5 Beste Fietshelmen Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Fietshelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu een kort ritje of eerder een heuse fietstocht; het is belangrijk om te kiezen voor een duurzame en stevige fietshelm. Het assortiment vandaag de dag is bijzonder ruim en de keuze daarom niet altijd eenvoudig. Daarom willen wij jou helpen in de zoektocht naar de beste fietshelm. Wij zijn alvast op onderzoek getrokken en hebben de 3 best beoordeelde hedendaagse fietshelmen in de selectie hieronder opgenomen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Pro Sport Lights Fietshelm  die bovendien geleverd wordt in een duurzame Pro Sport Lights opbergtas. Echter blijkt ook one size Torch T2 fietshelm een goede optie te zijn en bovendien beschikbaar in diverse designs en kleuren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Fietshelmen (Reviews) van 2024

 

Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Bij valpartijen kan echter een risico op hersenletsel bestaan. Daarom is het dragen van een fietshelm belangrijk. Om je keuze uit het ruime aanbod te vereenvoudigen hebben wij een selectie gemaakt. Daarbij hebben wij ook naar kinderfietshelmen gekeken.Wij hebben ons mede laten leiden door het advies van klanten.

 

1. Pro Sport Lights Fietshelm Fietsverlichting

 

Binnen het assortiment fietshelmen Giro hebben wij deze voor je geselecteerd. Hij valt niet direct binnen de categorie goedkope fietshelmen, maar biedt wel extra veiligheid met de ingebouwde en oplaadbare verlichting. De hiervoor benodigde micro USB wordt natuurlijk meegeleverd. Daarnaast wordt een handige Pro Sport Lights rugzak meegeleverd voor het opbergen van je helm.

Deze one size fietshelm is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Hij is licht in gewicht met zijn 694 gram en dus heel comfortabel. Deze helm heeft aan de achterkant 6 lampjes en aan de zijkanten elk 3 lampjes. Zo ben je ook in het donker duidelijk zichtbaar.

Deze fietshelm is sinds kort in de collectie opgenomen. Helaas beschikken wij daarom nog niet over een review van klanten.

 

Voordelen

Veiligheid: dankzij de ingebouwde verlichting, die overigens ook oplaadbaar blijkt, blijf je altijd goed zichtbaar in het verkeer.

Voeding: de ingebouwde verlichting kan makkelijk worden opgeladen door middel van de micro USB kabel die op het moment van aankoop gewoon wordt meegeleverd.

Opberghoes: bij aankoop krijg je er trouwens ook een unieke opberghoes bij zodanig dat je de fietshelm na gebruik steeds weer kunt opbergen.

 

Nadelen

Prijzig: we vermoeden dat het hogere prijskaartje sommige klanten misschien wel doet twijfelen over de aanschaf ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Torch T2 Fietshelm met ingebouwd voor- en achterlicht

 

Het is duidelijk niet meteen de fietshelm met de laagste prijs. Toch kan dit exemplaar van het bekende merk Torch op heel wat begrip en bijval rekenen van heel wat klanten. Zo betreft het hier een one size fietshelm die je in maar liefst 9 verschillende kleuren en designs kunt bestellen. Bovendien wordt hij geleverd inclusief padjes en een USB kabel.

De in-mold constructie fietshelm is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam polystyreen en blijkt voorzien van 8 luchtopeningen die voor voldoende ventilatie zorgen. Dankzij de stelknop kun je de helm makkelijk en in beperkte mate gaan verstellen tot wanneer je de geschikte pasvorm creëert. De helm is uitgerust met een voor- en achterlicht waardoor je altijd goed zichtbaar blijft in het verkeer. Dankzij de krachtige oplaadbare batterij kan de ledverlichting makkelijk 6 tot 36 uur lang meegaan.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we alleen maar positieve reacties van klanten vast. Zo wordt het product beloond met een uitzonderlijke score van 4,9 sterren. Kortom, een echt topproduct maar dan wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen

Voeding: je zult zien dat de fietshelm voorzien is van een voor- en achterlicht dat je makkelijk kunt opladen met behulp van de meegeleverde USB kabel.

Comfort: de fietshelm is niet alleen voorzien van diverse luchtopeningen die instaan voor ventilatie maar biedt daarnaast ook meegeleverde padjes aan alsook de mogelijkheid om de helm lichtjes te verstellen.

Materiaal: bij de productie van deze fietshelm heeft men ervoor gekozen om voornamelijk te werken met polystyreen.

Designs: ben je iemand die ook wel belang hecht aan het design van de fietshelm dan heb je hier het geluk dat je uit heel wat kleuren en designs kunt kiezen.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zou het prijskaartje wel eens het befaamde addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Abus Smiley 2.0 Fietshelm Maat S (45-50 cm) Voor unisex 

 

Wil je kwaliteit, design en betaalbaarheid kunnen combineren? Dan lijkt het alvast een goede aanbeveling om deze fietshelm van Abus even grondig te bekijken. Hij wordt gekenmerkt door hoofdomtrek die varieert van 45 tot 50 cm, wat overeenkomt met een maatje S. Toch zul je er rekening mee moeten houden dat de helm behoorlijk klein uitvalt. Bij voorkeur kies je dus maar beter een maatje groter.

Deze fietshelm, die hoofdzakelijk uit polystyreen is vervaardigd, blijkt vooral geschikt voor jonge fietsertje. Je zou hem kunnen beschouwen als een soort van introductie in de mobiele wereld. Hij is afgewerkt in een opvallende zwarte kleur in combinatie met de print van een ruimtevaarder en enkele sterretjes. Echter blijkt hij nog in heel wat andere kleuren en design beschikbaar te zijn.

Bovendien kan hij gebruikt worden door jongens en meisjes en blijkt hij heel comfortabel aan te voelen. Klanten reageren dan ook bijzonder positief en beoordelen het product met een unieke score van 4,6 sterren. Kortom, vast en zeker de moeite waard om even grondig te bekijken.

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: tussen de betaalbare en goedkope fietshelmen zul je alvast dit exemplaar kunnen spotten.

Pasvorm: de fietshelm biedt een hoofdomtrek aan variërend van minimaal 45 en maximaal 50 centimeter wat ongeveer gelijk loopt met een maatje S.

Materiaal: ook hier heeft men ervoor gekozen om te werken met het duurzame materiaal polystyreen.

 

Nadelen

Te klein: bij de beschrijving van de helm wordt meteen vermeld dat het beter is om hem 1 maat groter dan je persoonlijke maat te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bobike GO Fietshelm Maat S Marshmallow Mint

 

Tussen de goedkope fietshelmen zul je vast en zeker ook dit exemplaar van Bobike mogen verwachten. Het betaalbare prijskaartje maakt hem alvast toegankelijk bij het grote publiek maar hoe zit het dan met de mogelijkheden? Geen paniek, deze fietshelm is voorzien van alle comfort en veiligheid.

Zo is de helm voornamelijk uit duurzaam kunststof vervaardigd en wordt hij gekenmerkt door een maatje S. Dit maakt hem uitermate geschikt om gebruikt te worden door kindjes. De helm blijkt bovendien ook in beperkte mate verstelbaar te zijn, van 45 tot 50 cm, én bovendien voorzien van maar liefst 9 ventilatieopeningen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke draagcomfort.

Tot slot heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit maar liefst 5 verschillende zachte tinten, en kun je bijgevolg kiezen voor deze helm die jij zelf het mooiste vindt. We zien dat hij duidelijk tot de favorieten behoort en dat klanten niet alleen tevreden zijn vanwege de unieke kwaliteit maar ook vanwege het design. Hij wordt uiteindelijk beloond met een mooie score van 4,7 sterren.

 

Voordelen

Pasvorm: ook deze helm wordt gekenmerkt door een verstelbare hoofdomtrek die je makkelijk kunt aanpassen van 45 tot 50 cm.

Comfort: de helm blijkt uitgerust te zijn met diverse ventilatieopeningen waardoor je niet het gevoel krijgt dat je aan het zweten bent.

Kostenplaatje: indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een kwalitatieve en betrouwbare fietshelm, dan is dit product misschien wel wat voor jou.

Materiaal: het is een stevige en duurzame helm die voornamelijk gemaakt werd uit kunststof.

 

Nadelen

Design: ondanks de verschillende designmogelijkheden lijken sommige klanten niet helemaal overtuigd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Omega Aerohelm Schaatshelm Triathlon M 54-57 cm

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke fietshelm van Cadomotus. Deze helm met een variabele hoofdomtrek van 54 tot 57 cm, komt overeen met een maatje M en kan evengoed als schaatshelm of triathlon helm worden gebruikt. Bovendien kun je hem ook in een andere maat bestellen alsook in diverse kleuren en designs.

Net zoals heel wat andere fietshelmen uit het rijtje, zul je zien dat ook dit exemplaar voornamelijk uit polystyreen vervaardigd blijkt. Hij voelt hierdoor aangenaam en comfortabel aan. De aanwezigheid van de diverse ventilatieopeningen draagt natuurlijk evenzeer bij aan het uiteindelijke draagcomfort. Tot slot zul je zien dat hij behoorlijk weinig weegt, wat hem ideaal maakt om te gebruiken tijdens het sporten.

Klanten maken niet alleen melding van een uitstekende pasvorm maar spreken ook vol lof over de uiteindelijke kwaliteit. Dit resulteert in een mooie eindscore van 4,9 sterren. Kortom, een topproduct maar jammer genoeg wel eentje met een behoorlijk prijskaartje.

 

Voordelen

Comfort: de helm blijkt niet alleen verstelbaar te zijn maar biedt ook verschillende ventilatieopeningen aan. Daarnaast is hij ook zo licht als een veertje wat het draagcomfort aanzienlijk doet toenemen.

Veelzijdig: het is een multifunctionele fietshelm die even goed van pas kan komen tijdens het uitvoeren van een triathlon of als schaatshelm.

Hoofdomtrek: in vergelijking met de vorige helm, is deze fietshelm net iets groter en biedt hij een verstelbare hoofdomtrek van 54 tot maximaal 57 cm aan.

 

Nadelen

Budget: het zal je allicht niet verwonderen dat het prijskaartje hier toch wel wat hoger dan het gemiddelde zal liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fietshelmen koopgids

 

Sommige gebruikers beschouwen het meer als een last, terwijl het voor andere kopers dan weer een onmisbaar item is; de fietshelm. Maar wat zijn nu de beste fietshelmen? Want er zijn vandaag de dag nu eenmaal heel wat verschillende soorten en mogelijkheden. En welke voordelen biedt een fietshelm? Houd verder ook rekening met de pasvorm en het draagcomfort, die minstens even belangrijk zijn bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden. Het is daarnaast een aanbeveling om mogelijke aanbiedingen en kortingen niet uit de weg te gaan. Sommige fietshelmen kunnen nu eenmaal vrij duur zijn.

 

Het nut van een degelijke fietshelm

Zoals we het reeds even vermeld hebben in de inleiding, zullen sommige gebruikers de fietshelm alleen maar als lastig ervaren, terwijl anderen zonder fietshelm de baan zelfs niet zullen opgaan. Toch is het belangrijk om even stil te staan bij het nut van een degelijke fietshelm, want dat is er wel degelijk. Een fietshelm is in de eerste plaats namelijk functioneel en maakt de kans op hoofdletsel kleiner op het moment dat er een ongeval gebeurt.

Bovendien zullen mensen die ervoor kiezen om een fietshelm te dragen, zich vaak ook iets zekerder voelen. En dat uit zich dan in het nemen van (berekende) risico’s. Indien je geen fietshelm draagt, zul je misschien minder geneigd zijn om aan een rotvaart door de bochten te glijden. Echter heeft het dragen van de fietshelm tegenwoordig voor velen ook een esthetische functie. Velen kiezen daarom vaak voor een apart design of bepaald kleurtje. Zo wordt het dragen van een helm, zeker voor kinderen, iets aantrekkelijker.

 

De juiste pasvorm

Uiteraard is het belangrijk dat je een fietshelm met een correcte pasvorm aankoopt. Het is niet handig indien de helm te groot is, maar het zit ook helemaal niet lekker indien die veel te nauw aanspant. Hecht daarom heel wat belang aan de juiste omtrek en de juiste pasvorm. Je hoeft je geen zorgen te maken want het enige dat je hiervoor hoeft te gebruiken is een betrouwbaar en degelijk meetlint.

Het is de bedoeling om de meetlint op een bepaalde hoogte boven de wenkbrauwen te plaatsen. Op ongeveer 2,5 cm is perfect. Vervolgens kun je de omtrek van je hoofd makkelijk en zonder problemen meten. Let wel op dat het meetlint net boven de oren moet geplaatst worden. Dat heeft te maken met het feit dat het om het breedste punt van je hoofd gaat. Indien je daar geen rekening mee houdt dan zou de fietshelm wel eens te klein kunnen zijn.

Het is alvast een goede aanbeveling om deze metingen enkele malen te herhalen en te kijken naar de bekomen meetresultaten. Vervolgens kun je op zoek gaan naar de voor jou beste fietshelm. Afhankelijk van het merk, wordt er vaak een indeling gedaan waarbij de minimale pasvorm XS betreft en de maximale pasvorm een XL.

 

Het draagcomfort en eventuele extra kenmerken

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij het draagcomfort van de fietshelm. Het draagcomfort heeft in de eerste plaats natuurlijk de maken met de correcte pasvorm. Enkel een fietshelm die helemaal overeenkomt met de omtrek van je hoofd, zal voldoende comfortabel aanvoelen. Echter zijn er ook nog heel wat andere opties en kenmerken die het draagcomfort in meer of mindere mate kunnen vergroten. Zo is een fietshelm met ventilatiegaten alvast een goed idee. Je zult er minder snel door zweten en dit is tevens ook hygiënischer.

Daarnaast raden wij jou ook aan om aandacht te besteden aan de gebruikte kinband. De kinband dien je makkelijk en zonder problemen te kunnen verstellen. Zodra het lukt om bijvoorbeeld 1 vinger te plaatsen tussen enerzijds je kin en anderzijds het kinbandje, zit je helemaal goed. Ook een verstelbaar retentiesysteem, aan de achterkant van de desbetreffende fietshelm is een belangrijk onderdeel. Dankzij dit retentiesysteem kun je de pasvorm van de helm in meer of mindere mate aanspannen.

Verder kan het ook een aanbeveling zijn om rekening te houden met het gewicht. Een lager gewicht is altijd aangenamer om te dragen. Zeker wanneer je professionele wedstrijden rijdt en de helm dus vaak enkele uurtjes op hebt. Zorg ook steeds voor voldoende reflectoren. Een goede zichtbaar in het verkeer is uitermate belangrijk. Ook het feit of je de voering uit de helm kunt nemen of niet, is voor sommigen een belangrijk pluspunt.

 

 

Wat is het kostenplaatje

De aanschaf van een degelijke fietshelm hoeft niet zo duur te zijn. Toch zijn er ook heel wat dure fietshelmen op de markt gebracht. Het prijskaartje wordt in de meeste gevallen beïnvloedt door de gebruikte materiaalsoorten en de eventuele extra kenmerken of functiemogelijkheden. Het spreekt voor zich dat hoe meer kenmerken hoe hoger het prijskaartje zal zijn. Dergelijke producten zullen dan ook niet langer tot de goedkope fietshelmen behoren. Bekijk eventueel de online reviews ook even en wie weet kun je zo nog wel een fietshelm aanbieding spotten.

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Bobike Helm One Kind Strawberry Red

 

 

Je ziet steeds vaker kinderen met een fietshelm. Omdat ze vastzitten in het kinderfietsstoeltje zijn ze erg kwetsbaar bij valpartijen. Deze Bobike kinderfietshelm is al geschikt voor je kindje vanaf 9 maanden. Hij groeit met je kindje mee door een onder de kin instelbaar bandje.

Deze stoere kinderhelm heeft een prima pasvorm. Aan de binnenzijde beschikt het over een insectennetje. Hiermee is je kindje op de fiets beschermd tegen stekende insecten. De 9 ventilatieopeningen in de helm houden het hoofd van je kindje koel. De reflecterende stickers zorgen ervoor dat je kindje goed zichtbaar is in het donker.

De reviews van klanten zijn beslist lovend te noemen. Met zijn aantrekkelijke prijs biedt deze kinderfietshelm niet alleen een mooi design. Hij biedt ook een goede kwaliteit en een goede pasvorm. Hier is zeker sprake van een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Abus Pedelec Fietshelm

 

Deze fietshelm komt uit de collectie van het Duitse ABUS. Dit bedrijf staat borg voor degelijkheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met zijn geringe gewicht van 835 gram biedt hij je veel draagcomfort. De ventilatiegaatjes houden je hoofd koel op de fiets

De binnenzijde is voorzien van een regenkapje. Deze helm is bedoeld voor gebruik in alle seizoenen. In ieder geval blijven je haren droog bij regen of sneeuw. In het donker ben je goed zichtbaar door het lampje aan de achterzijde van de helm. Het lampje heeft drie standen en wel permanent brandend, snel of langzaam knipperend.

Kopers die je reeds voorgingen zijn erg tevreden over deze aankoop. Hij biedt een prima pasvorm en een groot draagcomfort. Het regenkapje en de geïntegreerde verlichting worden zeker als pluspunten ervaren. Kortom, een top fietshelm met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Dunlop Mountainbike Fietshelm

 

Bij deze fietshelm van het bekende merk Dunlop krijg je het gevoel met een fietshelm aanbieding te maken te hebben. Voor een aantrekkelijke prijs krijg je veel waar voor je geld. Deze unisex fietshelm heeft  een uitneembare en wasbare binnenvoering en is geschikt voor vier seizoenen. Hij is ook zeer geschikt voor de mountainbike.

De helm is vervaardigd uit plastic en heeft een gewicht van maar slechts 289 gram. De maar liefst 20 ventilatieopeningen zorgen ervoor  dat je hoofd aangenaam koel blijft. De verstelbare kinband en het afneembare vizier zorgen voor een optimaal draagcomfort.

In de review van klanten wordt deze fietshelm gewaardeerd met maar liefst 5 sterren. Zij spreken over een super prijs-kwaliteitverhouding. Deze helm heeft een prima pasvorm en met zijn geringe gewicht en biedt een groot draagcomfort.

 

 

Giro Fietshelm Synthe

 

Uit het assortiment fietshelmen Giro selecteerden wij deze fietshelm voor je. Ben je een echte fietsliefhebber, dan is dit misschien wel de beste fietshelm voor jou. Hij valt niet direct in de categorie goedkope fietshelmen.

Deze unisex fietshelm is geschikt voor alle seizoenen. Hij beschikt over maar liefst 19 ventilatieopeningen. Hij biedt  met zijn ultra lichte gewicht van 234 gram heel veel draagcomfort. Je krijgt zo het gevoel dat je fietst zonder een helm op je hoofd. Dus is deze  heel geschikt voor mensen die nog wat bezwaren hebben tegen fietshelmen.

Deze fietshelm is nog niet zo lang geleden opgenomen in ons assortiment. Om die reden beschikken wij nog niet over beoordelingen van onze klanten. Giro staat bekend om zijn zorg en aandacht bij de ontwikkeling van hun producten. Je kunt dus rustig uitgaan van een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES