Beste fitnessbank

Laatste update: 17.06.24

 

Fitnessbanken test van 2024

 

Heb je niet zoveel tijd om naar de fitness of de sportschool te gaan, dan kan de aankoop van een degelijke fitnessbank misschien wel iets voor jou zijn. Het is een handig apparaat waarmee je namelijk heel wat verschillende spiergroepen in meer of mindere mate kunt trainen. Bovendien bepaal je zelf wanneer je wilt trainen en hoe lang. Dus geen stress meer om na het werk nog op tijd in de sportschool te raken. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Rock Gym II 6 in 1 fitnessbank alvast voor een topproduct kiest. Het is een multifunctioneel product waarmee je gelijk ook beschikt over een degelijke buikspiertrainer en zelfs coretrainer. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor de Sport-Plein Aerobic Step Training fitnessbank. Een toestel dat kwaliteit en degelijkheid makkelijk combineert met een lager prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fitnessbank Reviews – Top 5

 

Met de beste fitnessbank kun jij meteen verschillende spiergroepen extra gaan trainen en onderhouden. Bovendien kun je het altijd nog gaan combineren met halters en er daardoor een multifunctionele fitnessbank van maken. Hieronder hebben we 5 topproducten eens even voor jou op een rijtje geplaatst. We hebben hierbij rekening gehouden met verschillende factoren waaronder de geschreven online reviews en het advies en de gebruikerservaring van de kopers. Bekijk de lijst eens rustig en wie weet zit er ergens wel een fitnessbank aanbieding tussen.

 

 

1. Rock Gym II 6 in 1

 

Indien je op zoek bent naar een multifunctionele fitnessbank dan loont het de moeite om dit toestel van het bekende merk Rock Gym eens grondig te bekijken. Met deze handige fitnessbank haal je onder meer ook een buikspiertrainer en een coretrainer in huis.

Het toestel is gemaakt uit heel duurzame doch stevige synthetische materialen en heeft een gewicht van 12261 gram. De grijze kleur laat het perfect passen in om het even welke fitnesszaal of gewoon bij jou thuis. Het toestel biedt de mogelijkheid om heel wat verschillende spiergroepen te trainen. Zo kun je sit-ups doen, push-ups, body stretching oefeningen en nog zoveel meer.

We merken dat de meningen bij dit apparaat toch wel eerder verdeeld zijn. Uiteraard hoef je je daardoor niet te laten afschrikken. Het beste is om het apparaat zelf eens grondig te bestuderen en wie weet voldoet het wel volledig aan je verwachtingspatroon.

Kost het jou heel wat moeite om na een lange werkdag nog op tijd in de fitness te raken? Dan raden wij jou aan om op zoek te gaan naar een degelijke fitnessbank. Zo kun je gelijk wanneer gewoon thuis trainen en aan je conditie werken. Deze fitnessbank wordt jou bovendien aangeraden door Rock Gym. Een bekend merk dat door velen ook als veruit het beste merk wordt beschouwd.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: het is een degelijk en duurzaam toestel dat ook dienst doet als handige coretrainer en zelfs buikspiertrainer. Op die manier heb je de mogelijkheid om verschillende spiergroepen aan te spreken.

Materiaal: bij de productie van deze fitnessbank heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van synthetische materialen. Deze zijn duurzaam, stevig en tegelijk ook behoorlijk licht en makkelijk om te verplaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ondanks de vele positieve beoordelingen, zijn er toch enkele klanten die niet helemaal overtuigd blijken te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sport-Plein Aerobic Step Training

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke fitnessbank dan kun je altijd dit model van Sport-Plein eens bestuderen. Omwille van de lage prijs zul je het zonder twijfel tussen de goedkope fitnessbanken kunnen spotten.

Deze verstelbare fitnessbank meet 80 x 35 x 15 cm en weegt amper 3 kg. Daardoor is het gemakkelijk te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen. Dit model is gemaakt uit duurzaam polypropyleen en kun je belasten met een gewicht van maximaal 120 kg. Zowel aan de onderkant van de bank alsook de step deck is voorzien van een antislip. Op die manier kun je niet van de step wegschuiven en zal het toestel ook helemaal stabiel blijven staan,

De kopers zijn het er onderling over eens dat deze fitnessbank van een degelijke kwaliteit gemaakt is en dat het een echte aanrader is. Je kunt het ook gewoon aankopen en thuis gebruiken op de momenten dat je zelf kiest.

Je zou uiteraard ook kunnen kiezen voor deze unieke fitnessbank van Sport-Plein. Ben je dol op aerobic en step? Dan lijkt dit product alvast de juiste keuze te zijn voor jou. Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen: 

Kostenplaatje: je zult meteen versteld staan van de lage en betaalbare prijs. Het lijkt wel of deze fitnessbank voorzien is van de laagste prijs.

Formaat: deze unieke fitnessbank heeft een totaal formaat van maar liefst 80 x 35 x 15 cm en is bovendien ook nog eens verstelbaar.

Materiaal en draagkracht: doordat deze unieke fitnessbank uit stevig polypropyleen vervaardigd is, geniet je een totale draagkracht van maar liefst 120 kg.

Antislip: dankzij de antislip onderkant is het vrijwel onmogelijk dat de fitnessbank gaat verschuiven of wegglijden.

 

Nadelen:

Een blik op de online reacties toont aan dat klanten tot op heden alleen maar positief hebben gereageerd. Dit maakt het niet meteen eenvoudig om alsnog op zoek te gaan naar mogelijke minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adidas bank vlak

 

Deze fitnessbank van het bekende merk Adidas is iets duurder in vergelijking met sommige andere modellen uit onze lijst. Toch merken we dat de koper dat niet echt als een probleem blijkt te zien.

Deze handige fitnessbank is helemaal vlak en is vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam staal. Met een gewicht van 12500 gram is het nog vrij gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. De bank is niet zo vrij hoog waardoor je steeds de correcte rug- en heuphouding kunt behouden zodra je werkt met halters. Dit model is dus vooral geschikt als je wilt werken aan je bovenlichaam.

Op dit moment is er nog maar een enkele online reactie geplaatst. Toch merken we dat de gebruiker werkelijk helemaal enthousiast is over de correcte prijs-kwaliteitverhouding van het toestel. Bovendien is het ook heel erg handig om te gebruiken en doet het precies wat het moet doen.

Het zal je misschien niet meteen verwonderen maar ook Adidas heeft een duurzame fitnessbank op de markt gebracht. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit product? Dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen en de selectie van de kenmerkende eigenschappen hieronder even te bekijken.

 

Voordelen: 

Materiaal: bij de productie van deze fitnessbank heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig staal dat best wel tegen een stootje kan.

Gewicht: ondanks het feit dat de fitnessbank uit staal gemaakt is, zul je merken dat je deze nog makkelijk kunt optillen en verplaatsen. Je moet rekenen op een maximaal gewicht van ongeveer 12500 gram.

Gebruiksgemak: wil je de spieren in je bovenlichaam trainen met behulp van halters? Dan is deze fitnessbank alvast een meer dan goede aanbeveling.

 

Nadelen:

Prijzig: echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het prijskaartje hier iets hoger ligt en de fitnessbank bijgevolg niet meer tussen de goedkope producten te vinden zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Physonics compleet Dumbells

 

Als je niet vaak tijd hebt om naar de fitness te gaan maar je verschillende spiergroepen toch zoveel mogelijk wilt onderhouden dan kun je eventueel een multifunctionele fitnessbank overwegen. Dit model van Physionics biedt je de mogelijkheid om verschillende oefeningen met elkaar te combineren.

De fitnessbank is gemaakt uit bijzonder duurzaam en stevig staal waardoor het niet snel zal verschuiven. De rugleuning kun je probleemloos gaan verstellen in 4 verschillende hoogtes. Verder is er een handige beensteun voorzien net als enkele comfortabele high-density rollen uit schuim. De bekleding is gemaakt uit synthetisch leer en kunststof waardoor het heel erg comfortabel aanvoelt.

Zodra we de verschillende online reacties doornemen merken we eigenlijk een enorme verdeeldheid op. Voor sommige gebruikers is dit product ondermaats en beantwoordt het niet aan hun verwachtingen. Voor andere klanten is dit dan weer een topproduct.

Zo zou je ook kunnen opteren voor deze unieke fitnessbank van Physionics. Vanaf nu hoef je dus helemaal niet meer naar de sportschool te rennen want je kunt gewoon lekker thuis aan je conditie werken. Bovendien bepaal je zelf de intensiteit en de duur van de training.

 

Voordelen: 

Veelzijdig: het toestel kost misschien een tikkeltje meer maar het gaat hier dan ook om een veelzijdige fitnessbank zodanig dat het mogelijk wordt om diverse spiergroepen van het lichaam te trainen en te onderhouden.

Materiaal: het is een stevige en duurzame fitnessbank die uit kwalitatief staal vervaardigd is.

Comfort: de zitbank is voorzien van een degelijke beensteun en verder is het ook mogelijk om de hoogte van de rugleuning, in meer of mindere mate, te bepalen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Gorilla Sports vlak verstelbaar

 

Zodra je de prijs van deze fitnessbank ontdekt zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een aanbieding gaat. Dit model behoort tot het bekende merk Gorilla Sports en is, net zoals één van de vorige banken, helemaal vlak.

De bank weegt slechts 10 kg en is belastbaar met een maximaal gewicht van wel 200 kg. Het is mogelijk om de hoogte van deze fitnessbank meermaals aan te passen. Op die manier kun je werkelijk verschillende spiergroepen zoals je buik, armen, benen en schouders gaan trainen.

Doordat er momenteel nog geen beoordelingen werden geplaatst, is het voor ons vrij moeilijk om jou verder advies te geven omtrent deze fitnessbank. Wij vermoeden dat het hier wel eens om een nieuwe toestel zou kunnen gaan.

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke fitnessbank van Gorilla Sports. Ben je niet meteen van plan om heel wat geld te spenderen aan een degelijke fitnessbank? Dan loont het de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. De lage prijs zal je meteen versteld doen staan.

 

Voordelen: 

Draagkracht: deze unieke fitnessbank beschikt over een maximale draagkracht van maar liefst 200 kilogram.

Gewicht: echter weegt de fitnessbank zelf maar 10 kilogram, wat het makkelijker maakt om ze te verplaatsen.

Gebruiksgemak: het is een bijzonder veelzijdige fitnessbank waarbij het mogelijk is om tal van verschillende spiergroepen in het lichaam te onderhouden en trainen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een enkele koper vindt het product helemaal niet zo gebruiksvriendelijk als wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fitnessbanken koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een handig apparaat om meerdere spiergroepen te trainen? Dan heb je misschien wel al even overwogen om één van de beste fitnessbanken in huis te halen? Toch willen wij jou aanraden om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Het is altijd veiliger om verschillende fitnessbanken met elkaar te vergelijken, en vervolgens een keuze te maken. Zo zou je kunnen rekenen houden met de voordelen, maar ook met het prijskaartje, het type en het vermogen. En wie weet kom je vroeg of laat wel een aantrekkelijke fitnessbank aanbieding tegen.

Het gebruiksgemak

Misschien ben je wel al eens naar een gymzaal of een sportschool geweest. Is het jou toen ook opgevallen, dat er toch heel wat verschillende bankjes in de zaal te spotten zijn? Veel personen gebruiken deze banken, terwijl ze met gewichten of halters bepaalde spiergroepen proberen te trainen en te onderhouden. Het lijkt misschien een heel nutteloos toestel, maar dat is het echter helemaal niet. Professionele gewichtheffers of bodybuilders zul je dan ook steeds gebruik zien maken van dit type bankjes.

Dergelijk bankje wordt in de sportwereld dan ook een fitnessbank genoemd. Je kunt ze zien als een handig en praktisch hulpmiddel, dat bovendien de kans op eventuele kwetsuren aanzienlijk kan voorkomen. Tijdens het werken met gewichten en halters, is de houding enorm belangrijk. En met behulp van zo’n fitnessbank kun je mooi recht en stabiel neerliggen. Toch is het een goede aanbeveling om eerst verschillende fitnessbanken uit te testen, alvorens er ook eentje aan te kopen. En wij helpen jou daar graag bij.

 

De voordelen van een fitnessbank

Het zal ondertussen wel al min of meer duidelijk zijn, dat een fitnessbank vast en zeker nut heeft. Zo hebben we al vermeld, dat een fitnessbank in de eerste plaats zorgt voor voldoende steun. Deze ondersteuning is ook van noodzakelijk belang. Zeker wanneer je aan intensief met gewichten en halters bezig bent. Hoe stabieler je ligt, hoe kleiner de kans op eventuele ongelukken wordt. Daarnaast zorgt een degelijke fitnessbank ook voor iets meer variatie in de training. Deze variatie zorgt er dan op zijn beurt ook weer voor, dat je meerdere spiergroepen kunt onderhouden.

Daarnaast kan een fitnessbank ook een degelijk hulpmiddel zijn voor de beginnende sporter. In het begin is het normaal dat je iets meer stabiliteit en ondersteuning zult nodig hebben. Zeker wanneer je het niet gewoon bent om met halters en gewichten te trainen. Een fitnessbank kan je hierbij helpen doordat het juist deze ondersteuning aanbiedt. Daarnaast kan een correcte fitnessbank er ook voor zorgen dat spiermassa niet alleen wordt opgebouwd, maar ook wordt onderhouden en flexibeler wordt. Kortom, het lijkt een eenvoudig apparaat, maar het biedt toch heel wat voordelen aan.

 

Welk budget moet ik voorzien

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje van fitnessbanken. In de eerste plaats, beslis je helemaal zelf welk bedrag je kunt en wilt uitgeven aan zo’n toestel. Je bent niet verplicht om honderden euro’s te spenderen als je het toestel bijvoorbeeld sporadisch een keertje zult gebruiken. Dan is het beter om uit te kijken naar goedkope fitnessbanken of leuke aanbiedingen. Toch is het wel een aanrader om steeds te gaan voor kwalitatieve apparaten. Dit is niet alleen beter op de lange termijn, maar het zorgt er ook voor dat de kans op blessures kleiner wordt.

Het kan misschien een extra hulpmiddel zijn door al even op zoek te gaan naar de verschillende reviews. Daarin geven kopers wat meer advies over een bepaalde fitnessbank. Dit advies kan positief of negatief zijn. En het is mogelijk dat je zoektocht daardoor meteen een pak eenvoudiger wordt. Probeer eventuele promoties niet uit de weg te gaan. Het is altijd mooi meegenomen als je een dure en aantrekkelijke fitnessbank kunt aankopen, en dit tegen een spotprijsje. Kortom neem je tijd alvorens het product aan te schaffen.

Het type, het vermogen en de stevigheid

Eigenlijk zou je 2 soorten fitnessbanken kunnen onderscheiden, namelijk de vlakke en de verstelbare fitnessbank. Het grote verschil tussen de 2 soorten is, uiteraard, dat het ene toestel verstelbaar is en het andere niet. Een vlakke fitnessbank zal dus niet de mogelijkheid bieden om de rugleuning aan te passen en te verstellen. Het spreekt voor zich dat een vlakke fitnessbank dan ook helemaal niet zo duur te betalen zal zijn. Een verstelbare fitnessbank, zijn de toestellen waarvan je de rugleuning in een andere houding kunt plaatsen. Zo kun je meer variatie in je training stoppen.

Houd daarnaast ook rekening met het belastbare gewicht. Heel wat fitnessbanken hebben een maximaal belastbaar gewicht van zo’n 150 kg. Er zijn natuurlijk ook modellen met een groter, of juist kleiner vermogen. Probeer hier dan ook op te letten. Met het draagbare gewicht bedoelen we uiteraard de combinatie van je persoonlijke gewicht en de gewichten of halters waarmee je traint. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om te kiezen voor een fitnessbank die maar liefst 300 kg kan dragen. Deze apparaten bieden meer stevigheid en stabiliteit.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES