5 beste Hybridefietsen Test van 2022

Laatste update: 19.01.22

 

Beste hybridefietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We stellen vast dat steeds meer gebruikers op zoek gaan naar een duurzame hybridefiets. Dergelijke fietsen bieden niet alleen de voordelen van een stadsfiets maar ook heel wat pluspunten van de standaard sportfiets aan. Kortom, geschikt voor een rustig fietstochtje met het gezin of een avontuurlijke route met vrienden. Zo blijkt de Sensa Superlite hybridefiets, gekenmerkt door een lichtgewicht aluminium frame, alvast een schot in de roos te zijn. Uiteraard kun je daarnaast altijd nog kiezen voor de prachtige 6KU hybridefiets. Dergelijke fiets is voorzien van stevige brede banden en een wielmaat van maar liefst 28 inch groot.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hybridefietsen Koopgids

 

Wat is een hybridefiets en welke mogelijkheden biedt hij? Moet je de framemaat kiezen in verhouding met de lichaamslengte of is het belangrijker om rekening te houden met de gebruikte materialen? Wij proberen met deze koopgids een antwoord te bieden op enkele prangende vragen omtrent hybridefietsen. Het is een goede aanbeveling om deze koopgids even aandachtig door te nemen zodanig dat je de verschillende fietsen met elkaar kunt vergelijken. Houd zeker rekening met eventuele aanbiedingen.


Wat is een hybridefiets

Hybridefietsen worden beschouwd als één van de meeste veelzijdige en multifunctionele fietsen. Dit heeft vooral te maken doordat ze een goede combinatie zijn van stads- en sportfietsen. Een degelijke hybridefiets is vooralsnog comfortabel en sportief en kan dan ook ingezet worden tijdens een ontspannend fietstochtje of een sportieve rit. Het verschil met een standaard stadsfiets, racefiets of mountainbike situeert zich voornamelijk op het gebied van het ontwerp.

Zo zullen hybridefietsen vaak een veel groter schakelbereik aanbieden ten opzichte van de standaard stadsfietsen. Dat heeft vooral te maken met het gebruik van de zogenaamde typische derailleurversnelling. Hybridefietsen eisen ook een iets sportieve zithouding in vergelijking met de bekende stadsfietsen. Je zithouding is net iets meer voorovergebogen, maar dan weer niet zoveel als op een racefiets of een mountainbike.

Je hoort het al, het loont de moeite om een degelijke hybridefiets in huis te halen. Echter willen wij jou wel aanraden om niet zomaar de eerste de beste hybridefiets aan te kopen. Er bestaan wel degelijk verschillende soorten en de ene fiets biedt net iets meer mogelijkheden aan dan de andere!

 

Het type hybridefiets in functie van de doelstellingen

Zoals reeds min of meer vermeld in het vorige stukje, zul je merken dat er verschillende soorten hybridefietsen bestaan. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen de cross hybridefietsen, de fitness hybridefietsen, de trekking hybridefietsen en de lifestyle & urban hybridefietsen. Elk type staat bekend vanwege bepaalde specifieke eigenschappen die gericht zijn op bepaalde doelstellingen. Zo is de cross hybridefiets een goede aanbeveling indien je echt een sportief ritje door modderig en oneffen terrein wilt maken.

Bedenk daarom op voorhand waarom je de hybridefiets wenst aan te kopen. Is het je voornaamste doel om fit te blijven? Wil je misschien gewoon overal makkelijk naar toe kunnen of ben je vooral gericht op comfort? Indien je de hybridefiets aankomt om fit te blijven dan kies je voornamelijk voor de sportieve doeleinden. De fitness of de cross hybridefiets lijkt ons dan de beste aanbeveling te zijn. Kies je voor comfort, kies dan eventueel voor de lifestyle & urban hybridefiets.

 

Framemaat in functie van de lichaamslengte

Net zoals bij andere fietsen, zul je ook bij de hybridefietsen rekening moeten houden met de framemaat. Zo kun je kiezen tussen verschillende framematen, die steeds in centimeter worden uitgedrukt. De framemaat is eigenlijk een weergave van de lengtemaat die gemeten wordt vanaf het middelpunt van de trapas tot het einde van de zitbuis.

Over het algemeen stellen we vast dat mannen beter gebaat zijn met een grotere framemaat. We zouden dus enigszins kunnen stellen dat de framemaat gebaseerd is op je lichaamslengte. Hoe groter je bent, hoe groter de framemaat zal zijn.

 

Uit welke materialen is het frame vervaardigd in verhouding tot het gewicht

Nog belangrijker dan de framemaat is natuurlijk het materiaal waaruit die vervaardigd blijkt te zijn. De meeste hybridefietsen beschikken over een aluminium frame. Aluminium staat erom bekend bijzonder krachtig en duurzaam te zijn en is ook nog eens licht van gewicht. Dit maakt de fiets dan ook bijzonder comfortabel tijdens sportieve en ontspannende ritten. Frames uit staal en metaal komen ook wel eens voor en kunnen best wel tegen een stootje.

Wielmaat, versnellingen en andere kenmerken

Daarnaast is het ook belangrijk om even stil te staan bij de gebruikte wielmaat. Hoe groter de wielmaat, hoe minder omwentelingen het wiel moet doen en hoe minder snel of hard je zult moeten trappen. De wielmaat wordt steevast uitgedrukt in inch en kan variëren van slechts 8 inch tot maar liefst 28 inch. Hierbij is een wielmaat van 28 inch de meest voorkomende maat.

Ook het aantal versnellingen is een belangrijk gegeven. Een degelijke hybridefiets bestaat altijd uit meerdere versnellingen waartussen je probleemloos kunt schakelen. In de meeste gevallen heb je maar liefst 24 versnellingen tot je beschikking staan maar het kan ook heel wat minder zijn.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte willen we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. De gemiddelde prijs van een degelijke hybridefiets bedraagt ongeveer 700 euro. Uiteraard zal een hybridefiets met meer mogelijkheden iets duurder in de aankoop zijn. Spot je een leuke aanbieding dan is een prijskaartje lager dan 700 euro altijd mogelijk.

 

5 beste hybridefietsen (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een combinatie tussen enerzijds een stadsfiets en anderzijds een sportfiets? Dan is een hybridefiets de beste keuze. Zowel voor dames als heren blijkt er heel wat keuze te zijn. Er zijn zelfs heel wat elektrische hybridefietsen voorhanden. Bekijk de 5 topproducten hieronder en houd daarbij rekening met het advies van klanten, vermeld in de bijbehorende online reviews. Neem rustig de tijd en kies er vervolgens de voor jou beste hybridefiets uit. En wie weet is het wel gelijk een aanbieding.

 

1. Sensa Superlite Disc V27 2019 Herenfiet Hybride 56 cm

 

Tussen de goedkope hybridefietsen zul je dit exemplaar van Sensa niet meteen hoeven te verwachten. Toch is het een goede aanbeveling voor heren om deze fiets in huis te halen. Deze hybridefiets wordt gekenmerkt door een framemaat van 56 cm in combinatie met 28 inch wielen. Het frame is bovendien vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium en weegt amper 13 kg.

De fiets wordt aangedreven door middel van de ketting en biedt tot wel 27 versnellingen aan. Verder wordt zowel voor- als achteraan gebruik gemaakt van een hydraulische schijfrem. Het is een degelijke fiets die wordt aanbevolen voor mannen met een lichaamslengte van minimaal 171 cm en maximaal 189 cm. Ideaal voor gebruik in de stad maar ook als cross- en sportfiets.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Het is mogelijk dat het hier om een vrij recente hybridefiets gaat of dat klanten wat schrikken bij het zien van het hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Framemaat: de framemaat van deze hybridefiets bedraagt 56 cm wat hem voornamelijk voor heren, met een lichaamslengte tussen 171 en 189 cm, ideaal maakt,

Materiaal: bij de productie van deze fiets heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van aluminium; stevig en licht van gewicht.

Remsysteem: voor- en achteraan de fiets heeft men gebruik gemaakt van een krachtige en betrouwbare hydraulische schijfrem.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs maakt meteen duidelijk dat het hier niet meteen de hybridefiets met de laagste prijs betreft. En dat zou misschien wel eens een minpuntje kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hybride fiets 6KU 53cm met schijfremmen

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar tegelijk zeker zijn van een kwalitatieve en duurzame hybridefiets? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van 6Ku even grondig onder de loep te nemen. Met een maximale framemaat van 53 cm, is deze hybridefiets geschikt voor personen met een lichaamslengte tussen 164 en 182 cm. De fiets wordt verder gekenmerkt door een wielmaat van 28 inch en een frame vervaardigd uit aluminium.

Net zoals bij het vorige product, wordt ook hier gebruik gemaakt van de ketting om de fiets aan te drijven. Daarnaast kun je probleemloos schakelen tussen de 24 beschikbare versnellingen en ben je zeker van krachtige mechanische schijfremmen die zowel voor- als achteraan worden gebruikt.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verdere informatie verschaffen omtrent de gebruikerservaringen daar er nog geen reacties zijn geplaatst. De fiets biedt heel wat voordelen en wordt aangeboden tegen een mooi prijskaartje. Het zou kunnen dat sommigen niet meteen enthousiast zijn omtrent het eenvoudige design.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: 6Ku wordt door velen als het beste merk beschouwd, en blijkt bovendien ook gezegend te zijn met een betaalbaar prijskaartje.

Framemaat: de fiets wordt gekenmerkt door een framemaat van ongeveer 53 cm en wordt dus aangeraden voor mannen en vrouwen met een lichaamslengte die varieert van 164 tot 182 cm.

Wielmaat: de brede banden en stevige wielen van 28 inch, maken de fiets zelfs geschikt om oneffen terreinen te betreden.

Handig in gebruik: je geniet een krachtig maar betrouwbaar remsysteem en de mogelijkheid om gebruik te maken van maar liefst 24 versnellingen.

 

Nadelen:

Design: de fiets is te bestellen in een neutraal, misschien ietwat eenvoudig of saai design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MBM Boulevard stads hybride, 28 inch, H41, 6 versnellingen

 

Ben je op zoek naar een echte dames hybridefiets? Dan lijkt het ons een goede aanbeveling om dit exemplaar van MBM even grondig te bekijken. De fiets wordt gekenmerkt door een opvallende blauwe kleur die voor een instant vrolijk gevoel zorgt.

Doordat het hier een damesfiets betreft, zal het niet verwonderen dat het frame iets kleiner is in vergelijking met de vorige fietsen die we besproken hebben. Zo geniet je een framemaat van maximaal 41 cm in combinatie met een stel stevige wielen van 28 inch groot. Ook hier werd gebruik gemaakt van duurzaam doch lichtgewicht aluminium voor het frame.

Zowel voor- als achteraan heeft men gekozen voor het krachtige V-brake remsysteem. Verder gebeurt ook hier de aandrijving door middel van de ketting en kun je makkelijk schakelen tussen de 6 verschillende versnellingen. Ondanks de vele voordelen moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen klanten hebben gereageerd. Houd er wel rekening mee dat deze fiets voor heren niet de beste aanbeveling blijkt.

 

Voordelen:

Formaat: deze fiets is voornamelijk geschikt om door vrouwen te worden gebruikt daar de framemaat met 41 cm, net iets compacter blijkt.

Materiaal: net zoals bij de meeste andere hybridefietsen uit dit lijstje, heeft men ook hier gekozen voor een aluminium frame.

Handig in gebruik: de wielen van 28 inch maken het rijden op oneffen terrein mogelijk. Verder kun je gebruik maken van de 6 beschikbare versnellingen en het krachtige V-brake remsysteem.

 

Nadelen:

Te klein: als man kan het zijn dat deze fiets toch net iets te compact is en dus helemaal niet tot de populairste opties behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hybride sports People Gents 54cm MBM

 

Net zoals de vorige hybridefiets uit het lijstje, zul je merken dat ook dit exemplaar jou wordt aangeboden en geleverd door het bekende merk MBM. De fiets wordt gekenmerkt door een vrij grote framemaat van maar liefst 54 cm en is bijgevolg geschikt voor mannen met een lichaamslengte tussen 166 en 184 cm.

Het frame is vervaardigd uit duurzaam aluminium dat amper 16 kg weegt en wordt aangevuld met stevige wielen van wel 28 inch groot. De white/titan kleur laat de fiets er heel sportief en mannelijk uitzien. Ook hier zul je vaststellen dat de fiets wordt aangedreven door middel van de ketting en dat je hierbij gebruik kunt maken van 6 versnellingen.

Indien je krachtig moet remmen, dan kun je beroep doen op de betrouwbare V-brake remmen die zowel voor- als achteraan worden gebruikt. De ideale fiets om een rustig fietstochtje of sportieve rit te maken. We durven vermoeden dat de hoge prijs misschien sommige klanten wel zal afschrikken.

 

Voordelen:

Framemaat: met een framemaat van ruim 54 cm, is deze hybridefiets een schot in de roos voor personen met een lichaamslengte van minimaal 166 en maximaal 184 cm.

Materiaal: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar ook hier werd gekozen voor de vele positieve eigenschappen van een aluminium frame.

Remsysteem: de hybridefiets is voor- en achteraan voorzien van een krachtig V-brake remsysteem.

Handig in gebruik: de fiets wordt aangevuld door stevige 28 inch wielen en de mogelijkheid om probleemloos te schakelen tussen de 6 verschillende versnellingen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je van plan om deze hybridefiets aan te kopen, dan zul je jammer genoeg wel even moeten stilstaan bij het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hybride fiets 6KU 50 cm met schijfremmen

 

Opnieuw hebben we een hybridefiets in het gamma die jou wordt aangeboden door 6Ku. Deze hybridefiets is speciaal voor mannen ontworpen en wordt gekenmerkt door een vrij grote framemaat van 50 cm. Dit wordt aangevuld met wielen van ruim 28 inch die geschikt zijn voor eender welke ondergrond.

Het frame is vervaardigd uit stevig aluminium dat amper 12 kg weegt. Het lichte gewicht van het frame, maakt deze fiets ook ideaal tijdens sportieve tochten. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de ketting als aandrijvingskracht en heb je de mogelijkheid om probleemloos tussen de 24 beschikbare versnellingen te schakelen. Zowel voor- als achteraan maakt men gebruik van een stel krachtige schijfremmen.

De fiets is afgewerkt in een grijze kleur die heel stoer en modern oogt. Echter had het misschien wel leuker geweest indien er iets meer mogelijkheden waren op het vlak van design. Dit alles wordt jou aangeboden tegen een aanvaardbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Wielmaat: de wielen worden gekenmerkt door een wielmaat van 28 inch inclusief stevige brede banden. Dit biedt de mogelijkheid om probleemloos oneffen terreinen te doorkruisen.

Materiaal: het frame bestaat ook hier uit duurzaam en lichtgewicht aluminium.

Handig in gebruik: je kunt schakelen tussen maar liefst 24 verschillende versnellingen en beroep doen op de betrouwbare schijfremmen.

Kostenplaatje: het is misschien niet meteen de hybridefiets met de laagste prijs maar toch zul je dit exemplaar vast en zeker tussen de goedkopere producten kunnen spotten.

 

Nadelen:

Design: het grijze design kan door sommige klanten misschien als te eenvoudig of te saai ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een hybridefiets?

Eén van de meeste veelzijdige en multifunctionele hedendaagse fietsen, zijn de hybridefietsen. Dergelijke fietsen combineren moeiteloos de beste eigenschappen van enerzijds de stadsfietsen en anderzijds de sportfietsen. Een hybridefiets is dus niet alleen geschikt om een sportieve fietstocht aan te vatten maar minstens ideaal om een gezellig tochtje door het stadscentrum te maken.

In vergelijking met andere stadsfietsen, biedt een hybridefiets een veel groter schakelbereik aan. Dit heeft vooral te maken door de aanwezigheid van de typische derailleurversnelling. In tegenstelling tot andere stadsfietsen, is de zithouding iets sportiever waardoor je dus meer voorover gebogen zit. Maar je zit nog altijd comfortabeler dan bijvoorbeeld een racefiets of crossfiets.

Q2: Wat is het verschil tussen een hybridefiets en een elektrische fiets?

We hebben reeds vermeld dat een hybridefiets een multifunctionele fiets is, die het beste van 2 werelden combineert. De kenmerken van de stadsfiets of tourfiets worden gecombineerd met die van een sportfiets, bij voorkeur racefiets of mountainbike. Een elektrische hybridefiets is dus niets anders en wordt ook aangevuld met een elektromotor.

Toch is er een klein verschil tussen de elektrische hybridefiets en de standaard elektrische fiets. De hybridefiets is namelijk geschikt om je op hobbelig en oneffen terrein te begeven. Dit heeft te maken met de combinatie tussen de aandrijving, de derailleurversnelling, de atypische voorvork en de sportieve zithouding. Een standaard elektrische fiets is daarvoor minder geschikt en vooral bedoeld om een ontspannend en rustig fietstochtje te maken.

 

Q3: Hoe hard gaat een hybridefiets?

Tot slot is het belangrijk om ook even stil te staan bij de maximale snelheid die een hybridefiets kan behalen. De meeste hybridefietsen behalen een gemiddelde snelheid van ongeveer 20 tot 22 kilometer per uur. Alhoewel je zonder problemen tot wel 25 kilometer per uur kunt halen, indien gewenst.

De fietsen die een topsnelheid van ruim 45 kilometer per uur halen, zijn jammer genoeg geen hybridefietsen meer maar de zogenaamde speed pedelecs.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES