5 beste Hometrainers Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Hometrainers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd eenvoudig om een gezonde leefstijl te combineren met een drukke en misschien wel stressvolle job. Dan kan een hometrainer misschien voor jou wel de oplossing bieden. Je hoeft helemaal niet meer naar de sportschool te rennen want je kunt gewoon thuis aan je conditie werken. En bovendien aan het tempo en het ritme dat jij wenst. Het kan misschien helpen om alvast even de 3 beste hometrainers van het moment te bekijken. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Christopeit AL-1 een bijzonder degelijk en sterk apparaat in huis haalt. Het toestel heeft een ruime draagkracht van maar liefst 150 kg. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Twist & Shape hometrainer. Bovendien zul je meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit apparaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hometrainers koopgids

 

Voor personen die graag thuis trainen om fit te blijven is een hometrainer het ideale product. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hometrainers en er zijn nog andere belangrijke kenmerken die je in gedachten moet houden bij de aankoop van zo’n toestel. Denk maar aan de zitting, de grootte, de prijs, het remsysteem, enzovoort. We zullen even enkele punten bespreken in dit artikel.

Soorten hometrainers

Het woord hometrainer kan gebruikt worden voor verschillende soorten toestellen zoals een loopband, een crosstrainer of een roeitrainer. Je kunt zelf kiezen welke oefening je het liefst doet. Het zal ook afhangen van de spieren die je wilt trainen.

Een loopband is bedoeld om je conditie te verbeteren door, zoals je al kunt afleiden van de naam, te lopen. De band kun je sneller laten draaien om harder te lopen en je traint natuurlijk vooral je conditie en je hart met dit apparaat. Dit toestel is wel minder geschikt voor personen met zwakke knieën of gewrichten want tijdens het lopen ervaar je redelijk veel druk. Je koopt dan beter een hometrainer fiets.

Een tweede soort hometrainer is de crosstrainer. Dit is een combinatie tussen fiets en loopband. Je gebruikt zowel de spieren in je armen als in je benen wanneer je op dit toestel traint. Omdat je voeten vastzitten in de pedalen, ervaar je minder druk op je gewrichten. Voor dit apparaat heb je wel meer ruimte nodig want de armsteunen maken wijde bewegingen.

Tenslotte kun je ook nog gebruik maken van een roeitrainer om thuis te trainen. Dit apparaat imiteert roeibewegingen en is geschikt om zowel je been- als armspieren mee te trainen. Maar ook je uithoudingsvermogen zal verbeteren door dit toestel te gebruiken.

 

Weerstand en remsysteem

Elke goede fiets hometrainer beschikt over een vliegwiel aan de achterkant die in beweging treedt wanneer je begint te trappen op de pedalen. Dit wiel is verzwaard en hoe zwaarder het gewicht, hoe vloeiender de trapbewegingen.

Je hebt natuurlijk ook een rem nodig op de hometrainer om het vliegwiel te kunnen stoppen met draaien. Deze rem wordt echter ook gebruikt om de weerstand te regelen. Er zijn verschillende soorten remmen die kunnen voorkomen op een hometrainer zoals remblokken, een inductierem, een bandrem of een magneetrem.

Remblokken zie je niet veel meer want deze slijten veel te vlug. Een remband wordt strak rondom het vliegwiel getrokken en biedt meer weerstand, dit kan echter voor meer geluid zorgen en de trapbeweging kan ook onregelmatig worden.

Inductie- en magneetremmen vind je enkel terug in de duurdere modellen. Bij een magneetrem wordt de weerstand bepaald door de afstand tussen de magneet en het wiel. Een inductierem gebruikt de stroomsterkte van de magneet om weerstand te bepalen.

 

De zitting en de grootte

Om efficiënt te kunnen trainen is het belangrijk dat je comfortabel op je hometrainer zit. De zitting is dus een punt waar je extra aandacht aan moet besteden, vooral als je van plan bent om lange trainingen te doen.

De meeste zittingen kun je in de hoogte verstellen zodat je makkelijker kunt trappen. Je knieën mogen niet teveel gebogen zijn maar ook niet te weinig, op de laagste stand moeten ze een buiging hebben tussen 5 en 10 graden voor een optimale training. Let er ook op of je de zitting horizontaal kunt verstellen want als je te ver van het stuur zit zal het ook niet erg comfortabel zijn.

Kijk ook even naar de ruimte waar je de hometrainer wilt plaatsen. Deze toestellen zijn redelijk groot en nemen dus redelijk wat ruimte in. Als je over genoeg plaats beschikt dan kun je kiezen voor het grootste model om comfortabel te kunnen trainen, maar als je slechts over weinig ruimte beschikt dan kies je beter een compact model. Sommige producten kun je ook in elkaar klappen na gebruik zodat je het kunt opbergen om plaats te besparen.

Wat mag een hometrainer kosten?

De algemene regel is dat als een hometrainer over meer functies en extra’s beschikt, je meer geld zult moeten betalen voor het toestel. Betaal niet voor overbodige luxe, maak liever eerst een lijst op met de functies waarover je trainer zeker moet beschikken en welke functies niet echt nodig zijn.  

Het nadeel van goedkope modellen is dat het kan dat sommige functies niet naar behoren werken. Of het remsysteem werkt met remblokken die vlug slijten. Je kunt verschillende producten vergelijken voordat je een keuze maakt. Neem ook eens een kijkje op internet waar je vele interessante aanbiedingen kunt vinden zonder daarvoor tijd te verliezen in een winkel. Aan de andere kant zal een verkoper je een betere aanbeveling kunnen geven.

 

5 beste hometrainers (Reviews) van 2024

 

Als jij graag wilt werken aan je conditie of als je de spieren van je lichaam wilt trainen en niet graag de sportschool wilt bezoeken, dan is het wel belangrijk om een hometrainer aan te schaffen. Met dit apparaat kun je elke dag van huis uit trainen. Bekijk de opties hieronder en koop de beste hometrainer.

 

1. Christopeit AL-1 Hometrainer

 

Ben jij nog net onder de 150 kg, dan is de Christopeit AL-1 – Hometrainer een ideale optie. Deze hometrainer is geschikt voor iedereen die aan de conditie wil werken en telt 8 handmatige instelbare weerstanden.

Het heeft een digitaal scherm, waarop de trainingsmogelijkheden in diverse intensiteiten ingesteld kunnen worden. Via deze touchscreen computer kun je tijdens het trainen monitoren hoe de training gaat zoals het geschatte calorieverbruik, de polsslag, de tijd, afstand en snelheid. Dit apparaat is ook gemakkelijk te verplaatsen dankzij de transportwielen.

Voor dit product staan er tot nu toe alleen positieve beoordelingen geschreven. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is duurzaam en het is van goede kwaliteit. Dit product is handig in gebruik en het heeft ook een goede prijs. Het heeft een fraai design en is ook comfortabel voor kinderen. Voor deze kopers is dit een top product.

Met deze handige hometrainer van het merk Christopeit kun jij vanaf nu gewoon lekker thuis aan je conditie werken. Aan de vele positieve online reacties te zien van klanten durven we bovendien ook stellen dat het misschien wel eens één van de populairste hometrainers uit onze lijst zou kunnen zijn. Bekijk dus zeker even de voor- en nadelen van dit apparaat.

 

Voordelen:

Weerstand: dit toestel is voorzien van maar liefst 8 verschillende weerstandsniveaus. Verder heeft deze hometrainer een maximaal draagvermogen van 150 kg.

Comfort: de hometrainer is voorzien van handige transportwielen waardoor je het toestel op een efficiënte manier kunt verplaatsen.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van een handige touchscreen computer. Daar kun je heel wat informatie op aflezen zoals het calorieverbruik, de polsslag, de snelheid en uiteraard ook de afstand.

 

Nadelen:

Constructie: voor één enkele gebruiker blijkt het stuur net iets te ver naar voren te staan waardoor het helemaal niet zo handig meer is.

Vrijloop stand: een enkele koper vindt het best wel jammer dat er geen vrijloop stand voorzien is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Twist & Shape Lichaamstrainer

 

De Twist & Shape lichaamstrainer zorgt, zoals de naam het al zegt, voor een volledige lichaamstraining. Dit apparaat werkt als een wringmachine doordat het boven- en het onderlijf tijdens het trainen in de tegenovergestelde richting gaan.

De ergonomische handgrepen houden het lichaam stabiel en voorkomen druk op de knieën en gewrichten. Verder is het voorzien van een digitaal scherm dat het aantal verbrande calorieën, bewegingen en de tijd weergeeft.

Voor deze hometrainer zijn er niet alleen positieve reacties te lezen. Sommige gebruikers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het voldoet aan de verwachtingen.

Dit product heeft een fraai design en het is ook duurzaam. Andere kopers vinden dat dit product piepende en krakende geluiden maakt en dat het een slechte prijs en kwaliteit heeft.

Indien je wel aan je conditie wilt werken maar daar liefst niet zoveel geld wilt aan spenderen, bekijk dan zeker even dit apparaat. Deze hometrainer is afkomstig van het merk Twist & Shape dat bij heel wat gebruikers wel een belletje zal doen rinkelen. Bovendien heeft het ook nog eens de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 hometrainers uit onze lijst.

 

Voordelen:

Budget: je zult werkelijk helemaal verbijsterd zijn omwille van de lage prijs van het toestel. Ideaal dus als je helemaal niet zoveel geld wenst uit te geven of een beperkter budget hebt.

Doel: je kunt deze hometrainer vergelijken met een soort wringmachine. Dit heeft te maken met het feit dat je onderlijf en je bovenlijf in een verschillende richting bewegen.

Comfort: de ergonomische handgrepen zorgen ervoor dat het lichaam steeds heel stabiel blijft. Op die manier kun je de druk op je knieën en gewrichten aanzienlijk verminderen.

 

Nadelen:

Geluid: een aantal kopers merken op dat het apparaat na verloop van tijd krakende en piepende geluiden maakt. Dit wordt dan ook als storend ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hometrainer Fitbike Ride 5 incl. trainingscomputer

 

De Fitbike Ride 5 hometrainer heeft 16 afwisselende weerstandsniveaus en 18 trainingsprogramma’s.

Deze variëren van 12 voorgeprogrammeerde en 4 hartslag programma’s tot 1 manueel en 1 persoonlijk programma die je geheel zelf kunt samenstellen. Deze hometrainer heeft een digitaal scherm waarmee je de weerstand kunt verhogen of verlagen. Dit apparaat heeft een verstelbare zadel en stuur en is verder geschikt voor een maximaal gewicht van 150 kg.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope hometrainers. Toch zijn de meeste gebruikers van dit product tevreden en dat kun je merken aan het aantal reviews die er geplaatst zijn.

De meeste kopers vinden het een top product, want het is handig in gebruik en is van goede kwaliteit. Verder heeft het een goede prijs en een fraai design. Voor andere kopers is de handleiding onduidelijk en de calorie- en hartslagmeter geeft verkeerde informatie weer.

Het is misschien niet meteen één van de meeste goedkope hometrainers. Toch zul je met dit handige toestel van het bekende en voor velen ook het beste merk FitBike, je conditie echt op peil kunnen houden. De hometrainer heeft een neutrale grijze kleur waardoor het vrijwel in gelijk welke ruimte kan passen.

 

Voordelen:

Display: de hometrainer is voorzien van een duidelijk afleesbaar digitaal scherm. Daarop kun je heel wat informatie aflezen en het is zelfs mogelijk om de weerstand bijvoorbeeld aan te passen.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van maar liefst 16 verschillende weerstandsniveaus en wel 18 verschillende trainingsprogramma’s.

Comfort: het is mogelijk om zowel het zadel alsook het stuur aan te passen. Het maximale draagbare gewicht bedraagt 150 kg.

 

Nadelen:

Niet draadloos: doordat de hometrainer niet beschikt over een oplaadbare accu, is het noodzakelijk om deze in een stopcontact te steken.

Matige kwaliteit: sommige kopers vinden het jammer dat het niet mogelijk is om meerdere programma’s per gebruiker te gaan instellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Good Morning vidaXL Mini Hometrainer voor cardio

 

De Mini Hometrainer voor cardio is licht, compact en geschikt voor zowel de armen als de benen.

Dit apparaat is klein genoeg om onder de meeste bureaus weggestopt te worden. Deze hometrainer is voor het gemak, zodat de gewrichten tijdens de trapbewegingen niet te veel geforceerd worden en je kunt fietsen terwijl je zit. Het past ook op tafel voor de gewenste trainingen van de armspieren en voor een verzwaarde oefening is de weerstand aanpasbaar in meerdere niveaus.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een hometrainer aanbieding en dat is het ook voor de meeste personen die deze hometrainer hebben aangeschaft. Voor hen is dit product handig in gebruik en het heeft een goede prijs.

Verder is het een duurzaam product en is het comfortabel voor het kind. De overige kopers vinden dit apparaat onhandig in gebruik en prijzig. De voetbeugels zijn voor een koper niet duurzaam.

Met deze hometrainer van het merk vidaXL kun jij aan je conditie werken of je opgebouwde conditie gewoon lekker thuis verder onderhouden. Op die manier kun jij zelf beslissen wanneer het jou het beste uitkomt om eventjes te trainen. Zo hoef je helemaal geen rekening meer te houden met de openingsuren van de fitness.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compact toestel dat bovendien weinig weegt. Dit maakt het enorm eenvoudig om te verplaatsen.

Efficiëntie: je kunt dit toestel onder tafel plaatsen om de beenspieren te trainen of op de tafel plaatsen indien je de armspieren wilt trainen.

 

Nadelen:

en kleine minderheid van de gebruikers vindt dat het toestel vrij snel stuk gaat en dus bijzonder kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hometrainer Kettler Paso 109

 

De hometrainer Kettler Paso 109 heeft een maximale gewichtsbelasting van 110 kg met een vliegwiel van 7 kg. Verder heeft dit apparaat een trainingscomputer met maar liefst 5 functies.

Deze hometrainer heeft 10 belasting verstellingen genummerd van 1 tot en met 10 en handsensoren om de polsslagen elektronisch te meten.

Deze sensoren geven daarnaast de conditie cijfers weer zodat je weet als je conditie is verbeterd of niet. Ook heeft deze hometrainer een verstelbaar zadel en stuur. Door de grootte van dit apparaat is het niet moeilijk op te bergen. Dit apparaat heeft ook transportrollen, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

Voor dit product zijn er nog geen beoordelingen gegeven. Het kan zijn dat mensen dit product wel hebben aangeschaft, maar hun bevindingen nog niet hebben geplaatst. Door dit feit is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit apparaat.

Het is duidelijk één van de duurdere hometrainers. Toch kun je er zeker van zijn dat je met dit apparaat een bijzondere hometrainer in huis haalt. Je hoeft je niet meer aan de openingsuren van de fitness te houden want vanaf nu train je gewoon lekker thuis. Bovendien is het veel eenvoudiger om op die manier je conditie te onderhouden en je spieren te trainen.

 

Voordelen:

Handsensor: dankzij de handsensoren wordt je polsslag automatisch elektronisch gemeten. Verder wordt de conditie ook aangeduid met een cijfer. Zo weet je of je aan het verbeteren bent of niet.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een handige trainingscomputer en 10 versnellingen. Bovendien kun je zowel het zadel als het stuur verstellen.

 

Nadelen:

Gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen online reviews geplaatst zijn, is het niet eenvoudig om verder advies te geven omtrent de gebruikerservaring van het product.

Prijskaartje: het is mogelijk dat de hogere prijs sommige kopers tegenhoudt om het toestel aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES