5 beste Dumbbells Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste dumbbells – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de VirtuFit Verstelbare Dumbbellset kies je voor een uitstekende set vervaardigd uit vinyl. Een handige set geschikt voor de beginnende en reeds ervaring sporter. Ben je niet meteen gericht op pure krachttraining maar wil je andere sporten zoals zumba en pilates wat zwaarder maken? Dan lijken de Specifit Vinyl Dumbells wel een goede keuze te zijn. Iets lichter van gewicht en dus niet meteen gericht op het houden van een intensieve krachttraining. Bekijk de 3 hedendaagse topproducten hieronder alvast even alvorens je een keuze besluit te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste dumbbells (Reviews) van 2024

 

Na een lange werkdag is het geen sinecure om nog snel even naar de sportschool te rennen. Met de juiste fitnessbenodigdheden kun je thuis op je eigen ritme aan je conditie werken. Of je daarbij kiest voor een set dumbbells van 3 kg, 5 kg of 10 kg is vooral een persoonlijke keuze. Wij hebben alvast 5 topproducten voor je geselecteerd, rekening houden met het advies en de ervaringen van klanten vermeld in de online reviews. Ben je op zoek naar verstelbare dumbbells of wil je toch vooral een aanbieding op de kop kunnen tikken? Bekijk het even en kies er de voor jou beste dumbbells uit.

 

1. VirtuFit Verstelbare Dumbbellset Halterset 28 kg Vinyl

 

Ben je op zoek naar een goedkope dumbbell set, dan lijkt dit product van Virtufit niet meteen een goede aanbeveling te zijn. Ondanks het feit dat de set niet over de laagste prijs beschikt, lijken de meeste klanten wel degelijk heel tevreden te zijn over hun aankoop.

De set wordt geleverd inclusief 2 dumbbellstangen met een maximale doorsnede van 25 mm, 4 schroefsluitingen en tot wel 12 vinyl halterschijven met een diameter van 25 mm en een gewicht variërend van 1 tot 3,5 kg. Geschikt voor beginnende en gevorderde krachttrainingen en ideaal om verschillende spiergroepen te onderhouden.

Deze verstelbare dumbbell set biedt een totaal gewicht van 28 kg aan en is afgewerkt in een neutraal zwart design. Een blik op de online reviews toont aan dat klanten voornamelijk tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit. Slechts één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van het gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Verpakking: op het moment van aankoop zul je merken dat niet alleen 2 dumbbellstangen worden meegeleverd maar ook schroefsluitingen en 12 vinyl halterschijven met variërend gewicht.

Doelgroep: deze dumbbell set is niet alleen geschikt voor de beginnende sporter maar is evengoed bedoeld voor de ervaren fanatieke sporter die zijn lichaam wilt onderhouden.

Handig in gebruik: het betreft hier een verstelbare dumbbell set waardoor het mogelijk is om de intensiteit van je trainingen zelf te bepalen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: jammer genoeg is het niet meteen één van de goedkope dumbbell sets uit het lijstje topproducten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Specifit Vinyl Dumbells set van 2 gekleurd 2 x 0,5kg

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar toch zeker zijn van een unieke dumbbell set? Dan lijkt het de moeite om deze set van Specifit even grondig te bekijken. Aan de positieve reacties te zijn, zou het vast en zeker één van de populairste dumbbell sets uit het lijstje kunnen zijn.

De verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke dumbbells met een maximaal gewicht van 0,5 kg. Ze zijn vervaardigd uit duurzaam vinyl dat best wel tegen een stootje kan, en vervolgens afgewerkt in een opvallende gele kleur. De dumbbells zijn werkelijk ideaal om te gebruiken bij trainingen die spieropbouw ondersteunen maar evengoed tijdens een les aerobics of spierherstel.

Wanneer we de online reacties bekijken dan kunnen we voornamelijk heel wat positieve reacties van klanten vaststellen. Zo zijn klanten tevreden over de uitstekende kwaliteit en het design en voldoet het product helemaal aan de verwachtingen. Het is mogelijk dat de dumbbells voor sommigen best wel wat meer gewicht mogen hebben.

 

Voordelen:

Set: het product wordt geleverd in een set waarbij elke dumbbell een totaal gewicht van 0,5 kilogram aanbiedt.

Materiaal: bij de productie van deze dumbbells heeft men gebruik gemaakt van kwalitatief en stevig vinyl.

Budget: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het economische en betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen krachttraining: de dumbbells zijn niet echt bedoeld om aan krachttraining te doen maar eerder om een andere sporttraining iets zwaarder te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan zumba en pilates.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dumbellset RS Sports 2 x 10 KG 20000 g / 18-delig

 

Ben je toch op zoek naar iets meer gewicht, dan loont het de moeite om deze unieke dumbbell set van RS Sports even grondig onder de loep te nemen. RS Sports is een gevestigde waarde in de sportwereld en het lijkt dan ook logisch dat heel wat klanten dit als veruit het beste merk beschouwen.

De set bestaat uit maar liefst 2 aparte dumbbells die elk afzonderlijk een maximaal gewicht van 10 kg garanderen. Samen zijn ze dus goed voor een ruim gewicht van wel 20 kg. Niet alleen geschikt om spieren op te bouwen maar ze ook te onderhouden. Uiteraard is het altijd mogelijk om het gewicht van de dumbbells aan te passen zodat je zelf de intensiteit van de training kunt bepalen.

Bovendien kunnen de dumbbells best wel wat verdragen dankzij het duurzame gietijzer waaruit ze vervaardigd zijn. Ondanks de vele mogelijkheden en voordelen, zien we toch enkele negatieve reacties verschijnen. Zo hadden sommigen de kwaliteit toch wel wat beter ingeschat en vinden anderen de verpakking behoorlijk matig.

 

Voordelen:

Verstelbaar: het is een pluspunt dat je zelf kunt bepalen hoe intensief je de training hebben wilt dankzij de verstelbare dumbbells.

Materiaal: de dumbbells zijn vervaardigd uit bijzonder stevig en kwalitatief gietijzer en kunnen dan ook best wel tegen een stootje.

Verpakking: op het moment van aankoop kun je vaststellen dat de dumbbells geleverd worden per set met samen een totaal gewicht van maar liefst 20 kg.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit van de dumbbells toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. VirtuFit Dumbellset Halterset Vinyl Met Koffer 1 t/m 5 kg

 

Net zoals het eerste product, blijkt ook deze unieke dumbbell set afkomstig te zijn van het bekende merk VirtuFit. De set wordt bovendien geleverd in een handig en stevig opbergkoffertje waardoor je de dumbbells makkelijk kunt verplaatsen en opbergen.

Zodra je het koffertje opent, dan zul je zien dat er 3 sets van telkens 2 dumbbells worden geleverd. Zo heb je een rode, groene en blauwe set, elk gekenmerkt met een bepaald gewicht. De rode dumbbell set weegt amper 0,5 kg en is geschikt voor de beginnende sporter. De groene set weegt 1 kg en de blauwe set tot wel 1,5 kg. Het beperkte gewicht van deze dumbbells maakt hen uitermate geschikt om te gebruiken tijdens lessen zoals zumba, aerobics en eventueel zelfs body toning. Ze zijn minder aangeraden om effectieve krachttrainingen mee te doen.

Ook hier zijn de dumbbells vervaardigd uit een combinatie van gietijzer met vinyl. Houd er wel rekening mee dat ze niet verstelbaar zijn. Tot op heden hebben kopers alleen maar positieve reacties geplaatst en werd het product zels unaniem beantwoord met een topscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Opbergkoffertje: bij de aankoop zul je zien dat alle benodigdheden worden aangeboden in een duurzaam opbergkoffertje. Makkelijk te verplaatsen en ideaal om na gebruik alles weer netjes op te bergen.

Verpakking: het koffertje telt maar liefst 3 volledige sets van telkens 2 dumbbells. Dit maakt het mogelijk om met verschillende gewichten te trainen variërend van 0,5 kg tot 1,5 kg.

Materiaal: bij de productie heeft men gekozen voor de stevige combinatie van enerzijds vinyl en anderzijds gietijzer.

 

Nadelen:

Geen krachttraining: de dumbbells hebben net iets te weinig gewicht om ze effectief tijdens een krachttraining te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kaytan Dumbbell set van 2 x 3KG  Halterset Gewichten

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke dumbbells van het bekende merk Kaytan. Deze tweedelige set biedt 2 unieke dumbbells aan met elk een gewicht van ruim 3 kg en een formaat van 20 x 16 x 9 cm. Dit brengt het maximale gewicht op maar liefst 6 kg.

De set is volledig vervaardigd uit duurzaam kunststof en afgewerkt in een opvallende blauwe kleur. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat je deze dumbbell set jammer genoeg niet kunt verstellen. Het is een handig product dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en dat bepaalde standaard oefeningen net iets intensiever of zwaarder kan maken.

Wanneer we de online beoordelingen, door klanten bij het product vermeld, bekijken dan zien we dat de reacties vrij uiteenlopend zijn. Voor sommige kopers is het echt wel een topproduct, terwijl anderen twijfels hebben over de aangeboden kwaliteit. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even alvorens een oordeel te vellen.

 

Voordelen:

Formaat: de dumbbell wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 20 x 16 x 9 cm.

Gewicht: op het moment dat je besluit om dit product te gaan aankopen, zul je merken dat er 2 aparte dumbbells worden geleverd met elk een gewicht van ongeveer 3 kg.

Materiaal: in tegenstelling tot heel wat andere dumbbells uit dit lijstje, blijkt deze tweedelige set voornamelijk uit kunststof vervaardigd te zijn.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we stellen vast dat een beperkt aantal klanten niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dumbbells Koopgids

 

Wat zijn dumbbells en waarvoor kun je ze zoal gebruiken? Bestaan er verschillende types dumbbells en wat dan met de gebruikte materialen? Hoe zit het met de aankoopprijs van dergelijk product of kijk je maar beter uit naar eventuele aanbiedingen. Het is een aanbeveling om de onderstaande koopgids alvast even grondig door te nemen. Dit zal het nadien vast makkelijker maken als je de verschillende dumbbells met elkaar gaat vergelijken. Veel succes!

Wat zijn dumbbells en het gebruiksgemak

Een dumbbell kan beschouwd worden als één van de meeste veelzijdige en handige hedendaagse fitnesstoestellen. Hij wordt gekenmerkt door een stevige cilindervormige staaf die wordt aangevuld met schijven. De schijven zorgen bijgevolg voor extra gewicht tijdens het sporten en bevinden zich aan de buitenkant van de staaf. Op die manier heb je aan de binnenkant nog voldoende ruimte over om je hand te kunnen plaatsen.

In sommige gevallen kan de binnenkant van de cilindervormige staaf voorzien zijn van een ruitvormige structuur. Deze is bedoeld om je extra grip en bijgevolg comfort aan te bieden. Tijdens de zoektocht zul je merken dat er wel degelijk verschillende soorten dumbbells bestaan. Sommige exemplaren zijn reeds voorzien van een vooraf bepaald gewicht terwijl je bij andere dumbbells zelf de gewichtschijven er nog moet op bevestigen.

Het gebruik van dumbbells wordt wel degelijk steeds populairder. Het is het ideale fitness instrument om aan krachttraining te kunnen doen. Sommige dumbbells zijn echter niet gericht op de puur fysieke krachttraining maar zijn enkel bedoeld om andere sportsessies zoals een lesje zumba of buikspieren, iets moeilijker te maken.

 

Het type dumbbell

Zoals reeds min of meer vermeld, bestaan er wel degelijk verschillende soorten dumbbells. Aan jou de keuze met welk type je huiswaarts wilt keren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de verstelbare, ook wel selectieve dumbbells genaamd. Dergelijk type dumbbells bieden je de mogelijkheid om vrij snel van gewicht te wisselen van minimaal 2,5 tot maximaal 24 kg. Bovendien nemen ze weinig ruimte in beslag en valt het prijskaartje hartstikke goed mee.

Indien je kiest voor de Hex dumbbells dan kies je niet voor ronde maar wel zeshoekige dumbbells. Dit maakt hen makkelijk op te bergen doordat je ze op elkaar kunt stapelen. De hex dumbbells kun je bovendien zonder problemen op de grond laten vallen zonder dat je hierbij de vloer gaat beschadigen. Ze zijn geschikt bij het uitvoeren van opdrukoefeningen en pure krachttrainingen. Houd wel rekening met het hogere prijskaartje.

Daarnaast heb je altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de vaste dumbbells of de klem dumbbell. De vaste dumbbell is, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal niet verstelbaar. Dergelijk type dumbbell is voorzien van een vooraf bepaald gewicht en is vooral bedoeld om een bepaalde sportsessie net iets intenser te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan een lesje zumba, pilates of buikspieren. De klem dumbbell daarentegen, ook wel schroef dumbbell genaamd, biedt je dan weer wel de mogelijkheid om van gewicht te verwisselen. Ze nemen weinig ruimte in beslag en je hebt maar 1 halter nodig.

 

De gebruikte materialen en het gewicht

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij de materiaalsoorten en het gewicht van de dumbbells. Zo zul je merken dat heel wat dumbbells vervaardigd zijn uit duurzaam gietijzer. Gietijzer voelt heel erg stevig aan en blijkt daarnaast ook veel duurzamer te zijn dan bijvoorbeeld een dumbbell set uit vinyl. Bovendien zijn de meeste gietijzeren dumbbells voorzien van een economisch en betaalbaar prijskaartje. Verder zul je ook de rubber coated dumbbells kunnen spotten. Handig als je de dumbbells wilt laten vallen zonder dat daarbij de vloer beschadigd raakt.

Wat betreft het gewicht, gaat het hier vaak om een persoonlijke keuze waarbij het aan te raden is om rekening te houden met het doel. Is het je bedoeling om de dumbbells te gebruiken als pure krachttraining? Of wil je een andere sportsessie net iets intenser en moeilijker maken? In het laatste geval kies je beter voor beperkte gewichten terwijl je bij een krachttraining best voor iets meer gewicht kiest. Een kistje met meerdere schijven en gewichten is altijd een goede aanbeveling.

De beschikbare ruimte en het mogelijke prijskaartje

Alvorens je een dumbbell set in huis haalt, is het ook belangrijk om voldoende ruimte te voorzien. Zo heb je heel wat dumbbells die vrij veel ruimte in beslag nemen terwijl je anderen dan weer amper opmerkt in de ruimte. Ook tijdens het uitvoeren van de oefeningen moet je rekening houden met voldoende ruimte.

Tot slot willen we het ook nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Net doordat er verschillende dumbbells op de markt zijn, is het niet verwonderlijk dat je ook diverse prijskaartjes zult spotten. Sommige dumbbells kosten amper 25 euro terwijl je voor andere sets 100 euro of meer zult betalen. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zoal zijn. Welk budget kun je maximaal spenderen hieraan? De online reviews kunnen een hulpmiddel zijn bij eventuele twijfel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES