Beste golfbal

Laatste update: 19.07.24

 

Golfballen test van 2024

 

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende soorten golfballen op de markt waardoor de keuze er niet altijd makkelijker op wordt. We zijn daarom zo vrij geweest om op zoek te gaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Nassau Pro Cyber – Golfballen die gekenmerkt worden door hun opvallende fel oranje design en geleverd worden per 12 stuks. Daarnaast bestaat echter ook nog altijd de optie om te kiezen voor de Volvik Vivid golfbal die geleverd wordt in een ruime verpakking en niet alleen geschikt zijn voor beginners maar tevens ook hun dienst bewijzen voor de meer ervaren dan wel professionele golfers. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

Golfbal Reviews – Top 5

 

 

Als je vaak gaat golfen en ook aan wedstrijden meedoet dan is het een goede aanbeveling om je eigen spullen en benodigdheden aan te kopen. Golfballen horen daar uiteraard ook bij. En het lijkt misschien heel raar maar toch bestaat er heel wat onderscheid tussen de verschillende golfballen. We hebben daarom een onderzoek verricht waarbij we de verschillende online reviews hebben doorgenomen en rekening hebben gehouden met het advies van de klanten. Daaruit is de volgende top 5 tot stand gekomen. Bekijk deze even rustig en kies er voor jou de best golfbal uit.

 

1. Nassau Pro Cyber – Golfballen – 12 stuks – Oranje // Nassua oranje golfballen

 

Staan er binnenkort weer enkele leuke golf partijtjes onder vrienden op de planning en ben je – naast een paar degelijke golfschoenen – eveneens op zoek naar enkele functionele golfballen? Dan raden wij jou aan om even dit setje van het bekende en populaire merk Nassau onder de loep te nemen.

De Nassau Pro Cyber golfballen springen meteen in het oog vanwege hun felle oranje design en worden geleverd per 12 stuks waardoor het uiteindelijke prijskaartje best goed meevalt. Maar er is natuurlijk nog veel meer om over naar huis te schrijven. Zo wordt de vernieuwde Nassau Pro Cyber gekenmerkt door een hoogwaardige cover uit thermisch gehard urethaan die bijdraagt aan een lage spin van de driver. Dit wordt aangevuld met een – eveneens – vernieuwd dimple patroon waardoor de bal gelijk een pak aerodynamischer wordt.

Een blik op de online reviews bevestigt al gelijk ons vermoeden; klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en belonen deze golfballen met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Uitvoering: de Nassau Pro Cyber golfballen worden gekenmerkt door een opvallende oranje kleur maar blijken nog in tal van andere kleuren voorhanden.

Set: het prijskaartje valt hartstikke goed mee wetende dat de set maar liefst 12 afzonderlijke golfballen telt.

Dimple patroon: de uit 3 lagen bestaande golfballen worden gekenmerkt door een totaal vernieuwd dimple patroon waardoor ze aerodynamischer zijn en lange afstanden mogelijk zijn.

Cover: de vernieuwde cover bestaat voor een groot deel uit thermisch gehard urethaan en draagt bij aan een lage spin van de driver.

 

Nadelen

Niet professioneel: houd er rekening mee dat het een reguliere golfbal betreft die minder geschikt is voor professioneel gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Volvik Vivid golfbal 12 pack

 

Het assortiment golfballen is tegenwoordig bijzonder uitgebreid waardoor de keuze niet altijd even makkelijk is. Echter met deze set van het bekende, en overigens sterk gewaardeerde merk Volvik, mag je zeker zijn van maar liefst 12 kwalitatieve en duurzame golfballen. Het feit dat ze ook door professionele golfers worden gebruikt en gekozen, zegt al genoeg.

De golfballen worden geleverd in een stevige verpakking per 12 stuks en worden gekenmerkt door hun prachtige felroze kleur. Ben je niet echt dol op roze dan kun je deze golfballen altijd nog in het groen aankopen. De kern van de ballen is vervaardigd uit duurzaam rubber terwijl men voor de buitenkant gebruik gemaakt heeft van Surlyn. Op die manier wordt een zacht balgevoel gecreëerd en is de bal in staat om een grotere afstand af te leggen. De matte finish buitenkant draagt dan weer bij aan het uiteindelijke design.

Ondanks al deze voordelen en mogelijkheden moeten we vaststellen dat de meningen eerder verdeeld blijken. Zo blijken heel wat klanten duidelijk overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid maar vindt een enkele koper het prijskaartje toch iets te duur.

 

Voordelen

Verpakking: bij aankoop zul je zien dat de verpakking bijzonder stevig is en maar liefst 12 afzonderlijke golfballen telt.

Materiaal: de kern van de golfballen bestaat voornamelijk uit duurzaam rubber terwijl de buitenkant dan weer uit Surlyn bestaat. Vervolgens is de bal voorzien van een matte coating waardoor hij er tevens ook designvol uitziet.

Design: de ballen hebben een felroze kleur en vallen daardoor bijzonder goed op in het veld. Echter bestaat evenzeer de mogelijkheid om ze in een groen design te bestellen.

 

Nadelen

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Redline 59 Tour 60P bag // Redline Golf Golfballen 

 

Of je met de Redline 59 Tour 60P ook meteen voor een aanbieding of één van de goedkopere golfballen uit het rijtje kiest, valt te betwijfelen. Maar hoewel ze duidelijk niet voorzien zijn van de laagste prijs, lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren weet te verklaren. De moeite waard dus om deze Redline golfballen eens even onder de loep te nemen.

Zo worden de Redline 59 Tour – afkomstig van het gelijknamige merk “Redline Golf” – golfballen geleverd per 10 tot 12 stuks, wat hun prijskaartje ergens wel lijkt te rechtvaardigen. Het betreft een duurzame 3 laags golfbal, geheel naadloos en voorzien van heel wat pin en lengte. Kortom, de geschikte golfbal voor de meer gevorderde speler inclusief lage handicap.

In tegenstelling tot heel wat andere toppertjes binnen dit segment, kenmerken de Redline 59 Tour golfballen zich door een relatief neutraal wit design met rode en zwarte accenten die het logo extra in de verf zetten.

 

Voordelen

Design: de golfballen kennen een eerder neutraal design waardoor het zwarte en rode logo extra hard opvallen.

Opbergtas: de golfballen worden per set geleverd in een stevige en makkelijk te sluiten opbergtas.

Doelgroep: deze 3 laags-golfbal met duurzame slijtvaste buitenlaag, lange spin en dito lengte is vooral ontworpen voor de ervaren golfer.

 

Nadelen

Prijskaartje: we vermoeden dat de hoge prijs misschien voor sommigen wel een struikelblok zou kunnen wezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wilson Ultra 2020 Golfballen 24 stuks

 

Je kunt natuurlijk altijd nog opteren voor deze set witte golfballen die jou wordt aangeboden en geleverd door Wilson. Op het eerste zicht lijkt het prijskaartje behoorlijk duur te zijn maar niet als je weet dat de verpakking maar liefst 24 afzonderlijke golfballen telt.

Deze golfballen set is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en voorzien van een harde 2-laagse Durable Cover. Dit maakt de golfballen niet alleen slijtvaster maar zorgt er ook voor dat een langere balvlucht kan worden gegarandeerd. Ben je dus op zoek naar golfballen die een grotere afstand kunnen afleggen, dan blijkt dit product een schot in de roos te zijn.

Wanneer we de reviews erop nalezen dan blijken de kopers het daar duidelijk mee eens te zijn. Zo worden de golfballen niet alleen positief beoordeeld vanwege hun kwaliteit maar ook omwille van de gebruiksvriendelijkheid, het design en de duurzaamheid. Besef wel dat de golfballen allemaal wit zijn en dat je hier niet uit meerdere designs kunt kiezen.

 

Voordelen

Verpakking: deze ruime verpakking, die makkelijk 24 golfballen telt, kan goed van pas komen als beginnend en/ of professioneel golfer tijdens het uitvoeren van trainingen.

Long distance: de ballen zijn zodanig ontworpen dat ze makkelijk een grotere afstand in de lucht kunnen afwerken. Vandaar dat ze ook wel als “long distance” golfballen omschreven worden.

Slijtvast: de 2-laagse Durable Cover zorgt ervoor dat de golfballen slijtvast worden en dus bijgevolg ook duurzamer.

 

Nadelen

Design: in tegenstelling tot sommige andere golfballen uit het lijstje, zijn deze volledig wit. Sommige klanten kunnen dit als saai en minder speciaal beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Titleist DT Trusoft Golfballen – AAA kwaliteit – 30 stuks – Wit Titleist

 

We sluiten het rijtje af met de bekende golfballen van het populaire en befaamde merk “Titleist”. Zo worden de Titleist DT Trusoft golfballen – net zoals de meeste andere toppertjes binnen deze selectie – geleverd per set bestaande uit maar liefst 30 stuks. Daardoor is zijn prijskaartje meer dan te rechtvaardigen en kunnen we zelfs spreken van een heus koopje. Dit alleen al maakt de Titleist golfballen de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

Zo worden de Titleist DT Trusoft golfballen gekenmerkt door een 2 laagse structuur waarbij synthetisch rubber aan de basis ligt en die bijdraagt aan een optimaal balgevoel en speelcomfort. Hoewel het gaat om een set gebruikte golfballen, geniet je nog steeds een optimale AAA kwaliteit waarbij eventuele kleine verkleuring en/ of geringe slijtage geen invloed zullen hebben op de geleverde afstand of baan.

Verder werden de Titleist golfballen afgewerkt in een neutrale witte kleur waardoor het zwarte logo net iets beter opvalt. Hoewel dit product tot de echte top behoort in het golfen, werd tot op heden nog geen review geplaatst. Dit maakt het voor ons net iets moeilijker om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen

Design: de Titleist golfballen kennen een neutraal wit design in combinatie met het zwarte “DT TruSoft” logo.

Set: de set wordt geleverd per 30 stuks waardoor je best wel enkele oefenwedstrijden en/ of trainingen tot een goed einde kunt brengen.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt de golfballen meteen een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen

Gebruikt: houd er rekening mee dat het om een set gebruikte golfballen gaat.

Geen indoor: ben je op zoek naar een set degelijke ballen voor gebruik bij het indoor golfen? Dan zijn er misschien wel betere alternatieven te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Golfballen koopgids

 

Ben je dol op golfen, en doe je het ook regelmatig? Of misschien doe je wel vaker eens mee aan een wedstrijdje golfen? In zo’n geval zijn degelijke golfballen alvast een top geschenk voor jou zijn. Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste golfballen aan te kopen. Je zult merken dat er heel wat verschillende soorten zijn net zoals er ook heel wat prijskaartjes zijn. Zo heb je goedkope golfballen, en voor anderen zul je dan weer net iets meer hoeven te betalen. Probeer ook te letten op het nut, de voordelen en de opbouwe ervan, wanneer je de golfballen gaat vergelijken.

Het nut van een degelijke golfbal

Je zult je misschien wel afvragen wat het nut is van een degelijke golfbal, en of er echt wel zoveel verschil is. We kunnen wel degelijk met klem bevestigen, dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende golfballen. Zo is er bijvoorbeeld al een groot verschil in de opbouw te merken. Bovendien zul je merken dat golfen een zeer nauwkeurige sport is, waarbij precisie enorm belangrijk is. Zo kun al een bepaalde voorsprong nemen, door ervoor te zorgen dat je met degelijke en uitstekende materialen speelt.

Heel veel gebruikers en golfspelers denken hierbij meteen aan de clubs. Toch zijn de golfballen minstens even belangrijk. Afhankelijk van het type terrein waarop je speelt, en de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd, kan de ene of de andere golfbal toch net een tikkeltje handiger zijn. Probeer daarom alvast verschillende golfballen te bekijken. Dan kun je achteraf nog altijd een keuze maken. Het is hierbij een goede aanbeveling om ook zoveel mogelijk rekening te houden met je eigen persoonlijke keuze, en de frequentie waarmee je golf speelt.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Je zult het vrijwel meteen kunnen vaststellen. Er bestaan heel wat goedkope golfballen en leuke aanbiedingen. Toch zijn er ook heel wat golfballen die je iets duurder zult moeten betalen. Eigenlijk is het belangrijkste dat je voor jezelf uitmaakt hoeveel je kunt maar ook wilt uitgeven. Ben je bereid een redelijk bedrag te spenderen aan degelijke en duurzame golfballen? Probeer hierbij ook rekening te houden met de frequentie waarmee je gaat golfen. Als je regelmatig wedstrijden speelt, dan zijn kwalitatieve golfballen uiteraard een goede aanbeveling.

Als beginnende golfer, kan het misschien een goed idee zijn om zogenaamde “Lake balls” te komen. Dat zijn eigenlijk gewoon tweedehands golfballen, die gebruikt geweest zijn tijdens eerdere wedstrijden. Ook wanneer je zo nu en dan eens een keertje gaat golfen, raden wij jou aan om niet meteen de duurste golfballen aan te kopen. Ga eventuele promoties of aantrekkelijke kortingen alvast niet uit de weg. Het zal maar eens een keertje meevallen, dat je een leuke golfbal aanbieding tegenkom die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Opbouw van de golfbal en het type

Er zijn wel degelijk verschillende types golfballen op de markt gebracht. En die kunnen we hoofdzakelijk onderscheiden op basis van de opbouw van de bal. We hebben het hierboven al even kort vermeld, dat er heel wat onderscheid te vinden is op het gebied van de opbouw. Voor mensen die net beginnen golfen, of die er nog niet zoveel over weten, zullen alle golfballen op elkaar lijken. Namelijk een mooi rond en vooral wit balletje. Toch is de opbouw van een golfbal een pak ingewikkelder dan het in werkelijkheid lijkt.

Als je een golfbal zou ontleden, dan zou je merken dat zo een balletje wel degelijk uit meerdere lagen bestaat. Zo heeft elke golfbal een kern, die ook wel eens de “core” genoemd wordt. Rondom de kern bevinden er zich dan één of meerdere lagen boven elkaar. Een standaard golfbal zal bestaan uit 2 delen, namelijk de kern in combinatie met een degelijke buitenlaag. In zo’n geval spreekt men van een “2-piece” golfbal.

Je hebt natuurlijk ook heel wat golfballen die uit meerdere opeenvolgende lagen bestaan. Bijvoorbeeld een golfbal die bestaat uit een kern in combinatie met 2 of zelfs 3 buitenlagen. In het algemeen kunnen we zeggen, dat een golfbal met meerdere lagen ook vaak iets duurder in de aankoop is. De goedkoopste golfballen zijn de standaard exemplaren die uit 2 lagen bestaan. Hoe meer lagen, hoe hoger het prijskaartje van de golfbal ook zal worden.

Lake balls en Forest balls

Als beginnende golfer is het een goede aanbeveling om niet meteen de duurste golfballen aan te kopen. Een goed alternatief zijn de zogenaamde Lake balls en Forest balls. Eigenlijk zijn dat gewoon de tweedehands golfballen, die uit waterhindernissen, struikjes en bossen worden gehaald. Deze “Lake balls” en “Forest balls” zijn dus ook vaak goedkoper in vergelijking met een nieuwe golfbal. Dit kan dan ook ideaal zijn als je liever niet zoveel geld wilt uitgeven, of over een beperkt budget beschikt. Ook wanneer je maar heel sporadisch eens een keertje gaat golfen, zijn tweedehands golfballen een aanrader.

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Volvik Crystal golfbal

 

Als je binnenkort een belangrijke golf wedstrijd te spelen hebt dan kun je maar beter voldoende voorbereid zijn. Met deze set van 12 golfballen van het bekende merk Volvik ben je dat zeker en vast.

De kern van deze felrode golfballen is helemaal vervaardigd uit sterk en duurzaam rubber. De behuizing van de golfballen bestaat uit Surlyn. Ideaal dus voor golfers die over een swing-snelheid van minder dan 95 MPH beschikken. Op die manier is het mogelijk om tijdens de wedstrijden een veel langere vluchttijd en zelfs een hogere balvlucht te garanderen.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch merken we dat de koper razend enthousiast is over deze set van 12 golfballen. De golfballen zijn niet alleen handig maar kwalitatief ook bijzonder sterk.

Het merk Volvik is een gevestigde waarde op het gebied van golfballen en wordt door velen niet voor niets als het beste merk beschouwd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit product? Aarzel dan niet en lees vooral verder. We hebben de populairste kenmerken alvast even op een rijtje geplaatst.

[proscons id=”4888″]

 

 

Titleist Velocity

 

Net zoals het voorgaande product zijn ook deze golfballen afkomstig van het bekende merk Titleist. Toch zul je merken dat de prijs hier meteen een stuk lager ligt en dit wordt duidelijk geapprecieerd door de koper.

Deze Velocity golfballen zijn eigenlijk speciaal ontworpen om de spelers de kans te geven om een grotere afstand te slaan. Dit is mogelijk doordat men gebruik maakt van de LSX technologie. Hierbij wordt de high-speed kern van de golfbal steeds omgeven door een NaZ2 coating. Deze combinatie zorgt dat een hogere balsnelheid bij een complete swing helemaal mogelijk wordt gemaakt. Het voordeel is dat de ballen ook bij een korter golfspel heel erg degelijk blijven.

Deze voordelen en kwaliteiten worden duidelijk gewaardeerd door de gebruiker. En dit resulteert dan ook meteen in een positieve beoordeling van het product. Neem dus gerust een kijkje en oordeel vooral zelf.

Net zoals één van de vorige golfballen die we hier in dit lijstje besproken hebben, zul je merken dat ook dit product jou aangeboden wordt door het bekende en sterk gewaardeerde merk Titleist. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit product dan loont het de moeite om de voor- en nadelen ervan even rustig te bekijken.

[proscons id=”4890″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES