Beste ergometer

Laatste update: 17.06.24

 

Ergometers test van 2024

 

Ben je al geruime tijd bezig met sporten of wil je graag wat meer aan je conditie werken? Het gebruik van een degelijke ergometer kan dan alvast een stap in de goede richting zijn. Toch is het niet altijd makkelijk een goede keuze te maken en daarom willen wij jou graag helpen. Zo zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse ergometers. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Virtufit HTR ergometer. Als beginnend sporter of wanneer je wilt werken aan uithouding, is dit toestel alvast een goede aanbeveling vanwege de diverse “low intensity training”. Echter blijkt ook de Tunturi Star Fit E100 ergometer een schot in de roos te zijn. Een degelijk toestel waarbij je probleemloos tussen de 20 trainingsprogramma’s kunt schakelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ergometer Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame ergometer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan niet langer getreurd want wij zijn er om jou even op weg te helpen. We hebben ons laten leiden door de verschillende online reviews en het positieve en negatieve advies van klanten. Op basis daarvan hebben we een selectie gemaakt van 5 topproducten. Bekijk deze 5 producten even rustig en wie weet zit er wel een aantrekkelijke ergometer aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

1. Virtufit HTR

 

Met deze ergometer van het bekende merk Virtufit haal je niet alleen een degelijk apparaat maar degelijk ook een duurzaam toestel in huis. Het is een lichtgewicht apparaat dat bijzonder ideaal is voor een typische „low intensity training”. Dat wil dus zeggen dat de intensiteit van de training laag tot gemiddeld wordt gehouden zodanig dat je werkt aan je uithouding en vetverbranding.

Indien je niet veel tijd hebt om na het werk nog even naar de fitness te rennen, dan is dit product misschien voor jou wel de beste ergometer. Het toestel is ergonomisch ontworpen en zorgt voor een comfortabele houding. Verder is het belastbaar met een gewicht van maximaal 150 kg. Verder kun je zowel het zadel alsook het stuur lichtjes gaan aanpassen zodanig dat je de ultieme zitpositie bereikt.

Een blik op de online reviews leert ons dat de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over de kwaliteit en de duurzaamheid van dit apparaat. Het voldoet voor hen dan ook volledig aan alle verwachtingen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tunturi Star Fit E100

 

Tussen de goedkope ergometers zul je vast en zeker dit product kunnen spotten. Dit toestel wordt geleverd door het bekende merk Tunturi en is voor velen veruit de beste hometrainer. Het is een handig apparaat dat bijzonder eenvoudig te bedienen is.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen maar liefst 20 verschillende trainingsprogramma’s. Daarbij heb je de keuze om te intensiteit te verhogen of te verlagen waardoor een training moeilijker of makkelijker wordt. Je kunt hierbij kiezen uit wel 24 verschillende weerstandsniveaus. Verder kun je genieten van de aanwezige hartslagsensoren, de elektronische weerstand bediening en het comfort. Zo kun je het zadel naar wens gaan verstellen.

Deze ergometer is verder ook uitgerust met een handige bidonhouder en een praktische tablethouder. Het is een duurzaam toestel dat door de kopers positief onthaald wordt. Zo geven velen niet alleen een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding maar verder ook over de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Virtufit Semi-Pro

 

Net zoals het eerste apparaat zul je merken dat ook deze ergometer wordt aangeboden door het bekende merk Virtufit. Deze roeitrainer is voorzien van verschillende functies en mogelijkheden. Bovendien kun je de roeitrainer na gebruik gewoon in elkaar klappen waardoor je meteen heel wat ruimte kunt besparen.

Het toestel is verder vervaardigd uit bijzonder degelijke en duurzame materialen. Zo zijn de rails gemaakt uit bijzonder kwalitatief en licht aluminium. Het zitje is dan weer gemaakt uit duurzaam PU Foam. Dit voelt zacht aan en zorgt voor een comfortabele zithouding. Doordat de aluminium rails voldoende lang zijn, is dit toestel ook voor iets grotere personen een goede aanbeveling.

Ondanks de lage weerstand volgens één enkele koper, zijn de meeste klanten wel degelijk positief over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Verder geven sommigen ook een positief advies over de installatie en de mogelijkheden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. SportPlus SP-ET-9600-iE

 

Je hebt uiteraard ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de SportPlus ergometer. Als we de koper mogen geloven dan hebben we hier werkelijk te maken met een topproduct. Het toestel biedt je de mogelijkheid om te kiezen tussen maar liefst 24 verschillende trainingsprogramma’s en 24 verschillende weerstandsniveaus. Je kunt dus zelf bepalen hoe zwaar of hoe intensief je de training wilt maken.

Het apparaat biedt je verder meer informatie over je hartslagfunctie en het is mogelijk om gebruik te maken van een borstband. Het is een degelijke crosstrainer die gebruik maakt van een daarvoor ontworpen app.

Tot op heden heeft er nog maar één enkele gebruiker een reactie geplaatst bij dit product. De koper is echter helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze ergometer en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Kortom, deze ergometer voldoet vrijwel volledig aan de verwachtingen van deze gebruiker.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. FitBike Senator iPlus

 

Tenslotte sluiten we het rijtje af met de FitBike ergometer. Het is een degelijk toestel dat is uitgerust met een bijzonder stevig en duurzaam frame in combinatie met een zwaar vliegwiel. Op die manier worden de gewrichten zo min mogelijk belast. Verder kun je genieten van een lage instap en is er een ruimte voorzien om je tablet te bevestigen.

Je kunt verder ook gebruik maken van de handige bluetooth functie zodat het mogelijk om muziek van je smartphone of tablet te streamen. Of je nu even lekker wilt sporten of moet revalideren na een ongeval, deze ergometer is daarvoor alvast de ideale aanbeveling.

Op dit moment heeft er nog maar één enkele koper een online review bij dit product geplaatst. Jammer genoeg is de mening lichtjes verdeeld. Dat hoeft uiteraard niet negatief te zijn aangezien het ruimte biedt tot verbetering. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken en bekijk even of deze ergometer al dan niet iets voor jou is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ergometers koopgids

 

Wat is een ergometer en waarvoor wordt het apparaat gebruikt? Welke voordelen brengt het met zich mee en bestaan er diverse soorten ergometers? Dergelijke vragen willen wij voor jou zo goed mogelijk trachten te beantwoorden zodat het makkelijker wordt om te kiezen tussen de beste ergometers. Echter raden wij jou aan om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Zo nu en dan kunnen er leuke promoties en aanbiedingen de kop op steken. Wees hierop voorbereid en wie weet ga je dan binnenkort wel met een aantrekkelijke ergometer aanbieding naar huis.


Wat is de functie van een ergometer

Je hebt misschien wel al eens gehoord van een ergometer maar wat is dat nu precies en wat doet het? Een ergometer is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om een bepaalde hoeveelheid arbeid te gaan meten die door het lichaam wordt uitgevoerd. Dit kan uiteraard ook door een deel van het lichaam zijn zoals enkel de benen of enkel de armen. Het spreekt voor zich dat je de meeste ergometers zult terugvinden als onderdeel van een fitnesstoestel. Denk maar aan crosstrainers en dergelijke waarbij de intensiteit en de totale arbeid kunnen worden bepaald.

Toch is het niet meteen de bedoeling om zomaar over te gaan tot de aankoop van de eerste de beste ergometer. Er bestaan wel degelijk verschillende soorten en sommige ergometers zullen bovendien over net iets meer mogelijkheden beschikken. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om voor jezelf op voorhand uit te maken waar je naar op zoek bent. Wil je echt een basis apparaat of één van de goedkope ergometers? Of mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn? Vroeg of laat zul je dan vast en zeker met één van de beste apparaten huiswaarts keren.

 

Het type ergometer

We hebben het al even aan bod laten komen maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten ergometers. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een trapfrequentie-afhankelijke ergometer en een trapfrequentie-onafhankelijke ergometer. Uiteraard zijn er ook ergometers die over beide opties beschikken en bijgevolg misschien ook wel net een tikkeltje duurder zijn om aan te kopen.

Als je voor een trapfrequentie-afhankelijke ergometer kiest dan wordt voornamelijk rekening gehouden met het totale geleverde vermogen. Afhankelijk van het vermogen, wordt er vrijwel automatisch een bijbehorende weerstand aangeduid door de ergometer. Mensen die dus iets meer vermogen kunnen leveren, zullen dus een grotere weerstand ondervinden. Als beginnend sporter is het geleverde vermogen vaak nog iets lager en dus bijgevolg ook de ingestelde weerstand.

Kies je echter voor een trapfrequentie-onafhankelijke ergometer dan kies je voor een apparaatje dat op de omgekeerde manier werkt. Dergelijke ergometer zal dus zorgen voor een constante hoeveelheid weerstand. Met andere woorden, de weerstand die geleverd wordt door de ergometer is in dit geval niet meer afhankelijk van het vermogen dat door je lichaam geleverd wordt. Je traint dus gedurende de volledige training op hetzelfde niveau en met dezelfde weerstand.

 

Welke pluspunten biedt een ergometer

Het gebruik van een degelijke ergometer biedt dus uiteraard heel wat pluspunten. Zo heb je de mogelijkheid om heel specifiek op een bepaald vermogen en met een bepaalde weerstand te gaan trainen. Wat echt wel handig kan zijn voor sporters die op uithouding willen trainen of wanneer je gewoon enkele kilo’s wenst af te vallen. Als beginnend sporter is het ook bijzonder handig omdat je dan de weerstand systematisch kunt verhogen, rekening houdend met het geleverde vermogen.

De betrouwbaarheid van de ergometer

Maar hoe zit het dan met de betrouwbaarheid van een ergometer? Zijn dergelijke metingen nauwkeurig of toch niet? Je hoeft niet te panikeren want we kunnen wel degelijk meedelen dat een ergometer een bijzonder betrouwbaar apparaat blijkt te zijn. De weerstand van dergelijke apparaten is namelijk geijkt en garandeert daardoor heel wat nauwkeurigheid.

 

Het mogelijke kostenplaatje

En hoe zit het dan met het kostenplaatje? Ook daar zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor één van de goedkope ergometers die je al gauw voor 280 euro of minder kunt aankopen. Echter zul je voor bepaalde apparaten ook net iets meer budget hoeven te voorzien. Prijskaartjes van ruim 650 euro of meer zijn dan ook alvast geen uitzondering meer.

Indien je mocht twijfelen tussen meerdere ergometers dan kan het misschien een goed idee zijn om ook even de online reviews van klanten te bekijken. Daarin geven kopers hun ongezouten mening, positief of negatief over een bepaalde ergometer. Op die manier krijg je een beter beeld van het product en weet je of het al dan niet iets voor jou is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES