Beste inhalator

Laatste update: 19.07.24

 

Inhalators test van 2024

 

Een inhalator is het ideale product voor mensen die regelmatig problemen ondervinden met de luchtwegen. Ook wanneer je bijvoorbeeld te kampen hebt met astma kan een inhalator echt verlichting bieden. Toch is het belangrijk om jezelf eerst goed te informeren alvorens je een inhalator toestel aankoopt. Daarom hebben wij deze ideale koopgids opgesteld. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat je met de Medisana IN500 inhalator alvast een degelijk en duurzaam product blijkt te kopen. Het apparaat maakt gebruik van een soort van compressietechniek waarmee het mogelijk is om de lucht te doen vernevelen. Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Medisana IN 550 Pro inhalator. Dit apparaat zal gebruik maken van samengeperste lucht om chronische verkoudheden, astma en andere luchtwegproblemen te verlichten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Inhalator Reviews – Top 5

 

 

Een inhalator is perfect voor mensen die last hebben van hun luchtwegen of last hebben van astma. Je kunt deze last verlichten door regelmatig thuis je inhalator te gebruiken, en sommige inhalators kunnen zelfs een aroma gebruiken om de ervaring leuker te maken. De volgende producten hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding en kunnen je helpen bij het maken van een goede keuze, je vindt er zeker de beste inhalator tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Medisana IN500

 

Deze inhalator van Medisana gebruik een compressietechniek om lucht te vernevelen. De behandeling is heel effectief dankzij de aanwezigheid van een hoog aantal aerosols. Je inhaleert de vernevelde lucht via een masker die je op de neus of de mond kunt bevestigen.

Het apparaat is ook geschikt voor kinderen en is gecertificeerd als medisch apparaat. Bij de levering ontvang je nog een uitgebreide set met verschillende accessoires om het gebruik van dit toestel makkelijker te maken.

Volgens de kopers zorgt het toestel voor een goede ondersteuning bij astma en bij een chronische verkoudheid. Het apparaat maakt weinig geluid en is eenvoudig om te reinigen. Voor een koper is het reservoir iets te klein en is het mondmasker van mindere kwaliteit.

Met deze unieke inhalator IN500 haal je een degelijk en duurzaam toestel in huis. Bovendien wordt het geleverd door het bekende merk Medisana dat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat er heel wat kopers zijn die Medisana dan ook als het beste merk beschouwen.

 

Voordelen

Masker: het meegeleverde masker kun je op de mond gaan plaatsen of gewoon op de neus. Zoals je dus zelf wenst.

Compressietechniek: dit toestel maakt gebruik van de bekende compressietechniek zodanig dat het mogelijk wordt om lucht te gaan vernevelen.

Gecertificeerd: het toestel is gecertificeerd en dus niet alleen medisch getest maar meteen ook goedgekeurd. Daardoor is deze inhalator niet alleen betrouwbaar maar ook een echte aanrader. Vast en zeker één van de populairste toestellen uit deze lijst.

Accessoires: op het moment van de levering dan zul je vrijwel meteen merken dat er nog heel wat andere handige accessoires en toebehoren worden meegeleverd.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een enkele koper is echter niet helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit van het mondmasker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Medisana IN 550 Pro

 

De Medisana IN 550 Pro inhalator gebruikt samengeperste lucht om de vloeistof te vernevelen zodat het omgevormd wordt tot microscopisch fijne druppels. Deze behandeling is uitermate geschikt voor personen met astma of verkoudheid. Het hoge aandeel van aerosols zorgt ook voor meer efficiëntie van de behandeling.

Bij de aankoop ontvang je meerdere accessoires zoals een masker met mond- en neusadapter. De slang heeft een lengte van 2 meter en het apparaat is ook geschikt voor kind. De accessoires en de kabel kun je in het apparaat zelf opbergen en het toestel heeft een vermogen van 60 Watt. Je kunt maximaal 10 ml vloeistof voor verneveling bijvullen.

Dit product heeft nog geen reviews ontvangen van andere kopers en er kan dus geen advies worden aangeboden over deze inhalator aanbieding.

Net zoals het vorige toestel zul je merken dat ook deze inhalator geleverd wordt door het bekende en ondertussen sterk gewaardeerd merk Medisana. De inhalator IN 550 Pro functioneert op basis van samengeperste lucht zodanig dat er verneveling ontstaat. Hieronder alvast een overzicht van de meeste belangrijke eigenschappen.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: doordat bij dit toestel een vrij grote hoeveelheid aerosols wordt gebruikt, is de kans op een efficiënte behandeling meteen een pak betrouwbaarder.

Accessoires en toebehoren: op het moment dat je besluit om de inhalator aan te kopen dan krijg je er meteen tal van handige accessoires en toebehoren bij. Denk maar aan een masker dat je makkelijk op de mond of neus kunt plaatsen.

Vermogen: het is een vrij krachtige inhalator met een maximaal vermogen van maar liefst 60 Watt.

 

Nadelen

Reservoir: het toestel is voorzien van een reservoir van maximaal 10 ml aan inhoud. Het is mogelijk dat sommige klanten dit net iets te klein zullen vinden.

Geen reviews: het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons op dit moment behoorlijk moeilijk om verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beurer IH50

 

Deze inhalator van Beurer is ideaal voor mensen met astma of ademhalingsproblemen. De behandeling is effectief dankzij het hoge aandeel van respirabele deeltjes en je kunt het toestel perfect meenemen op reis. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en maakt weinig geluid.

De inhalator beschikt over een automatische uitschakeling en wordt geleverd met verschillende accessoires zoals een mondstuk, een beschermtas en twee maskers, 1 voor een kind en een ander masker voor volwassenen. Je kunt het zowel op netspanning als op batterij gebruiken.

Dit product heeft nog geen beoordelingen ontvangen van andere gebruikers. Je kunt als eerste een review schrijven over dit apparaat.

Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de inhalator van Beurer. Als je te kampen hebt met astma problemen of je hebt regelmatig last met je ademhaling, dan is dit product alvast een bijzonder goede aanbeveling. Laten we daarom even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van het toestel.

 

Voordelen

Compact: je zult merken dat het om een vrij compacte inhalator gaat die je dan ook makkelijk en zonder problemen kunt verplaatsen. Ideaal dus wanneer je binnenkort op reis vertrekt.

Gebruiksgemak: het is een degelijk toestel dat bijzonder eenvoudig is om te bedienen. Verder zul je merken dat deze inhalator zo goed als geluidloos te werk gaat.

Accessoires: bij de aankoop van het toestel dan krijg je er meteen ook een degelijke opbergtas bij, net zoals ook een mondstuk en 2 afzonderlijke maskers.

 

Nadelen

Geen gebruikerservaringen: het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder informatie te verschaffen in verband met de ervaringen van gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Salspiro Keramische Huls

 

Deze inhalator gebruikt een aroma van Himalaya zout om je ademhalingsproblemen te verbeteren. Het toestel is geschikt voor rokerhoest, allergieën, snurken, enzovoort. Deze zoutpijp kun je opnieuw vullen met het meegeleverde Himalaya zout.

De pijp zelf is voor 100% gemaakt van keramisch materiaal en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar goedkope inhalators. Je kunt de inhalator dagelijks twee tot drie keer gebruiken voor een tijdsduur van 20 minuten om je luchtwegen te zuiveren.

Deze inhalator aanbieding is nog niet beoordeeld geweest door andere gebruikers van het product. Het kan zijn dat dit een nieuw product is. Schrijf als eerste een review over deze inhalator om andere mensen te helpen.

Of het nu het toestel is met de laagste prijs of niet, deze inhalator is alvast een bijzonder goede aanbeveling indien je regelmatige ademhalingsproblemen ondervindt. Alvorens je besluit om het product aan te kopen, kan het alvast handig zijn het overzicht met de eigenschappen ervan even te bekijken.

 

Voordelen

Himalayazout: dit toestel maakt gebruik van duurzaam en natuurlijk Himalayazout met de bedoeling je ademhaling te stimuleren en helpen te verbeteren.

Materiaal: je zult merken dat het om een duurzaam product gaat waarvan de pijp vervaardigd is uit degelijke keramisch materiaal.Budget:indien je liever niet veel geld wilt spenderen aan een degelijke inhalator dan is dit product alvast een bijzonder goede aanbeveling voor jou.

Gebruiksaanwijzing: het wordt aangeraden om het product ongeveer een 20 minuutjes te gebruiken en dit maximaal 3 keer per dag.

 

Nadelen

Geen reviews: jammer genoeg zijn er nog geen online beoordelingen bij het product geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Flames of Himalaya

 

Ook dit product behoort tot de goedkope inhalators en gebruikt Himalaya zout om je luchtwegen vrij te maken. Taai slijm in je luchtwegen wordt afgebroken om het ademhalen makkelijker te maken. Dit topproduct is echter enkel te gebruiken in combinatie met de grotere korrel Himalaya zout.

De pijp is gevuld met ongeveer 65 gram zoutkorrels waardoor je het product bijna 3 jaar lang kunt gebruiken. De pijp kun je ook navullen om het daarna nog verder te gebruiken.

Dit product heeft nog geen meningen ontvangen van kopers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij geen advies geven over deze inhalator aanbieding.

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met de Flames of Himalaya inhalator. Ideaal indien je liever niet al teveel geld wilt spenderen aan een degelijke en duurzame inhalator. Het is dan ook een goed idee om de belangrijkste kenmerkende eigenschappen van het toestel even te bekijken.

 

Voordelen

Duurzaam: het is een duurzame inhalator die makkelijk tot wel 3 jaar lang kan meegaan.

Budget: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en vooral bijzonder betaalbare prijskaartje van deze inhalator.

 

Nadelen

Grote korrel Himalayazout: het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze inhalator alleen maar kunt gebruiken met behulp van de grote Himalayazout korrels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inhalators koopgids

 

Als jij ook aan astma lijdt of vaak last hebt van je luchtwegen dan kan een inhalator echt wel de oplossing zijn voor jouw probleem. Uiteraard is het belangrijk dat je gaat voor één van de beste inhalators. Als je daarom de verschillende aanbiedingen met elkaar wilt vergelijken dan kun je altijd rekening houden met een aantal factoren. Denk maar aan het type, de efficiëntie, het onderhoud en de voorzetkamer.

 

Soort inhalator

 

In je zoektocht naar de ideale inhalator is het goed dat je zoveel mogelijk rekening houdt met je fysieke toestand. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden die je kunt tegenkomen. Zo heb je bijvoorbeeld de poederinhalators. Het woord zegt het praktisch zelf want bij dit apparaat zul je poedervormige medicatie inademen. Dit toestel kan echt geschikt zijn voor mensen die te kampen hebben met een longziekte maar die wel nog voldoende adem en zuigkracht hebben.

Bij een poederinhalator moet je een aantal keren heel diep inademen. Op die manier kun je de poedervormige medicijnen uit het apparaat zuigen. Hoe dieper en krachtiger je inademt hoe sneller de medicijnen tot in de longen terechtkomen. Het is belangrijk om je adem een aantal seconden in te houden nadat je geïnhaleerd hebt. Zo kun jij het transport naar de longen extra stimuleren.

Uiteraard heb je ook de mogelijkheid tot dosisaerosol. Dit is eigenlijk een gewoon spuitbusje waar een medicijnoplossing in zit. In het busje wordt een soort van drijfgas opgeslagen en daar zit het medicijn in. Het is dan de bedoeling dat je alles in je mond spuit. Vervolgens wordt het medicijn vrij snel opgenomen door de longen. Het is wel belangrijk dat je voor gebruik goed schudt met het spuitbusje. Houd je adem ook hier een aantal seconden in om zo het medicijn voldoende tijd te schenken om tot in de longen te raken. Houd er wel rekening mee dat dit iets minder geschikt is voor kindjes of oudere mensen.

Je kunt ook de vernevelaar kiezen. Dit is de ideale oplossing als de vorige toestellen net iets teveel kracht en moeite vereisen. Bij dit product wordt een vloeibaar medicijn meteen omgetoverd tot allemaal hele kleine druppels die we ook wel kennen onder de vorm van nevel. Dit is heel gemakkelijk in te ademen en komt dus ook vrij snel tot in de longen terecht.

 

 

Efficiëntie van een inhalator

 

Een inhalator kan echt heel doeltreffend zijn maar daarom is het belangrijk dat je een aantal regels in acht neemt. Zo zal je fysieke conditie bepalen welk type inhalator voor jou geschikt is. Heb je een longziekte dan is een poederinhalator echt de beste aanbeveling.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je telkens heel krachtig en snel inademt. Door krachtig in te ademen kan het medicijn gewoon veel sneller worden opgenomen in de longen en de luchtwegen. Het is verder ook goed om rekening te houden met het feit dat je na het inhaleren je adem een aantal seconden moet inhouden. Doordat je je adem inhoudt kun je ervoor zorgen dat de medicijnen gewoon veel sneller naar de longen getransporteerd worden.

Als je met dit alles rekening houdt dan zul je merken dat een inhalator echt heel effectief is. Zodra je het op de juiste manier gebruikt zul je zien dat je er vrij vlug effect van hebt. Bij de meeste inhalators voel je namelijk de eerste effecten optreden na slechts 5 tot 10 minuten. Uiteraard zul je zien dat er goedkope inhalators bestaan en iets duurdere. Je kunt ook altijd een inhalator aanbieding tegenkomen. In de eerste plaats is het belangrijk dat je naar je gezondheid kijkt.

 

De voorzetkamer en het onderhoud

 

Soms kan het ook gebeuren dat je gebruik moet maken van een voorzetkamer. Dit zijn eigenlijk hulpstukken die het inhaleren van medicijnen moeten vergemakkelijken. Die kun je dus vastkoppelen aan de inhalator. De voorzetkamer kan uiteraard verschillen afhankelijk van het type inhalator dat je aankoopt. In de meeste gevallen bestaat het uit een mondstuk dat voorzien is van een ventiel. Vervolgens heb je de voorzetkamer zelf en dan tot slot ook het koppelgedeelte. Met dit koppelgedeelte kun je de inhalator aan de voorzetkamer vastmaken.

Bij kindjes wordt vaak een maskertje meegegeven in plaats van het mondstuk. Dit masker zet je dan eenvoudig over de mond en neus en zo kan jouw kind de medicijnen inademen.

Het is ook belangrijk dat je de inhalator goed schoonmaakt en zo onderhoudt. Bij een poederinhalator is het zo dat je het toestel één keer per week grondig moet schoonmaken. Je moet het medicijnbuisje verwijderen en de inhalator vervolgens spoelen met lauw water. Daarna laat je het toestel gewoon goed uitdrogen. Bij een dosisaerosol is het belangrijk om het mondstuk regelmatig schoon te maken. Uiteraard is het onderhoud ook afhankelijk van het type medicijnen en de frequentie waarmee je het toestel gebruikt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES