5 beste Handballen Test van 2022

Laatste update: 26.06.22

 

Beste handballen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een handbal die geschikt is voor jonge kindjes? Kies dan bijvoorbeeld voor de Raxx Handbal HBC die gekenmerkt wordt door een compact formaat en licht gewicht. Voor tieners blijkt de Raxx Handbal HBC Junior dan weer een betere aanbeveling te zijn. Je hoort het al, het is niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste handbal aan te kopen. Het assortiment is bijzonder ruim en het is dan ook een goede zaak om de keuze weloverwogen te nemen. Indien je dringend op zoek bent naar een degelijke handbal, dan komt dit overzicht van de 3 best beoordeelde hedendaagse topproducten goed van pas.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste handballen (Reviews) van 2022

 

We stellen vast dat handbal steeds populairder wordt en dat is een goede zaak voor de aankoop van handballen. Het assortiment aan handballen is dan ook best wel ruim geworden waardoor het niet zo makkelijk is om de beste handbal uit te zoeken. Kies je voor een handbal met maat 0 of toch liever eentje met maat 1 of maat 2? En bestaan er speciale handballen voor dames of niet? Bekijk de 5 topproducten hieronder maar even inclusief het advies en de online reviews.

 

1. Raxx Handbal HBC maat 0 (mini) 48 x 48 x 48 cm

 

Ben je op zoek naar een mini handbal dan moet je duidelijk op zoek naar eentje met een maat 0. Dit unieke exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende merk Raxx en wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 48 x 48 x 48 cm. Ook het gewicht van de bal is vrij beperkt en wordt geschat op amper 246 gram. Dit maakt de handbal bijzonder handzaam voor jonge kindjes.

De handbal is tevens voorzien van een aanvaardbaar en laag prijskaartje en doet vermoeden dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan. Kortom, ben je nog op zoek naar een duurzame handbal die je zowel tijdens trainingen alsook op wedstrijd kunt gebruiken? Aarzel dan niet en bekijk dit product zeker even.

Deze goedkope handbal is voornamelijk uit duurzaam rubber vervaardigd en afgewerkt in een paarse met groene kleur. We stellen vast dat de klanten tot op heden alleen maar positieve reacties hebben geplaatst en het product met een maximumscore van 5 sterren hebben beantwoord. Voor volwassenen is deze handbal jammer genoeg niet de beste aanbeveling.

 

Voordelen:

Formaat: de handbal biedt een totale afmeting aan van maar liefst 48 x 48 x 48 cm en is daarmee vrij compact. Geschikt voor jonge spelertjes dus!

Prijskaartje: het is misschien niet meteen de handbal met de laagste prijs maar toch zul je aangenaam verrast zijn door het prijskaartje.

Materiaal: bij de productie van deze handbal heeft men vooral gekozen voor de positieve eigenschappen van rubber.

 

Nadelen:

Geen volwassenen: het compacte formaat in combinatie met het beperkte gewicht, maakt deze handbal niet geschikt om door volwassen te worden gebruikt tijdens een training en/ of wedstrijd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Raxx Handbal HBC maat 1 (junior) 278 g Training Wedstrijdbal

 

Net zoals het vorige product, wordt ook deze unieke handbal jou aanbevolen en geleverd door Raxx. Dit doet vermoeden dat Raxx dus wel eens één van de meest belangrijke en populaire merken in het handbal wereldje zou kunnen zijn.

In tegenstelling tot het vorige product, wordt deze handbal gekenmerkt door een iets groter formaat dat overeenkomt met een maatje 1. Dit maakt de handbal bijzonder geschikt om door tieners te worden gebruikt tijdens wedstrijden en trainingen. De bal is vervaardigd uit duurzaam rubber en werd afgewerkt in een rode met gele kleur. Deze prachtige vormvaste handbal zorgt voor een uitstekende grip en balans die je nodig hebt tijdens het beoefenen van de gelijknamige sport.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog maar 1 koper een reactie heeft geplaatst. De klant blijkt volledig overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid en beoordeelt het product met een maximumscore van 5 sterren. Voor volwassen spelers is deze handbal dan weer minder geschikt.

 

Voordelen:

Materiaal: ook hier heeft men ervoor gekozen om voornamelijk gebruik te maken van de eigenschappen van rubber.

Formaat: net zoals de vorige handbal, is ook dit exemplaar afkomstig van Raxx, misschien wel het beste merk. De bal is beschikbaar in een maatje 1 wat hem geschikt maakt voor tieners.

Design: de bal is uiteindelijk afgewerkt in een prachtige combinatie van gele en rode kleuren.

 

Nadelen:

Geen volwassen spelers: ook hier moeten we toch een kanttekening maken dat deze handbal mogelijks niet geschikt is voor volwassen spelers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Erima Handbal Trainingsbal Maat 2 PU en Latex

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je ook nog altijd kiezen voor deze prachtige handbal die jou wordt geleverd en aanbevolen door Erima. De bal wordt gekenmerkt door een maat 2 en is bijgevolg iets groter dan de 2 bovengenoemde producten. Dit maakt de handbal voornamelijk geschikt om door volwassen spelers te worden gebruikt.

De bal is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen die zorgen voor een uitstekende grip en balans. Zo bestaat de binnenbal voornamelijk uit latex en de buitenbal uit duurzaam PU materiaal. De buitenlaag is tevens ook voorzien van een soft touch coating die moet bijdragen aan het speelcomfort. Vervolgens is de bal afgewerkt in een unieke kleurencombinatie van blauw, geel en groen.

We stellen vast dat de klant niet alleen een positief advies geeft over de uitstekende kwaliteit maar ook tevreden is over de duurzaamheid. Kortom, deze unieke handbal voldoet perfect aan de verwachtingen van deze klant. Houd er wel rekening mee dat hij voor kinderen niet echt een aanbeveling is.

 

Voordelen:

Formaat: deze handbal in de categorie van maat 2 is, in tegenstelling tot de vorige 2 producten, wel degelijk geschikt voor volwassen spelers.

Materiaal: voor de binnenbal heeft men vooral gekozen om gebruik te maken van latex. De buitenkant van de handbal bestaat dan weer uit stevig PU in combinatie met een soft touch coating.

Design: de unieke kleurencombinatie waarbij blauw, geel en groen worden gecombineerd, zorgt voor een prachtige handbal.

 

Nadelen:

Niet voor kinderen: ben je op zoek naar een handbal voor jonge kindjes, dan moet je er rekening mee houden dat dit niet meteen de beste aanbeveling is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Select Solera Handbal Handbal Maat 2 Trainingsbal

 

Net zoals het vorige product, kies je met deze Select handbal opnieuw voor een handbal met maat 2. Deze handbal is dus vooral gericht op het gebruik door volwassen spelers en speciaal ontwikkeld als trainingsbal.

Bij de productie van deze degelijke handbal heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van duurzaam PU-materiaal. Dergelijk materiaal zorgt niet alleen voor een optimale grip maar verbetert daardoor ook het comfort en de balans. Kortom, je geniet uitstekende spel, – vang, én stuitereigenschappen.

Bovendien is de bal niet alleen getest maar ook volledig goedgekeurd door de “European Handball Federation”. Ben je op zoek naar een duurzame handbal geschikt voor dames, dan is dit exemplaar met maatje 2 een goede aanbeveling. Voor heren is dit misschien niet meteen de geschikte handbal daar voor hen een maat 3 aanbevolen wordt. Houd ook rekening met het iets hogere prijskaartje.

 

Voordelen:

Materiaal: deze handbal kun je zeker tot de populairste rekenen en is vervaardigd uit PU-materiaal.

Speelvriendelijk: de gebruikte materialen maken de handbal niet alleen comfortabel maar bieden ook een uitstekende grip, balans en stuitereigenschappen aan.

European Handball Federation: de European Handball Federation heeft deze unieke handbal getest en onderworpen aan de strenge officiële regels binnen het handbal.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan heeft dit misschien vooral te maken met de ietwat hogere prijs. Houd hier zoveel mogelijk rekening mee!

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Molten C7 handbal maat 1 (= dames) 300 gram 55 x 55 x 55 cm

 

In tegenstelling tot alle vorige handballen die we in dit lijstje opgenomen hebben, zul je voor dit product toch net iets meer budget hoeven te voorzien. De hoge prijs zou dan ook meteen een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties door kopers. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken en bekijk het even.

De handbal wordt gekenmerkt door een maat 1 wat overeenkomt met een maximaal formaat van 55 x 55 x 55 en een gewicht van ongeveer 300 gram. Dit maakt de bal voornamelijk geschikt voor dames. De handbal is vervaardigd uit duurzaam synthetisch rubber en zorgt niet alleen voor een optimale grip en balans maar ook goede stuitereigenschappen.

Tegelijk voelt de rubberen bal ook heel zacht aan wat hem dan weer comfortabel maakt om te gebruiken tijdens trainingen. Kortom, een topproduct afgewerkt in een witte met blauwe kleur maar ook te verkrijgen in een prachtig rood design!

 

Voordelen:

Design: de handbal is niet alleen te bekomen in een blauw design maar kun je evengoed in een opvallend rood design bestellen.

Formaat: de handbal met maat 1, biedt een totale afmeting van 55 x 55 x 55 cm aan. Dit maakt de bal uitermate geschikt om door vrouwelijke spelers te worden gebruikt.

Materiaal: bij de productie heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van de positieve eigenschappen van synthetisch rubber.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: in vergelijking met sommige andere handballen uit het lijstje, zul je merken dat de prijs hier duidelijk hoger ligt dan het gemiddelde. Toch wel iets om even bij stil te staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handballen Koopgids

 

Wat is handbal en wat mag je zoal verwachten? Wat zijn de mogelijke formaten en is er een verhouding met het zogenaamde gewicht? Uit welke materialen bestaat een handbal? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken. Het kan daarom een goede aanbeveling zijn om zoveel mogelijk handballen te vergelijken met elkaar. Daar sommigen best wel prijzig kunnen zijn, raden wij aan om promoties en aanbiedingen alvast niet te negeren.

Waar denk je aan bij handbal

Handbal is niet alleen één van de meest populaire teamsporten maar behoort ook tot de oudste teamsporten. Het wordt beschouwd als een bijzonder beweeglijke snelle sport waarvoor enige vorm van training dan ook aanbevolen wordt. Een officieel handbal team bestaat uit maar liefst 7 spelers waarvan 1 keeper. Uiteraard mogen er ook nog 7 reserve- of wisselspelers op de reservebank gaan plaatsnemen. Stel dat iemand geblesseerd wordt, dan kun je wisselen met één van de 7 reservespelers.

Een handbalveld heeft een totale afmeting van ruim 40 meter lang en ongeveer 20 meter breed. Het veld wordt hierbij opgedeeld in maar liefst 2 gelijke speelhelften, elk voorzien van een doel. De halve cirkel ter hoogte van het doel, dient als afscherming van dat desbetreffende doel. Dat wil dus zeggen dat dit enkel toegankelijk is voor de keeper. Het is dus de bedoeling om met je team zoveel mogelijk doelpunten te scoren.

Wat betreft de duur van de spelregels, kunnen we een onderscheid maken tussen verschillende groepen en leeftijdscategorieën. Een officiële handbalwedstrijd in een team met volwassen spelers duurt echter 2 keer een half uurtje. Afhankelijk van de klasse waarin je speelt, heb je recht op 5 tot 10 minuten pauze tussen de 2 speelhelften.

 

Welke formaat handbal en welk gewicht moet je kiezen

Niet alleen de spelregels zijn bijzonder belangrijk maar ook de handbal moet aan specifieke eisen en regels voldoen. Met betrekking tot het formaat kun je namelijk een onderscheid maken tussen verschillende categorieën, aangeduid met een getal. Jonge spelertjes kiezen dan ook beter voor een handbal met een maat 0. Tieners zijn dan weer gebaat met een handbal met een maat 1. Een team dat uit volwassen damesspelers bestaat, zal voornamelijk gebruik maken van een handbal met een maat 2. En tot slot is er dan ook de handbal maat 3 categorie die uitsluitend bedoeld is voor heren en om tijdens wedstrijden te gebruiken.

De maat 0 tot en maat 3 categorie worden aangeduid met een specifieke balomtrek en een bepaald gewicht. Het spreekt dan ook voor zich dat een handbal met maat 0 veel minder zal wegen en compacter zal zijn dan een exemplaar met een maat 2 of 3. Dat is de reden dat handballen met maat 0 vooral bedoeld zijn voor spelertjes jonger dan 8 jaar oud. Spelers vanaf 8 jaar oud en tot de leeftijd van 12 jaar zijn gebaat met een handbal met omtrek van 52 cm en een gewicht van ongeveer 300 gram. Dit komt overeen met een handbal maat 1.

Handballen waarvan de omtrek ruim 56 cm betreft en het gewicht makkelijk 357 gram is, behoren tot de maat 2 categorie. En dan heb je nog de handballen met een omtrek van maar liefst 60 cm en een gewicht van wel 475 gram. Deze handballen zijn vooral bedoeld voor volwassen spelers.

De gebruikte materiaalsoorten

De meeste handballen zijn vervaardigd uit duurzaam leer en zorgen voor een uitstekende grip en balans op en naast het veld. Uiteraard behoort ook synthetisch leer tot de vele mogelijkheden. Zo zijn er heel wat handballen bij de damesteams die uit synthetisch leer vervaardigd zijn. Bij jonge spelertjes zien we vaak dat de handbal uit een combinatie van rubber en latex is vervaardigd. Kortom, er zijn wel degelijk verschillende materiaalsoorten en combinaties mogelijk.

 

Het design van de bal in verhouding tot de prijs

Tenslotte moeten we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. De prijs van een handbal wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Zo zal het formaat evenals het gewicht en de gebruikte materiaalsoorten, de prijs in meer of mindere mate bepalen. Maar ook het design heeft een bepaalde invloed op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit tal van kleuren en designmogelijkheden.

Gemiddeld zul je dan ook rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 20 tot 25 euro. In sommige gevallen is het mogelijk om heel wat minder te betalen. Stel dat de handbal in promotie aangeboden wordt of wanneer er een leuke aanbieding wordt vermeld. De duurzame degelijke wedstrijd handballen zul je echter vaak iets duurder betalen.

Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en wat zoal je wensen zijn. Ben je nog maar net gestart met handbal lessen, dan is het misschien niet zo een goed idee om al meteen een dure handbal in huis te halen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang duurt een handbal wedstrijd?

De duur van een handbal wedstrijd is vooral afhankelijk van de categorie of de groep waarin je speelt. Speel je in de categorie van de senioren of behoor je tot de A jeugd, dan zul je 2 keer 30 minuten spelen. Maak je deel uit van de B of C jeugd dan duurt een officiële handbal wedstrijd 2 keer 25 minuten. Tenslotte is er dan ook nog de E, D en F jeugd en de mini’s; die 2 keer 20 minuten spelen.

Indien je tot de senioren categorie behoort, met een speeltijd van 2 keer een half uurtje, dan is er sprake van een korte pauze die kan variëren van 5 tot maximaal 10 minuten. Afhankelijk of je in eerste klasse of tweede klasse speelt.

Q2: Wat heb je nodig voor handbal?

Of er nu een training of wedstrijd handbal op de planning staat, enkele spulletjes zijn zo goed als onmisbaar. Zo heb je eerst en vooral een stevige handbal nodig, liefst vervaardigd uit kunststof of leer. Het gewicht en het formaat van de bal is dan weer verschillend voor mannen en vrouwen.

Naast het gebruik van de handbal, heb je ook een uniek handbalveld nodig en een team van telkens 12 spelers. Van deze 12 spelers heb je iemand nodig die in de goal staat en heb je 5 wisselspelers nodig. Hierbij is het uniform ook bijzonder belangrijk en verschillend tussen de keeper en de spelers. Zeker op wedstrijd is er altijd een scheidsrechter, doelrechter en secretaris aanwezig en moet je ook in het bezit zijn van een speciaal pasje waarmee je mag deelnemen aan wedstrijden.

 

Q3: Sinds wanneer is handbal een olympische sport?

Tot 1972 werd handbal helemaal niet beschouwd als een volwaardige Olympische discipline. En toen het dan in 1972 voor het eerst op de Olympische Spelen verscheen, werd het voornamelijk door mannen gespeeld. Dit is vandaag de dag uiteraard al helemaal veranderd.

Het was pas vier jaar later, in 1976 om precies te zijn, dat ook vrouwen handbal op de Olympische Spelen werd toegelaten.

En sindsdien is het allemaal vrij snel gegaan. Enkele jaren later, ongeveer in 1990, waren er dan al meer dan 100 landen aangesloten die met een handbalploeg naar de Olympische Spelen kwamen.

 

Q4: Waar komt handbal vandaan?

Handbal is veruit één van de oudste en meeste bekende teamsporten. De eerste keer dat handbal, of iets wat er op leek, op het toneel verscheen was ruim voor onze jaartelling. Later, ten tijde van de Middeleeuwen kon je in Frankrijk ook een handbal achtige sport waarnemen. Maar de handbal wedstrijden en trainingen zoals we die nu vandaag de dag kennen, kregen vorm in Duitsland.

Het is duidelijk gebleken dat de Duitse manier van spelen de uiteindelijke basis van het hedendaagse handbal geworden is. Dit verklaart meteen waarom de spelregels door een Duitser, meer specifiek Max Heiser, werden bepaald en samengesteld in 1917.

Q5: Hoe speel je handbal?

Wil je een wedstrijdje handbal spelen of een handbaltraining tot een goed einde brengen, dan hangen daar uiteraard bepaalde spelregels aan vast. Het belangrijkste is en blijft natuurlijk om de handbal in het doel van de tegenpartij te kunnen gooien. Je mag als speler de bal hierbij gooien, slagen of stompen en hierbij bijna het volledige lichaam gebruiken. De bal mag het onderbeen en de voeten niet raken.

Indien je de bal in de handen hebt, dan kun je maximaal 3 passen zetten. Wil je meerdere stappen kunnen zetten, dan is het aan te raden om de bal even te stuiteren na 3 stappen. Vervolgens is het de bedoeling om de bal door te spelen naar een ander teamlid.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES