5 beste fietshoezen Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste fietshoezen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je niet meteen in de mogelijk beschikt om je fiets, scooter of brommer binnen te plaatsen dan kan het wel handig zijn om te investeren in de aanschaf van een fietshoes. En zelfs wanneer je fiets of scooter toch ergens in een tuinhuisje kan staan, is het gebruik van een fietshoes alvast een meerwaarde. Omdat er vandaag de dag wel heel wat keuze is, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je kunnen kiezen voor de Strex Fietshoes Universeel die, zoals de titel doet vermoeden, voor eender welk type (elektrische) fiets kan worden gebruikt. Daartegenover staat de Cargo bakfietshoes, afkomstig van het bekende merk DS Covers en bedoeld voor gebruik in combinatie met driewielers.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste fietshoezen (Reviews) van 2024

 

Heb je niet de mogelijkheid om je fiets binnen te plaatsen dan lijkt het een goede aanbeveling om te investeren in een degelijke, bij voorkeur waterdichte, fietshoes. Daarbij heb je diverse opties gaande van een racefiets fietshoes tot een fietshoes voor gebruik op de camper, een fietshoes voor je elektrische fiets of een dubbele fietshoes voor 2 fietsen. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes inclusief online reviews en bijbehorend advies. Neem de tijd om de opties te bekijken alvorens er de voor jou beste fietshoes uit te kiezen. En wie weet kies je wel voor de populairste hoes of het exemplaar met de laagste prijs.

 

1. Strex Fietshoes Universeel voor alle Fietsen – Waterdicht 210D Oxford – Fiets Hoes

 

Net zoals de Hindermann fietshoezen of de fietshoezen van DS Covers, behoort ook dit exemplaar van Strex tot de populairste hoezen. Bovendien betreft het een universele fietshoes die geschikt blijkt voor eender welk type fiets en bovendien makkelijk gebruikt kan worden om 1 of 2 fietsen veilig te stellen. De hoes wordt overigens geleverd inclusief een stevige opbergzak en blijkt niet alleen waterdicht maar tevens ook 100% weerbestendig waardoor zijn prijskaartje alvast gerechtvaardigd wordt.

Deze one size fietshoes kent bovendien een maximaal formaat van 200 x 90 x 100 cm aangevuld met een beperkt gewicht van amper 696 gram. Extra handig dus indien je de fietshoes overal mee naartoe wilt nemen. Hij blijkt vervaardigd uit kwalitatief én 100% scheurbestendig 210D Oxford nylon wat hem maar liefst dubbel zo sterk maakt ten opzichte van de standaard fietshoezen.

Een blik op de online reviews toont tot op heden alleen maar positieve reacties inclusief een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. Kortom, een echt toppertje!

 

Voordelen: 

Materiaal: deze unieke Strex fietshoes blijkt vervaardigd uit duurzaam én scheurbestendig 210D Oxford nylon wat hem steviger maakt ten opzichte van heel wat andere standaard fietshoezen.

Waterdicht: de combinatie van de gecoate binnenzijde enerzijds en de thermisch gelaste naden anderzijds, blijkt het zeil 100% waterdicht.

Gebruiksgemak: de hoes blijkt eveneens voorzien van een geïntegreerde elastische band inclusief riem met bijbehorende Quick-Lock waardoor hij bij om het even welke fiets de perfecte pasvorm bereikt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar een aanbieding of een goedkope fietshoes, dan lijkt dit exemplaar van Strex misschien niet meteen de beste aanbeveling te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cargo bakfietshoes,  Voor 3-wielers, Zonder regentent,  DS Covers

 

Met deze Cargo fietshoes van het bekende, en misschien voor sommigen ook wel gelijk het beste, merk DS Covers, is dan weer elke bakfiets liefhebber geholpen. Zo wordt de hoes gekenmerkt door een maximale afmeting van 225 x 100 x 100 cm aangevuld met een gewicht van 1368 gram, wat hem geschikt maakt voor eender welke soort driewieler en/ of bakfiets.

Doordat de hoes vervaardigd is uit stevige materialen blijkt hij niet alleen waterdicht maar ook 100% bescherming te leveren tegen stof, vuil en uv-stralingen. Dankzij de elastische zoom kan een goede omsluiting worden nagestreefd wat resulteert in een optimale pasvorm. Verder kent de hoes een stel handige slotgaten zodanig dat het mogelijk wordt om de fiets met hoes op slot te zetten.

Met een mooie gemiddelde score van 4,7 sterren is dit product vast en zeker een toppertje. Slechts één koper maakt melding dat de hoes toch net iets te klein zou zijn in combinatie met een Urban Arrow fiets.

 

Voordelen: 

Formaat: de fietshoes kent een maximale afmeting van 225 x 100 x 100 cm en is daardoor 100% geschikt voor gebruik in combinatie met een bakfiets.

Slotgaten: de fietshoes is voorzien van slotgaten waardoor het mogelijk wordt om je fiets, in combinatie met de hoes, op slot te zetten.

Zoom: de elastische zoom zorgt alvast voor een optimale omsluiting en bijbehorende pasvorm.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper zou deze fietshoes toch niet over eender welke type fiets blijken te passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lampa Waterdichte Luxe Fietshoes – 1 Fiets – Afmetingen 200x98x78cm

 

Met de Lampa luxe fietshoes kies je niet alleen voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar ook voor betaalbaarheid. Heel wat klanten lijken dan ook alvast overtuigd van hun aankoop wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

De fietshoes van Lampa kent een maximaal formaat van 200 x 98 x 78 cm aangevuld met een gewicht van 328 gram, wat hem geschikt maakt om precies 1 fiets, scooter of brommer helemaal veilig te stellen. De hoes blijkt overigens vervaardigd uit 100% polyester en kent een dikte van 0,1 mm waardoor hij niet alleen beschermt tegen regen, water en sneeuw maar ook tegen vuildeeltjes.

Kortom, de Bike Cover 2 De-Luxe is een meer dan goede aanbeveling indien je niet meteen de mogelijkheid hebt om je fiets binnen te plaatsen. En bovendien is hij niet alleen gebruiksvriendelijk maar vooral ook betaalbaar.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een budgetvriendelijke fietshoes dan lijkt dit exemplaar van Lampa jou alvast op het lijf geschreven.

Materiaal: de hoes blijkt vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig polyester en kent hierbij een dikte van 0,1 mm.

Handig in gebruik: de hoes is niet alleen waterdicht maar beschermt je fiets, scooter of brommer ook tegen vuil, sneeuw en regen. Bovendien zorgen zijn compacte en lichtgewicht formaat ervoor dat hij handig overal mee naartoe te nemen is. Ideaal indien je je fiets én fietshoes op het vliegtuig meeneemt.

Elastiek: de elastiek aan de onderzijde zorgt voor een perfecte pasvorm.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper zou deze fietshoes niet helemaal passen zodra er een fietsstoeltje op de fiets aanwezig zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Metz fietshoes, Outdoor, DS Covers – One Size 200 x 65 x 120 cm

 

Net zoals één van de vorige fietshoezen uit deze selectie wordt ook dit Metz exemplaar jou aangeboden door het bekende merk DS Covers. De hoes kent hierbij een maximale afmeting van 200 x 65 x 120 cm aangevuld met een relatief beperkt gewicht van 514 gram wat hem geschikt maakt om 1 (elektrische) fiets 100% veilig te stellen.

Doordat de Metz fietshoes vervaardigd blijkt uit flexibel en hoogwaardig 210D polyester is hij niet alleen 100% waterdicht maar beschermt hij ook ten volle tegen vuil en alle andere weersomstandigheden. Met behulp van de elastische zoom kun je de hoes bovendien veilig strak trekken en op die manier een optimale pasvorm bereiken.

De fietshoes, die overigens geleverd wordt in een stevige opbergtas, kent een mooie eindscore van 4,2 sterren. Voor sommige klanten is hij echt het neusje van de zalm terwijl anderen overtuigd zijn dat de kwaliteit toch net iets beter had gekund.

 

Voordelen: 

Materiaal: de hoes is gemaakt uit duurzaam en hoogwaardig 210D polyester wat niet alleen flexibel maar ook 100% waterdicht blijkt.

Formaat: hij kent een maximaal formaat van 200 x 65 x 120 cm en kan dan ook perfect in combinatie met eender welke (elektrische) fiets worden gebruikt.

Opbergzak: bij aankoop van deze fietshoes wordt gelijk een stevige opbergtas meegeleverd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dresco Fietshoes – Elastisch – 1 Fiets – 200 x 72 x 98 cm

 

We sluiten het rijtje af met deze elastische fietshoes jou aangeboden en geleverd door Dresco. De hoes kent een totale afmeting van 200 x 72 x 98 cm en wordt aangevuld met een beperkt gewicht van 787 gram waardoor hij makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Dankzij de elastische onderkant inclusief bijbehorende bevestigingshaken kan hij eenvoudig over de fiets gespannen worden teneinde een optimale pasvorm te bereiken.

Net zoals heel wat andere hoezen binnen deze selectie, blijkt ook dit exemplaar uit polyester te zijn vervaardigd. Dit maakt hem niet alleen waterdicht maar zorgt er tevens ook voor dat hij 100% bescherming biedt tegen stof, vuil, ijs, hitte en sneeuw.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, blijkt een kleine minderheid dat jammer genoeg niet. Zo vermelden sommige klanten dat de fietshoes toch wel kleiner uitvalt dan verwacht.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: de fietshoes is niet alleen geschikt voor het stallen van een fiets maar kan eveneens gebruikt worden tijdens het transport.

Pasvorm: de combinatie van de elastische zoom én de bijbehorende bevestigingshaken zorgen alvast voor een optimale pasvorm.

Bescherming: hij biedt niet alleen bescherming tegen regen en ijs maar ook tegen stof, vuil, hitte en sneeuw.

 

Nadelen:

Te klein: we stellen vast dat sommige klanten deze fietshoes toch liever iets groter hadden gezien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fietshoezen Koopgids

 

Indien het niet mogelijk is om je fiets, scooter of brommer ergens binnen te installeren, dan komt het erop aan om hem zo goed mogelijk te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Een geschikte fietshoes is hier dan ook de meest voor de hand liggende aanbeveling. Uiteraard is het niet de bedoeling om de eerste de beste fietshoes aan te kopen maar rekening te houden met je noden en wensen. Probeer je daarom te focussen op bepaalde karakteristieke kenmerken gaande van het formaat tot de gebruikte materialen en eventuele extra opties, wanneer je de verschillende fietshoezen en/ of aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van een degelijke fietshoes

Een fietshoes is, zoals de naam al doet vermoeden, een stevige hoes waarmee het mogelijk wordt om je fiets, scooter of brommer af te dekken en bijgevolg veilig te stellen aan bepaalde weersomstandigheden. Een dergelijke hoes is voornamelijk een goede aanbeveling indien je niet in de mogelijkheid bent om je fiets, brommer of scooter ergens in een tuinhuisje of berghokje te plaatsen. 

Indien je besluit te investeren in een degelijke fietshoes, komt het er vooral op neer rekening te houden met de grootte, de functiemogelijkheden en de materialen waaruit de hoes bestaat. Zo zullen sommige hoezen bijvoorbeeld helemaal waterdicht zijn maar niet voldoende bescherming bieden in gevallen van hagel en/ of sneeuw. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent, of je de hoes regelmatig gaat gebruiken en welk budget je hier maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

De meeste fietshoezen worden gekenmerkt door een vrij universeel formaat van 200 x 100 x 100 cm en kunnen bijgevolg voor eender welk type (elektrische) fiets, brommer en/ of scooter worden aangewend. Uiteraard zijn er altijd fietshoezen te vinden die groter/ kleiner zijn dan het vooraf ingegeven standaardformaat. Grote fietshoezen kunnen dan gebruikt worden om 2 of meerdere fietsen tegelijkertijd te beschermen of kunnen, indien geschikt, eveneens worden aangewend in combinatie met driewielers en/ of bakfietsen. Kleine fietshoezen zijn dan weer een optie om de fietsen van je kroost veilig te stellen.

Wanneer je de maat van de fietshoes bepaalt, dien je uiteraard altijd het doel ervan in acht te houden. Beschik je over een gewone fiets, een bakfiets, wil je meerdere fietsen tegelijk beschermen etc. Zorg er daarbij steeds voor dat de fietshoes een geschikte pasvorm kent en niet te groot noch te klein uitvalt aangezien op die manier aan bescherming verloren wordt.

Naast het formaat van de fietshoes dien je uiteraard ook aandachtig te zijn voor de gebruikte materialen. Zo zullen de meeste hoezen uit duurzaam en 100% waterdicht polyester zijn vervaardigd maar bestaan er ook hoezen uit gewoon plastic. Houd bij de keuze van de materialen altijd rekening met de graad van bescherming. Zo zullen sommigen hoezen enkel en alleen bescherming bieden tegen normale regendruppels of stofdeeltjes terwijl andere hoezen eveneens bestand blijken tegen hagel, ijzel, sneeuw en stevig stormweer.

Het design, de uitvoering en het eventuele prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de uitvoering en het design in functie van de uiteindelijke prijs. Zo zullen de meeste fietshoezen worden afgewerkt in een neutrale stijlvolle kleuren gaande van zwart tot donkergrijs of grijs. 

Let er wel op dat bepaalde fietshoezen iets meer mogelijkheden aanbieden die evenwel een meerwaarde kunnen vormen. Zo kan het handig zijn indien de fietshoes voorzien is van een elastische zoom waardoor je de hoes iets meer kunt aanspannen en bijgevolg de gewenste pasvorm kunt hanteren. Daarnaast is het eveneens een pluspunt indien de hoes is uitgerust met slotgaten zodanig dat het mogelijk blijft om je fiets op slot te doen zonder de hoes daarvoor te verwijderen. En last but not least; zorg ervoor dat de hoes altijd geleverd wordt in een bijbehorende opbergzak.

Uiteraard zal dit alles een bepaalde invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Echter hoeft een fietshoes niet overdreven duur te zijn en kun je er al gauw eentje aankopen voor enkele tientjes.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES