6 beste fiets Telefoonhouders Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste fiets telefoonhouders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Universele Fiets GSM Houder Stuur kies je voor een, hoe kan het ook anders, universele fiets telefoonhouder die de mogelijkheid biedt om maar liefst 360 graden te draaien. Daartegenover staat de Telefoonhouder voor mobiel op fiets die geschikt blijkt voor smartphones met beeldschermen gaande van 3,5 tot maximaal 6,5 inches groot. Om de selectie zo volledig mogelijk te maken, hebben we in de onderstaande tabel nog een derde huidige toppertje toegevoegd eveneens voorzien van voor- en nadelen. Neem rustig de tijd om de verschillende producten tegenover elkaar af te wegen alvorens je er de voor jou beste aanbeveling uitkiest.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste fiets telefoonhouders (Reviews) van 2024

 

De beste fiets telefoonhouder is degene die helemaal aan de verwachtingen voldoet. Voor sommigen kan dit Samsung S5 fiets telefoonhouder zijn terwijl anderen op zoek gaan naar een iPhone 6 fiets telefoonhouder of misschien wel één van de vele universele fiets telefoonhouders. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 6 top telefoonhouders voor op de fiets. Neem rustig de tijd om de opties te bekijken, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. En wie weet kies je wel voor de populairste mobiele fiets telefoonhouder of de smartphone houder voor op de fiets met de laagste prijs?

 

1. Universele Fiets GSM Houder Stuur (Telefoonhouder) 360° draaien

 

Door te kiezen voor de fiets telefoonhouder van TT tiptops kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar ook voor gebruiksgemak én betaalbaarheid. Zo behoort hij tot één van de goedkope universele telefoonhouders binnen dit segment waardoor hij meteen binnendringt in het lijstje van populairste gadgets. 

De TT tiptops telefoonhouder kent een maximaal formaat van 3 x 6 x 11,5 cm aangevuld met een relatief compact gewicht van 49 gram. Dit maakt hem bijzonder handzaam en uitermate geschikt voor smartphones van 4 tot en met 6,5 inches. Verder blijkt hij vooral vervaardigd uit duurzaam siliconen materiaal wat resulteert in een hoge flexibiliteit én duurzaamheid. 

Tot slot blijkt deze zwarte telefoonhouder 360 graden draaibaar en eenvoudig om op eender welke fiets te installeren. Het zal je dan ook niet verwonderen dat deze universele houder een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren heeft mogen ontvangen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere telefoonhouders, lijkt het exemplaar van TT tiptops wel een echte aanbieding te zijn.

Formaat: met een maximaal formaat van 3 x 6 x 11,5 cm blijkt deze houder uitermate geschikt voor elk type smartphone met een grootte van 4 tot 6,5 inches.

Materiaal: de houder blijkt vervaardigd uit duurzaam siliconen wat meteen zijn flexibiliteit verklaart. Dit maakt hem geschikt voor temperaturen gaande van -30 tot 100 graden Celsius.

 

Nadelen:

Geen iPhone 11 of 12: houd er rekening mee dat deze telefoonhouder niet geschikt is voor gebruik in combinatie met grote smartphones zoals bepaalde modellen uit de 11 of 12 reeks.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Telefoonhouder voor mobiel op fiets, Fietshouder mobiel, Telefoonsteun fietsstuur, Universeel

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze mobiele telefoonhouder van Cyberproducts die gekenmerkt wordt door een verstelbaar formaat van 7,5 x 14,8 x 35 cm aangevuld met een gewicht van ongeveer 104 gram. Dit maakt hem uitermate geschikt voor diverse types smartphones met een breedte gaande van 3,5 tot 6,5 inches zoals bijvoorbeeld de iPhone 11, iPhone XS Max, de iPhone 6 en iPhone 7 en 8.

De houder, die overigens uit 100% degelijk ABS plastic vervaardigd blijkt, kan op eender welk fietsstuur met een diameter van 22 tot 33 mm worden bevestigd en blijkt daarnaast ook nog eens 360 graden draaibaar. Bij correcte installatie geniet je overigens de volledige toegang tot alle mogelijke touchscreen functies van je smartphone.

We zien dat klanten ook hier laaiend enthousiast zijn over hun aankoop en zowel een positief advies geven over de kwaliteit alsook de gebruiksvriendelijkheid er van.

 

Voordelen:

Installatie: je kunt deze fiets telefoonhouder eenvoudig op eender welk type fietsstuur installeren zolang de diameter zich situeert tussen 22 en 33 mm.

Materiaal: hij blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam ABS plastic wat bijdraagt aan de flexibiliteit.

Formaat: dankzij de maximale afmeting van 7,5 x 14,8 x 35 cm en een gewicht van ongeveer 104 gram, blijkt deze houder uitermate geschikt voor smartphones met een breedte gaande van 3,5 tot maximaal 6,5 inches.

 

Nadelen:

Geen powerbank noch oplader: ben je op zoek naar een telefoonhouder fiets met powerbank of een fiets telefoonhouder inclusief oplader dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Topeak RideCase iPhone 11 Pro Max, Ios 

 

Ben je bewust op zoek naar een kwalitatieve fiets telefoonhouder voor je iPhone 11 Pro Max smartphone dan kunnen wij jou dit exemplaar van Topeak best wel aanbevelen. Zijn prijskaartje is weliswaar iets duurder vanwege de exclusiviteit voor dit bepaald type smartphone, maar daar lijken de meeste klanten niet meteen wakker van te liggen. Wat hem de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo blijkt de houder, die overigens in een zwarte of grijze kleur te bekomen is, voorzien van een totaal formaat van 15,7 x 8,2 x 1,5 cm aangevuld met een gewicht van ongeveer 35 gram. Hij blijkt hierbij vervaardigd uit een hoogwaardig technisch kunststof / rubberen frame aangevuld met bumpers ter hoogte van de hoeken waardoor de houder 100% bescherming biedt tegen eventuele schokken en stoten.

Verder is de RideCase telefoonhouder bijzonder eenvoudig te monteren en uitgerust met een ingebouwde flip-stand”. Dit maakt het gebruik op de fiets iets makkelijker en verhindert het eventuele draadloze opladen alvast niet.

 

Voordelen:

Frame: de houder is voorzien van een hoogwaardig technisch polymeer / rubber frame dat niet alleen krasbestendig maar ook 100% antislip is.

Design: hij is te bekomen in een robuust zwart design of neutrale grijze kleur.

Formaat: met een formaat van 15,7 x 8,2 x 1,5 cm blijkt deze telefoonhouder uitermate geschikt voor gebruik met de iPhone 11 Pro Max.

Handig in gebruik: deze unieke houder is overigens afgewerkt met een verstevigingen/ bumpers ter hoogte van de hoeken zodanig dat de iPhone een tikkeltje beter beschermd wordt. Verder is het ook één van de waterdichte fiets telefoonhouders uit het rijtje.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met sommige andere telefoonhouders lijkt het prijskaartje hier een tikkeltje hoger te liggen dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. EQ Verstelbare Telefoonhouder Fiets, 4.0 Tot 6.8 Inch, Telefoonhouder Fiets Universeel

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor deze unieke universele én verstelbare telefoonhouder van Elqing. De houder, die overigens 360 graden draaibaar blijkt, is vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium en beschikbaar in 2 neutrale kleuren waaronder zwart en zilver.

De verstelbare breedte zorgt ervoor dat elke smartphone met een breedte tussen 5,7 cm en 10,5 cm inclusief hoesje, er makkelijk en snel in te passen is. Bovendien wordt bij levering een inbussleutel aangeboden zodat de installatie een fluitje van een cent wordt.

Tot op heden heeft er nog maar één koper een reactie geplaatst bij deze telefoonhouder die, gelukkig maar, 100% positief is. Zo is de klant niet alleen tevreden over de aangeboden kwaliteit en de efficiëntie van de houder maar eveneens enthousiast over het contact met de verkoper van het product. Dit resulteert dan ook in een mooie score van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze telefoonhouder heeft men vooral gekozen voor de positieve eigenschappen van aluminium.

Formaat: doordat de fiets telefoonhouder een verstelbare breedte kent, blijkt hij geschikt voor smartphones tussen 5,7 en 10,5 cm inclusief een bijbehorend hoesje.

Inbussleutel: zodra je van plan bent om deze telefoonhouder voor je fiets aan te kopen, wordt er meteen een inbussleutel alsook handleiding met instructies aangeboden.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Design: tot op heden zijn er nog geen negatieve reacties geplaatst waardoor we vermoeden dat het neutrale design eventueel een struikelblok zou kunnen zijn. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Activ24 Fietslamp set 4 in 1, Telefoonhouder fiets, Inclusief achterlicht en handige Activ24 LED zaklamp

 

In tegenstelling tot de andere producten uit deze selectie, kies je met de Activ24 voor een complete fietslampenset die overigens ook gebruikt kan worden als telefoonhouder én praktische powerbank. Hij kent een maximaal formaat van 15 x 6 x 6 cm aangevuld met een gewicht van 400 gram en leent zich er makkelijk toe op het stuur van je fiets te installeren.

De fietslamp levert, bij een volle batterij, een ruime lichtopbrenst van maar liefst 550 Lumen wat resulteert in een felle lichtbundel en 100% zichtbaarheid. Dit wordt aangevuld met de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende lichtsterkte standen gaande van Low en High tot Strobe of knipperend. Net zoals het gratis aangeboden led achterlicht, is ook de eigenlijke fietslamp voorzien van een krachtige 2400 mAh accu die je makkelijk, met behulp van de meegeleverde USB-kabel, kunt opladen. Maak tevens gebruik van de bijbehorende klemmen om je smartphone veilig in de houder te klikken en klaar is Kees!

Klanten reageren duidelijk positief op deze, uit kunststof vervaardigde, universele telefoonhouder die overigens ook nog eens 100% waterdicht is. Dit leidt dan ook moeiteloos tot een mooie maximumscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: zowel de fietslamp als de gratis meegeleverde led zaklamp blijken vervaardigd van een oplaadbare 2400 mAh accu. 

USB-kabeltje: het meegeleverde USB-kabeltje is bedoeld om de accu van de lamp steeds opnieuw te kunnen opladen.

Handig in gebruik: deze fietslampenset is eveneens geschikt voor gebruik als fiets telefoonhouder en krachtige powerbank. Bovendien is de set 100% waterdicht en eenvoudig te installeren.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks het feit dat hij afkomstig blijkt van één van de beste merken en behoort tot de populairste toestellen, is hij jammer genoeg niet voorzien van eht laagste prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. OwlyVision Mobiel Telefoonhouder voor op de Fiets, Universele Antislip GSM Fietshouder

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke universele telefoonhouder die in enkele seconden op eender welke fiets verticaal of horizontaal te monteren is. Hij wordt jou aangeboden door het, al dan niet bekende, merk OwlyVision en blijkt geschikt voor smartphones met een beeldscherm gaande van 4 tot maximaal 6,5 inches.

Bovendien is hij volledig vervaardigd uit duurzaam siliconen wat hem meteen ook een pak flexibeler maakt en bijgevolg handig in gebruik. Houd er wel rekening mee dat je hem maar beter niet als standaard in de wagen gebruikt.

Wanneer we de reacties van klanten, vermeld in de online reviews, bekijken dan stellen we toch enige verdeeldheid vast. Zo zijn de meesten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid terwijl anderen dan weer melding maken van een matig gebruiksgemak. Zo zou het volgens sommige klanten niet mogelijk zijn om de smartphone te gebruiken maar dient de houder enkel om de GSM te stockeren. 

 

Voordelen:

Formaat: vanwege zijn compacte formaat en dito lichte gewicht is deze telefoonhouder vooral bedoeld voor smartphones met een beeldscherm van minimaal 4 inches tot maximaal 6,5 inches.

Materiaal: bij de productie van deze houder heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam en flexibel siliconen.

Installatie: hij is makkelijk op het stuur van je fiets te installeren en dit zowel verticaal als horizontaal.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens een kleine minderheid zou de houder enkel en alleen bedoeld zijn om de smartphone te stockeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fiets telefoonhouders Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer gebruikers die op zoek gaan naar een degelijke telefoonhouder voor op de fiets. Toch lijkt het ons een goede aanbeveling om niet zomaar in het wilde weg de eerste de beste houder aan te kopen. Uit onderzoek is gebleken dat er namelijk verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van formaat, types en prijskaartjes. Neem daarom de onderstaande koopgids alvast even rustig door alvorens de verschillende fiets telefoonhouders en eventuele aanbiedingen met elkaar te gaan vergelijken.

Het nut van een fiets telefoonhouder

Net zoals voetbal behoort het wielrennen tot één van de meest populaire hedendaagse sporten. Dat verklaart meteen ook waarom er vandaag de dag zoveel wielertoeristen en wielerfanaten op de weg te vinden zijn. Om hun trainingen en belangrijke parameters zoals hartslag, afstand en hoogtemeters optimaal te kunnen bijhouden, maken sommigen onder hen gebruik van een speciaal horloge terwijl anderen ervoor kiezen om hun smartphone mee te nemen onderweg.

Maar ook niet wielertoeristen die zo nu en dan eens een leuke fietsroute volgen lijken gecharmeerd door de mogelijkheden van een smartphone op de fiets. Om het allemaal zo veilig mogelijk te houden, werd de zogenaamde fiets telefoonhouder ontwikkeld. Naar analogie met de telefoonhouder die je in de wagen gebruikt, is ook de fiets variant bedoeld om je smartphone stevig vast te zetten en vervolgens beide handen 100% vrij te hebben. Op die manier kun je probleemloos navigeren, appen en inkomende telefoongesprekken beantwoorden.

Het ruime aanbod aan fiets telefoonhouders gebiedt je echter wel om rekening te houden met verschillende elementen waaronder het formaat, het type smartphone en misschien in mindere mate ook de prijs en het uiteindelijke design.

 

Het type telefoonhouder

Net doordat er zoveel verschillende soorten smartphones bestaan, is het niet onlogisch dat het aanbod aan fiets telefoonhouders minstens even uitgebreid moet zijn. Zo bestaan er smartphones in allerlei uitvoeringen, formaten en vormen waardoor sommige houders meer aangewezen zijn dan andere.

Zo kent de iPhone 12 Pro Max een grotere schermgrootte dan zijn broertje de iPhone 12 Mini. Of wordt de iPhone 11 gekenmerkt door een afgerond design tegenover het hoekige design van de iPhone 12 reeks.

Het onderscheid tussen de verschillende houders kan echter ook worden gebaseerd op basis van hun functie. Waar sommige modellen enkel en alleen als fiets telefoonhouder dienst doen worden andere aangevuld met extra functies zoals de GoPro mount, een kompas en/ of fietstas. 

En om het nog allemaal net dat tikkeltje moeilijker te maken, kunnen we eveneens een onderscheid noteren op basis van de waterdichtheid. Ondanks het feit dat heel wat recente smartphones reeds 100% waterdicht zijn, is het altijd nog een meerwaarde indien de houder dat ook blijkt te zijn.

 

Plaatsing en installatie van een telefoonhouder

Eenmaal je een keuze hebt gemaakt voor een bepaald type telefoonhouder, raden wij jou aan om de aandacht nog even te vestigen op de plaatsing en installatie ervan. In de meeste gevallen wordt een fiets telefoonhouder dan ook op de stang van het fietsstuur gemonteerd. 

Echter bestaan er tegenwoordig ook enkele modellen die bedoeld zijn om op de stuurpen of balpen van de fiets te installeren. Bedenk dus op voorhand goed wat je verwachtingen en doelstellingen zijn alvorens je opteert tussen een bepaald type montage.

 

Wat zou een goede fiets telefoonhouder kunnen zijn?

Ben je overtuigd van de mogelijkheden en neem je bovendien regelmatig de fiets, dan vraag je je misschien wel af wat nu eigenlijk de beste fiets telefoonhouder zou kunnen zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de GUB G86 houder een compacte allround oplossing zou kunnen zijn; vervaardigd uit degelijk doch lichtgewicht aluminium en geschikt om eender welke type smartphone in te plaatsen. Jammer genoeg is hij niet 100% waterdicht.

Voor een spatwaterdichte, al dan niet universele, fiets telefoonhouder kies je beter voor een exemplaar dat voorzien is van een dun PVC-laagje waarachter je de smartphone kunt plaatsen. De top wordt overigens verder aangevuld met de Spigen Gearlock en de iOttie Active Edge fiets telefoonhouders.

Enkele bijkomende aandachtspunten en het prijskaartje

Tot slot willen we jou nog graag enkele “tips & tricks” meegeven waarvan we denken dat die misschien wel goed van pas zullen komen tijdens de zoektocht. Ga daarom altijd op zoek naar een stevige solide telefoonhouder. Eentje waarbij je je smartphone goed kunt vastklikken zodat hij er niet zo makkelijk uitvalt. 

Daarnaast moet de houder makkelijk te bevestigen maar ook even snel weer te verwijderen zijn. Een houder met bijbehorende snelsluitsysteem zou hier eventueel een mogelijkheid kunnen zijn. Uiteraard zal dit alles ook wel een bepaalde invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs naargelang bepaalde factoren, makkelijk variëren van ongeveer 20 euro tot maar liefst 65 à 70 euro of misschien wel meer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES