Beste golfclub

Laatste update: 07.10.22

 

Golfclubs test van 2022

 

Ben je ook gebeten door de golfmicrobe? En speel je al regelmatig eens een wedstrijdje? Of ben je van plan binnenkort je eerste golflessen te nemen? In eender welke situatie is het belangrijk om goed van start te gaan, en dat kan alleen maar met de juiste uitrusting. Daar horen niet alleen de golfballen maar ook de golfclubs bij. Wij zetten alvast enkele toppertjes op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Wilson Staff D9 Hybride Club 2021; een degelijke golfclub tegen een aanvaardbaar prijskaartje. Daartegenover staat de TaylorMade Stealth Fairway Wood 2022; een kwalitatieve golfclub voor rechtshandige volwassen mannen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Golfclub Reviews – Top 5

 

 

Sommige personen houden van hardlopen, anderen van zwemmen en dan zijn er natuurlijk de mensen die graag gaan golfen. Om te golfen heb je natuurlijk een geschikte golfclub nodig, er zijn verschillende golfclubs mogelijk afhankelijk van de afstand en het spel die je wilt spelen. We hebben een top vijf samengesteld zodat je er zelf de beste golfclub kunt uitkiezen. Misschien wordt jij wel de nieuwe Tiger Woods of Annika Sorenstram!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Wilson Staff D9 Hybride Club 2021 / 4H / 22º / Rechtshandig / Senior

 

Of je met de Wilson Staff D9 Hybride ook meteen voor een golfclub aanbieding kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zou kunnen verklaren. Tijd om deze – misschien wel beste – golfclub eens even onder de loep te nemen.

Zo blijkt deze hybride golfclub van Wilson voornamelijk uit duurzaam grafiet te zijn vervaardigd en voorzien van een graphite shaft type in combinatie met een loft van 19 tot maximaal 21 graden. Dit maakt hem uitermate geschikt voor de volwassen golfspeler met al enige notie van de sport.

Maar dat is nog lang niet alles want verder zorgt de Wilson Staff D9 hybride club van 2021 eveneens voor een verbeterde speeltechniek dankzij het variabele face slagvlak materiaal in combinatie met een verbeterde gewichtsverdeling ter hoogte van het clubhoofd.

 

Voordelen

Doelgroep: de Wilson golfclub is vooral bedoeld voor de volwassen rechtshandige golfer met enige ervaring.

Clubface: het clubface van de golfclub wordt vooral gekenmerkt door hoogwaardig Carpenter Custom 455 staal wat bijdraagt aan de flexibiliteit en op die manier zorgt voor een hogere balsnelheid.

Loft: de golfclub kent een loft van 19 tot 21 graden maar kan ook in een model van 9 tot 13 graden worden aangekocht.

 

Nadelen

Geen beginners: ben je op zoek naar een golfclub voor beginners, dan is dit paradepaardje misschien niet de beste aanbeveling.

Koop bij bol.com (€169)

 

 

 

 

2. TaylorMade Stealth Fairway Wood 2022 / 5 / 18º Loft / Rechtshandig / Stiff /

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, dan lijkt de TaylorMade Stealth Fairway Wood uit 2022 misschien wel het bekijken waard. Door de combinatie van het Enhanced V-Sole Design én de nieuwe Carbon Crown, blijkt dit type golfclub overigens uitermate geschikt voor een breed scala aan verschillende golfers en ervaringen.

Maar laat ons eerlijk zijn, het is de Carbon crown aan de bovenzijde van het clubhoofd – de zogenaamde lichtgewicht kroon – die ervoor zorgt dat het zwaartepunt lager ligt en de bal bijgevolg makkelijker én sneller de lucht in gaat. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een Fujikura Ventus 5 graphite schaft in combinatie met de Lamkin CrossLine 360 grip. Dit maakt de golfclub uitermate geschikt voor volwassen heren met een rechtshandige grip. 

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en degelijkheid van de golfclub, gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat het prijskaartje toch wel wat boven het gemiddelde uitsteekt.

 

Voordelen

Loft: in tegenstelling tot het vorige product, wordt deze Wood golfclub gekenmerkt door een 9 tot 13 graden loft.

Doelgroep: de golfclub is uitermate geschikt voor rechtshandige volwassen heren.

Verpakkingsinhoud: de Fairway Wood golfclub wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorende headcover.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen wezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Skymax Pro Series Golfclub Titanium Verstelbare Driver Heren Rechtshandig

 

In vergelijking met de andere toppertjes binnen deze selectie, kunnen we stellen dat de Skymax alvast tot de goedkope golfclubs behoort. Ondanks zijn toegankelijker prijskaartje werden er nog geen directe online reviews neergepend. Desondanks vinden wij hem de moeite waard om toch even in de kijker te zetten.

Net zoals de vorige producten, blijkt ook de Skymax Pro Series Driver voornamelijk bedoeld voor volwassen rechtshandige heren met enige notie van de golfsport. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Want zo is de de Skymax Driver golfclub voornamelijk uit duurzaam titanium vervaardigd en 100% verstelbaar. Daarbij kun je moeiteloos schakelen tussen diverse loftmogelijkheden gaande van 9 tot 10, 11 of 12º.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een 460 CC clubhoofd én een speciale speciale ultra performance 24 lichtgewicht Low Torque shaft met bijbehorende mid-launch-angle die bijdraagt aan een superstrakke balvlucht.

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere toppertjes, lijkt zijn prijskaartje alvast hartstikke goed mee te vallen.

Instelbaar: de Skymax Driver is eenvoudig verstelbaar van 9 naar 10, 11 of 12º loft.

Doelgroep: de Skymax Pro Series golfclub is vooral bedoeld voor de volwassen mannelijke golfspeler met een rechtshandige baltechniek.

 

Nadelen

Geen dames: ben je op zoek naar een golfclub voor dames dan is de Skymax misschien niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cobra F-Max Airspeed Ladies IJzers 5-SW (graphite shaft) – Links / Rechtshandig Ladies

 

In tegenstelling tot de vorige exemplaren, blijkt de Cobra F-Max Airspeed golfclub – ook wel kortweg “F-Max 3” – speciaal ontwikkeld voor linkshandige volwassen dames. Zijn unieke ergonomische vormgeving in combinatie met zijn superlichte én vergevingsgezinde karakter, maakt van dit model een dames golfclub met heel wat technische hulp aan boord.

Maar er is natuurlijk heel wat meer want verder kenmerkt deze oversized golfclub zich eveneens door een verlaagd zwaartepunt wat bijdraagt aan een eenvoudige en uiterst praktische speeltechniek. Het ijzer – dat voornamelijk uit grafiet vervaardigd werd – is afgewerkt in een prachtige zilveren kleur met hier en daar enkele roze accentjes die het geheel toch net iets persoonlijker maken.

Hoewel de Cobra F-Max Airspeed heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het hogere prijskaartje mogelijks een struikelblok zou kunnen zijn.

 

Voordelen

Doelgroep: de Cobra F-Max Airspeed is voornamelijk bedoeld voor volwassen vrouwen; zowel beginners als gevorderde golfers.

Design: de golfclub is afgewerkt in een unieke zilveren kleur met hier en daar enkele roze accentjes die het geheel naar een hoger niveau tillen.

Lichtgewicht: de golfclub is ontworpen met het oog een licht gewicht te beogen zodoende de clubsnelheid én de speeltechniek te kunnen vergroten.

Zwaartepunt: in vergelijking met diverse andere golfclubs, werd het zwaartepunt hier heel wat lager geplaatst wat het makkelijker maakt om de bal de lucht in te slaan.

 

Nadelen

Prijskaartje: de hoge prijs zou misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Niet rechtshandig: houd er rekening mee dat de club – hoewel anders vermeld in de titel – enkel en alleen voor linkshandigen is.

Koop bij bol.com (€529)

 

 

 

 

5. Wilson Staff D9 IJzers 5-SW 2021 (steel shaft) / Rechtshandig / Regular /

 

We sluiten het rijtje af met de kwalitatieve Wilson Staff D9 5-SW golfclub uit 2021 die – zoals je al meteen kunt zien – niet meteen een golfclub aanbieding blijkt te zijn. De hoge prijs zou mogelijks ook wel eens een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties. Toch lijkt hij ons de moeite waard om even van naderbij te inspecteren en misschien is hij wel dé geschikte golfclub voor jou.

Wat meteen opvalt bij deze golfclub is de introductie van de zogenaamde “power holes” die met urethaan werden opgevuld zodoende een maximaal slagvlak en bijgevolg hogere balsnelheid te beogen. Dit wordt aangevuld met een extra laag zwaartepunt wat het dan weer iets makkelijker maakt om de bal de lucht in te slaan.

De Iron golfclub met regular flex kent een standaard putter van 34 inches groot en is vooral ontwikkeld voor de volwassen mannelijke speler. Daarbij maakt het niveau of de ervaring weinig uit daar de club zowel door beginnende als ervaren golfspelers kan worden gebruikt.

 

Voordelen

Putter: de golfclub kent een standaard putter met een lengte van maximaal 34 inches.

Doelgroep: de club is vooral bedoeld voor de volwassen mannelijke rechtshandige speler gaande van beginnend tot ervaren.

Zwaartepunt: het lage zwaartepunt zorgt er niet alleen voor dat de bal sneller en hoger de lucht in gaat maar ook dat de balvlucht voorspelbaarder wordt.

 

Nadelen

Prijzig: de hoge prijs maakt deze golfclub jammer genoeg minder toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Golfclubs koopgids

 

Iedereen heeft wel zijn favoriete hobby. Zo zijn er mensen die nu eenmaal graag volleyballen en andere personen die gepassioneerd zijn door de golfsport. Als je besluit te starten met golf dan heb je uiteraard heel wat spulletjes nodig en één van de beste golfclubs hoort daar zeker bij. Wij hebben daarom een aantal factoren onderzocht waarop jij eventueel kunt letten als je aanbiedingen gaat vergelijken. Denk maar aan de onderdelen, de loft en de prijs ervan.

 

 

Het nut van golfclubs

 

Wanneer je besluit te starten met golf dan is het belangrijk dat je beschikt over de juiste materialen. Een degelijke golfclub maakt namelijk al heel wat uit. Het is natuurlijk ook zo dat je moet rekening houden met de verwachtingen die je hebt. En of je van plan bent echt veel te gaan golfen of toch eerder sporadisch een keertje. Dit zal je helpen al iets gerichter op zoek te gaan naar de voor jou juiste golfclubs.

Er zijn zodanig veel verschillende modellen dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken. Het is dus niet aan te raden om de eerste de beste golfclub te kopen. Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken. Zelfs voor degelijke goedkope golfclubs zul je vaak al 150 euro neertellen dus het is belangrijk dat je de aankoop goed voorbereidt.

 

 

Onderdelen van de golfclub

 

Het lijkt misschien onbelangrijk maar het is toch nuttig om te weten waaruit een golfclub bestaat. Elk onderdeel heeft zo zijn eigen functie. Eigenlijk kunnen we stellen dat een golfclub uit 3 belangrijke componenten bestaat. Je hebt het handvat, de steel en een clubhoofd. Het handvat van de golfclub wordt ook vaak de grip genoemd. De grip kun je niet alleen opmerken in verschillende diktes maar ook de hardheid en stroefheid kunnen verschillend zijn. Het handvat is meestal gemaakt uit een rubberachtige stof. Dit is vaak leer, een synthetische kunststof of gewoon rubber. De bedoeling van het handvat is om het voor jou comfortabel te maken en iets meer grip te bekomen.

Vervolgens heb je de steel die ook vaak de schaft wordt genoemd. In de meeste gevallen is dit gedeelte gemaakt uit staal of uit graphite. Graphite is eigenlijk gewoon carbon dat in sommige gevallen ook gemengd kan zijn met andere soorten kunststof voor de stevigheid. Het clubhoofd wordt dan weer heel vaak de kop genoemd. Afhankelijk van het type golfclub dat je aankoopt, zul je merken dat de kop gemaakt is uit verschillende materialen. Zo zijn er golfclubs waarbij het clubhoofd uit roestvrij staal, aluminium of titanium bestaat.

 

 

Het kostenplaatje

 

Het werd misschien al min of meer duidelijk maar de aankoop van een degelijke golfset is dus niet echt goedkoop. Daarom is het misschien een goed idee om op voorhand even over een aantal zaken na te denken. Welke verwachtingen heb je zoal van de golfclubs. Ben je van plan regelmatig te golfen of is het toch eerder sporadisch. Je kunt misschien ook op voorhand een budget vastleggen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven.

Je zult merken dat er namelijk heel wat prijs mogelijkheden zijn. De goedkoopste golfclubs zullen toch ook al heel vaak rond de 150 euro kosten. Als het je bedoeling is om dagelijks te spelen en echt op professioneel niveau dan zul je algauw meer dan 400 euro kwijt zijn. Dit komt omdat er verschillende soorten golfclubs zijn en elke golfclub heeft een bepaalde prijs.

Het kan misschien nuttig zijn om eens een kijkje te nemen in de vele reviews van kopers. Daar kun je vast nog enkele bruikbare tips terugvinden en misschien nog heel wat handige informatie. Houd ook zeker de vele promoties in de gaten. Wie weet kun je op die manier wel een ideale golfclub aanbieding spotten.

 

 

De loft van een golfclub

 

Je zult versteld staan van de verschillende soorten golfclubs die er tegenwoordig bestaan. Naast de verschillende materialen die we min of meer besproken hebben in het voorgaande stukje, verschillen golfclubs ook op basis van de loft. Met de loft bedoelen we eigenlijk gewoon de hellingshoek. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat een golfclub met een lage loft de golfbal praktisch recht vooruit zal slagen. Een golfclub met een hogere loft en dus hogere hellingshoek, zal de golfbal eerder in een grotere boog wegslaan.

De verschillende lofts zorgen er eigenlijk voor dat je verschillende afstanden kunt overbruggen. Eigenlijk zouden we durven stellen dat de afstand die je gaat slaan, min of meer bepaald wordt door de loft van de golfclub. Tussen de golfclubs kunnen we telkens een verschil van 4 graden noteren dus dit komt overeen met een afstand tussen de 8 en 12 meter.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES