5 Beste GPS horloges Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

GPS horloges – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De technologie staat nooit stil en dat merk kun ook duidelijk zien als je de GPS horloges met elkaar gaat vergelijken. Sommige van modellen beschikken namelijk al over iets meer opties en kenmerken in vergelijking met de standaard GPS horloges. In onze top 3 hieronder stellen wij jou graag de 3 beste GPS horloges van het moment voor. Deze zijn geselecteerd op basis van de vele positieve online reacties en het advies van de klanten. In vergelijking met sommige andere modellen is de Garmin Forerunner 35 een zeer degelijk apparaat dat ook nog eens weinig weegt. Ideaal dus voor personen die dagelijks graag een ronde gaan lopen. Met de Polar M600 haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. Bovendien is dit horloge ook nog eens waterdicht. Dus je hoeft niet te panikeren indien het plots begint te regenen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste GPS horloges (Reviews) van 2024

 

Als je graag sport en bijhoudt hoeveel kilometer je gelopen hebt of hoeveel stappen je gezet hebt op een dag, dan kun je best een GPS horloge kopen. Deze horloges maken gebruik van de GPS technologie om je bewegingen en je afstand bij te houden en zo weet jij op elk moment als je genoeg hebt bewogen. Wij hebben vijf verschillende producten opgezocht en vergeleken op basis van online reviews dus lees gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste GPS horloge is.

 

1. Garmin Forerunner 35 GPS Sporthorloge Met hartslagsensor

 

De Forerunner is een lichtgewicht en is eenvoudig te gebruiken. Hij is uitgerust met Elevate hartslagmeting op de pols, dus je hebt geen harslagband meer nodig om de borst. Hij functioneert ook als activity tracker en telt het aantal stappen en verbrande calorieën. Je kunt er ook je slaapritme mee monitoren om beter te kunnen slapen.

Hij beschikt verder over smartphone meldingen, muziekbediening vanaf de pols en nog veel meer. Je kunt kiezen uit verschillende sportprofielen, intervaltrainingen en meldingen om je gemotiveerd te houden. Hij behoort verder nog tot de goedkope GPS horloges.

De online reviews over dit product geven een positief advies. Hij zit heel lekker en je krijgt goede kwaliteit voor een mooie prijs. Hij is eenvoudig te gebruiken en je kunt de tijd goed aflezen. Hij beschikt over vele functies en ze werken allemaal naar behoren. Een mooie GPS horloge aanbieding!

In vele gevallen is het populairste product ook het toestel met de laagste prijs. In het geval van een GPS horloge is dit zeker waar met de Garmin Forerunner 35. Het toestel is licht van gewicht en beschikt over een hartslagmeter. Je kunt meldingen ontvangen op je smartphone en ook muziek bedienen via dit horloge.

 

Voordelen

Ontwerp: het horloge is licht van gewicht zodat je geen last zult hebben van je pols. Bovendien is het horloge beschikbaar in vier verschillende kleuren zodat je zelf de kleur kunt kiezen die je het liefste ziet.

Functies: het horloge is ook geschikt voor sporters vanwege de hartslagmeter. Bovendien telt het toestel je stappen en berekent het de verbruikte calorieën. Tenslotte kun je ook nog je slaapritme controleren.

Stevig: het horloge is stevig en is bestand tegen water. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als het begint te regenen.

 

Nadelen

Design: enkele kopers vinden het horloge niet mooi om te dragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Polar M600 GPS Sporthorloge

 

De Polar M600 is waterdicht en is een sport GPS horloge voor mensen met een actieve levensstijl.

De geïntegreerde GPS registreert nauwkeurig afstand, snelheid en route tijdens al jouw activiteiten. Hij beschikt ook over een Polar trainingsprogramma die je kunt afstellen op je eigen persoonlijke doel, bijvoorbeeld als je je wilt voorbereiden op een marathon.

Je kunt gratis een persoonlijk loopschema downloaden via de Polar Flow webservice en je kunt je prestaties altijd analyseren om zo je resultaten te verbeteren. Je kunt zelfs muziek streamen vanaf je horloge naar verschillende types bluetooth hoofdtelefoons, hij beschikt immers over 4 GB intern geheugen.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product. Hij is mooi en past perfect. De tijd is duidelijk af te lezen en alle functies werken naar behoren. Voor sommige mensen is hij wel iets te duur, hij behoort zeker niet tot de goedkope GPS horloges.

Dit GPS horloge van Polar is waterdicht en geschikt voor sportieve personen. Je beschikt over de mogelijkheid om een trainingsprogramma in te stellen en je kunt ook de resultaten analyseren. Het is mogelijk om muziek te streamen vanaf het horloge naar een draadloze hoofdtelefoon dankzij het intern geheugen en de bluetooth verbinding.

 

Voordelen

Cijfergrootte: de tijd is heel duidelijk af te lezen van het beeldscherm. Vanwege de grote cijfers is dit horloge zelfs geschikt voor personen die een minder goed zicht hebben.

Handige functies: naast een GPS functie beschikt het apparaat ook nog over verschillende nuttige functies voor sportieve mensen zoals een stappenteller, een hartslagmeter en een caloriemeter.

Geheugen: het apparaat beschikt over een interne opslagruimte van 4 GB om muziek in te bewaren. Deze muziek kun je draadloos streamen naar een hoofdtelefoon.

 

Nadelen

Hoge prijs: voor vele kopers is de prijs van dit horloge te hoog. Deze kopers zullen op zoek gaan naar een goedkoper alternatief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. KiGO Blue Waterproof GPS horloge tracker kinderen met Wifi

 

Met dit GPS horloge voor kinderen hoef je nooit meer ongerust te zijn. Je kunt eenvoudig weten waar ze zijn op elk moment omdat je ze kunt lokaliseren met Wifi en GPS. Hij heeft een wereldwijd bereik dankzij de geïntegreerde sim-on-chip van Vodafone en is waterbestendig en zelfs shockproof.

Hij werkt met de Loox app die je als ouder zelf kunt instellen om één of meerdere KiGO’s te volgen en de locatie van je kinderen bij te houden. Je kunt er zelfs leuke afbeeldingen mee sturen om te laten weten dat het eten klaar is of dat ze naar huis moeten komen.

Kopers zijn heel tevreden over deze GPS horloge aanbieding. Ze geven positief advies over dit product. De kinderen vinden hem ook leuk en je kunt op elk moment weten waar je kinderen zijn. Volgens één koper is hij onbetrouwbaar en werkt hij niet naar behoren. Ze vinden hem ook nogal duur.

Dit horloge is bedoeld voor kinderen zodat je als ouder altijd de locatie van je kind kunt weten. Het apparaat beschikt over GPS en wifi en heeft een wereldwijd bereik vanwege de ingebouwde sim-kaart. Het toestel is bestand tegen schokken en tegen water en werkt eenvoudig via een app die je als ouder kunt instellen.

 

Voordelen

Ontwerp: dankzij het lichte gewicht zal je kind geen last hebben van dit horloge. Bovendien is het toestel bestand tegen vuil en water.

Wereldwijd: dankzij de interne sim van Vodafone kun je wereldwijd de locatie kennen van de persoon die dit horloge draagt. De tracking werkt zowel binnen als buiten.

Loox app: via deze app kun je de locatie raadplegen. De app werkt zowel met Android als met iOS.

 

Nadelen

Hoge prijs: ook hier vinden sommige kopers het product te duur. Dit zal er hen enkel maar van overtuigen om een goedkoper model te zoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. TomTom Runner 2 Cardio + Music GPS Sporthorloge

 

De Runner 2 heeft een geïntegreerde muziekspeler zodat je direct naar je favoriete liedjes kunt luisteren tijdens het lopen. Hij beschikt over 3 GB aan ruimte zodat je meer dan 500 nummers kunt opslaan.

Hij streamt naar verschillende Bluetooth hoofdtelefoons en heeft verder nog een ingebouwde hartslagmeter om je hartslag via je pols te meten.

Met de Multi-Sport-Modus kun je verschillende activiteiten tracken zoals lopen, fietsen, fitness en indoor training.

De kopers van dit horloge zijn tevreden over hun aankoop. Ze zijn blij met de prijs/kwaliteit verhouding en vinden hem handig in gebruik.

Voor de meesten is hij gepast van grootte maar voor één persoon is hij iets te groot. Hij werkt goed tijdens het hardlopen en hij is duurzaam.

Iedereen die ooit als eens een GPS heeft gekocht zal de naam TomTom zeker kennen. Dit is al jaren het beste merk op het vlak van GPS toestellen. De Runner 2 is voorzien van een ingebouwde mediaspeler zodat je muziek kunt streamen naar een draadloze hoofdtelefoon. Het toestel is voorzien van opslagruimte en beschikt ook over een hartslagmeter.

 

Voordelen

Intern geheugen: dankzij de opslagruimte van 3 GB en de ingebouwde muziekspeler kun je eenvoudig je favoriete muziek streamen naar een draadloze hoofdtelefoon. Zo wordt het sporten zeker een stuk leuker.

GPS-tracking: dankzij deze functie kun je alle belangrijke informatie ontvangen over je snelheid, tempo, afstand, calorieën en tijd tijdens het hardlopen. Bovendien kun je ook je hartslag controleren dankzij de ingebouwde hartslagmeter.

 

Nadelen

Geen enkele koper heeft iets negatiefs te zeggen over dit product. Het is dus zeker een aanrader!

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nike+ GPS Sporthorloge met schoensensor

 

Dit sporthorloge beschikt over een GPS-ontvanger die samenwerkt met de Nike sensor in je schoenom tijdens het rennen nauwkeurige gegevens weer te geven.

Je kunt zelf geluiden en uitdagingen aan je sportsessies toevoegen om het persoonlijker te maken. Let wel op dat er bij dit horloge geen harslagmeter meegeleverd wordt.

De meningen over deze GPS horloge aanbieding zijn verdeeld maar ze geven toch vooral nog een positief advies. Hij is gebruiksvriendelijk en heeft duidelijke kaarten.

Kopers zijn ook tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de prijs. Sommigen zijn niet tevreden want ze vinden hem te groot en hij is ook niet waterdicht.

Dit horloge staat in verbinding met een sensor in je schoenen om je loopprestaties bij te houden. Het toestel is dus ideaal voor sporters en geeft ook nauwkeurige kaarten weer over de omgeving. Het apparaat is niet voorzien van een hartslagmeter.

 

Voordelen

Ontwerp: het horloge is beschikbaar in zes verschillende kleuren. Je zult dus zeker een toestel kunnen kopen in een kleur die je graag ziet.

USB verbinding: via de USB aansluiting van het horloge kun je de gegevens van je hardloopsessies uploaden op de computer. Je hebt deze aansluiting ook nodig om de batterij van het horloge op te laden.

 

Nadelen

Hartslagmeter: dit apparaat beschikt niet over een hartslagmeter. Voor sommige sporters is dit een groot gemis en zullen ze waarschijnlijk op zoek gaan naar een ander product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS horloges koopgids

 

Een GPS horloge kan over verschillende nuttige functies beschikken en is vooral handig voor sporters. Tijdens het lopen kun je met sommige modellen je hartslag bijhouden maar ook de gelopen afstand en tijd. Let bij de aankoop van een sporthorloge op de aanwezige functies, de prijs, de levensduur van de batterij, het beeldscherm en het gewicht.

 

 

Mogelijke functies op een GPS horloge

Een GPS horloge is in de eerste plaats voorzien van een GPS, zoals de naam het aangeeft. Zo kunnen andere mensen je tracken om te weten waar je bent, dit is heel handig voor mensen die graag trektochten maken. Indien je sinds enkele uren al niets meer hoort van een persoon kun je hem of haar via de GPS lokaliseren. Maar ook ouders zullen er plezier aan beleven want ze kunnen zo’n horloge geven als geschenk aan de kinderen om altijd te weten waar je kinderen zijn.

Vele GPS horloges beschikken ook over hartslagmeting via de pols. Dit is heel handig voor sporters, vooral hardlopers, die hun hartslag willen meten tijdens één van de loopsessies. Het horloge kan dan meestal ook stappen tellen en de afgelegde afstand accuraat berekenen.

Sommige modellen kun je gebruiken om je slaapcyclus mee te monitoren. Als je het horloge kunt verbinden met je smartphone of als het merk een speciale app heeft dan kun je meldingen ontvangen op je telefoon over je activiteiten. In sommige gevallen kun je zelfs het horloge gebruiken om de muziek van je smartphone mee te bedienen.

Kies voor een model die waterdicht is, vooral als je het horloge wilt gebruiken om te sporten. Je weet maar nooit wanneer je in een regenbui terechtkomt!

Batterij, beeldscherm en geheugen

Vele GPS horloges beschikken over een interne opslagcapaciteit waar je zelf muziek kunt in plaatsen. Zo kun je de muziek dan via bluetooth of wifi streamen naar je draadloze hoofdtelefoon. Als je een grote digitale muziekcollectie hebt koop dan een product met een grote opslagcapaciteit zodat je veel van je favoriete nummers kunt bewaren om te beluisteren tijdens het sporten.

Als je horloge over veel functies en veel geheugen beschikt kan het natuurlijk zijn dat de batterij veel vlugger leeg is. Zorg dat je krachtige batterijen koopt om in je GPS horloge te plaatsen zodat je het product langer kunt gebruiken. Als je een model koopt met een oplaadbare batterij kies dan voor een batterij met een groot vermogen.

Vele mensen vergeten soms dat het beeldscherm van een horloge ook heel belangrijk is. Je moet namelijk de aangeboden informatie goed van het scherm kunnen aflezen. Zoek naar een beeldscherm met zo weinig mogelijk reflectie zodat je de informatie ook goed kunt aflezen in zonlicht. Als je dan nog eens kiest voor een scherm met achtergrondverlichting kun je het zelfs in het donker gebruiken.

 

Grootte en gewicht

Over het gewicht hoeven we niet veel te vertellen. Het is duidelijk dat je beter een GPS horloge koopt die licht van gewicht is. Je wilt niet gaan sporten met een blok van enkele kilo’s aan je arm. Kies voor een licht product zodat je er weinig last zult van hebben tijdens het lopen.

De grootte is een ander paar mouwen. Dit hangt ook voor het grootste deel af van de persoonlijke keuze van elk individu. Sommige mensen zullen een groter horloge willen kopen omdat het beter past bij hun stijl en andere verkiezen een simpel en klein horloge die zo weinig mogelijk in de weg zit.

Of wil je graag dat anderen je groot en duur GPS horloge zien? Dit kan ook een reden zijn waarom mensen voor een groot model gaan. Denk er wel aan dat een groter model zwaarder is en dat het ook vlugger voor last zal zorgen tijdens het sporten. Als je het gewoon als gadget koopt dan is de grootte niet zo belangrijk.

Prijs

De prijs hangt van de volgende factoren af: de hoeveelheid functies, het merk en het design. Dit zijn de belangrijkste beïnvloeders van de prijs. Je zult voor een GPS horloge van een bekend merk meer geld moeten neertellen. Meestal is de kwaliteit dan ook veel beter. Denk maar aan merken zoals Garmin en TomTom, deze fabrikanten staan bovenaan de lijst van GPS producenten. Je hebt dus meer zekerheid dat de GPS technologie accuraat zal werken op een GPS horloge van deze merken.

Als je beslist om online een GPS horloge te kopen dan moet je nog rekening houden met de verzendkosten. Toch is de eindprijs meestal nog goedkoper dan in de plaatselijke winkel. Je kunt ook verschillende aanbiedingen op verschillende websites vergelijken om zo het beste product te vinden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES