren minder gaat belasten.

Bij een “rear driven” crosstrainer wordt het vliegwiel dan logischerwijze in de achterkant van de crosstrainer geplaatst. Op die manier is de gemaakte beweging niet alleen langer maar ook veel minder vlak en bijgevolg actiever. Ben je dus een gevorderd sporter of je wil je enkele kilootjes afvallen of aan je spieropbouw werken? Kies dan voor een “rear driven” exemplaar.

 

Het gewicht, het vliegwiel en de draagkracht

Naast de plaatsing van het vliegwiel, blijkt ook het gewicht ervan een belangrijke factor te zijn. Algemeen kunnen we stellen dat een crosstrainer met een zwaarder vliegwiel ook veel stabieler en aangenamer zal lopen. Dus; hoe zwaarder het gewicht van het vliegwiel, hoe beter. Dat geldt trouwens ook voor het gewicht van de crosstrainer.

Ook hier kunnen we stellen dat een crosstrainer die meer weegt, toch kwalitatiever, stabieler en duurzamer blijkt te zijn. Dat heeft vooral te maken met de stevige materialen waaruit de constructie bestaat. Dat wil dan meteen ook zeggen dat een zwaardere crosstrainer ook een grotere draagkracht zal hebben. Zo bestaan er crosstrainers die je tot maximaal 150 kg kunt belasten en anderen die een draagkracht hebben groter dan 150 kg.

 

Lichaamslengte in verhouding met de paslengte

Laten we ook even stilstaan bij de paslengte van de crosstrainer, al dan niet in functie van de lichaamslengte. Sommig personen zijn iets groter, anderen dan weer iets kleiner. Dat wil dus zeggen dat de passen van een klein persoon logischerwijze ook kleiner zullen zijn dan de passen van een groot persoon. En dat fenomeen kun je ook terugzien bij de aanschaf van een crosstrainer.

Zo is het mogelijk om een crosstrainer met een lange of korte pas aan te kopen, en dan zijn er ook toestellen waarbij je de paslengte kunt aanpassen. Een crosstrainer met een lange pas is net dat tikkeltje intensiever en komt overeen met de typische hardloopbewegingen. Een korte paslengte is minder intensief wat dus betekent dat het trainingsprogramma langer zal moeten duren om hetzelfde resultaat te behalen als met de lange paslengte.


Programma’s, trainingsniveau’s en eventuele weerstandssysteem

Elke crosstrainer is voorzien van enkele voorgeprogrammeerde programma’s en trainingsniveau’s. Net zoals je ook de mogelijkheid hebt om de weerstand, in meer of mindere mate te gaan aanpassen. De hoeveelheid trainingsniveau’s en programma’s kan echter wel verschillen naargelang het toestel dat je aankoopt. Zo kun je kiezen voor een basis crosstrainer met maximaal 10 trainingsniveau’s en 10 programma’s. Maar je hebt ook de toestellen met een aanbod van meer dan 30 trainingsniveau’s en meer dan 30 programma’s.

Daarnaast is het ook belangrijk om te beseffen dat het mogelijk is om de weerstand per programma aan te passen. Zo kun je de weerstand verhogen of verlagen en de training respectievelijk moeilijker of makkelijker maken. Wil je graag aan je conditie werken en/ of vermageren dan is het aangewezen om te kiezen voor een intervaltraining waarbij lage en hoge weerstanden elkaar afwisselen.

 

Opties, kenmerken en budget

Sommige crosstrainers beschikken over nog net iets meer mogelijkheden en kenmerken, waarvan sommige opties best wel een meerwaarde kunnen zijn. Zo kan het handig zijn indien de crosstrainer voorzien is van een ingebouwde trainingscomputer. Als je het toestel na gebruik kunt inklappen, dan kun je bovendien nog heel wat opbergruimte besparen, wat ook weer een pluspunt is.

Uiteraard zal dit wel een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje van de crosstrainer. Zo zul je toch wel rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 1100 euro. Uiteraard zullen er altijd crosstrainers zijn die je veel goedkoper kunt aankopen terwijl je voor anderen dan juist net iets meer budget zult moeten voorzien.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer zou je kunnen vergelijken met een multifunctioneel fitnessapparaat. Een handig toestel waarmee het mogelijk is om aan je conditie te werken of je conditie eenvoudigweg te onderhouden. Met behulp van een degelijke crosstrainer kun je namelijk diverse spiergroepen aanspreken, stimuleren en versterken.

Een crosstrainer is voorzien, afhankelijk van het type, van diverse voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s waarbij je ook de weerstand kunt verhogen of verlagen. Zo hoef je alvast niet langer naar de sportschool te rennen. Je kunt gewoon lekker thuis en geheel op je eigen ritme aan je conditie bouwen en stap voor stap naar je doelen werken.

Q2: Crosstrainer goed voor welke spieren?

Zoals reeds min of meer vermeld bij de eerste vraag, is een crosstrainer het ideale toestel indien je diverse spiergroepen wilt aanspreken. Je traint er niet alleen je beenspieren mee, maar ook armspieren en buikspieren worden meermaals aangespannen en bijgevolg gestimuleerd. Kortom, een degelijke en functionele crosstrainer biedt je de mogelijkheid om je volledige lichaam te trainen.

Het kan helpen om aan je conditie te werken of om conditie op te bouwen als beginnend sporter. Verder is dergelijk apparaat ook geschikt om de vetverbranding te stimuleren en spieropbouw te stimuleren. Ideaal dus ook voor mensen die graag enkele kilootjes willen afvallen.

 

Q3: Welke paslengte crosstrainer?

Je hebt er misschien al van gehoord of misschien ook niet, maar toch is de paslengte een belangrijk gegeven zodra je op zoek gaat naar de perfecte crosstrainer. Het kan je training net dat tikkeltje meer geven. Als je niet groter bent dan 160 cm, dan bevindt de ideale paslengte zich ongeveer tussen de 40 en 45 cm.

Ben je minstens 170 cm en maximaal 200 cm dan kies je beter voor een crosstrainer met een paslengte van minimaal 50 en maximaal 55 cm. Ben je nog iets groter dan kies je beter voor een paslengte die groter is dan ongeveer 55 cm. Wil je een hardloopbeweging creëren dan moet je zeker zijn van een volledige lange pas, die bovendien ook veel intensiever blijkt te zijn.

 

Q4: Wat is beter: crosstrainer of roeitrainer?

De keuze tussen een crosstrainer of roeitrainer is vooral een persoonlijke keuze en kan dus bij iedereen verschillende zijn. Beide apparaten bieden heel wat pluspunten en misschien ook enkele minpuntjes aan. Zo zul je met een crosstrainer zowel je boven alsook je onderlichaam optimaal trainen zonder dat je gewrichten overbelast worden. Echter kan een lange workout vaak langdradig zijn en is het niet mogelijk om je stappen te verstellen.

Het gebruik van een roeitrainer is ook alvast een goede aanbeveling indien je minstens 84% van je spieren wilt stimuleren en aan het werk wilt zetten. Bovendien hoef je vaak niet zo lang te trainen om toch dezelfde resultaten te behalen als bijvoorbeeld met een crosstrainer. Echter nemen roeitrainers vaak veel ruimte in beslag en moet je daarnaast zeker zijn van een optimale roeitechniek.

Q5: Crosstrainer hoe vaak per week?

Indien je uiteindelijk besloten hebt om een crosstrainer in huis te halen, dan is het een goed idee om te bedenken hoe vaak je het toestel wilt gebruiken. Eigenlijk is het moeilijk om er een pasklaar antwoord op te geven aangezien dit afhankelijk is van persoon tot persoon. Is het louter de bedoeling om wat aan de conditie te werken? Of wil je echt in spiermassa aankomen en je spieropbouw stimuleren.

In het eerste geval volstaat 3 keer per week een half uurtje of uurtje op de crosstrainer. In het tweede geval is het beter om meerdere dagen per week verschillende trainingen op de crosstrainer in te lassen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES