Beste fietsenrek

Laatste update: 19.07.24

 

Fietsenrekken test van 2024

 

Als je er met het voltallige gezin graag eventjes op uit trekt om te gaan fietsen dan kan een degelijk fietsenrek achteraf best wel handig zijn. In onze koopgids proberen we je zoveel mogelijk informatie te geven over de elementen waarop je eventueel zou kunnen letten bij de aankoop van een fietsenrek. Je kunt natuurlijk ook gewoon rechtstreeks doorklikken naar onze top 3. Zo zul je merken dat je met het Mottez Dutch fietsenrek een degelijke aankoop doet. Dit rek is voldoende groot om tot wel 5 fietsen te gaan plaatsen. Ook het Bicycle Gear 4 fietsenrek wordt bijzonder sterk aangeraden en biedt ruimte aan maar liefst 4 fietsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fietsenrek reviews – top 5

 

 

Voor gezinnen die graag fietsen komt een fietsenrek goed van pas. Parkeer je fiets in het rek, slot errond en klaar is Kees. Of wil je je fiets meenemen op reis en ben je op zoek naar een fietsenrek voor op de auto? In dit artikel zullen we het vooral hebben over fietsenrekken om bij je thuis te installeren. Bestudeer de vijf volgende topproducten en beslis zelf welke het beste fietsenrek is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Mottez Dutch

 

Dit fietsenrek van het merk Mottez is een typisch Nederlands fietsenrek en is geschikt voor wel 5 fietsen. Het is een stevig rek en er is een verschil in hoogte tussen de plaatsen dus de fietsen kunnen dicht op elkaar gezet worden om weinig ruimte in te nemen.

Het hele fietsenrek heeft een lengte van 160 cm en kan ook tegen de muur gemonteerd worden. Het is gemaakt van verzinkt materiaal en is volledig roestbestendig.

Over dit product is er momenteel nog maar één online beoordeling geschreven maar deze geeft volledig positief advies. Het fietsenrek is van goede kwaliteit en is makkelijk om te gebruiken. Voor deze koper voldoet het product aan de verwachtingen.

Een fietsenrek kan altijd wel handig zijn om je fietsen veilig in te plaatsen. Met dit rek van Mottez haal je volgens de koper een zeer degelijk en duurzaam product in huis. Mottez is in elk geval een bekend merk en misschien voor velen ook het beste merk. Hieronder kun je overzicht terugvinden van de voor- en nadelen van het product.

 

Voordelen

Formaat: dit fietsenrek meet 16 x 39 x 49 cm en is daardoor werkelijk ideaal om maar liefst 5 verschillende fietsen in te plaatsen. De afstand tussen alle fietsen bedraagt dan ongeveer 37 cm.

Materiaal: het fietsenrek van Mottez is helemaal vervaardigd uit verzinkt materiaal waardoor het ook helemaal roestbestendig is.

 

Nadelen

Prijskaartje: de koper is helemaal overtuigd van de voordelen en de kwaliteit van dit fietsenrek. Toch vermoeden wij dat sommige gebruikers de prijs misschien net iets te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bicycle Gear 4

 

Dit zilverkleurige fietsenrek biedt plaats voor 4 fietsen. Het rek is gemaakt van metaal en je kunt het zowel aan de vloer als aan de muur bevestigen. De ruimte tussen de rekken is 30 cm en je kunt er fietsen in plaatsen met een maximale bandbreedte van 5 cm. Het fietsenrek zelf heeft een lengte van 100 cm en een hoogte van 26,5 cm.

Het product wordt geleverd met 8 bevestigingsmoeren, 8 bouten van roestvrij staal, 4 plastic pluggen en 4 schroeven om het fietsenrek mee te kunnen bevestigen aan de vloer of aan de muur.

De meningen over deze fietsenrek aanbieding zijn verdeeld. De meeste kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van het product en vinden dat het rek een mooi design heeft. Het is een stevig rek die makkelijk te monteren is. Andere kopers zijn niet tevreden want de afstand tussen de rekken is te klein en het is niet mogelijk om 4 grote fietsen naast elkaar te plaatsen, de sturen zitten in de weg.

Ook met de Bicycle Gear 4 haal je een degelijk fietsenrek in huis. Bovendien zul je ook meteen versteld staan van het mooie prijskaartje dat met dit product verbonden is. Dit fietsenrek biedt voldoende plaats om zonder problemen 4 fietsen in te plaatsen. Bekijk alvast even de eigenschappen van dit handige fietsenrek.

 

Voordelen

Montage: je kunt dit fietsenrek gemakkelijk aan de vloer of eventueel ook aan de wand of de muur gaan bevestigen.

Materiaal: het fietsenrek is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam metaal. Het kan dus zeker en vast wel tegen een stootje.

Hulpstukken: zodra je dit fietsenrek aankoopt dan zul je merken dat je er heel wat handige opzetstukken bij krijgt. Zo krijg je 8 bouten, 8 bevestigingsmoeren, 4 pluggen en nog een aantal handige schroeven meegeleverd.

 

Nadelen

Kleine onderdelen: het fietsenrek bevat wel redelijk veel kleine onderdelen en daar blijkt één enkele koper zich toch wel aan te storen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Flinger Bike-Lift

 

De Flinger Bike-Lift is een fietslift die werkt met katrollen om je fiets op te hangen na gebruik. Zo neemt je fiets minder ruimte in en heb je meer plaats voor andere producten. Je kunt fietsen van ongeveer 20 kg hiermee ophangen en dankzij de constructie heb je slechts de helft van je kracht nodig om het te gebruiken. Het is net of het gewicht van je fiets gehalveerd is.

Dit product heeft verder ook nog een lage prijs dus je kunt wel zeggen dat het tot de categorie van goedkope fietsrekken behoort. Het heeft een zwarte kleur en bestaat uit stalen onderdelen.

De kopers vinden het een heel handig artikel om mee te werken. Ze zijn ook tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en het apparaat werkt ook voor elektrische fietsen. Voor één koper is de productinformatie onjuist, volgens de handleiding kan het fietsen van 20 kg dragen maar de fiets van de koper weegt 23 kg en het werkt ook. Voor een andere koper is het koord nogal dun maar werkt het toch perfect.

Indien je op zoek bent naar een fietsenrek om aan het plafond te bevestigen dan kun je altijd deze fietslift eens bekijken. Dit model is afkomstig van het bekende merk Pro+ en beschikt ook over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst. Daardoor zou het zeker één van de populairste toestellen uit de selectie kunnen worden.

 

Voordelen

Aankoopprijs: je zult meteen versteld staan van de meer dan voordelige prijs van dit toestel. Ideaal als je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke fietslift.

Hulpstukken: op het moment dat je beslist om dit product aan te kopen dan krijg je er meteen ook de ophanghaken bij net zoals ook het bevestigingsmateriaal.

Draagvermogen: dit product is ideaal om te bevestigen aan plafonds tot en met 4 meter. Verder beschikt het over een maximaal draagvermogen van ruim 20 kg.

 

Nadelen

Onjuiste info: volgens één enkele gebruiker is de informatie die wordt weergegeven over het product toch niet helemaal correct.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bicycle Gear 2

 

Dit fietsenrek van Bicycle Gear is geschikt voor 2 fietsen en voor gebruik buiten. Het rek is behandeld met een roestwerende lak dus is bestand tegen roesten. Het heeft een zilveren kleur en is gemaakt van staal. Het rek is geschikt voor fietsen met elke bandbreedte. Door de lage prijs behoort dit toestel tot de goedkope fietsenrekken.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit product. Het is een stevig fietsenrek die eenvoudig te monteren is. De fietsen staan er stabiel in en de kleur komt overeen met de foto.

Voor één gebruiker is het fietsenrek te licht en tijdens het monteren ontbraken er gaten om de meegeleverde schroeven in te draaien. Je maakt het rek best vast aan de grond want anders zou het durven verschuiven.

Net zoals het voorgaande fietsenrek behoort ook dit rek tot het bekende merk Bicycle Gear. Dit model is geschikt om aan de vloer te bevestigen maar indien je dit wenst kun je het ook aan de wand installeren. Bovendien valt ook de aankoopprijs van dit fietsenrek bijzonder goed mee. We merken dat heel wat kopers dit ook kunnen waarderen.

 

Voordelen

Materiaal: dit fietsenrek is helemaal gemaakt uit bijzonder duurzaam maar vooral heel erg stevig metaal. Je hoeft dus geen schrik te hebben want het rek kan zeker en vast tegen een stootje.

Formaat: het gaat hier om een vrij compact fietsenrek dat de mogelijkheid biedt om 2 fietsen op een handige manier te plaatsen. Tussen de fietsen wordt een duidelijke afstand van ruim 30 cm gegarandeerd.

Accessoires: net zoals bij vele voorgaande modellen, krijg je ook hier bij de aankoop een aantal handige hulpstukken bij. Zo kun jij het fietsenrek zonder problemen aan de wand of de vloer bevestigen.

 

Nadelen

Te licht: de meeste kopers zijn helemaal overtuigd van dit fietsenrek. Toch vindt één enkele gebruiker het rek veel te licht en daardoor niet stabiel genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mottez muurbevestiging

 

Dit fietsenrek is bedoeld om te monteren tegen de muur en je kunt er 4 fietsen in plaatsen. Het is gemaakt van verzinkt materiaal en is volledig roestbestendig.

De afstand tussen de rekken is 42 cm en de fietsen staan in een hoek van 45º, zo bespaar je meer ruimte. Het rek heeft een lengte van 141 cm.

Over dit product zijn er tot op heden nog geen online meningen geschreven door gebruikers. We kunnen dan ook geen vergelijking maken met andere gelijkaardige producten.

Wegens gebrek aan een review kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Net zoals het eerste fietsenrek is ook dit model afkomstig van het bekende merk Mottez. Dit fietsenrek biedt voldoende ruimte om probleemloos tot en met 4 fietsen in te plaatsen. Alvorens je besluit om dit rek aan te kopen, dan kun je eventueel eerst even de voor- en nadelen tegenover elkaar gaan afwegen.

 

Voordelen

Formaat: het rek biedt ruimte aan 4 fietsen die op een afstand van 42 cm van elkaar staan. Je kunt dit rek gemakkelijk en zonder problemen tegen de muur of aan de wand bevestigen.

Materiaal: doordat het fietsenrek helemaal verzinkt is, hoef je geen schrik te hebben voor eventuele roestplekken.

 

Nadelen

Geen gebruikerservaring: op dit moment zijn er nog geen online reviews geplaatst waardoor er ook niet echt iets bekend is over de gebruikerservaring.

Prijskaartje: het is niet meteen één van de goedkoopste fietsenrekken en dit zou eventueel voor sommige potentiële kopers wel een probleem kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fietsenrekken koopgids

 

Een fietsenrek is handig als je met velen in een huis woont en je allemaal met de fiets voortbeweegt. Op die manier kun je alle fietsen makkelijk bij elkaar plaatsen en kun je de fiets zelfs aan het rek beveiligen. Deze rekken zie je veel voor winkels of restaurants maar kun je ook voor bij jou thuis kopen. Let op de volgende factoren wanneer je een fietsenrek wilt kopen: hoeveel fietsen kun je plaatsen, van welk materiaal is het rek gemaakt, kun je het aan de grond bevestigen en hoeveel kost het.

 

 

Hoeveel fietsen kun je plaatsen

 

Afhankelijk van het aantal fietsen die je in de garage staan hebt kun je kiezen voor een klein of een groot rek. Je kunt al een fietsenrek kopen met plaats voor slechts twee fietsen. Het voordeel hiervan is dat het weinig plaats inneemt en dus eenvoudiger is om het ergens te installeren.

Natuurlijk is een rek met slechts twee plaatsen niet genoeg voor een groot gezin. Daarom zijn er ook grotere rekken verkrijgbaar met 5 of meer plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je dan meer plaats nodig hebt om het rek te plaatsen. Als de fietsen in het rek staan zal het ook een veel grotere ruimte innemen, dit mag je ook niet vergeten.

Er zijn ook andere rekken die je eigenlijk aan het plafond hangt en dan kun je je fiets via het voorwiel aan een haak hangen of kun je via een systeem met katrollen je fiets naar boven hangen.

 

 

Van welk materiaal is het fietsenrek gemaakt

 

Hier mag je niet twijfelen, ga resoluut voor een fietsenrek die van metaal of ijzer gemaakt is. Deze zijn stevig genoeg om het gewicht van je fiets te dragen en zullen ook stabieler op de grond staan. Let er ook op of de stangen dik of dun zijn, je kunt ook een goedkoop ijzeren fietsenrek kopen die toch nog vlug breekt.

Er zijn natuurlijk andere systemen die geen of weinig metaal gebruiken. Vooral de fietsrekken die je aan het plafond bevestigt werken meestal met katrollen en stevige touwen om je fiets aan op te hangen. Op die manier hoef je geen ruimte op de grond in te nemen.

Vergeet niet dat het rek groot genoeg moet zijn om je band erin te plaatsen. De banden van een racefiets zijn veel smaller dan deze van en mountainbike. Kies best voor een fietsenrek met veel ruimte zodat je elk type fiets erin kunt plaatsen.

 

 

Hoe kun je het rek bevestigen?

 

De meeste fietsrekken kun je aan de grond nagelen of vastmaken zodat het stevig staat en niet verwijderd kan worden. Dit is vooral het geval met de ijzeren fietsrekken die je meestal ziet bij winkels en restaurants.

Er zijn echter ook andere fietsrekken die je aan de muur kunt bevestigen. Zo kun je meteen je wiel erin rijden en vastmaken en hoef je je fiets niet op te tillen om het wiel in het rek te krijgen. Er bestaan ook muurbeugels die je aan de muur op een grote hoogte hangt om daarna je fiets of fietsen aan de beugel te hangen. Deze kun je meestal ook aan het plafond bevestigen.

Maar er zijn zelfs systemen die je aan het plafond kunt bevestigen, zo hoef je geen ruimte op de grond of op de muur in te nemen. Je kunt dan je fiets ophangen maar dit kost natuurlijk wel wat meer moeite. Als je de fiets aan ijzeren haken hangt dan moet je zelf je fiets de lucht in duwen en dit vergt nogal wat kracht. Als je echter over een systeem met touwen en katrollen beschikt dan is deze opdracht veel makkelijker.

 

 

Prijs van een fietsenrek

 

Je kunt al een fietsenrek kopen voor 20 euro maar er zijn natuurlijk ook producten die veel duurder zijn. Het is beter om eerst te beslissen welke soort je beter vindt voor jouw situatie. Eenmaal je gekozen hebt tussen een rek om op de grond, de muur of aan het plafond te bevestigen kun je de beste producten opzoeken en daarna prijzen vergelijken tussen de verschillende aanbieders.

Zo kun je zeker goedkope aanbiedingen vinden want de prijzen verschillen bijna altijd per aanbieder. Meestal verkopen de webwinkels hetzelfde product iets goedkoper maar het is mogelijk dat er daar nog verzendkosten bijkomen. Je houdt daar dus beter ook rekening mee als je online koopt. Je kunt ook eens om informatie vragen in de winkel waar je altijd een fietsenrek ziet staan, misschien kunnen ze je wel een goede aanbeveling geven.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES