Beste golfclub

Laatste update: 19.07.24

 

Golfclubs test van 2024

 

Ben je ook gebeten door de golfmicrobe? En speel je al regelmatig eens een wedstrijdje? Of ben je van plan binnenkort je eerste golflessen te nemen? In eender welke situatie is het belangrijk om goed van start te gaan, en dat kan alleen maar met de juiste uitrusting. Daar horen niet alleen de golfballen maar ook de golfclubs bij. Wij zetten alvast enkele toppertjes op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Wilson Staff D9 Hybride Club 2021; een degelijke golfclub tegen een aanvaardbaar prijskaartje. Daartegenover staat de Cobra King MIM Wedge die speciaal ontwikkeld werd voor rechtshandige golfspelers.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Golfclub Reviews – Top 5

 

 

Sommige personen houden van hardlopen, anderen van zwemmen en dan zijn er natuurlijk de mensen die graag gaan golfen. Om te golfen heb je natuurlijk een geschikte golfclub nodig, er zijn verschillende golfclubs mogelijk afhankelijk van de afstand en het spel die je wilt spelen. We hebben een top vijf samengesteld zodat je er zelf de beste golfclub kunt uitkiezen. Misschien wordt jij wel de nieuwe Tiger Woods of Annika Sorenstram!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Wilson Staff D9 Hybride Club 2021 / 4H / 22º / Rechtshandig / Senior

 

Of je met de Wilson Staff D9 Hybride ook meteen voor een golfclub aanbieding kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zou kunnen verklaren. Tijd om deze – misschien wel beste – golfclub eens even onder de loep te nemen.

Zo blijkt deze hybride golfclub van Wilson voornamelijk uit duurzaam grafiet te zijn vervaardigd en voorzien van een graphite shaft type in combinatie met een loft van 19 tot maximaal 21 graden. Dit maakt hem uitermate geschikt voor de volwassen golfspeler met al enige notie van de sport.

Maar dat is nog lang niet alles want verder zorgt de Wilson Staff D9 hybride club van 2021 eveneens voor een verbeterde speeltechniek dankzij het variabele face slagvlak materiaal in combinatie met een verbeterde gewichtsverdeling ter hoogte van het clubhoofd.

 

Voordelen

Doelgroep: de Wilson golfclub is vooral bedoeld voor de volwassen rechtshandige golfer met enige ervaring.

Clubface: het clubface van de golfclub wordt vooral gekenmerkt door hoogwaardig Carpenter Custom 455 staal wat bijdraagt aan de flexibiliteit en op die manier zorgt voor een hogere balsnelheid.

Loft: de golfclub kent een loft van 19 tot 21 graden maar kan ook in een model van 9 tot 13 graden worden aangekocht.

 

Nadelen

Geen beginners: ben je op zoek naar een golfclub voor beginners, dan is dit paradepaardje misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cobra King MIM Wedge (steel shaft) 2019 / Rechtshandig // 54º Loft / 10º Bounce

 

Of je met de Cobra King MIM Wedge golfclub ook meteen voor een aanbieding laat staan één van de goedkope sets uit het rijtje kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid getuige de positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Dat deze golfclub duidelijk de moeite waard is om mee te gaan golfen mag onderhand wel al duidelijk zijn.

Zo wordt de Cobra King MIM Wedge – die overigens voor het eerst in 2019 op de markt verscheen – gekenmerkt door een KBS Hi-Rev 2.0 – 125 Steel Shaft met een bijbehorende optimale GolfPride Velvet grip en een geïntegreerde Cobra Connect sensor. Dit wordt aangevuld met een variabele loft van 9 tot maximaal 13 graden en de mogelijkheid om deze golfclub eveneens met een loft van 14 tot 17 graden aan te schaffen.

Net zoals de meeste andere golfclubs, blijkt ook dit exemplaar vervaardigd uit duurzaam staal wat bijdraagt aan de kwaliteit en de duurzaamheid ervan en tevens ook het prachtige zilveren design weet te verklaren. Niet alleen geschikt tijdens outdoor maar tevens ook indoor golfen.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze Cobra King MIM Wedge werd voornamelijk de voorkeur gegeven aan duurzaam staal.

Doelgroep: de golfclub is bedoeld voor rechtshandige volwassen spelers en kan zowel indoor als outdoor worden gebruikt.

Precisie: dankzij de veel nauwkeurige afwerking in vergelijking met tal van andere golfclubs, kun je optimale nauwkeurigheid hanteren tijdens het golfen.

 

Nadelen

Niet linkshandig: als linkshandige golfspeler is deze Cobra King MIM Wedge jammer genoeg niet meteen de beste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Wilson D9 houten 3 15 graden heren rechts handig regular shaft

 

“Ik ga golfen en het mag best wel allemaal net dat tikkeltje meer zijn!”. Herken jij je ook in die uitspraak en ben je bereid om net iets meer budget te voorzien, dan raden wij jou aan om de Wilson D9 houten golfclub – voor het eerst gelanceerd in 2021 – eens van naderbij te bekijken. Zijn hogere prijskaartje – hoewel momenteel verlaagd in prijs – zou echter wel een verklaring kunnen bieden voor het uitblijven van online reviews. Toch lijkt deze houten golfclub de moeite waard om even onder de loep te nemen.

Zo wordt de uit grafiet vervaardigde Wilson D9 golfclub in eerste instantie gekenmerkt door een prachtig zwart design dat niet alleen robuust en sportief maar tegelijk ook heel stijlvol oogt. Net zoals het voorgaande toppertje, kies je met deze golfclub overigens voor een product dat speciaal ontwikkeld is voor de rechtshandige volwassen golfspeler.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want verder wordt de golfclub eveneens getypeerd door de “Variable Face” technologie ter hoogte van het slagvlak die – in combinatie met de Progressive head Shape – een optimale balsnelheid weet te garanderen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een standaard grip voor heren, een loft van 14 tot 17 graden en een 34 inch putter.

 

Voordelen

Materiaal: in tegenstelling tot het vorige toppertje, blijkt deze golfclub voornamelijk uit grafiet te zijn vervaardigd.

Rechtshandig: de golfclub is 100% ontworpen voor de rechtshandige golfspeler.

Gebruiksvriendelijk: de 14 tot 17 graden loft wordt aangevuld met een 34 inches lange putter, een standaard heren grip en een Variable Face technologie ter hoogte van het slagvlak.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cobra F-Max Airspeed Ladies IJzers 5-SW (graphite shaft) – Links / Rechtshandig Ladies

 

In tegenstelling tot de vorige exemplaren, blijkt de Cobra F-Max Airspeed golfclub – ook wel kortweg “F-Max 3” – speciaal ontwikkeld voor linkshandige volwassen dames. Zijn unieke ergonomische vormgeving in combinatie met zijn superlichte én vergevingsgezinde karakter, maakt van dit model een dames golfclub met heel wat technische hulp aan boord.

Maar er is natuurlijk heel wat meer want verder kenmerkt deze oversized golfclub zich eveneens door een verlaagd zwaartepunt wat bijdraagt aan een eenvoudige en uiterst praktische speeltechniek. Het ijzer – dat voornamelijk uit grafiet vervaardigd werd – is afgewerkt in een prachtige zilveren kleur met hier en daar enkele roze accentjes die het geheel toch net iets persoonlijker maken.

Hoewel de Cobra F-Max Airspeed heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het hogere prijskaartje mogelijks een struikelblok zou kunnen zijn.

 

Voordelen

Doelgroep: de Cobra F-Max Airspeed is voornamelijk bedoeld voor volwassen vrouwen; zowel beginners als gevorderde golfers.

Design: de golfclub is afgewerkt in een unieke zilveren kleur met hier en daar enkele roze accentjes die het geheel naar een hoger niveau tillen.

Lichtgewicht: de golfclub is ontworpen met het oog een licht gewicht te beogen zodoende de clubsnelheid én de speeltechniek te kunnen vergroten.

Zwaartepunt: in vergelijking met diverse andere golfclubs, werd het zwaartepunt hier heel wat lager geplaatst wat het makkelijker maakt om de bal de lucht in te slaan.

 

Nadelen

Prijskaartje: de hoge prijs zou misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Niet rechtshandig: houd er rekening mee dat de club – hoewel anders vermeld in de titel – enkel en alleen voor linkshandigen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Titleist SM9 Vokey design wedge 56-12D tour chrome // Titleist golfclub

 

We sluiten het rijtje af met de Titleist SM9 Vokey golfclub die – net zoals heel wat andere golfclubs – voornamelijk vervaardigd blijkt uit duurzaam staal en bijgevolg best wel tegen een stootje kan. De golfclub behoort tot de categorie van de “wedges” en werd afgewerkt in een neutrale doch bijzonder stijlvolle chrome-achtige kleur. Daarbij kent hij een regular flex en een bijbehorende loft van 54 tot maximaal 56 graden, wat hem onder meer geschikt maakt voor de rechtshandige volwassen golfspeler.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder zul je zien dat de groeven van de SM9 Vokeyt tot op de rand uitgesneden zijn zodoende de uiteindelijke spin tijdens het golfen aanzienlijk te verbeteren. De duurzaamheid van de groeven kan dan weer gegarandeerd worden door de plaatselijk uitgevoerde warmtebehandeling ter hoogte van het slagvlak.

Dat deze Titleist golfclub best wel heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, kunnen we niet ontkennen. Toch werden tot op heden nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons best wel moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen

Doelgroep: de Titleist golfclub werd speciaal voor de mannelijke rechtshandige golfspeler ontwikkeld.

Materiaal: bij de productie van de SM9 Vokey werd voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam staal.

Spin: je geniet een optimale spin dankzij de nieuwe groeven die tot op de rand van de golfclub werden uitgesneden.

 

Nadelen

Prijzig: we durven stellen dat het hogere prijskaartje voor sommigen wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Golfclubs koopgids

 

Iedereen heeft wel zijn favoriete hobby. Zo zijn er mensen die nu eenmaal graag volleyballen en andere personen die gepassioneerd zijn door de golfsport. Als je besluit te starten met golf dan heb je uiteraard heel wat spulletjes nodig en één van de beste golfclubs hoort daar zeker bij. Wij hebben daarom een aantal factoren onderzocht waarop jij eventueel kunt letten als je aanbiedingen gaat vergelijken. Denk maar aan de onderdelen, de loft en de prijs ervan.

 

 

Het nut van golfclubs

 

Wanneer je besluit te starten met golf dan is het belangrijk dat je beschikt over de juiste materialen. Een degelijke golfclub maakt namelijk al heel wat uit. Het is natuurlijk ook zo dat je moet rekening houden met de verwachtingen die je hebt. En of je van plan bent echt veel te gaan golfen of toch eerder sporadisch een keertje. Dit zal je helpen al iets gerichter op zoek te gaan naar de voor jou juiste golfclubs.

Er zijn zodanig veel verschillende modellen dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken. Het is dus niet aan te raden om de eerste de beste golfclub te kopen. Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken. Zelfs voor degelijke goedkope golfclubs zul je vaak al 150 euro neertellen dus het is belangrijk dat je de aankoop goed voorbereidt.

 

 

Onderdelen van de golfclub

 

Het lijkt misschien onbelangrijk maar het is toch nuttig om te weten waaruit een golfclub bestaat. Elk onderdeel heeft zo zijn eigen functie. Eigenlijk kunnen we stellen dat een golfclub uit 3 belangrijke componenten bestaat. Je hebt het handvat, de steel en een clubhoofd. Het handvat van de golfclub wordt ook vaak de grip genoemd. De grip kun je niet alleen opmerken in verschillende diktes maar ook de hardheid en stroefheid kunnen verschillend zijn. Het handvat is meestal gemaakt uit een rubberachtige stof. Dit is vaak leer, een synthetische kunststof of gewoon rubber. De bedoeling van het handvat is om het voor jou comfortabel te maken en iets meer grip te bekomen.

Vervolgens heb je de steel die ook vaak de schaft wordt genoemd. In de meeste gevallen is dit gedeelte gemaakt uit staal of uit graphite. Graphite is eigenlijk gewoon carbon dat in sommige gevallen ook gemengd kan zijn met andere soorten kunststof voor de stevigheid. Het clubhoofd wordt dan weer heel vaak de kop genoemd. Afhankelijk van het type golfclub dat je aankoopt, zul je merken dat de kop gemaakt is uit verschillende materialen. Zo zijn er golfclubs waarbij het clubhoofd uit roestvrij staal, aluminium of titanium bestaat.

 

 

Het kostenplaatje

 

Het werd misschien al min of meer duidelijk maar de aankoop van een degelijke golfset is dus niet echt goedkoop. Daarom is het misschien een goed idee om op voorhand even over een aantal zaken na te denken. Welke verwachtingen heb je zoal van de golfclubs. Ben je van plan regelmatig te golfen of is het toch eerder sporadisch. Je kunt misschien ook op voorhand een budget vastleggen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven.

Je zult merken dat er namelijk heel wat prijs mogelijkheden zijn. De goedkoopste golfclubs zullen toch ook al heel vaak rond de 150 euro kosten. Als het je bedoeling is om dagelijks te spelen en echt op professioneel niveau dan zul je algauw meer dan 400 euro kwijt zijn. Dit komt omdat er verschillende soorten golfclubs zijn en elke golfclub heeft een bepaalde prijs.

Het kan misschien nuttig zijn om eens een kijkje te nemen in de vele reviews van kopers. Daar kun je vast nog enkele bruikbare tips terugvinden en misschien nog heel wat handige informatie. Houd ook zeker de vele promoties in de gaten. Wie weet kun je op die manier wel een ideale golfclub aanbieding spotten.

 

 

De loft van een golfclub

 

Je zult versteld staan van de verschillende soorten golfclubs die er tegenwoordig bestaan. Naast de verschillende materialen die we min of meer besproken hebben in het voorgaande stukje, verschillen golfclubs ook op basis van de loft. Met de loft bedoelen we eigenlijk gewoon de hellingshoek. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat een golfclub met een lage loft de golfbal praktisch recht vooruit zal slagen. Een golfclub met een hogere loft en dus hogere hellingshoek, zal de golfbal eerder in een grotere boog wegslaan.

De verschillende lofts zorgen er eigenlijk voor dat je verschillende afstanden kunt overbruggen. Eigenlijk zouden we durven stellen dat de afstand die je gaat slaan, min of meer bepaald wordt door de loft van de golfclub. Tussen de golfclubs kunnen we telkens een verschil van 4 graden noteren dus dit komt overeen met een afstand tussen de 8 en 12 meter.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES