5 Beste gebitsbeschermers Test Van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste gebitsbeschermers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

5 Beste gebitsbeschermers (Reviews) van 2024

 

Tijdens bepaalde vechtsporten zoals boksen, maar ook in tal van andere sporten zoals hockey en rugby kan het belangrijk zijn om te kiezen voor de beste gebitsbeschermer. Toch is de keuze niet altijd makkelijk en daarom willen wij jou helpen. Wij zijn op zoek gegaan naar 5 topproducten die we hieronder graag voorstellen. We hebben hierbij rekening gehouden met verschillende factoren zoals de online reviews en het advies, positief of negatief, dat door klanten gegeven werd.

 

1.  This is Goods Mondbescherming anti-snurken tandenknarsen

 

Een degelijke gebitsbeschermer hoeft niet noodzakelijk gebruikt te worden tijdens gevaarlijke gevechtssporten. Het kan ook als een handig hulpmiddeltje worden gezien bij tandenknarsen en snurken. Deze unieke gebitsbeschermer wordt jou aangeboden door het bekende merk This is Goods en wordt gekenmerkt door een lage prijs. Daardoor lijkt het hier meteen om een gebitsbeschermer aanbieding te  gaan.

De gebitsbeschermer heeft een totaal formaat van 7 x 4 x 7 mm en weegt amper 23 gram. Dit maakt de beschermer aangenaam en comfortabel in gebruik. Het product is volledig vervaardigd uit duurzaam kunststof en is volledig transparant. Bij de aankoop zul je merken dat de gebitsbeschermer in een prachtig blauw doosje wordt geleverd.

Doe je aan gevechtssporten of heb je last van tandenknarsen en/ of snurken? Dan is dit de ideale gebitsbeschermer. Bovendien voelt het prettig aan doordat de beschermer de ideale pasvorm zal aannemen. Een blik op de online reviews toont aan dat het hier wel degelijk om een topproduct gaat. Zo hebben alle klanten tot op heden, het product met de maximumscore van 5 sterren beloond.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makura Tephra Max Gebitsbeschermer Red Senior

 

Ben je op zoek naar goedkope gebitsbeschermers, dan lijkt dit product van Makura misschien niet meteen een aanbeveling te zijn. Toch stellen we vast dat heel wat klanten zich niet meteen storen aan de hoge prijs, juist doordat de kwaliteit volgens hen echt wel top blijkt te zijn. Deze gebitsbeschermer behoort tot de Makura Tephra serie en is te bestellen in 2 verschillende kleuren.

Het product weegt amper 76 gram en is volledig vervaardigd uit duurzaam kunststof. Het kan zowel door mannen als vrouwen worden gedragen tijdens het beoefenen van diverse soorten gevechtssporten. De levering omvat niet alleen de gebitsbeschermer maar tegelijk ook een stevig opbergdoosje en een informatieve gebruiksaanwijzing.

Kopers reageren niet alleen positief op de uitstekende kwaliteit maar geven verder ook een positief advies op de gebruiksvriendelijkheid van het product. Kortom, voor hen voldoet deze unieke gebitsbeschermer helemaal aan hun verwachtingspatroon!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Brabo Gebitsbeschermer Senior 47 g Kunststof

 

Je zou altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke gebitsbeschermer, jou aangeboden en geleverd door Brabo. Het leuke eraan is dat je de gebitsbeschermer in maar liefst 5 verschillende kleuren kunt aankopen. Zo kun je kiezen tussen een blauw, groen, oranje, rood of roze exemplaar. Aan jou de keuze dus!

De gebitsbeschermer weegt amper 47 gram en is volledig afgewerkt in duurzaam kunststof. Kunststof voelt niet alleen heel comfortabel aan maar het zorgt gelijk voor de juiste pasvorm. Dit kan ideaal zijn voor mensen die vaak, al dan niet onbewust, tandenknarsen. Maar ook tijdens vechtsporten zoals boksen en andere sporten zoals hockey, kan deze beschermer alvast heel erg welkom zijn.

Bekijken we de online reviews? Dan merken we vooral heel wat positieve reacties van klanten op het product op. Zo geven velen een positief advies over de kwaliteit en de pasvorm. Slechts één klant blijkt jammer genoeg iets minder tevreden en is van mening dat de gebitsbeschermer helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is als wordt beweerd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Ali’s fightgear bitje vechtsport senior 35 g

 

Of je nu een beginnend of reeds ervaren bokser bent, het is altijd belangrijk om in veiligheid en bescherming te voorzien. Daar het boksen vaak heel wat klappen in het aangezicht kan opleveren, is deze unieke gebitsbeschermer alvast geen overbodige luxe. De gebitsbeschermer wordt jou aangeboden door Ali’s Fightgear en is te bekomen in maar liefst 6 verschillende kleuren. Kies je voor stoer zwart of toch eerder voor een kleurtje?

Dit unieke product is volledig vervaardigd uit duurzaam EVA materiaal en weegt amper 35 gram. In tegenstelling tot sommige andere gebitsbeschermers, zul je merken dat dit exemplaar speciaal voor kinderen is ontworpen. Naast boksen, kun je deze gebitsbeschermer uiteraard ook gebruiken tijdens andere sporten. Denk maar aan hockey of rugby.

We merken dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn en overtuigd van hun aankoop. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid. Echter blijkt één klant van mening te zijn dat het product vrij dik aanvoelt en niet altijd even comfortabel is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Shock Doctor Braces Strapless Hockeybitje Junior

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit topproduct van de Shock Doctor. Deze unieke gebitsbeschermer is speciaal gecreëerd voor kinderen en te bekomen in een blauwe of roze kleur.

Deze unieke gebitsbeschermer is volledig vervaardigd uit duurzaam PVC en weegt ongeveer 106 gram. Je zult merken dat de beschermer makkelijk aan te brengen is en bovendien heel comfortabel aanvoelt. Verder neemt de gebitsbeschermer meteen de correcte pasvorm aan. Ideaal om te gebruiken tijdens hockeytrainingen of wedstrijden en ook tijdens tal van andere, ietwat gevaarlijke sporten.

Een blik op de online reviews toont dat de meningen iet of wat verdeeld blijken te zijn. Sommige klanten zijn meteen overtuigd terwijl anderen toch nog wel wat twijfelen. Echter kan deze verdeeldheid op termijn zorgen voor een verbetering van het product. Kortom, niets om je meteen door te laten afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gebitsbeschermers Koopgids

 

Bij het uitvoeren van gevaarlijke sporten is het belangrijk om in een goede uitrusting te voorzien. Een degelijke gebitsbeschermer, bij voorkeur op maat gemaakt, blijkt dan ook meer dan een goede aanbeveling. Uiteraard is het belangrijk om te weten waar je moet op letten en hoe je de beschermer goed kunt onderhouden zodat die toch wel een tijdje meegaat. Vandaar deze koopgids om het allemaal wat makkelijker te maken. Bekijk hem zeker even alvorens je de verschillende optiemogelijkheden met elkaar gaat vergelijken.


Wat is een gebitsbeschermer en het gebruiksgemak

Een gebitsbeschermer is een soort van beschermkapje, een hoefvormige plaat vaak vervaardigd uit kunststof ethyleenvinylacetaat, die je eenvoudigweg over de boventanden kunt plaatsen. Hij wordt door velen ook wel omschreven als een bit of bitje en biedt niet alleen bescherming aan het gebit, maar ook de tong, de lippen en de kaak.

Dit maakt dat een degelijke gebitsbeschermer een ideale aanvulling is bij de uitrusting tijdens gevaarlijke vechtsporten. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan boksen, karate, rugby en hockey. Echter wordt een gebitsbeschermer niet alleen op sportief vlak gebruikt maar wordt hij ook aangeraden bij tal van medische behandelingen. Zo is een bitje ideaal voor mensen die vaak tandenknarsen, die een beugel dragen of gedragen hebben of die hun tanden willen laten bleken.

 

De verschillende soorten gebitsbeschermers

Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen één- en tweedelige bitjes waarvan de laatste uiteraard de best mogelijke bescherming bieden. Vaak kun je de bitjes aankopen in één of andere speciaalzaak, in de sportzaak of je kunt ze op maat laten maken bij de tandarts. Het spreekt voor zich dat de laatste optie, alhoewel de duurste, de beste bescherming zal aanbieding. Een bitje op maat hoef je namelijk niet langer met je tong op zijn plaats te houden en is flexibel, breukvast en 100 procent comfortabel.

Ben je niet van plan om te investeren in een bitje op maat dan zijn er altijd nog de voorgevormde gebitsbeschermers of kant-en-klare gebitsbeschermers aan te kopen. De voorgevormde gebitsbeschermers kunnen in meer of mindere mate worden aangepast door het bitje enkele seconden in warm water te leggen. De kant-en-klare bitjes zijn uiteraard niet voorgevormd en bijgevolg het minst duur. Vaak zijn ze echter veel te groot en allesbehalve comfortabel.

 

Duurzaamheid en onderhoud

Algemeen wordt aangeraden om de gebitsbeschermer regelmatig te vervangen. Bij sportprestaties gebeurt dit bij voorkeur elk seizoen en bij medische behandelingen in overleg met je tandarts of dokter. Echter kun je bijdragen aan de duurzaamheid van de beschermer door deze een zo goed mogelijk onderhoud te bieden. Na elk gebruik is het dus noodzakelijk om de gebitsbeschermer grondig schoon te maken met behulp van een tandenborstel, wat tandpasta en koud water. Spoel nadien grondig af, droog het bitje en berg hem op in een bijbehorende doosje.

Waar kun je een gebitsbeschermer kopen en het prijskaartje

Zoals reeds min of meer vermeld, kun je heel wat gebitsbeschermers aankopen in tal van sportzaken en/ of speciaalzaken. Ook online kun je tegenwoordig een gebitsbeschermer aankopen. Echter moet je er rekening mee houden dat dergelijke bitjes vaak niet 100 procent comfortabel zullen aanvoelen en voor heel wat irritaties in de mond kunnen zorgen.

Ben je echter bereid om toch iets meer te spenderen dan kun je altijd opteren voor een op maat gemaakt exemplaar. Dergelijke gebitsbeschermers kunnen eenvoudig door de tandarts worden gemaakt en bieden niet alleen een optimale bescherming maar ook 100% comfort. Algemeen kunnen we dan ook stellen dat het gemiddelde prijskaartje voor een degelijke gebitsbeschermer op ongeveer 115 euro kan geraamd worden.

Uiteraard afhankelijk van het type dat je besluit aan te kopen, de aanwezigheid van aanbiedingen, de gebruikte kleuren en het design.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES