Beste elektronisch dartbord

Laatste update: 19.07.24

 

Elektronische dartborden test van 2024

 

Niet alleen kinderen kunnen genieten van een spannend en leuk spel zo nu en dan, ook volwassenen kunnen hier baat bij hebben. Zo zijn er heel veel personen die kunnen genieten van een spannend potje dart spelen. Een elektronisch dartbord kan dan ook een leuk en geslaagd geschenk zijn. Weet je echter niet meteen welk elektronisch dartbord het beste is? Dan kun je alvast onze koopgids hierover raadplegen of gewoon verder scrollen naar onze top 3. Daarin bespreken we de 3 best beoordeelde elektronische dartborden. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het Bull’s Master Score Elektronisch Dartbord dat in staat is om de locatie van de pijltjes te registreren alsook de score gedurende 38 speelrondes bijhoudt. Met het ABC Darts Score 301 elektronische dartbord mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Je kunt dit spel met een maximaal aantal van maar liefst 8 personen spelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektronisch dartbord Reviews – Top 5

 

 

Met een elektronisch dartbord kun je genieten van een gezellig spelletje darts en je hoeft zelf de punten niet op te tellen. Je kunt kiezen uit verschillende spellen en sommige borden zijn voorzien van een spraakeffect. De volgende vijf topproducten zijn zorgvuldig door ons gekozen uit een groot aanbod aan dartborden. Je hoeft er enkel zelf nog het beste dartbord uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bull’s Master Score Elektronisch Dartbord 45,7 Cm Rood/blauw

 

Nu darts steeds vaker op de nationale tv wordt uitgezonden, is de verkoop van darts boarden er sterk op vooruit gegaan. Ben je ook door de microbe gebeten en wil je graag een dartbord kopen dan is het uiteraard belangrijk om op voorhand reeds enkele factoren af te vinken. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit een breed assortiment aan elektronische dartborden of zelfs opteren voor een dartbord met verlichting. Neem nu bijvoorbeeld dit unieke elektronische dartbord van het bekende merk Bull’s dat meteen in het oog springt vanwege zijn unieke design en rood/ blauwe accenten. 

Het Bull’s Master dartboard is vervaardigd uit duurzaam kunststof en kent een diameter van 18 inches of 45,7 cm. Bij aankoop wordt de set vergezeld van maar liefst 12 pijltjes, onderverdeeld in 4 kleuren, én een instructieve handleiding die je een inzicht moeten bieden in de gangbare spelregels. Dit maakt het spel geschikt voor een breed aantal spelers wat het altijd aangenaam maakt indien je vrienden regelmatig over de vloer komen.

Het rode met blauwe dartbord wordt volledig elektronisch aangestuurd en is onder meer in staat om de locatie van je pijlen te registreren én de scores van iedereen bij te houden gedurende maar liefst 38 rondes. Hoewel het prijskaartje misschien even schrikken is, lijken de meeste klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit getuige het positieve advies vermeld in de talrijke online reviews. Niet verwonderlijk dus dat dit dartboard met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren werd beloond.

 

Voordelen

Inhoud: het dartbord wordt geleverd inclusief 12 pijltjes en een instructieve gebruikershandleiding.

Stem: om het allemaal nog net dat tikkeltje specialer te maken, wordt het spel versterkt met dank aan de stem van Russ Bray.

Uitvoering: het dartbord van Bull’s werd voornamelijk uit duurzaam kunststof vervaardigd en gekenmerkt door een bord diameter van 45,7 cm.

Installatie: je kunt het dartbord ophangen aan de wand of muur waarbij de hoogte van het dartbord uiteraard van groot belang is en vermeld staat in de meegeleverde handleiding.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje – hoewel gerechtvaardigd – zou misschien een domper op de feestvreugde kunnen betekenen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. ABC Darts Score 301

 

Het ABC elektronische dartbord is geschikt voor maximaal 8 spelers en beschikt over een LCD display waarop de score wordt weergegeven. Je kunt kiezen uit 26 spellen met een totaal van 523 variaties. Het product beschikt over geluidseffecten die je kunt uitschakelen als je liever in stilte speelt. Het dartbord wordt geleverd met 2 sets pijlen die beschikken over softtips.

De kopers van deze elektronische dartbord aanbieding zijn heel tevreden over de kwaliteit van het product. Het dartbord wordt door de familie van een koper gebruikt om urenlang spelletjes te spelen en ze beleven er veel plezier aan. Dankzij de 4 gaatjes is het makkelijker om dubbels en tripels te gooien.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor het elektronische dartbord van het merk ABC Darts. Velen beschouwen we dit merk als veruit het beste merk waardoor we durven vermoeden dat dit elektronische dartbord misschien wel tot de populairste producten uit de lijst behoort.

 

Voordelen

Spellen: er zijn maar liefst 26 spellen beschikbaar die zorgen voor een totaal van 523 variaties.

Handig in gebruik: het spel is makkelijk te bedienen en staat garant voor heel wat uurtjes spelplezier. Verder kun je genieten van een duidelijk leesbaar LCD scherm en unieke geluidseffecten.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: een kleine minderheid van de klanten is minder tevreden over de geleverde kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Kleine onderdelen: het bord wordt geleverd met heel wat toebehoren en accessoires. Jammer genoeg zijn de meeste toebehoren bijzonder compact en makkelijk kwijt te spelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Longfield Darts Dartbord Safety Kinder 45 cm incl. 6 darts

 

Het Longfield dartboard – jou aangeboden en geleverd door het gelijknamige merk “Longfield Darts” – is speciaal ontwikkeld voor kinderen en wordt geleverd inclusief 3 rode en 3 groene darts én een instructieve handleiding. Het dartbord kent daarbij een maximale doorsnede van 45 cm wat het net iets kleiner maakt dan het eerder vernoemde dartbord voor volwassen spelers.

Net zoals de rest van de toppertjes binnen deze selectie, wordt ook dit dartbord elektronisch ondersteund wat betekent dat de set in staat is om de locatie van je pijlen te registreren én de puntenscore per speler weet bij te houden. Dit maakt het net iets leuker om een partijtje darts onder vrienden of familie te spelen.

Nemen we even een kijkje tussen de vele online reviews dan stellen we vast dat de meeste klanten wel degelijk overtuigd zijn van de uitstekende kwaliteit en het fraaie design wat gelijk resulteert in een mooie eindscore van 4,4 sterren. Volgens één koper is het wel belangrijk om toezicht te houden wanneer de kindjes aan het spelen zijn.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: het dartbord wordt geleverd inclusief 3 rode pijltjes, 3 groene pijltjes en een instructieve handleiding.

Elektronisch: de set wordt elektronisch aangestuurd waardoor onder meer de locatie van de pijltjes wordt geregistreerd alsook de uiteindelijke score.

Formaat: het dartbord kent een doorsnede van maximaal 45 cm en werd voornamelijk ontwikkeld voor kinderen.

Budgetvriendelijk: het budgetvriendelijke prijskaartje maakt dit dartbord alvast een pak toegankelijker bij het grote publiek.

 

Nadelen

Enkel kinderen: de pijltjes zijn duidelijk van plastic wat de set niet meteen geschikt maakt voor officiële doeleinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Basic

 

Het elektronische dartbord van Basic is het ideale product voor personen met een beperkt budget. Het artikel behoort tot de goedkope elektronische dartborden en beschikt over 18 verschillende spellen met wel 159 variaties.

Je kunt de score makkelijk aflezen van het LCD display en je kunt met wel 8 personen tegelijk spelen. Bij de aankoop ontvang je een set van 6 pijltjes en 6 softtips die je kunt houden als reserve.

Volgens de kopers is het bord geschikt voor kinderen en volwassenen en beleven beide groepen er veel plezier aan. Over de kwaliteit van het product zijn de meningen verdeeld, sommigen vinden het top maar een andere koper vindt het maar matig. Het grootste minpunt is dat de softtips klein zijn en vlug kapot gaan.

Door te kiezen voor het elektronisch dartbord van het merk Basic, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor een betaalbare prijs. Indien je dus liever niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je over een beperkt budget beschikt, dan lijkt dit elektronisch bord alvast een goede keuze te zijn.

 

Voordelen

Kostenplaatje: in vergelijking met de andere producten uit deze lijst, zou dit elektronisch dartbord zomaar even over de laagste prijs kunnen beschikken.

Spellen: het elektronisch dartbord is goed voor maar liefst 18 spellen waarbij je kunt genieten van ruim 159 variaties.

Display: het spel is voorzien van een bijzonder helder en duidelijk leesbaar LCD scherm. Op die manier kun je ten allen tijde de score van het bord gaan aflezen. En dat is best wel handig.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een beperkt aantal klanten is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van dit elektronisch dartbord.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. JZ 2000 Professional

 

Dit professionele elektronische dartbord kun je gebruiken voor competities. Door de hoge kwaliteit van het materiaal ligt het product ook in een hogere prijsklasse. Het toestel beschikt over een groot aantal spelmogelijkheden en je kunt de score eenvoudig aflezen van het scherm.

Via de speakers kun je naar de geluidseffecten luisteren die zorgen voor extra speelplezier. Het bord is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar maar wordt geleverd zonder pijltjes, deze hoef je dus zelf nog apart te kopen.

Over deze elektronische dartbord aanbieding is momenteel nog geen beoordeling geschreven. Wegens een gebrek aan reviews is het voor ons niet mogelijk om een advies te geven over dit artikel.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de JZ 2000 Professional. Dit elektronisch dartbord is niet alleen ideaal om even sporadisch te gebruiken, maar is ook inzetbaar voor belangrijke dartcompetities. Indien je dus regelmatig aan wedstrijden dart wilt meedoen dan is dit bord de ideale aanbeveling.

 

Voordelen

LCD display: het LCD display maakt het mogelijk om op eender welk moment de score te raadplegen.

Handig in gebruik: het bord is handig om te gebruiken en dan ook ideaal vanaf de leeftijd van zo’n 12 jaar oud. Verder kun je ook gebruik maken van uitstekende geluidseffecten.

 

Nadelen

Prijsklasse: jammer genoeg zul je voor dit elektronisch dartbord toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Geen toebehoren: het is ook belangrijk om te beseffen dat er bij de levering geen pijltjes worden meegeleverd. Dat kan dus als een vervelende meerkost worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektronische dartborden koopgids

 

Je zag ze al heel vaak opduiken in cafés maar ze duiken ook steeds vaker op in menig huiskamer. De beste elektronische dartborden bieden dan ook heel wat speelplezier aan voor jong en oud. Je zult heel wat aanbiedingen tegenkomen maar toch is het belangrijk dat je met een aantal factoren zoveel mogelijk probeert rekening te houden. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruiksgemak, de mogelijkheden, de accessoires, het formaat en het budget als je de apparaten gaat vergelijken.

 

 

Gebruiksgemak

 

Het zal je misschien wel verwonderen maar darten behoort zeker en vast tot de populaire sporten. Daarnaast biedt het ook heel wat voordelen. Mensen die vaak darten die kunnen hun hand- en oogcoördinatie stimuleren en aanzienlijk verbeteren. Dartborden zag je vroeger hoofdzakelijk in de cafés ophangen. Tegenwoordig kun je deze apparaten ook meer en meer in de huiskamers tegenkomen. Het staat namelijk garant voor urenlang speelplezier.

Darten is ook helemaal niet moeilijk om te begrijpen, het vergt alleen veel concentratie en heel veel oefening. Bij darten is het de bedoeling dat je probeert om de dartpijl in het midden van het bord te gooien. Dit wordt ook wel de roos genoemd en staat garant voor het meeste aantal punten. Hoe verder je van de roos dus het midden verwijderd bent, hoe minder punten je krijgt. De persoon die op het einde van het spel de meeste punten heeft, is de uiteindelijke winnaar van het spel.

Uiteraard zijn de dartborden doorheen de tijd heel wat geëvolueerd en alleen maar moderner geworden. Zo zullen de meeste personen wel het standaard dartbord kennen. Dit wordt gebruikt in combinatie met dartpijlen die van een hele scherpe punt voorzien zijn. Tegenwoordig zijn er ook heel wat elektronische dartborden op de markt gebracht. Deze zijn vaak iets duurder maar anderzijds ook veiliger doordat ze niet voorzien zijn van die scherpe punt.

 

 

Mogelijkheden en accessoires

 

De zoektocht zal je al vrij snel aantonen dat er heel wat elektronische dartborden op de markt gebracht zijn. Sommige van deze apparaten beschikken over iets meer mogelijkheden dan andere apparaten. Uiteraard is dit allemaal afhankelijk van wat je verwachtingen zijn en het doel dat je voor ogen hebt. Professionele dartspelers zullen namelijk het nieuwste van het nieuwste willen. Zij zullen dus vaker kiezen voor een elektronisch dartbord dat werkelijk van alle snufjes voorzien is. Wanneer het eerder voor thuis sporadisch te gebruiken is, hoef je niet meteen alle opties te hebben.

Zo zijn heel wat moderne elektronische dartborden tegenwoordig uitgerust met een soort van spraakeffect. Op die manier kun je het partijtje darten nog net iets leuker en specialer maken. De punten kunnen bijvoorbeeld afgeroepen worden, of er kan een signaal gegeven worden bij een goede worp. Het lijkt misschien heel onbelangrijk maar het is een aanbeveling om te kijken of er ook pijltjes in de prijs inbegrepen zijn. Dit is namelijk niet altijd het geval. Bij sommige elektronische dartborden hoef je de pijltjes er achteraf nog bij te kopen.

Hetzelfde probleem geldt vaak met de batterijen. Sommige elektronische dartborden worden geleverd met een bijpassend adapter omdat je het aan de stroom moet hangen. Andere elektronische dartborden beschikken over batterijen. Deze worden jammer genoeg niet altijd in de prijs inbegrepen dus het is een goed idee om daar goed op te letten. De meeste dartborden worden tegenwoordig ook geleverd in een mooie tas. Op die manier kun je het bord na gebruik steeds mooi en veilig opbergen.

Formaat en budget

 

Het zal niet verwonderen dat wanneer er zoveel verschillende elektronische dartborden zijn, er ook een onderscheid kan gemaakt worden op vlak van het formaat. De grotere elektronische dartborden beschikken vaak over iets meer mogelijkheden en kunnen met meerdere spelers tegelijk gebruikt worden. Denk hierbij maar aan de vele mogelijkheden als je als professionele dartspeler naar een toernooi gaat. In dat geval moet je op alles voorbereid zijn.

Er zijn ook dartborden die beschikken over 2 zijpanelen. Met deze zijpanelen kun jij het dartbord na gebruik helemaal afdekken en beschermen. Bovendien bieden de zijpanelen ook heel wat ruimte om je dartpijltjes in op te bergen. Het zal niet verwonderen dat het formaat ook een belangrijke rol zal spelen in de uiteindelijke prijsbepaling van het product. Net zoals ook de mogelijkheden dit zullen doen.

Sommige dartborden zijn geschikt voor 6 spelers terwijl anderen tot wel 12 spelers toelaten. Bepaalde elektronische dartborden bevatten slechts 20 spelletjes en 100 variaties terwijl andere toestellen over het dubbele beschikken. Uiteraard zullen deze dan niet meer tot de goedkope elektronische dartborden behoren. Het is helemaal niet uitgesloten dat je vroeg of laat een elektronische dartbord aanbieding tegenkomt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES