5 beste Hybridefietsen Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste hybridefietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We stellen vast dat steeds meer gebruikers op zoek gaan naar een duurzame hybridefiets waarbij de voordelen van de stadsfiets met de positieve kenmerkende eigenschappen van de standaard sportfiets worden gecombineerd. Kortom, geschikt voor een rustig fietstochtje met het gezin of een avontuurlijke route met vrienden. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen het segment. Zo zou je kunnen kiezen voor de MBM People Hybride Sports Gents die maar liefst 7 Shimano versnellingen aanbiedt. Daartegenover staat de Veloce Horizon Hybride Gents H 50 hybridefiets die voorzien is van een 50 cm groot aluminium frame en 28 inch wielen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hybridefietsen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een combinatie tussen enerzijds een stadsfiets en anderzijds een sportfiets? Dan is een hybridefiets de beste keuze. Zowel voor dames als heren blijkt er heel wat keuze te zijn. Er zijn zelfs heel wat elektrische hybridefietsen voorhanden. Bekijk de 5 topproducten hieronder en houd daarbij rekening met het advies van klanten, vermeld in de bijbehorende online reviews. Neem rustig de tijd en kies er vervolgens de voor jou beste hybridefiets uit. En wie weet is het wel gelijk een aanbieding.

 

1. MBM People Hybride Sports Gents 28 Inch H50 7 Speed Titan

 

De MBM hybride sportfiets – qua frame en uitvoering speciaal ontwikkeld voor mannen – wordt gekenmerkt door een maximale framehoogte van 50 cm in combinatie met een stel stevige 28 inch wielen die zich moeiteloos over eender welke ondergrond weten te begeven. Daarbij werden het frame en de dubbelwandige velgen én naven uit duurzaam aluminium vervaardigd terwijl de kettingkast uit hoogwaardig metaal bestaat.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de mogelijkheid om probleemloos  tussen de 7 Shimano versnellingen te schakelen en gebruik te maken van het V-brake remsysteem voor- én achter. De reflecterende banden, het ergonomisch gevormde Selle Bassano zadel en de aluminium zadelpen dragen eveneens bij aan het uiteindelijke comfort.

Hoewel deze hybridefiets heel wat positieve kenmerken weet op te sommen, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Framemaat: de hybride sportfiets wordt gekenmerkt door een hoog frame met een framemaat van 50 cm.

Materiaal: het frame, de zadelpen, het remsysteem en de dubbelwandige velgen en naven werden uit duurzaam aluminium gemaakt. De kettingkast bestaat uit metaal.

Wielen: zijn uitvoering wordt getypeerd door de aanwezigheid van 28 inch wielen.

 

Nadelen:

Geen vrouwen: ben je specifiek op zoek naar een hybridefiets voor vrouwen, dan is dit model misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Veloce Horizon Hybride Gents H 50 > 21 Speed – Voor mannen // 28 inch

 

In vergelijking met heel wat andere paradepaardjes binnen deze top 5, lijkt de Veloce Horizon Hybride Gents misschien wel eens tot de goedkope hybridefietsen te behoren. Zijn betaalbare prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking. Toch werden tot op heden nog geen reacties neergepend wat doet vermoeden dat het om een vrij recente uitvoering gaat. De moeite waard om er toch even onze schouders onder te zetten.

Zo wordt de Veloce Horizon hybridefiets voor mannen gekenmerkt door een hoog uitgesneden aluminium frame van 50 cm in combinatie met een stel stevige 28 inch wielen. Dat brengt het totale gewicht van deze fiets op zo’n 15 kg wat bijdraagt aan de stabiliteit en stevigheid ervan.

De fiets wordt moeiteloos door de ketting aangedreven en kent maar liefst 21 versnellingen waartussen je moeiteloos kunt schakelen. Zowel voor- als achter werd de fiets aangevuld met een betrouwbaar en krachtig V-brake remsysteem. Kortom, een degelijk fiets die breed inzetbaar is en bijgevolg geschikt om zowel een ritje te maken op de vele buitenwagen alsook te genieten van het bruisende stadsleven.

 

Voordelen:

Frame: het frame van deze hybridefiets kent een vrij hoge uitsnijding, is vervaardigd uit duurzaam aluminium en kent een formaat van 50 cm.

Remsysteem: zowel voor- als achter is deze hybridefiets uitgerust met een krachtig doch bijzonder betrouwbaar V-brake remsysteem.

Versnellingen: je kunt probleemloos schakelen tussen de 21 beschikbare versnellingen.

Comfort: de aluminium dubbelwandige velgen, het ergonomisch gevormde Selle Royal Rio-zadel en de 700 x 38C banden dragen alvast bij aan het rijcomfort.

 

Nadelen:

Design: de fiets is tot op heden enkel en alleen beschikbaar in een bruine kleur. Wat meer desingmogelijkheden of variatie had misschien wel leuk geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MBM Boulevard stads hybride, 28 inch, H41, 6 versnellingen

 

Ben je op zoek naar een echte dames hybridefiets? Dan lijkt het ons een goede aanbeveling om dit exemplaar van MBM even grondig te bekijken. De fiets wordt gekenmerkt door een opvallende blauwe kleur die voor een instant vrolijk gevoel zorgt.

Doordat het hier een damesfiets betreft, zal het niet verwonderen dat het frame iets kleiner is in vergelijking met de vorige fietsen die we besproken hebben. Zo geniet je een framemaat van maximaal 41 cm in combinatie met een stel stevige wielen van 28 inch groot. Ook hier werd gebruik gemaakt van duurzaam doch lichtgewicht aluminium voor het frame.

Zowel voor- als achteraan heeft men gekozen voor het krachtige V-brake remsysteem. Verder gebeurt ook hier de aandrijving door middel van de ketting en kun je makkelijk schakelen tussen de 6 verschillende versnellingen. Ondanks de vele voordelen moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen klanten hebben gereageerd. Houd er wel rekening mee dat deze fiets voor heren niet de beste aanbeveling blijkt.

 

Voordelen:

Formaat: deze fiets is voornamelijk geschikt om door vrouwen te worden gebruikt daar de framemaat met 41 cm, net iets compacter blijkt.

Materiaal: net zoals bij de meeste andere hybridefietsen uit dit lijstje, heeft men ook hier gekozen voor een aluminium frame.

Handig in gebruik: de wielen van 28 inch maken het rijden op oneffen terrein mogelijk. Verder kun je gebruik maken van de 6 beschikbare versnellingen en het krachtige V-brake remsysteem.

 

Nadelen:

Te klein: als man kan het zijn dat deze fiets toch net iets te compact is en dus helemaal niet tot de populairste opties behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Mbm Boulevard Dames Stadshybridefiets H 46 Cm 28 inch, 6 Speed

 

Net zoals het eerste product, wordt jou ook deze hybridefiets aangeboden door het bekende merk MBM. De MBM Boulevard stads-hybridefiets kent daarbij een laag uitgesneden aluminium frame met een bijbehorende framemaat van 46 cm en wordt aangevuld met een stel degelijke 28 inch wielen. Dit maakt de fiets uitermate geschikt voor dames en tevens in staat voor gebruik op eender welke ondergrond.

Maar dat is nog lang niet alles want verder geniet je de mogelijkheid om probleemloos tussen de 6 beschikbare Shimano versnellingen te schakelen. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangesterkt door het krachtige V-brake remsysteem voor- én achter, het ergonomisch gevormde Selle Bassano zadel, de regelbare stuurpen en het single uitgevoerde crankstel. Zijn zwarte frame wordt daarbij moeiteloos gecombineerd met een stel bruine handvatten en bruin zadel, wat bijdraagt aan het retro-achtige karakter.

Jammer genoeg moeten we opnieuw vaststellen dat er nog geen online reacties werden geplaatst, waardoor het voor ons best wel moeilijk is om jou verder op de hoogte te houden van eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Frame: het frame van deze dames hybridefiets kenmerkt zich door een lage uitsnijding, werd vervaardigd uit aluminium en kent een formaat van 46 cm.

Wielen: het geheel wordt aangevuld met een stel degelijke 28 inch wielen.

Remsysteem: ook hier werd een beroep gedaan op het krachtige doch betrouwbare V-brake remsysteem en dit zowel voor- als achter.

Design: de fiets valt op vanwege zijn retro-achtige karakter die in de hand gewerkt wordt door de combinatie van het zwart frame met het bruine zadel en de bruine handvatten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. CX 100 Hybride Sports 28 Inch H45 > 7 Speed – Kron – Voor mannen

 

We sluiten het rijtje af met de kwalitatieve en uiterst functionele CX 100; een degelijke sport hybridefiets voor heren. Daarbij wordt de fiets gekenmerkt door een uit aluminium vervaardigd en hoog uitgesneden frame van 18 – 20 inches wat overeenkomt met een framemaat van zo’n 46 cm. Het geheel wordt daarbij aangevuld met een stel degelijke 28 inch wielen met dubbelwandige velgen.

Hoewel het hier niet meteen een trekking hybridefiets betreft, biedt dit exemplaar wel degelijk de mogelijkheid voor gebruik in het bruisende stadsleven dan wel de (onverharde) landelijke buitenwegen. Je kunt daarbij probleemloos gebruik maken van de 7 Shimano versnellingen in combinatie met het krachtige V-brake remsysteem voor- én achter.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken want misschien is deze hybride sportfiets wel precies waar jij naar op zoek bent.

 

Voordelen:

Frame: de hybride sportfiets wordt gekenmerkt door een vrij hoog uitgesneden frame uit aluminium en met een bijbehorende framemaat van 46 cm.

Wielen: het geheel wordt daarbij moeiteloos gecombineerd door een stel duurzame 28 inch wielen.

Remsysteem: zowel voor- als achter wordt gebruik gemaakt van het krachtige V-brake remsysteem.

Versnellingen: je hebt de mogelijkheid om – indien gewenst – zonder problemen tussen de 7 beschikbare Shimano versnellingen te schakelen.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat het hogere prijskaartje sommige klanten mogelijks wel eens durft af te schrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hybridefietsen Koopgids

 

Wat is een hybridefiets en welke mogelijkheden biedt hij? Moet je de framemaat kiezen in verhouding met de lichaamslengte of is het belangrijker om rekening te houden met de gebruikte materialen? Wij proberen met deze koopgids een antwoord te bieden op enkele prangende vragen omtrent hybridefietsen. Het is een goede aanbeveling om deze koopgids even aandachtig door te nemen zodanig dat je de verschillende fietsen met elkaar kunt vergelijken. Houd zeker rekening met eventuele aanbiedingen.


Wat is een hybridefiets

Hybridefietsen worden beschouwd als één van de meeste veelzijdige en multifunctionele fietsen. Dit heeft vooral te maken doordat ze een goede combinatie zijn van stads- en sportfietsen. Een degelijke hybridefiets is vooralsnog comfortabel en sportief en kan dan ook ingezet worden tijdens een ontspannend fietstochtje of een sportieve rit. Het verschil met een standaard stadsfiets, racefiets of mountainbike situeert zich voornamelijk op het gebied van het ontwerp.

Zo zullen hybridefietsen vaak een veel groter schakelbereik aanbieden ten opzichte van de standaard stadsfietsen. Dat heeft vooral te maken met het gebruik van de zogenaamde typische derailleurversnelling. Hybridefietsen eisen ook een iets sportieve zithouding in vergelijking met de bekende stadsfietsen. Je zithouding is net iets meer voorovergebogen, maar dan weer niet zoveel als op een racefiets of een mountainbike.

Je hoort het al, het loont de moeite om een degelijke hybridefiets in huis te halen. Echter willen wij jou wel aanraden om niet zomaar de eerste de beste hybridefiets aan te kopen. Er bestaan wel degelijk verschillende soorten en de ene fiets biedt net iets meer mogelijkheden aan dan de andere!

 

Het type hybridefiets in functie van de doelstellingen

Zoals reeds min of meer vermeld in het vorige stukje, zul je merken dat er verschillende soorten hybridefietsen bestaan. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen de cross hybridefietsen, de fitness hybridefietsen, de trekking hybridefietsen en de lifestyle & urban hybridefietsen. Elk type staat bekend vanwege bepaalde specifieke eigenschappen die gericht zijn op bepaalde doelstellingen. Zo is de cross hybridefiets een goede aanbeveling indien je echt een sportief ritje door modderig en oneffen terrein wilt maken.

Bedenk daarom op voorhand waarom je de hybridefiets wenst aan te kopen. Is het je voornaamste doel om fit te blijven? Wil je misschien gewoon overal makkelijk naar toe kunnen of ben je vooral gericht op comfort? Indien je de hybridefiets aankomt om fit te blijven dan kies je voornamelijk voor de sportieve doeleinden. De fitness of de cross hybridefiets lijkt ons dan de beste aanbeveling te zijn. Kies je voor comfort, kies dan eventueel voor de lifestyle & urban hybridefiets.

 

Framemaat in functie van de lichaamslengte

Net zoals bij andere fietsen, zul je ook bij de hybridefietsen rekening moeten houden met de framemaat. Zo kun je kiezen tussen verschillende framematen, die steeds in centimeter worden uitgedrukt. De framemaat is eigenlijk een weergave van de lengtemaat die gemeten wordt vanaf het middelpunt van de trapas tot het einde van de zitbuis.

Over het algemeen stellen we vast dat mannen beter gebaat zijn met een grotere framemaat. We zouden dus enigszins kunnen stellen dat de framemaat gebaseerd is op je lichaamslengte. Hoe groter je bent, hoe groter de framemaat zal zijn.

 

Uit welke materialen is het frame vervaardigd in verhouding tot het gewicht

Nog belangrijker dan de framemaat is natuurlijk het materiaal waaruit die vervaardigd blijkt te zijn. De meeste hybridefietsen beschikken over een aluminium frame. Aluminium staat erom bekend bijzonder krachtig en duurzaam te zijn en is ook nog eens licht van gewicht. Dit maakt de fiets dan ook bijzonder comfortabel tijdens sportieve en ontspannende ritten. Frames uit staal en metaal komen ook wel eens voor en kunnen best wel tegen een stootje.

Wielmaat, versnellingen en andere kenmerken

Daarnaast is het ook belangrijk om even stil te staan bij de gebruikte wielmaat. Hoe groter de wielmaat, hoe minder omwentelingen het wiel moet doen en hoe minder snel of hard je zult moeten trappen. De wielmaat wordt steevast uitgedrukt in inch en kan variëren van slechts 8 inch tot maar liefst 28 inch. Hierbij is een wielmaat van 28 inch de meest voorkomende maat.

Ook het aantal versnellingen is een belangrijk gegeven. Een degelijke hybridefiets bestaat altijd uit meerdere versnellingen waartussen je probleemloos kunt schakelen. In de meeste gevallen heb je maar liefst 24 versnellingen tot je beschikking staan maar het kan ook heel wat minder zijn.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte willen we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. De gemiddelde prijs van een degelijke hybridefiets bedraagt ongeveer 700 euro. Uiteraard zal een hybridefiets met meer mogelijkheden iets duurder in de aankoop zijn. Spot je een leuke aanbieding dan is een prijskaartje lager dan 700 euro altijd mogelijk.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een hybridefiets?

Eén van de meeste veelzijdige en multifunctionele hedendaagse fietsen, zijn de hybridefietsen. Dergelijke fietsen combineren moeiteloos de beste eigenschappen van enerzijds de stadsfietsen en anderzijds de sportfietsen. Een hybridefiets is dus niet alleen geschikt om een sportieve fietstocht aan te vatten maar minstens ideaal om een gezellig tochtje door het stadscentrum te maken.

In vergelijking met andere stadsfietsen, biedt een hybridefiets een veel groter schakelbereik aan. Dit heeft vooral te maken door de aanwezigheid van de typische derailleurversnelling. In tegenstelling tot andere stadsfietsen, is de zithouding iets sportiever waardoor je dus meer voorover gebogen zit. Maar je zit nog altijd comfortabeler dan bijvoorbeeld een racefiets of crossfiets.

Q2: Wat is het verschil tussen een hybridefiets en een elektrische fiets?

We hebben reeds vermeld dat een hybridefiets een multifunctionele fiets is, die het beste van 2 werelden combineert. De kenmerken van de stadsfiets of tourfiets worden gecombineerd met die van een sportfiets, bij voorkeur racefiets of mountainbike. Een elektrische hybridefiets is dus niets anders en wordt ook aangevuld met een elektromotor.

Toch is er een klein verschil tussen de elektrische hybridefiets en de standaard elektrische fiets. De hybridefiets is namelijk geschikt om je op hobbelig en oneffen terrein te begeven. Dit heeft te maken met de combinatie tussen de aandrijving, de derailleurversnelling, de atypische voorvork en de sportieve zithouding. Een standaard elektrische fiets is daarvoor minder geschikt en vooral bedoeld om een ontspannend en rustig fietstochtje te maken.

 

Q3: Hoe hard gaat een hybridefiets?

Tot slot is het belangrijk om ook even stil te staan bij de maximale snelheid die een hybridefiets kan behalen. De meeste hybridefietsen behalen een gemiddelde snelheid van ongeveer 20 tot 22 kilometer per uur. Alhoewel je zonder problemen tot wel 25 kilometer per uur kunt halen, indien gewenst.

De fietsen die een topsnelheid van ruim 45 kilometer per uur halen, zijn jammer genoeg geen hybridefietsen meer maar de zogenaamde speed pedelecs.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES