Beste duikbril

Laatste update: 02.03.24

 

Duikbrillen test van 2019

 

Ben je ook een echte waterrat en dol op water? Dan kan een perfecte duikbril alvast het ideale geschenk voor jou zijn. Bovendien biedt een duikbril ook bescherming voor je ogen. Zo is de kans op geïrriteerde of pijnlijke ogen veel kleiner. Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met het advies, positief of negatief, van klanten. Zo zou je kunnen opteren voor de Waimea Duikmasker PVC Junior duikbril. De bril is niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar ziet er ook heel fraai uit vanwege de blauwe en zwarte accenten. Met de Seac Zenith MD Silicone duikbril mag je zeker zijn van een duurzaam en degelijk alternatief. Een handige duikbril waarvan je de hoofdband zelf nog kunt verstellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Duikbril Reviews – Top 5

 

 

Veel mensen klagen wel eens van geïrriteerde ogen door chloorwater of zeewater. Daardoor is het belangrijk dat je je ogen zoveel mogelijk probeert te beschermen. We hebben daarom verschillende duikbrillen vergeleken en deze in een top 5 gezet. Bekijk deze gerust en selecteer de voor jou beste duikbril.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Waimea Duikmasker PVC Junior

 

Heb jij één of meerdere kinderen die ook nog eens heel graag in het water spelen en ravotten? Dan kun je hen met deze kinder duikbril van Waimea verrassen. De duikbril is beschikbaar in een blauw/zwarte kleur voor jongens en een roze model voor meisjes.

De duikbril is gemaakt uit PVC en weegt slechts 227 gram. Je zult dus amper voelen dat je hem op hebt en dus zorgeloos kunnen ravotten. De dubbele gezichtsmaskerranden zorgen dat de duikbril goed aansluit en er geen water in komt. De hoofdband kun je zelf naar eigen wensen verstellen.

De meerderheid van de gebruikers vindt dat het echt een heel goed product is dat aan de verwachtingen voldoet. Het ziet er niet alleen leuk uit maar is ook handig in gebruik. Uit één enkele review kunnen we opmaken dat de koper echter niet tevreden is. Voor die persoon heeft het een slechte kwaliteit en voldoet het niet echt aan de verwachtingen.

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke duikbril voor je kind die tegelijk ook betaalbaar is. Dan heb je met dit product van het bekende merk Waimea echt wel gevonden wat je zoekt. In vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst zul je merken dat deze duikbril over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen

Budget: de lage prijs zorgt ervoor dat je deze duikbril vast en zeker tussen de goedkope producten kunt terugvinden. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste duikbrillen kunnen zijn.

Design: dit exemplaar wordt geleverd voor zowel jongens alsook meisjes. Zo kun je kiezen tussen een duikbril met zwarte en blauwe kleuren of een roze duikbril.

Materiaal: het is een degelijke duikbril die volledig vervaardigd is uit duurzaam en degelijk PVC. Deze materiaalsoort voelt ook heel aangenaam aan om te dragen en zorgt niet voor irritatie.

Comfort: de duikbril weegt behoorlijk weinig en voelt daardoor aangenaam aan. Verder is het mogelijk om de hoofdband wat meer aan te spannen of juist wat losser te zetten.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is helemaal niet overtuigd van de geleverde kwaliteit van deze duikbril.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Seac Zenith MD Silicone

 

Dit model van Seac behoort zeker niet tot de goedkope duikbrillen in vergelijking met sommige andere producten. Het is het ideale geschenk voor kinderen die graag in het water spelen of met zwemlessen begonnen zijn.

Het gezichtsdeel van de bril is gemaakt uit hypoallergene siliconen. Dit voelt niet alleen heel zacht aan maar is ook comfortabel. Je voelt amper dat je de duikbril op je neus hebt zitten. Verder sluit dit product ook heel goed aan. Dankzij het enkelvoudig gehard veiligheidsglas kun je alles heel goed bestuderen onder water en wordt je zicht niet belemmerd.

Ondanks het feit dat er slechts 2 reviews geplaatst zijn bij dit product, krijgen wij het vermoeden dat het om een topproduct gaat. Beide kopers zijn unaniem overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid. Het voldoet volledig aan de verwachtingen en ziet er gewoon heel leuk uit. Kortom, dit lijkt wel een duikbril aanbieding.

Wanneer je kiest voor de Seac duikbril dan kies je niet alleen voor een duurzaam exemplaar maar ook voor een unieke en opvallende duikbril. De transparante kleur in combinatie met het roze accent zorgen ervoor dat je naar huis gaat met een echte blikvanger.

 

Voordelen

Materiaal: het is een duurzame bril waarvan het gezichtsdeel vervaardigd is uit degelijk en kwalitatief hypoallergene siliconen. Verder is er ook gewerkt met gehard veiligheidsglas.

Comfort: de bril voelt aangenaam aan en het is mogelijk om de hoofdband lichtjes te verstellen. Dit alles om het comfort zoveel mogelijk te vergroten.

Gehard veiligheidsglas: het gehard veiligheidsglas zorgt ervoor dat de glazen niet bedampen waardoor je steeds kunt genieten van een duidelijk en helder zicht onder water.

 

Nadelen

Budget: jammer genoeg zul je deze duikbril, vanwege de hoge prijs, niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi Senior Siliconen

 

Deze blauwe duikbril van Tunturi is gemaakt uit polycarbonaat en weegt slechts 287 gram. Je zult dus amper merken dat je een duikbril op je neus hebt. Hierdoor kun je op een ontspannende manier genieten van de onderwaterwereld.

Dit is echt een luxe duikbril die geschikt is voor volwassenen. Dankzij het siliconen materiaal sluit de bril niet alleen extra goed aan, maar tekent het ook helemaal niet af op het voorhoofd. Zowel links als rechts kun je de bril op maat verstellen. Dankzij het veilig gehard glas heb je onbeperkt zicht en zullen je glazen niet verdampen.

De koper die dit product in huis gehaald heeft, is helemaal overtuigd. Hij of zij geeft dan ook een positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding van dit product. Doordat je de duikbril zelfs onder water nog kunt verstellen, is het ook heel erg handig in gebruik.

Met deze blauwe duikbril haal je een exemplaar in huis van het alom bekende merk Tunturi. Het product weegt bijzonder weinig waardoor het comfortabel aanvoelt onder water. Het loont alvast de moeite om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze unieke duikbril. Hieronder geven we je een opsomming.

 

Voordelen

Materiaal: de duikbril is vervaardigd uit duurzaam en degelijk polycarbonaat. Verder is er ook gebruik gemaakt van siliconen materiaal en zelfs van gehard veiligheidsglas.

Gehard veiligheidsglas: dankzij het gebruik van het geharde veiligheidsglas hoef je je geen zorgen te maken dat je glazen zullen verdampen.

Prijs-kwaliteitverhouding: op dit moment heeft er nog maar één enkele koper een reactie geplaatst. Toch is de klant duidelijk bijzonder tevreden over de correct verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de duikbril.

 

Nadelen

Design: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst. Echter is het wel mogelijk dat het design misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sportx Snorkelset Sport Kids

 

Als je op zoek bent naar een duikbril met snorkel voor jouw kind dan kun je zeker eens dit model van SportX bekijken. Deze bril met roze kleur is geschikt voor jongens en meisjes van 3 tot en met 8 jaar.

Je kunt de hoofdband van deze bril eenvoudig verstellen en naar je eigen wensen aanpassen. Verder beschikt dit product over een mondstuk dat heel comfortabel zit en waarmee je probleemloos kunt ademen. Ook de veiligheidslenzen dragen bij tot extra comfort.

Bij dit product werd er nog maar één enkele beoordeling geplaatst. Toch blijkt de koper echter helemaal tevreden te zijn over deze duikbril. Voor deze gebruiker is de duikbril van een zeer goede kwaliteit en staat het garant voor urenlang plezier.

Heb je al gemerkt dat je kind echt dol is op water? En wil je hem of haar verrassen? Dan hebben wij alvast deze unieke duikbril met bijbehorende snorkel in de aanbieding. Het product wordt geleverd door één van de bekende en populaire merken namelijk SportX. Het is een goed idee om de voor- en nadelen hieronder even aandachtig te bekijken.

 

Voordelen

Design: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatLeeftijdscategorie:deze unieke duikbril wordt vooral aangeraden voor kindjes tussen de leeftijd van 3 en 8 jaar oud.

Comfort: je kunt makkelijk en zonder problemen ademen door gebruik te maken van het mondstuk. Verder zijn er ook veiligheidslenzen voorzien en is het mogelijk om de duikbril aan te spannen door middel van de verstelbare hoofdband.

 

Nadelen

Niet leverbaar: jammer genoeg is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze duikbril op dit ogenblik niet leverbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speedo Fastskin zwart

 

Met deze duikbril van Speedo ga je zeker en vast niet voor een goedkoop model in vergelijking met de andere producten uit onze lijst. De zwarte kleur doet het er heel elegant uitzien en met een gewicht van amper 81 gram merk je niet dat je de duikbril op hebt.

Deze duikbril beschermt volledig tegen UV licht en is dus ook geschikt om buiten te zwemmen. Verder is er een dubbele hoofdband voorzien die je helemaal aan jouw eigen wensen kunt aanpassen. Dankzij het verspiegelde glas kun je ook in open water en zonlicht zonder problemen zien. Kortom echt geschikt om bijvoorbeeld triathlons te lopen.

Op dit moment zijn er nog geen beoordelingen geplaatst bij dit product. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien vinden sommige personen het net iets te duur, of hebben ze gewoon nog geen tijd gehad om een review te schrijven.

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met een duikbril van het alom bekende merk Speedo. Het is een degelijke duikbril die bijzonder handig is als je regelmatig competitie zwemt. Ben je benieuwd naar de kenmerkende eigenschappen van dit product? We hebben ze hieronder alvast even voor je opgesomd.

 

Voordelen

Comfort: het is een lichte duikbril die aangenaam aanvoelt om te dragen. Verder biedt dit exemplaar ook volledige bescherming tegen de gevaarlijke UV stralen.

Hoofdband: de dubbele hoofdband biedt je de mogelijkheid om de duikbril zoveel mogelijk aan je wensen aan te passen.

Verspiegelde glas: het gebruik van verspiegelde glas zorgt ervoor dat je in allerlei omstandigheden een duidelijk en helder zicht blijft behouden.

 

Nadelen

Budget: jammer genoeg zul je voor deze duikbril toch net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het niet over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Duikbrillen koopgids

 

Heel wat personen hebben last van rode geïrriteerde ogen zodra ze in de zee of in het chloorwater gaan duiken. Een degelijke duikbril kan hierbij dan echt wonderen verrichten. Uiteraard is het belangrijk dat je een keuze maakt uit de beste duikbrillen wanneer je de verschillende modellen en aanbiedingen gaat vergelijken. Het is dan ook een goede aanbeveling om rekening te houden met de pasvorm, het frame, de lens, de veiligheid en het gelaatsstuk. En wie weet kom je wel een duikbril aanbieding tegen die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

De pasvorm

 

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte duikbril dan is het belangrijk dat de pasvorm helemaal goed zit. Het is dus niet aan te raden om een duikbril te kopen puur op het zicht alleen, het is belangrijk om hem ook te passen. Zodra je een beslist om een duikbril te passen, is het een goed idee om de bril op te zetten zonder dat je hierbij de bandjes vast maakt. Let er hierbij op dat de onderkant van de duikbril boven je bovenlip geplaatst wordt. Indien de duikbril net tot op je bovenlip komt dan is de bril iets te groot.

Vervolgens hoef je in te ademen en je adem ook in te houden. als je merkt dat de bril zich vastzuigt aan je gezicht dan is dit helemaal goed. Indien je merkt dat je toch wel heel hard moet inademen opdat de bril komt vast te zitten dan heb je niet de juiste pasvorm. Vervolgens is het de bedoeling om heel lichtjes met je hoofd te bewegen om te zien of de bril goed blijft zitten. Uiteindelijk kun je dan ook de bandjes van de bril iets beter vastgespen zodat de bril nog net iets comfortabeler zit.

 

 

Veiligheid

 

Het lijkt misschien heel banaal maar een duikbril zorgt ook voor iets meer veiligheid en bescherming. Je zult het misschien wel al meegemaakt hebben dat zodra je in het zeewater duikt of in het zwembadwater, je ogen geïrriteerd aanvoelen en rood uitslaan. Met behulp van een duikbril kun je dit probleem min of meer verhelpen. Een duikbril zal ervoor zorgen dat je ogen niet langer in contact komen met het water en op die manier verlost blijven van die vervelende kwaaltjes.

Daarnaast zijn er ook heel wat modellen die extra bescherming bieden tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Dit kan echt een pluspunt zijn als je vaak naar de zee gaat of wanneer je aan het trainen bent voor een triathlon bijvoorbeeld. Op die manier is het aangezicht ook beschermd tegen zonnestralen en hoef je dus niet ongerust te zijn. Kortom er zijn heel wat redenen waarom het goed is om een duikbril aan te kopen.

 

 

Het gelaatstuk van de duikbril

 

Het gelaatstuk is eigenlijk het grootste gedeelte van de duikbril en dit kan uit verschillende materiaalsoorten vervaardigd zijn. Zo kun je een duikbrillen hebben waarbij het gelaatstuk uit rubber vervaardigd is maar er zijn er ook uit PVC of siliconen. Vandaag de dag worden er niet veel duikbrillen uit rubber meer gemaakt. Dit heeft te maken met het feit dat rubber snel kapot gaat en niet zo duurzaam is. Ook PVC komt steeds minder voor omwille van het feit dat het niet altijd lekbestendig is.

Wij kunnen jou dan ook aanraden om te opteren voor een duikbril waarbij het gelaatstuk uit siliconen gemaakt is. Siliconen is veel duurzamer in vergelijking met rubber en PVC en is bovendien lekbestendig. De elasticiteit blijft ten allen tijde behouden en daardoor dus ook meteen het draagcomfort. Het enige nadeel van siliconen is dat het na verloop van tijd een beetje zal verkleuren. De neusbrug maakt ook deel uit van het gelaatstuk en is dus bijgevolg uit dezelfde materiaalsoort vervaardigd.

 

 

Het frame en de lens van de bril

 

Het lijkt ons ook een goed idee even rekening te houden met het frame en de lens van de bril. Het frame is eigenlijk het stuk van de bril dat zowel de lenzen alsook het gelaatsstuk zal omringen. Het zorgt er dus eigenlijk voor dat alles op zijn plek blijft zitten. De meeste duikbrillen beschikken over een frame dat vervaardigd is uit lichte materialen zoals bijvoorbeeld plastic of kunststof. De lenzen van de bril zijn dan vaak gemaakt uit een combinatie van kunststof en plexiglas maar kunnen ook uit veiligheidsglas bestaan.

Plexiglas weegt minder dan bijvoorbeeld veiligheidsglas maar is dan weer niet krasbestendig. Houd er ook rekening mee dat de afstand tussen het glas en je ogen niet te groot is. Een kleinere afstand zorgt namelijk voor een breder gezichtsveld waardoor je dus veel meer kunt zien. Als je bijvoorbeeld in het dagelijkse leven een bril draagt dan kun je ook een duikbril aankopen op sterkte. Uiteraard zal dit dan niet meer tot de goedkope duikbrillen behoren.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES