Beste elliptical trainer

Laatste update: 17.06.24

 

Elliptical trainers test van 2024

 

Met behulp van een elliptical trainer is het mogelijk om vanaf nu thuis aan een gezonde levensstijl te werken. Je hoeft je dan ook niet meer op te jagen om op tijd in de fitness te geraken want je kunt gewoon naar huis gaan en trainen wanneer jij dat wilt. Bekijk alvast even onze koopgids zodat je weet met welke factoren je rekening kunt houden om het beste toestel aan te kopen. Het is natuurlijk ook mogelijk om rechtstreeks onze top 3 te raadplegen waaruit blijkt dat je met de LifeSpan E3i een zeer degelijk en duurzaam toestel in huis haalt. Het beschikt over verschillende trainingsniveaus waardoor je verschillende spiergroepen grondig kunt trainen en geen enkele training hetzelfde is. De Hammer PRO LINE EX7 is een zeer waardig alternatief en beschikt over maar liefst 14 trainingsprogramma’s die vooraf werden ingesteld. Zo kun je heel wat verschillende spiergroepen gaan onderhouden en trainen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elliptical trainer reviews – top 3

 

Wilt u van start gaan met een gezonde leefstijl of wilt u nu eindelijk afvallen? Dan is een elliptical trainer misschien wel een goede optie daarvoor. Met zo een trainingsapparaat kun je nu gewoon lekker thuis trainen en dat wel op elk moment wanneer jij dat wilt. Je hoeft dus niet meer uit huis te gaan om een sportschool te bezoeken, want dat brengt extra kosten met zich mee. Investeer in uw eigen trainingsapparaat om uw fitnessdoelen te bereiken. Kies uit de drie onderstaande trainers, de beste elliptical trainer en welke top is voor jou.

 

1. LifeSpan E3i

 

De LifeSpan E3i Elliptical Cross Trainer is een trainingsapparaat dat maar liefst 20 trainingsniveaus heeft. Dit zijn allemaal trainingen die de nadruk leggen op de kuiten, bovenbenen en de hamstrings.

Plaats deze crosstrainer in uw woonkamer of in uw slaapkamer en begin aan een gezonde leefstijl, door het verrichten van verschillende oefeningen terwijl jij naar je favoriete televisieprogramma kijkt. Dit apparaat heeft een blessure verminderende technologie genaamd CoreBalance. Deze technologie herkent onevenwichtigheden bij het doen van oefeningen op het apparaat. Door middel van speciale sensoren wordt de druk dat wordt uitgeoefend op de pedalen gemeten.

Dit wordt dan op de console van je crosstrainer aangegeven, zodat je erop kunt letten. Hierdoor kun je blessures, pijn in de rug of gewrichten voorkomen. Dit apparaat heeft een USB aansluiting waarmee je je mobiel kunt opladen en de resultaten van uw training kunt overzetten op mobiel. Er is ook nog een dubbel railsysteem wat zorgt voor extra stabiliteit. Deze crosstrainer heeft aan de voorkant wieltjes, waardoor het gemakkelijk is om het te verplaatsen.

Dit apparaat heeft een LCD display van 7,5’’ groot. Op deze display kun je diverse belangrijke dingen aflezen zoals de tijd, snelheid, calorieverbruik, hartslag, hellingshoek, aantal strides, CPM etc. Tussen de 21 programma mogelijkheden zijn er 2 heart rate control programma’s en 2 users programma. Tot nu toe zijn er geen reviews over dit product geplaatst, waardoor het moeilijk is om een advies te geven hierover.

Als je aan je gezondheid wilt werken of het gewoon beu bent om zoveel geld te betalen aan de fitness dan is de elliptical trainer echt wel een aanwinst. Dit toestel van LifeSpan beschikt over 17 verschillende programma’s en is voorzien van 20 trainingsniveaus. Door deze grote keuze aan programma’s en trainingsniveaus kan het voor vele personen echt wel een topproduct zijn. En wie weet wordt het ooit wel één van de populairste toestellen als we kijken naar de voordelen ervan.

 

Voordelen:

CoreBalance technologie: dankzij deze technologie kun je eventuele blessures of pijn in de rug en gewrichten verminderen of zelfs vermijden. De CoreBalance technologie is namelijk in staat om onevenwichtigheden te registreren terwijl je beweegt. Dankzij het gebruik van speciale sensoren die in de voetpedalen bevestigd zijn, kan de druk gemeten worden die elk been uitoefent. Vervolgens worden deze gegevens meegedeeld op het scherm van het toestel.

Display: het scherm van de elliptical trainer is zeer helder en dus duidelijk af te lezen. Gegevens zoals de tijd, de snelheid, de hartslag en het calorieverbruik worden er zonder problemen op weergegeven.

Gebruiksvriendelijk: het toestel beschikt over een dubbel railsysteem dat zorgt voor extra stabiliteit en een soepele beweging. De transportwieltjes bevinden zich aan de voorzijde van de crosstrainer en maken dat je het apparaat heel gemakkelijk kunt verplaatsen. De 17 verschillende programma’s en de 20 trainingsniveaus zorgen daarnaast voor voldoende afwisseling.

 

Nadelen:

Voldoende ruimte: het toestel heeft een lengte van 203 cm en een hoogte van 175 cm en weegt nog eens 100 kg. Je zult dus moeten zorgen voor voldoende ruimte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hammer PRO LINE EX7

 

De Hammer PRO LINE Elliptical EX7 heeft 14 vooringestelde trainingsprogramma’s, 5 hartslag sturende programma’s en 24 weerstandsniveaus. Een ideaal apparaat die jou kan helpen om je fitness doelen te bereiken. Met de fitness score kunt u aan het eind van elke training uw prestatie meten en op zo een manier uw vooruitgang in de gaten houden.

Bij het trainen wordt uw hartslag gemeten, om te zien als u wel op de juiste manier traint of als u overbelastend traint. Je kunt dit apparaat ook gebruiken met een optioneel verkrijgbare borstband die je hartslag op een accurate wijze meet. Dit apparaat is speciaal gemaakt voor mensen die in een klein appartement of huis wonen en toch een trainingsapparaat in huis willen hebben. Doordat dit apparaat een kleine en compacte bouw heeft, past het in kleine ruimtes.

Na het trainen kunt u het gewoon in een hoek opschuiven door middel van de geïntegreerde transportrollen en is het gewicht van het apparaat geen probleem. Daarnaast heeft deze trainer een LCD scherm in twee kleuren. Van dit scherm kun je een aantal dingen van de trainingscomputer aflezen zoals de tijd, je hartslag, de calorieën, de afstand en snelheid.

Het heeft ook een tablet of smartphone houder en geïntegreerde speakers, zodat u tijdens het trainen ook naar uw favoriete muziek kunt luisteren of een leuke video kunt bekijken. Vergeleken met de twee andere trainingsapparaten, kun je wel stellen dat dit apparaat behoort tot de categorie van goedkope elliptical trainers.

Hammer Fitness is niet meteen het meest bekende merk en dit zien we ook aan het feit dat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn. Hierdoor weten we niet meteen of het ook het beste merk is als je op zoek bent naar een crosstrainer. Toch heeft het heel wat positieve kwaliteiten die we jou graag even willen meedelen. We bekijken meteen ook of er eventuele nadelen zijn.

 

Voordelen:

Compact formaat: in vergelijking met het vorige toestel van LifeSpan is deze elliptical trainer van Hammer Fitness veel kleiner van formaat. Op die manier is het ideaal om in kleinere ruimtes te plaatsen zoals bijvoorbeeld een studentenkot of een kleiner appartement.

Handig in gebruik: het toestel beschikt over 14 verschillende trainingsprogramma’s, 24 verschillende weerstandsniveaus en 5 hartslag gestuurde trainingsprogramma’s. Zo heb je voldoende afwisseling en wordt trainen nooit saai en vervelend. Bovendien kun je de hartslag meten dankzij contactsensoren. Maar het kan ook draadloos via de borstband die je er apart kunt bijkopen.

Prijs: in vergelijking met de andere producten in deze lijst beschikt dit toestel over de laagste prijs aangezien het zich in een prijsklasse tot 800 euro bevindt. En voor dit alles heb je een zeer degelijk toestel dat bovendien heel stabiel staat dankzij de antislipvoeten.

 

Nadelen:

Borstband: via de borstband kun je draadloos je hartslag gaan meten. Als je dit wilt dan moet je de borstband echter nog apart gaan aankopen aangezien die niet inbegrepen zit in de prijs van de elliptical trainer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. LifeSpan E2i

 

De LifeSpan E2i Elliptical Cross Trainer is een ander trainingsapparaat van het merk LifeSpan. Dit apparaat heeft enkele eigenschappen van het eerste apparaat die ook van hetzelfde merk is.

Het heeft 20 weerstandsniveaus, dus 20 niveaus in de hellingshoek om zo meer nadruk te leggen op de kuiten, bovenbenen of de hamstring. Daarnaast zijn er 21 trainingsprogramma’s waarvan twee heart rate control programma’s en twee user programma’s. Er is ook CoreBalance technologie wat ervoor zorgt dat de kans op blessures, pijn in de rug of pijn in de gewrichten voorkomen wordt en daardoor verminderd. Dit apparaat heeft met tegenstelling tot het eerste apparaat een enkel railsysteem, wat het mogelijk maakt om intensiever te trainen.

Daarnaast heeft dit apparaat een 6’’ LCD scherm waarop je op een overzichtelijke manier belangrijke informatie kunt aflezen zoals de snelheid, afstand, hartslag, calorieverbruik, aantal strides, wattage, hellingshoek en weerstand niveau etc. Handig is dat de trainer transportwieltjes aan de voorzijde heeft, wat het gemakkelijk maakt om het te verplaatsen en op zo een manier heb je geen last van het volledige gewicht van het apparaat.

Door middel van de USB aansluiting kun je jouw trainingsgegevens synchroniseren naar jouw club account. Op zo een manier kun je verschillende trainingsgegevens met elkaar vergelijken en ben je op de hoogte van de vooruitgang dat je boekt. Een ander leuk voordeel is dat je naar je favoriete muziek kunt luisteren terwijl je aan het trainen bent. Ook van dit apparaat zijn er nog geen reviews geplaatst door kopers.

Net zoals het eerste product is ook deze elliptical trainer van het merk LifeSpan. Dit doet ons vermoeden dat het misschien toch wel een redelijk bekend merk is inzake fitnesstoestellen. Het apparaat beschikt over 17 programma’s en wel 20 weerstandsniveaus waardoor je op een aangename manier aan je conditie kunt werken. Bovendien is het beschikbaar in een zwarte kleur die niet alleen heel stijlvol maar ook elegant is en veruit in elk interieur past.

 

Voordelen:

CoreBalance: je kunt eventuele blessures en pijn aan de rug of gewrichten gaan vermijden of verminderen dankzij de CoreBalance technologie. Die gaat namelijk onevenwichtigheden in de bewegingen gaan registreren.

Effectieve training: het apparaat is voorzien van 20 weerstandsniveaus die bovendien in een hellingshoek worden geplaatst. Op die manier worden je hamstrings, je kuiten en je bovenbenen nog eens extra goed getraind. Dankzij de 20”stride length haal je nog meer uit je training. Hoe groter de stride length hoe beter de training en vooral hoe doeltreffender die zal zijn.

Gebruiksvriendelijk: dankzij het railsysteem wordt het lichaamsgewicht beter over het toestel verdeeld. Op die manier staat het toestel ook veel evenwichtiger. Doordat het toestel stabiel staat kun je dan ook intensiever en met meer kracht gaan trainen. Daarnaast kun je de crosstrainer gemakkelijk verplaatsen dankzij de transportwieltjes.

 

Nadelen:

Beschikbare ruimte: net zoals het eerste product is ook dit apparaat redelijk groot en zul je dus voldoende ruimte moeten voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elliptical trainers koopgids

 

Een elliptical trainer of crosstrainer is het ideale product om al je beenspieren mee te trainen. Het heeft echter ook een positieve werking op de spieren van je bovenlichaam. Hoeveel wil je uitgeven aan zo’n toestel en welke functies moet het hebben? Hoeveel plaats neemt het in? En welk type crosstrainer koop je best?

Type crosstrainer

Er bestaan twee soorten crosstrainers met een duidelijk verschil: rear driven of front driven crosstrainers. Het verschil zit in het vliegwiel die bij een rear driven aan de achterkant van het toestel zit en bij een front driven aan de voorkant.

Bij een front driven crosstrainer zijn de bewegingen meer horizontaal en vlak. Dit is minder belastend voor de gewrichten en er zit ook minder afstand tussen de pedalen. Je houding is daardoor natuurlijker.

Een rear driven crosstrainer maakt rondere bewegingen, je kunt het een beetje vergelijken met hardlopen. Het is actiever dan een front driven trainer en je zult dus ook meer calorieën verbranden als je hier op traint.

Het doel van een crosstrainer is om het vliegwiel in beweging te krijgen. Zoals we al vermeld hebben zijn de bewegingen van een crosstrainer net als hardlopen, maar met minder belasting op je spieren en je gewrichten. En je traint er zowel je bovenlichaam als je onderlichaam mee dus het is voordeliger dan bijvoorbeeld een loopband.

 

Functies van het apparaat

Een crosstrainer of elliptical trainer wordt vooral gebruikt om fit te blijven, spieren te verstevigen en zelfs om gewicht te verliezen. Een crosstrainer kan over verschillende functies en snufjes beschikken die je kunnen helpen bij je dagelijkse training.

Zo kan je toestel bijvoorbeeld voorzien zijn van een ergometer. Deze meter laat je toe om het vermogen dat jij levert te meten en te regelen. Zo kun je op een constante intensiteit blijven trainen om aan je conditie te werken.

Andere apparaten zijn uitgerust met een hartslagmeter om je hartslag in de gaten te houden. Dit wordt meestal gemeten via de handgrepen die over sensoren beschikken zodat de polsslag gemeten wordt terwijl je aan het trainen bent. Je hartslag kan aangeven of je net aan je conditie aan het werken bent of vet verbrandt.

Ook is het voordelig als je tussen verschillende trainingsprogramma’s kunt kiezen. Een voorgeprogrammeerd trainingsprogramma zoals een intervaltraining kan je helpen om je spiermassa op te bouwen of je conditie te verbeteren.

 

Bediening en grootte

De bediening van een crosstrainer kan voor sommige mensen niet zo belangrijk zijn maar toch is er ook een groot deel van de kopers die er wel veel belang aan hechten. Als een paneel te complex is om te bedienen dan kan dat voor verwarring zorgen en stimuleert het de gebruiker niet om de verschillende mogelijkheden te exploreren.

Er bestaan modellen die je kunt verbinden met je smartphone of die je op het internet kunt aansluiten maar deze kosten ook wel meer geld. De meeste toestellen beschikken over een LCD scherm met achtergrondverlichting zodat je de informatie altijd goed kunt aflezen. De grootte van het scherm kan afhangen van de prijs van het toestel.

Als je weinig plaats hebt bij jou thuis kun je kiezen voor een compact model met wieltjes om het makkelijk te verplaatsen en op te bergen. De locatie van het vliegwiel speelt een rol hierbij, een rear driven crosstrainer is meestal moeilijker te verplaatsen en op te bergen dan een front driven crosstrainer.

Een duurdere crosstrainer zwaarder zijn wat het ook moeilijker maakt om te verplaatsen. Je kiest best voor een model op wieltjes zodat je het toestel makkelijk kunt verplaatsen. Sommige crosstrainers kun je zelfs opvouwen zodat ze weinig plaats innemen bij het opbergen.

Prijskaartje

De prijs van een crosstrainer is direct verbonden met een aantal factoren. Zo is een crosstrainer met meer functionaliteiten duurder dan een simpel toestel. Als je bijvoorbeeld een hartslagmeter wilt dan zal de prijs van het apparaat de hoogte in gaan. Gelukkig is het makkelijk om online vele aanbiedingen te vergelijken van crosstrainers.

Je kunt koopjes op de kop tikken als je genoeg tijd hebt om aan je zoekwerk te besteden. Houd er rekening mee dat zwaardere en grotere crosstrainers duurder kunnen zijn door de betere kwaliteit van het product.

Als je apparaat over speciale functies beschikt zoals technologie die ervoor zorgt dat je minder blessures ondervindt, dan zul je ook meer geld moeten uitgeven. Het is echter aanbevolen om een duurzaam apparaat te kopen, zeker als je van plan bent om het dagelijks te gebruiken. Ook zal een duurder apparaat beschikken over een groter LCD scherm om de informatie beter te kunnen aflezen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES