5 beste Halterbanken Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste halterbanken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig rijzen de fitnesscentra als paddestoelen uit de grond. Sommige mensen trainen echter liever thuis en dan heb je zeker baat bij een degelijke halterbank om in jouw eigen fitnesskamer te plaatsen. Op die manier hoef je zelfs de deur niet meer uit en heb je geen wachtrijen. Om je een beetje te helpen bij je keuze hebben we er reeds 3 geselecteerd en op een rijtje gezet om wat nader te bekijken. Zo kun je zien dat de Hammer Bermuda XT Pro – halterbank wordt geleverd met een pull-down bar en een curl-pull halterstang. Je zou ook kunnen kiezen voor de Gorilla Sports Halterbank met de verstelbare bank, rugsteun en curl-rack.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste halterbanken (Reviews) van 2024

 

Als je een fitness halterbank wilt aankopen voor thuis, dan kun je beter kiezen voor een degelijk model. Kies je voor een inklapbare halterbank waardoor je wel wat ruimte kunt besparen? Of neem je het goede advies ter harte om te starten met een halterbank set waarbij je de mogelijkheid hebt om verder uit te breiden. Neem je tijd om alle toestellen eens goed te bestuderen en te vergelijken om tenslotte de beste halterbank uit te kiezen die voor jou perfect lijkt. Kijk zeker ook even of er een aanbieding is van een totaalpakket waardoor je meteen volledig bent uitgerust.

 

1. Hammer Bermuda XT Pro halterbank incl lat pulldown + curlpult

 

Het Duitse merk Hammer is marktleider op het gebied van fitnessapparatuur. Hammer fitness wordt dan ook beschouwd als het beste merk  om thuis een fitnessruimte te maken. Deze verstelbare halterbank  heeft een maximale belasting van 150 kg en kan in 4 verschillende standen worden ingesteld om zowel vlakke training als incline training uit te voeren. Dit is trouwens een oefening waarbij een schuine helling wordt gebruikt.

Het toestel is gemaakt uit een stevige stalen constructie van 50 x 50 mm dik die een zilverkleurige krasvrije poedercoating kreeg. Hierdoor is de mooie halterbank beschermd tegen schade en krassen waardoor hij niet kan roesten. De hoogte van de spotters kan worden aangepast zodat ze voor verschillende work-outs kunnen dienen. Het toestel is trouwens voorzien van comfortabele kussens met een dikte van 45 mm.

De curl-pull die een maximale belasting heeft van 80 kg, de curl-bar voor gecontroleerde bewegingen en  de sluitveren voor de schijven van 30 mm worden bij dit apparaat geleverd. De gewichten en de halterstang moeten echter apart worden aangekocht. Het toestel heeft trouwens een totale afmeting van 220 cm x 140 cm x 200 cm. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel.

 

Voordelen:

Comfort: de halterbank is uitgerust met kussens die een dikte hebben van 45 mm om je training op de meest comfortabele manier uit te voeren.

Verstelbaar: zowel de bank, de butterfly als de spotter kunnen in hoogte worden versteld om verschillende oefeningen te doen en waardoor hij ook door verschillende personen kan worden gebruikt.

Materiaal: de constructie bestaat uit stalen buizen die een zilverkleurige poedercoating kregen waardoor ze bestand zijn tegen krassen en beschadigingen.

Inclusief: de sluitveren voor de schijven, de pull-down lat en de curl-pull zijn bij dit apparaat inbegrepen.

 

Nadelen:

Niet inklapbaar: de bank is niet inklapbaar waardoor hij toch wel een tamelijk grote plaats in beslag neemt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gorilla Sports Halterbank incl. curl rack, dipsteunen en kabels

 

Het populairste toestel in onze lijst met toppers is de Gorilla Sports halterbank met verstelbare bank, rugleuning en curl-rack. Dit toestel is ideaal om je borst-, rug- en buikspieren te trainen alsook je biceps, triceps en de schouders.

Het multifunctionele toestel is erop voorzien om je een uitgebreide workout te bieden door middel van haltersteunen die belastbaar zijn tot 180 kg en dipsteunen voor een variatie aan krachttrainingen. Daarnaast is er het curl-rack dat ervoor zorgt dat de biceps een optimale training krijgen. Bovendien zorgen de kabels ervoor dat je door middel van weighted crunches je buikspieren in topconditie kunt houden.

Dit toestel meet trouwens 180 x 106 x 90-110 cm zodat je toch voldoende bewegingsruimte hebt om op de beste manier te trainen. Hij is bovendien gemaakt uit zwart staal en hij weegt 40 kg waardoor hij goed stevig en stabiel staat. We merken in de reviews tevreden klanten die het product zeker aanraden.

 

Voordelen:

Verstelbaar: de bank, de rugleuning en het curl-rack zijn verstelbaar waardoor je het toestel kunt aanpassen voor verschillende personen en trainingen.

Multifunctioneel: door deze veelzijdige halterbank te gebruiken wordt het ganse bovenlichaam alsook de rug en de benen getraind.

Afmetingen: door de afmeting van 180 x 106 x 90-110 cm heb je voldoende ruimte op het apparaat om je oefeningen comfortabel uit te voeren.

Montage: het toestel is heel gemakkelijk in elkaar te steken aan de hand van een montagehandleiding.

 

Nadelen: 

Greepbreedte: de schouderbreedte van het toestel had iets breder mogen zijn. Dit hangt natuurlijk wel af van persoon tot persoon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trainingsbank buiktrainer fitnessbank met halters en band expanders

 

De halterbank met gewichten van Tectake is de goedkope trainingspartner in onze selectie. Met deze trainingsbank kun je thuis op een efficiënte manier oefeningen doen voor de buik-, de rug-, en de bilspieren. De bank is verstelbaar waardoor je op de beste manier diverse trainingen kunt uitvoeren. 

Bovendien wordt hij geleverd met 2 halters van 1,5 kg per stuk en 2 band expanders van 55 cm die een softgrip hebben en waarmee je borst- en armspieroefeningen kunt uitvoeren. Daarnaast zorgt het stalen frame van 40 x 40 mm ervoor dat het toestel stevig en stabiel vaststaat zodat hij niet kan kantelen. Hij is bovendien afgewerkt met comfortabele kussens in kunstleder en zachte rollen aan de beensteunen waardoor je op een aangename manier kunt trainen. 

De bank met een maximaal gebruikersgewicht van 100 kg is trouwens gemakkelijk en snel te monteren. Het toestel meet 117 x 55 x 65 cm en is inklapbaar waardoor hij niet te veel plaats inneemt. We merken in de reviews dat de klanten het niet eens zijn over de kwaliteit van dit product.

 

Voordelen:

Verstelbaar: het toestel kan worden versteld waardoor je op een efficiënte manier van je workout kunt genieten. 

Comfort: hij is voorzien van kussens in kunstleder en de beensteunen zijn tevens voorzien van rollen in mousse voor een aangename training van de been- en de bilspieren.

Maximaal gewicht: de halterbank is gemaakt uit staal en kan een maximaal gewicht van 100 kg dragen.

De prijs: dit toestel valt in de laagste prijsklasse van onze lijst waardoor hij meteen een stuk toegankelijker is voor mensen met een klein budget.

 

Nadelen:

Kwaliteit: één klant is totaal niet tevreden over de kwaliteit en de omvang van deze halterbank. Hij is kleiner dan de klant zich had voorgesteld en de sleutel voor de montage was ook niet gepast.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Halterbank incl. 50 kg gewichten sportbank gewichtenbank fitnessbank opklapbaar

 

Deze halterbank zorgt ervoor dat je al een groot deel van je work-out kunt doen zonder nog extra accessoires te moeten bijkopen. De trainingsbank kan volledig worden ingesteld zodat ook andere personen op dit toestel kunnen trainen en/of diverse oefeningen uitvoeren.

De halterbank is inklapbaar en heeft een totale omvang van 165 x 135 x 118 cm. Daarnaast weegt hij 50 kg waardoor je toch wel de zekerheid hebt dat hij gedurende de trainingssessies stevig en stabiel zal blijven staan. Hij kan trouwens een maximaal gewicht dragen van 110 kg. Het frame is gemaakt uit staal van 40 x 40 mm en kreeg een zwarte beschermende poedercoating. De comfortabele kussens zijn afgewerkt in rood en zwart kunstleder waardoor hij een mooie uitstraling heeft.

Hij is trouwens voorzien van een arm- en beenspier trainer, een buikspierplateau en een halterstang rustpunt waardoor je alle oefeningen kunt doen die je op de sportschool doet. De halterbank komt bovendien in een pakket met schijven van 4 x 10 kg, 2 x 5 kg, 2 dumbellstangen, een rechte halterstang en een super-curl halterstang. Er zijn nog geen reviews geplaatst voor deze halterbank.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze halterbank heeft alles in één pakket waardoor je je volledig lichaam kunt trainen.

Gebruikte materialen: de constructie is gemaakt uit staal dat ter bescherming met een zwarte poedercoating werd afgewerkt. De zitting in schuimrubber is bekleed met rood en zwart kunstleder.

Afmetingen: het totale formaat van de inklapbare halterbank is 165 x 135 x 118 cm met een gewicht van 50 kg. Bovendien zijn de baren 40 x 40 mm en heeft hij een maximale belasting van 110 kg.

Accessoires: hij wordt geleverd met gewichten van 4 x 10 kg en 2 x 5 kg, 2 dumbellstangen, een rechte halterstang van 7,4 kg en een super-curlstang met een gewicht van 5,4 kg.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat dit toestel een hoog prijskaartje heeft waardoor zijn doelgroep zich meteen beperkt tot fervente sporters die wat meer kunnen besteden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Adidas Essential flat Bench trainingsbank

 

De lage vlakke bank van Adidas is speciaal bedoeld voor oefeningen zoals pullovers, bank- en borst presses maar kan ook goed dienen voor krachttrainingen en oefeningen voor het bovenlichaam. Hij is bovendien geschikt voor solo trainingen en voor trainingen met een trainingspartner.

Daarnaast heeft de trainingsbank een vlak van schuimrubber met een dikte van 6,5 cm waardoor je heel comfortabel zit om je oefeningen uit te voeren. De stalen constructie heeft een maximaal gebruikersgewicht van 100 kg en een maximale belasting van 180 kg zodat je zonder probleem met verschillende halterstangen of met een set dumbells kunt trainen.

Bovendien is de Adidas trainingsbank een flat bench met een afmeting van 107 x 46 x 48 cm en een gewicht van 8,5 kg. Hij heeft trouwens de ideale lengte voor sporters tot 1,93 m. Door zijn lage hoogte is hij perfect om met halters te trainen waarbij je de correcte zittende houding kunt behouden wanneer deze de grond raken. We konden voor deze trainingsbank nog geen reviews terugvinden.

 

Voordelen:

Formaat: de vlakke trainingsbank heeft een afmeting van 107 x 46 x 48 cm en weegt 8,5 kg waardoor hij ideaal is om zowel solo als met een partner te trainen.

Gebruik: hij kan worden gebruikt voor krachttrainingen van het bovenlichaam en bank-presses. Hij heeft bovendien de ideale hoogte om met gewichten te trainen.

Maximaal gewicht: de flat bench kan een maximaal gewicht van 180 kg torsen en een gebruikersgewicht van 100 kg.

Afwerking: de stalen constructie heeft een vlakke zitting die bestaat uit schuimrubber van 6,5 cm dik die bovendien met zwart kunstleder is afgewerkt.

 

Nadelen:

Basis toestel: deze flat bench is een basis toestel zonder meer. Je kunt hem niet verder uitbreiden met extra accessoires.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Halterbanken Koopgids

 

Bij de aankoop van een halterbank kun je beter de aanbeveling vragen van een ervaren fitnesscoach om de juiste keuze te maken. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden op de markt dat je zeker wat goede raad kunt gebruiken. Zoals wat het maximaal belastbaar gewicht is dat je nodig hebt en wat nu precies de voordelen ervan zijn? Neem de tijd om alle toestellen eens goed te vergelijken alvorens een beslissing te nemen. Je kunt ook best eens navragen of er aanbiedingen zijn van totaalpakketten zodat je geen extra accessoires meer apart moet bijkopen.

Wat is een halterbank en waarvoor wordt hij gebruikt

Wanneer je graag thuis je work-out doet om je spieren te trainen, dan kun je kiezen voor een halterbank. Een halterbank ook wel gewichtenbank, drukbank of trainingsbank genoemd, dient om de verschillende spiergroepen waaronder je quadriceps, biceps, triceps, schouders, hamstrings of de borstspieren te trainen en/of  om ze verder te ontwikkelen. Hij wordt meestal gebruikt om krachtsport trainingen uit te voeren. 

Vaak is een halterbank een bank met een stevig stalen onderstel waardoor hij goed stabiel op de grond staat en hij niet kan omkantelen tijdens het trainen. Hij is voorzien van een comfortabel kussen dat overtrokken is in kunstleder waardoor je hem na de trainingssessie gemakkelijk kunt schoonmaken. Bovendien heeft een bench over het algemeen 2 steunen zodat je kunt bankdrukken. Sommige toestellen zijn daarnaast ook uitgerust met beensteunen en met haltersteunen waarop je een halterstang kunt laten rusten.

 

De verschillende types

Wanneer we over halterbanken spreken, dan zien we dat er diverse mogelijkheden zijn. Zo is er de vaste vlakke bank die horizontaal en laag is waardoor hij ideaal is om vanuit een liggende positie met gewichten te werken. Een vlakke bank of flat bench kan over het algemeen zwaarder worden belast en hij heeft bovendien ook meer stabiliteit in vergelijking met een verstelbare bank. Daarnaast heb je de verstelbare trainingsbank waarmee je oefeningen kunt uitvoeren met gewichten of met je eigen lichaam zoals onder andere bankdrukken. Bij dit toestel kun je verschillende posities aannemen.

Vervolgens is er de inklapbare halterbank die een handig toestel is wanneer je over minder ruimte beschikt en de halterbank met rekken waarin je je halters kunt plaatsen die je gebruikt tijdens het gewichtheffen. Dit toestel kan worden gekanteld naargelang de oefening die je wenst uit te voeren. Tenslotte heb je ook nog het uitgebreide krachtstation dat eigenlijk een totaalpakket is waarop je al je spiergroepen kunt trainen. Dit toestel kun je op verschillende manieren aanpassen en het is bovendien ook mogelijk om achterover te leunen om bepaalde oefeningen uit te voeren. 

 

De voordelen van een halterbank

Een halterbank is eigenlijk een multifunctioneel toestel dat wat diversiteit brengt tijdens je trainingssessies thuis. Je hoeft niet steeds gebruik te maken van de loopband of de crosstrainer om in conditie te blijven. Een halterbank maakt het mogelijk om werkelijk aan al je spiergroepen te werken. Met dergelijk toestel kun je trouwens op een veilige manier met gewichten werken van halters tot halterstangen en met verschillende schijven waarbij je een minimaal risico loopt op letsel.

Bovendien is een halterbank heel geschikt om core trainingen uit te voeren. Dit zijn oefeningen voor de buik-, bekken-, bil en diepe rugspieren. Wanneer je thuis over een halterbank beschikt heb je trouwens geen excuus meer om je dagelijkse trainingen voor je uit te schuiven. Daarnaast is het de perfecte manier om vooropgestelde doelen te bereiken omdat je om het even wanneer aan je spiergroepen kunt werken. Een halterbank kun je bovendien vaak volledig aanpassen naar je eigen wensen en naar je lichaamsbouw of lengte.

Het maximaal belastbaar gewicht

Een halterbank is een toestel dat meestal wordt gebruikt door sporters die aan krachtsport doen. Hij wordt dan ook voornamelijk gebruikt om te bankdrukken of bench presses uit te voeren. Hierbij moet je een bepaald gewicht overwinnen vanuit een liggende positie. Bij deze oefening moet de bank vaak heel wat gewicht kunnen torsen en daarom is het goed om te weten wat het maximaal belastbaar gewicht van de halterbank is.

De meeste toestellen hebben een maximale draagkracht van 150 kg alhoewel dit nogal kan variëren naargelang het type van het apparaat en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Het maximale gewicht is echter niet enkel het gewicht van de halters die je gebruikt, het is ook voor een deel je eigen gewicht dat je er moet bijrekenen. Dit wil zeggen dat als je 100 kg kunt liften en je weegt zelf 80 kg dat de halterbank een maximale draagkracht moet hebben van 190 à 200 kg.

 

Het formaat en de vulling van het zitvlak

Het is goed om vooraf te bepalen waar je de halterbank wilt neerzetten. Voor je overgaat tot een aankoop kun je dus beter de beschikbare ruimte opmeten. Zo zul je niet voor de verrassing komen te staan dat je het toestel niet kunt plaatsen omdat het te groot is. Wanneer je wilt gebruik maken van een olympische halter moet je er rekening mee houden dat je een minimumbreedte nodig hebt van 2,40 m.

Wanneer je je keuze maakt kun je beter ook goed controleren of de opvulling van de bank voldoende is en of deze wel stevig is. Een halterbank heeft een metalen constructie en wanneer het zit-/ligvlak niet afdoende is opgevuld zul je de ijzeren baren door het kussen voelen waardoor je tijdens je oefeningen heel ongemakkelijk ligt. Een vulling van mindere kwaliteit zal trouwens ook bepalend zijn voor de levensduur van je halterbank.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES