Beste hoofdlamp

Laatste update: 21.05.24

 

Hoofdlampen test van 2024

 

In bepaalde situaties bijvoorbeeld tijdens een trektocht, kan een hoofdlamp echt wel goed van pas komen zodra de avond valt. Op die manier heb je je handen de hele tijd vrij en kun je je concentreren op de weg en andere mogelijke obstakels. In onze koopgids leggen we jou dan ook graag uit met welke factoren je onder andere rekening zou kunnen houden om de beste hoofdlamp te kunnen aankopen. Indien je gehaast bent dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Uit onderzoek is gebleken dat je met de AA Commerce 6000 Lumen een zeer goede aankoop zult doen. Dankzij de aanwezigheid van maar liefst 3 Lumen Led lampen zul je zelfs tijdens de verschillende outdoor activiteiten helemaal veilig zijn. Zelfs met de Petzl Tikka 100 Lumen ben je voorzien van een degelijk en krachtige hoofdlamp. Het apparaat beschikt over een lichtsterkte van maar liefst 100 Lumen en een enorme reikwijdte die met gemak 55 meter haalt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hoofdlamp reviews – top 5

 

 

Het kan best lastig zijn als beide handen bezet zijn en je in een donkere ruimte moet voortbewegen zonder verlichting. Wees maar gerust want ook voor zulke situaties is er een oplossing bedacht genaamd de hoofdlamp. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste hoofdlamp die bij jou past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

AA Commerce 6000 Lumen

 

De LED 6000 Lumen is een professionele LED hoofdlamp met 3 Lumen LED lampen voor outdoor activiteiten en nachtelijke boswandelingen. Het heeft een verstelbare elastische hoofdband dat maakt dat je het eenvoudig en comfortabel kunt aandoen, maar dat je het ook stevig kunt dragen. Deze koplamp kent vier standen namelijk middelste lamp, buitenste twee lampen, 3 lampen en knipperlicht. Deze 3x 2000 LED lampen zijn ontzettend duurzaam en gaan maar liefst 50.000 branduren mee. Dit apparaat wordt geleverd met 2 krachtige 6800 mAh oplaadbare batterijen en een netsnoer lader.

Voor dit product staan er niet alleen positieve reviews geschreven door gebruikers. De meeste personen zijn tevreden met deze LED hoofdlamp, want het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Verder is het eenvoudig in gebruik en het voldoet aan de verwachtingen. Eén van de gebruikers is ontevreden dat het product slechts 3 uur bruikbaar is, als het is volgeladen.

Stel je voor dat je je in een pikdonkere omgeving bevindt. Het is dan niet altijd eenvoudig om je op een eenvoudige en veilige manier te bewegen. Deze hoofdlamp van het bekende en misschien wel het beste merk AA Commerce kan dan in elk geval wel de ideale oplossing zijn. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen van dit apparaat.

 

Voordelen

Comfort: deze hoofdlamp is voorzien van een handige elastische hoofdband. Bovendien is het mogelijk om deze hoofdband ook te verstellen en zo eventueel wat meer aan te spannen.

Veiligheid: de AA Commerce hoofdlamp is uitgerust met 3 Lumen Led lampen. Op die manier ben je ook tijdens outdoor activiteiten helemaal veilig.

Toebehoren: bij de aankoop van deze hoofdlamp krijg je er meteen ook nog eens twee krachtige oplaadbare batterijen bij van 6800 mAh. Verder krijg je ook een netsnoer lader meegeleverd.

Handig in gebruik: er zijn 3 LED lampen voorzien. Hierbij kun je bovendien kiezen uit verschillende lichtstanden.

 

Nadelen

Gebruiksduur: slechts één enkele koper vindt dat de batterijen van deze hoofdlamp toch bijzonder snel leeg raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Petzl Tikka 100 Lumen

 

De Petzl Tikka is een hoofdlamp met een brede lichtbundel en twee standen die aangename verlichting biedt. Dit apparaat heeft een lichtsterkte van 100 Lumen en het heeft een reikwijdte van 55 meter. Met de twee verlichtingsstanden die deze hoofdlamp heeft, kan je de hoeveelheid licht afhankelijk van de situatie aanpassen.

Als voeding gebruikt dit product 3 AAA/LR03 batterijen. Het is waterbestendig met een comfortabele verstelbare hoofdband en het kan in elk weertype gebruikt worden. Voor dit product staan er alleen positieve beoordelingen geplaatst door de personen die dit product hebben gekocht.

De personen die deze LED hoofdlamp hebben aangeschaft geven goed advies voor dit apparaat, want het is handig in gebruik en het is duurzaam. Het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Het geeft klaar en duidelijk licht en het zit goed. En het voldoet ook aan de verwachting.

Ook met de Petzl Tikka hoofdlamp mag je volgens de vele reacties zeker zijn van een degelijk en duurzaam product. Met deze lamp kun je op een veilige manier deelnemen aan outdoor activiteiten. Zelfs wanneer je binnenkort met vrienden of familie op kampeervakantie zou vertrekken, haal je met deze lamp een degelijk product in huis.

 

Voordelen

Lichtsterkte: deze hoofdlamp is uitgerust met een lichtsterkte van maar liefst 100 Lumen. Daarmee kun je gemakkelijk een bereik halen van wel 55 meter ver.

Voeding: het apparaat werkt op basis van 3 krachtige AAA/LR03 batterijen die gedurende een lange periode meegaan.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van 2 verschillende lichtstanden waaruit je kunt kiezen. Verder is het ook nog eens waterbestendig en kun je ook de hoofdband gaan aanpassen en verstellen naar keuze.

 

Nadelen

Op dit moment zijn er alleen maar positieve reacties op het product gekomen. Daardoor is het voor ons bijzonder moeilijk om jou te informeren over de eventuele minpunten van deze hoofdlamp.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boruit Cree 3x XM-L T6

 

De Boruit Cree 3x XM-L T6 LED hoofdlamp heeft een intelligente circuit controle en 4 lichtstanden of Switching modus te weten de low stand, waarbij alleen de middelste lamp aan gaat; de mid stand waarbij de lampen links en rechts alleen aan staan; de Hi stand, waarbij alle lampen aan staan en de Strobe stand, waarbij alle lampen aan staan en knipperen.

De voeding die deze hoofdlamp gebruikt bestaat uit 2x 18650 oplaadbare batterijen die standaard niet worden meegeleverd. Deze hoofdlamp wordt ook niet met charger meegeleverd.

Ook voor dit product zijn alle gebruikers tot nu toe tevreden en zij vinden de LED hoofdlamp een top product, want het is handig in gebruik en het voldoet aan de verwachtingen. Het heeft een fraai design en het is van goede kwaliteit. Dit apparaat is duurzaam en het heeft een goede prijs voor de kopers van dit product.

Indien je op zoek bent naar een degelijke hoofdlamp die toch niet overdreven duur is, dan kun je altijd de Boruit Cree 3x XM-L T6 eens bekijken. In vergelijking met de andere hoofdlampen uit onze selectie, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het ook wel eens veruit het populairste toestel uit deze top 5 kunnen worden.

 

Voordelen

Lichtstand: het apparaat is voorzien van 4 verschillende lichtstanden waaruit je zelf kunt kiezen. Zo kun je opteren voor de low stand, de mid stand, de Hi stand of de Strobe stand. Bij de Strobe knipperen alle 3 de lampen gelijktijdig.

Voeding: deze handige hoofdlamp werkt op basis van 2 krachtige en degelijke 18650 batterijen. Deze batterijen zijn bovendien ook nog eens oplaadbaar.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: voor één koper voldoet deze hoofdlamp niet helemaal aan de vooropgestelde verwachtingen. Zo gaat het volgens de gebruiker om een vrij kwetsbaar product.

Geen batterijen: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de batterijen niet bij de aankoop van het toestel meegeleverd krijgt. Verder zit er ook geen charger bij.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Led Lenser MH10

 

De Led Lenser MH10 hoofdlamp is gemaakt van aluminium met een brandtijd van 10 uur of 120 branduren op de hoogste stand en het heeft een reikwijdte van 150 meter.

Dit product heeft ruim 600 Lumen en is zeer krachtig en het best geschikt voor outdoor adventure. Het is super licht en kan gemakkelijk weggestopt worden als je klaar bent ermee. De MH10 is kantelbaar en het heeft als voedingstype oplaadbare ingebouwde batterijen met 1 lichtpunt.

Als je kijkt naar de prijs van dit product dan behoort het niet tot de categorie van goedkope hoofdlampen. Voor dit product staan er nog geen reviews geschreven door gebruikers van deze hoofdlamp. Het is mogelijk dat personen dit product hebben aangeschaft, maar nog geen gebruikservaring hebben geplaatst. Om dit feit is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Ook met de Led Lenser MH10 hoofdlamp mag je rekenen op een degelijk en duurzaam apparaat. Alvorens je beslist om deze hoofdlamp aan te kopen, raden wij jou aan om even de voor- en nadelen grondig te bekijken. Hieronder geven we dan ook graag een opsomming van de positieve en eventueel minder positieve eigenschappen van het product.

 

Voordelen

Capaciteit: het behoort tot de krachtige hoofdlampen en is uitgerust met maar liefst 600 Lumen. Daardoor is het werkelijk ideaal voor mensen die graag deelnemen aan outdoor activiteiten.

Gebruiksgemak: deze hoofdlamp is vervaardigd uit stevig en duurzaam aluminium. De lamp heeft een brandtijd van ruim 10 uur of ook wel 120 branduren wanneer je het berekent vanop de hoogst mogelijke stand.

Comfort: de hoofdlamp weegt bijzonder weinig en is daardoor handig in gebruik. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van oplaadbare batterijen die in de hoofdlamp werden ingebouwd.

 

Nadelen

Prijskaartje: het is niet meteen één van de meest goedkope apparaten en dit zou een nadeel kunnen zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HaverCo 300 lumen

 

De Led hoofdlamp 300 lumen is eenvoudig gebouwd en het geeft wit en rood licht. Het heeft slechts 1 lichtstand en het gebruikt geen herlaadbare batterijen als voeding. Deze 3x AAA batterijen zijn eenvoudig te plaatsen door een knopje aan de bovenkant van het apparaat.

Het is voor elke outdoor ervaring geschikt en het is super licht, compact en waterdicht. Dit apparaat heeft een verstelbare elastische hoofdband voor het comfortabel afzetten en het kan in elk weertype gebruikt worden.

Als je let op de prijs van dit product, dan lijkt het wel een hoofdlamp aanbieding. Helaas staat er, ondanks de lage prijs van dit product, nog geen beoordeling geschreven door de gebruikers van dit apparaat. Het is mogelijk dat personen dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen gebruikservaring hebben geplaatst. Om deze reden is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Ook met de HaverCo hoofdlamp mag je rekenen op een degelijk en duurzaam product. Het is iets minder sterk dan de voorgaande apparaten maar nog altijd voldoende krachtig om veilig mee te nemen op outdoor activiteiten. Hieronder geven we een opsomming van de voor- en nadelen.

 

Voordelen

Lichtsterkte: het toestel is uitgerust met een lichtsterkte van 300 Lumen. Je kunt hierbij kiezen uit een wit of een rood licht.

Batterijen: het apparaat werkt op basis van 3 AAA batterijen. Deze kun je bovendien eenvoudig en snel bevestigen.

Gebruiksgemak: het apparaat is niet alleen compact en licht van gewicht maar bovendien ook nog eens waterdicht.

 

Nadelen

Geen review: op dit moment is er nog geen enkele review geplaatst waardoor het moeilijk wordt om eventuele nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hoofdlampen koopgids

 

Een hoofdlamp is vooral nuttig voor personen die in de bouw werken en verlichting nodig hebben op een werkstuk in een plaats met weinig natuurlijk licht. Maar ook voor mensen die houden van sporten zoals speleologie of ‘s nachts een bergwandeling willen maken. Je kunt een hoofdlamp voor vele toepassingen gebruiken en het is belangrijk dat je enkele factoren in gedachten houdt bij de aankoop van zo’n toestel. Denk maar aan het gebruik, de lichtopbrengst, de batterijduur en de prijs.

Gebruik van de hoofdlamp

 

We bespreken hier even enkele situaties waar een hoofdlamp zeker van pas komt. Zoals we al aangegeven hebben kun je deze lamp voor speleologie gebruiken maar er zijn nog andere momenten waar deze lamp nuttig kan zijn.

Je kunt de lamp gebruiken wanneer je ‘s avonds gaat wandelen met de hond. Zo heb je beide handen vrij voor je hond, ben je altijd goed zichtbaar voor anderen en kun je eventuele laaghangende takken goed zien. Het is dan wel belangrijk dat het een lichte hoofdlamp is.

Ook hardlopers maken er meer en meer gebruik van. Vele mensen kunnen pas na het werk gaan hardlopen en meestal is het dan al donker, vooral in de winter. Met een hoofdlamp kun je dan beter zien waar je loopt, vooral als je graag in een bos gaat lopen. Je bent zelf ook beter zichtbaar in het verkeer. Als je op heel donkere paden gaat lopen is het beter om een hoofdlamp met een rode LED te kopen.

Voor personen die graag kamperen is deze lamp een ideale koop. Het komt van pas wanneer je naar het toiletgebouw wilt gaan want je kunt al je spullen makkelijker meenemen omdat je beide handen vrij hebt. Ook als je ‘s avonds laat aankomt en de tent nog moet opzetten is deze lamp heel handig.

Verder kan de lamp nog handig zijn voor mensen die veel fietsen of mountainbiken, tijdens het klussen en tijdens het vissen. Om het samen te vatten, een hoofdlamp is geschikt voor elke activiteit die in het donker plaatsvindt.

 

 

De lichtopbrengst

 

De lichtopbrengst van de hoofdlamp hangt voor een gedeelte af van het soort lamp die gebruikt wordt. Meestal worden LED lampen gebruikt in een hoofdlamp, deze geven je een zicht van ongeveer 10 meter. Dit is heel geschikt voor gebruik op de camping om een tent op te zetten. Je kunt ook een Ultra Bright LED hebben die zorgt voor een lichtstraal.

Een hoofdlamp met een halogeen lamp zorgt voor veel licht. Andere modellen hebben een Xenon lamp, die vooral gebruikt worden in de auto industrie. Deze lampen zijn zo sterk dat ze een bereik van enkele tientallen meters hebben. Crypton lampen worden niet veel gebruikt in hoofdlampen door de hoge prijs van deze lampen.

Vele lampen beschikken over een ingebouwde batterij waarmee je de LED lampen meerdere uren van stroom kunt voorzien. Soms krijg je ook extra lampen bij de aankoop zodat je een kapotte lamp kunt vervangen wanneer dit nodig is.

 

 

De batterijduur van een hoofdlamp

 

De batterijduur is één van de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden. In sommige situaties is het heel belangrijk dat je niet zonder stroom valt zodat je niet in het donker verloren raakt. Als je bijvoorbeeld aan speleologie doet dan wil je zeker genoeg stroom hebben voor de uren die je voorziet voor de activiteit. En het is nog een goede aanbeveling om reservebatterijen bij te hebben mocht er iets mislopen en je zit langer in de grotten dan je denkt.

Sommige hoofdlampen beschikken over een ingebouwde batterij. Het voordeel hieraan is dat je de batterij zelf terug kunt opladen wanneer deze leeg is en je hoeft ook nooit extra batterijen aan te kopen. Het nadeel is dat je een stopcontact of stroomvoorziening nodig hebt om de batterij op te kunnen laden, als je in een grot zit of aan het kamperen bent in een bos dan beschik je niet over de stroomvoorziening om dit apparaat op te laden.

Prijs van een hoofdlamp

 

De meeste hoofdlampen gebruik LED’s en daardoor kunnen de kosten redelijk laag blijven. Er bestaan natuurlijk ook duurdere hoofdlampen die een betere lichtopbrengst bieden of een sterke lichtstraal die tientallen meters ver kan schijnen maar deze zullen ook meer geld kosten.

Je kunt beter eerste verschillende modellen vergelijken voordat je een keuze maakt, het is heel makkelijk om online informatie en prijzen te vinden van verscheidene hoofdlampen. Meestal kun je op internet ook betere aanbiedingen vinden, dit komt omdat websites minder kosten hebben dan winkels. Denk er dus over na waar je het product wilt kopen, hoeveel geld je er wilt aan uitgeven en voor welk doel je de lamp wilt gebruiken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES