Beste inline skates

Laatste update: 19.07.24

 

Inline skates test van 2024

 

Ben je op zoek naar een paar degelijke en duurzame inline skates maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou misschien wel een handje helpen in de zoektocht. In onze koopgids over inline skates hebben we aantal belangrijke factoren onderzocht en verder uitgediept. Neem rustig de tijd om dit even te bekijken. Indien je echter dringend op zoek bent naar een paar duurzame inline skates dan kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Door te kiezen voor de Nijdam Junior inline skates, kies je voor een kindvriendelijk product. Bovendien voorzien van een prachtig design en unieke kleurencombinaties. Je zou ook altijd nog kunnen kiezen voor de Nijdam Quad & Skate inline skates. Ideaal voor jonge kindjes vanaf de minimale leeftijd van ongeveer 4 jaar oud.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Inline skate Reviews – Top 5

 

 

Als je wilt genieten van een zonnige dag maar toch nog wilt sporten om in vorm te blijven, dan zijn inline skates de beste oplossing voor jou. Je kunt je eenvoudig doorheen de stad of langs het strand bewegen met deze skates terwijl je geniet van het mooie weer. We hebben een top vijf samengesteld van de beste inline skates zodat je zelf een keuze kunt maken. Lees gerust verder en beoordeel zelf hoe goed je elk product vindt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Nijdam Junior

 

De Junior inline skates voor kinderen zijn beschikbaar in twee verschillende kleurencombinaties en vier verschillende maatcombinaties. Je kunt kiezen tussen een blauwe kleur voor jongens of een roze kleur voor meisjes. De binnenschoen is uitneembaar en je kunt kiezen tussen vier maten via de drukknop aan de hiel.

De schoen kun je veilig sluiten via de snelsluitingen die bovendien over een slot beschikken. De wielen zijn gemaakt van PU en de skates met de kleinste maten beschikken over slechts drie wielen in plaats van vier.

De kopers geven positief advies over alle aspecten van de skates. De schoenen zijn stevig en je kunt de maat makkelijk verstellen. Bovendien is het handig dat de skates geschikt zijn voor vier maten, zo kun je ze voor een langere tijd gebruiken. De kinderen zijn tevreden over de kleuren van het product.

Het je al gemerkt dat je kinderen dol zijn op inline skaten? Dan kunnen deze unieke Nijdam Junior inline skates misschien alvast een unieke verjaardagsgeschenk zijn. De skates zijn bovendien te verkrijgen in diverse kleurencombinaties en meerdere pasvormen. Laten we even op zoek gaan naar de populairste kenmerken.

 

Voordelen

Binnenschoen: het is mogelijk om de binnenschoen eruit te halen en deze iets groter of kleiner te maken. Dit kun je makkelijk doen door middel van de drukknop die zich ter hoogte van de hiel bevindt.

Snelsluitingen: de snelsluitingen zijn bedoeld om de schoen van de inline skate makkelijk en bovenal veilig af te sluiten.

Handig in gebruik: indien je kiest voor een kleinere maat inline skate dan zul je merken dat de kleine inline skates over amper 3 wieltjes beschikken. En zo zorgen voor iets meer stabiliteit.

Wielen: de wielen van de inline skates zijn volledig vervaardigd uit duurzaam PU-materiaal en zorgen voor heel wat grip.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is jammer genoeg niet helemaal tevreden over de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nijdam Quad & Skate

 

Deze inline skates zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en kunnen omgevormd worden tot quads of trikes. Dit maakt het makkelijk voor je kindje om te leren skaten door de wieltjes eerst in de quad stand te plaatsen zoals een rolschaats. Daarna kun je overschakelen naar de trike stand om te eindigen in de inline skate stand met de vier wieltjes op een rij.

De schoen van de skates is verstelbaar in vier maten door middel van de drukknop aan de hiel. De schoenen kun je eenvoudig sluiten met de snelsluiting en beveiligen via het slot. De wielen zijn gemaakt van PU en beschikken over vijf kogellagers. De skates hebben een roze kleur en zijn geschikt voor schoenmaat 30 tot en met 33.

De kinderen van de kopers beleven veel plezier aan de skates en vinden de roze kleur mooi. Het is handig dat je de skates kunt verstellen naar rolschaatsen en de kwaliteit van het product is top. De maat valt wel iets kleiner uit dan normaal.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze inline skates vooral ontworpen zijn voor kindjes. Meer bepaald vanaf de minimale leeftijd van ongeveer 4 jaar oud. De skates hebben een opvallende roze kleur en zullen daardoor misschien vooral aantrekkelijk overkomen voor meisjes.

 

Voordelen

Handig in gebruik: het is een multifunctioneel product aangezien je de inline skates makkelijk kunt omtoveren in een paar quads of trikes. Ideaal dus voor jonge en iets oudere kindjes.

Drukknop: ter hoogte van de hiel zit een stevige drukknop waardoor het mogelijk wordt om de inline skates te verstellen.

Wielen: net zoals het vorige product zijn ook hier de wieltjes uit duurzaam PU-materiaal vervaardigd in combinatie met maar liefst 5 kogellagers.

 

Nadelen

Te klein: sommige klanten zijn echter wel van mening dat deze inline skates behoorlijk klein uitvallen en dat het dus beter is om een maatje groter te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nijdam Skate Combo Junior

 

Deze inline skates van Nijdam kun je omvormen tot ijsschaatsen. De skates zijn geschikt voor schoenmaat 35 tot en met 38 en gebruiken een combinatie van de kleuren zwart en blauw. Net zoals de andere skates van Nijdam kun je de schoen in vier maten verstellen via een drukknop.

De schoenen beschikken over een vetersluiting die je daarna nog extra kunt beveiligen met de klittenband. Om te veranderen naar ijsschaatsen hoef je enkel het onderstel los te draaien zodat je de schaatsijzers kunt bevestigen.

De kopers geven goed advies over de eenvoud waarmee je de inline skates kunt ombouwen naar ijsschaatsen. Het product is perfect voor kinderen en dankzij de verstelbare maat kan het voor een lange periode meegroeien met de voeten van je kind.

Mag het toch allemaal wat meer zijn? Dan kun je ook altijd nog opteren voor deze unieke combo inline skates. De skates kun je namelijk makkelijk en zonder problemen omvormen tot een degelijke paar ijsschaatsen. Of de skates ook voorzien zijn van de laagste prijs, valt natuurlijk wel nog af te wachten.

 

Voordelen

Schoenmaat: deze unieke inline skates die je kunt omtoveren in een stel stevige ijsschaatsen, is ideaal voor kindjes met een schoenmaat tussen 35 en 38.

Drukknop: met de drukknop wordt het mogelijk om de maat van de schoenen lichtjes aan te passen.

Sluitingsmethode: de inline skates zijn voorzien van een handige en stevige vetersluiting die verder wordt aangevuld met een betrouwbare klittenband sluiting.

Handig in gebruik: een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden blijken te zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid.

 

Nadelen

Design: het is natuurlijk altijd mogelijk dat het design niet bij iedereen in de smaak blijkt te vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Move Star jr.

 

Deze inline skates van het merk Move zijn geschikt voor meisjes en beschikken over een aluminium onderframe. De schoen van de skates kun je in vier verschillende maten instellen, zo kan het product meegroeien met de voeten van je kind. De skates zijn geschikt voor schoenmaat 38 tot en met 41.

Hoewel de prijs van deze inline skates aanbieding iets hoger ligt zijn de kopers toch tevreden over de verhouding met de kwaliteit van het product. Je kunt de skates stevig vastmaken en de kinderen zijn er heel blij mee. De kleur valt ook in de smaak bij de kinderen en ze beleven er urenlang speelplezier aan.

Ook het merk Move behoort tot de bekende merken wanneer we het hebben over inline skates. Het is dus zomaar mogelijk dat sommige gebruikers het ook als veruit het beste merk zullen beschouwen. Laten we toch maar even op zoek gaan naar wat nu precies de mogelijkheden en de kenmerken zijn van dergelijk product.

 

Voordelen

Frame: het onderframe van de inline skates is vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium.

Schoenmaat: de inline skates bieden je de mogelijkheid om de grootte min of meer te verstellen waardoor het product dus makkelijk en probleemloos met de voet kan meegroeien. Ideaal voor een schoenmaat van minimaal 38 tot maximaal 41.

Duurzaamheid: de meeste klanten zijn duidelijk wel bijzonder tevreden over de kwaliteit en de duurzaamheid van dit paar inline skates.

 

Nadelen

Prijskaartje: jammer genoeg zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger budget. En dat kan een struikelblok zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Alert Inline Skate

 

We eindigen met het ideale product voor kopers die op zoek zijn naar goedkope inline skates. Niet alleen hebben deze skates een lage prijs maar ze zijn ook verstelbaar in vier verschillende maten. Zo hoef je niet elk jaar nieuwe skates te kopen maar kun je ze laten meegroeien met je voeten.

De inline skates zijn geschikt voor volwassenen, meer bepaald vrouwen, maar kunnen eventueel ook gebruikt worden door tieners.

De gebruikers zijn tevreden over de goede pasvorm en de topkwaliteit van dit product. De kleuren vallen in de smaak bij de kopers en het is handig dat je de skates kunt verstellen in vier verschillende maten.

Het rijtje wordt afgesloten met de Alert Inline Skates. Deze unieke inline skates combineren kwaliteit moeiteloos met duurzaamheid en betaalbaarheid. De skates kunnen bovendien besteld worden in maar liefst 4 verschillende pasvormen. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste kenmerken.

 

Voordelen

Verstelbaar: het grote pluspunt is dat het mogelijk is om deze inline skates te verstellen. Je hebt hierbij te keuze tussen 4 schoenmaten.

Doelgroep: dit paar inline skates kan makkelijk gebruik worden door dames of kinderen.

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van deze inline skates.

 

Nadelen

Te klein: volgens een enkele koper zouden de inline skates wel vrij klein uitvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Inline skates koopgids

 

Als je op zoek bent naar een leuk geschenk voor de verjaardag van jouw kind of eventueel een origineel kerstcadeau voor vrouwen, dan heb je misschien wel al eens aan inline skates gedacht. Inline skates staan garant voor heel wat speelplezier en is bovendien best wel sportief wat dan weer kan resulteren in een goede nachtrust. Indien je op zoek gaat naar een paar leuke inline skates dan kun je rekening houden met de pasvorm, het frame, de rem en de wielen. Het is ook altijd leuk om aandacht te besteden aan de hulpstukken als je de aanbiedingen gaat vergelijken. Op die manier kun je zeker een keuze maken uit de beste inline skates.

 

 

De pasvorm

 

Net zoals wanneer je schoenen gaat kopen, is het ook bij inline skates bijzonder belangrijk om rekening te houden met de maat. De pasvorm van inline skates zal bovendien ook verschillen per merk. Wanneer je dus naar de winkel gaat om verschillende modellen te vergelijken en bekijken, vraag dan ook altijd eerst eens of je de inline skates mag passen. Dan ben je meteen ook al iets geruster en ben je zeker om het juiste paar te vinden.

Je kunt eventueel rekening houden met inline skates waarvan de veters voorzien zijn van een veterrem. Dit wordt ook wel een “lace-lock” genaamd. Op die manier zul je zien dat de veters tijdens het strikken niet kunnen wegglippen of los komen. Eenmaal je de inline skates goed aangetrokken hebt, dan is het een aanbeveling om te gaan rechtstaan en eventjes naar voren te leunen. Hierbij is het belangrijk dat je erop let dat je hiel ten allen tijde op de grond blijft staan. Als je merkt dat je iets teveel ruimte over hebt aan je hiel of tenen, dan heb is het aan te raden om een kleiner maatje te nemen. Inline skates voor dames zijn trouwens ook iets meer aangepast aan de fijnere en smallere vrouwenvoeten.

 

 

Het frame en het prijskaartje

 

Wanneer je beslist inline skates aan te kopen dan hoef je ook eventjes stil te staan bij het frame van het model. De meeste frames zijn uit kunststof of aluminium vervaardigd. Aluminium is heel licht en daardoor comfortabel maar tegelijk ook bijzonder sterk en duurzaam. Met een frame uit aluminium kun je niet alleen veel sneller gaan skaten maar je kunt ook net iets nauwkeuriger sturen. Uiteraard zijn er ook nadelen aan verbonden als je bijvoorbeeld gaat skaten op een oneffen wegdek.

Bij een aluminium frame kun je dan nog kiezen uit frames die gemaakt zijn op basis van geëxtrudeerd aluminium of op basis van aluminium plaatmateriaal. Beide zijn heel ergs stevig en dus duurzaam. Het enige verschil zit hem in de prijs. Sowieso zul je inline skates met een aluminium frame al helemaal niet meer tussen de goedkope inline skates hoeven te zoeken. Het is daarom een goed idee om de reviews van kopers even door te nemen omdat daar vaak nog heel wat bruikbare tips in verklaard worden. En wie weet kun je op die manier wel een inline skate aanbieding uit aluminium vinden.

 

 

Het remsysteem, de wielen en bescherming

 

Niet iedereen gebruikt misschien het remsysteem, maar toch is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan een degelijke rem. Het is namelijk belangrijk dat je in om het even welke situatie in staat bent om veilig tot stilstand te komen. Met of zonder rem, stoppen is niet meteen het gemakkelijkste onderdeel als je gaat inline skaten. Indien je toch iets meer zekerheid wilt hebben dan kun je alvast uitkijken naar inline skates die uitgerust zijn met een hogere schacht. Deze modellen beschikken namelijk over iets betere remeigenschappen doordat ze een goede hefboomwerking hebben.

Ook de wielen zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van de skates. Hoe harder de wielen zijn, hoe minder grip je zult hebben op het wegdek. Zachtere wielen zijn dus net iets veiliger. Bovendien zul je merken dat harde wielen ook iets minder comfortabel zijn doordat je werkelijk de kleinste oneffenheden in het wegdek zult opmerken. Uiteraard wil dit niet zeggen dat harde wielen slecht zijn of een nadeel vormen. Je zult er gewoon iets meer hoeven aan te wennen.

Naast deze elementen kun je je natuurlijk nog extra gaan beschermen. Net zoals je tijdens het fietsen een helm draagt, wordt dit ook tijdens het inline skaten enorm hard aangeraden. Naast een helm is er ook de mogelijkheid om je polsen, knieën en ellebogen te beschermen. Dit is zeker en vast een aanrader aangezien je soms heel lelijk kunt vallen tijdens het inline skaten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES