5 Beste hockey schoenen Test Van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Hockey schoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een paar kwalitatieve en duurzame hockeyschoenen voor je zoon of dochter? Dan raden wij jou aan om de Brabo Hockeyschoenen Tribute – van het gelijknamige merk Brabo – eens even van naderbij te bekijken. Daartegenover staan de Adidas Flexcloud Hockeyschoenen die – met een Europese maat 44 – vooral gericht zijn op volwassen heren maar daarnaast nog in tal van andere schoenmaten voorhanden blijken. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. We hopen de zoektocht naar het geschikte paar hockeyschoenen voor jou op die manier net iets eenvoudiger te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste hockey schoenen (Reviews) van 2024

 

Op zoek naar de beste hockey schoen? Dan is het belangrijk om alvast een onderscheid te maken tussen indoor en outdoor hockey schoenen. Ben je op zoek naar hockey schoenen voor dames? Of toch eerder voor mannen en kinderen? Je hoort het al; het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Daarom willen wij jou helpen en hebben we alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Deze kun je hieronder rustig bekijken. Wij raden jou aan om ook de online reviews en het advies van klanten ter harte te nemen.

 

1. Brabo Hockeyschoenen Tribute Kinderen – Maat 36

 

Of je met de Brabo hockeyschoenen ook meteen voor een aanbieding kiest, valt te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en comfort wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren verklaart. Kortom, de moeite waard om dit paar hockey schoenen toch maar even van naderbij te bekijken.

Zo springen de Brabo hockey schoenen meteen in het oog vanwege hun rode design met zwarte accenten en hun Europese maat 36. Toch niet helemaal jouw ding of jouw maat? Dan niet getreurd want je kunt nog kiezen uit maar liefst 5 andere designs en 12 andere schoenmaten. Let wel; de hockeyschoenen vallen behoorlijk klein uit waardoor het aangewezen is om steevast een maatje groter dan je persoonlijke schoenmaat te bestellen.

Verder zijn de schoenen vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder textiel, rubber en synthetisch materiaal. De keuze voor een rubberen buitenzool draagt bij aan een optimale grip én bewegingsvrijheid waardoor dit type hockeyschoen wel degelijk op eender welke ondergrond kan worden gebruikt.

 

Voordelen:

Sluiting: de hockeyschoenen zijn voorzien van een kenmerkende vetersluiting die bijdraagt aan een optimale pasvorm.

Design: hoewel de Brabo hockeyschoenen gekenmerkt worden door een rood-zwart design, blijken ze nog in tal van andere designs voorhanden.

Buitenzool: de rubberen buitenzool resulteert niet alleen in een optimale grip maar tevens ook uitmuntende bewegingsvrijheid op zowel zand- als water kunstgrasvelden.

Demping: de schoenen zijn voorzien van een kenmerkende Phylon tussenzool die in staat voor een optimale demping en verder wordt aangevuld met een extra stabilisatieplaat én verharde hielkap.

 

Nadelen:

Te klein: houd er rekening mee dat dit paar hockeyschoenen behoorlijk klein uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Adidas Flexcloud Hockeyschoenen – Hockey schoenen Adidas

 

Dit paar Adidas hockeyschoenen wordt gekenmerkt door een standaard lage schoenhoogte met bijbehorende makkelijke instapvorm en wordt jou aangeboden in een Europese schoenmaat 44 met normale pasvorm. Dat betekent dat de schoen – die overigens in diverse andere schoenmaten voorhanden is – perfect aan de Europese standaardnormen voldoet en je bijgevolg je eigen persoonlijke schoenmaat kunt bestellen.

Qua materiaal ben je opnieuw verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en een duurzaam karakter dankzij de polyamide buitenlaag in combinatie met de polyester voering en de rubberen zool. Dit maakt dit paar Adidas hockeyschoenen voor mannen uitermate geschikt voor gebruik op zogenaamde AG of Artificial Ground.

Nemen we even een kijkje tussen de online reviews dan stellen we vast dat dit paar schoenen eveneens positief beoordeeld wordt. Zo geven klanten onder meer een positief advies inzake de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Voordelen:

Allround: deze duurzame schoenen zijn dé perfecte aankoop voor de zogenaamde allround hockey speler.

Gebruiksvriendelijk: hun gebruiksvriendelijke karakter wordt mede verzekerd dankzij de externe TPU-neusdop, een interne extra schuimafdekking en een dubbel bovenwerk dat ook nog eens voldoende ademende is.

Schoenmaat: hoewel de Adidas Flexcloud hockeyschoenen worden geleverd in een schoenmaat 44, kun je ze nog in 16 andere maten bestellen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Asics Gel-Blackheath 6 Hockeyschoenen – Maat 37.5 – Vrouwen – roze/zilver/zwart

 

De Asics Gel-Blackheath hockeyschoenen vallen meteen op vanwege hun stoere doch vrouwelijke karakter waarbij een overwegend zwart design wordt opgevrolijkt door roze en zilveren accenten. De schoenen worden daarbij aangeboden in een Europese maat 37,5 en garanderen een normale pasvorm die – met behulp van de geïntegreerde vetersluiting – eventueel naargelang kan worden aangepast.

Dat het prijskaartje van dit paar unieke hockeyschoenen duidelijk een pak hoger ligt in vergelijking met de voorgaande toppertjes, kunnen we niet ontkennen. Niet alleen het design maar ook de gebruikte materialen die instaan voor duurzaamheid én comfort hebben daar mee voor gezorgd. Zo werden deze hockeyschoenen gemaakt uit een combinatie van kunstleer, mesh en rubber en afgewerkt met een gel-cushioning ter hoogte van de hak van de schoen. Op die manier kunnen eventuele schokken tijdig en goed worden geabsorbeerd.

Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de geïntegreerde noppen, de SpEVA tussenzool én de DuoMax technologie die bijdraagt aan een optimale stabiliteit. Ondanks het hogere prijskaartje, lijken klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit getuige de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Noppen: de schoenen zijn uitgerust met een stel degelijke noppen aan de onderkant waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor een semi waterveld maar tevens ok zand-ingestrooid terrein.

Design: het unieke design waarbij zilver, roze en zwart moeiteloos worden gecombineerd, oogt stijlvol, stoer en tegelijk bijzonder vrouwelijk.

Gebruiksgemak: het gebruiksgemak wordt aangevuld dankzij de Gel units in de tussenzool, de DuoMax technologie die bijdraagt aan een optimale stabiliteit en de SpEVA tussenzool.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Reece Australia Bully X80 – Indoor Hockeyschoenen – Maat 28

 

De Reece Australia Bully X80 indoor hockeyschoenen worden gekenmerkt door een prachtige donkerblauwe kleur met groene, witte en oranje accenten. Ze worden daarbij aangeboden in een Europese maat 28 met een bijbehorende normale pasvorm die – met behulp van de geïntegreerde velcrosluiting – in meer of mindere mate kan worden aangepast. De schoenen zijn daarnaast nog in diverse andere designs en schoenmaten voorhanden, waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

De unisex Reece Australia hockeyschoenen voor kinderen kennen een overwegend lage schoenhoogte en blijken vervaardigd uit een combinatie van polyester, textiel en rubber waardoor een optimale grip, stabiliteit, comfort én bewegingsvrijheid kan worden gegarandeerd. Kortom, een toppertje tegen een schappelijk prijskaartje. Houd er wel rekening mee dat de klittenbandsluiting vanaf een schoenmaat 36 vervangen wordt door een vetersluiting.

We stellen vast dat klanten niet alleen bijzonder tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit maar tevens ook de schappelijke prijs en de hoge mate van comfort weten te waarderen.

 

Voordelen:

Doelgroep: ben je op zoek naar een paar degelijke hockey- of sportschoenen voor je dochter/ zoon, dan is dit paar van Reece Australia het bekijken alvast meer dan waard.

Pasvorm: de schoenen worden gekenmerkt door een normale pasvorm en blijken in meerdere schoenmaten voorhanden.

Sluiting: de kleinere schoenmaten zijn gezegend met een handige klittenbandsluiting die vanaf schoenmaat 36 vervangen wordt door een vetersluiting.

Handig in gebruik: de schoenen zijn gezegend met een optimale demping en zijn voorzien van een extra schok-reducerende binnenzool

 

Nadelen:

Geen volwassenen: deze schoenen zijn jammer genoeg niet toegankelijk voor de volwassen hockey speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dita Myth ‘High’ Hockeyschoen Senior – Pasvorm: valt normaal

 

We sluiten het rijtje af met de Dita Myth hockeyschoenen die – in tegenstelling tot de bovenstaande toppertjes – meteen in het oog springen vanwege de hogere schoenhoogte. De schoenen worden daarbij aangeboden in een Europese maat 36 met een standaard normale pasvorm die – met behulp van de geïntegreerde vetersluiting – in meer of mindere mate kan worden beïnvloed.

Als opvolger van de bekende Dita Comfort sportschoenen, zul je zien dat dit paar garant staat voor duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid én comfort. Zo is de schoen grotendeels vervaardigd uit een combinatie van leer én PU materiaal dat verder wordt aangevuld met een stevige Phylon tussenzool, een Stabil Pro hiel versteviging én een bijbehorend Astro én Turf profiel. Vooral dit laatste maakt de schoen geschikt voor gebruik op eender welk buitenveld.

Hoewel dit paar hockeyschoenen heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We durven vermoeden dat het opvallende design en/ of de beperkte toelage inzake schoenmaten een mogelijk struikelblok kunnen zijn.

 

Voordelen:

Bovenwerk: het bovenwerk van de hockeyschoenen is vervaardigd uit een combinatie van leer en duurzaam PU materiaal dat in meerdere laagjes op elkaar werd aangebracht.

Demping: je geniet een optimale demping dankzij het gebruik van een Phylon tussenzool.

Hiel: in tegenstelling tot standaard normale sportschoenen, werd dit paar hockeyschoenen uitgerust met het zogenaamde “Stabil Pro” systeem waarbij de hiel extra verstevigd werd.

 

Nadelen:

Design: het opvallende oranje design zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hockeyschoenen Koopgids

 

Als je nieuwe hockeyschoenen gaat aankopen, dan zijn er enkele aspecten waarmee je rekening moet houden om de beste schoen te vinden zodat je comfortabel aan het spel kunt deelnemen. Je moet niet alleen letten op de goede schoenmaat, daarnaast moet je ook zorgen dat de schoen goed aansluit zodat je voldoende steun en evenwicht hebt op het veld. Neem je tijd om de verschillende modellen even te vergelijken alvorens je keuze te maken. Vraag steeds naar de aanbevelingen van je teamgenoten en van je coach. Je doet er goed aan om ook even te informeren of er speciale aanbiedingen zijn wanneer je aangesloten bent bij een club.

Wat is een hockeyschoen

Voor de hockeysport wordt een eigen soort schoen gebruikt. Vroeger waren bijna alle hockeyschoenen gemaakt uit leder maar doordat er steeds meer op watervelden wordt gespeeld gaf dit het probleem van natte voeten. Nu worden bijna nog uitsluitend hockeyschoenen gebruikt die gemaakt zijn uit waterdicht materiaal. 

Bovendien moet een hockeyschoen voldoende steun en stabiliteit geven en hij moet vooral ook de schokken opvangen tijdens het lopen. Afhankelijk van welke soort hockey die je speelt zijn de schoenen al dan niet van verschillende soorten noppen voorzien om meer grip te hebben op de ondergrond.

 

De verschillende soorten 

Wanneer je zaalhockey speelt heb je een sportschoen nodig zonder noppen die geen markeringen op de vloer achterlaat. Deze schoenen zijn echter niet geschikt om veldhockey te spelen. Hiervoor zijn dan weer hockeyschoenen nodig met noppen die ervoor zorgen dat je genoeg grip hebt op de ondergrond zodat je niet gaat uitschuiven. Op buitenspeelvelden kun je nog het onderscheid maken tussen 2 verschillende types terreinen. Er is het  waterveld waarbij vooral schoenen met korte noppen ideaal zijn.

Daarnaast is er het zandingestrooide kunstgrasveld dat dan weer beter kan worden bespeeld met hockeyschoenen die lange noppen hebben. Als je op beide velden speelt is er ook een hockeyschoen te verkrijgen die daar volledig op afgestemd is. Bovendien heeft elke hockeyspeler een eigen manier van spelen en stelt men daarom ook andere eisen aan zijn uitrusting. Voor sommige is een stevige en brede schoen perfect, andere spelers willen liever een flexibel model. We kunnen de hockeyschoenen ook nog onderverdelen in dames-, heren- en kinderschoenen.

 

Hockeyschoenen voor dames en heren

Een stijlvolle schoen die past  bij de outfit is voor de meeste dames een beduidend aspect. Nog belangrijker is een fijne pasvorm, de goede demping en voldoende steun en stabiliteit. Naast het uiterlijke aspect is er ook een wezenlijk verschil tussen een dames en een heren hockeyschoen. Bij de modellen voor de dames is vaak de leest iets smaller waardoor ze perfect zullen aansluiten op een damesvoet. Sommige speelsters voelen zich echter comfortabeler in een schoen met een brede leest en ook dat is perfect mogelijk. Voor de dames hockeyschoenen kunnen we Adidas, Asics, Dita, Reece en Mizuno als de beste merken aanraden.

De heren geven vaak de voorkeur voor een flexibele en goed passende hockeyschoen waarmee je optimaal kunt reageren en die bovendien ook goed wendbaar is. Een uitstekende schokdemping is heel belangrijk tijdens het lopen omdat een man over het algemeen toch een stukje zwaarder is dan een vrouw. Alle schokken die je gewrichten tijdens het lopen krijgen kunnen een blessure veroorzaken. Bij een goede hockeyschoen zit zowel vooraan in de zool als achteraan een soort gel die zorgt voor een optimale schokdemping. De beste merken voor heren hockeyschoenen zijn Asics, Brabo, Mizuno en Reece.

Schoenen voor jongens en meisjes

De hockeyschoenen voor de jeugdspelers sluiten qua kwaliteiten aan bij die van de dames en de heren hockeyschoenen. Voor de junioren wordt vaak gekozen voor een lichtgewicht schoen met een uitstekende schokdemping. Je wilt immers niet van jongs af aan te maken hebben met blessures doordat je geen goed schoeisel hebt. Een flexibele schoen is bovendien essentieel voor een goede wendbaarheid. Daarvoor kunnen we je de modellen van Asics, Dita, Reece of Adidas voorstellen als beste keuze. Er kan tenslotte ook nog worden gekozen voor een hoge of een lage hockeyschoen.

 

Het onderhoud 

Om zo lang mogelijk van jouw favoriete hockeyschoenen te kunnen genieten moet je ze goed onderhouden. Nadat je getraind hebt of je hebt een match gespeeld kun je best je schoenen schoonborstelen met een harde borstel om de meeste modder en het zand te verwijderen. Vervolgens kun je ze met een natte spons goed schoonmaken zodat alle restjes vuil zijn verdwenen.

Zijn ze niet vuil aan de binnenkant, dan moet je ze toch steeds laten verluchten door de binnenzool er uit te halen. Je kunt ook schoenverfrissers gebruiken die de bacteriën opnemen en de schoenen droogblazen. Tenslotte kun je na het drogen je schoenen steeds behandelen met een waterafstotende spray. Gemiddeld gaat een paar hockeyschoenen toch een tweetal seizoenen mee mits goed onderhoud en afhankelijk van hoeveel je speelt.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES