6 beste Golfschoenen Test van 2022

Laatste update: 27.06.22

 

Beste golfschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het uitgebreide aanbod golfschoenen kan vaak tot heel wat paniek en keuzestress lijden. Om de zoektocht voor jou wat aangenamer en makkelijker te maken, zetten wij daarom alvast enkele hedendaagse toppertjes op een rijtje. Zo zou je als dame bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Footjoy Golfschoenen die speciaal ontwikkeld zijn voor reeds gevorderde golfspelers. Voor beginnende golfspelers lijken de Puma Ignite NXT Solelace golfschoenen dan weer een betere aanbeveling te zijn. Bovendien is de onderkant uitgerust met meerdere zeshoekige noppen die voor voldoende grip en stabiliteit op- en naast het veld moeten zorgen. In de tabel hieronder hebben we nog een derde product aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste golfschoenen (Reviews) van 2022

 

Een kwalitatief paar golfschoenen kan wel degelijk bijdragen aan een optimale grip én stabiliteit tijdens het golfen, wat het uiteindelijke spel alleen maar ten goede komt. Of je daarbij kiest voor een paar golfschoenen van Adidas of toch eerder de voorkeur geeft aan een setje Under Armour golfschoenen, Puma golfschoenen of Nike golfschoenen blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Wij maakten alvast een selectie van 6 topproducten rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk de opties even alvorens er de voor jou beste golfschoenen uit te kiezen.

 

1. Footjoy Golfschoenen Dames Winter Boot Boa

 

Ben je op zoek naar een degelijk paar golfschoenen voor dames en daarbij niet te beroerd om iets meer te spenderen? Dan lijkt dit paar van Footjoy alvast een schot in de roos. Ondanks het feit dat ze niet meteen een aanbieding lijken te zijn noch tot de goedkope golfschoenen behoren, worden ze positief onthaald bij de klanten. Wat dan ook gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Deze Footjoy golfschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor de gevorderde speler en worden jou aangeboden in een normale schoenmaat 40. Je kunt dus gewoon je standaard schoenmaat selecteren aangezien ze noch te klein noch te groot uitvallen. Verder werden de halfhoge golfschoenen voorzien van een variërende hakhoogte van 0 tot 2 cm, afschroefbare noppen en een antislipzool.

Qua materialen stellen we vast dat de buitenlaag van dit paar schoenen voornamelijk uit leer bestaat terwijl men voor de zool gewerkt heeft met duurzaam rubber. De stoffen voering zorgt er verder voor dat de schoenen winddicht en bijgevolg aangenaam in gebruik zijn.

 

Voordelen:

Materiaal: terwijl de bovenkant van de schoenen vervaardigd zijn uit Full Grain leer werd voor de zolen gekozen om te werken met Dura-max rubber. Dit alles werd afgewerkt met een stoffen voering en EVA demping.

BOA-passysteem: de schoenen worden gekenmerkt door het BOA-passysteem dat bijdraagt aan de stabiliteit, controle en kracht.

Gebruiksgemak: verder werden de schoenen voorzien van enkele praktische extra’s zoals de afschroefbare noppen en de antislipzool.

Sluiting: deze halfhoge golfschoenen met normale pasvorm kun je makkelijk aan- en uittrekken via een eenvoudige gespsluiting. 

 

Nadelen:

Prijzig: ben je op zoek naar de golfschoenen met de laagste prijs, dan is dit product van Footjoy misschien niet meteen de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Puma Ignite NXT Solelace Dames schoenen zeshoekige noppen

 

In tegenstelling tot het vorige product lijken deze dames golfschoenen alvast een pak gunstiger geprijsd, wat ze meteen toegankelijker maakt bij een groot publiek. Er valt ons jammer genoeg meteen op dat er nog geen online reviews werden geplaatst, wat het voor ons dan weer moeilijker maakt om jou verder gebruiksadvies te geven. Desondanks achten wij deze schoenen kwaliteitwaardig om ze toch maar even te bespreken.

Zo valt bij de Puma Ignite NXT Solelace golfschoenen gelijk op dat de veters aan de middenzool werden bevestigd en zich helemaal rondom je voet aansluiten. Op die manier geniet je een 360 graden support wat dan weer bijdraagt aan een ideale pasvorm, stabiliteit en zekerheid. De schoenen worden jou aangeboden in een schoenmaat 38,5 en kennen een normale pasvorm.

Naar de afwerking toe zien we dat er opnieuw gekozen is om met verschillende materiaalsoorten te werken. Zo bestaat het bovenwerk voornamelijk uit een kwalitatieve dichtgeweven én waterdichte stof die hier en daar versterker wordt met een soort “frame”. Dit wordt afgewerkt met een middenzool uit geheugenschuim en een buitenzool met maar liefst 100 zeshoekige noppen die bijdragen aan de grip en stabiliteit op het veld.

 

Voordelen:

Materiaal: terwijl het bovenwerk uit een waterdichte dichtgeweven stof bestaat, heeft men voor de middenzool gekozen om te werken met geheugenschuim. 

Noppen: de buitenzool van dit paar golfschoenen werd vervolgens afgewerkt met maar liefst 100 zeshoekige noppen die zodanig geplaatst werden dat ze voldoende grip en stabiliteit beogen op het veld.

360-graden support: dankzij de techniek van het 360-graden support, waarbij de veters aan de middenzool worden bevestigd en je voet helemaal omsluiten, geniet je een stevige pasvorm en optimale stabiliteit.

 

Nadelen:

Laag: in tegenstelling tot het vorige paar golfschoenen wordt dit paar gekenmerkt door een lage uitsnijding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Under Armour HOVR Fade SL E-Academy Academy 

 

Door te kiezen voor dit unieke paar heren golfschoenen van Under Armour kies je alvast voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. De schoenen worden jou aangeboden in 2 verschillende schoenmaten 43 en 46 maar vallen, volgens de beschrijving, toch wel behoorlijk klein uit. Het is daarom aangeraden om steeds een maatje groter aan te schaffen dan je eigen persoonlijke schoenmaat.

De Soft Ground golfschoenen kennen een lage schoenhoogte in combinatie met een variërende hakhoogte van 0 tot 2 cm, die je met behulp van een vetersluiting eenvoudig kunt aan- en uittrekken. De schoenen werden overigens niet alleen voorzien van een rubberen zool maar werden verder afgewerkt met een buitenlaag uit leer, een textielen voering en EVA demping.

Tot slot kun je de zool makkelijk verwijderen en blijken de golfschoenen 100% waterafstotend te zijn. Kortom, het ideale paar golfschoenen voor de beginnende speler.

 

Voordelen:

Sluiting: de golfschoenen worden gekenmerkt door een eenvoudige en praktische vetersluiting waarmee je de pasvorm nog enigszins kunt bijwerken.

Materiaal: de buitenlaag blijkt voornamelijk vervaardigd te zijn uit duurzaam en waterafstotend leer terwijl de zool uit rubber bestaat en de voering uit textiel.

Onderhoud: je kunt deze golfschoenen makkelijk even snel afnemen met een vochtig/nat doekje. 

 

Nadelen:

Schoenmaat: ondanks het feit dat we vermoeden dat dit paar golfschoenen tot de populairste uit de reeks behoort, moeten we toch even vermelden dat ze behoorlijk klein uitvallen. Neem daarom altijd 1 maatje groter.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Adidas Golfschoenen Adicross Retro Dames Leer

 

Uiteraard mocht dit paar golfschoenen van Adidas helemaal niet ontbreken in het rijtje. Adidas is nu eenmaal een vaste waarde op het gebied van sportuitrusting en wordt niet voor niets door velen als veruit het beste merk beschouwd. De moeite waard dus om deze Adidas golfschoenen even van naderbij te bekijken.

Zo worden de Adicross Retro golfschoenen gekenmerkt door een lage schoenhoogte en de mogelijkheid om ze in maar liefst 11 verschillende schoenmaten aan te kopen. Bovendien valt de schoenmaat en bijbehorende pasvorm normaal uit waardoor je dus perfect je persoonlijke maat kunt selecteren. Ze werden vervolgens afgewerkt met een prachtige wit/roze kleur en voorzien van een degelijke vetersluiting.

Verder blijken de schoenen ook 100% waterafstotend én windbestendig te zijn en dat hebben ze vooral te danken aan de gebruikte materialen. Zo bestaat de buitenlaag voornamelijk uit leer terwijl de voering en binnenzool uit textiel bestaan en de buitenzool uit rubber. Op die manier bieden de schoenen een uitstekende demping, grip en stabiliteit op- en naast het veld.

 

Voordelen:

Demping: de schoenen worden gekenmerkt door een Power Cushion demping waarbij het dempingspunt zich ter hoogte van de voorvoet bevindt.

Gebruiksgemak: bovendien blijkt dit paar golfschoenen niet alleen waterafstotend maar ook 100% winddicht te zijn.

Materiaal: voor de buitenlaag heeft men gekozen om te werken met leer terwijl de voering uit textiel bestaat en de zool uit een combinatie van textiel aan de binnenkant en rubber aan de buitenkant.

 

Nadelen:

Laag: in vergelijking met het eerste paar dames golfschoenen uit deze reeks, valt dit model lager uit qua schoenhoogte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Duca del Cosma La Spezia II A6 WP golfschoen heren

 

Met de Duca del Cosma golfschoenen voor heren kies je jammer genoeg niet meteen voor de goedkoopste aanbeveling uit deze selectie. We durven vermoeden dat dit dan ook wel eens als een mogelijke verklaring zou kunnen gelden voor het uitblijven van online reacties. Toch kunnen we niet ontkennen dat de Duca del Cosma La Spezia II golfschoen, met zijn overigens klassieke design, 100% garant staat voor kwaliteit en gebruiksgemak.

Zo blijkt de bovenkant van de schoen voornamelijk uit zacht nappaleer inclusief crocoleer design te bestaan. Dit wordt aangevuld met een lederen voering die ervoor zorgt dat de schoen 100% water- en winddicht is waardoor je te allen tijde en in eender welke weersomstandigheden een wedstrijd of training tot een goed einde kunt brengen.

Verder werden de schoenen met lage uitsnijding voorzien van een Duca Arneflex binnenzool in combinatie met een Airplay VI buitenzool. Op die manier wordt niet alleen een goede ondersteuning maar ook 100% grip en stabiliteit aangeboden.

 

Voordelen:

Duca Arneflex binnenzool: dankzij de Duca Arneflex binnenzool krijgt je voet voldoende ondersteuning wat bijdraagt aan het uiteindelijke speelcomfort.

Airplay VI buitenzool: de Airplay VI buitenzool staat dan weer garant voor een optimale demping, grip én ondersteuning. Op die manier wordt een correcte lichaamshouding tijdens de wedstrijd/training beoogd.

Sluiting: de schoenen worden gekenmerkt door een praktische vetersluiting.

Handig in gebruik: dit paar unieke golfschoenen is ontwikkeld voor de professionele golfspeler. Ze zijn bovendien niet alleen water- maar ook winddicht.

 

Nadelen:

Breed: mocht je van plan zijn om deze schoenen aan te kopen, houd dan wel rekening met een brede pasvorm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Ecco Golf Cool Pro White Racer Yak Sportschoenen

 

We kunnen het rijtje van deze topselectie vervolgens afsluiten met de Ecco golfschoenen voor dames. Zo blijken Ecco Cool Pro golfschoenen gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en optimaal draagcomfort met dank aan de gebruikte materialen. Daar waar de buitenlaag voornamelijk bestaat uit leer heeft men voor de zolen gekozen om te werken met rubber dit alles aangevuld met een Gore-Tex voering die ervoor zorgt dat de schoenen waterdicht zijn.

De schoenen worden jou verder aangeboden in een maat 39 met normale pasvorm wat betekent dat je dus gewoon je persoonlijke schoenmaat kunt selecteren. Daarnaast werden ze voorzien van een relatief lage schoenhoogte inclusief vetersluiting en een efficiënte gel-demping die over de gehele schoen merkbaar wordt.

Ondanks al deze mogelijkheden en opties moeten we jammer genoeg vaststellen dat er tot op heden nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst. We durven vermoeden dat het hoge prijskaartje daar voor iets tussen zit.

 

Voordelen:

Demping: de schoenen zijn voorzien van een efficiënte gel-demping waarbij het dempingspunt zich over de gehele schoen bevindt.

Waterdicht: dankzij de unieke voering van Gore-Tex blijkt dit paar golfschoenen 100% waterdicht.

Materiaal: het bovenwerk van de schoen bestaat voornamelijk uit duurzaam leer terwijl de voering uit Gore-Tex bestaat en de zool uit rubber is vervaardigd.

Gebruiksgemak: de schoenen kennen een normale pasvorm waarbij ze noch te klein noch te groot uitvallen en werden voorzien van een handige vetersluiting.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere degelijke golfschoenen lijkt het prijskaartje hier toch een pak hoger te liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Golfschoenen Koopgids

 

Of je nu een beginnend golfspeler bent of met behulp van trainingen en wedstrijden al wat meer ervaring hebt kunnen vergaren, een goede uitrusting blijft belangrijk. Zo begint een optimale grip, stabiliteit en veiligheid vaak al vanaf het moment dat je op zoek moet naar het geschikte paar golfschoenen. Wees daarbij niet alleen aandachtig voor de prijs en het design maar ook voor de gebruikte materialen, pasvorm en eventuele extra kenmerken. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je de verschillende golfschoenen en eventuele aanbiedingen gaat vergelijken.

Waarom een degelijk paar golfschoenen nuttig is

Staat er binnenkort een lesje op golfen op de planning of ben je na tal van trainingen en wedstrijden al een ervaren rot in het vak? Dan zul je maar al te goed weten dat een paar degelijke golfschoenen een echte meerwaarde kan betekenen op- en naast het veld. Uiteraard raden wij aan om niet meteen het eerste het beste paar golfschoenen in het winkelmandje te plaatsen. Neem echter rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Op die manier zul je ontdekken dat er, zowel voor dames, heren als kinderen, een ruim aanbod aan kwalitatieve golfschoenen bestaat. Zo kunnen we diverse materiaalsoorten onderscheiden alsook verschillende formaten, designs en uitvoeringen. Kortom, je weet pas dat je de perfecte golfschoen gevonden hebt, wanneer deze een unieke pasvorm, optimale grip en uitstekende stabiliteit op- en naast het veld aanbiedt. 

 

Het soort golfschoen in verhouding tot het design

Om de zoektocht enigszins iets makkelijker te maken, kun je focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen. Rekening houdend met het type, zouden we een onderscheid kunnen maken tussen 3 verschillende soorten golfschoenen waaronder de classics, casuals of professionele schoenen.

De “classics”, in het Nederlands ook wel omschreven als de “klassieke” traditionele golfschoenen komen het meest frequent voor. Dergelijke type golfschoen blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam leder en voorzien van een stevig voetbed wat uiteindelijk bijdraagt aan het comfort en gebruiksgemak. In tegenstelling tot de professionele schoenen of de casuals, zijn de classics eerder gekend omwille van hun klassieke, vaak ietwat retro-achtige design.

Op vlak van gebruikte materialen zal de professionele golfschoen niet zoveel verschillen van de classic, echter biedt hij iets meer mogelijkheden. Zo voelt de professionele golfschoen een pak lichter aan en blijkt hij voorzien van een heus noppenpatroon waardoor grip, stabiliteit én veiligheid op het veld kan worden gegarandeerd.

Tot slot kun je ook nog kiezen voor de zogenaamde “casuals” golfschoenen waarbij, in tegenstelling tot de vorige 2 types, het design primeert. Qua uitzicht kun je ze dan ook het best vergelijken met de authentieke sneakers, echter zijn ze minder geschikt om er maar liefst 18 holes mee te gaan vervolledigen.

Pasvorm, materialen en eventuele extra kenmerken

Zoals hierboven reeds aangegeven, worden er vaak verschillende materialen gecombineerd om het perfecte paar golfschoenen te creëren. Echter, zal in de meeste gevallen gekozen worden voor de positieve eigenschappen van (kunst)leer, rubber, mesh en EVA materiaal. Welke materiaalsoort je voorkeur draagt, heeft vooral te maken met je persoonlijke voorkeur.

Naast de verschillende materialen willen we ook even de aandacht vestigen op de pasvorm. Ondanks het feit dat de meeste golfschoenen de standaard schoenmaten lijken te respecteren, kan het gebeuren dat sommige types schoenen iets kleiner/ groter uitvallen dan gewoonlijk. Daarom is het een goede aanbeveling om, indien mogelijk, de schoenen rustig te passen inclusief een paar duurzame sokken. 

Kun je de schoenen bovendien goed aanspannen, al dan niet met behulp van een vetersluiting, of omhullen ze je voet weinig tot niet? En hoe zit het met de duurzaamheid van de schoen? Kies bij voorkeur voor weerbestendige golfschoenen die eveneens voorzien zijn van een goede demping en stabiliteit.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES