5 beste Hartslagmeters Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Hartslagmeters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak gaat sporten en je wilt proberen om je prestaties keer op keer te verbeteren, dan zou het een goede aanbeveling kunnen zijn om een hartslagmeter aan te kopen. Met dit apparaatje is het mogelijk om op basis van je hartslag te trainen en op die manier je prestaties te verbeteren. Uiteraard is een hartslagmeter ook een goed idee voor mensen die te kampen hebben met hartproblemen. Op die manier heb je toch min of meer de zekerheid dat je je hartslag kunt controleren. Wij kunnen jou de Polar M400 HR hartslagmeter zeer sterk aanbevelen omwille van de ingebouwde activity tracker. Daardoor is het mogelijk om zelfs je slaappatroon te gaan meten en analyseren. De Garmin fenix 3 HR hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is meer een soort van sporthorloge dat je hartslag dus zal meten door middel van je pols. Dit wil dus zeggen dat je helemaal geen borstband hoeft aan te kopen of aan te trekken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hartslagmeters koopgids

 

Als je last hebt van je hart en toch nog wilt trainen om fit te blijven, dan is een hartslagmeter wel wat jij kunt gebruiken. De beste hartslagmeters zullen misschien niet altijd te vinden zijn bij de goedkope hartslagmeters. Het is daarom zeker een aanbeveling om uit te kijken naar een hartslagmeter aanbieding.

Welk type hartslagmeter

Op de markt zijn er diverse aanbiedingen voor wat betreft soorten hartslagmeters. Zo heb je bijvoorbeeld een hartslagmeter die je om je borstkas kunt plaatsen. Deze meters zijn meestal wat duurder dan de rest, omdat zij soms meer opties bieden en in vergelijking met de andere hartslagmeters accurater zijn.

Afhankelijk van het type sport waarvoor het gebruikt zal worden, kan het soms wel oncomfortabel aanvoelen en vinden sommige mensen het niet prettig om deze hartslagmeter te gebruiken.

Daarnaast heb je tegenwoordig ook een hartslagmeter die je gewoon om je pols kunt dragen. Die zijn erg gemakkelijk en handig om te gebruiken, maar zijn soms niet 100% accuraat. Je kunt het als een horloge om je pols dragen en alle informatie ervan aflezen.

Op zo een manier hoef jij datgene waarmee je bezig bent niet te onderbreken en kun je terwijl je aan het sporten bent toch nog aan alle belangrijke informatie komen over jouw oefening. Dat helpt jou om doelgericht te sporten en met de informatie die je krijgt weet jij waaraan je toe bent.

 

Wat zijn de opties dat het biedt?

Natuurlijk zal je niet alleen een keuze kunnen maken voor een hartslagmeter op basis van hoe het eruit ziet. Je moet zeker ook weten wat de opties zijn die de apparaten bieden en ze eerst met elkaar vergelijken. Voor de kopers is het soms moeilijk om een keuze te maken tussen de verschillende modellen en de prijzen. Je kunt al heel gauw heel simpele hartslagmeters vinden waarmee je ook alleen de hartslag kunt meten.

Maar je kunt ook geavanceerdere hartslagmeters vinden waarmee je ook nog andere belangrijke aspecten kunt meten zoals de afstand, stopwatch, aantal verbrande calorieën etc. Sommige van deze apparaten kun je dan weer gebruiken samen met je smartphone en kun je alle informatie door middel van speciale apps ook op je mobiel ontvangen. Zo een apparaat wordt ook veel door sporters gebruikt die hun hartslag in de gaten willen houden. Daardoor kunnen ze op een betere manier hun fitnessdoelen bereiken.

Wil je een hartslagmeter slechts om jouw hartslag in de gaten te houden gedurende de dag? Dan is een eenvoudig model van dit apparaat al voldoende.

Maar wil je het gebruiken om intensief te sporten en jouw hartslag, calorieverbranding etc. te meten, dan kun je beter gaan voor een geavanceerd type hartslagmeter.

 

Hoe je het moet gebruiken

Eerder is er aangehaald dat je zo een hartslagmeter ook kunt gebruiken als je wilt sporten. Je moet dan van te voren eerst op de hoogte zijn van verschillende informatie voordat je zo een hartslagmeter koopt. Het gaat er niet alleen om dat je weet waarvoor je het wilt gebruiken, maar dat je ook goed begrijpt hoe je het moet gebruiken.

Want je kunt zo een apparaat hebben en je weet toch niet hoe je het zo optimaal als mogelijk kunt gebruiken. Het is heel belangrijk om te weten wat jouw ideale hartslag moet zijn afhankelijk van jouw leeftijd.

Daarnaast is het ook goed om te weten wat jouw hartslag moet zijn, voordat je lichaam overgaat tot het verbranden van calorieën zonder dat jij jouw hart overbelast. Op zo een manier kun je bewuster trainen. Nu jij meer weet hierover, dan kun je deze informatie beter gebruiken wanneer jij het op jouw hartslagmeter leest.

De grootte van het scherm

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je goed van je scherm af kunt lezen wanneer je aan het sporten bent. In dat gehaast moment, wanneer jij een blik zal gooien op jouw hartslagmeter, dan moet je ook in 1 oogopslag alle informatie kunnen lezen die je wilt hebben.

Om goed en gemakkelijk van je scherm af te kunnen lezen, kun je liever kiezen voor een scherm waarop de getallen duidelijk te zien zijn. Er zijn verschillende formaten van het scherm, kies 1 die jij comfortabel en handig voor jezelf vindt.

Sommige sporters houden er niet van om een hartslagmeter met een groot scherm om hun pols te dragen en willen een zo klein mogelijke hartslagmeter. Andere mensen vinden het juist prettiger om een hartslagmeter te hebben met een groot scherm, waarvan zij alle relevante informatie gemakkelijk kunnen aflezen.

Daarnaast hebben sommige modellen ook een scherm met een achtergrondverlichting, zodat je ook in het donker op jouw hartslagmeter kunt kijken. Je bent dus niet afhankelijk van licht en kan zo een apparaat overal gebruiken.

 

5 beste Hartslagmeters (Reviews) van 2024

 

Voor mensen met hartproblemen of sporters is het handig om een hartslagmeter bij de hand te hebben. Dit is tegenwoordig eenvoudig dankzij de sporthorloges die beschikken over een ingebouwde hartslagmeter. Wij hebben vijf verschillende producten opgezocht en vergeleken op basis van de online meningen van kopers. Lees dus gerust verder en maak voor jezelf uit welke jij de beste hartslagmeter vindt.

 

1. Polar M400 HR Sporthorloge Met Hartslagsensor

 

Dit sporthorloge met hartslagsensor beschikt over razendsnelle GPS en heeft een ingebouwde activity tracker voor het meten van je dagelijkse activiteiten en zelfs van je slaappatroon.

Hij beschikt over vele slimme functies om je te begeleiden bij het sporten. Voer de afstand en datum in van je volgende activiteit en je ontvangt een trainingsschema op maat.

Je kunt ook je persoonlijke record bijhouden en verbeteren tijdens het lopen. Hij meet nauwkeurig je hartslag en geeft je dan de gegevens. Hij beschikt ook over unieke hartslagfuncties. Met de Polar Flow app kun je op je smartphone direct je training bekijken.

De online reviews geven een overwegend positief advies voor dit product. Kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding want hij is niet te duur en de kwaliteit is toch top. Hij is verder ook gebruiksvriendelijk en de tijd is duidelijk af te lezen.

Polar is één van de beste merken op het vlak van sporthorloges. Dit horloge is bovendien ook het populairste product en staat in deze lijst omdat het een hartslagmeter bevat. Daarnaast kun je nog van vele extra handige functies gebruik maken.

 

Voordelen

Kleur: je kunt dit sporthorloge in 5 verschillende kleuren bestellen, zo kun je de kleur kiezen die het beste bij je outfit past.

Uitgebreide functies: het apparaat beschikt over een GPS en kan trainingsprogramma’s samenstellen gebaseerd op je persoonlijke doel. Bovendien wordt je dagelijkse activiteit en je slaappatroon continu gemeten om deze gegevens te kunnen controleren.

Polar flow app: je kunt in contact blijven met je vrienden via de app en het programma stuurt je ook meldingen wanneer je niet genoeg beweegt om je te stimuleren.

 

Nadelen

Batterijduur: als je de GPS van het apparaat veel gebruikt dan raakt de batterij heel snel leeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Garmin Fenix 3 HR Sporthorloge

 

Met dit sporthorloge gebruik je de Elevate hartslagtechnologie om de hartslag via de pols te meten. Je kunt het scherm zelfs aflezen in zonlicht en hij heeft verschillende fitness trainingsfuncties. Met de outdoor GPS functies zoals bijvoorbeeld een hoogte- en barometer is hij geschikt voor mensen die er graag op uittrekken of zelfs voor extreme sporten.

Je kunt gemakkelijk je hartslaggegevens bijhouden zonder borstband en je houdt niet alleen je prestaties bij tijdens trainingen maar ook tijdens je dagelijkse activiteiten dankzij de 24/7 hartslagmeting.

De kopers van dit horloge zijn er heel tevreden over. De prijs is redelijk hoog maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug. Hij is handig in gebruik, duurzaam en beschikt over vele verschillende mogelijkheden. Het enige minpuntje is dat hij niet krasbestendig is. Een mooie hartslagmeter aanbieding verwerkt in een sporthorloge.

Ook de Fenix 3 HR van Garmin is een sporthorloge die je hartslag meet via de pols. Het toestel beschikt over verschillende functies en het schermpje reflecteert geen zonlicht. Het horloge is heel geschikt voor sporters.

 

Voordelen

Hartslagmeter: je hartslag wordt 24/7 bijgehouden en gemeten zonder dat je nood hebt aan een borstband. De hartslag wordt meteen op de pols gemeten.

Sportfuncties: het toestel bevat functies voor hardlopen, zwemmen, skiën, roeien en golfen. Het horloge is bovendien waterdicht zodat je het kunt gebruiken in het zwembad en het houdt het aantal slagen, tempo en afstand bij.

GPS: met de GPS functie kun je zelf routes uitstippelen en bewaren en je zult ook nooit verloren lopen. Deze functie is ideaal voor personen die graag lopen in bossen of bergen en nieuwe paden willen verkennen.

 

Nadelen

Hoge prijs: dit sporthorloge behoort tot een hogere prijsklasse waardoor het niet toegankelijk is voor personen met een lager budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Wahoo TICKR X Multi-Sport Motion & Heart Rate

 

Deze hartslagmeter werkt met ANT+ maar ook met Bluetooth zodat je een draadloze verbinding kunt maken met je iPhone, iPad, iPod touch of een GPS horloge. Je kunt de meter eenvoudig instellen en hij beschikt over twee LED lampjes: één die toont wanneer het apparaat verbinding maakt en een ander lampje die werkt wanneer hij je hartslag heeft gevonden.

De TICKR hartslagmeter werkt met de Wahoo Fitness app die je kunt gebruiken om trainingsprogramma’s te volgen en te sporten. Hij werkt ook met andere apps zoals MapMyRUN, MapMyRIDE, Runkeeper en Strava. Door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope hartslagmeters.

We vinden enkel maar positieve reviews over deze hartslagmeter aanbieding. Je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs, hij is eenvoudig in gebruik en werkt goed. Hij synchroniseert gemakkelijke met verschillende apparaten. Wel jammer dat er geen Nederlandse handleiding bij zit en dat het moeilijk is om de sensor op de juiste plaats te krijgen.

Deze hartslagmeter kun je verbinden met een iPhone of andere Apple producten en werkt ook perfect samen met sommige apps. Van alle producten in onze lijst wordt deze meter verkocht aan de laagste prijs.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: je hebt geen apart apparaat nodig om de resultaten van de meting af te lezen want je kunt deze band eenvoudig verbinden met je smartphone via de app van Wahoo.

Waterbestendig: het apparaat is bestand tegen water tot een diepte van 1,52 meter. Je kunt het dus zonder problemen gebruiken tijdens een regenbui. Het is zelfs geschikt om te gaan zwemmen, maar niet om te duiken.

 

Nadelen

Beperkte functies: in vergelijking met de andere producten beschikt het apparaat over beperkte functies. Dit komt omdat het geen sporthorloge is. Sommige kopers schrijven dat de verbinding tussen smartphone en hartslagmeter moeilijk tot stand komt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sigma RC 1209 Hartslagmeter

 

Met deze Running Computer van Sigma kun je naast je hartslag ook afstand en snelheid meten. Je kunt hem voor vele activiteiten gebruiken zoals hardlopen, walking, nordic walking, wandelen en zelfs zwemmen.

Bij het zwemmen kun je hem echter alleen gebruiken om je hartslag te meten. Het is een hoogwaardig meetinstrument met talrijke functies. Dankzij zijn lage prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope hartslagmeters.

Over deze hartslagmeter aanbieding is tot nu toe nog maar één review geschreven maar deze geeft wel een positief advies. De kopers is tevreden over dit product.

Hij is tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit en vindt deze hartslagmeter eenvoudig in gebruik. Hij past perfect en toont de gegevens die je wilt zien na het sporten.

Dit sporthorloge met hartslagmeter kun je zelfs gebruiken tijdens het zwemmen. Voor andere sporten zoals lopen kun je er ook de afstand en snelheid mee meten. Het product maakt ook nog deel uit van de goedkope hartslagmeters.

 

Voordelen

Ideaal voor lopers: de borstriem meet continu drie verschillende waarden namelijk de hartslag, de afstand en de snelheid. Je kunt deze drie waarden constant van het horloge aflezen. Je kunt de snelheid bovendien meten in km per uur of minuut per km.

Ook ‘s avonds: dankzij de achtergrondverlichting van het scherm kun je ook ‘s avonds trainen bij weinig licht. Je kunt de resultaten altijd makkelijk aflezen. Het toestel is ook waterdicht zodat je zelfs tijdens regen kunt gaan lopen.

 

Nadelen

Taalinstelling: hoewel je het apparaat in vijf verschillende talen kunt instellen zit Nederlands er niet bij. Je moet dus tenminste al wat Engels kennen om dit apparaat te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Suunto Ambit 2 HR Buitensporthorloge

 

Dit polshorloge van Suunto combineert een GPS, een hoogtemeter, een 3D kompas en zelfs een geavanceerde hartslagmeter. Je kunt hem gebruiken tijdens het dagelijkse leven maar ook tijdens het sporten of in de bergen. Het scherm is krasbestendig dankzij het mineraalglas en hij wordt geleverd met een hartslagband.

Op de display kun je zowel temperatuur en hoogte aflezen en het 3D kompas toont je de exacte richting naar het noorden. Ideaal voor mensen die graag de bergen intrekken of op avontuur gaan. Hij beschikt zelfs over een ingebouwde barometer die je kan helpen om het weer te voorspellen. Door zijn hogere prijs behoort hij niet tot de goedkope hartslagmeters maar de kwaliteit is wel top.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven door gebruikers dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven. Dit heeft misschien te maken met de hoge prijs van deze hartslagmeter.

Het sporthorloge van Suunto beschikt over verschillende functies die nuttig kunnen zijn voor personen die graag wandelen in de bergen en niet verloren willen lopen. Het apparaat bevat natuurlijk ook een hartslagmeter.

 

Voordelen

Geschikt voor buitensport: met de GPS functie kun je zelf routes uitstippelen en nooit verloren lopen. Bovendien kun je met dit apparaat ook de temperatuur en de hoogte van het scherm aflezen. Het kompas toont exact het noorden en met de barometer kun je weersvoorspellingen maken.

Trainingsfuncties: het horloge kan niet alleen je hartslag meten maar berekent ook de snelheid en het tempo. Al deze data kun je achteraf raadplegen op movescount.com en er zijn ook speciale functies aanwezig voor zwemmers en fietsers.

Gratis updates: je ontvangt geregeld gratis updates en nieuwe functies of je kunt op movescount.com zelf nieuwe functies ontwikkelen.

 

Nadelen

Hoge prijs: vanwege de hoge prijs zullen niet alle kopers kunnen opteren voor dit toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES