6 beste elektrische bakfietsen Test Van 2022

Laatste update: 07.10.22

 

Beste elektrische bakfietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een functionele elektrische bakfiets op 3 wielen die ook nog eens de mogelijkheid biedt om te schakelen tussen wel 7 versnellingen? Dan loont het de moeite om de Cangoo – Buckle – Elektrische Bakfiets eens even van naderbij te bekijken. Daartegenover staat de Buxxo Bikes Caloo Elektrische Bakfiets die eveneens gekenmerkt wordt door 3 stevige 21 inch wielen en daardoor heel wat stabiliteit lijkt te garanderen. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het geheel toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen hiermee de zoektocht alvast iets aangenamer en makkelijker voor jou te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste elektrische bakfietsen (Reviews) van 2022

 

Een elektrische bakfiets op 2 wielen of geef je toch eerder de voorkeur aan een elektrische bakfiets op 3 wielen, ook wel omschreven als een elektrische bakfiets driewieler. Is de bakfiets bedoeld om je kinderen en boodschappen te verplaatsen of ben je toch vooral op zoek naar een elektrische bakfiets voor honden? Wij selecteerden alvast 6 toppertjes, rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews. Bedenk of je kiest voor een elektrische bakfiets met een kleine bak dan wel grote bak en een elektrische bakfiets met middenmotor of niet.

 

1. Cangoo – Buckle – Elektrische Bakfiets // Motorpositie: Middel – 7 Versnellingen

 

Of je met de Cangoo Buckle ook gelijk voor één van de goedkope elektrische bakfietsen uit het rijtje kiest, dat valt misschien toch nog even af te wachten. Toch lijkt dit model de moeite waard om even van naderbij te bekijken zodoende werd hij opgenomen in de reeks van hedendaagse beste elektrische bakfietsen.

Zo valt de Cangoo Buckle bakfiets in eerste instantie op vanwege zijn uitgesproken design waarbij een zwart frame moeiteloos gecombineerd wordt met een bruin zadel, handvat en bak. Het frame – dat overigens vervaardigd is uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium – kent daarbij een framemaat van 50 cm en wordt aangevuld met een 3 degelijke 26 inch wielen.

Maar er is natuurlijk nog veel meer om naar uit te kijken. Zo wordt deze handige elektrische bakfiets – aangedreven door de ketting – getypeerd door een betrouwbaar hydraulische schijfrem en dit zowel voor als achter. Je kunt tijdens het rijden overigens moeiteloos schakelen tussen de 7 beschikbare versnellingen. Zijn gebruiksgemak wordt aangevuld met een Active fietsmotor ter hoogte van de motor, een accu die verwerkt zit in het frame en een ruime actieradius van 75 tot 100 km.

 

Voordelen

Actieradius: de Cangoo Buckle elektrische bakfiets kan zonder problemen een aanzienlijke actieradius van 75 tot 100 km garanderen.

Accu: de uitneembare en makkelijk oplaadbare accu bevindt zich ter hoogte van het frame.

Motor: de Cangoo Buckle bakfiets maakt gebruik van de bekende Active motor die verwerkt zit in het midden van de fiets.

Uitvoering: hij kent een 50 cm groot aluminium frame en wordt aangevuld met 3 stevige 26 inch wielen.

 

Nadelen

Prijzig: de hoge prijs doet alvast vermoeden dat het hier geen elektrische bakfiets aanbieding betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Buxxo Bikes Caloo Elektrische Bakfiets 3 Wheels 7 Speed 

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke elektrisch bakfiets met 3 wielen, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Buxxo Bikes. De bakfiets wordt gekenmerkt door een krachtige motor ter hoogte van het achterwiel in combinatie met een degelijke oplaadbare accu aan het frame waardoor makkelijk een actieradius tot maar liefst 100 km kan worden gegarandeerd.

Verder blijkt deze elektrische bakfiets uitgerust met een stevig doch lichtgewicht aluminium frame van 56 cm groot, aangevuld met 21 inch wielen wat hem geschikt maakt voor gebruik door mannen en vrouwen. Daarnaast is er sprake van een kettingaandrijving, 7 versnellingen én een krachtig mechanisch schijfremsysteem zowel voor- als achteraan.

Een blik op de online reviews toont aan dat alle klanten tot op heden overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Remsysteem: zowel voor- als achteraan heeft men ervoor gekozen om te werken met een betrouwbaar mechanisch schijfremsysteem.

Frame: het aluminium frame van 56 cm groot wordt aangevuld met 21 inch wielen en blijkt geschikt om zowel door mannen als vrouwen te worden gebruikt.

Versnellingen: deze unieke driewieler elektrische bakfietst telt maar liefst 7 versnellingen waartussen probleemloos kan worden geschakeld en biedt een ruime actieradius tot 100 km.

 

Nadelen

Geen aanbieding: vanwege zijn hoge prijskaartje zul je deze elektrische bakfiets niet meteen tussen de aanbiedingen hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vogue Carry 3 – Fiets (elektrisch) – Unisex – 26;20 – Actieradius: 0 vtot 75 km

 

De Vogue Carry 3 elektrische bakfiets op 3 wielen is uitgerust met een stevig doch lichtgewicht aluminium frame van 48 cm aangevuld met een stel degelijke 26 inch wielen wat hem uitermate geschikt maakt als unisex bakfiets. Net zoals zijn voorgangers, maakt ook hij gebruik van een kettingaandrijving en biedt hij de mogelijkheid aan om te schakelen tussen de 7 verschillende versnellingen.

Indien je heftig moet remmen, dan kun je alvast vertrouwen op de veilige schijfremmen vooraan in combinatie met het rollerbrake remsysteem achteraan. Verder ben je verzekerd van een degelijke Bafang middenmotor in combinatie met een krachtige oplaadbare accu ter hoogte van de achterdrager wat resulteert in een ruime actieradius van 0 tot 75 km.

In tegenstelling tot heel wat andere bakfietsen is er hier eveneens sprake van een geïntegreerde bagagedrager wat zijn gebruiksgemak alvast de hoogte in doet jagen. Hoewel hij niet meteen tot de goedkope exemplaren uit het rijtje behoort, lijken klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen

Bagagedrager: de geïntegreerde bagagedrager draagt alvast bij tot het uiteindelijke gebruiksgemak en comfort.

Accu: de Bafang middenmotor wordt aangevuld met een krachtige uitneembare accu ter hoogte van de achterdrager, gekenmerkt door 5 ondersteuningsstanden én een ruime actieradius van 0 tot 75 km.

Frame: de bakfiets op 3 wielen kent een stevig aluminium frame van 48 cm groot.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: ook hier moeten we toch jammer genoeg even wijzen op het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Qivelo Curve E-Bakfiets 2 DR7 – Motorpositie: Achterwiel – Accupositie: Frame

 

Ben je niet meteen op zoek naar een elektrische bakfiets op 3 wielen, dan lijkt de Qivelo Curve misschien wel wat voor jou. Zoals je al meteen kunt zien, steunt het principe van deze fiets op het gebruik van 2 degelijke 26 inch wielen in combinatie met een 48 cm groot aluminium frame wat zijn totaalgewicht op zo’n 75 kg brengt.

Zijn matzwarte met zilveren/ijzeren design springen natuurlijk in het oog en maken van deze elektrische bakfiets een echte blikvanger. Net zoals de meeste andere modellen steunt hij op het principe van een kettingaandrijving en het gebruik van schijfremmen voor- én achter. Tijdens het rijden kun je overigens moeiteloos schakelen tussen de 7 beschikbare versnellingen.

Ook dit model maakt verder gebruik van een Active fietsmotor die verwerkt zit in het achterwiel en wordt aangevuld met een makkelijk oplaadbare accu ter hoogte van het frame. Daardoor geniet je een ruime actieradius van 0 tot 75 km. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reacties geplaatst, wat het voor ons moeilijker maakt om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen

Accu: de uitneembare makkelijk oplaadbare accu werd ter hoogte van het frame geïntegreerd.

Motor: hij wordt daarbij aangevuld met een Active fietsmotor die in het achterwiel verwerkt zit.

Remsysteem: zowel voor als achter wordt gebruik gemaakt van een stel stevige en betrouwbare schijfremmen.

Design: zijn matzwarte met ijzeren design valt meteen op. Hij wordt daarbij gekenmerkt door een 48 cm uit aluminium vervaardigd frame in combinatie met 26 inch wielen.

 

Nadelen

Prijzig: ook hier durven we stellen dat de hogere prijs mogelijks een minpuntje zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Elektrische bakfiets bakfietsen – fiets – eco – Qivelo Curve 3 Middenmotor Bafang – unisex

 

De Qivelo elektrische bakfiets driewieler maakt gebruik van een stevige Bafang middenmotor aangevuld met een krachtige oplaadbare accu ter hoogte van de achterdrager waarmee een actieradius van 0 tot en met 100 km kan worden gegarandeerd. Dit alles wordt moeiteloos gecombineerd met een stevige kettingaandrijving en de mogelijkheid om te schakelen tussen 7 versnellingen.

De elektrische bakfiets van Qivelo is uitgerust met een aluminium frame van 48 cm groot in combinatie met 26,2 inch wielen en een totaalgewicht van maximaal 90 kg. Dit alles wordt zonder problemen afgewerkt met schijfremmen vooraan én een rollerbrake systeem achteraan.

Hoewel deze elektrische bakfiets duidelijk heel wat te bieden heeft, lijken er tot op de dag van vandaag nog geen reacties door klanten geplaatst. Dit maakt het voor ons dan ook behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over de eventuele klantenervaringen.

 

Voordelen

Versnelling: de elektrische bakfiets van Qivelo is voorzien van maar liefst 7 Shimano naaf versnellingen waartussen probleemloos kan worden geschakeld.

Remsysteem: de schijfremmen vooraan werden moeiteloos gecombineerd met het betrouwbare Rollerbrake systeem achteraan.

Bagagedrager: er is wel degelijk sprake van een sterk geïntegreerde bagagedrager.

 

Nadelen

Prijskaartje: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje voor velen een domper op de feestvreugde betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Vogue Carry 2 Wheels Bakfiets – N7 – 468 Wh – Vogue Carry Redy

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Vogue Carry 2 Wheels elektrische bakfiets jou aangeboden en geleverd door Redy en – in tegenstelling tot de 5 voorgaande toppertjes – gekenmerkt door slechts 2 wielen. Dit maakt de fiets beter wendbaar maar jammer genoeg ook instabieler waardoor hij niet voor iedereen even toegankelijk blijkt. Dit in combinatie met zijn hoge prijskaartje zou alvast een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Toch is deze Carry Vogue 2 Wheels bakfiets de moeite waard om even grondig onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat hij gekenmerkt wordt door een degelijke en betrouwbare middenmotor in combinatie met een krachtige makkelijk oplaadbare accu ter hoogte van de achterdrager waardoor een ruime actieradius tot wel 75 km kan worden verzekerd.

Dit wordt aangevuld door een stevig doch lichtgewicht aluminium frame van 48 cm, 20 inch wielen, 7 versnellingen en de combinatie van een hydraulisch schijfremsysteem vooraan met het trommelremsysteem achteraan. Kortom, een toppertje binnen zijn segment.

 

Voordelen

Remsysteem: vooraan heeft men ervoor gekozen om te werken met het zogenaamde hydraulische schijfremsysteem terwijl men achteraan gebruik maakt van de trommelrem.

Motor en accu: de Bafang middenmotor wordt aangevuld met een krachtige uitneembare accu ter hoogte van de achterdrager gekenmerkt door 5 ondersteuningsstanden én een actieradius van 0 tot 75 km.

Handig in gebruik: de geïntegreerde bagagedrager wordt gecombineerd met ledverlichting, een gesloten kettingkast en een regenhuif.

 

Nadelen

Kostenplaatje: ook hier durven we vermoeden dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische bakfietsen Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke elektrische bakfiets dan zul je versteld staan van de mogelijkheden die er tegenwoordig voorhanden zijn. Zo kun je kiezen uit verschillende types, uitvoeringen, designs en prijsklassen wat jammer genoeg vaak tot heel wat keuzestress leidt. Om het jou alvast iets eenvoudiger te maken, proberen we in de onderstaande gids bepaalde kenmerkende eigenschappen wat meer uit te diepen. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om deze koopgids even grondig door te nemen alvorens je de verschillende elektrische bakfietsen en/ of bijbehorende aanbiedingen en promoties met elkaar gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak van een elektrische bakfiets en de verschillende types

Een elektrische bakfiets kan best wel een meerwaarde betekenen wanneer je heel wat spulletjes op de fiets wilt meenemen of wanneer je je kinderen met de fiets naar school wilt brengen. Vandaag de dag bestaat er dan ook een aanzienlijk uitgebreid aanbod inzake elektrische bakfietsen waarbij we een onderscheid kunnen maken tussen de zogenaamde tweewielers en driewielers.

Uiteraard zal elk type elektrische bakfiets voor- én/ of nadelen met zich meebrengen waardoor het verstandig is om voor jezelf op voorhand af te wegen waar je precies naar op zoek bent en waar ongeveer je verwachtingen en eisen liggen. Zo zal een tweewieler niet alleen lichter zijn qua gewicht maar daardoor ook veel wendbaarder aanvoelen. Echter gebiedt de eerlijkheid ons wel te zeggen dat de elektrische bakfiets op 2 wielen heel wat compacter is dan zijn grotere broertje de driewieler en bovendien ook minder stabiel op de baan blijkt te liggen.

 

Framemaat in verhouding tot de lichaamslengte

Eenmaal je het type bepaald hebt, komt het erop neer om even verder te kijken in de richting van het frame. Uit welke materialen is het frame vervaardigd en hoe zit het met de grootte? Zo zullen de meeste elektrische bakfietsen uitgerust zijn met een frame vervaardigd uit duurzaam hoogwaardig doch lichtgewicht aluminium wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak en comfort. Echter bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor een frame uit staal of metaal.

Wat de grootte van het frame betreft, stellen we vast dat de standaard elektrische bakfiets voorzien is van een 48 cm groot frame. Echter, in de praktijk kan het frame van de bakfiets makkelijker variëren van ongeveer 26 tot maar liefst 56 cm. Om de geschikte framemaat te vinden, dien je dan ook rekening te houden met je eigen lichaamslengte en eventueel persoonlijke gewicht. Hoe groter je bent, hoe groter het frame dient te zijn.

 

Het type en de positie van de accu en de motor

Wanneer je besluit te investeren in een degelijke elektrische bakfiets is het uiteraard ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de positie van de motor/ accu en het gebruikte type. Zo zullen de meeste bakfietsen standaard worden uitgerust met een krachtige en duurzame Bafang motor hoewel er ook exemplaren bestaan die werken op basis van een Active motor. Wat het type accu of batterij betreft, stellen we dan weer vast dat in de meeste gevallen gekozen wordt voor een snel oplaadbare Lithium Ion accu of een Ananda exemplaar.

Echter is niet alleen het type van belang maar ook de plaatsing van de motor en accu. Zo zal de motor bij een elektrische bakfiets in de meeste gevallen ter hoogte van het achterwiel of in het midden van de fiets worden geïnstalleerd. Wat betreft de accu zien we dat de achterdrager een bijzonder populaire positie blijkt te zijn gevolgd door het frame.

Wielmaat, actieradius en bijkomende kenmerken

Daarnaast kun je je tijdens de zoektocht eveneens toespitsen op heel wat andere factoren zoals bijvoorbeeld de wielmaat die – afhankelijk van het type elektrische bakfiets – makkelijk kan variëren van ongeveer 20 tot 26 inch. Bedenk daarbij ook even hoe het zit met de bandenspanning en het type banden. Zo zullen brede banden een ruimer toepassingsveld garanderen waardoor het bijgevolg mogelijk is om je met de elektrische bakfiets op oneffen terreinen te begeven.

Wat betreft de actieradius zullen de meeste elektrische bakfietsen standaard geleverd worden met een actieradius van 0 tot en met 75 km. Echter bestaan er vandaag de dag ook heel wat exemplaren met een actieradius van wel 100 tot maar liefst 150 km, hoewel dergelijke modellen dan weer een tikkeltje duurder in de aankoop zullen zijn.

Tot slot kun je je elektrische bakfiets – indien gewenst – verder aanvullen met tal van bijkomstigheden die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Denk onder meer maar aan een meegeleverde bagagedrager, meerdere reflectoren en de mogelijkheid om de accu makkelijk te verwijderen wat het opladen ten goede komt.

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe hard gaat een elektrische bakfiets?

In theorie kunnen we stellen dat de maximale snelheid van een traditionele elektrische bakfiets zo’n 25 kilometer per uur bedraagt, wat eveneens dicht aanleunt bij de gewone elektrische fietsen. 

Echter, in de praktijk gebiedt de eerlijkheid ons te vermelden dat de maximale snelheid duidelijk afhankelijk is van enkele externe factoren. Zo zul je onder meer rekening moeten houden met het aantal personen die in de bakfiets wordt meegenomen alsook het tempo en de uiteindelijke bandenspanning. Het spreekt voor zich dat de snelheid van een elektrische bakfiets met 4 kinderen lager zal liggen dan wanneer er (nog) niemand wordt vervoerd.

Q2: Wat kost een elektrische bakfiets?

Ben je op zoek naar een degelijke elektrische bakfiets dan dien je toch wel rekening te houden met een beginnend prijskaartje van ongeveer 2000 euro. Deze prijs kan – naargelang de gebruikte materialen, het formaat en de eventuele extra kenmerken en bijkomstigheden – verder toenemen in de richting van 3000 euro of meer. Kortom, het is duidelijk dat de prijs van een elektrische bakfiets behoorlijk dicht in de buurt komt van die van een standaard elektrische fiets en er bijgevolg toch wel een bepaald budget moet worden voorzien.

Echter, bestaan er natuurlijk altijd manieren om de prijs zoveel mogelijk te drukken. Zo zou je er onder meer voor kunnen kiezen om een tweedehands elektrische bakfiets in huis te halen of op zoek te gaan naar een exemplaar dat je gedurende een bepaalde periode kunt afhuren. Deze laatste mogelijkheid is vooral economisch indien je de bakfiets slechts sporadisch eens een keertje wenst te gebruiken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES