Beste glucosemeter

Laatste update: 19.07.24

 

Glucosemeters test van 2024

 

Met een betrouwbare en degelijke glucosemeter kun je op een eenvoudige manier bekijken hoe het zit met het insulinegehalte in je bloed. Vooral bij diabetespatiënten kan dat heel handige informatie blijken te zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken tussen de verschillende glucosemeters en daarom willen wij jou helpen. Bekijk de 3 hedendaagse topproducten hieronder maar even. Zo is de Contour TS Ascensia glucosemeter een goede aanbeveling daar het geleverd wordt aan een betaalbare prijs. Ook de Beurer NL-mmol/l USB GL50 glucosemeter blijkt alvast een stap in de goede richting te zijn. Deze glucosemeter is voorzien van een helder display inclusief achtergrondverlichting, waarop de gegevens nauwkeurig worden vermeld.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Glucosemeter Reviews – Top 5

 

Medisana is één van de bekende merken wanneer je op zoek gaat naar een degelijke glucosemeter. Toch zijn er nog heel wat andere betrouwbare merken die een duurzaam toestel afleveren. Om jou een idee te geven, zijn we even op zoek gegaan naar 5 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met het advies dat door de klanten gegeven wordt. Neem daarom rustig je tijd om onze selectie even te bekijken. Vervolgens kun je dan de voor jou beste glucosemeter uitkiezen.

 

 

Contour TS Ascensia

 

Tussen de goedkope glucosemeters zul je vast en zeker dit unieke en handige startpakket mogen verwachten. De glucosemeter wordt geleverd door het, al dan niet bekende merk Ascensia en krijgt over het algemeen een bijzonder positieve beoordeling.

Je zult merken dat het apparaat bijzonder eenvoudig is om te bedienen. Zo hoef je alleen maar het meegeleverde stappenplan te volgen. Zo plaats je om te beginnen de teststrip in de daarvoor voorziene meter. Vervolgens is het de bedoeling om het prikapparaat op de gewenste plaats te drukken. Het bloed dat vrijkomt wordt vrijwel geheel automatisch geabsorbeerd door deze unieke strip. Vervolgens verschijnt het betrouwbare resultaat op het display.

Het is een handig apparaat dat metingen van maximaal 100 personen kan onthouden. Echter is het wel belangrijk om te weten dat dit product alleen maar in Nederland kan worden geleverd. Toch zijn de kopers ook bijzonder tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duidelijke handleiding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beurer NL-mmol/l USB GL50

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke glucosemeter geleverd door het bekende merk Beurer. Beurer staat niet alleen bekend vanwege de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar ook vanwege de degelijkheid. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit de 3 beschikbare kleuren en dit alles tegen een mooi prijskaartje.

Bij de levering krijg je niet alleen een glucosemeter toegestuurd maar ook een glucoMemory-softwarepakket, een USB aansluiting, een ingebouwde prikhulp die je bovendien kunt instellen en een verlichte invoersleuf. De resultaten worden nauwkeurig weergegeven op het duidelijk leesbare display dat voorzien is van achtergrondverlichting.

Je krijgt er verder ook nog een duidelijke handleiding bij, een bloedsuiker dagboek, enkele batterijen en teststrips. Dit alles wordt geleverd in een duurzaam en stevig opbergtasje. Het is een handig apparaatje om mee te werken en dat is ook de meeste kopers niet ontgaan. Toch is één enkele klant niet helemaal overtuigd van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

VivaChek Ino

 

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook het merk VivaChek een praktisch en degelijk startpakket aanbiedt. En dit bovendien tegen een bijzonder mooi prijskaartje. Je zult vrijwel meteen het gevoel krijgen dat het hier om een glucosemeter aanbieding gaat.

Bij de aankoop van dit product wordt niet alleen de glucosemeter geleverd maar ook enkele teststrips, een stel krachtige batterijen en enkele lancetten. De metingen worden snel en nauwkeurig uitgevoerd en het apparaat voldoet helemaal aan de verwachtingen die worden beschreven onder de ISO 15197-2015 norm. De handleiding is volledig in het Nederlands en bijgevolg bijzonder duidelijk.

De koper die een reactie heeft geplaatst bij dit product, is niet alleen tevreden over de uitstekende kwaliteit maar ook over het design van deze glucosemeter. Kortom, voor deze klant voldoet het product helemaal aan de verwachtingen en dat wordt geuit in een topscore van 4 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Accu-Chek Mobile

 

In vergelijking met de vorige glucosemeter zul je voor dit product net een tikkeltje meer moeten betalen. Toch valt het prijskaartje nog hartstikke goed mee. Het product wordt geleverd door het bekende merk Accu Chek.

Het is een handig product dat gebruiksvriendelijk te werk gaat. Je kunt dus op een eenvoudige en vooral snelle manier de waarde van glucose in je bloed gaan meten. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van een doorlopende tape en dus niet langer van de zogenaamde losse teststrips. Bij de aankoop krijg je er naast de glucosemeter ook een stel krachtige batterijen bij en een duidelijke handleiding.

Jammer genoeg zijn er tot op de dag van vandaag nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Daardoor is het voor ons behoorlijk lastig om jou verder advies te geven over deze glucosemeter.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

On Call Chosen

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met de On Call glucosemeter. Deze is beschikbaar in maar liefst 2 verschillende kleuren waardoor je deze glucosemeter toch min of meer persoonlijk kunt maken. Het startpakket wordt aangeboden tegen een mooi en vooral betaalbaar prijskaartje.

Dit product maakt gebruik van de GOD-enzymtechnologie. Hierbij hoef je niet te vrezen voor tussenkomst van Icodextrin of andere schadelijke stoffen. De meegeleverde teststrips zijn bovendien helemaal afzonderlijk verpakt en hygiënisch. Het is een handig apparaat dat in amper 5 seconden een betrouwbare meting uitvoert.

Ook hier moeten we verder advies schuldig blijven wegens het gebrek aan online beoordelingen. Het is echter mogelijk dat het om een vrij nieuw product gaat. Het kan ook zijn dat sommige klanten het product al in huis gehaald hebben maar nog niet de tijd genomen hebben om een reactie te plaatsen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Glucosemeters koopgids

 

Ben je diabetespatiënt of wil je graag de insuline waarde van je bloed in de gaten houden? Dan heb je baat bij de aanschaf van een degelijke glucosemeter. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste glucosemeters en bestaan er verschillende soorten? Voor wie kan het toestel handig zijn en wordt het vergoed door de zorgverzekering. Met deze koopgids trachten we jou een antwoord te bieden op tal van deze vragen. Het is dan ook een goede aanbeveling om de koopgids even rustig door te nemen alvorens je de apparaten met elkaar gaat vergelijken.


Wat is een glucosemeter

Een glucosemeter is een bijzonder handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt gemaakt om de hoeveelheid glucose in een bepaalde vloeistof te gaan meten. In de meeste gevallen zal het gaan om de hoeveelheid insuline of glucose in het bloed van een patiënt. Vooral diabetes patiënten hebben er baat bij om hun glucosegehalte nauwlettend in de gaten te houden. Diabetes staat in de volksmond ook bekend onder de noemer “suikerziekte”. Twee verschillende termen die duidelijk naar één en hetzelfde product verwijzen.

In dergelijke gevallen is de werking van de glucosemeter vaak gebaseerd op een vingerprikje. Het bloed wordt vervolgens op een teststrookje geplaatst en op die manier kan men naar de insulinewaarden in het bloed kijken. Doorheen de jaren zijn de glucosemeters uiteraard ook mee geëvolueerd. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat hedendaagse glucosemeters over tal van extra kenmerken beschikken. Zo kun je kiezen voor een glucosemeter met bluetooth en/of een duidelijk leesbaar LCD display.

Welke kenmerken je zelf belangrijk vindt, is uiteraard een volledig persoonlijke keuze. Het loont dan ook de moeite voor jezelf uit te maken wat je verwacht en waar je naar op zoek bent. Houd er wel rekening mee dat dergelijke apparaten niet langer tot de goedkope glucosemeters zullen behoren. Alhoewel je altijd aanbiedingen kunt spotten.

 

Het gebruiksgemak, de doelgroep en de voordelen

We hebben het al min of meer vermeld maar een glucosemeter is vooral bijzonder handig voor mensen met diabetes. Ook wanneer je wilt weten of je aan suikerziekte lijdt, is het gebruik van een glucosemeter een goede aanbeveling. Het is echter jammer dat veel diabetespatiënten het nut van een degelijke glucosemeter niet onder ogen willen zien. Toch kan het in bepaalde gevallen echt je leven redden. Uiteraard kan een glucosemeter ook handig zijn voor niet-diabetes patiënten.

 

Werkwijze van een glucosemeter

Ben je op zoek naar een degelijke glucosemeter dan is het altijd handig ook op de hoogte te zijn van de eventuele werkwijze. We kunnen jou alvast vertellen dat de werking van een glucosemeter vrij eenvoudig is en dus geen moeilijkheden met zich meebrengt. In de meeste gevallen zul je een klein prikje in één van je vingers moeten geven. Het beetje bloed dat er vervolgens uit druppelt, dien je o het teststrookje te plaatsen. Het is de bedoeling dat je dit teststrookje meteen in de glucosemeter gaat plaatsen. Na enkele seconden krijg je het resultaat op het display te zien.


Het type glucosemeter

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou beste glucosemeter dan zul je merken dat er wel degelijk verschillende apparaten bestaan. Echter blijft de werking van alle apparaten hetzelfde net zoals ook het doel hetzelfde blijft. Maar waar zit dan juist het verschil tussen de diverse soorten glucosemeters die je kunt aankopen? Heel eenvoudig in het formaat van de meter, de snelheid waarmee het apparaatje werkt, het aantal beschikbare knoppen en functies en dergelijke.

 

Prijskaartje en/ of eventuele vergoeding

Tenslotte richten we ons nog even op het mogelijke prijskaartje van dergelijke glucosemeters. In Nederland worden glucosemeters zonder problemen door de zorgverzekering terugbetaald. Houd er wel rekening mee dat dit enkel geldig is voor mensen die effectief te kampen hebben met diabetes. Heb je geen suikerziekte en wil je graag een glucosemeter aankopen dan zul je deze helemaal zelf moeten betalen.

Echter hoef je niet te vrezen. De aanschaf van een dergelijk apparaat hoeft helemaal niet zo duur te zijn en lijkt bijna een glucosemeter aanbieding. Zo moet je rekening houden met een maximaal bedrag van ongeveer 50 euro of zelfs minder. Echter de teststrookjes zijn wel vrij duur en vaak 1 euro of meer per afzonderlijke strookje.

Bedenk daarom op voorhand wat je verwachtingen zijn en of je dergelijk apparaat, als niet diabetespatiënt ook effectief nodig hebt. Bij twijfel tussen meerdere glucosemeters kan het helpen om eens even een kijkje te nemen tussen de online reviews. Zo krijg je een beter beeld over de verschillende mogelijkheden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES