5 beste Elektrische Vouwfietsen Test van 2021

Laatste update: 18.04.21

 

Beste elektrische vouwfietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We merken dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een degelijke vouwfiets daar deze makkelijk op te bergen zijn en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. Maar wat is nu de beste optie indien je van plan bent om een elektrische vouwfiets aan te kopen? Om de keuze voor jou wat eenvoudiger te maken, hebben we alvast even uitgezocht wat nu precies de 3 hedendaagse topproducten zijn. Zo zou je kunnen kiezen voor de Airwheel R5. Zoals je kunt verwachten, is deze unieke vouwfiets voorzien van een stevig doch bijzonder lichtgewicht frame uit aluminium. Echter blijkt ook de E-4motion Maxi de Luxe een schot in de roos te zijn. Dergelijke fiets is voorzien van een stel stevige duurzame banden met een grootte van elks 20 inch.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische vouwfietsen Koopgids

 

Wat is een elektrische vouwfiets en met welk prijskaartje zul je rekening moeten houden? Welk type motor wordt er gebruikt en waar bevindt die zich? En wat dan met de aandrijving, de versnellingen en de andere mogelijkheden? Het loont dan ook de moeite om de verschillende elektrische vouwfietsen even met elkaar te vergelijken alvorens over te gaan tot een aanschaf. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de koopgids hieronder alvast eens goed door te nemen. Let op mogelijke aanbiedingen!

Wat is een elektrische vouwfiets en het gebruiksgemak

Een elektrische vouwfiets is een compacte fiets die elektrisch wordt gestuurd en die je, indien gewenst, kunt dichtvouwen. Dat wil dus zeggen dat, in tegenstelling tot een standaard elektrische fiets, het gewicht van dergelijk product veel lager zal zijn alsook het formaat veel compacter.

Een elektrische vouwfiets functioneert zodra je begint te trappen. Zo lang je dus niet aan het trappen bent, zal het motortje niet in werking treden. Doordat je de fiets makkelijk kunt dichtvouwen, is een elektrische vouwfiets makkelijk mee te nemen op het openbaar vervoer en makkelijk op te bergen na gebruik.

 

Gemiddelde prijskaartje

De aanschaf van een elektrische vouwfiets is jammer genoeg niet zo goedkoop. Wil je echt zeker zijn van een duurzame en degelijke fiets dan zul je toch wel rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 1200 euro. Dat is uiteraard bijzonder veel geld en het is dus belangrijk om de aanschaf van een elektrische vouwfiets weloverwogen te doen.

Ben je van plan om de elektrische vouwfiets regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? Hecht je belang aan bepaalde extra kenmerken of factoren? Want die zullen het prijskaartje logischerwijze ook de hoogte in trekken. Bij enige vorm van twijfel kun je altijd nog eens een kijkje nemen tussen de ontelbare online reviews die bij de elektrische vouwfietsen staan geschreven.

 

Framemaat en wielmaat

Bij de aanschaf van een degelijke elektrische vouwfiets is het raadzaam om ook even stil te staan bij de mogelijke framemaat en wielmaat. Het frame van een elektrische vouwfiets is minimaal 20 cm groot en maximaal 58 cm groot. Ga niet zomaar in het wilde weg een fiets aankopen maar houd rekening met je eigen lichaamslengte en gewicht. Hoe groter je bent, hoe groter het framemaat zal moeten zijn.

Ook de wielmaat van de elektrische vouwfiets kan in meer of mindere mate veranderen. Zo bedraagt de minimale wielmaat ongeveer 8 inch terwijl de maximale wielmaat op ruim 28 inch wordt geschat. Echter 20 inch blijkt de meest voorkomende wielmaat te zijn. Kies bij voorkeur ook voor grotere en dikkere banden daar deze meer stabiliteit en stevigheid garanderen.

 

Het type aandrijving en aantal versnellingen

De aandrijving van de elektrische vouwfiets kan op 3 verschillende manier gebeuren waarbij een aandrijving door middel van de ketting uiteraard de meest voorkomende blijkt te zijn. Echter kan de aandrijving ook plaatsvinden met behulp van de Cardan of de riem. Wat het aantal versnellingen betreft, is het mogelijk om te variËren van geen tot ruim 999 versnellingen. Een elektrische vouwfiets met 6 à 7 versnelling is het meest frequent.

Het type motor, de positie ervan en de accupositie

Een elektrische vouwfiets is, net zoals eender welke andere standaard elektrische fiets, voorzien van een krachtige motor. Hierbij heb je verschillende soorten motors die kunnen worden gebruikt. Echter in de meeste gevallen zul je een Bafang, Shengyi, Active of E-motion motor kunnen opmerken. Naast het type motor is ook de plaatsing ervan behoorlijk belangrijk. De motor kan in het achterwiel, voorwiel of in het frame worden geïnstalleerd. In de meeste gevallen lijkt het achterwiel de meest voor de hand liggende methode.

De motor van de elektrische vouwfiets kan uiteraard niet functioneren zonder de aanwezigheid van een krachtige oplaadbare accu. De accu is dus het gedeelte die de motor van de fiets continu van stroom gaat voorzien zodanig dat je zonder veel krachtinspanning vooruit raakt. De accu wordt echter niet op dezelfde plek van de motor geïnstalleerd en kan geplaatst worden ter hoogte van de achterdrager of het frame. Echter blijkt de plaatsing aan de achterdrager wel het meest frequent te zijn.

 

Het remsysteem, de gebruikte materialen en het gewicht van de fiets

We raden jou aan om toch even stil te staan bij het gebruikte remsysteem. In de meeste gevallen zal zowel voor- als achteraan hetzelfde type remsysteem worden geïnstalleerd. Zo zul je merken dat de meeste elektrische vouwfietsen voorzien zijn van een krachtig V-brake remsysteem of een Rollerbrake systeem. Echter komt ook een hydraulische schijfrem, mechanische schijfrem en trommelrem meer dan eens voor.

Verder zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten. Zo kan het frame van de fiets vervaardigd zijn uit aluminium, staal of kunststof. Kies bij voorkeur voor een aluminium frame daar dit niet alleen stevig en duurzaam blijkt te zijn maar ook nog eens beperkt is qua gewicht. Wat uiteindelijk wel belangrijk is daar het motortje en de accu al voor heel wat extra gewicht zullen zorgen.

 

5 beste elektrische vouwfietsen (Reviews) van 2021

 

Kies je voor een elektrische vouwfiets met een wielmaat van 20 inch of 24 inch? En wat dan met het gewicht? Mag de fiets maximaal 20 kg wegen of is zelfs dat reeds te veel? En wat dan met het prijskaartje? Bestaan er leuke aanbiedingen of goedkope elektrische vouwfietsen? En is er een mogelijkheid tot het aanschaffen van een E-bike exemplaar? Kortom, heel wat vragen. Daarom selecteerden we 5 topproducten, rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies van gebruikers.

 

 

1. Airwheel R5 Opvouwbare Fiets 11 Versnellingen en Aluminium frame

 

De beste elektrische vouwfiets is er eentje die aan al jouw wensen en eisen kan voldoen. Misschien is deze Airwheel R5 elektrische vouwfiets wel een goede aanbeveling voor jou? Bovendien, en in tegenstelling tot heel wat andere exemplaren uit dit lijstje, zul je kunnen vaststellen dat het prijskaartje bijzonder goed meevalt.

Deze unieke vouwfiets wordt gekenmerkt door een prachtig frame van 70 cm groot, vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium. Daardoor weegt de fiets amper 18,5 kg, wat dan weer een voordeel is in het dagelijkse gebruik. De fiets is voorzien van stevige wielen met een wielmaat van 8 inch. De aandrijving gebeurt door middel van de ketting en daarnaast heb je de optie te schakelen tussen maar liefst 11 versnellingen.

Het is een degelijke en duurzame elektrische vouwfiets voorzien van krachtige schijfremmen zowel voor- als achteraan. De Active fietsmotor bevindt zich ter hoogte van het midden terwijl de accu zich aan het frame bevindt. Ondanks de kleine accu is de koper duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit. Dat vertaalt zich in een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke elektrische vouwfiets? Dan loont het de moeite om dit exemplaar even te bekijken. De fiets wordt jou aangeboden door het bekende merk Airwheel en zou wel eens de fiets met de laagste prijs kunnen zijn.

 

Voordelen

Framemaat: het lichtgewicht aluminium frame is maar liefst 70 cm groot en geschikt voor volwassen dames en heren.

Wielmaat: de fiets wordt verder aangevuld met een stel stevige wielen die elk zo’n 8 inch groot zijn.

Fietsmotor: de krachtige Active fietsmotor zit in het midden van de fiets geïnstalleerd en wordt aangedreven door de ketting.

Accu: de krachtige accu die de motor van stroom voorziet, is in het frame geïnstalleerd.

 

Nadelen

Design: het is mogelijk dat de beperkte keuze inzake het design voor sommigen een minpuntje is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. E-4motion Maxi de Luxe Vouwfiets Elektrisch 20 inch

 

Je zou altijd nog kunnen kiezen voor deze prachtige elektrische vouwfiets van e-4motion. Deze unieke vouwfiets, geschikt voor mannen en vrouwen, is iets groter in vergelijking met het vorige product. Zo is de fiets gekenmerkt door een framemaat van 55 cm in combinatie met wielen die elk afzonderlijk 20 inch groot zijn.

In combinatie met het stevige doch lichtgewicht frame uit aluminium, moet je rekenen op een maximaal gewicht van ongeveer 20,5 kg. Ook hier gebeurt de aandrijving door middel van de ketting en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van maar liefst 6 versnellingen. Dankzij het krachtige V-brake remsysteem zul je zonder problemen en op een veilige de fiets tot stilstand kunnen brengen.

De fiets maakt gebruik van een duurzame Shengyi fietsmotor die zich ter hoogte van het achterwiel bevindt. Ook de accu bevindt zich achteraan te fiets meer bepaald aan de achterdrager. We merken dat klanten bijzonder positief reageren en dit ondanks het hoge prijskaartje van de elektrische vouwfiets.

Kies je voor de e-4motion elektrische vouwfiets dan kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar ook voor design. De fiets is speciaal ontworpen voor volwassen dames en heren en is voorzien van een 55 cm groot frame. De wielmaat wordt dan weer geschat op 20 inch. De populairste kenmerken kun je hieronder raadplegen.

 

Voordelen

Frame: je zult merken dat men ook hier gebruik gemaakt heeft van aluminium om het frame te kunnen vervaardigen.

Remsysteem: deze elektrische vouwfiets is uitgerust met een krachtig doch veilig en betrouwbaar V-brake remsysteem.

Fietsmotor: de krachtige Shengyi fietsmotor zit in het achterwiel gemonteerd en wordt door middel van de ketting aangedreven.

 

Nadelen

Prijzig: heb je interesse in de aankoop van deze elektrische vouwfiets dan zul je toch maar beter iets meer budget voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. City Smart Bike Elektrische Vouwfiets Standaard Model

 

Net zoals het vorige exemplaar zul je ook voor deze prachtige elektrische vouwfiets van City Smart Bike maar beter iets meer budget voorzien. Desondanks merken we dat de koper bijzonder tevreden is met de aankoop en de fiets zonder aarzelen meteen hardnekkig aanbeveelt.

Deze prachtige elektrische vouwfiets is voorzien van een aluminium frame dat niet alleen stevig maar ook licht van gewicht is. Het frame is ongeveer 45 cm groot en wordt gecombineerd met een stel stevige dikke wielen van elk 20 inch. In combinatie met de motor en accu brengt dit het fietsgewicht op ongeveer 25 kg.

Ook hier zul je merken dat de ketting voor de aandrijving zorgt en dat je probleemloos tussen de 6 beschikbare versnellingen kunt schakelen. De fiets is zelfs voorzien van een vering en, zowel voor- als achteraan, een stel krachtige schijfremmen. De Bafang fietsmotor is in het midden van de fiets gesitueerd terwijl de accu zich ter hoogte van het frame bevindt.

Is budget voor jou geen enkel probleem? Dan loont het alvast de moeite om ook even deze unieke elektrische vouwfiets van naderbij te bekijken. De fiets wordt jou aangeboden door City Smart Bike en ziet er bovendien heel erg fraai uit. Misschien is dit voor jou wel de beste vouwfiets afkomstig van het beste merk?

 

Voordelen

Materiaal: net zoals de vorige producten heeft men ook hier beroep gedaan op de positieve eigenschappen van aluminium, ter vervaardiging van het frame.

Formaat: het frame wordt geschat op een grootte van 45 cm en de wielen op 20 inch elk afzonderlijk.

Handig in gebruik: de ketting zorgt ervoor dat de fietsmotor in het midden van de fiets wordt aangedreven. Daarnaast kun je zonder problemen gebruik maken van de verschillende versnellingen.

 

Nadeel

Kostenplaatje: de hoge prijs maakt deze elektrische vouwfiets gelijk een pak minder toegankelijk voor mensen met een beperkt budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Adore Fiets (elektrisch) Pedelec E-Bike Elektrische Vouwfiets 20” 30 cm

 

Indien je niet van plan bent om meer dan 1000 euro te spenderen aan een degelijke elektrische vouwfiets dan kunnen wij jou altijd nog dit exemplaar aanraden. Het gaat hier bovendien om een duurzame E-bike elektrische vouwfiets die jou wordt aangeboden door het, al dan niet bekende merk Adore.

De fiets wordt gekenmerkt door een aluminium frame van 30 cm groot in combinatie met 20 inch wielen. Dit brengt het gewicht van de fiets maximaal op 19 kg. Verder gebeurt de aandrijving met behulp van de ketting en heb je maar liefst 6 versnellingen tot je beschikking. Zowel voor- als achteraan wordt gebruik gemaakt van een krachtig en duurzaam V-brake remsysteem.

Ter hoogte van het achterwiel bevindt zich de krachtige Shengyi fietsmotor waarbij de accu in het frame verwerkt zit. Jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen reacties bij de fiets geplaatst. Dit doet vermoeden dat het om een recent product gaat of misschien vinden sommigen de prijs toch nog steeds te duur.

Ben je op zoek naar een echte e-Bike elektrische vouwfiets? Dan kun je altijd dit exemplaar van Adore even wat grondiger onder de loep nemen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de voordelen en de nadelen even grondig op een rijtje geplaatst.

 

Voordelen

Frame: ook hier heeft men gebruik gemaakt van duurzaam doch lichtgewicht kwalitatief aluminium. Je kunt rekenen op een framemaat van ongeveer 30 cm.

Wielmaat: het frame wordt verder aangevuld met een stel stevige en duurzame wielen van elk 20 inch groot.

Remsysteem: de elektrische vouwfiets is uitgerust met een bijzonder krachtig V-brake remsysteem en dit zowel aan de voor- als achterkant.

 

Nadelen

Prijzig: ondanks de aanvaardbare prijs is het mogelijk dat de fiets voor sommige klanten nog net iets te duur blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beixo Elektrische Vouwfiets zonder ketting electra low black

 

Indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag zijn en je niet meteen gebonden bent aan een bepaald budget, dan kun je altijd deze elektrische vouwfiets van Beixo even grondig bekijken. De hoge prijs maakt de fiets jammer genoeg minder toegankelijk voor het grote publiek. En dat is wel iets om rekening mee te houden.

Deze prachtige vouwfiets wordt gekenmerkt door een framemaat van 45 cm dat bovendien volledig uit aluminium is vervaardigd. De fiets maakt gebruik van 20 inch grote wielen, die het maximale gewicht op ongeveer 21 kg brengen. In tegenstelling tot de vorige 4 fietsen uit dit lijstje, beschikt deze elektrische vouwfiets niet over een ketting. Dat wil dus zeggen dat de aandrijving tot stand komt door de Cardan.

De fiets is voorzien van maar liefst 7 versnellingen en biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van het krachtige V-brake remsysteem dat zowel voor- als achteraan aanwezig is. De Bafang fietsmotor zit in het voorwiel verwerkt terwijl de accu zich ter hoogte van de achterdrager bevindt.

Tot slot is er dan nog de elektrische vouwfiets die jou aangeboden wordt door Beixo. Misschien doet Beixo niet meteen een belletje rinkelen of misschien juist wel. Het is een vaste waarde op het gebied van vouwfietsen en het loont dan ook echte de moeite om de kenmerkende eigenschappen hieronder te bekijken.

 

Voordelen

Formaat: het frame wordt geschat op ongeveer 45 cm groot terwijl de wielen elk afzonderlijk ongeveer 20 inch groot zijn.

Aandrijving: in tegenstelling tot de vorige producten uit het lijstje zul je merken dat de fietsmotor hier door middel van de Cardan wordt aangedreven.

Remsysteem: zowel aan de voorkant van de fiets als de achterkant, wordt gesteund op de perfecte en krachtige werking van het V-brake remsysteem.

 

Nadelen

Prijskaartje: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de prijs van deze elektrische vouwfiets ver boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments