6 beste honkbalknuppels Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste honkbalknuppels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Onbreekbare Honkbalknuppe kies je voor een 87 cm lange baseball bat die voornamelijk vervaardigd blijkt uit duurzaam kunststof. Ben je echter op zoek naar een honkbalknuppel die – qua lengte – iets compacter blijkt en bijgevolg meer geschikt is voor jongvolwassenen? Dan lijkt de Abbey Honkbalknuppel het bekijken waard. Voor de volledigheid hebben we in de onderstaande tabel nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, uiteraard eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. Neem zeker even een kijkje alvorens een keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste honkbalknuppels (Reviews) van 2024

 

De beste honkbalknuppel is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen weet te voldoen. Of je daarbij kiest voor een houten honkbalknuppel dan wel een honkbalknuppel uit aluminium, een metalen honkbalknuppel of een honkbalknuppel uit ijzer blijft een persoonlijke beslissing. Wees bij de keuze ook aandachtig voor de leeftijd, de ervaring en de lichaamslengte. Zo zal een honkbalknuppel voor een kind kleiner zijn dan die voor een volwassen speler. Bekijk de 5 onderstaande toppertjes inclusief het advies uit de online reviews alvast even. En wie weet ga je binnenkort wel met één van de populairste en/ of laagst geprijsde honkbalknuppels naar huis of kies je voor een mini honkbalknuppel aanbieding.

 

1. Onbreekbare Honkbalknuppel – The Smasher – 87 cm Kunststof Baseball Bat

 

Of je deze onbreekbare honkbalknuppel van – voor velen veruit het beste merk – Cold Steel tussen de goedkope exemplaren zult spotten, valt nog enigszins af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid wat leidt tot een mooie eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de Cold Steel honkbalknuppel eens even van naderbij te bekijken.

Zo kent deze honkbalknuppel een lengte van maximaal 87 cm in combinatie met een relatief licht gewicht van ongeveer 1150 gram. In combinatie met het duurzame massief gegoten polypropyleen waaruit hij werd vervaardigd, betekent dit een echt paradepaardje voor eender welke slagtraining, zelfverdedigingstraining en martial arts.

Ben je dus op zoek naar een onverwoestbare honkbalknuppel voor jongvolwassenen die geschikt is voor wedstrijden en trainingen, dan zit je met dit exemplaar van Cold Steel vast en zeker goed.

 

Voordelen: 

Formaat: de honkbalknuppel kent een totale lengte van 87 cm in combinatie met een maximale doorsnede van 8 cm.

Materiaal: bij de productie van deze honkbalknuppel werd gekozen om te werken met massief gegoten polypropyleen wat hem onbreekbaar maakt.

Handig in gebruik: de honkbalknuppel kan gebruikt worden tijdens wedstrijden en/ of trainingen en is geschikt voor diverse doeleinden gaande van slagtraining tot martial arts en zelfverdedigingstraining. 

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere honkbalknuppels uit het rijtje, ligt het prijskaartje hier duidelijk een pak hoger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Abbey Honkbalknuppel – Hout – 78 cm – Welke lengte honkbalknuppel?

 

Ben je op zoek naar een geschikte honkbalknuppel waarmee je op training of wedstrijd moeiteloos een homerun maakt? Dan is deze Abbey honkbalknuppel – welke een lengte kent van maximaal 78 cm – alvast een schot in de roos. Bovendien kun je dit type knuppel nog in tal van andere formaten bekomen waardoor er ook voor jonge spelertjes vast en zeker wat wils te vinden is.

Verder blijkt deze honkbalknuppel vervaardigd uit duurzaam natuurlijk beukenhout en vervolgens afgewerkt met een gelakte coating; wat mede bijdraagt aan zijn uiteindelijke design. De honkbalknuppel is eenvoudig in gebruik en kan makkelijk worden onderhouden.

Een blik op de online reviews toont echter aan dat de meningen nogal verdeeld zijn. Zo zijn heel wat kopers duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit terwijl een kleine minderheid van mening is dat de honkbalknuppel kwetsbaar is en niet voldoet aan de verwachtingen. Hij werd alsnog beloond met een mooie score van 4,4 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze unieke honkbalknuppel werd vervaardigd uit duurzaam beukenhout en vervolgens voorzien van een gelakte coating.

Formaat: de honkbalknuppel kent een maximale lengte van 78 cm wat overeenkomt met 31 inches. Hij kent een maximale doorsnede van 4,9 cm.

Gebruiksgemak: de honkbalknuppel is geschikt voor gebruik tijdens trainingen en wedstrijden en is in nog tal van andere formaten te bestellen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten vindt dat de kwaliteit van de honkbalknuppel toch wel wat beter had mogen zijn. Bijgevolg vinden zij het prijskaartje ook te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Honkbal knuppel 71 cm // Maat (lengte): 71 cm – Home Run

 

Ben je qua prijs-kwaliteit op zoek naar een degelijke én 100% betaalbare honkbalknuppel dan is dit exemplaar vast en zeker het bekijken waard. Zo werd deze honkbalknuppel uit duurzaam natuurlijk hout vervaardigd, wat zijn typische beige-achtige kleur meteen verklaart. Het geheel werd afgewerkt met een gelakte coating en het opschrift “Home Run” in zwarte sierlijke letters.

Verder wordt de honkbalknuppel gekenmerkt door een lengte van maximaal 71 cm waardoor hij duidelijk een pak kleiner is dan de 2 voorgaande toppertjes uit onze lijst. Houd er wel rekening mee dat de verpakking enkel en alleen de honkbalknuppel telt en je de bal er dus nog apart moet bijkopen – weliswaar indien gewenst.

Een blik op de online reviews laat gelijk een mooie eindscore van 4 sterren zien. De koper is duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en het fraaie design maar geeft ook meteen toe dat het voorwerp enkel dient ter decoratie.

 

Voordelen: 

Formaat: de honkbalknuppel wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 71 cm.

Materiaal: dit prachtige paradepaardje werd vervaardigd uit duurzaam en 100% natuurlijk hout.

Design: de honkbalknuppel kent een licht beige-achtig design en werd nadien afgewerkt met het opschrift “Home Run” in zwarte sierlijke letters.

Budgetvriendelijk: zijn lage prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij het grote publiek.

 

Nadelen:

Exclusief bal: de honkbalknuppel wordt geleverd zonder bijbehorende bal. Deze dien je via dezelfde webshop nog apart aan te kopen, indien gewenst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Louisville WTLWPM243A MLB Prime MPL C243 Knox / 32 Inch / Honkbalknuppel

 

De Louisville C243 honkbalknuppel blijkt vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium en werd vervolgens voorzien van maar liefst 3 afzonderlijke lagen “EXOARMOR” topcoat wat gelijk resulteert in een verdubbelde hardheid. Het geheel werd afgewerkt in een gouden jasje met rode, witte én blauwe decals waardoor de honkbalknuppel er stoer, tijdloos en robuust lijkt uit te zien.

Verder kent de honkbalknuppel een totale lengte van 81,3 cm – ofwel 32 inches – en wordt hij gekenmerkt door de grote loop in combinatie met de relatief dunne handgreep die mee aan de basis lagen van zijn populariteit. Geschikt om wedstrijden én trainingen te doorlopen blijkt hij overigens een weloverwogen en doordachte aankoop te zijn.

Ondanks de vele positieve kenmerkende eigenschappen, werden er nog geen reacties geplaatst. We durven vermoeden dat het hogere prijskaartje heel wat kopers mogelijks afschrikt.

 

Voordelen: 

Formaat: de honkbalknuppel kent een totale lengte van maar liefst 81,3 cm maar blijkt nog in tal van andere formaten te bekomen.

Materiaal: hoewel de kern van deze honkbalknuppel uit duurzaam aluminium vervaardigd blijkt, werd het geheel afgewerkt met 3 afzonderlijke lagen EXOARMOR topcoat die bijdragen aan de uiteindelijke hardheid.

Design: het gouden design werd voorzien van de nodige naadloze decals in het rood, blauw en wit.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn bij dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Angel Sports Honkbalknuppel 28” Kunststof 46 Cm – Kinderen en Volwassenen

 

We sluiten het rijtje af met de Angel Sports honkbalknuppel die geschikt blijkt voor zowel kinderen als volwassen spelers. Dit maakt hem alvast een pak gebruiksvriendelijker en mogelijks ook aantrekkelijker. De honkbalknuppel kent een maximale lengte van 46 cm en is – in combinatie met zijn extreem lichte gewicht – bijzonder makkelijker hanteerbaar.

Bij de productie werd overigens gekozen om te werken met duurzaam kunststof in combinatie met een slijtvaste én 100% stevige grip die bijdraagt aan controle én veiligheid. Hoewel deze honkbalknuppel een minder goede aanbeveling blijkt om (professionele) wedstrijden/ trainingen tot een goed einde te brengen, kan hij wel degelijk een meerwaarde betekenen op het gebied van oog/ handcoördinatie bij kinderen.

Jammer genoeg werden er geen reacties geplaatst bij deze honkbalknuppel wat het voor ons meteen een pak moeilijker maakt om jou verder advies te geven omtrent de klantervaringen.

 

Voordelen: 

Formaat: de honkbalknuppel kent een totale lengte van 46 cm of 28 inches.

Oog/ handcoördinatie: het relatief korte formaat in combinatie met het lichte gewicht en de unieke uitvoering, maakt deze honkbalknuppel uitermate geschikt om de oog/ handcoördinatie van kinderen verder te ontwikkelen.

Materiaal: de honkbalknuppel werd vervaardigd uit duurzaam doch slijtvast kunststof.

 

Nadelen:

Enkel recreatief: ben je op zoek naar een honkbalknuppel om wedstrijden en/ of trainingen tot een goed einde te brengen, dan is deze Angel Sports honkbalknuppel misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Abbey Honkbalknuppel Hout 73 cm Bruin

 

Deze honkbalknuppel van het merk Abbey is gemaakt van gelakt beukenhout en heeft een lengte van 73 cm. De knuppel heeft een bruine kleur en is stevig.

Het handvat heeft een diameter van 3 cm en de top van de knuppel heeft een diameter van 5 cm. Je kunt een ganse namiddag honkballen met deze knuppel dus begin maar te bellen naar je vrienden.

Alle reviews tonen positieve commentaren over deze honkbalknuppel aanbieding. De knuppel ligt goed in de hand en heeft een professionele uitstraling. De knuppel is stevig en je kunt de gelakte laag makkelijk verwijderen om het product in een andere kleur te verven. Hoewel het gewicht perfect is voor een volwassene is de knuppel nogal zwaar voor kinderen.

Als je binnenkort gaat honkballen of al heel lang lessen volgt, dan is het belangrijk om van een goede uitrusting voorzien te zijn. Neem nu bijvoorbeeld deze honkbalknuppel die jou geleverd en aanbevolen wordt door Abbey. Abbey is een bijzonder bekend en sterk gewaardeerd merk op het gebied van honkbal. En misschien door sommigen ook beschouwd als veruit het beste merk.

 

Voordelen: 

Materiaal: het is een duurzame honkbalknuppel die volledig vervaardigd is uit natuurlijk beukenhout en vervolgens voorzien is van een lak coating.

Formaat: de honkbalknuppel is ongeveer 73 cm lang en ideaal om zowel tijdens wedstrijden alsook trainingen te gebruiken. Het handvat van dit product beschikt over een 3 cm doorsnede terwijl de top dan weer 5 cm diameter bedraagt.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen de honkbalknuppel met de laagste prijs maar toch is het vast en zeker een mooie aanbieding.

 

Nadelen:

Te zwaar: sommige kopers vinden dat de knuppel toch wel behoorlijk zwaar weegt om door kinderen te worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Honkbalknuppels Koopgids

 

Heb je al heel wat ervaring in het spelen van honkbal of start je binnenkort met de eerste lessen/ trainingen? Dan is een degelijke uitrusting – inclusief honkbalknuppel – uiteraard niet verkeerd. In de onderstaande koopgids zullen wij ons beperken tot de aanschaf van een kwalitatieve honkbalknuppel waarbij we focussen op het formaat, de gebruikte materialen en het gewicht. Daar voor sommige klanten ook de prijs een doorslaggevende factor zou kunnen zijn, willen wij jou eveneens de aanbeveling maken om – tijdens het vergelijken van de verschillende modellen – eventuele aanbiedingen of promoties niet zomaar links te laten liggen.

Wat is een honkbalknuppel?

Een honkbalknuppel is een belangrijk – zoniet bepalend – instrument dat voornamelijk aan bod komt tijdens een spelletje honkbal of Amerikaans baseball. Het object wordt daarbij gekenmerkt door een typische vormgeving waarbij het handvat steeds fijner getekend blijkt ten opzichte van het uiteinde van de knuppel. Op die manier wordt een prachtig evenwicht gecreëerd tussen enerzijds comfort/ gebruiksgemak en anderzijds het vinden van een correcte en efficiënte speelhouding.

Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste honkbalknuppel in het winkelmandje te plaatsen. Wees aandachtig voor de verschillende formaten, de gebruikte materiaalsoorten en het gewicht in verhouding tot je persoonlijke lichaamslengte en ervaringsgraad.

 

Met welk budget dien je rekening te houden?

Alvorens we verder ingaan op het formaat, het gewicht en de gebruikte materiaalsoorten lijkt het ons niet onbelangrijk om even halt te houden bij het mogelijke prijskaartje. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 5 à 6 euro tot maar liefst 435 à 440 euro. 

Het verschil in prijs wordt daarbij bepaald door een combinatie van verschillende – al dan niet uiterlijke – kenmerken. Zo kunnen de gebruikte materiaalsoort alsook het gewicht en het formaat een belangrijke bepaling zijn bij het creëren van een uiteindelijk prijskaartje. Daarnaast zullen ook de merknaam alsook het gegeven gebruiksgemak een bepaalde invloed kennen. Zo zal de nieuwste Louisville Slugger 2024 die bedoeld is om trainingen/ wedstrijden tot een goed einde te brengen, duidelijk een pak duurder uitvallen dan eender welke decoratieve – al dan niet opblaasbare – honkbalknuppel.

Tot slot kan de prijs eveneens beïnvloed worden door de staat waarin de honkbalknuppel wordt aangekocht. Zo is er een duidelijk verschil tussen een volledig nieuwe honkbalknuppel of een exemplaar dat aan een tweede “ronde” / leven begint. Echter, kan de kans op een tweedehands knuppel best wel een pluspunt betekenen voor zij die nog maar net met de eerste trainingen gestart zijn.

 

Het formaat en het gewicht

Ben je echter voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte honkbalknuppel, dan kun je je in eerste instantie focussen op het formaat en het gewicht. Zo wordt het formaat steevast weergegeven in inches waarbij een ruim bereik van 25 tot maar liefst 34 inches kan worden aangekaart. Ben je dus op zoek naar een geschikte honkbalknuppel voor zoon- of dochterlief, dan kies je maar beter voor een compact exemplaar van ongeveer 25 inches. Goed om weten is dat de maat steeds helemaal bovenaan de knuppel wordt aangeduid.

Onderaan de maat zul je echter nog een tweede getal zien verschijnen waarmee het gewicht van de honkbalknuppel wordt bepaald. Hoe kleiner/ jonger de spelertjes zijn, hoe lager het gewicht van de honkbalknuppel dient te zijn. Hetzelfde principe wordt uiteraard ook toegepast in de categorie van jongvolwassenen en volwassen spelers.

Tot slot is er nog sprake van een derde getal waarbij de verhouding tussen de bovenstaande 2 – formaat en gewicht – wordt aangeduid. Algemeen geldt dat; hoe hoger het derde getal blijkt te zijn, hoe groter de verhouding tussen de 2 getallen én bijgevolg hoe lichter de honkbalknuppel uiteindelijk zal zijn. Dat betekent ook dat de verhouding tussen deze twee getallen minder groot zal zijn indien je op zoek gaat naar een honkbalknuppel voor volwassen spelers.

De gebruikte materialen

Daarnaast willen we ook nog even wijzen op de mogelijkheden die voorhanden zijn op het gebied van gebruikte materiaalsoorten. Hoewel de meeste honkbalknuppels uit duurzame houtsoorten werden vervaardigd – al dan niet in combinatie met een lak coating – kun je vandaag de dag ook kiezen uit kunststof, composiet of aluminium exemplaren. Echter wordt bij officiële wedstrijden en training nog steeds de voorkeur gegeven aan een houten bat of honkbalknuppel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES