6 beste fitbits Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste fitbits – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Fitbit Ace 2 kies je voor een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke activity tracker die speciaal bedoeld is voor gebruik door kinderen. Maar niet gevreesd want als ouder kun je de vergaarde informatie makkelijk controleren via het zogenaamde “Family account”. Extra handig dus indien je wilt weten hoeveel je kind beweegt. Daartegenover staat de Fitbit Versa 2 SE die dan weer vooral in het oog springt vanwege zijn stijlvolle en moderne design en ontwikkeld werd voor de volwassen gebruiker. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de zogenaamde minpuntjes en positieve kantjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste fitbits (Reviews) van 2024

 

De beste fitbit is degene die 100% aan jouw wensen kan voldoen. Of dit nu een Fitbit Charge 4, een Fitbit Versa 2, een Fitbit Inspire, een Fitbit Ionic of een Fitbit Ace 2 is blijft vooral een persoonlijke keuze. Wij maakten alvast een selectie van 6 toppertjes waarbij we rekening hielden met de online reviews en het advies van klanten en experts. Neem even een kijkje en wie weet kies jij wel voor het Fitbit horloge met de laagste prijs, een leuke aanbieding of het populairste exemplaar uit de serie.

 

1. Fitbit Ace 2 Kids  Activity tracker kinderen, Met stappenteller

 

Ben je op zoek naar een goedkope doch kwalitatieve activity tracker voor je zoon en/ of dochter, dan kan deze Fitbit Ace 2 misschien wel aan de verwachtingen voldoen. Fitbit is dan ook een vaste waarde, en misschien wel één van de beste merken op het gebied van activity trackers waarbij gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit hand in hand gaan. Klanten reageren dan ook overwegend positief hoewel één koper het prijskaartje nog steeds iets te duur vindt.

De Fitbit Ace 2, jou aangeboden inclusief 2 klassieke Fitbit bandjes en een laadkabel, is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die, weliswaar onder normale omstandigheden, makkelijk 120 uren of zo’n 5 dagen lang kan meegaan. Naast een stappenteller, een snelheidsmeter, een bewegingssensor, een wekker, een stopwatch functie en een belfunctie, is hij eveneens uitgerust met een functie om het slaappatroon bij te houden.

Verder lijkt de Fitbit Ace 2 zowel het Android als iOS besturingssysteem te ondersteunen en geniet je een verlicht touchscreen OLED scherm waarop alle gegevens duidelijk worden weergegeven.

 

Voordelen: 

Doelgroep: de Fitbit Ace 2 is bedoeld voor kinderen tussen de leeftijd van 6 en 12 jaar oud.

Voeding: het apparaatje is voorzien van een krachtige batterij die je makkelijk kunt opladen met de meegeleverde oplaadkabel. Bij normaal gebruik levert dit een gebruiksduur van wel 5 dagen of 120 uren op.

Handig in gebruik: de Fitbit Ace 2 wordt geleverd inclusief 2 Fitbit bandjes maatje S en L. Verder is de activity tracker compatibel met diverse Android en iOS apparaten.

IP-certificering: met de IP68 certificering wordt aangeduid dat het apparaat 100% stof- én waterdicht is. Verder is deze activity tracker schokbestendig.

 

Nadelen:

Prijzig: volgens één koper had het prijskaartje toch nog wel wat goedkoper mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fitbit Versa 2 SE – Smartwatch, Stijlvolle smartwatch voor een gezond en actief leven

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je natuurlijk nog altijd kiezen voor de Fitbit Versa 2 SE. Deze unieke activity tracker valt in eerste instantie meteen op vanwege zijn unieke koperen design met donkerblauwe accenten maar blijkt daarnaast nog in diverse andere designs te bekomen. 

Net zoals heel wat andere activity trackers, werkt ook dit exemplaar in combinatie met een bijbehorende Fitbit app waarop je alle gegevens kunt synchroniseren. Hij is hierbij voorzien van een 25,7 inches groot touchscreen AMOLED beeldscherm dat voorzien is van verlichting en alle gegevens duidelijk weergeeft. Naast spraakbesturing en een stopwatch functie geniet je onder andere ook een hartslagmeter, stappenteller, trappenteller, hoogtemeter, barometer, bewegingssensor én caloriemeter.

Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn van hun aankoop, vindt één koper de meegeleverde oplader maar niets. Laat je hier niet door afschrikken want het zou hier mogelijks wel eens om een productiefout of fout bij de levering kunnen gaan. Desondanks krijgt deze Fitbit nog een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen: 

Sensoren: de activity tracker is voorzien van een nauwkeurige hartslagmeter, een stappen- én trappenteller, een bewegingssensor, een caloriemeter, een hoogtemeter, een barometer, een GPS en een A-GPS functie.

Opslagcapaciteit: je geniet een ruime standaard opslagcapaciteit van maar liefst 1TB.

Connectiviteit: naast de aanwezige wifi én NFC functie is er eveneens sprake van een bluetooth 4.0 functie.

Handig in gebruik: het aluminium kastje wordt gecombineerd met een siliconen horlogeband en blijkt niet alleen schokbestendig te zijn maar ook 100% stofdicht én volledig waterdicht.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat zijn hoge prijskaartje mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fitbit Alta HR – Activity tracker – Large, Batterijduur: 7 dag(en)

 

De Fitbit Alta HR activity tracker wordt dan weer beschouwd als een slimme hartritmemonitor. Uiteraard doet het apparaatje heel wat meer dan enkel en alleen je hartritme meten. Zo is er ook sprake van een stappenteller en caloriemeter en is de Fitbit Alta HR eveneens uitgerust met afstandsmeting én slaapmeting. Kortom, je dagelijkse slaap, activiteit en oefeningen worden nauwgezet in de gaten gehouden en geregistreerd.

De Fitbit Alta HR is voorzien van een stevige polshalsband uit elastomeer met een verstelbare omtrek van 170 tot 206 mm. Dit komt ongeveer overeen met een standaard maat L die vooral voor volwassen mannen én eventueel vrouwen geschikt is. Hij werd afgewerkt in een neutrale blauwe kleur maar blijkt eveneens beschikbaar in tal van andere designs zodat er toch voor elk wat wils te vinden is.

Bovendien is de Fitbit 100% stof- én sproeidicht, schokbestendig én geschikt voor gebruik in combinatie met een iOS of Android besturingssysteem. Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van deze Fitbit hoewel een kleine minderheid zijn prijskaartje toch iets te duur vindt.

 

Voordelen: 

Sensoren: de Fitbit Alta HR is voorzien van een hartslagmeter, een bewegingssensor, een caloriemeter, afstandmeting en slaapmeting.

Gebruiksgemak: dankzij de aanwezigheid van een stappen- én trappenteller kan hij perfect gebruikt worden tijdens het hardlopen of een intensieve intervaltraining. 

Compatibel: hij is compatibel met het Android en iOS besturingssysteem en kan gebruikt worden in combinatie met Strava, Spotify en MyFitnessPal dankzij de aanwezige wifi functie.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het prijskaartje toch wel net iets te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fitbit Versa 2 – Smartwatch – Geschikt voor iOS, Android

 

Ben je op zoek naar een originele en stijlvolle smartwatch waarvan het scherm iets groter is en het prijskaartje misschien net iets voordeliger in vergelijking met het vorige product? Dan lijkt deze Fitbit Versa 2 voorlopig aan al deze vereisten te voldoen. Hij wordt gekenmerkt door een rosé goudkleurig horlogekastje uit aluminium in combinatie met een siliconen polsbandje afgewerkt in bordeauxrood. Echter is hij nog in tal van andere designs en kleuren te verkrijgen.

De Fitbit is voorzien van een touchscreen Amoled beeldscherm van 1,396 inches groot aangevuld met een resolutie van 300 x 240 pixels. Zodra het donker wordt, wordt het scherm eveneens verlicht waardoor alle gegevens en instellingen goed zichtbaar blijven.

Dankzij de krachtige oplaadbare batterij kan deze Fitbit makkelijk een gebruiksduur van enkele dagen aanbieden. Je geniet daarbij een diverse verbindingsmogelijkheden, functies en sensoren die je doen en laten perfect in de gaten houden. Echter vindt een kleine minderheid het apparaatje toch wel kwetsbaar.

 

Voordelen: 

IPX8 certificering: dankzij de IPX8 certificering wordt duidelijk dat het apparaatje stofdicht én 100% waterdicht is. Verder is deze Fitbit ook nog eens schokbestendig en dus echt een toppertje binnen zijn segment.

Functies: het apparaatje is uitgersut met tal van extra functies zoals navigatie, spraakbesturing, wekker, batterijstatus én een stopwatch functie. Bovendien kun je er ook berichten mee ontvangen en/ of versturen.

Sensoren: de hartslagmeter en stappenteller worden aangevuld met een trappenteller, een bewegingssensor, een caloriemeter, een hoogtemeter, een barometer, afstandmeting en een gecodeerde hartslagsensor.

Handig in gebruik: hij is voorzien van een ruime opslagcapaciteit van 4GB en biedt daarnaast een NFC, Wifi en bluetooth 4.0 functie aan.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: sommige klanten vinden de behuizing van deze Fitbit behoorlijk kwetsbaar en allesbehalve krasbestendig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fitbit Charge 4  Activity tracker dames  Ingebouwde GPS – Waterbestendig

 

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar betaalbaarheid dan lijkt de Fitbit Charge 4 misschien wel wat voor jou te zijn. In elk geval ligt zijn prijskaartje een heel pak lager in vergelijking met sommige andere activity trackers uit onze lijst. Bovendien valt de compacte en lichtgewicht Fitbit Charge 4 op vanwege zijn fijne afwerking en glamoureuze uitstraling. Vind je de paarse kleur bijvoorbeeld maar niets dan kun je nog altijd uit tal van andere designs kiezen.

De Fitbit Charge 4 is alvast uitgerust met een bijzonder krachtige én oplaadbare batterij die makkelijk een gebruiksduur van maar liefst 7 dagen kan garanderen. Echter is hij voorzien van een ingebouwde GPS die, weliswaar bij gebruik, de batterijduur aanzienlijk kan inkorten. Dit alles wordt aangevuld met onder andere een hartslagfunctie, een stappenteller, een caloriemeter, afstandmeting én slaapmeting. Kortom, je doen en laten worden door het apparaatje nauwgezet opgevolgd.

Een blik op de online reviews laat een vrij mooie gemiddelde eindscore van 4 sterren zien. Heel wat klanten zijn tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Enkele kopers merken op dat het scherm bij helder zonlicht niet helemaal duidelijk is, hoewel dit in de beschrijving duidelijk vermeld wordt.

 

Voordelen: 

IPX8 certificering: de IPX8 certificering toont aan dat deze Fitbit niet alleen stof- maar ook 100% waterdicht is. Verder is het apparaatje schokbestendig en geschikt tot op een diepte van maximaal 50 meter.

Display: hij maakt gebruik van een touchscreen OLED display dat verlicht in het donker en steevast de datum, tijd én batterijstatus weergeeft.

Sensoren: de hartslagmeter wordt aangevuld met een caloriemeter, een hoogtemeter, een bewegingssensor, een GPS en A-GPS functie.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: enkele klanten maken de melding dat het scherm niet duidelijk is in combinatie met helder zonlicht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Fitbit Versa 3 – Smartwatch Geschikt voor onderwater, GPS

 

We sluiten het rijtje af met de Fitbit Versa 3 smartwatch die garant staat voor een gezonde én actieve leefstijl. Het apparaatje valt meteen op vanwege zijn stijlvolle design bestaande uit een vierkante aluminium horlogekast in combinatie met een olijfgroen polsbandje uit kunststof. Hij maakt daarbij gebruik van een 1,58 inches groot AMOLED touchscreen display met een resolutie van 330 x 240 en de mogelijkheid tot verlichting.

Het scherm biedt standaard een inzicht in de batterijstatus en geeft daarnaast ook steeds de datum en de tijd weer. Naast een ingebouwde navigatiefunctie is deze Fitbit eveneens is staat om notificaties van je smartphone op te vangen en kun je genieten van een spraakbesturing functie. Hij is verder voorzien van een hartslagfunctie, een stappen- én trappenteller, een caloriemeter, een bewegingssensor, een hoogtemeter en barometer.

Hoewel de meeste klanten overwegend positief reageren zijn er toch enkele kopers die enkele meldingen maken. Zo zou het touchscreen scherm niet altijd even goed functioneren en ontbrak een oplaadstekker bij één van de kopers.

 

Voordelen: 

Opslagcapaciteit: de Fitbit wordt standaard geleverd met een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 4GB.

Connectiviteit: de NFC en Wifi functie worden aangevuld met een degelijke 4.2 bluetooth functie.

Voeding: hij is voorzien van een bijzonder krachtige batterij die makkelijk op te laden is en tevens over een snelladen functie beschikt. Indien volledig opgeladen kan de gebruiksduur makkelijk 6 dagen innemen.

 

Nadelen:

Geen oplaadstekker: volgens één klant ontbrak de oplaadstekker bij de levering.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fitbits Koopgids

 

De aanschaf van een degelijke fitbit of activity tracker gaat niet altijd van een leien dakje. Zo zijn er toch wel heel wat factoren waarmee je rekening dient te houden wil je er zeker van zijn dat je met de, althans voor jou, beste fitbit huiswaarts keert. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om je aandacht te vestigen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden, het design en het prijskaartje. Neem daarom even een kijkje naar de onderstaande koopgids alvorens de verschillende fitbits en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

 

Wat is een fitbit en zijn gebruiksgemak 

Een fitbit behoort tot de groep van de activity trackers en is bedoeld om je dagelijkse activiteiten, slaappatroon en hartslag nauwgezet in de gaten te houden. Afhankelijk van het type fitbit en de serie die je besluit aan te kopen, zullen er uiteraard meer of minder functies worden aangeboden. Echter blijken de meeste apparaten wel degelijk voorzien van een hartslagfunctie, een caloriemeter, een stappenteller én een datum en tijdweergave.

Rekening houdend met de aanwezige functies, sensoren en eigenschappen kan de fitbit bij heel wat dagelijkse in- én outdoor activiteiten worden gebruikt. Zo kun je de fitbit meenemen tijdens het hardlopen, een rondje fietsen, fitnessen en/ of zwemmen. Houd er bij dit laatste wel rekening mee of de fitbit echt 100% waterdicht én waterbestendig is aangezien niet elke fitbit dit van nature uit is.

De verschillende functies en sensoren in verhouding tot het doel

Bij de aanschaf van een fitbit komt het er in eerste instantie natuurlijk op aan om aandachtig te zijn voor de aangeboden functies en sensoren. Wat zijn de mogelijkheden van het apparaatje en vooral, waar ben je zelf naar op zoek? Zoals hiervoor reeds min of meer vermeld, zullen de meeste fitbits wel degelijk zijn uitgerust met een hartslagsensor en een bewegingssensor waarmee respectievelijk je hartritme en bewegingen gemonitord worden. Dit wordt verder aangevuld met een stappen- én/ of trappenteller, een caloriemeter én een slaapmonitor.

Mag het toch nog allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan kun je altijd nog  uitkijken naar een fitbit die eveneens voorzien is van diverse extra functiemogelijkheden gaande van een barometer en een hoogtemeter tot een functie afstandmeting, navigatie en het ontvangen van smartphone notificaties.

 

Aansluitingen en installatie

Wanneer je een fitbit aankoopt dan zul je deze allereerst moeten installeren alvorens je hem ook effectief kunt gebruiken. Dat betekent dat je hem, via de aanwezige bluetooth functie, moet verbinden met een bijbehorende app waarin je vervolgens al je gegevens instelt zodat deze vervolgens automatisch met de app kunnen worden gesynchroniseerd.

Bovendien verloopt het opladen min of meer volgens hetzelfde stramien. Ondanks het feit dat de meeste fitbit apparaten zijn uitgerust met krachtige batterijen, zal je de accu op een gegeven moment toch eens moeten opladen. Dit gebeurt in de meeste gevallen via een USB-aansluiting.

Extra kenmerken, aandachtspunten en de prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bepaalde extra kenmerken en/ of aandachtspunten die een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het belangrijk om goed de certificering van het apparaat in de gaten te houden. Is de fitbit 100% waterdicht en/ of waterbestendig? En hoe zit het met de stofdichtheid en de schokbestendigheid? Wil je de fitbit graag tijdens de zwemtrainingen gebruiken dan is het niet onbelangrijk om met een dergelijke certificering rekening te houden.

Daarnaast zullen de meeste fitbits ook voorzien zijn van een wifi en bluetooth functie waardoor je hem makkelijk met je laptop of smartphone kunt verbinden. En “last but not least” blijkt ook het design voor heel wat klanten een belangrijk punt te zijn. Geef je de voorkeur aan een fijn ontwerp inclusief compact beeldscherm of mag het allemaal wat robuuster zijn? Houd je het liever neutraal of ben je op zoek naar een leuk, misschien opvallend, kleurtje? Besef wel dat al deze extra’s een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan het prijskaartje van een fitbit variëren van enkele tientjes tot maar liefst 200 euro of meer.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een Fitbit en hoe werkt het?

De Fitbit wordt beschouwd als één van de populairste en meest verkochte activity trackers. In de meeste gevallen gaat het om een horloge dat je op een bepaalde manier aan je smartphone kunt koppelen. Op die manier kun je een beter inzicht krijgen inzake de dagelijkse activiteiten en de staat van je gezondheid. Het spreekt voor zich dat de mogelijkheden die het apparaatje je aanbiedt, afhankelijk zullen zijn van het type Fitbit en de serie.

De meeste Fitbits zullen echter wel degelijk een hartslagmeter aanbieden, wat niet alleen handig is voor (frequente) sporters maar ook een meerwaarde zou kunnen beteken voor hartpatiënten. Dit wordt vaak aangevuld met een stappenteller, een calorieënteller, een stopwatch inclusief horlogefunctie, een afstandsmeter en een functie waarmee je je slaappatroon kunt registreren én analyseren.

Echter kan een Fitbit apparaat pas naar behoren functioneren op het moment dat hij verbonden wordt met een bijbehorende Fitbit-account. Deze account kun je makkelijk aanmaken op je smartphone, tablet of computer. Door het account vervolgens met de Fitbit te synchroniseren kunnen alle gegevens makkelijk worden overgebracht.

Q2: Waar kun je een Fitbit kopen?

Heb je de knoop doorgehakt en besloten om een Fitbit in huis te halen, dan zijn er vandaag de dag gelukkig heel wat fysieke én online verkooppunten te vinden. Onder de fysieke verkooppunten zou je bijvoorbeeld rekening kunnen houden met winkels zoals Decathlon.nl, Mediamarkt of Coolblue. Bekende én gebruiksvriendelijke online verkooppunten zijn bijvoorbeeld bol.com en Marktplaats.nl.

 

Q3: Hoe kun je met een Fitbit je slaap meten?

Zoals bij het antwoord op de eerste vraag reeds werd aangegeven, bieden de meeste hedendaagse Fitbits de mogelijkheid aan om je slaappatroon te registreren én analyseren. Het gaat hier uiteraard om de modellen die je om je pols dient te dragen en waarbij de slaap vervolgens automatisch gedetecteerd wordt. 

Zodra je lichaam in totale rust verkeert én je gedurende ongeveer 60 minuten weinig tot niet hebt bewogen, zal dit door de Fitbit geregistreerd worden als “slaap”. Daarbij wordt ook het slaappatroon opgenomen dat vertelt hoe lang je wakker/ onrustig en in slaap was. 

En indien het allemaal nog net iets gesofisticeerder mag zijn, raden wij jou aan om te kiezen voor een Fitbit apparaat waarbij ook de hartslag wordt geregistreerd aangezien dit eveneens een invloed zal hebben op het waarnemen van het slaappatroon. Dergelijke apparaten zullen zich, bij het detecteren van je slaappatroon, niet alleen baseren op bewegingen maar ook op hartritmes en hartslagen. Op die manier kan een onderscheid gemaakt worden tussen een gewone slaap en/of diepe slaap.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES