5 Beste hockeysticks Test Van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste hockeysticks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

5 Beste hockeysticks (Reviews) van 2024

 

Beginner of gevorderd; het is belangrijk om steeds op zoek te gaan naar de beste hockeystick. Ervaringen van andere hockeyspelers kunnen alvast helpen in je zoektocht. Toch wilden wij het voor jou nog net een stapje makkelijker maken en zijn dan ook op zoek gegaan naar 5 topproducten. We hebben ons hierbij niet alleen gebaseerd op de verschillende soorten hockeysticks maar ook op de online reviews en het advies van klanten. Neem rustig de tijd alvorens je een keuze maakt.

 

1.  Angel Sports Hockeystick Kunststof 36 Inch

 

Of je nu kiest voor een hockeystick van Adidas, Brabo of Angels Sports; dat blijft uiteraard een heel persoonlijke. Dit exemplaar maakt bijvoorbeeld deel uit van de Angel Sports Hockey serie en wordt gekenmerkt door een betaalbaar prijskaartje. Het lijkt hier wel om een hockeystick aanbieding te gaan.

De hockeystick heeft een maximale grootte van maar liefst 36 inch en wordt bepaald door een kromming van ruim 28 mm. Met een gewicht van amper 529 gram, is deze hockeystick bijzonder licht en daardoor makkelijk te hanteren. De stick is vervaardigd uit duurzaam hout en is speciaal ontworpen om door kinderen te worden gebruikt.

Is je kindje dol op veldhockey dan is deze hockeystick alvast meer dan een goede aanbeveling. We merken dat de klanten voornamelijk positief reageren op de kwaliteit en van mening zijn dat de stick helemaal aan de verwachtingen voldoet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Desii Ultra-ctr Veldhockey Kromming 24,5 mm 540 g

 

Met de Desii hockeystick kies je niet meteen voor één van de goedkope hockeysticks en zul je dus maar beter iets meer budget voorzien. Echter mag je er zeker van zijn dat je met een kwalitatief en duurzaam product huiswaarts keert.

Zo wordt de hockeystick gekenmerkt door een balanspunt van ongeveer 38 cm waardoor je iets meer controle over de bal kunt behouden. Het grootste gedeelte van de stick is vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht carbon. Verder heeft men de stick hier en daar versterkt door gebruik te maken van aramide.

Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan valt het meteen op dat de klanten hartstikke enthousiast zijn met hun aankoop. De hockeystick mag dan wel duur in de aankoop zijn maar doet echt precies wat die moet doen. Een maximumscore van 5 sterren is dan ook een duidelijke beloning.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brabo G-Force TC-7 Black Hockeystick Unisex

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame hockeystick? Dan zou je eventueel dit product van Brabo in overweging kunnen nemen. In tegenstelling tot de vorige 2 producten, lijkt het hier wel om een koopje te gaan.

Deze unisex stick kan door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt en is afgewerkt in een stoere robuuste zwarte kleur. De stick is vervaardigd uit duurzaam kunststof en weegt dan ook behoorlijk weinig. Met een sticklengte van 34 inch en een kromming van maar liefst 22 mm, is deze hockeystick werkelijk ideaal om door kindjes te worden gebruikt.

Tot op heden heeft er nog maar één koper een reactie geplaatst op het product en deze is bijzonder positief. De koper is duidelijk overtuigd van de kwaliteit en vindt de stick bijzonder handig en comfortabel in gebruik. Kortom, een topproduct dat precies voldoet aan de verwachtingen en beloond wordt met een maximumscore van 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Adidas LX24 Compo 2 Hockeystick Sticks 36,5 light

 

Ook Adidas biedt meerdere duurzame en degelijke hockeysticks aan. Neem nu bijvoorbeeld deze unieke hockeystick die voornamelijk uit kwalitatief en lichtgewicht carbon is vervaardigd. Dankzij het lichte gewicht kun je meteen een pak sneller en behendiger gaan spelen.

Het product wordt verder gekenmerkt door een sticklengte van maximaal 36,5 inch en een totale kromming van maar liefst 24 mm. Dit maakt de hockeystick werkelijk ideaal om tijdens een partijtje veldhockey te gebruiken. De stick is verder afgewerkt in een stoere robuuste zwarte kleur en is speciaal voor mannen ontworpen.

Een blik op de online beoordelingen doet duidelijk vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. De koper is bijzonder tevreden en vindt dat de stick perfect voldoet aan het verwachtingspatroon. Het zal je dan niet verwonderen dat ook dit product beloond is met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Reverse Hockey Black Carbon Pro Beta Kromming 20 mm

 

Tenslotte is er nog altijd de optie om te kiezen voor deze unieke hockeystick die je wordt aanbevolen door Reverse hockey. De stick is speciaal ontworpen voor mensen die dol zijn op veldhockey en ook regelmatig een partijtje spelen.

De stick is vervaardigd uit een combinatie van bijzonder duurzame materialen waaronder carbon en composiet. Dit maakt de hockeystick vooral ideaal voor gevorderde spelers. Verder bedraagt de maximale sticklengten 36,5 inch en weegt het product amper 540 gram. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat je veel sneller en tegelijk ook behendiger te werk kunt gaan.

Ook hier wordt vrijwel meteen duidelijk dat de koper tevreden is en dat we met een topproduct te maken hebben. Het loont dan ook de moeite om deze hockeystick alvast even van naderbij te bekijken alvorens je een oordeel velt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hockeysticks Koopgids

 

Het ruime assortiment aan hockeysticks maakt de keuze er niet altijd makkelijker op. Zo zul je vaststellen dat er heel wat verschillende types hockeysticks bestaan in verhouding tot het doel en het speelveld. Daarnaast kunnen evenzeer de gebruikte materiaalsoorten grondig van elkaar verschillen alsook de kromming, de krul, het gewicht en de lengte van de stick. Lees daarom de koopgids hieronder alvast even door en misschien wordt het dan iets makkelijker om de verschillende sticks en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het type hockeystick

We kunnen de hockeysticks onderverdelen op basis van verschillende eigenschappen. Zo kunnen we een eerste grote onderscheid maken op basis van het speelveld. Zo kun je opteren voor de zaalstick die, qua lengte en gewicht, smaller en lichter is en bijgevolg ideaal om mee te pushen. De veldstick daarentegen, is iets breder en zwaarder en speciaal ontworpen om zo hard mogelijk op de bal te slaan.

Daarnaast kunnen de sticks evenzeer worden gegroepeerd op basis van hun lengte, gewicht en gebruikte materialen in verhouding tot het balgevoel. Zo noteren we soepele hockeysticks, allround sticks en de stugge hockeysticks. Een soepele hockeystick biedt, omwille van z’n buigzaamheid, een optimaal balgevoel aan. Dergelijke hockeysticks bevatten slechts een kleine hoeveelheid carbon en iets meer fiberglas. Houd er wel rekening mee dat de slagkracht bij de soepele hockeysticks iets lager ligt.

De meest voor de hand liggende hockeystick is het zogenaamde allround exemplaar. Dergelijk type stick is niet té stug maar ook niet té flexibel waardoor een optimale balans wordt aangeboden tussen slagkracht én balgevoel. De stugge hockeysticks daarentegen, worden gekenmerkt door een grotere hoeveelheid aan carbon in combinatie met weinig of geen fiberglas. Dit resulteert in een lagere buigzaamheid, een hogere snelheid en een minimale baanafwijking.

 

De stijfheid en buigzaamheid in verhouding tot de gebruikte materialen

Met andere woorden, de mate waarin een stick stijf of buigzaam is zal in grote mate bepaald worden door de gebruikte materialen. In de meeste gevallen bestaan hockeysticks uit 3 verschillende materiaalsoorten waaronder glasfiber, carbon en aramide. Het procentuele aandeel waarin een bepaalde materiaalsoort voorkomt, bepaalt dus eerder vernoemde buigzaamheid of stijfheid. Algemeen geldt dat hoe hoger het aandeel aan carbon, hoe stijver de stick zal zijn en bijgevolg minder soepel zal bewegen.

 

Gewicht en lengte van de stick in verhouding tot de spelerslengte

Vooral bij jonge spelertjes blijkt de lengte van de hockeystick bijzonder belangrijk. Een te lange stick kan ervoor zorgen dat het moeilijker wordt om de juiste technieken aan te leren. Een te korte stick kan dan weer zorgen voor een verkeerde houding op het moment dat je de bal moet wegslaan. Neem daarom steeds de maattabel ter harte of laat je tijdig adviseren door professionele hockeyspelers en trainers.

Om de ideale lengte dus te kunnen bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijdscategorie en de spelerslengte. Algemeen kunnen we stellen dat de ideale hockeystick voor volwassen spelers er eentje is van 36,5 inches lang, wat overeenkomt met ongeveer 92 cm. Ben je echter groter dan 1,80 m dan lijkt een stick van 38 inches een goede aanbeveling. Voor jonge spelertjes is een stick, rekening houdend met hun lengte, van 30 of 32 inches aangewezen.

Daarnaast blijkt ook het gewicht een belangrijke en bepalende factor te zijn. Officieel wordt aangegeven dat de stick minimaal 340 gram en maximaal ongeveer 737 gram mag wegen. Op die manier valt dus te verklaren waarom heel wat webshops en officiële winkels de sticks onderverdelen in “Medium”, “Light”, “Extra Light” en “Extra extra light”. Zo worden de Medium sticks voornamelijk gebruikt voor spelers die achterin het veld spelen en die bijgevolg extra gewicht op de bal moeten kunnen zetten. Terwijl de extra light of extra extra light sticks vooral gekozen worden door dames.

young woman holding hockey stick against hall background

 

Kromming en krul

Zit je helemaal goed qua type, gewicht en lengte, dan moet je vervolgens extra aandachtig wezen wat betreft de kromming en de krul. Beide factoren zijn afhankelijk en dus noodzakelijk voor de speelstijl en vormen bijgevolg een belangrijk onderdeel bij je keuze. Zo zul je zien dat de kromming, aangeduid in mm, zich onderscheidt naargelang het type hockeystick en kan variëren van 16 tot 25 mm.

Als beginnende hockeyspeler is een stick met een zo minimaal mogelijke kromming een aanbeveling. We spreken dan van een mid-bow kromming. De pro-bow kromming is dan weer een optie voor de allround speler waarbij techniek en strakke passing noodzakelijk zijn. De low-bow en extra low-bow sticks zijn een aanrader voor spelers die heel wat 3D technieken in hun spel willen brengen.

Tot slot is er nog de haak van een stick, waar ook wel met krul naar verwezen wordt. Net zoals de kromming, bestaat er evenzeer heel wat onderscheid op het gebied van krullen. Maak je gebruik van heel wat verschillende acties en dribbel je de bal dus overal door, dan is een stick met een kleine krul een aanbeveling. Een grote krul is dan weer positief op het vlak van backhand aanname maar minder een aanbeveling als je veel wilt dribbelen. De meeste sticks zitten daar ergens tussenin en worden gekenmerkt door een normale krul.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES