5 beste Fitness trampolines Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste fitness trampolines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om thuis aan je conditie te werken zou je kunnen overwegen om een mini fitness trampoline aan te schaffen. Een trampoline wekt waarschijnlijk bij sommigen wel enkele jeugdherinneringen op. Springen op de trampoline en het uitvoeren van allerlei oefeningen is een leuke activiteit waarmee je bovendien jezelf fit kunt houden. We hebben voor jou alvast 3 apparaten uitgekozen om eens beter te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de Tunturi Funhop met zijn buizenframe in gegalvaniseerd staal waardoor hij gerust buiten kan blijven staan. Daarnaast is de snel monteerbare Matchu Sports fitness trampoline ook een uitstekende keuze omdat hij een ruim springvlak van 100 cm heeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste fitness trampolines (Reviews) van 2024

 

Wanneer je graag op een leuke manier aan je conditie werkt, kun je kiezen voor een fitness trampoline waarop je je spieren goed aan het werk kunt zetten. Kies je voor een mini trampoline die je gemakkelijk kunt opbergen en meenemen zodat je ook in het park kunt gaan oefenen? Of gaat je voorkeur uit naar een mini trampoline met beugel waardoor je ook andere oefeningen kunt uitvoeren. We geven je graag het advies om de verschillende producten eens goed te bekijken voor je er de beste fitness trampoline uitkiest die het meest aan jouw wensen voldoet.

 

1. Tunturi Funhop Mini Fitness trampoline 95 cm

 

De Tunturi Funhop mini trampoline is een tijdelijke aanbieding waardoor hij meteen in de laagste prijsklasse van onze lijst met topproducten valt. Hierdoor is hij goed toegankelijk zodat iedereen op een leuke manier zijn balans en spieren kan trainen.

Bovendien zorgt een trampoline er ook voor dat je stabiliteit, coördinatie en het uithoudingsvermogen verbetert wat je algemene gezondheid enkel ten goede zal komen. Wist je zelfs dat wanneer je op regelmatige basis op de trampoline springt je stofwisseling stimuleert waardoor je eigenlijk ook aan je lijn werkt.

Deze fitness mini trampoline met een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg is trouwens beschikbaar met een springvlak van 95 of 125 cm zodat hij zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt is. Daarnaast is het toestel gemaakt uit gegalvaniseerd staal, kunststof en schuim waardoor hij zonder probleem buiten kan blijven staan. In de reviews zien we dat hij een heel goed beoordeling kreeg voor de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze mini trampoline bestaat uit een makkelijk monteerbare constructie met buizen uit gegalvaniseerd staal waarbij een stevige en elastische stof voor het springvlak werd gebruikt.

Formaat: hij kan in twee maten worden aangekocht met een doorsnede van 95 en 125 cm.

Gebruik: door op de mini trampoline oefeningen uit te voeren, werk je aan de algemene gezondheid van je lichaam, balans, uithoudingsvermogen en aan je coördinatie. 

Het prijskaartje: de fitness trampoline valt in de goedkope prijsklasse zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Vloerbescherming: een klant merkt op dat het spijtig is dat er geen rubberen beschermingsdoppen aan de poten werden aangebracht om de vloer niet te beschadigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Matchu Sports Fitness trampoline Pro Met bungee vering

 

Wanneer je over voldoende fitness trampoline ervaring beschikt kun je kiezen voor het populairste toestel van Matchu Sports. Doordat deze mini trampoline wordt geleverd met een handige springsteun, kun je tijdens je cardiotrainingen verschillende gedurfde oefeningen uitvoeren.

Deze vorm van veiligheid wordt nog eens extra versterkt door de stevige bungee elastieken die werden gebruikt om het springvlak van 100 cm doorsnede goed aan het frame te bevestigen.  Het apparaat is trouwens snel en gemakkelijk in elkaar te zetten omdat hij over een uitklapbaar springvlak beschikt zodat je enkel nog de poten en eventueel de springsteun moet vastschroeven.

Daarnaast heeft de handgreep drie steunpunten op de grond zodat de trampoline niet wankel aanvoelt. Het toestel heeft trouwens een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg waardoor hij voor de meeste dames en heren geschikt is om tijdens hun dagelijkse work-out te gebruiken. In de reviews zien we dat dit mooi apparaat een heel goede score kreeg. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de meegeleverde springsteun kun je meer oefeningen uitvoeren zodat deze mini trampoline ook voor cardiotrainingen kan worden gebruikt.

Veiligheid: het springvlak met een diameter van 100 cm is met een stevige bungee elastiek aan het frame vastgemaakt waardoor je weinig tot geen risico loopt dat het loskomt.

Montage: doordat het voorgemonteerde springvlak gewoon kan worden opengeklapt, moet je enkel nog de poten en de springsteun aan het frame vastschroeven.

Belastbaar gewicht: het maximaal belastbaar gewicht van deze zeshoekige trampoline is 130 kg zodat hij door bijna iedereen kan worden gebruikt.

 

Nadelen:

Installatie: enkele klanten blijken problemen te hebben tijdens de installatie van het toestel omdat het springvlak niet zo makkelijk openklapt als staat beschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fitness trampoline VirtuFit Sport Trampoline met Handvat

 

De ronde trampoline is gemaakt uit een stalen frame dat op 4 poten rust met een hoogte van 22 cm waardoor hij stabiel op de grond staat. Deze mini fitness trampoline van Virtufit heeft trouwens een compact formaat met een springoppervlak van 100 cm diameter dat met 32 springveren werd vastgemaakt.

Daarnaast werd er op de rand van de trampoline een zwarte beschermingshoes voorzien zodat je je niet kunt bezeren. Doordat je hem gewoon maar moet openklappen om vervolgens de pootjes en de handsteun te monteren, is hij heel gemakkelijk op te bergen en uit te stallen. De stevige springsteun zorgt er overigens voor dat hij zowel door kinderen als volwassenen kan worden gebruikt.

Doordat de spieren en de gewrichten niet worden belast, kun je op deze trampoline bovendien aan jumping fitness doen zonder dat je het risico loopt op sportblessures. Bij jumping fitness ga je bewegingen en oefeningen uitvoeren met muziek waardoor je aan je evenwicht, ritme en coördinatie werkt. In de reviews zien we dat het fitnesstoestel een maximale score kreeg van 5 sterren.

 

Voordelen:

Opbergmogelijkheden: de mini trampoline kan heel compact worden opgeborgen door de poten en de handbeugel te verwijderen. Daarna kan het springvlak in 4 worden gevouwen waardoor hij niet veel plaats inneemt. 

Belastbaar gewicht: hij heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg zodat hij veilig door jong en oud kan worden gebruikt.

Gebruiksvriendelijk: doordat er een stevige springsteun wordt meegeleverd kan hij voor diverse trainingssessie worden aangewend.

Materiaal: het buizenframe is gemaakt uit staal waaraan het springoppervlak met 32 veren werd vastgemaakt. Een stevige beschermingsrand zorgt er trouwens voor dat je je niet kunt kwetsen.

 

Nadelen: 

Bevestigingspunten: we vermoeden dat de bevestiging met springveren iets kwetsbaarder is dan wanneer er een stevig elastiek zou worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hammer JumpStep Fitness Trampoline met Step springoppervlak

 

Hammer Fitness wordt door velen als het beste merk genoemd als het aankomt op duurzame en solide fitnesstoestellen. De Hammer Jumpstep fitness trampoline is voorzien van een stepboard en een handbeugel waardoor je geavanceerde jump fitnessoefeningen kunt uitvoeren om meer variatie in je trainingssessies te brengen.

Bovendien kan hij ook professioneel worden ingezet tijdens step aerobic oefeningen die meestal in groep doorgaan. De combinatie van step aerobics en trampoline fitness wordt trouwens op muziek gedaan zodat je op een leuke manier calorieën kunt verbranden. Dankzij het scheurbestendig springoppervlak met een diameter van 125 cm heb je voldoende ruimte om allerlei variaties uit te voeren. De stevige bevestiging met dikke elastieken zorgt ervoor dat je in alle veiligheid de trampoline tot maximaal 100 kg kunt belasten.

Daarnaast kan de T-bar of springsteun in hoogte worden versteld zodat hij voor iedereen individueel kan worden ingesteld. Deze jump fitness trampoline wordt geleverd met 3 trainingsvideo’s waarin alle mogelijke oefeningen duidelijk worden uitgelegd. In de reviews zien we dat hij een uitstekende beoordeling kreeg met 5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze mini trampoline is voorzien van een stepboard waardoor je hem voor uiteenlopende disciplines kunt gebruiken.

Instelbaar: de springsteun van de jump trampoline kan in hoogte worden aangepast zodat je hem perfect naar jouw gestalte kunt instellen.

Opbergmogelijkheden: de trampoline kan worden dichtgeklapt zodat je hem verticaal kunt opbergen.

Kwaliteit: het scheurbestendige springvlak werd met stevige elastieken aan het frame vastgemaakt waardoor hij een lange duurzaamheid heeft en veilig kan worden gebruikt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze professionele fitness trampoline een duur prijskaartje heeft waardoor  hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Toorx Inklapbare Fitnesstrampoline ø122cm

 

Deze ruime fitness trampoline met een diameter van 122 cm is ideaal voor professioneel gebruik. Doordat de stalen buizen van het solide frame een diameter hebben van 25 mm is hij heel geschikt voor intensief gebruik.

Bovendien heeft hij een dubbel gestikte sterke springmat die met 40 grote springveren in V-vorm aan het frame werden vastgezet waardoor er extra stevigheid werd gecreëerd. Doordat de springveren voorzien zijn van veiligheidsrubbers en afgeschermd zijn door een beschermingsrand is het bijna onmogelijk om met je voet tussen de rand en het springoppervlak terecht te komen zodat blessures quasi worden uitgesloten.

Daarnaast rust de robuuste fitness trampoline op 8 inklapbare poten die voorzien zijn van rubberen beschermingsdopjes zodat hij zonder probleem op een glad oppervlak kan worden geplaatst zonder dat hij gaat verschuiven. Wanneer de poten zijn ingeklapt neemt hij overigens bijzonder weinig plaats in waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen. In de reviews zien we dat de klanten uiterst tevreden zijn met hun aankoop en hem dan ook de maximale score gaven.

 

Voordelen:

Professioneel gebruik: het robuuste stalen buizenframe laat je toe om deze trampoline intensief te gebruiken waardoor hij perfect kan dienen in een aerobicstudio of in een gymzaal.

Materiaal: de stevige springmat werd dubbel gestikt en werd met 40 grote springveren die in V-vorm werden geplaatst aan het frame vastgemaakt.

Gebruiksgemak: de trampoline rust op 8 poten die gemakkelijk kunnen worden ingeklapt zodat hij compact kan worden opgeborgen.

Stabiliteit: doordat de inklapbare poten voorzien zijn van rubberen voetjes blijft hij ook stevig en stabiel op een gladde ondergrond staan.

 

Nadelen: 

Oppervlak: deze trampoline heeft een ruim springoppervlak waardoor je meer plaats nodig hebt om hem goed en veilig te kunnen plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fitness trampolines Koopgids

 

Hoewel velen onder ons een goede conditie willen nastreven, blijkt de weg naar de sportschool soms nogal zwaar te zijn. Door te investeren in een degelijke fitness trampoline kun je allerlei fitnesstrainingen op een leuke en ontspannen manier thuis uitvoeren. We geven je dan ook graag de aanbeveling om de diverse toestellen eerst goed te vergelijken vooraleer je een keuze maakt. Er zijn immers verschillende afmetingen en extra accessoires waardoor je nog meer variatie in je trainingssessies kunt brengen. Bekijk ook even de koopjeshoek voor enkele leuke aanbiedingen.

Wat is een fitness trampoline en welk effect heeft hij op de gezondheid

Een fitness trampoline is een soort mini versie van de trampoline waarop we bijna allemaal ooit wel eens hebben gespeeld. Hij is bedoeld om verschillende oefeningen op uit te voeren waarbij je vooral gaat springen. Een fitness trampoline heeft trouwens een heel lage impact op de gewrichten en de spieren zodat hij uitermate geschikt is voor mensen met blessures of met gewrichtsproblemen. Door regelmatig op het toestel te trainen worden de lymfeklieren gedraineerd waardoor je immuunsysteem een flinke boost krijgt.

Daarnaast zorgt hij ook voor een verbeterde motoriek omdat bepaalde oefeningen enige coördinatie vragen. Wanneer je springt zal de druk op je botten verhogen zonder dat deze worden belast. Hierdoor wordt het beendergestel versterkt en verbetert de botmassa, wat van cruciaal belang is bij het voorkomen van osteoporose en andere botziektes. Er wordt overigens volop aan je balans en uithoudingsvermogen gewerkt waardoor het gebruik van een mini trampoline enkel maar je gezondheid ten goede zal komen.

 

Het materiaal, het formaat en de veiligheid

Een mini trampoline is net zoals een grote trampoline meestal gemaakt uit een metalen buizenframe. Het is belangrijk om voor stevig materiaal te kiezen zodat hij door iedereen kan worden gebruikt. De buizen zijn over het algemeen gemaakt uit geborsteld of gegalvaniseerd staal waardoor het toestel gemakkelijk buiten kan blijven staan en bovendien ook geschikt is voor intensief gebruik. Daarnaast heeft het apparaat een springmat dat met elastieken banden of met springveren aan de rest van de trampoline is bevestigd.

Om je veiligheid te garanderen wordt deze bevestigingsrand meestal met een hoes afgeschermd zodat je er onmogelijk tussen gekneld kunt raken. Sommige grotere modellen zijn overigens voorzien van een speciaal vangnet waardoor je bij een valpartij veilig terechtkomt. Er worden bovendien mini trampolines aangeboden met diverse maten zodat je voor een beginner of voor kinderen een groter oppervlak kunt kiezen en voor gevorderden een kleiner oppervlak. Het is trouwens belangrijk om vooraf te bepalen welke disciplines je wilt uitvoeren om zo het beste formaat uit te kiezen.

De extra mogelijkheden

Je zult wel al hebben gemerkt dat er fitness trampolines worden verkocht die over extra accessoires beschikken die bedoeld zijn om speciale trainingen uit te voeren. Door de veerkracht van het springvlak kun je indrukwekkende oefeningen uitvoeren die je op de grond nauwelijks voor elkaar krijgt. Het is hierbij soms nodig om gebruik te maken van een springsteun. Deze geeft je de nodige houvast om met nog meer kracht te kunnen springen waardoor je bijvoorbeeld tijdens je cardiotraining meer calorieën zult verbranden.

Dit is ook het geval bij jump fitness oefeningen waarbij je met hoge intensiteit gaat springen zodat de handbeugel je de nodige steun biedt. Verder hebben sommige trampoline een stepboard dat goed van pas komt tijdens step aerobic oefeningen die met jump fitness worden gecombineerd. Deze stepboard is vaak aan de handsteun vastgemaakt en heeft je de mogelijkheid om op een leuke manier variatie te brengen in je work-out. Daarnaast kun je ook nog aparte hand- en enkelgewichten aankopen of kiezen voor extra weerstandsbanden om de krachtintensiteit van de trainingen te verhogen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES