5 beste Dumbbell sets Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste dumbbell sets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de Tunturi Dumbell set kun je vanaf nu gewoon lekker thuis aan je dagelijkse work-out werken. De set wordt geleverd per 2 dumbbells die elk een gewicht van 5 kg kennen. Daarnaast blijkt ook de Brooklyn Dumbbell Set een goede aanbeveling te zijn en, in tegenstelling met het vorige product, ook nog eens verstelbaar. Op die manier kun je zelf de intensiteit van de training bepalen. In de onderstaande tabel hebben we meteen nog een derde topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van enkele belangrijke voor- en nadelen. Bekijk de mogelijkheden even en wie weet zit er wel iets tussen dat helemaal aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste dumbbell sets (Reviews) van 2024

 

De beste dumbbell set is degene die helemaal aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt. Voor sommigen zal dit een verstelbare dumbbell set van 40 kg zijn terwijl anderen dan weer opteren voor een barbell dumbbell set of een vinyl dumbbell set. Wij gingen alvast op zoek naar 5 topproducten waarbij we rekening hielden met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk de opties even alvorens er de voor jou beste dumbbell set uit te kiezen. En wie weet ga je wel met de populairste of laagste geprijsde set naar huis?

 

1. Tunturi Dumbell set 2 x 5 kg Vinyl Free Weights 

 

In vergelijking met sommige andere producten uit dit rijtje, zou je deze dumbbell set wel eens tussen de goedkope toestellen kunnen spotten. Hij wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste, merk Tunturi en blijkt afkomstig uit de Tunturi Free Weights serie. Op basis van de online reviews kunnen we alvast besluiten dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop.

Zo blijkt de verpakking maar liefst 2 afzonderlijke dumbbells te tellen, elk met een afmeting van 22 x 9,5 x 9,5 cm en een maximaal gewicht van 5 kg. Dat betekent dus dat je met maximaal 10 kg kunt trainen indien je beide dumbbells samen gebruikt. Echter kun je dergelijk type dumbbells in tal van andere kleuren én gewichten verkrijgen wat hen uitermate geschikt maakt voor elk type sporter.

Doordat de dumbbells overigens vervaardigd zijn uit duurzaam vinyl, zijn ze bijzonder eenvoudig schoon te maken na gebruik. In de huidige corona tijden is dit altijd mooi meegenomen. Kortom, een degelijke set aan een relatief mooi prijskaartje.

 

Voordelen:

Design: de dumbbell set is afgewerkt in een zwarte kleur die overeenkomt met een bepaald gewicht van 5 kg per dumbbell. Bovendien zorgt het hoekige design ervoor dat de dumbbells niet zomaar kunnen wegrollen.

Materiaal: de dumbbells blijken vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden vinyl wat bijdraagt aan het alledaagse gebruiksgemak.

Formaat: elke afzonderlijke dumbbell kent een totale afmeting van 22 x 9,5 x 9,5 cm en biedt een gewicht van 5 kg aan.

 

Nadelen:

Niet verstelbaar: indien je op zoek bent naar een verstelbare dumbbell set dan is dit exemplaar van Tunturi jammer genoeg niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brooklyn Dumbbell Set + Gratis professioneel springtouw 2 stuks

 

In tegenstelling tot het vorige product, kies je met de Brooklyn BV wel degelijk voor een verstelbare dumbbell set. Deze bestaat uit 2 gladde stangen die elk afzonderlijk 35 cm lang zijn, 28 mm doorsnede kennen en een gewicht aanreiken van 2 kg. Dit wordt verder aangevuld met maar liefst 4 haltersluitingen, 8 schijven van 1 kg, 4 schijven van 2 kg en een gratis professioneel springtouw. Ideaal om een cardio.training aan je (dagelijkse) work-out toe te voegen.

Door de dumbbell set als geheel te gebruiken, betekent dit dus dat je met een maximaal gewicht van 20 kg kunt werken. Doordat hij overigens verstelbaar is, kun je zelf bepalen of je met minder gewicht wilt werken en bijgevolg een training iets minder intensief wilt maken. In tegenstelling tot het vorige apparaat, blijkt deze verstelbare dumbbell set voornamelijk uit gietijzer te zijn vervaardigd.

Een blik op de online reviews laat momenteel alleen maar positieve reacties van klanten zien, wat gelijk resulteert in een mooie score van 5 sterren. 

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de set wordt geleverd inclusief 2 halterstangen, 8 schijven van 1 kg, 4 schijven van 2 kg, een gratis springtouw en 4 haltersluitingen.

Gewicht: deze verstelbare dumbbell set maakt het mogelijk om een training meer of minder intensief te laten verlopen door te werken met een gewicht variërend van 2 tot 20 kg.

Materiaal: de set blijkt vervaardigd uit duurzaam en bijzonder stevig gietijzer.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het feit dat de meeste klanten de prijs duidelijk ok vinden, zou dit voor sommige kopers mogelijks als een struikelblok kunnen ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. ECGSPOR Verstelbare Dumbbells 2×15 kg Halterset 30 kg 

 

Indien je op zoek bent naar een dumbbell set met een maximaal gewicht van 30 kg, dan raden wij jou aan om dit exemplaar van ECG Spor even van naderbij te bekijken. Zo zul je zien dat deze dumbbell set van 30 kg in eerste instantie bestaat uit 2 dumbbell stangen die elk afzonderlijk 45 cm lang zijn, een doorsnede kennen van 26 mm en ongeveer 0,45 kg wegen. Dit wordt aangevuld met 4 klemveren, 4 halterschijven van 2,5 kg en 4 halterschijven van 5 kg.

Dat betekent dat je zelf het gewicht én bijgevolg ook de intensiteit van de training kunt bepalen waardoor deze dumbellset geschikt is voor eender welke sporter. De set blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam vinyl, een soort harde kunststof, die makkelijk schoon te maken en desinfecteren is.

Ondanks het feit dat de klant duidelijk tevreden is over de gebruiksvriendelijkheid en het product beloont met een mooie score van 4 sterren, vindt hij/ zij de kwaliteit eerder matig.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke dumbbell set blijkt vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden vinyl, een soort van harde kunststof.

Doelgroep: de set kan zowel door de beginnende als gevorderde sporter worden gebruikt aangezien je zelf de gewichten en de intensiteit kunt bepalen.

Verpakkingsinhoud: de set bestaat uit 2 afzonderlijke stangen aangevuld met 4 klemveren en 8 halterschijven met verschillende gewichten.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt deze koper niet helemaal tevreden te zijn over de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. ECGSPOR Verstelbare Dumbbells 2 x 8 kg Halterset 16 kg

 

Als beginnende sporter is het niet verkeerd om op zoek te gaan naar een unieke starterset met relatief weinig gewicht. In dergelijke gevallen lijkt de verstelbare dumbbell set van ECG Spor alvast een meer dan goede aanbeveling te zijn. Bovendien valt zijn prijskaartje aanzienlijk goed mee, wat altijd mooi meegenomen is.

Zo bestaat de set uit 2 stevige stangen die elk afzonderlijk ongeveer 40 cm lang zijn en een doorsnede kennen van 28 mm aangevuld met een gewicht van 0,44 kg. Verder kun je deze stangen vervolledigen met behulp van de 8 meegeleverde halterschijven waaronder 4 schijven van 1,5 kg en 4 schijven van 2,5 kg. Met behulp van de 6 klemsluitingen kun je halterschijven veilig op de stangen bevestigen. Kortom, je kunt zelf het gewicht bepalen variërend van 0,44 tot maximaal 16 kg. 

Net zoals de vorige set, blijken ook deze dumbbells voornamelijk uit vinyl vervaardigd wat hen bijzonder comfortabel en makkelijk te onderhouden maakt. Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat de kwaliteit voor 1 koper toch wel wat beter had gekund.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking omvat 2 aparte dumbbell stangen aangevuld met 6 klemsluitingen en 8 halterschijven.

Verstelbaar: je kunt het gewicht makkelijk verstellen door gewichten toe te voegen of te verwijderen. Zo kun je een training meer of minder intensief laten verlopen.

Materiaal: de set blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden vinyl, een soort van harde kunststof.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: wanneer we een kijkje nemen tussen de online reviews dan stellen we vast dat één koper toch net iets meer verwacht had van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tunturi Fitness Set Vinyl Barbell Dumbbell Set 50Kg Slam Ball 10 kg

 

Net zoals het eerste product blijkt ook deze unieke dumbbell set aangeboden door het bekende merk Tunturi. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier een heel pak boven het gemiddelde uitsteekt, wat mogelijks ook een verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reviews. Echter, biedt hij ook heel wat meer gewicht én opties aan om van een stevige work-out te kunnen genieten.

Zo blijkt de set te bestaan uit een combinatie van 2 aparte dumbbell stangen, een stevige halterset én een slam ball. De halterstang kent hierbij een totale lengte van 149,5 cm aangevuld met een doorsnede van 25 mm terwijl de 2 dumbbell stangen elk afzonderlijk 36,6 cm lang zijn. Dit wordt aangevuld met 6 veerclipsluiters en maar liefst 16 halterschijven waaronder 6 schijven van 5 kg, 4 schijven van 2,5 kg en 6 schijven van 1,25 kg.

Kortom, je kunt de intensiteit van de training zelf bepalen door meer of minder gewicht toe te voegen. Zowel de halterset als dumbbells werden vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden vinyl. Vervolledig je work-out met de slam ball van 29 cm en een gewicht van 10 kg vervaardigd uit vinyl en voorzien van een ijzerzand vulling.

 

Voordelen:

Slam ball: de set bestaat uit een degelijke slam ball met een gewicht van 10 kg die uit stootvast vinyl gemaakt werd en werd opgevuld met ijzerzand.

Halterstang: de halterstang kent een maximale lengte van maar liefst 149,5 cm aangevuld met een doorsnede van 25 mm.

Dumbbell stang: de set omvat eveneens 2 dumbbell stangen die elk afzonderlijk een lengte kennen van 36,6 cm.

Halterschijven: je hebt de keuze uit maar liefst 16 halterschijven waaronder 6 schijven van 5 kg, 4 schijven met een gewicht van 2,5 kg en 6 schijven met een gewicht van 1,25 kg.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje verraadt gelijk dat het hier niet meteen om een aanbieding gaat. Probeer hier zeker rekening mee te houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dumbbell sets Koopgids 

 

Wil je graag aan je conditie werken en/ of je spieren versterken maar heb je niet de mogelijkheid om tijdig in de sportschool te raken? Dan is de aanschaf van een kwalitatieve dumbbell set zijn investering alvast meer dan waard. Let wel op dat er verschillende soorten dumbbells bestaan alsook diverse materialen, gewichten en formaten. Neem daarom de onderstaande koopgids even door alvorens de diverse dumbbell sets en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een degelijke dumbbell set?

Op zoek naar een veelzijdig hedendaags fitnesstoestel waarmee je verschillende spiergroepen kunt aanspreken en trainen? Dan is een dumbbell set het meest adequaat bestaande uit een stevige cilindervormige staaf waaraan 1 of meerdere halterschijven kunnen worden toegevoegd. Het spreekt voor zich dat de halterschijven voor extra gewicht zullen zorgen waardoor een training of workout intensiever en lastiger zal worden.

Deze halterschijven kunnen makkelijk verwijderd of toegevoegd worden en bevinden zich steeds aan de buitenzijde van de cilindervormige staaf. Op die manier heb je tussen de schijven, met andere woorden aan de binnenkant, nog voldoende ruimte over om de dumbbell krachtig vast te nemen. Indien je regelmatig traint dan kan het handig zijn om uit te kijken naar een cilindervormige staaf mét ruitvormige structuur die net dat tikkeltje meer grip garandeert. 

 

De verschillende soorten dumbbells

Heb je besloten om een dumbbell set in huis te halen, dan komt het erop neer om te bepalen welk type set je nodig hebt en wilt aankopen. Zo kunnen we een allereerste onderscheid maken tussen de vaste dumbbell sets enerzijds en de verstelbare sets anderzijds. Zoals de naam doet vermoeden, zijn de vaste dumbbell sets uitgerust met een vooraf bepaald gewicht. Dergelijke sets zijn vaak vervaardigd uit vinyl en blijken verkrijgbaar in verschillende gewichtscategorieën. Houd er wel rekening mee dat er mogelijks een moment gaat komen waarop het gewicht dat je gekozen had, niet meer voldoende lijkt.

Het is daarom beter om misschien iets meer budget vrij te maken en te investeren in een verstelbare dumbbell set. Dergelijke sets worden geleverd met meerdere halterschijven van verschillende gewichten. Op die manier kun je de intensiteit van je workout eigenhandig bepalen en ervoor kiezen om een zware/lichte training te genieten. Daarnaast zou je ook kunnen opteren voor een zogenaamde Barbell dumbbell set waarbij een set dumbbells geleverd wordt inclusief een grote halterstang zodanig dat je de trainingen naar een hoger niveau kunt tillen.

 

Materialen en gewicht

Naast het type blijken er ook heel wat mogelijkheden te zijn op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten en het gewicht. In de meeste gevallen blijken dumbbells vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief gietijzer dat best wel tegen een stootje kan in vergelijking met de sets uit vinyl. Daarnaast kunnen ook de rubber coated dumbbells aan het rijtje worden toegevoegd. Deze zijn iets duurder in de aankoop ten opzichte van de gietijzeren exemplaren maar zullen de vloer of ondergrond niet beschadigen zodra je ze uit handen laat vallen.

Qua gewicht dien je vooral rekening te houden met jezelf en je persoonlijke verwachtingen. Wat wil je bereiken en hoe vaak wil je een training inlassen? Wil je graag spiermassa bijkweken of liever de bestaande spieren onderhouden? Afhankelijk van wat je zelf verkiest, kan het gewicht makkelijk oplopen tot 50 kg of meer.

Installatie en kostenplaatje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de eventuele installatie en het uiteindelijke kostenplaatje. Afhankelijk van het type dumbbell set die je besluit in huis te halen, zul je iets meer of minder ruimte moeten voorzien. Bedenk dus op voorhand waar je de set wilt plaatsen en hoeveel ruimte je hiervoor maximaal ter beschikking kunt stellen. Niet alleen de opbergruimte is belangrijk maar uiteraard ook de ruimte om de oefeningen correct én comfortabel te kunnen uitvoeren.

Kortom, een kwalitatieve dumbbell set heeft uiteraard zo zijn prijskaartje. In de meeste gevallen zul je dus al gauw een 30 tot 50 euro moeten betalen die makkelijk kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Hoe meer spiergroepen kunnen worden getraind en hoe meer gewichten en opties worden aangeboden, hoe duurder het prijskaartje. Het is daarom een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen en leuke promoties niet uit de weg te gaan. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES